Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Enrico2000 13.06.2011 16:39

Dziwny transfer, jedna wielka niewiadoma. Gość prawie nie grał, więc skąd pewność, że pomoże w walce o LM? A podobno takich mieliśmy ściągać. Szczerze mówiąc mam spore obowy.

River 13.06.2011 16:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 1110095)
W ogole mnie ten Lamey nie cieszy. Nie dosc, ze stary to jeszcze kaleka.
Jego CV w porownaniu do takiego Jaliensa to jak Polonez do Volkswagena Passata, a Jaliens tez rewelacyjny nie jest..

A po boisku biega pilkarz czy jego CV?

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebastian1727
O tym jaką reputacją cieszy się świeżo upieczony wiślak najlepiej świadczy wpis jednego z fanów na forum Leicester City. "I think he was brought in as a cleaner, stadium maintenance or maybe groundstaff - there is no way in a million years the guy is a professional footballer ("Uważam, że powinien być zatrudniony jako sprzątacz, ewentualnie jako ktoś, kto pracuje przy utrzymaniu murawy, nie ma szans nawet przez milion lat, aby ten chłopak stał się profesjonalnym piłkarzem").

O Vdorljaku jak przychodzil do Legii kibice Dinama Zagrzeb na forach tez pisali rozne przesmiewcze rzeczy. Czy jest ogorkiem? Watpliwe. Czy nalezy wierzyc we wszystko to co pisza ludzie na forach? Gdyby tak bylo to z Messiego mozna by zrobic pseudopilkarza itd.

Jestem sceptycznie nastawiony do tego transferu. Duze prawdopodobienstwo, ze po prostu niewypali i po roku zniknie z Wisly. Jednak do konca nie przekreslam poki nie zobacze na boisku i tego jak sie prezentuje.

zajacek 13.06.2011 16:41

Wyluzujcie trochę z tym lamentowaniem. Może to być drugi Branco (kaleka za darmo) ale może to być drugi Paljic (walczak za darmo). Studziłem krytykę co poniektórych przy podpisywaniu Paljica (Wolfy się najbardziej wtedy zasłużył :) ) wskazując, że po prostu w 1FCK przegrał rywalizację z naprawdę dobrymi piłkarzami.
Tutaj podobnie - nie grał w Leicester bo był słabszy od Naughtona - młodego kolesia wypożyczonego z Tottenham, za którego Koguty dały jakieś okrutne pieniądze rok czy dwa lata temu.
Pewnie, jakby Berbatow miał kaprys zagrać dla nas, to też odezwałyby się gremialne głosy wołając, że stary, łysy i się nawet w osiemnastce meczowej ostatnio nie mieścił...

JarekTSW 13.06.2011 16:43

Mam nadzieję, że na rezerwę, bo inaczej to tragedia.

vilgefortis 13.06.2011 16:43

Koleś jeszcze piłki nie kopnął w koszulce Wisły, a tu ujadanie jak pod schroniskiem na Paluchu

Ogryzek 13.06.2011 16:46

Nie będę ukrywał że Lamey to nie jest to na co czekałem, ale nie skreślam go od razu.
Kluczowe dla takiego piłkarza po przejściach i po trzydziestce, będzie to jak szybko odbuduje swoje zdrowie. Bo grac kiedyś musiał umieć, ale piłka nożna to też gra fizyczna. Trzeba mieć zdrowie żeby biegać i walczyć. Jeśli zdrowie mu dopisze to może coś pograć. Jeśli nie, to będzie drugi Branco albo Boukhari.

PANDEM0NIUM 13.06.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1110108)
Boukhari też się wydawał doświadczonym i ogranym graczem, a okazał się niewypałem. Skoro taki Majewski jest zawodnikiem grającym w miarę regularnie w Nottingham, a Lamey zagrał w CZTERECH meczach, to faktycznie mam rację.

Taaa... nie ma to jak porównywac młodego ofensywnego pomocnika do doświadczonego i ogranego obrońcy.

Krisuuu 13.06.2011 16:49

Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.

hiszpan00 13.06.2011 16:50

http://www.soccerway.com/players/michael-lamey/2389/

JarekTSW 13.06.2011 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krisuuu (Post 1110123)
Mnie ciekawi co Stan w nim widział?! Lecz jeśli jest to gracz do podstawowego składu to ja dziękuję. Czas zweryfikuje może się mylę oby.

może nie ma kasy i był do tego zmuszony. Ale potem nikt do niego z klubu nie może mieć pretensji , że kalekę sprowadził jak nie dostał porządnych funduszy na wzmocnienia

kulawy joe 13.06.2011 16:54

Mam nadzieje że na tym skończą się transfery emerytowanych holendrów, którzy x lat temu mieli epizod w Ajaxie czy PSV. Powoli robi sie tu przystanek dla obieżyświatów i emerytów. Co do tego Lamleya mam takie same odczucie jakie miałem przed przyjściem Branca czy Boukhariego. A może nasz dyrektor sportowy korzysta z listy wyselekcjonowanych piłkarzy przez siatkę PSV 10 lat temu?... Spójrzmy prawdzie w oczy, piłkarz nie robił furory w przeciętnych klubach, ot jeden z tych którzy przychodząi po roku odchodzą..

kmb 13.06.2011 16:54

Dla mnie, czysto na papierze ciekawy ruch.
Informacje z oficjalnej przymuje ze spokojem, mając w pamięci post jednego z użytkowników, który opisał jego dwa sezony w Bundesliga.

Dwa lata temu, podczas transferowej posłuchy przyjelibyśmy taki transfer z dużym poklaskiem.

Jedyne co martwi, to fakt, że żaden z piłkarzy który przychodził do Wisły po cieżkiej kontuzji ani się nie odbudował ani nie błysnął

Obyśmy na niego nie mówili Lama:)

kacpaw91 13.06.2011 16:55

Wasilewski też po ciężkiej kontuzji, a połowa forum marzyła, aby podpisał z nami kontrakt. Gdyby nie TM to byście pewnie w większości cieszyli się, że przyszedł. Zobaczymy w przedsezonowych sparingach jak sobie poradzi i wtedy ewentualnie zaczniemy się niepokoić. Pewnie przyjdzie jeszcze jeden boczny, albo środkowy obrońca. Angielska Championship jest pewnie znacznie silniejsza od naszej ligi.

_ukoL 13.06.2011 16:55

W porównaniu do Ilieva to nazwisko akurat rozpatrywanie w kategoriach pomocy w walce o Ligę Mistrzów być nie powinno, bo skoro miał sporą przerwę w grze to ciężko prognozować i liczyć na super formę, którą miałby złapać w ciągu 4 tyg. pozostałych do meczów eliminacyjnych.

Nie będę narzekał, bo na rok podpisali więc nie ma problemu ale mieliśmy sprowadzać perspektywicznych gości, tak mi się wydawało panie Valckx.

Michal_1990 13.06.2011 16:56

Zdaje się, że pozyskaliśmy go za darmo. Jeżeli okaże się niewypałem, to za rok pożegna się z Wisłą, a na prawej stronie zagra Jaliens, w środku Bunoza z Chavezem. Aha, to nie jest Jirsak kupiony za 700 tys. euro. Ewentualne straty wynikające z nieudanego transferu - niewielkie. Już w sparingach okaże się, czy to drugi Branco. Ale porównując go do Baszcza: to tak jak zostawić milion u niewidomego (Lamey) i w Credit Suisse (Baszczu).

pibitox 13.06.2011 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1110110)
Po w miarę udanym transferze (Iliev) przyszedł czas na wielką pomyłkę. Podpisali gościa który ma opinie niczym Dawisowski u nas :) Tym bardziej szkoda , że mogli mieć zbierającego dobre opinie w Grecji Baszczyńskiego.

Ty to jestes naprawde. Od razu pomyłka. Skąd takie wnioski?? Nie dasz facetowi szansy tylko od razu lament. Ja wierz, że Stan wie co robi i szrotu nie ściąga. Oby to był udany transfer!!!

jova 13.06.2011 17:00

No cóż, na papierze Lamey nie wygląda zbyt ciekawie. Szczególnie rzuca się w oczy mała ilość rozegranych spotkań w ostatnim sezonie. Mam nadzieję, że to ma być zapchajdziura mogąca występować na obu bokach obrony, a na prawą stronę sprowadzimy kogoś, kto w ostatnich miesiącach grał i prezentował wyższą formę.

Grzadq 13.06.2011 17:05

Jestem bardzo sceptycznie nastawiony do tego transferu. Z wielką chęcią proponuje żeby Ci z forumowiczów co się lubują w takim wynajdowaniu różnych postów sprzed kilku miesięcy, żeby zapisali mój - ja twierdze że to pomyłka. Nie ukrywam że z ogromną przyjemnością odszczekam to za jakiś czas, obym tylko miał ku temu powody.

Trzeba też pamiętać że Stan cudotwórcą nie jest, ani nie ma 100% skuteczności w trafionych transferach. Mam nadzieję, że ten transfer to jest właśnie na obniżenie tej średniej, a kolejne będą dużo lepsze.

krakus76 13.06.2011 17:05

A może ktoś go oglądal na treningach itp. Czy jeden z drugim mieliscie taką możliwość ?

omen69 13.06.2011 17:07

Sceptycznie nastawieni kibice! Spokojnie. Nie każdy transfer jest do walki o LM. Proponuję wszystkim krytykantom wymienić na głos kadrę Wisły... a teraz uczynić to ponownie ale bez wymieniania piłkarzy, którzy nie rozegrali więcej niż 5 spotkań w najwyższej klasie rozrywkowej w jakiejkolwiek lidze... ups i nagle kadra maleje.

Przypomnę tylko, że wychwalany przez niektórych Burliga miał być kiedyś sprzedany po okresie wypożyczenia do Floty Świnoujście (grał w II lidze a Flota wywalczyła awans) i działacze Floty stwierdzili, że chłop jest za słaby na I ligę!!! Decyzji chyba nie żałują bo zajęli w tym sezonie 3 miejsce. [tu link do info o rezygnacji z usług naszego piłkarza: http://szczecin.gazeta.pl/szczecin/1...noujscie.html]

Zatem transfer nie jest aż taki zły jeśli piłkarz ten ma pełnić rolę Petera Singlara. Rozegrał on raptem 20 meczy przez dwa sezony w Wiśle.

Zanim więc całkowicie oddacie się krytyce spójrzcie na jego przyjście z większej perspektywy. :)

Syn Kangura z 1984 13.06.2011 17:10

Pierwsza myśl o Lameyu - przychodzi na pozycję Branco ;> Mam nadzieję że się mylę...

Piotson 13.06.2011 17:11

Piszecie że słaby choć nie widzieliście jak gra, racja miał kontuzję, ale te zawsze się zdarzają dodatkowo rywalizacja w klubie gdzie na jego miejsce było innych 2 zawodników, są przyczynami braku jego gry.
Piszecie że za stary a chcieliście starszego o 3 lata Baszczyńskiego i tylko rok młodszego Wasilewskiego.
Piszecie że kontuzjogenny, tyle że on tylko raz miał dłuższą przerwę, a chcecie Wasilewskiego, któremu o mało co nie urwano nogi.
Nie, wcale go nie bronię. Może okazać się dobrym zawodnikiem, albo Branco2. Stan zasłużył jednak by zaufać jego ruchom transferowym i zastanówcie się jak macie go obrażać, bo czy wam się to podoba czy nie jest to gracz Wisły Kraków.

night8484 13.06.2011 17:13

Pokopiemy zobaczym, szkoda że nie jest to perspektywiczny chłopak,a najbardziej szkod że nie Polak z któreg można mieć pociechę na kilka lat.

For_FuN_ 13.06.2011 17:15

Mnie niepokoi jedno...sprowadzamy pilkarzy na ktorych nic nie zarobimy i ktorzy raczej beda obnizac loty(a nie odwrotnie)... Zeby zaraz sie nie okazalo, ze mamy najstarszy zespol w lidze. Sprowadzilismy juz Pareiko, Jaliensa i teraz kolejni 30-latkowie.

PeterSett 13.06.2011 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1110114)
O Vdorljaku jak przychodzil do Legii kibice Dinama Zagrzeb na forach tez pisali rozne przesmiewcze rzeczy. Czy jest ogorkiem? Watpliwe.

Nie kolego. Vrdoljaka akurat żałowali i to bardzo - milion Euro, natomiast śmiali się, że Legia bierze Kneżevicia - i mieli rację.

Nie ma lepszego źródła niż fora klubowe, kibice co piszą - poczekajmy i wchodźmy na :

http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...howtopic=73660

bridgeburner 13.06.2011 17:22

Wszystko sprowadza sie do roli jaka Lamey ma w Wisle odgrywać
Jezeli to koniec zakupow na pozycje prawego obroncy
to o coz nie nastraja optymistycznie

Grzadq 13.06.2011 17:23

Chciałbym, naprawde chciałbym żeby się okazało że to diament na którym się nikt nie poznał, wiedział o tym i pamiętał Valckx. Jednak do tej pory casusy Dawidowskiego, Niedzielana, Garguły czy Gołosia powinny nas czegoś nauczyć ... Jeszcze się nie zdarzyło u nas, żeby ktoś po ciężkiej kontuzji złapał super formę. W tym kontekście martwię się o Boguskiego tak btw. Lamey cóż ... kości zostały rzucone, trochę szkoda że przychodzi taki duży znak zapytania, w dodatku po 30.

kipers 13.06.2011 17:25

http://www.foxestalk.co.uk/forums/in...hl=lamey&st=20 za bardzo za nim nie płaczą...

Teqcontroller 13.06.2011 17:26

Branco nr. 2.

Chce sie mylić.

PlacekTSW 13.06.2011 17:26

Tak, tylko gdyby Wisła zatrzymała Niedzielana, to by strzelał dla nas bramki, a nie dla Korony. Oddanie Niedzielana, to był błąd Wisły, jak dla mnie.

Karherop 13.06.2011 17:29

Przypomnijcie sobie co pisaliście o Paljiciu gdy do nas przyszedł .

Okazało się że z wszystkich zawodników rozegrał najwicej minut w naszym zespole , po Małeckim miał najwięcej występów . Jednym słowem - był niezastąpiony w tym sezonie . Co by o niem nie mówić , STATYSTYKI mówią same za siebie .

Lameya nikt na oczy nie widział , a jeśli już widział to akurat gdy PSV grało super sezon w LM . Wielu sobie nie zdaje sprawy , ale przychodzi do nas zawodnik z bogatym doświadczeniem , a to że miał kontuzje ? A kto ich nie miał w swojej karierze ?

U mnie ma czystą karte . Może i wiele się po nim nie spodziewam , ale przynajmniej ma okazje pozytywnie zaskoczyć . Cieszę się że nie zostaliśmy z samym Burligą na prawej stronie , a kolejny obroncy powinni w najbliższym czasie przyjśc do drużyny ( licze na jeszcze 2 nowych ) .

Zazwyczaj skrajne prognozy kibiców co do zawodników się nie sprawdzają , fajnie gdyby w tym przypadku znowu tak było .

jendrus 13.06.2011 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 1110144)
Mnie niepokoi jedno...sprowadzamy pilkarzy na ktorych nic nie zarobimy i ktorzy raczej beda obnizac loty(a nie odwrotnie)... Zeby zaraz sie nie okazalo, ze mamy najstarszy zespol w lidze. Sprowadzilismy juz Pareiko, Jaliensa i teraz kolejni 30-latkowie.

Po prostu klub ma inne priorytety awansować do ligi mistrzów lub ewentualnie zrobić coś w europie a to może tylko z doświadczonym składem. Nie może sobie pozwolić na nonszalancje w młodości jak budżet niski, po prostu Stan musi ograniczyć do minimum ryzyko transferowe. A takie by było sprowadzając młodych nie okrzesanych zawodników. Morzesz napisać ze on po kontuzji, ale za darmo i kumpel:-/

Kibic1928 13.06.2011 17:32

Mam nadzieje że to nie koniec wzmocnień na PO i LO.

Maciuś 13.06.2011 17:35

Branco, Boukhari, Lamey. Krewni Valcxa?

Teqcontroller 13.06.2011 17:37

Troche statystyk Michaela:

http://zu-za.soccermanager.com/player.php?pid=3190

hcgn 13.06.2011 17:37

Czyli nie grał w Anglii bo był za słaby czy miał kontuzje?Kiedy miał tą kontuzje, co to było i kiedy wrócił do zdrowia....Może jestem ślepy ale nie widzę odpowiedzi więc pytam.

krkgiba 13.06.2011 17:37

fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole ;)

Uran235 13.06.2011 17:40

Trudno patrzeć optymistycznie na ten transfer. Gość nigdy wielkiej kariery nie zrobił, jeden sezon GRY w PSV, potem słabsze kluby Bundesligi, a obecnie praktycznie sezon wyjęty z życiorysu. Facet z naturalnych względów jest blisko końca kariery, w takich chwilach ostatni sezon to najważniejszy element jego CV, a w Leicester za nim nie tęsknią, oj nie tęsknią. W klubie też wiedzą, że to transfer raczej na chwilkę, bo kontrakt taki jak i Branco dostał. Cikos żadnym wymiataczem nie był, Lameyowi wysoko poprzeczki nie zawiesił, więc może tragedii nie będzie, z drugiej strony pomny występu Branco na wiosnę, jestem pełen obaw. W każdym razie na 80% to nie jest ruch, który pozwala nam myśleć o dłuższej przygodzie z pucharami.

Noty Kickera za występy w Bundesligach:
http://www.kicker.de/news/fussball/b...ael-lamey.html

ARGH w samym Duisburgu dostał 5x 5.0 i raz nawet 5.5. Coraz gorzej widzę ten transfer...

Piotson 13.06.2011 17:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1110159)
Branco, Boukhari, Lamey. Krewni Valcxa?

Ta dwójka została sciągnięta na szybko przez Valckxa, bo trzeba było łatać dziury ilu ty byś znalazł zawodników z kartą w ręku i stwierdził byś z pewnością, że bedzie wzmocnieniem?
Z tych 3 transferów, Stana można rozliczać, jedynie za Lameya. Do tej pory nie było złego transferu i mam nadzieję, że ten transfer podtrzyma tą opinię.

junior1906tsw 13.06.2011 17:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krkgiba (Post 1110163)
fajne o Nas mają zdanie na tym forum angole ;)

tzn?

co do Lameya to myślę, że to nie będzie główne wzmocnienie na LM ze strony Stana na pozycję bocznego obrońcy :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl