Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   TS Wisła byłym właścicielem Wisły Kraków S.A. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=9691)

Arkadiusz.Czerepach 10.10.2017 16:07

panowie bądźcie poważni, jedyne logiczne wyjaśnienie to to które ja podałem

wiem jakie są czasy, ale aż takich idiotów do mediów nie biorą

ashkeczup 10.10.2017 17:29

Dokładnie tak jak mówisz. Zaryzykował swoją reputację za miliony, które przecież gołodupiec wypłacił w 3 walizkach na miejscu kompletnie nie zważając na konsekwencje na spadek poziomu jego wiarygodności. Na pewno nie dlatego, że dostał informacje ze źródła, które uważał za wiarygodne. Na pewno nie

szprotson 10.10.2017 17:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1484699)
Czy jest świadom nie byłbym taki pewny. Do tego potrzeba zdolności do introspekcji, a to wymaga inteligencji. Koleś uwiarygodnił taki wał rok po akcji z Meresińskim.

mial bardzo wiarygodnego informatora, nie dziwie sie.

Zmiety to dziennikarz zyjacy z newsow od innych ludzi. On sam je w wiekszosci weryfikuje. I dal sie wydymac, nie jestem zaskoczony

Bogus C to chlop majacy miliardy monet, wielka firme i sztab prawnikow. Sprzedal klub jakiemus gnojkowi za poreczenie napisane na papierze toaletowym, a wy sie smiejecie z Migi :D

Ja tam sie zastanawiam co za rok .......nie. Kto przebije to moze absurdu?

Arkadiusz.Czerepach 10.10.2017 18:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ashkeczup (Post 1484704)
Dokładnie tak jak mówisz. Zaryzykował swoją reputację za miliony, które przecież gołodupiec wypłacił w 3 walizkach na miejscu kompletnie nie zważając na konsekwencje na spadek poziomu jego wiarygodności. Na pewno nie dlatego, że dostał informacje ze źródła, które uważał za wiarygodne. Na pewno nie

prymitywna redukcja do absurdu

brylant17 10.10.2017 18:49

szprotson Janekx89 ? :lol: no tak

picasso 10.10.2017 19:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1484709)

tylko do tej pory janekx wydawał się,ba wręcz był rzetelnym informatorem.zeszloroczna wpadka z meresiem do ktorej sam zresztą sie przyznał mogła byc takim "wypadkiem przy pracy"...janekx skreślil sie tak w zasadzie dopiero teraz,po tej alcji z niemcami. nawet jeśli to był jedyny onformator zmiętego to miał on podstawy by brać te informacje jako w miarę wiarygodne.

PhantomRanger 10.10.2017 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1484706)
mial bardzo wiarygodnego informatora, nie dziwie sie.

Zmiety to dziennikarz zyjacy z newsow od innych ludzi. On sam je w wiekszosci weryfikuje. I dal sie wydymac, nie jestem zaskoczony

Bogus C to chlop majacy miliardy monet, wielka firme i sztab prawnikow. Sprzedal klub jakiemus gnojkowi za poreczenie napisane na papierze toaletowym, a wy sie smiejecie z Migi :D

Ja tam sie zastanawiam co za rok .......nie. Kto przebije to moze absurdu?

Nikt, bo na nasze szczęście Telefonika nie ma już nic do gadania w tej kwestii.

funkykoval 11.10.2017 12:21

@Picasso
Tylko, że nikt nie podważał wiarygodności kolegi Janekx89 odnośnie spraw transferowych

Natomiast jego tweety z różnego rodzaju bluzgami np na TS i na mitycznych "Kiboli rządzących klubem" były dalekie od jakiejkolwiek uczciwości i rzetelnej oceny, podobnie jak przekonanie, że "TS ma gówno do gadania, bo TFK może wszystko" - tylko świadczą o koledze....

Z użytkownikiem maLk kilkukrotnie pisaliśmy w trakcie "spektakularnego tygodnia", że kolega Janekx89 ma raczej blade pojęcie o prawie, a że na dodatek ze zwykłą logiką również jest na bakier ( o "działalności" Stechert Grup pisało sporo użytkowników) to i się w tej sprawie zblamował.

Zaś z kolegą zmiętym miałem okazję pomailować przy okazji działań JM, ale kiedy rzuciłem wskazówki, gdzie może uzyskać informacje dotyczące sprawy, żadnych działań nie podjął. Słowem ujrzałem jakość jego dziennikarstwa, i przy okazji afery Stecherta był dla mnie mało wiarygodny od początku.....

picasso 11.10.2017 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 1484720)
@Picasso
Tylko, że nikt nie podważał wiarygodności kolegi Janekx89 odnośnie spraw transferowych

Natomiast jego tweety z różnego rodzaju bluzgami np na TS i na mitycznych "Kiboli rządzących klubem" były dalekie od jakiejkolwiek uczciwości i rzetelnej oceny, podobnie jak przekonanie, że "TS ma gówno do gadania, bo TFK może wszystko" - tylko świadczą o koledze....

Z użytkownikiem maLk kilkukrotnie pisaliśmy w trakcie "spektakularnego tygodnia", że kolega Janekx89 ma raczej blade pojęcie o prawie, a że na dodatek ze zwykłą logiką również jest na bakier ( o "działalności" Stechert Grup pisało sporo użytkowników) to i się w tej sprawie zblamował.

Zaś z kolegą zmiętym miałem okazję pomailować przy okazji działań JM, ale kiedy rzuciłem wskazówki, gdzie może uzyskać informacje dotyczące sprawy, żadnych działań nie podjął. Słowem ujrzałem jakość jego dziennikarstwa, i przy okazji afery Stecherta był dla mnie mało wiarygodny od początku.....

nie dokońca się zrozumieliśmy.broń boże nie bronie janekxa.chodzi mi o to,że jego informacje jako nic nie warte pierwszy raz pokazały sie przy okazji Meresia.gośc wziął na klatę,że faktycznie "pomylil sie".ok zdarza sie nawet najlepszym.i tak na prawdę cała swoja wiarygodnośc stracil dopiero teraz przy okazji rzekomych informacji o faszystach.prędzej biorę w obronę zmiętego,że mogło mu się wydawać,ze janekx to dobre źródło informacji.czy mógł go sprawdzic lepiej?może tak może nie,tego nie wiem.fakt jest taki: oparł się na janekxie i sam stracil wiarygodność.zwłaszcza na forum.czy jest w stanie to odrobić.być może tak ale czeka go długa i ciężka praca.pytanie tylko czy będzie chciał

szprotson 11.10.2017 17:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez brylant17 (Post 1484709)

nie nie, nie kazdy czlowiek na swiecie musi miec konto na tt ...
no ale niewazne, temat zakonczony naszym sukcesem

brylant17 11.10.2017 19:06

Nie chodziło mi o twitta bardziej o prywatne kontakty

X-Ray 12.10.2017 07:31

Cytat:

TS Wisła właścicielem Wisły Kraków S.A.
A tematem przewodnim Janekx89, no ludzie, błagam was...

brylant17 12.10.2017 08:29

Chodziło mi o kontakty Migi

yarow 02.11.2017 21:31

Pewnie było. Z kronikarskiego obowiazku, że się ukazało. http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...eton,12590266/

krzaq12 23.11.2017 19:44

Salvum odszkodowania kolejnym partnerem Wisły Kraków

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bialej_gwiazdy

PhantomRanger 24.11.2017 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1487872)
Salvum odszkodowania kolejnym partnerem Wisły Kraków

http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...bialej_gwiazdy

Widać zarząd nie próżnuje w poszukiwaniu nowy partnerów.

krzaq12 03.12.2017 12:15

Zastanawia mnie jak duże wsparcie daje sponsor meczu. W spotkaniu z Górnikiem Zabrze będzie nim WHIZZ.
Ciekawe, czy jest to wsparcie równe np. opłaceniu wynajmu stadionu na ten mecz, czy jednak mniejsze wsparcie?

-Szymek79- 03.12.2017 12:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1488429)
Zastanawia mnie jak duże wsparcie daje sponsor meczu. W spotkaniu z Górnikiem Zabrze będzie nim WHIZZ.
Ciekawe, czy jest to wsparcie równe np. opłaceniu wynajmu stadionu na ten mecz, czy jednak mniejsze wsparcie?

Myślę, że to jednak mniejsze wsparcie, niż opłacenie wynajmu, chociaż w przypadku sponsorów o wyższym kapitale może to mieć miejsce.

MaLk 03.12.2017 12:39

Sądzę, że wątpię, aby tego typu sponsoring pokrywał >50% kosztów wynajmu (dzierżawy).

JrQ- 03.12.2017 16:45

A jaki jest koszt wynajmu stadionu na mecz? Orientuje się ktoś?

Patryko 03.12.2017 16:54

http://www.przegladsportowy.pl/pilka...749,1,727.html

W artykule jest mowa o 3 milionach (nieoficjalnie), więc przy 15 meczach domowych w sezonie zasadniczym daje nam to jakieś 200k za mecz.

krzaq12 04.12.2017 18:06

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3878191913.jpg
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...3879873338.jpg

Coraz lepiej prezentuje się nasz obiekt, wystarczy zakryć ten okropny beton i efekt jest widoczny gołym okiem.

regan 06.12.2017 17:05

Nie wiem czym jest to spowodowane ale tak jakby nie można było całego tego betonu zasłonić od razu jakimś w miarę dobrej jakości materiałem reklamowym najlepiej w czerwonych kolorach. Koszty przecież śmieszne a wizerunek od razu na plus.
Ten niebieski jest brzydki po prostu. LV-bet wyżej o niebo lepiej wygląda
Uważam, że klub też może wybrać jakąś czcionkę do stałego użytku która będzie reprezentatywna rozpoznawalna i w miarę ładna.
A poza tym sądzę, że miasto też powinno się reklamować na bandach i innych betonach tego stadionu. Te tłumoki z PL Wszystkich Świętych mogłyby się ocnknąć i pomyśleć trochę.
Ogólnie marketingowiec w klubie potrzebny od zaraz :)

krzaq12 03.01.2018 21:14

Wywiad z M. Sarapatą a w nim m.in.
-kwestia umowy sponsorskiej będzie jasna do przyszłego tygodnia (LV Bet/ktoś nowy)
-jest prawomocny wyrok w sporze Wisły z Mandziarą, rzekomo wygrany przez Nas,
-trwają rozmowy o nowej umowie wynajmu stadonu, są plany by stworzyć Muzeum, skwer pamięci Henryka Reymana wraz z nowym pomnikiem.

Jak rozumiecie odpowiedź na to pytanie?

Umowa z miastem na wynajem stadionu kończy się w czerwcu. Na jakim etapie rozmów jesteście?
Negocjujemy warunki nowej umowy i nie kryjemy, że chcemy płacić mniej. Chcemy, żeby sprawy marketingowe również znalazły się w rozliczeniu. Na koszulce Wisły jest jeszcze sporo miejsca.Musimy znaleźć kompromis, bo umowa w sprawie stadionu to jeden w wymogów licencyjnych.

Hives4 03.01.2018 21:28

Zmniejszenie kwoty wynajmu stadionu poprzez udostępnienie miastu miejsca na koszulce (dla jakiegoś sponsora). Nie główne miejsce na koszulce, ale gdzieś z boku albo z tyłu spodenek, itp.

Ogryzek 03.01.2018 21:31

Ciekawy wywiad. Pomysł na ożywienie przestrzeni wokół stadionu i nowy sklep klubowy. Krok po kroku i do przodu :)

MaLk 03.01.2018 21:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krzaq12 (Post 1491091)
Jak rozumiecie odpowiedź na to pytanie?

Umowa z miastem na wynajem stadionu kończy się w czerwcu. Na jakim etapie rozmów jesteście?
Negocjujemy warunki nowej umowy i nie kryjemy, że chcemy płacić mniej. Chcemy, żeby sprawy marketingowe również znalazły się w rozliczeniu. Na koszulce Wisły jest jeszcze sporo miejsca.Musimy znaleźć kompromis, bo umowa w sprawie stadionu to jeden w wymogów licencyjnych.

Wisła chce, aby w ramach rozliczenia z miastem, na koszulce, ale nie w miejscu głównego sponsora, znalazła się reklama Krakowa.

Reklamowanie się przez miasto jest prawnie dopuszczalne, wprawdzie akurat Kraków do tej pory tego nie robił, ale jak wynika z wywiadu, rozważają to.

Coś w tym stylu:
http://www.jagiellonia.pl/images/vote/Projekt4.jpg
http://bi.gazeta.pl/im/ea/6f/e6/z151...jow_Pogoni.jpg

krzaq12 03.01.2018 21:43

Dzięki za wyjaśnienie. Nie byłem pewny czy dobrze to zrozumiałem.

Wracając do wywiadu, ja liczę przede wszystkim na klubowy sklep z prawdziwego zdarzenia, który zacznie generować jeszcze większe zyski, niż ponoć te rekordowo duże z 2017 roku oraz na nowy pomnik i skwer pamięci poświęcony naszej legendzie.

teo 03.01.2018 22:39

Ja mysle, ze chca isc dalej i w jakims stopniu zdjac dlug za stadion poprzez rozliczenie marketingowe.

regan 04.01.2018 13:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1491097)
Ciekawy wywiad. Pomysł na ożywienie przestrzeni wokół stadionu i nowy sklep klubowy. Krok po kroku i do przodu :)

Wszystko zapoaiedzi. Strone internetowa tez zapowiadali...

Stelio 04.01.2018 14:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez regan (Post 1491119)
Wszystko zapoaiedzi. Strone internetowa tez zapowiadali...

Do derbów miała być już zrobiona z tego co pamiętam. Tych u nas oczywiście :rotfl:

teo 04.01.2018 14:53

Nie podali ktorego roku :P

St Yabol 04.01.2018 15:06

Może chodzi o derby z Hutnikiem lub Garbarnią :)

regan 04.01.2018 15:38

Ale ....a szate graficzna strony ogarniety freelacer zrobi za 1500 zl w 2 tygodnie drugie tyle zaplacisz za bazy danych podlaczenie uruchomieniw a sklep internetowy z presty i dziala. Max miesiac zabawy. A oni zapowiadaja od roku strone a od pol roku jest opoznienie :D

Blaszczu16 04.01.2018 18:22

Z Mandziarą to już było tyle wersji, że już nie wiem co jest prawomocne a co nie. Pamięta ktoś o jakiej kwocie była mowa w jego kontekście? 700 tys. euro?

krzaq12 04.01.2018 18:24

Ja pamiętam dwa źródła. Jedni pisali bodajże o 450 tys. euro, a drudzy że to kwota rzędu niespełna 700 tys. euro.

wiertar 04.01.2018 18:32

Dopóki nie będzie pieniędzy na koncie to nie uwierzę....

Biedny mandziara.... ....a jebana

teo 04.01.2018 19:16

Chodzi o 3 mln zlotych (plus odsetki?).

brylant17 10.01.2018 11:37

LV Bet na 3 lata z Wisłą na lepszych ponoć warunkach

Cytat:

Wisła wynegocjowała lepsze warunki niż te, które gwarantuje jej obecny kontrakt ze sponsorem.

donecki 10.01.2018 11:44

3 miliony na rok to czy ja wiem czy takie dobre.Nawer na wynajem stadionu nie starczy

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl