Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wielkie granie, temat dla maniakow konsoli. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5561)

Kamyk 09.02.2010 17:07

Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej o sklepie konsolowym na Prądniku Czerwonym? Nie wiem dokładnie jaka to ulica, ale przystanek za kościołem Dobrego Pasterza, mniej więcej na przeciwko "Tesco" (stary Major Market).

rafil 09.02.2010 19:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 852690)
Czy może mi ktoś powiedzieć coś więcej o sklepie konsolowym na Prądniku Czerwonym? Nie wiem dokładnie jaka to ulica, ale przystanek za kościołem Dobrego Pasterza, mniej więcej na przeciwko "Tesco" (stary Major Market).

To jest przy Dobrego Pasterza właśnie. Można tam wymieniać i kupować gry oraz sprzęt na wszystkie konsole i PC. Wszystko jest za jakąś dopłatą, wiadomo, gość chce zarabiać. Może też tam zamówić jakąś nową grę, jest trochę taniej niż np. w Empiku. Wtedy koleś zamawia taką z hurtowni. Ja przykładowo kupiłem tak Prototype na X360 za 200 zł, jakoś tuż po premierze, poza Allegro nie było tańszej opcji.

Poza tym można kupić przybory szkolne (przynajmniej jak był początek roku szkolnego to takie widziałem tam :D) i trochę Wiślackich rzeczy (kupiłem tam w zeszłym roku za jakieś 15 zł kalendarz wydany przez jakiegoś kibica Wisły - taki czarny, z motywem Wierność).

GG do tego sklepu: 1671030

mic 09.02.2010 19:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafil (Post 852756)
To jest przy Dobrego Pasterza właśnie. Można tam wymieniać i kupować gry oraz sprzęt na wszystkie konsole i PC. Wszystko jest za jakąś dopłatą, wiadomo, gość chce zarabiać. Może też tam zamówić jakąś nową grę, jest trochę taniej niż np. w Empiku. Wtedy koleś zamawia taką z hurtowni. Ja przykładowo kupiłem tak Prototype na X360 za 200 zł, jakoś tuż po premierze, poza Allegro nie było tańszej opcji.

Poza tym można kupić przybory szkolne (przynajmniej jak był początek roku szkolnego to takie widziałem tam :D) i trochę Wiślackich rzeczy (kupiłem tam w zeszłym roku za jakieś 15 zł kalendarz wydany przez jakiegoś kibica Wisły - taki czarny, z motywem Wierność).

GG do tego sklepu: 1671030

Przerabiaja tam konsole ? Chodzi o ten nowy iXtreme 1,7

rafil 09.02.2010 21:42

Nie wiem na 100%, ale chyba nie.

stawski 09.02.2010 21:46

nie mic, jeszcze w tym kraju nie wszędzie i nie wszyscy kradną.

mic 09.02.2010 21:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 852812)
nie mic, jeszcze w tym kraju nie wszędzie i nie wszyscy kradną.

Zacznij naprawiac ten okropny kraj od siebie
btw, przerabianie konsoli nie jest "zlodziejstwem", wiec chyba w innym kraju zyjesz

ed: tak, z wyrzutow sumienia sie potne :lol:
ed2: wiesz, ze sciaganie i ogladanie filmow i seriali to takze zlodziejstwo ? Wiec takze kradniesz hipokryto

stawski 09.02.2010 22:09

Zacząłem odkąd się przesiadłem z pc na PS3. Mam sięczuć winny że nie kradnę?? Masz wyrzuty sumienia to sobie z tym poradź.

<Crasch> 09.02.2010 23:28

Samo przerobienie konsoli nie jest zlodziejstwem, przerabiasz swoj wlasne sprzet na ktory kupujesz licencje, ale już korzystanie z oprogramowania za które sie wczesniej nie zapłacilo jest już zlodziejstwem.
teraz pytanie po co przerabiać swoją konsole, wyłączając korzystanie nielegalnego oprogramowania? A no po to żeby zrobicsobie kopie oryginalu i z niej korzystac by nie zniszczyc oryginalu;pp możemy sobie zrobić nawet 10 000 kopii byle tego nie sprzedawac i rozpowrzechniac :P

dymek_nhs 10.02.2010 07:23

Już nie bądźcie tacy święci. Piractwo było, jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Stawski ile konsol już jesteś w plecy ? :D Jakby ktoś miał tyle kapusty jak lodu to też by leciał do sklepu i każdy nowy tytuł kupował. Wiem wiem że zaraz powiecie że gierki można wymieniać za 30 zł ale ktoś może chce mieć je wszystkie. O ile jest możliwość to przerabiam, pirace, ściągam i nagrywam ot taki cwaniak jestem. Zachodzę tylko w głowę dlaczemu sprzedaż PS3 stoi na tak niskim poziomie ?

laurence 10.02.2010 08:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 852814)
Zacznij naprawiac ten okropny kraj od siebie
btw, przerabianie konsoli nie jest "zlodziejstwem", wiec chyba w innym kraju zyjesz

ed: tak, z wyrzutow sumienia sie potne :lol:
ed2: wiesz, ze sciaganie i ogladanie filmow i seriali to takze zlodziejstwo ? Wiec takze kradniesz hipokryto

Samo ściąganie nie jest przestępstwem. Udostępnianie plików już tak.

mic 10.02.2010 10:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 852895)
Samo ściąganie nie jest przestępstwem. Udostępnianie plików już tak.

wiem, tak samo jak przerabianie konsol/granie na piratach. To byla tylko odpowiedz na napinke stawskiego

Ofsajd 10.02.2010 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 852890)
Już nie bądźcie tacy święci. Piractwo było, jest i będzie i nikt tego nie zmieni. Stawski ile konsol już jesteś w plecy ? :D Jakby ktoś miał tyle kapusty jak lodu to też by leciał do sklepu i każdy nowy tytuł kupował. Wiem wiem że zaraz powiecie że gierki można wymieniać za 30 zł ale ktoś może chce mieć je wszystkie. O ile jest możliwość to przerabiam, pirace, ściągam i nagrywam ot taki cwaniak jestem. Zachodzę tylko w głowę dlaczemu sprzedaż PS3 stoi na tak niskim poziomie ?

akurat od wyjścia ps3 slim sprzedaż konsol sony jest większa niż X360tek...

<Crasch> 10.02.2010 12:56

W Polsce PS3 stoi na niskim poziomie bo narazie nie da sie spiracic ;pp ale zagranicą z Xboxem jest już po równo bo. U nas gra na konsole kosztuje 200 zł, w takim USA w przeliczeniu na Polskie 70 złty. Jest różnica prawda? tńsze niż u nas na PC...

Ivory1906 10.02.2010 13:00

Mysle ze w wiekszosci krajow ceny gier sa porownywalne...np w IRL za nowa gre trzeba dac od 50 do 60 euro np takie MW2 mimo ze premiera byla juz troche temu to ta gra dalej tu kosztuje 45 euro...Wiadomo ze duzo zalezy od tytulu gry. To 50-60 euro to nie jest tez tak malo tylko jak ktos ma tu robote albo chociaz zasilek to spokojnie go stac zeby kupil taka gre raz na miesiac albo 2 :) a niestety w PL mlodzi ludzie nie maja tyle zeby wydac lekka reka 200 zl na gre...Dlatego korzystam poki jestem w IRL :D:D

szprotson 10.02.2010 14:21

a ja bylem wlasnie w tym sklepiku na pradniku i jestem pozytywnie zaskoczony.
kazdy posiadacz konsoli znajdzie cos dla siebie

Kamyk 10.02.2010 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 853033)
a ja bylem wlasnie w tym sklepiku na pradniku i jestem pozytywnie zaskoczony.
kazdy posiadacz konsoli znajdzie cos dla siebie

Przystępne ceny gier?

DevilMayCry 10.02.2010 16:25

Pamiętajcie ,że jeszcze istnieją takie sklepy w których można zakupić gry taniej oraz wymieniać tytuły które już się "zaliczyło" na inne.Więc wcale nie trzeba srać pieniędzmi ,aby móc systematycznie grać :P Ok ,ale proponuje zakończyć ten temat , bo za chwilę zrobi się tu drugi onet :)

Takie dodatkowe pytanko. Czy w MW2 jak już się dojdzie do poziomu 70 na prestiżu, to zaczyna się znowu od początku, czy to już jest koniec?

famul 10.02.2010 17:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 852997)
Mysle ze w wiekszosci krajow ceny gier sa porownywalne...np w IRL za nowa gre trzeba dac od 50 do 60 euro np takie MW2 mimo ze premiera byla juz troche temu to ta gra dalej tu kosztuje 45 euro...Wiadomo ze duzo zalezy od tytulu gry. To 50-60 euro to nie jest tez tak malo tylko jak ktos ma tu robote albo chociaz zasilek to spokojnie go stac zeby kupil taka gre raz na miesiac albo 2 :) a niestety w PL mlodzi ludzie nie maja tyle zeby wydac lekka reka 200 zl na gre...Dlatego korzystam poki jestem w IRL :D:D

Ivory swięte słowa :D , a poza tym można wpaść na niezłe przeceny ja np gta4 kupiłem za 24.99e :D chyba miesiąc po oficjalnej premierze ,a że w pl ludzi nie stać to wolą kupić pirata lub go ściągnąć z neta gdybym miał taka pensje w pl jak tu to na bank bym nie siedział w irl

stawski 10.02.2010 17:57

A ileż osób przerabia u nas konsolę żeby zrobić kopie zapasowe?? Przez te "kopie" dalej w Polsce nie ma live'a. Skoro jest załóżmy 100 tysięcy konsol sprzedanych, a gier w miesiącu sprzedaje się tysiąc, to o czym my mówimy?
Ściąganie filmow, muzyki na własny użytek nie jest przestępstwem, i pewnie gier też nie, ale głównie chodzi tu o multiplayer. Nie zbanują Ci Xboxa bo grasz sobie w GTA w singla. Ale jak odpalisz multi, to już szanse masz duże, o czym choćby Dymek się przekonał. Film obejżysz i skasujesz, a w MW2 grasz i grasz i grasz.... Zresztą wszystko wskazuje na to, że i tak pożegnamy się z pudełkami i będziemy MUSIELI kupować gry on-line. I to, jako zbieracza mnie martwi. Skończy się nie tylko piractwo, ale też niestety wymiana. I jestem dziwnie przekonany że sprzedaż gier dramatycznie spadnie.
Ok. Skończmy już o piractwie, każdy ma swoje zdanie i światopogląd.
Jak tam MW2?? dobiłem do 62 levelu - zero czasu na granie niestety. może w weekend coś pogram. Zagrałem wczoraj w demo BC2, ale jakoś nie jestem zauroczony.... Może trzeba siębardziej wgryźć w temat:)
edit: @devil - zaczyna sięod nowa. I tak chyba 7 razy :)

mic 10.02.2010 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 853153)
A ileż osób przerabia u nas konsolę żeby zrobić kopie zapasowe?? Przez te "kopie" dalej w Polsce nie ma live'a. Skoro jest załóżmy 100 tysięcy konsol sprzedanych, a gier w miesiącu sprzedaje się tysiąc, to o czym my mówimy?
Ściąganie filmow, muzyki na własny użytek nie jest przestępstwem, i pewnie gier też nie, ale głównie chodzi tu o multiplayer. Nie zbanują Ci Xboxa bo grasz sobie w GTA w singla. Ale jak odpalisz multi, to już szanse masz duże, o czym choćby Dymek się przekonał. Film obejżysz i skasujesz, a w MW2 grasz i grasz i grasz.... Zresztą wszystko wskazuje na to, że i tak pożegnamy się z pudełkami i będziemy MUSIELI kupować gry on-line. I to, jako zbieracza mnie martwi. Skończy się nie tylko piractwo, ale też niestety wymiana. I jestem dziwnie przekonany że sprzedaż gier dramatycznie spadnie.
Ok. Skończmy już o piractwie, każdy ma swoje zdanie i światopogląd.
Jak tam MW2?? dobiłem do 62 levelu - zero czasu na granie niestety. może w weekend coś pogram. Zagrałem wczoraj w demo BC2, ale jakoś nie jestem zauroczony.... Może trzeba siębardziej wgryźć w temat:)

Tlumaczenie typu "Kali ukrasc krowa" :lol: Film obejrze i skasuje - ok, gre przejde i tez skasuje. A chce wiecej pograc ? Film tez moge ogladnac wiecej niz jeden raz. Pokretne tlumaczenia

Co to kupowania przez internet, co to za problem pozniej spiracic ? Malo jest teraz takich gier ? Juz byly internetowe zabezpieczenia niedozlamania, wiadomo jak sie skonczylo

DevilMayCry 10.02.2010 18:11

Ehhh to mnie już zniechęca- mówię o call of duty, znowu wszystkie bronie od nowa :/ .dobrze ,że 19 lutego wychodzi "piiiikkkk-piikkk-piikk-pik" Alien vs Predator. Coś czuje ,że MW2 pójdzie w odstawkę :)

stawski 10.02.2010 18:41

Przecież napisałem, że chodzi głównie o multiplayer. Jak byłem szczawikiem to też po piraty na giełdę chodziłem - gdzie tam wtedy panie jakieś internety?! A teraz dorosłem i dajęzarabiać tym, którzy pracują nad daną rzeczą (grą) Do kina chodzę, a targam czasem seriale, których nie mogę obejżeć w kinie, ani żadnej tv. Jest jakaś gra, której nie można kupić w sklepie??
OK, koniec gadki z mojej strony.
Devil, grałeśw BAD COMPANY 2?

Ivory1906 10.02.2010 18:59

Cytat:

Ivory swięte słowa :D , a poza tym można wpaść na niezłe przeceny ja np gta4 kupiłem za 24.99e :D chyba miesiąc po oficjalnej premierze ,a że w pl ludzi nie stać to wolą kupić pirata lub go ściągnąć z neta gdybym miał taka pensje w pl jak tu to na bank bym nie siedział w irl
Famul ja mam w sumie jeszcze lepiej bo mieszkam bardzo blisko Irlandii Polnocnej wiec tam czesto jezdzimy na zakupy bo po prostu wychodzi taniej. To samo jest z grami ale oczywiscie zalezy jaki jest przelicznik Funta do Euro...ja MW2 kupilem tam za 38 euro a tymczasem w Irlandii kosztowala 60 :D Mysle ze piractwo nie skonczy sie w PL no chyba ze nagle by sie zmienilo co do plac itp ale w to szczerze watpie...no ja MW2 dobilem do 70 lvl a prestige nie bede robil bo i tak chodze tylko z 50 cal Shotguny Akimbo i czasem ACR oraz Kalach :) Ja tam bardziej pracuje nad moim Accuracy ktore obecnie wynosi 23.57% :D musze powiedziec ze kolega mnie ostatnio przekonal zebym zagral w COD WaW noi trzeba przyznac ze tez sie grubo zajawilem na ta gre :)

PS: Famul kiedy bedziesz dostepny na Live ?? bo bym cos pocisnal z bratem Wislakiem :D

dymek_nhs 10.02.2010 19:26

Bana na xbl dostałem z własnej głupoty a raczej lenistwa bo wiedziałem ze jest fala a kabla nie odpinałem.
Kupi się następną.

mic 10.02.2010 19:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dymek_nhs (Post 853185)
Bana na xbl dostałem z własnej głupoty a raczej lenistwa bo wiedziałem ze jest fala a kabla nie odpinałem.
Kupi się następną.

To nie ma nic do rzeczy, bo jezeli chociaz raz zagrales przez pirata to oni juz to wiedza, wszystko sie zapisuje w ich systemie, wiec i tak dostalbys bana

famul 11.02.2010 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ivory1906 (Post 853178)
Famul ja mam w sumie jeszcze lepiej bo mieszkam bardzo blisko Irlandii Polnocnej wiec tam czesto jezdzimy na zakupy bo po prostu wychodzi taniej. To samo jest z grami ale oczywiscie zalezy jaki jest przelicznik Funta do Euro...ja MW2 kupilem tam za 38 euro a tymczasem w Irlandii kosztowala 60 :D Mysle ze piractwo nie skonczy sie w PL no chyba ze nagle by sie zmienilo co do plac itp ale w to szczerze watpie...no ja MW2 dobilem do 70 lvl a prestige nie bede robil bo i tak chodze tylko z 50 cal Shotguny Akimbo i czasem ACR oraz Kalach :) Ja tam bardziej pracuje nad moim Accuracy ktore obecnie wynosi 23.57% :D musze powiedziec ze kolega mnie ostatnio przekonal zebym zagral w COD WaW noi trzeba przyznac ze tez sie grubo zajawilem na ta gre :)

PS: Famul kiedy bedziesz dostepny na Live ?? bo bym cos pocisnal z bratem Wislakiem :D

sorki ze ostatnio mnie tak nie ma ale robota i sesja mi się na głowę zwaliła naraz więc nie było mnie na xlive ale myślę ze jutro już wrócę może nawet dziś :) to coś pociśniemy :) , hm muszę się w takim razie do Irl pół przejechać chociaż ja mieszkam na drugim końcu bo w Cork no ale jak takie zakupy tam są możliwe to warto ;) A co do Xlive to właśnie przez to piracenie nigdy w pl nie bedzie xlive" cod Waw jest ok :) ale mnie bardziej pasi 4 lub MW2 na multi ;)
zresztą na niedostatek gier nie narzekam aż nie chciało by mi się ich tu wszystkich wymieniać bo mam ich 50

DevilMayCry 13.02.2010 01:36

Stawski - nie ,nie grałem i powiem więcej nie zamierzam, tak samo jak w medal of honor.już mi sie przejadły Afganistany i inne kraje bliskiego wschodu.Jak na razie czekam na Alien vs Predator,Heavy Rain,Alan Wake.

Tak przy okazji szukam 2 dobrych graczy na L4D 2 ,aby przejść ją na realu. Są tu tacy? :D Jak coś to pisać do mnie na PW lub na xbl - DevilMayCry78

Dymek witaj w klubie moich znajomych z PL.Miałem 24 teraz mam 4 :D

Ivory1906 13.02.2010 20:54

Cytat:

sorki ze ostatnio mnie tak nie ma ale robota i sesja mi się na głowę zwaliła naraz więc nie było mnie na xlive ale myślę ze jutro już wrócę może nawet dziś :) to coś pociśniemy :) , hm muszę się w takim razie do Irl pół przejechać chociaż ja mieszkam na drugim końcu bo w Cork no ale jak takie zakupy tam są możliwe to warto ;) A co do Xlive to właśnie przez to piracenie nigdy w pl nie bedzie xlive" cod Waw jest ok :) ale mnie bardziej pasi 4 lub MW2 na multi ;)
zresztą na niedostatek gier nie narzekam aż nie chciało by mi się ich tu wszystkich wymieniać bo mam ich 50
Ja dopiero wrocilem z Dublina :) wiec na Xlive bede od dzis wieczor :D nie wiem jak jest teraz ale jak bede jezdzil do Enniskillen to Ci moge pisac jaki jest przelicznik :) Wiesz mi sie podoba WaW bo realistyczne jest strzelanie ze snajperki :) a to lubie najbardziej robic w tego typu grach :) WOW hehe niezla kolekcja ja mam 10 gier i mi wystarcza :P hehe

stawski 13.02.2010 22:22

A ja dziśnie wytrzymałem i kupiłem sobie Wipe Out hd+fury :) za 70 złotych nówka :)

A w MW2 mi cośnie szło wczzoraj:) Nie dewil?? :D Ogrywa ktoś Bioshock2? Nie grałem w jedynkę, więc jestem zielony. Słyszałem (czytałem) że fantastyczny klimat, super fabuła itd, ale nie wiem czy to coś dla mnie. Da siępocisnąć w 2 bez znajomości pierwszej części? Tzn czy jest sens, czy wszystkiego się będę musiał domyślać?

mic 21.02.2010 12:28

Gdzie w Krakowie przerobie konsole najnowszym iXtreme 1,7 ? Na pradniku i w global-play nie przerabiaja tym

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:07.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl