![]() |
Feniksie - jestem zwolennikiem ewolucji, nie chcę by drużyna miała nadmiar zawodników, czyli jakiś sam szrot, tylko by miała piłkarzy klasowych, a na takich trzeba pieniędzy. Więc, wolałbym w zimie zobaczyć nawet jednego piłkarza, ale takiego, który będzie potrafił odmienić oblicze tego zespołu, piłkarza, który wejdzie do pierwszego składu i będzie kreował grę. Dziś nie ma za bardzo kto kreować. Jirsak - nie, Żuraw - nie, Garguła też nie, Rios to bardziej skrzydłowy, Boukhari też jest bardziej skrzydłowym, więc brakuje playmakera, który by zamiast starego Żurawskiego weszedł do gry. Cikos gra fatalnie - tu się zgodzę, bo zbyt dużo błędów już zrobił, ale nie wymieniajmy wszystkich nowych i nie kupujmy od razu nowej jedenastki nawet w myślach. Drużynę trzeba budować powoli. Pamiętajmy, że odeszli właściwie tylko Marcelo i Głowacki - wprawdzie trzon drużyny, ale reszta została, więc coś jest nie tak. Może zbyt dużo zakupów, sam nie wiem. Ja większości nowych piłkarzy nie spisuję na straty i mimo wszystko liczę, że nie po to Holendrów zatrudniali, by nas teraz wprowadzili w przeciętność. Wierzę w dobrych zawodników zimą, ale nie tak jak wy - 5-6, tylko 1-2. To mi w zupełności wystarczy.
|
Cytat:
Z piłkarzy grających w tamtej kadrze regres zanotował tylko Sobol. Mały, Paweł Brożek, Kirm, Jirsak pokazują teraz mniej więcej to samo. O Piotrze Brożku trudno cokolwiek powiedzieć, tak jak i o Boguskim. I w ten sposób chyba omówiliśmy cały "trzon", który miałeś na myśli. Dodam jeszcze, że Paweł Brożek strzelił wiosną w 13 meczach tylko 4 bramki, z czego 3 w pamiętnym meczu z Legią. To dobitnie wskazuje w jakiej formie był i nadal jest. Nie rozumiem wobec tego, skąd, po takiej demolce w obronie i porównywalnej formie piłkarzy do tej sprzed wakacji, oczekiwania, że Wisła może coś grać. |
co do Branco - miło go było zobaczyć jak 2 razy mocno pomógł po lewej stronie, gdzie ładnie zaasekurował w meczu ze Śląskiem.
|
Cytat:
P.S. ach..został Piotrek Brożek, który może grać na obronie, i zmieniał sie z Diazem. I to wszystko. Przy założeniu, że drużynę buduje się od obrony..... mamy wyjebane fundamenty do gołej ziemi :) |
Jak to do gołej - a Pawełek? :D
|
Tylko, że my ostatnio mamy głównie problemy w pomocy i ataku.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Szkoda, że taki szpec się marnuje na forum zamiast sprowadzać piłkarzy do Wisły.
|
Cytat:
Twoje szyderstwo na mnie nie działa - a tylko sobie myślę jak bardzo trzeba się starać żeby znaleźć takiego Cikosa czy Bunozę (Kapka?) kiedy na pewno nie gorsi (a lepsi) są pod nosem za porównywalne pieniądze (Wołąkiewicz). No ale pewnie delegacja do Bośni czy Słowacji ciekawsza niż do Gdańska i możliwość kręcenia lodów większa. |
Cytat:
Z drugiej strony brak tego fundamentu kosztuje. Niestety pokazuje to zaniedbania naszej polityki transferowej przez kilka lat. Budujmy drużynę conajmniej tak jak Lech(tylko proszę mnie nie zwyzywać od kuchenek, ja widzę rzeczywistość), a za kilka lat nasz poziom, jak i poziom tej ligi znacząco wzrośnie. Dlatego teraz mówię - inwestujmy w 1-2 zawodników, z inteligencją boiskową, młodych, ambitnych, a na pewno nie stracimy na tym - tylko że to muszą być dobre i racjonalne wybory. |
Cytat:
Gdybym kilka miesięcy temu jako kandydaturę podał przykład Wołąkiewicza jako zawodnika mogącego wzmocnić Wisłę wielu (mogę się założyć że ty także) wyśmiałoby mnie i osądziło od czci i wiary.Teraz raptem koleś kopnął w lidze trzy raz prosto piłkę i wielu widzi w nim czołowego obrońce ligi. Tak samo było z Glikiem lub Sadlokiem, rok temu po udanych dla nich występach odpowiednio w Piaście i Ruchu wszyscy piali z zachwytu jakich to utalentowanych graczy mamy, potem przyszły mecze w reprezentacji i jechanie po nich jak po burej suce, potem Glik przeszedł do Palermo i zagrał dwa razy pełne 90 minu i z powrotem wynoszenie go na piedestał... Bunoza? to samo... pierwszy mecz z Karabachem miażdżaca krytyka, potem kilka udanych meczów w lidze, przeżucenie się na cikosa, teraz Cikos usiadł na ławce, Bunoza zagrał słabszy mecz ze Ślaskiem i znowu jechanie po Serbie. Czy o to w tym wszystkim chodzi? Gdzie tutaj jest miejsce na zdrowy rozsadek i obiektywizm? |
Cytat:
Dokladnie tak. To sama prawda o Naszym bagienku. Tez uwazam ze wychwalanie kogos za to ze trzy razy kopnal prosto pilke to zenada. Zreszta idealnie w to bagno wpisuje sie sam selekcjoner, ktory tez powoluje zawodnikow po dwoch gora trzech dobrych meczach. Ok zgadzam sie ze w Polsce lezy szkolenie, brak talentow i ze trzeba szukac i probowac kazdego kto chodzi prosto i ma co nie co oleju w glowie, ale juz robienie z takich zawodnikow odrazu gwiazd i wychwalanie pod niebiosa jest gruba przesada i powoduje ze sodowka co po niektorym uderza do glowy i mysla ze sa Panami tego swiata. Wolakiewicz miewal lepsze mecze juz wczesniej, miewal tez duzo gorsze, tak jak wiekszosc w Naszej lidze zawodnikow. Pytanie tylko czy aby na pewno przydalby sie w Wisle??Czy to polka pozwalajaca muslec o czyms wiecej niz tylko Ekstraklasie??Mam co do tego watpliwosci, ale bardzo bym chcial sie mylic w tej sprawie. Pozdrawiam |
Cytat:
Niemal każdy obrońca z drużyn które przed chwilą wymieniłem byłby dla nas wzmocnieniem. Nawet taki Wołakiewicz... I nie zmienia tego faktu nawet zagraniczny trener, nowy stadion i wierni kibice. JESTEŚMY PRZECIĘTNIAKAMI. |
Cytat:
Uwazam ze moze byc tylko lepiej (moze naiwny jestem). Oczywscie, kilku zawodnikow z tych zespolow wzialbym z pocalowaniem reki ale nie prawie kazdego. Pozdrawiam |
Może bedzie kasa na transfery http://naszsport.iq24.pl/default.asp...86284&nr_str=1 bo z tego co wiem to mamy % od kolejnych transferów
|
Cytat:
|
Cytat:
|
SEQ - może nam wpaść darmowe 1,5 miliona euro to mało ?!
na wszystkich graczy z letniego okienka nie wydaliśmy tyle, a było ich aż 8 ps. Edin Dżeko przymierzany kiedyś do Wisły ( okazał się za drogi ) przechodzi za 30 milionów euro do Juve .. ciekawe jakby jego kariera się potoczyła gdybyśmy się wtedy skusili :D |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html
wg. onetu 1 mln funtów, czyli 4,5 mln zł. więc realistycznie z 4 mln może by wpadło. |
Cytat:
a co do Uche to już tyle kasy mieliśmy za niego dostać, że lepiej z przymróżeniem oka panowie i panoe:-P:-P |
a kiedy byliśmy zaintereswoani Dżeko bo nie wiem?
|
Oj to się Boguś ucieszy za te dodatkowe 4 miliony, oj ucieszy. Moglibyśmy mieć w to miejsce dwóch przyzwoitych grajków albo jedno poważne wzmocnienie zimą, ale gdzie tam! Czekamy do zimy, wtedy okaże się, gdzie jest zarząd i jaki jest stosunek Cupiała do klubu. I dobrze, że nie jesteśmy w czołówce w tabeli, bo wtedy nie byłoby nadziei na żadne wzmocnienia. Jak skończymy na 7, 6 miejscu, to być może mocarstwowe plany Szefa zostaną podrażnione i wyłoży kasę; wierzę w zdolności Staszka i w to, że za 2 miliony euro można sprowadzić przynajmniej 4 grajków, którzy będą podporą klubu na kolejne lata (przykład - Wilk, widać że będzie z niego pożytek, a kosztował 400 tysięcy).
|
Cytat:
jeszcze Feninem bodajrze byliśmy zainteresowani ( teraz Einstracht, interesuje się nim Bologne ) za dżeko zażyczyli sobie okrągłe 3 miliony euro , szkoda :D |
Cytat:
|
Pawełek ma ofertę z zagranicy
Na futbolnews coś tam piszą o tym.Gwoli ścisłości kończy mu się kontrakt za 2 misiace
|
Cytat:
|
Mogłaby ta kwota nam ustawić okno transferowe. Ale już tyle razy się o tym pisało, że Uchu gdzieś tam idzie, że trochę straciłem nadzieję.
|
O transferze Uche pisze sie juz od kilku okienek. Narazie jeszcze nie odszedl wiec nie ma co sobie robic nadziei. Poza tym w miedzyczasie Nigeryjczyk podpisal nowy kontrakt z Almeria. Teoretycznie umowa obowiazuje dalej, ale ja sie nie bardzo na te pieniadze nastawiam. Napewno Almeria nie pusci ich lekka reka.
Cytat:
|
prawie 2 metry(195 cm) ma ten pozyskany z Młodej Ekstraklasy Polonii Warszawa Jacek Pawłowski.W Ekstraklasie rozegrał 2 mecze w sezonie 2008-09.KSP ma Sobiecha,Smolarka i Gołębiewskiego to dla Pawłowskiego miejsca zabrakło.U Nas mniejsza konkurencja w ataku wiec mam nadzieje że chłopak sie przebije i udowodni że ma talent
http://www.ksppolonia.pl/web/index.php?typ=news&id=3473 |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl