Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kadra Polski z perspektywy Wiślaka (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10472)

AgresywnyChomik 21.03.2024 18:02

Ktoś to jeszcze ogląda? Serio...

Ja od lat ogladam tylko Wisle, final CL oraz MS & ME

Drozd 21.03.2024 18:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1618648)
Jak mają mieć pokorę do Estonii to nawet niech nie wychodzą na boisko.

W grupie nie mieliśmy tak słabej drużyny jak obecna Estonia.

Taa Mołdawia to ma pakę :rotfl:

Z Probierzem na ławce to jedynie cud nas może uratować.

RAPH 21.03.2024 19:12

Od czasu wejscia na fotel mr Probierza mam obawy nawet o mecz z Estonią....Naciągany selekcjoner który bał się trenować Niecieczę

Drozd 21.03.2024 19:15

Bo to nie jest cudotwórca :). Typowy przedstawiciel PMS.

Pulpet 21.03.2024 19:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAPH (Post 1618665)
Od czasu wejscia na fotel mr Probierza mam obawy nawet o mecz z Estonią....Naciągany selekcjoner który bał się trenować Niecieczę

Taki off top na marginesie. Probierz bynajmniej nie bał się trenować Niecieczy tylko myślał, że będzie tam robił swoje wałki na transferach jak z Tabiszem w cracovii przez parę lat. Gdy okazało się, że od transferów jest wyłącznie synuś Witkowskich to się ulotnił.

A w temacie powtórzę @AgresywnyChomik : serio kogoś to jeszcze interesuje?

Patryko 21.03.2024 19:48

Mam nadzieję, że taczka już czeka na Probierza w przypadku przegranej Polski... a nie, czekaj, jego funfel Kulesza dał mu wieloletni kontrakt, bez względu na blamaże przez niego osiągane.

FraMat 21.03.2024 20:53

Jak widzę na boisku Bednarka z rozdziawioną gębą przełączam na półfinał LM siatkówki

Karherop 21.03.2024 21:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1618663)
Taa Mołdawia to ma pakę :rotfl:

Z Probierzem na ławce to jedynie cud nas może uratować.

Graliśmy na wyjeździe.

Tutaj po 20 min nie dość że prowadzimy to jeszcze gramy w przewadze.

Znicz Pruszków by się lepiej od nich prezentował.

Patryko 21.03.2024 21:45

Ekspert Brzęczek robi wykład dla widzów :X

Drozd 21.03.2024 22:18

"Polacy zaskoczyli - w końcu w pozytywnym tego słowa znaczeniu. "Biało-Czerwoni" trafili na słabszego rywala i tym razem - do przerwy - wyraźnie to widać. Może nie tyle w wyniku, co w przebiegu gry, a także samych statystykach. Po męczarniach w wielu meczach eliminacyjnych aż trudno uwierzyć, jak bardzo podopieczni trenera Michała Probierza potrafili zmiażdżyć Estonię w pierwszych 45 minutach."

1:0 z od 25minuty grającą w 10 Estonią. U siebie. Miazga prawdziwa. Ale trenerem jest swój Miś to trzeba wazelinić. Sprzedajne dziennikarzyny, fałszywi eksperci.

Typowe bagienko PMS.

azor 22.03.2024 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1618680)
"Polacy zaskoczyli - w końcu w pozytywnym tego słowa znaczeniu. "Biało-Czerwoni" trafili na słabszego rywala i tym razem - do przerwy - wyraźnie to widać. Może nie tyle w wyniku, co w przebiegu gry, a także samych statystykach. Po męczarniach w wielu meczach eliminacyjnych aż trudno uwierzyć, jak bardzo podopieczni trenera Michała Probierza potrafili zmiażdżyć Estonię w pierwszych 45 minutach."

1:0 z od 25minuty grającą w 10 Estonią. U siebie. Miazga prawdziwa. Ale trenerem jest swój Miś to trzeba wazelinić. Sprzedajne dziennikarzyny, fałszywi eksperci.

Typowe bagienko PMS.

Hyballa ma łączyć stanowisko w Wiśle i reprezentacji?

Drozd 22.03.2024 15:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1618688)
Hyballa ma łączyć stanowisko w Wiśle i reprezentacji?

Żartujesz chyba. Zmiażdżyliśmy Estonię do przerwy. Czego chcieć więcej.

Arkadiusz.Czerepach 27.03.2024 09:59

dawać Francje !!!

swiety37 27.03.2024 10:21

Mbappe vs Bednarek... ależ to będą pojedynki ;) :D

doktor granat 27.03.2024 10:55

Gratulacje za awans.
Na ME pewnie będzie wstyd, ale tym będziemy się martwić(?) za 2,5 miesiąca.

pepe72 27.03.2024 12:48

Group D: Poland, Netherlands, Austria, France

Patrząc na to jak grali to Austria nadal w zasięgu, Holandia jak będą mieć gorszy dzień :>

masada 27.03.2024 13:45

Zobacz na wyniki Austrii z ostatnich miesiecy ;p

Patryko 27.03.2024 13:54

Jak ktoś narzeka na naszą grupę, to niech zerknie na grupę Albanii ;)

Myślę, ze mecz otwarcia z Holendrami rozstrzygnie wszystko. Przegrana raczej kończy naszą przygodę w turnieju, bo Francja nas po prostu zniszczy.

fansorina 27.03.2024 14:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1618847)
Gratulacje za awans.
Na ME pewnie będzie wstyd, ale tym będziemy się martwić(?) za 2,5 miesiąca.

Co uważasz za wstyd?
Bo dla mnie wstydem byłby bilans 0 punktów, 0 goli strzelonych, a 10 straconych.

Wszystkie drużyny w grupie są od nas lepsze, Francja i Holandia kilka klas lepsze,
liczę na coś pozytywnego, jakiś fajny moment na tym turnieju, nic po za tym, na awans z grupy nawet nie patrzę.

KOALIK 27.03.2024 14:10

Gratuluję Michałowi Probierzowi.

Pokazał, że zarabiając kilkanaście razy mniej od poprzednika można uzyskiwać lepsze wyniki i zrealizować oczekiwany cel jakim był awans na tegoroczne Mistrzostwa Europy.

Brawo Michał!

Po raz kolejny okazało się, że zagraniczne nie znaczy lepsze, a bardzo często oznacza gorsze lub dużo gorsze.

swiety37 27.03.2024 14:34

3 pkt mogą dać awans z grupy - nie jest to nierealne.

doktor granat 27.03.2024 15:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fansorina (Post 1618860)
Co uważasz za wstyd?
Bo dla mnie wstydem byłby bilans 0 punktów, 0 goli strzelonych, a 10 straconych.

Wszystkie drużyny w grupie są od nas lepsze, Francja i Holandia kilka klas lepsze,
liczę na coś pozytywnego, jakiś fajny moment na tym turnieju, nic po za tym, na awans z grupy nawet nie patrzę.

Obawiam się, że nasz styl gry polegający wg mnie na niewiele więcej niż bieganiu będzie bardzo widocznym obciachem i w rezultacie przyniesie nam max 1 punkt. Ale może przez 2,5 m-ca nastąpi nieoczekiwany przełom w grze, tylko kto i jak miałby go dokonać?

@Koalik
Trochę zaszarżowałeś z tą kilkanaście razy wyższą płacą Santosa.
Co do zagranicznych selekcjonerów - jak się wybiera na zasadzie, że kolega kolegi powiedział na kolacji, że Sousa jest extra to go wezmę albo bierze starszego nasyconego pana do drużyny, którą trzeba przebudować = mieć energię - latać po świecie - oglądać mnóstwo meczy na żywo i w tv żeby znaleźć nowych piłkarzy i rozwiązania to dla mnie bardziej oznacza, że wybierający są matołkami niż że trenerzy w całości do d.py..
Zobaczymy jaka będzie opinia o pracy Probierza po finałach ME. Oby się nie skończyło jak z Cześkiem po MŚ.

Jaroo1 27.03.2024 15:42

Na selekcjonera to nie ma co brać ludzi z zagranicy bo to jest na tyle eksponowane stanowisko, ze jeśli wynajdziemy jakąś trenerską perełkę to moment go zabiorą do reprezentacji/klubów na zachód albo przekupią kasą jakieś Turasy czy inne Araby do klubów/repry.
Z kolei nikt na topie tu nie przyjdzie bo mamy za słabą reprezentację a jakby przyszedł ktoś mocny to patrz wyżej, też zaraz go zgarną gdzie indziej.
Przykłady typu Santos to z kolei stare dziadki, którym się już nie chce.

A mamy taki roz....... w kadrze, w kraju, ze żeby tu pracować to albo trzeba być Polakiem albo desperatem, który z gówno kadrą, gówno dziennikarzami i działaczami będzie się użerał przez swoje lata selekcjonerowania - stąd pewnie taki Sousa wolał wy.......ić z tego ....idołka.

Drozd 27.03.2024 16:23

Nie wiem czy ktoś zauważył, że wczoraj przez 120 min nie oddaliśmy celnego strzału. Grając z Walią. Przepraszam. Jeden który bramkarz mógłby złapać siadając zadkiem na piłce.

Widać było chęci i koncentrację, ale awans zawdzięczamy tylko słabości przeciwnika. Walijczycy są szybcy ale w piłkę grać nie potrafią.

pepe72 27.03.2024 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez masada (Post 1618858)
Zobacz na wyniki Austrii z ostatnich miesiecy ;p

https://www.oefb.at/oefb/Teams/Maenn...atistik/Gesamt

No i?
Estonię pokonali 2:0 w listopadzie. My 5:1 w marcu.

wolfy 28.03.2024 00:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1618866)
Nie wiem czy ktoś zauważył, że wczoraj przez 120 min nie oddaliśmy celnego strzału. Grając z Walią. Przepraszam. Jeden który bramkarz mógłby złapać siadając zadkiem na piłce.

Widać było chęci i koncentrację, ale awans zawdzięczamy tylko słabości przeciwnika. Walijczycy są szybcy ale w piłkę grać nie potrafią.

Wbrew opinii Januszy nie jest przypadkiem ani winą trenera że na Euro awansowaliśmy w barażach, mając grupę jaką mieliśmy. Materiał piłkarski jest, oględnie mówiąc - taki sobie.

doktor granat 28.03.2024 05:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1618884)
Wbrew opinii Januszy nie jest przypadkiem ani winą trenera że na Euro awansowaliśmy w barażach, mając grupę jaką mieliśmy. Materiał piłkarski jest, oględnie mówiąc - taki sobie.

Moim zdaniem tym razem jeszcze można było oczekiwać drugiego miejsca, a 1 pkt w dwumeczu z Mołdawią to kompromitacja z tym składem. Oczywiście bez Lewandowskiego i Szczęsnego będziemy słabsi i na poziomie Mołdawii, Gruzji czy Luksemburga.

Arkadiusz.Czerepach 15.06.2024 09:13

jutro godzina 15:00

czy to bedzie ostatni mecz o stawke na tym euro ?

kursy:

https://i.ibb.co/bBmZr04/k.jpg

mój faworyt:

bednarek strzeli conajmniej jednego samobója :)))

doktor granat 15.06.2024 20:58

Polska przegra wszystko- kurs 4,35, może się skusić?

El'kabat 16.06.2024 12:22

Można chociaż z Austrią remis może jakoś wyszarpiemy. Jeden głupi samobój czy jakiś farfocel i masz po pieniądzach.

krysztal 16.06.2024 12:43

A ja obstawiam wyjście z grupy i ogólnie niezły wynik w całym turnieju

wolfy 16.06.2024 15:55

Bardzo dobry mecz naszej Reprezentacji z Holandią, mimo przegranej. Z przebiegu remis byłby sprawiedliwy, ale pomarańczowi zaznaczyli swoją przewagę jakościową golem na 2:1.
Awans z grupy średnio widzę, ale to było wiadome przed pierwszym meczem, jednak tak grając - wstydu nie będzie.

Drozd 16.06.2024 16:07

Holendrzy mieli w portkach. Okazuje się że bez Lewandowskiego można grać. Muszę pochwalić Probierza za skład. Było trochę szczęścia w obronie, ale w przodzie niewiele. Wynik dobry, bramki będą się liczyć w tabelce trzecich drużyn.

wiesniak842 16.06.2024 16:27

Wynik lepszy niz gra. Holendrzy mogli zamknac mecz juz w pierwszej polowie, ale mascili okrutnie. W drugiej mozna bylo wycisnac cos wiecej, ale bronienie remisu skonczylo sie jak zwykle. Z Francja wiadomo, w dekiel. Z Austria mozna o cos powalczyc, bo to mniej wiecej nasz poziom.

skarabeus 16.06.2024 16:47

Jest na kim budowac. Zalewski, Urbanski, Buksa, Moder, Piotrowski, Kiwior, Szymanski - wszystko mlode chlopaki a dali rade z bardzo trudnym rywalem - powiedzialbym top 10 swiata. W USA bardzo fajnie gra tez Bogusz i mysle, ze w eliminacjach bedzie powolywany. O bramke tez nie musimy sie martwic. Najgorzej to wyglada nasza obrona i perspektywy zastapienia tych ktorzy sa.

Nie lubie Probierza, ale trzeba mu przyznac, ze dobrze poukladal druzyne i nie ma wstydu jak za Portugalczykow.

Uwazam tylko, ze zbyt malo odwagi jest w nas. Mamy jakosc z przodu. Trojkaty Szymanski-Zielinski-wahadlowy bardzo ladnie pracowaly pilka. Frankowskiemu brakuje co prawda dryblingu zeby minac rywala, ale w trojkatach ladnie gral.

Zobaczymy co pokaze Austria. To bedzie kluczowy mecz, ktory i tak moze nam nie dac awansu. Bardzo szkoda dzisiaj tego punktu, bo w przypadku ewentualnej wygranej z Austria mielibysmy awans pewny. A tak zdecyduja bramki.

doktor granat 16.06.2024 18:52

Chyba przeszacowałem potencjał Holendrów, ale i tak przegraliśmy. Jutro zobaczymy na co stać Austrię.
Innym zespołem, który mnie dziś rozczarował jest Dania. DK-SLO to był moim zdaniem jak dotąd najsłabszy mecz.

Jaroo1 16.06.2024 21:17

Kolejny mecz pokaże na coś nas stac. Dzisiaj z Holandią było jak na nas bardzo ok ale następny mecz pokaże czy to był wyjątek na plus czy na minus. Póki co można mieć nadzieję na wygraną z Austria i awans z 3 miejsca a co będzie dalej to myślę że się wyjaśni z początkiem I połowy z Austrią

For_FuN_ 17.06.2024 03:25

Mecz był słaby w naszym wykonaniu i tylko dzięki Holendrom zawdzięczamy, że mieliśmy jakieś emocje. 6-7-8 sytuacji 100%, w których powinni zamknąć spotkanie. Widać też było wyraźnie, że nie jest to czołówka światowa i trudno to nawet porównywać do meczów z Argentyną i z Francją, bo to zupełnie inny poziom. Momentami grali strasznie wolno, ale i tak za szybko dla naszych obrońców. Porażka jak chyba każdy w kraju zakładał(ze względu na selekcjonera i też dalej brak optymalnego składu). Uniknęliśmy jedynie kompromitacji, a to dla mnie trochę mało... a już cieszyć się z 1 : 2 :D...
W pierwszych 15 minutach to szliśmy na jakiś rekord strat w tym turnieju, bo celnych podań, jak na lekarstwo. Do tego TRAGICZNE(przez całe spotkanie) wznowienia/podania Szczęsnego. Po tym meczu można ogólnie tylko wyróżnić Buksę i to wszystko, bo obrona grała na swoim poziomie, czyli dawała się ogrywać, a środkowi pomocnicy naszym stoperom nie pomagali. Zieliński cień piłkarza, ale można się było tego spodziewać. Powodów do optymizmu przed Austrią nie ma, bo i to lepszy od Holendrów zespól, a i my nie mamy na kim się zaczepić, bo gol Buksy ze stałego fragmentu gry to trochę mało. Ile strzałów oddali Zalewski, Frankowski, Urbański, Zieliński?

Austria na spokojnie 2 : 0 i do domu. Probierz oczywiście zostanie i będzie się kompromitował w LN. W ogóle my zeszliśmy już do piwnicy, bo żadnych oczekiwań nie ma, a jednak trochę sensownych piłkarzy w tej kadrze jest. Tyle, że od lat nie znaleźliśmy właściwego szkoleniowca, który sobie przepracuje te 4 lata. Ktoś kiedyś, jak zobaczy kogo my zatrudnialiśmy na najważniejszym stanowisku trenerskim w Polsce, to będzie się pukał w głowę i nie uwierzy... Takie asy, jak Brzęczek, Michniewicz i teraz Probierz, dostawali tę pracę.

Witalis 17.06.2024 08:02

Tak, Szczęsny świetnie bronił i pewnie wyjąłby 1. bramkę, gdyby nie rykoszet, ale fatalnie wznawiał grę. Zgadzam się też, że Holandia nie ta co kiedyś i nie ten poziom co światowy top. Nie podobały mi się słowa członków sztabu, że będą zadowoleni z porażki na swoich warunkach (cokolwiek miałoby to znaczyć).

Niemniej nie mamy obrony i mamy pół defensywnego pomocnika na środek, więc wynik należy traktować w kategoriach osiągnięcia. Jestem zaskoczony, jak dobrą zmianą okazał się trener o osobowości i warsztacie Probierza.

MaLk 17.06.2024 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Witalis (Post 1627193)
Jestem zaskoczony, jak dobrą zmianą okazał się trener o osobowości i warsztacie Probierza.

Za Michniewicza z tą samą Holandią zremisowaliśmy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:44.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl