![]() |
Transfery tez sa u was tak absurdalne??
Po pierwszym sezonie we Francji kluby szczególnie najbogatsze kupuja wagony przecietniaków dosłownie goscie co by sie u mnie w Sedanie nie przebili do 11 Lyon, Marsylia czy PSG po kilkunastu OM kupiło 7( siedmiu) napastników z czego żaden nie łapie sie nie tyle do składu co nawet na ławke Kamson Szybko kilka tygodni obciazenia mam cały czas na poziomie srednim gdzies tak na oko 65-70% i zdaje egzamin wygrałem w pierwszym sezonie druga lige francuska Sedanem z przewaga 15 punktów co do przestawian tych zawodników to juz od którejs edycji tak dziwinie jest trzeba po zaminie taktyki recznie ich pozmieniac |
u Was też Cikos gra zajebiście?
|
Żaden wcześniejszy manager tak mnie nie wyprowadzał z równowagi...
Celność strzałów moich zawodników jak na paraolimpiadzie. 70% do 30% w utrzymywaniu piłki, 20-5 w strzałach, 3-1 w 100% a wynik 0:3. I podobnie co kolejke. Pierdo*e, wracam do 2010. Poczekam aż wyjdą wszystkie patche do 2011 :lol: |
dokładnie albo jest cholernie trudny albo może to jakieś błędy ..
raz mi tylko grając BATE wygrywam w lidze 3-4 bramkami i w LM na razie dostałem się do grupy, remis z Twente i wygrana z Szachtarem .. poza tym próbowałem już grać w 4-5 ligach i praktycznie same porażki .. Borusią Dortmund byłem w strefie spadkowej, aż się wkurzyłem i przestałem grać :D tak samo Dinamo Moskwa 6 porażek z rzędu z jakimiś ogórkami .. przez 4 mecze z rzędu dostawałem bramke do 10 minuty |
Cytat:
Football bug Manager 2011... albo nie umiem grać :rotfl: |
Oj to nie wiem jak wy ustawialiście swoje drużyny ?? Ja gram Wisełką i jak na razie jest dobrze ale nie rewelacyjnie , chociaż mistrza zdobyłem ale było cholernie ciężko do ostatniego meczu musiałem walczyć o nie go z ...Śląskiem w przed ostatnim meczu z nimi przegrałem u siebie i tylko pozostał mi jedyny punkcik przewagi nad nimi w lidze :) .Teraz walczę o LM i zobaczymy jak to wyjdzie jedynie jestem troszkę zaniepokojony faktem że BC chce sprzedać Wisełkę jakimś Arabusą .
|
Cytat:
|
Ja jestem po pierwszej rundzie Wisłą Kraków. 2 miejsce w lidze (Lech ma 1 pkt więcej, reszta ligi daleko), w PE niestety odpadłem w grupie (1.Feyenord 2. Aston Villa 3. Wisła (tyle pkt co Anglicy tylko w bezpośrednich meczach 2-2 i 0-1)). Brożek z Żurawskim niestety na średnim poziomie (dopiero przebudzili się pod koniec rundy). Natomiast jestem pod wrażeniem Chaveza, Boguskiego, Bukariego (nie pamiętam jak to się pisze) oraz Garguły.
Branco tak jak naprawde, dopada piłkę i wybija na aut :D Szkoda tylko braku czasu aby grać więcej ;/ |
Zdarzyło się wam coś takiego " WISŁA Wabi miliardera " Wisła Kraków może trafić w nowe ręce gdyż coraz głośniej mówi się że prezes Bogusław Cupiał pragnie odejść z klubu . Jak donosi sport,wp.pl tajemniczy potentat finansowy zamierza wykupić klub i zainwestować olbrzymie w nowych zawodników i infrastrukturę . Jestem ciekaw co z tego wyniknie u mnie Żuraw wymiata ale to i tak jego ostatni sezon Chavez wymiata strzela dużo bramek ;) zobaczymy jak w tym sezonie sobie poradzi Bunoza również nie odstaje w tym elemencie Bukari nie chciał zostać więc odszedł ale za śmieszne pieniądze nasz scout Rysiu Czerwiec go wynalazł Mobiego Okoli z Sandens Ulf z Norwegi zakupiłem za 8 tys a wart jest już 2 miliony funtów
|
uff, udało mi się w 2 sezonie, awansować Śląskiem do grupy UEFA po wyeliminowaniu Fenerbahce i RB Salzburg.
Ostatnimi laty w FM grałem tylko Wisłą, teraz sprawdziłem WKS i całkowice inna gra. Pieniędzy w cholere mniej, opcji w cholere mniej, ciężko i w ogole, ale przyjemność nieporównywalna. Tylko oczywiście gra skopała stadion WKS |
U mnie idzie wręcz świetnie :) :
1 miejsce w lidze (chyba 5 pkt przewagi z czego ostatnie mecze grały rezerwy) Puchar Polski (w finale 2-1 z Koroną) 1/16 PE: Wyeliminowane: Buduncnost, Coś z Norwegii, PSV, w grupie Lokomotiv, Zurych i Olympiakos, potem wyeliminowana Bursa i porażka 3-7 w dwumeczu z Valencią 2 sezon: - Wygrana w SPP 2 miejsce w grupie LM: Barcelona 13, 2.Wisła 7, Tottenham 5 Galata 5i w 1/8 trafiłem na ManUtd Teraz cisnę sparingi przed wiosną i muszę stwierdzić, że świetny jest Elton, były zawodnik Legii ;) |
To może ja też się pochwale :P
Gram oczywiście Wisłą,pierwszy sezon,po pierwszej rundzie mam 10 pkt straty do pierwszej Legii :/ Wisła jest druga ale za to w pucharze UEFA idzie super,wyszedłem z grupy [Porto,Wisła,Leverkusen,Austria W.] i od razu trafiłem na obrońców trofeum - Atletico. Na R22 wygrałem 2-1 dwie bramki po rzutach rożnych :D natomiast na wyjeździe cały mecz totalna defensywa od samego początku i udało się strzelić bramkę [a jakże z rożnego :D ] pod koniec meczu wyrównali na 1-1 ale udało się awansować !! :D w PP gram o półfinał z Widzewem jeśli chodzi o transfery to kupiłem tylko Grosickiego i Kupisz przychodzi po sezonie za darmo :). Martwi mnie to,że mało kasy się dostaje za udział w UEFA jak na razie no ale cóż,teraz trafiłem na Sampdorię i po cichu liczę na awans dalej :D Ustawienie 4-5-1 :] Polecam Wam 16-latka Mateo Kovacic z Dynama :) gościu ma błyskotliwość [16],szybkość [ 15] ,gra z pierwszej piłki [18 ! ] :) jak na 16 latka to nieźle ,trzeba dać za niego ok 1 mln ale chętnie do Wisły przechodzi :D |
|
Cytat:
Dzieje się tak, bo kluby kupują wszystkich z PA -10, -9 i -8 :) na pierwszy rzut oka grajki są słabe, nie grają przez pierwsze 2-3 sezony, ale później... :) Ktoś pisał, że gra est trudniejsza... Zacząłem przygodę z FM11 od gry w TuS Koblenz [3 liga niemiecka]. Byłem kandydatem na 3 miejsce, po polowie sezonu byłem... 13. Dla mnie rzecz niebywała. Nigdy aż takiej porażki nie poniosłem. Trudność gry się zwiększyła? Może. Teraz gram Uralem Jekaterynburg. [start gry 1.1.2010](gram nimi, bo na finale koszykarskiej LM wymieniłem się z kibicem tej drużyny na szaliki ;P). Po pierwszym sezonie awansowałem do Rosyjskiej Ekstraklasy, a co najważniejsze udało mi się w 7 rundzie pucharu Rosji pokonać... Rubin Kazań i to na wyjeździe!! skromne 0:1, myślę, że czerwona dla Murawskiego mi troszkę pomogła ;) Niestety ten sezon zaczynam od urlopu nowego bramkarza (wzceśniej miałem wypożyczonego bramkarza ze Spartaka Moskwa). Efekt? 3 mecze 2 porażki... Fundusze i własna głupota nie pozwoliły mi na ściągniecie dobrego rezerwowego bramkarza. Ale ogólnie gra mi się dobrze :) Polecam graczao nazwisku Sani Emmanuel. Jest do wzięcia za darmo, a podobno ma być z niego niezła sztuka ;) |
To nie to, jakby to były młode chłopaki to bym zrozumiał ale
Marsylia kupiła Rangelova czy jakiegos zydka 25 letniego do ataku i zaden z nich jeszcze sie do składu nie załapał ja poki co narzekac nie moge Sedan Ardennes od razu awans teraz gram w Ligue 1 i poki co 12 pkt po 8 meczach czyli 8 wiecej niz zakladałem http://img151.imageshack.us/img151/6747/beztytuuwsd.jpg |
Przeraża mnie w Rosji fakt, że w I lidze Ormianie i inne nacje ze starego bloku radzieckiego byli "tamtejsi" a w Ekstraklasie już tak nie jest, i blokują mi oni miejsca dla cudzoziemców... niestety w składzie muszę mieć 5 ruskich lub naturalizowanych ruskich ;P
Pociesza mnie fakt, że Ural ma dość dobrą akademię piłkarską :) i od razu zgodzili się włodarze na rozbudowe budynkow treningowych [teraz mam na poziomie dobrym] P.S w takim razie nie wiem dlaczego tak ich skupują :) |
Jakieś polecenia do 4-5-1 albo 4-1-3-2? Zadania dla piłkarzy? Szlag mnie trafia że Piast mnie goli...
|
polecenia dla zawodników ustawiaj... pod nich. Dawaj im takie zadania, w czym są dobrzy. Ustawienia też się tworzy dla zawodników, szczególnie w słabszych zespołach. Tylko[a raczej przeważnie] w tych bogatych można tworzyc ustawienie, a następnie sprowadzać takich graczy, żeby pasowali do teamu :)
|
Ja gram takie cos- poki co działa
http://img254.imageshack.us/img254/221/beztytuudk.jpg W razie czego przy słabszym pzreciwnkiu przesunac obydwu skrzydłowych po jednej pozycji do przodu |
No i mam embargo na transfery ;(( w trakcie okienka transferowego :(( szlak mnie trafi bo już dogadałem się z Henrique z Cruzeiro i Sobiecha też nie pozyskam i jak mam walczyć o ligę mistrzów ;(( .
Dostałem taką wiadomość Belgijski biznesmen Gerard Cornet ogłosił że udostępni kwotę 250 .000 mln l funtów z przeznaczeniem na transfery nowych zawodników jeżeli uda mu się przejąć władzę w klubie Wiśle Kraków Cornet zamierza ponoć odkupić klub od jego obecnych właścicieli za około 82 mln funtów |
Witam czy ma ktos z Was taki problem, mianowicie 6 grudnia sezonu 2011\2012 w przedzein meczu (z Barca :D) FM11 łapie totalnego zawiasa i ani rusz...
jakies pomysly? |
Spróbuj spędzić ten dzień na urlopie, może przeskoczy.
|
Na urlopie tez nie pomoglo ale zostawilem przetwarzanie normalnie i chyba po pol godizny przeskoczyl :D (po prostu zminimalizowany sobie pracowal)
A no i wynik pozytywny 2-2 na Camp Nou co mi zagwarnatowalo baraze z 3 miejsca do LE |
wygrałem ligę z 6. punktami przewagi nad drugim Śląskiem, trzecia Lechia Gdańsk. tak powinno być! :D a spada Cracovia, hihi :)
ile zagrać sparingów przedsezonowych i co jaki okres czasu? |
Evil ja gram około 10-12 sparingów z mocnymi zespołami a mecze co 4-5 dni .
U mnie podobnie było Cracovia spadła i co ciekawe prawie przez pół sezonu leszek również był na spadkowym miejscu ale się utrzymali ;( z Śląskiem również walczyłem o Majstra i w tym sezonie również tak będzie bo niestety Lech walczy o utrzymanie a legia gdzieś się pląta w środku tabeli Kupiłem Peszke z Lecha i chłop gra nadspodziewanie dobrze i ustrzelił Hattricka w poznaniu ;))) |
ja odpadłem w 1/16 PUEFA z Sampdorią,teraz gra w finale z Valencią..co mnie jednak cieszy to odrobiona 10pkt strata do legi na półmetku :D teraz mam pkt przewagi i 4mecze do konca w tym derby i Lecha..u mnie na miejscach barażowych Arka i Pasy które już spadły mimo tego,że do konca jeszcze 4 rundy :D:D:D
|
co u Was ze cracovia tak nisko? ;O u mnie w pierwszym sezonie gry walczyla o puchary (sam wygralem lige z reszta w ostatniej kolejce po walce z legia) a teraz z lechem na zmiane okupuja 7 i 8 miejsce...
co do sparingow przed sezonem ja daje tournee za poczatku do mocnego klubowo kraju pozniej turniej na rozbieganie ze slabymi i z 5 sparingow o wyzszej i zblizonej reputacji. A w zimie w stycziu graja co 4 dni a luty laduja sie na 2-3 spraringach przed LE |
Właśnie B.Cupiał zgodził się sprzedać Wisełkę za 86 mil funtów !!!
I nowy właściciel Gerard Cornet przelał na konto Wisły 250 mil funciaków . Czuję się teraz jak Dzieciak w sklepie ze słodyczami który może wszystko kupić no prawie wszystko. Bo nie wszyscy chcą przyjść do Wisełki ;(( |
Cytat:
|
W końcu zacząłem grać w FM'a - Oczywiście Wisełką.
Tym razem inną zastosowałem polityke transferową. Wszystkie pięniądze na transfery przesunąłem do budżetu płacowaego, i postawiłem na doświadczonych zawodników. TRANSFERY DO KLUBU I SEZON: - Enzo Maresca (wolny, 56k płaca) - Jose Goncalves (wolny, 56k płaca) - Abubakari Yakubu (wolny 56k płaca) - Bernard Mendy (wolny, 36k płaca) - Luis Robles (wolny, 25k płaca) - Sani Emmanuel (20k transfer) TRANSFERY Z KLUBU I SEZON: - Małecki (1,8mln gdzieś do Włoch) - Boguski (1mln do Wigan) - Paweł Brożek (3mln do Catanii) Transfery do klubu mi się udały. Szczególnie zachwycają Mendy i Goncalves. Maresca też nieźle, najsłabszy chyba Yakubu (Cikos go wygryzł ze składu). WYNIKI I SEZON: Odpadłem w IV rundzie PE z Galatasaray (0:0;0:2). Zdybyłem PP w finale ze Śląskiem 3-1. Mistrzostwo z przewagą 8 pkt nad Lechem. II SEZON: Dopiero zacząłem II sezon. Na tranfery dostałem 375k, budżet płacowy 650k. Spowadziłem Kupisza (wolny tranfer) Grosickiego (300k + Opcje), Medinę (325k) i Douglasa Peraibe (wolny). W drugiej rundzie El. LM trafiłem na zespół z Luksemburgu, wygrałem 4:0 i 3:1. W III rundzie gram z Molde z Norwegii, pierwszy mecz na wyjeździe wygrałem 2-1. Więc jest blisko grupy conajmniej LE :) |
Na początku drugiego sezonu tak się wydarzyło i jestem zadowolony że tak się stało jest kasiorka na grajków
|
Cytat:
|
Fabinho . Henrique . Apodi . Silviu lung jr wymiatają w Wisełce ;)) polecam ich
|
Kaska jest ale nie wszyscy chcą przychodzić niestety nasza liga jest bardzo daleko ;(( nawet puchar ligi Angielskiej jest wyżej notowany niż nasza liga
|
mam pytanie który FM według was jest lepszy FM11 (bo ten pierwszy chyba bije poprzednika pod względem bugów) czy FM10??????
|
ja skończyłem właśnie sezon w FM11 i gra mi się o wiele lepiej niż w 10, a bugi są, ale drobne i nie przeszkadzają w rozgrywce.
|
JOSE FM 11.. Masz już 2 łatki więc nie jest źle.. z czasem dojdzie kolejna i kolejna i bedzie juz na prawde super ;)
P.S ja jeszcze z większymi problemami sie nie spotkalem poza tym że regułą jest że przeważam i trace duzo bramek no i prawie w każdym meczu dostaje bramke w pierwszej akcji rywala a potem gonie jak szalony |
Na pewno jest trudniejsza od 10 troszkę też mam problem z tym że muszę gonić rywala ;)) ale to są jakieś uroki tej gry . Fajnie zrobili z tym negocjowaniem kontraktów chociaż wkurza mnie czasami że czasami nie chcą ustąpić ;((
|
JCTS.
Tez posiadam wlasnie tego Yakubu na obronie i musze powiedziec ze odrazu stal sie u mnie zawodnikiem pierwszej 11-stki. |
Polecam Wam gorąco gościa- Ilsinho prawy obrońca grający mega ofensywnie przyspieszenie 19 ;] drybling 18 ;]
Jest do wyjęcia za ok 1,5 mln euro problem w tym,że ciężko go do polskiej ligi ściągnąć,próbowałem do Wisły ale nie ma szans..chłop ma dopiero 24 lata i przeszkodą był słaby stan bazy treningowej..postanowilem poprosić zarząd żeby rozbudowali,to owszem zgodzili się po czym dostałem info ze Bogusław Cupiał anulował całą operacje z powodu braku środków..masakra..przydałby mi się taki inwestor jak Skorsinio ma :D |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl