Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

it 15.02.2010 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 854929)
brawo! Skorża pokazał,że ma jaja!

Ekshibicjonista?

arti 15.02.2010 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bearex (Post 854650)
Skoro oni tak Wiślaków podbierają, to może by z nimi współpracę zawrzeć. My im zawodników wypozyczamy a oni ich nam ogrywaja + co zdolniejszych w pierwszej kolejności do nas transferują :D
ach, marzenia ;/

Wujo (Dariusz Wójtowicz) jest tam trenerem więc łykają co zdolniejszych Wiślaków.

bearex 15.02.2010 11:40

Właśnie czytałem gdzieś wypowiedź Jonczyka, że to był ten największy argument, który zadycydował w sprawie przeprowadzki do Sandecji ;/

IncognitoTSW 15.02.2010 17:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arti (Post 854937)
Wujo (Dariusz Wójtowicz) jest tam trenerem więc łykają co zdolniejszych Wiślaków.

Eh ;] pamiętam mistrzostwo Polski juniorów 10 lat temu ;] to był skład z tym trenerem

Wojtas 15.02.2010 23:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 854924)

Brozkow to trzeba trzymac krotko.

Zreszta Skorza juz im na wiele pozwolil w tamtej rundzie i i kazdy widzial ich negatywny wplyw na zespol.
teraz kasuje ich juz na starcie bo wie ze to trener musi rządzic zespolem.

eryk_cartman 16.02.2010 08:28

I za to szanuje Clebera. Oby wiecej takich ludzi zasilao szeregi naszej Wiselki!

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html

el Nuero 16.02.2010 10:20

Coś o Dzikim

Miłe słowa o Rafale Boguskim. W natłoku dziennikarskich krytyk oraz "opinii" o leniwych piłkarzach, miło czasem przeczytać, jaką sportową drogę życia przeszedł jeden z najlepszych naszych piłkarzy. Epizod dlaczego został "dzikim" może po prostu rozbawić.

http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Raf...059,1,727.html

Zresztą, całe te regiony - białostockie, łomżyńskie - to tereny rolnicze, i wielu chłopaków, nawet takich "lokalnych gwiazd" jak łomżyńscy koledzy Rafała, musiało ciężko pracować na roli. A po pracy - grając na łące - nikt nie narzekał, że "boisko niewymiarowe", że tuż obok pasą się krowy, że zamiast bramki wrota od stodoły. Ja sam z dużym sentymentem wspominam te wieczorne mecze z kolegami z wioski, gdy już zwiozło się siano i wydoiło krowy.

W porównaniu do lalusiów, którzy nie chcą grać na sztucznej murawie u Arkowców w Gdyni, futbolowa droga życia Boguskiego brzmi jak historia innego kalibru.

snyrting 16.02.2010 10:40

Nie powiem, ten artykuł zrobił na mnie spore wrażenie. Zawsze ceniłem Rafała, ale to co przeczytałem spowodowało, że jeszcze bardziej urósł w moich oczach.

pan Dudi 16.02.2010 12:53

Cytat:

Marcelo ma kłopot z mięśniem czworogłowym. Narzekał na niego jeszcze przed meczem z Dynamem Kijów, po sparingu zszedł z naciągniętą "czwórką". Nie brał udziału w ostatnich treningach i być może nie wystąpi także w sparingu z Zagłębiem Sosnowiec, aby nie ryzykować pogłębienia urazu.
Brawo trenerze. Przecież od tego sparingu zależało nasze być, albo nie być, więc kontuzjowany Marcelo MUSIAŁ zagrać, a teraz ****a sobie możecie "nie ryzykować" pogłębienia kontuzji, skoro ta kontuzja już się pogłębiła. Ręce opadają po prostu.

felipe 16.02.2010 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 855290)
Brawo trenerze. Przecież od tego sparingu zależało nasze być, albo nie być, więc kontuzjowany Marcelo MUSIAŁ zagrać, a teraz ****a sobie możecie "nie ryzykować" pogłębienia kontuzji, skoro ta kontuzja już się pogłębiła. Ręce opadają po prostu.

Zwłaszcza, że w obwodzie mieliśmy jeszcze Jopa...

Żmijka 16.02.2010 13:47

Jakiego Jopa? Tego co nie trenuje normalnie od początku obozu?
(nie chodzi i ot, że Marce musiał grać, ale trzymajmy się faktów)

pan Dudi 16.02.2010 13:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 855313)

Wiem, że w obronie mamy szpital, ale zamiast starać się wyjść z tej patologii pchamy się w nią jeszcze głębiej właśnie przez kretyńskie decyzje personalne. To tylko sparing, mógł grać ktokolwiek, skoro na szali było zdrowie Marcelo.

felipe 16.02.2010 14:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 855313)

A to przepraszam, nie zwróciłem uwagi...

Marcinnno 17.02.2010 07:32

Nawet 400 tysięcy euro rocznie może zarabiać od przyszłego sezonu Paweł Brożek, jeżeli Wisła Kraków stanowczo nie wyrazi zgody na jego zagraniczny transfer. Warunek jest jeden: napastnik Białej Gwiazdy wiosną musi wrócić do wysokiej formy.

sports.pl

<wow>

Dean 17.02.2010 08:07

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=22732

Niefajnie.

rafal777 17.02.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 855605)

To jest jakaś paranoja...Co jest nie tak? Kto tylko zagra mecz od razu ma kontuzję. Boguskiego cały czas boli i oni nie wiedzą chyba co...Przecież jego boli od maja tamtego roku!! A z Marcelo to już jakiś przekręt jeśli to prawda, że kontuzje miał już przed meczem z Dynamem a trener wystawił go do gry...

rozarian 17.02.2010 11:20

Z Boguskim to są w ogóle jaja sadzone.Nie zdziwiłbym się, gdyby taki Wasilewski po makabrycznej kontuzji,gdzie prawie urwano mu nogę,wrócił szybciej do pełnej sprawności od Rafała.

Maciuś 17.02.2010 12:58

Mysle ze przez to ze klub nie ma kasy oszczedzamy na wszystkim, od juniorow po opieke lekarska.

Proud 17.02.2010 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez snyrting (Post 855252)
Nie powiem, ten artykuł zrobił na mnie spore wrażenie. Zawsze ceniłem Rafała, ale to co przeczytałem spowodowało, że jeszcze bardziej urósł w moich oczach.

Cytat:

Któregoś dnia przejeżdżałem koło stadionu w Łomży, lał spory deszcz, wszyscy rozeszli się do domu. Zobaczyłem tylko zupełnie przemoczonego chłopaka, który wchodził na boisko z workiem piłek, nie zwracał uwagi na ulewę. To był Rafał.
Bardzo patetyczny wydzwięk ma to zdanie :) jak zakonczenie dobrej książki :)

ogólnie fajny artykuł :-p

oby nam Boguś w pełni wyzdrowiał.

tragez88 17.02.2010 13:59

Po obejrzeniu skrótu z wczorajszego spotkania muszę przyznać, że baaaardzo pozytywnie prezentował się Ba szczególnie w 1 połowie na tle innych zawodników Wisły- w niemal każdej akcji wartej odnotowania brał czynny udział, klepał, fajnie rozdzielał te piłki. Wiadomo, że skrót nie oddaje wszystkiego ale możemy mieć z niego pożytek:) Oby!

Jazon 17.02.2010 16:55

A jak przychodził Terziotti to miało być tak dobrze...
Ta plaga kontuzji jest po prostu nie do uwierzenia. Dlaczego w innych klubach tego nie ma?? :-/

szprotson 17.02.2010 17:01

ogladaliscie wczoraj Milan?

Tam maja MILAN LAB i maja kontuzj w cholere, wiec nie .......cie mi tu na trenera.
2 razy sam zerwalem wiezadla i to byl pech, a nie zle przygotowanie

Kordel_Walker 17.02.2010 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 855789)
ogladaliscie wczoraj Milan?

Tam maja MILAN LAB i maja kontuzj w cholere, wiec nie .......cie mi tu na trenera.
2 razy sam zerwalem wiezadla i to byl pech, a nie zle przygotowanie

Jaki pech? Garguła dostał piłką w głowę, źle postawił nogę przy upadku i zerwał wiązadła...toż to przecież ewidentnie wina Skorży i złe przygotowanie.:-D

damian755 17.02.2010 17:56

A pamiętacie ile było kontuzji za Petrescu

akakiusz 17.02.2010 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 855702)

Cytat:Któregoś dnia przejeżdżałem koło stadionu w Łomży, lał spory deszcz, wszyscy rozeszli się do domu. Zobaczyłem tylko zupełnie przemoczonego chłopaka, który wchodził na boisko z workiem piłek, nie zwracał uwagi na ulewę. To był Rafał.

Bardzo patetyczny wydzwięk ma to zdanie :) jak zakonczenie dobrej książki :)

ogólnie fajny artykuł :-p

oby nam Boguś w pełni wyzdrowiał.

Któregoś dnia przechodziłem koło treningowego boiska Wisły. Była ładna pogoda, świeciło słońce. Trening się akurat skończył, jeden z piłkarzy w sportowym stroju, by się nie przemęczać wsiadł do samochodu i pojechał do szatni, jakieś 300 - 400 metrów. To też był Rafał:)

Wojtas 18.02.2010 01:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez akakiusz (Post 855821)
Któregoś dnia przechodziłem koło treningowego boiska Wisły. Była ładna pogoda, świeciło słońce. Trening się akurat skończył, jeden z piłkarzy w sportowym stroju, by się nie przemęczać wsiadł do samochodu i pojechał do szatni, jakieś 300 - 400 metrów. To też był Rafał:)

moze zauwazyl wolne miejsce na parkingu i podjechal zajac sobie miejsce :D

kazda sytuacje mozna roznorako interpretowac :D

ale sama sytuacja musiala zabawnie wygladac :)

Żmijka 18.02.2010 12:50

Przejazdzki między klubem a boiskiem treningowym to dość "częsta" praktyka u nas :) Tzn do czasu rozkopania stadionu.

Trener też jeździł :shock:

;-)

tofik 18.02.2010 14:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 856127)
Przejazdzki między klubem a boiskiem treningowym to dość "częsta" praktyka u nas :) Tzn do czasu rozkopania stadionu.

Trener też jeździł :shock:

;-)

Odkąd stadion rozkopali to schudł. Wszystko jasne.

akakiusz 19.02.2010 18:13

Ja za taką praktykę rozwiązałbym z gwiazdorami kontrakty...

Żmijka 19.02.2010 22:59

Ja rozumiem, ze jest okres mody na wieszanie psów na kopaczach i w ogóle traktowania ich z mocnym dystansem (sama tak mam) ale nie popadajmy w paranoje :shock: :lol:

Sytuacje takie miały miejsce głownie gdy ktoś się spóźniał na trening (za co zawsze jest kara) i wtedy "nadrabiał" czas podjezdzając autem pod boisko. Lub jak prosto z treningu jechał na jakieś badania ...
Z resztą akurat to raczej większego wpływu na osiągane "wyniki" nie ma :) bez przesady!

akakiusz 19.02.2010 23:30

Może bezpośredniego wpływu na wyniki nie ma, ale pokazuje "charakter" naszych piłkarzy, który prędzej czy poźniej zawsze wychodzi na boisku. Fajnie też kontrasuje w przypadku Boguskiego przytoczona sytuacja z tą zamieszczoną w artykule w PS.

dj_ibutti 20.02.2010 00:22

Żmijko myślę jednak że szybciej byłoby przebiec ten odcinek niż:
-otwierać drzwi, wrzucać korki na siedzenie obok, zapalać silnik, zapinać pasy (bo przecież nowoczesne fury gwiazdorów bez tego nie ruszą), minąć jedną bramę, drugą, próg zwalniający,przejechać te 40 metrów, zaparkować, odpiąć pas, wyłączyć silnik, zamknąć auto, przebrać buty i dojść na trening z miejsca zaparkowania ;)

Żmijka 20.02.2010 00:58

Ibutt - te auta aż takie nowoczesne nie bywają, w korkach da się jeździć, brame otwierali już zanim wsiedli do auta (to były czasy jak 1 brama była), próg zwalniający nie jest straszny, parkowali zaraz koło furtki.

:rotfl: ;)

Ludzie litości :lol: Bywając tam często gęsto swego czasu widywałam takie akcje jakoś raz do roku, może raz na rundę :) czasem kilku było autem, ale to w sumie wyglądało na jakąś zaplanowaną akcję (zakład?). Aha no i oczywiście nie zapominajmy, że to świetny patent na uniknięcie wywiadu :)

filoo 20.02.2010 14:25

Pytanie mam:
Co się dzieje z kontuzjowanym Peterem Singlarem?

FraMat 23.02.2010 10:27

Tak, a propos imienia naszego nowego nabytku, Senegalczyka Ba, to Issa w arabskim znaczy to samo, co Jezus. W szerszym znaczeniu Issa to "Zbawca".
Zobaczymy...
Tak więc z szacunkiem do pana Ba, którego imię piszemy tak:

عِيسَى

szczepanwislak 23.02.2010 10:48

He he no ciekawe ciekawe z tym Ba:) oby był dla nas zbawcą , szczególnie w tym pierwszym meczu w którego trzeba będzie dobrze wejść . Nie wiem jak na Bełchatów , ale prędzej czy później myślę , że to będzie nasz podstawowy zawodnik i kontrakt z nim przedłużymy

felipe 23.02.2010 12:23

Póki co to zbawca niech jakos cudownie uzdrowi swoja pachwine, bo na konwencjonalne metody sztabu Wisły to bym nie liczył...

szczepanwislak 23.02.2010 13:34

Ale raczej na pewno zagra z Bełchatowem. Bo dodatkowo jego nieobecność to była by już katastrofa.. Łobo chyba też się nie wyleczy na sobote..

lucekj 23.02.2010 15:08

http://www.weszlo.com/news/4427

oglądam skrót meczu z 99roku (powyższy link) i takiego Sarnata czy Kulawika oddałbym za połowe obecnej drużyny tj: Pawełka Juszczyka Pa Brożka Irsaka Łobodzińskiego i paru innych :]

tofik 23.02.2010 15:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucekj (Post 858318)
http://www.weszlo.com/news/4427

oglądam skrót meczu z 99roku (powyższy link) i takiego Sarnata czy Kulawika oddałbym za połowe obecnej drużyny tj: Pawełka Juszczyka Pa Brożka Irsaka Łobodzińskiego i paru innych :]

Oglądam filmiki z Pa. Brożkiem i wierzę, ze nie zapomniał tego, co na nich pokazuje. Może ta runda bedzie lepsza. Oby.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl