![]() |
Bardzo proszę o powstrzymanie się i nie wypuszczenia w świat plotek typu: słyszałem, że X ma przyjść do Wisły bo na pewnym forum tak napisali, bo kolega mojego kolegi mi powiedział... itp.
Wszelkiego rodzaju personalne wycieczki załatwiać na PRIV. |
Niedawno w sport raporcie na Orange Sport Info był wywiad z Maaskantem z Zakopanego i mówił na temat Lameya że to bardzo utalentowany i bardzo dobry zawodnik ( jak 31 latek może być utalentowany ) , powiedział jeszcze że ze względu na pieniądze nie na każdego mogą sobie pozwolić( pewnie Cupiał nie da kasy na transfery ) jak go spytali o Lameya żę nie grał prawie wcale ostatni sezon to Maaskant powiedział że po to tu jest żeby wrócił do formy i pełen dyspozycji fizycznej i że w razie potrzeby może zagrać również jako środkowy obrońca, jest szybki, dobrze gra głową.
|
Gdzie przeczytaliscie, ze za Cikosa trzeba bylo dac 250tys. euro? Z tego co patrzyłem co pisano na wielu stronach mowa była o 350tys euro. Jezeli Maaskant mowi prawde o bardzo małych pieniadzach na transfery to nie oczekujmy kolejnych Meliksonow czy Chavezow. Najwidoczniej dostali ultimatum - albo Cikos albo Chavez i zdecydowali sie na Osmana. Tego wykluczyc nie mozna
|
KRAKÓW Temp.: 21 °C
Ciśn.: 1010 hPa Wiatr: 10 km/h Śnieg: 0.0 mm Deszcz: 0.0 mm Jak widać piękna pogoda nie za ciepło nie za zimno można w piłkę pograć, można się z dziewczyną umówić, można żonę do kina wziąć. Szkoda marnować dnia przy kompie upierając się, że Stan to wspaniały/nieodpowiedzialny pracownik WK a Lamey to największa porażka/ perspektywiczny gracz - szczególnie gdy udowadnia się to po raz 15 |
Cytat:
Czy Michelangelo jak miał np 40 lat nie był utalenowany? Czy Messi w wieku 30 lat zatraci swój talent? Zrozum że utalentowany nie znaczy młody. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o dotychczasowe transfery: Iliev - ciekawe uzupełnienie składu, Lamey - wielka niewiadoma. Nie wiadomo, w jakiej jest formie. Nie wiadomo czy jest uzupełnieniem składu czy jest przymierzany jako podstawowy prawy obrońca. Pożyjemy - zobaczymy. W jego przypadku wielkim optymistą nie jestem - fajnie jak za pół roku będę pozytywnie zaskoczony:-D.
|
Cytat:
Skończcie narzekać... Cytat:
|
Cytat:
W szkole czlowiek siedzi i nie ma zbytnio co do roboty , od czasu do czasu sie na szluga wyjdzie i tyle :D Co transferow za fri , ok niech sa , ale zeby ci zawodnicy grali ostatni sezon na jakims tam poziomie , mam nadzieje ze zawodnik pokroju Lamey sie juz nie zdarzy. |
Zastanówcie się za nimi napiszecie posta, czy naprawdę wnosi on coś do tematu Polityka transferowa Wisły Kraków.
Dziękuje. |
Z wywiadu z naszym nowym bogiem prawej strony
Cytat:
Jeszcze jedno. Jak Valcx mógł go obserwować jak on w Leicester w ogóle nie grał, a jak grał to w pierwszej połówce sezonu, jeszcze na jesienie. Więc to jest kolejna, mówiąc eufemistycznie, "nieścisłość". Coraz bardziej śmierdzi ta cała historia wg mnie. A Lameyowi to by się przydało zrzucić z 5 kg przed 'bitwą o Ligę Mistrzów'. |
Cytat:
|
Cytat:
Mógł go obserwować w rezerwach. Wygląda na to że Stan cenił wyżej Baszcza jednak jestem wstanie uwierzyć w to, że poszła decyzja z góry. Gdyby były pieniądze Stan pewnie nie działałby tak desperacko a wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że ich po prostu nie ma. Zaczyna się teraz tzw "łapanka" bo o wzmocnieniu składu mowy już nie ma trzeba po prostu załatać dziury. Stan z Robertem trochę się nie zgrali bo niby obaj odrzucili kandydaturę Baszcza z tego względu że mają Jaliensa który może grać na prawej i stoperze tak samo jak Marcin. A dzisiaj Robert podkreśla to że wzięli Lameya bo może grać na prawej obronie oraz na środku. O co tu chodzi ? |
Robert Maaskant - Lamey to pilkarz, na ktorego nas w chwili obecnej stac. Teraz juz chyba wiemy dlaczego nie zdecydowano sie na wykupienie Cikosa tylko brano Lameya za darmo wiec mozna spokojnie powiedziec, ze ten transfer został dokonany z przymusu. Powinnismy sie cieszyc, ze przynajmniej na Chaveza sie kasa znalazła
|
Cytat:
Naprawde nie rozumiem tego narzekania na Lameta podczas gdy nie zagrał u nas ani jednego meczu |
Cytat:
|
Cytat:
Pareiko był za stary Melikson za młody no i jak by był donry to już grał by w Europie Genkov miał sezon konia ale u nas był już król strzelców z Bułgari i nic z tego nie byłó Jaliens za stary I tak dalej i tak dalej;) Liczę że Lamey będzie solidnym przeciętnym grajkiem z kondycją z Anglii, nie liczę na fajerwerki ma być po prostu dobrze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Ja jestem zdania, że należy poczekać z oceną naszego nowego obrońcy, z prostej przyczyny jeszcze nie tak dawno, niektórzy obwieszczali, że Genkov to drugi Christov choć chłopak wtedy nie rozegrał dla nas ani jednego meczu. Jaki miał wkład w zdobycie MP dobrze wiemy, bo parę ważnych bramek dla nas strzelił.
Wiadomo, patrząc na statystyki można mieć zdanie, że ostatnio mu nie szło w lidze angielskiej, mało spotkań, na wiosnę nawet nie powąchał murawy. Możliwości jest parę: - lata świetności ma już za sobą, - liga angielska to liga do której się nie nadaje, - nie był ulubieńcem trenera. Nie można powiedzieć na dzień dzisiejszy czy jest on wzmocnieniem naszego składu czy też nie, bo nikt z nas nie widział go jeszcze w akcji w Wiśle. Doświadczenie posiada, bo i grał w Holandii, Niemczech, Anglii i to w dobrych zespołach. Poza tym, podpisaliśmy z nim kontrakt tylko na rok, więc nie robiłbym z tego tak wielkiej tragedii nie jest to drugi Łobo, który miał wysokie zarobki i długi kontrakt. Na dzień dzisiejszy ma u mnie czystą kartkę - wstępnej oceny mogę dokonać, po treningach z zespołem, po jakimś meczu sparingowym. Mam tylko cichą nadzieję, że faktycznie będzie lepszy od Erika. |
Cytat:
Ja bym też to wziął pod uwagę. Konkurencja tam jest ogromna, nie to co w Polsce. |
Cytat:
|
Możemy sobie wklejać jak chcecie kto co powiedział:
„Jest to bardzo doświadczony zawodnik, szybki, silny. Gra dobrze w powietrzu” – ocenił obrońcę trener Maaskant. „To kompletny piłkarz. W tym momencie nie mamy czasu na poszukiwanie kogoś, kto jeszcze musi się uczyć, dlatego postawiliśmy na takiego doświadczonego obrońcę jak Michael” – dodał. http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual..._i_meliksonem/ Najlepsze jest to, że u Nas na forum jeszcze nie zdarzyło się żeby wszyscy byli zadowolenie z transferu. Co raz jest to samo: Melikson, Chavez, Kirm itd... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Jedno jest pewno sprowadzajac takich piłkarzy Pan Cupiał nie ma na co liczyć że wejda do LM .I jesli nie sięgnie głębiej do kieszeni jak JW z polonii to lepiej niech sprzeda Wisłę komuś kto w nia zainwestuje i sprowadzi wartosciowych piłkarzy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odnośnie Lameya - gość był swojego czasu warty ok 4 mln euro, czyli tyle, ile żaden obrońca Wisły w historii nie był (tylko Marcelo się zbliża).
Grał w Lidze Mistrzów największą ilość spotkań ze wszystkich piłkarzy obecnej kadry (jeśli się nie mylę grał jeszcze Jaliens). Grał w lidze niemieckiej, holenderskiej, w pierwszej lidze angielskiej, gdzie większość obecnych (i byłych) piłkarzy Wisły by sobie nie poradziła (np. Frankowski). Fakt, że lista kontuzji jest niemała, ale z tego co kojarzę (ktoś to analizował na forum tym lub tamtym) tylko dwie poważne. Głowacki miał poważnych więcej, a każdy by go w Wiśle chciał. Nie jestem znawcą od transferów, jest nim Stan, który wyszukuje graczy, jakich trener uważa za potrzebnych. Ja im ufam, bo pokazali, że się znają na robocie. Nie zmienię zdania tylko dlatego, że ktoś tam był kiedyś kontuzjowany i mało grał. Jak się nie uda, to trudno, gorszy niż Branco nie będzie, więc jest progres. Tak jak i jest progres Żurawski --> Iliev. Jeśli za każdego piłkarza, który odszedł lub odejdzie, przyjdzie inny, który będzie lepszy, to Wisła może mieć najsilniejszą drużynę w historii. Nazwiska, które się pojawiają w spekulacjach na to wskazują. Cytat:
Lamey jest trenerowi potrzebny jako doświadczony zawodnik na kwalifikacje do LM. Nikt nie wziął go po to, żeby go sprzedać. Tak jak i zapewne Chaveza, Ilijeva, Sobolewskiego, Jaliensa, czy Pareikę i paru innych. Owszem, jeśli będą oferty dobre, to każdego sprzedadzą, ale to nie jest w tym momencie dla klubu najważniejsze. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Choć z drugiej strony w pierwszym sezonie rozegrał w Leicesterze 4 spotkania, więc nie wiemy do końca w roli kogo on tam przychodził - jako rezerwowy? Uzupełnienie składu? Do tego dochodzi aklimatyzacja zawodnika w zespole. Cytat:
Widać, że Stan przyjął drogę - iż ściągamy zawodników, którzy już mają doświadczenia w europejskich pucharach, są to zawodnicy ograni w Europie i mający też sukcesy ze swoimi dotychczasowymi klubami. Myślę, że takie doświadczenie bardzo się nam przyda w tym roku w walce o LM. |
Cytat:
Za 1,5 miesiąca znowu będzie szok i niedowierzanie jak odprawi nas z kwitkiem jakaś mało znana drużyna. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl