Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Gwiaździsty 17.06.2011 06:29

Rios dobry ale na halówkę. Grzela był nim podobno zachwycony. Tylko to inna dyscyplina sportowa.

TOMEK 11 17.06.2011 06:46

Rios rozegrał u nas 761 minut

dziękuję do widzenia

willow 17.06.2011 07:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1111927)
Rios rozegrał u nas 761 minut

dziękuję do widzenia

Rios rozegrał w lidze średnio 32 minuty na mecz, z czego 70% na wiosnę. Jesienią grał praktycznie ogony. Nie jesteś w stanie pokazać pełni swoich umiejętności w takim wymiarze czasu, nie ma bata.
W ME rozegrał 4 mecze i strzelił 8 bramek.
Zresztą, ja też nie widziałem Riosa w podstawowej jedenastce, ale jako wartościowego zmiennika jak najbardziej.
Pytanie, czy za taką kasę...

jacula 17.06.2011 08:23

dajcie spokój już z tym Riosem bo robi się nudne to gdybanie ..jak stare baby :-Dlepiej trzymajcie się tematu?

filip123 17.06.2011 08:35

Narazie cisza przed burzą w Wiśle. Wie może ktos o ktorej godz. konferencja prasowa ? .

Feniks1983 17.06.2011 08:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1111929)
Rios rozegrał w lidze średnio 32 minuty na mecz, z czego 70% na wiosnę. Jesienią grał praktycznie ogony. Nie jesteś w stanie pokazać pełni swoich umiejętności w takim wymiarze czasu, nie ma bata.
Zresztą, ja też nie widziałem Riosa w podstawowej jedenastce, ale jako wartościowego zmiennika jak najbardziej.

Akurat pisanie że w ME strzelił tyle i tyle jest bez sensu bo to nie ten poziom i nie te progi. Generalnie Rios do Naszej taktyki stosowanej przez Roberta jest za wolny i się nie nadaje. Technika świetna ale szybkość dramatyczna (zresztą niewiele zabrakłoby a z Zagłębiem też by nie strzelił bramki bo za długi się zbierał).

KoPer 17.06.2011 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez filip123 (Post 1111948)
narazie cisza przed burzą w wiśle. Wie może ktos o ktorej godz. Konferencja prasowa ? .

12:30

.........

Mixu 17.06.2011 08:46

Temat Riosa akurat bardziej się nadaje do tego tematu : "Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły"
Rios nie nadawał sie do koncepcji Maaskanta i tyle. Co tu więcej pisać..Trener wie najlepiej.

PhantomRanger 17.06.2011 09:13

Ja tam Riosa akurat wcale nie żałuje. Miał niewielkie przebłyski jednak to było za mało także płaczu wielkiego po nim nie będzie. Co do Cikosa widać także nie znalazł uznania u Maaskanta, bo nie wierze, że nie znalazło by się 300 tys. na wykupienie, ale to już tylko moje gdybanie. Na Sivakova też nie ma co czekać tylko sprowadzić innego, zresztą sam mówił, że nie chce tu grać.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fcb4 (Post 1111920)
Wszyscy tak nazekali na Cikosa a jak odchodzi to płacz że taki dobry postęp zrobił.Nikt nikomu niestety nie dogodzi.Już widzę tą panikę i krytykę jak przyjdą następni piłkarze nic tylko pozadroscic formu wislakarkow.com jasno widzów.

Dwie uwagi:
1. Zanim napiszesz nazwę forum na którym piszesz sprawdź nazwę 4x nim ją wklepiesz.
2. Jeśli zaczynasz pisać używaj polskich znaków, a jeśli ich nie znasz to nie pisz w ogóle.

Sebak 17.06.2011 09:22

U Riosa widać było, że jest znakomity technicznie, ale nic poza tym. Pewnie spory wpływ na pozostanie jego osoby w Wiśle miała niewykorzystana sytuacja w spotkaniu z Podbeskidziem, gdzie zamiast przymierzyć próbował podcinki. Powinniśmy sprowadzić kogoś bardziej wartościowego na jego miejsce + konkurenta dla Genkowa. Nie obędzie się też bez wzmocnienia linii obronnej. Zobaczymy, co pokaże Lamey.

sportnh 17.06.2011 09:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Sebak (Post 1111965)
U Riosa widać było, że jest znakomity technicznie, ale nic poza tym. Pewnie spory wpływ na pozostanie jego osoby w Wiśle miała niewykorzystana sytuacja w spotkaniu z Podbeskidziem, gdzie zamiast przymierzyć próbował podcinki. Powinniśmy sprowadzić kogoś bardziej wartościowego na jego miejsce + konkurenta dla Genkowa. Nie obędzie się też bez wzmocnienia linii obronnej. Zobaczymy, co pokaże Lamey.

Rios to z Wisly odszedl.

flamengista 17.06.2011 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1111929)

Jakie ogony?

http://www.90minut.pl/wystepy.php?id=17590&id_sezon=77

2 kolejka - 90 minut z Ruchem. 3 kolejka - 72 minuty z Widzewem. 4 kolejka - 90 minut z Polonią Bytom. 5 kolejka - 75 minut z Jagą (zszedł, bo czerwoną dostał Pawełek i musiał wejść Kurto). 6 kolejka - 63 minuty z Koroną. Po tym meczu wyleciał z pierwszej 11tki, ale dostawał jeszcze szanse:
- 2 połówka meczu z Dolcanem Ząbki w PP
- 1 połówka meczu z GKS Bełchatów
W październiku i listopadzie 2010 faktycznie siedział na ławie i wchodził na końcówki. Zimę zakończył przegranym meczem z Zagłębiem w ME, w którym strzelił gola.

Przepracował cały okres przygotowawczy pod okiem Maaskanta i dostał swoją szansę w rewanżu w Bielsko-Białej. Tym występem (w marcu 2011) się całkowicie pogrążył - to głównie przez niego przegraliśmy z Podbeskidziem, bo zmarnował 200% sytuację. Faktycznie, chyba po tym meczu został skreślony i grał tylko końcówki.

Naprawdę, jak na to, że grał w klubie walczącym o mistrzostwo i jak na to, że był tylko wypożyczonym napastnikiem Rios dostał mnóstwo szans. Wypisywanie, że tak naprawdę nie miał czasu by pokazać co umie - jest mitologizowaniem i myśleniem życzeniowym. Maaskant musiałby być ślepcem, by nie dostrzec piłkarskiego diamentu do oszlifowania.

Rios okazał się za słaby - więc się go pozbywamy. Proste i logiczne.

Sebak 17.06.2011 09:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1111968)
Rios to z Wisly odszedl.

Chodziło mi oczywiście o "na jego odejście z Wisły".

matti123 17.06.2011 10:30

Pamiętajcie że Rios ma 21 lat, u nas 24 letni Kowalski czy 25letni Mierzejewski to młodzi zawodnicy. Dlaczego nie wyrzucić z klubu Burligi który nie wywalczył sobie miejsca w składzie. Wieleby można znaleźć przykładów. Innym tematem są bajki o jego cenie. Obstawiam że wróci do Argentyny i sprzedadzą do za 50 tys E.

fants 17.06.2011 10:35

Wie ktoś może czy będzie transmisja z prezentacji na Orange Sport info?

pibitox 17.06.2011 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti123 (Post 1111988)
Pamiętajcie że Rios ma 21 lat, u nas 24 letni Kowalski czy 25letni Mierzejewski to młodzi zawodnicy. Dlaczego nie wyrzucić z klubu Burligi który nie wywalczył sobie miejsca w składzie. Wieleby można znaleźć przykładów. Innym tematem są bajki o jego cenie. Obstawiam że wróci do Argentyny i sprzedadzą do za 50 tys E.

Tak jasne za 50 tys Euro. może za kiść bananów. Jakby był tani i pasował do koncepcji Maaskanta to byśmy go kupili. Rios naprawdę ma fanclub jakiś. Tyle osób go broni. Jest młody, perspektywiczny to fakt ale cena za niego jest nieadekwatna.

Blacha92 17.06.2011 11:25

Jakieś przesłanki, ze ktoś poza Lameyem zostanie zaprezentowany?

alberto 17.06.2011 11:27

http://www.malopolskatv.pl/18-06-mks...-wisla-krakow/ od 12 30 prezentacja lamey

For_FuN_ 17.06.2011 11:36

http://www.tvn24.pl/12694,1707194,0,...wiadomosc.html - niezłe jaja...Iliew - 380 tys. euro/rok, a Lamey - 350 :D. Jezeli to prawda, to tylko pogratulowac ;-).

vote-for-mikey 17.06.2011 11:45

Łohoł. Jak Lamey dostaje 350 tysięcy to ja oczekuję, że pozamiata tak, że zapomnimy, że to Polska.

fanfan 17.06.2011 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1112004)
http://www.tvn24.pl/12694,1707194,0,...wiadomosc.html - niezłe jaja...Iliew - 380 tys. euro/rok, a Lamey - 350 :D. Jezeli to prawda, to tylko pogratulowac ;-).

Wg mnie bzdury , skąd oni mogą wiedzieć ile będą zarabiać Ci piłkarze , byli przy negocjacjach czy może przy podpisywaniu kontraktów a może piłkarze chwalą się na lewo i prawo wszystkim ile dostaną ? Wg mnie to są tylko domysły dziennikarzy którzy muszą o czymś pisać i podają kwoty z głowy . Trzeba też zwrócić uwagę że są duże premie za dobre wyniki . Np. przy awansie do LM i obronieniu tytułu z premiami pensja roczna może wynieść 350 bądź 380 tyś euro ale bez tych premii jest zdecydowanie mniej . Tak mi się wydaje .

Teqcontroller 17.06.2011 11:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1112004)

Jesli to prawda to nie zle.

Kluvi 17.06.2011 11:50

ale nie zapominajcie że to mogą być motywacyjne kontrakty.. myślę że nagle się z tego nie wycofano..

stalsanok1946 17.06.2011 12:04

Gdy przeczytałem jakie zarobki mają nasi piłkarze to złapałem się za głowę.

Garguła - nic nie wnosi do zespołu, jest po ciężkiej kontuzji. 30 lat na karku. 350 tyś euro co sezon wpada do jego kieszeni.
Jaliens - podobnie jak Garguła nic nie wnosi do zespołu, gra na stoperze, bo Kowalskiego chyba nie wpuścimy. 33 na karku i zarobki rzędu 380tyś euro.
Iliev - 380 tyś euro, niewiadoma, 32 lat na karku. Wiążemy z nim duże nadzieje.
Lamey - 350 tyś euro, to żart? Gość ma może uznane CV, ale nękany kontuzjogenny i do tego wypiera się tego na łamach prasy co jest bzdurą.

Nie wiem co to za polityka, ale wg, mnie jest bez sensu. Zero zarobku na piłkarzach, bo swój wiek mają, do tego u schyłku kariery. Choć z drugiej strony sytuacja wygląda inaczej. Owszem możemy zarobić na młodych piłkarzach, ale trzeba mieć kasę by ich do nas sprowadzić. Np. Cikos, zarabia 100tyś euro + 350tyś wykupienie jego = 450 tyś euro. Może to się obracać w inne strony, ale wydaje mi się, że lepiej byłoby sprowadzać zawodników z kartą w ręku, ale marketingowo "strzały w 10", a sportowo nie emerytów, między 25-30 lat.

westersyl 17.06.2011 12:13

Cytat:

Nie wiem co to za polityka, ale wg, mnie jest bez sensu. Zero zarobku na piłkarzach, bo swój wiek mają,
Statystycznie patrząc to te mniej znane kluby wchodziły do CL, opierają swój skład na doświadczonych zawodnikach, często ogranych na zachodzie. I to są jak najbardziej logiczne posunięcia ponieważ: znaleźć młodego zawodnika gwarantującego solidny poziom to ogromny wydatek. Można postawić również na kogoś "utalentowanego" ale przecież mu tu nie mamy czasu na ogrywanie kogoś. Tutaj trzeba mieć drużynę na teraz a nie na jutro. Jak awansujemy do CL to nikt nie będzie na to patrzył że mamy doświadczoną kadrę.
Przykład Cikosz, niby coś tam potrafi jest jeszcze rozwojowy ale na moje on na ten moment ciągle kopię się po czole. Lamey - skoro zdaniem Stana fizycznie nadaję się do gry w piłkę bo go widział. To ja jestem przekonany że taktycznie i czysto piłkarsko przebija Cikosza.

Mixu 17.06.2011 12:21

Przecież było mówione w wielu wywiadach czy to przez Basałaja czy przez Valckxa że będziemy się starali przyciągać lepszych graczy którzy mają kartę w ręku, dobrymi kontraktami. Jak widać to prawda chociaż może niektóre kwoty mogą kłuć w oczy. Tylko pamiętajmy że to tvn napisał więc kolumbijski palec im w dupe, jeśli znowu łgają. 350 tys. - Lamey dziwne jak cholera...

enzo 17.06.2011 12:27

Nie wierzę w te informacje podrzucone przez TVN, jeśli chodzi kontrakt Lamey'a. On tu przyszedł się przecież odbudować - ma w końcu podpisany raptem roczny kontrakt (z opcją przedłużenia). Zresztą gość, który praktycznie nie grał w Leicester, nie dostałby chyba aż tak wysokich zarobków...? Tak czy siak przychodzący do nas piłkarze otrzymują podobno kontrakty motywacyjne. Zapewne znaczna część zasilających nas zawodników ma z tego powodu zapisaną znaczną sumę za sam awans do Champions League (ewentualnie fazy grupowej Ligi Europejskiej) i stąd też figurują przy ich nazwiskach takie zarobki.

zim zum 17.06.2011 12:28

Lamey ma 350 tys euro kontraktu ? :shock: to chyba jakieś jaja

kacpaw91 17.06.2011 12:28

A to jest 350 tysięcy + premie, czy płaca z wliczonymi maksymalnymi premiami tyle wynosi?

szprotson 17.06.2011 12:28

a moze to jest tak : 150 podstawa + 200 w przypadku LM i kolejnego MP

ps. mielsmy byc anty tvn`y

For_FuN_ 17.06.2011 12:31

Zaden pilkarz zagraniczny(ktory gdzies juz pokopal) nie zgodzi sie na kontrakt motywacyjny...skoro w II Bundeslidze czy w Championship dostanie spokojnie te 400 tys. euro/rok.

krkgiba 17.06.2011 12:32

podniecacie się tymi zarobkami, bo wszechwiedzące tvn24 tak napisało - dajcie sobie na wstrzymanie, bo nie ma żadnej pewności, że to prawda co podali.

poza tym - nawet jeśli klub daje wysokie kontrakty - a niech daje, skoro ich na to stać.

vote-for-mikey 17.06.2011 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1112032)
a moze to jest tak : 150 podstawa + 200 w przypadku LM i kolejnego MP

ps. mielsmy byc anty tvn`y

Zapewne tak jest. Jaliens dostał 100 tys. euro "premii" za mistrzostwo podobno.

Kluvi 17.06.2011 12:43

For_FuN ale zapomniałeś chyba jakie podatki są w Angli gdzie prawie 30 % z ich zarobków idzie w podatki.. ( jak nie więcej )

Angmir 17.06.2011 12:48

A przypadkiem w Polsce piłakrze nie płaca 40 % podatku dochodowego ??

lamey 350 tyś €

LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL LOL

Może rzeczywiście się co do niego myliłem, bo za te pieniadze to powinien wciągnąć całą ligę nosem, a od Cikosza być 3 razy lepszy - ciekawe co pokaże

rafal777 17.06.2011 12:49

Spokojne, to tylko liczba podana przez tvn...Może kontrakt uzależniony od występów? Może uzależniony od LM? Chociaż jeśli od występów to i tak nasza strata bo w obronie nie ma kto grać :D

emj10 17.06.2011 12:53

A co myśleliście, że taki Lamey czy Iliev będą grali za drobne? Chcecie Europy to trzeba płacić po europejsku :D

Oldpara 17.06.2011 12:53

Nawet jeśli te kwoty są zbliżone do prawdziwych to na pewno zawierają wszystkie bonusy i premie za wyniki sportowe.
Być może Lamey zarobi 350 tys, ale tylko jak Wisła zdobędzie Puchar, Mistrza i awansuje do Ligii Mistrzów, a on będzie grać, a nie grzać ławę.

Garguła do tej pory NIGDY nie dostał tej całej kasy o której piszę się w mediach. Jego 350 tys EUR zawiera bonusy za wejściówki, Mistrzostwo i inne trofea. Nie grając przez kontuzję, czy potem przez słabą formę mogł liczyć jedynie na ok połowe tej kwoty. Do tego w zeszłym roku nie było nawet Mistrzostwa.

Angmir 17.06.2011 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1112044)
Spokojne, to tylko liczba podana przez tvn...Może kontrakt uzależniony od występów? Może uzależniony od LM? Chociaż jeśli od występów to i tak nasza strata bo w obronie nie ma kto grać :D

I co z tego - wszyscy u nas mają kontrakty motywacyjne, i akurat uwierze że ktokolwiek zgodziłby się na klauzule zależności od awansu do LM, równie dobrze mogli by uzależnić kasę od wygrania LM. nikt nie jest głupi.

Jailens bierze kasę za nazwisko, ale ten ogórek to nawet nazwiska nie ma. PARODIA.

3 najlepiej zarabiający piłkarz w naszej kadrze !! Dostaje tyle samo co Żewłakow !

PS. Wydaje mi się że ta lista jest nie kompletna, podejrzewam ze zawiera tylko tych piłkarzy których kontrakty udało się dziennikarzom podejrzeć. Bo Melikson na pewno też mało nie zarabia (plotki mówiły o 300-450 tyś €)

Oldpara 17.06.2011 13:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1112042)
A przypadkiem w Polsce piłakrze nie płaca 40 % podatku dochodowego ??

W Polsce mamy dwie stawki = 18% (do 85 tys zarobków) i 32% powyżej.

Do tego dochodzi ZUS, ale jest ograniczenie podstawy składek do ok 100 tys PLN w roku 2011, więc generalnie piłkarze zarabiający ok 400 tys EUR płacą ZUS tylko za jeden miesiac i w tym samym miesiącu wskakują na próg 32%

W uproszczeniu piłkarze poza pierwszym miesiącem dostają z każdego 100 tys 68 tys do ręki.

Chyba, że się robi wałki jak w GKS Bełchatów (piłkarze mieli działalnosci gospodarcze i płacili 19% liniowy - nie wiem, czy dalej tak jest, jeszcze rok - dwa lata temu tak było) albo w Górniku, gdzie Jeżowi płacono za "udzielanie wizerunku" poprzez jakąś spółkę cypryjską.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:26.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl