![]() |
Cytat:
Miasto Poznań od lat wspiera Lecha, także niskie koszty wynajmu oraz utrzymania stadionu nikogo tu nie dziwią i myślę, że tylko nielicznym mogą przeszkadzać. W Waszym przypadku miasto musi utrzymać 3 kluby i zbytnie faworyzowanie jednego z nich mogłoby zaszkodzić władzom. U nas to normalna sprawa, bowiem Lech to aktualnie najbardziej popularny klub nie tylko w Poznaniu, ale także w Wielkopolsce. Płacicie więcej ? To już Wasz problem i płaczem na necie na pewno tego nie zmienicie. |
killzone ma racje...
kibice Lecha ostatnio wszystkie rozumy pozjadali...szkoda że ich tylu nie było jak Lech o utrzymanie walczyła, albo Amica po raz kolejny tracila szanse na mistrza... jak zaczynali gre o UEFA to im kibicowałem...teraz życzę awansu Udinese...bo pyche należy karać... |
Wszyscy zapominacie o Polonii Warszawa ( Dysko-Polo) jako o kandydacie do mistrzostwa.Rok temu jak grali jako Groclin to z początku wiosny szli jak burza wysoko i pewnie wygrywali.Zieliński potrafi dobrze przygotowac zespół i uważam że trzeba sie z Czarnymi Koszulami liczyc no chyba że odejdzie Ivanovsky i Jodłowiec.
|
Cytat:
Tak było, jest i będzie. Wypadałoby raz na jakiś czas spojrzeć z boku na wyczyny swoich kolegów po szalu i ewentualnie wtedy osądzać innych. |
Cytat:
|
Cytat:
Klub Lech Poznań gra na STADIONIE MIEJSKIM, nie Lecha, reszte sobie narysuj. @Proud ale gdzie? na Waszym forum? Bo chyba nie chodzi Tobie o stadion. @Ayala, to by było najgorsze dla całej piłki polskiej gdyby oni zdobyli mistrza, drużyna która kompletnie nic nie gra a jakimś cudem ciuła punkty. |
A Wisla gra na jakim ?
|
Niezmiernie nam przykro, że wasza współpraca z miastem nie układa się tak dobrze jak u nas.
|
Cytat:
aha no i gratuluję wiarygodnej prasy,fakt też prenumerujesz i dajesz na radio maryla i wośp ? |
Cytat:
"koszenie trawy za darmo mają" :D:D:D |
Lech(Amica) mistrzem? czemu nie? Raczej nie w tym roku i nie w przyszłym i w następnym też nie...,ale kiedyś za 10 lat? kto wie? "może. Mistrzem 09 będzie raczej Wisła, do zakładu chętnie się przyłączę.
PR pyry mają dobry, zorganizowani są , publika i ciśnienie jest ale konkurencji w Poznaniu nie mają więc nie dziwi nic. Kibiców sukcesu tysiące. Co z tego będzie ? czas pokaże. Nie dziwię się że ich miasto wspiera bo są jakby nie patrzeć znakiem firmowym wielkopolski. Ps. Bez względu na treść "Nie" jako źródło wiedzy?.....nie czytam "tego typu"opiniotwórczej prasy".. |
Swoją drogą zastanawiające dlaczego tak ynteligentna prasa, jak "NIE" zainteresowała się Lechem?
|
Ale glupie te napinki. Juz przed runda sie smialiscie z Reissa, a narazie wyszlo na jego - lepiej dac sobie na wstrzymanie zamiast osmieszac.
W futbolu tak jak w zyciu nie ma nic pewnego. Faktycznie to straszne, ze maja koszenie za darmo. Taki naduzycie w urzedzie miasta. Trzeba to zglosic i powolac komisje sledcza. Albo moze wynajmijmy stadion w Poznaniu - bedziemy miec taniej i koszenie trawy za darmo. Widze, ze kolejny temat na forum, ktory lepiej omijac. |
Dalej będę się śmiał z pieska jak szczekał przed sezonem :) mam nadzieje że nigdy nie zdobędzie swojego majstra o którym tak marzy.
|
Akurat zgadzam sie z Marszałkiem, ze te ceny wydawane na uzytkowanie stadionu i koszty, ktorych Amika nie ponosi uwazam za oszukiwanie konkurencji. Jak to jest ze czolowe klubu w Polsce (Wisła i Legia) bula jak za zboze, a w Wielkopolsce oplaca sie wynajmowac stadion za 3 tysie? Ale czemu sie dziwic. Wielkopolska i ich prezydenci od dawna sa znani z troszczenia sie o kazden grosz vide Kulczykowa kupowala Stary Browar.
|
Cytat:
Bo tam Prezydent dobrze kombinuje. Leszek jest na topie to czym wiecej zrobi dla Lecha tym wiecej wyborcow sobie zgarnie. A ze nie ma u nich dwoch klubow w Ekstraklasie jak u nas czy w Warszawie a miasto jak i cala okolica jest zdominowana przez kibicow jak i sympatykow Lecha to sobie moze na to pozwolic. Szczytne chaslo do tego Poznan stawia na sport i nikt sie nie buntuje. |
Cytat:
@Negative, oszukiwanie konkurencji? No ja Cie prosze :D:D:D Zgłoś to do UOKiK :lol: Cytat:
|
Sezon ogórkowy widzę w pełni...
Teraz Lech zły bo płaci mniejszy czynsz. Nie, żebym lubił poznańsko-wroniecki twór, ale ludzie.. opanujcie się! |
Swoją drogą - strasznie schizofreniczna ta nasza Ekstraklasa...
Mówisz Lech, myślisz - Amica. Mówisz Polonia Warszawa, a myślami jesteś przy Groclinie. A najśmieszniejsze, że tak naprawdę nie wiadomo czy na tym koniec. Wszak właściciel Polonii już straszył przenosinami. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dla mnie kluczowa sprawa to: czy Lech Poznań i miasto Poznań rozliczają się z tak ciekawych stawek za wynajem stadionu? Bo to oczywista darowizna - Lech ma obniżony czynsz za stadion, więc: a) klub powinien odprowadzać od tego podatek b) miasto powinno poinformować swoich mieszkańców, że sponsoruje klub piłkarski Jeśli a i b są prawdziwe, to wszystko jest ok. A na mój gust przynajmniej warunek a) musi być spełniony, bo w przeciwnym wypadku doczepi się fiskus, NIK i Bóg wie kto jeszcze. Jeśli nie, to czeka nas niezła afera ale w to bym niestety nie liczył. Święty Mikołaj juz przyniósł prezenty:-D |
Powiem tak:
Miasto Poznań łamie prawo wynajmując/udostępniając/dzierżawiąc mienie komunalne po tak niskiej cenie. Otóż podmiot wynajmujący itp. powinien co roku płacić minimalną stawkę, która jest równa procentowi wartości rynkowej mienia komunalnego :) (jakiemu procentowi nie pamiętam) Kwota ta może zostać obniżona, jeśli podmiot wykonał wcześniej remonty czy modernizacje wcześniej, na własny koszt. Vide Kraków i Wisła, która płaci trochę mniej ponieważ sami zapłaciliśmy za podgrzewaną murawę oraz oświetlenie. |
rocznie trzeba chyba placic 1% wartości, jeśli dobrze pamiętam
|
jeśli miasto poznań wyceniło ten stadion na 300 tysięcy... może się zrzucimy? :D
|
Ejno, panowie, bo coraz to bardziej absurdalne tematy się przewijają w tym temacie. Lechamica zła, bo płaci za mały czynsz? A co nas to obchodzi? Jak dla mnie mogą grać nawet za darmo, bo Reiss zrobi laskę prezydentowi miasta, ale co nam do tego? My jesteśmy Wisła, jesteśmy z Krakowa. Nie możecie zdzierżyć tego, że przez zimę są wyżej od nas? Spokojnie, po kolejnych dwóch kolejkach wszystko wróci na swoje miejsce. Niedługo będę bał się otworzyć teamt o vlepkach, by nie zobaczyć motywu z szalika CSKA...
|
My możemy tylko żałować, że nam miasto nie idzie tak na rękę... poza tym ich stadion, ich sprawa, mnie to praktycznie nie obchodzi i szumu z tego powodu robić nie zamierzam.....
|
A możecie mi gratulować wyboru gazety. Z zasady czytam wszystko,no może z wyjątkiem Wyborczej,czy Dziennika, bo to ani wiarygodne, ani rzetelne żródlo informacji. A informacje to ja mam z serwisu PAP-owskiego. Reszta newsów, ich tworu tzn Wyborcza ,Dziennik jest dla mnie niewiarygodna w żadnym calu. W zestawieniu z tymi gazetami Nie jest najbardziej wiarygodnym żródlem informacji. Poza tym jeśli nie czytaliście artykułu, to nie piszcie glupot. Zachęcam do przeczytania calości,a nie kawałków,które przytoczyłem.Rzetelność tego wymaga, w miarę inteligentny czlowiek tak robi. Poza tym nie mam żadnych rozterek z tego powodu, że Amica tak mało płaci za wynajem stadionu. Gdzieś to mam. Ale już lekko bulerwsuje to,że będzie tak mało płacić za grę na stadionie rozbudowanym z pieniędzy pochodzących z budżetu centralnego. A wiecie Misie czemu? Bo jak nam zmodernizują stadion to relatywnie więcej będziemy płacić za jego wynajem,bo cena rynkowa skoczy. A Amica czy jak to się zwie będzie płaciła grosze. A później będzie płacz i zgrzytanie zębów,że darmowych zawodników pozyskujemy. Zobaczcie jaka jest tego przyczyna a nie nadawajćie, jeśli potraficie dostrzec zależność przyczynowo skutkową.
3/4 z komentujących się zbłażnilo.Najpierw przeczytajcie,póżniej komentujcie, jak nie potraficie wyciągnąć sensu z tego co w skrócie napisałem,tylko musicie kawe na ławę. Tak SopranoPL,koszenie trawy mająza darmo,śmieszne co?:)mnie też to śmieszy. Bidna Amica nie ma kasy na wynajęcie firmy zajmującej się murawą. No ale będą poprzez "rzetelnych"prasowców z podupadającej Wyborczej i niedochodowego Dziennika, chwalić się jakich to super grajków podpisali:). Co do stadionów,to bodajże Polonia Warszawa, nie podpisał nowej umowy na dzierżawę, bo ich nie stać. Piast Gliwice płaci kilkadzisiąt tysięcy za możliwość gry na stadionie Odry...itd. Każdy ponosi koszty, to i ma też mniejsze wydatki. I macie jakiś kompleks,że nie wolno npisac nic o Amice,bo zaraz jest płacz. |
Gościu od dobrych 10 lat mamy takie warunki za dzierżawę o co ci chodzi??
Jakie pieniądze centralne? Miało być 50%, później 30%, a teraz nie całe 20%. Chyba pomyliłeś z Warszawą. No a ten tekst z wyborczą:), ale się zbłaźniłeś :D |
kiedy wychodzą nowe przepisy należy się do nich zastosować.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:20. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl