Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Gwiaździsty 11.06.2011 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1109404)
ja wciąż nie rozumiem co wy tak z tymi Polakami?!
na tle europy :
są świetnie wyszkoleni technicznie?
są świetnie przygotowani fizycznie?
mają opinie pracusiów na treningach?
słyną ze swojej ambicji na boisku i w życiu?
są wyjątkowo tani?
są wielkimi profesjonalistami ?
a może są wyjątkowo charakterni?

a od użytkownika Angmir również czekam na podanie nazwisk konkretnych Polaków spełniających ww kryteria.

@Baro1995 - czytasz ze zrozumieniem? .....

Po prostu Antoni Piechniczek jest na forum (pod jednym z nicków) i domaga się tylko Polaków w Wiśle :)

Fan123 11.06.2011 22:29

A jakby Wawrzyniaka sprowadzic to sprawa z LO bylaby zalatwiona dobry zawodnik i z tego co wiem jeszcze nie podpisal kontraktu z Legia wiec jest do wziecia za darmo a doswiadczenie w LM ma pamietam go z wystepow w Panathinaikosie w grupie LM i dobrze gral. Gosc ma jaja i dobrze gra

whistar 11.06.2011 22:32

Z góry przepraszam za OT. Mam nadzieję, że moderator mimo wszystko wybaczy. Kto pisze wegłóg i rzeby nie ma prawa pisać o polakach w składzie, ....a.

R33 11.06.2011 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1109432)
Po prostu Antoni Piechniczek jest na forum (pod jednym z nicków) i domaga się tylko Polaków w Wiśle :)

Śmiej się śmiej. Zobacz tylko ile Wisła gdy miała większość Polaków w składzie wywalczała podczas meczu rzutów rożnych!

Kibic1928 11.06.2011 22:33

Nie bierzesz po uwagę że nie chce grać w Wiśle? To, że My kogoś chcemy nic nie znaczy.

Przemas 11.06.2011 22:33

apropos Sobiecha to można po-sondować jego wykup ale nie teraz. W tym momencie JW nie zejdzie poniżej 1mln Euro (co nawiasem mówiąc dla mnie jest kwotą absurdalną za takiego zawodnika).Jest możliwość, że się trafi koś zza granicy kto tę bańkę już teraz wyłoży, ale w to szczerze wątpię. Jednakowoż za pół roku jak Sobiech przesiedzi na trybunach całą rundę ( o ile wcześniej nie zmięknie i zgodzi się na nowe warunki umowy wracając do składu) będzie można go wyciągnąć za 3/4 tej kwoty i tak z każdą rundą cena polonijnego banity będzie sukcesywnie spadać. Także nie ma się co na niego napalać teraz, ale wziąć pod uwagę w kontekście przyszłości można (oczywiście za rozsądną cenę).

hcgn 11.06.2011 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1109433)
A jakby Wawrzyniaka sprowadzic to sprawa z LO bylaby zalatwiona dobry zawodnik i z tego co wiem jeszcze nie podpisal kontraktu z Legia wiec jest do wziecia za darmo a doswiadczenie w LM ma pamietam go z wystepow w Panathinaikosie w grupie LM i dobrze gral. Gosc ma jaja i dobrze gra

:lol:
Nie tylko LO ale LM a nawet N-K:) - wszystko było by załatwione , łącznie z autostradami i widocznością w naszych skyboxach;)
Do tego mielibyśmy dobrego przewodnika po tajnikach dopingu a wiadomo że jak nie posmarujesz to nie pojedziesz

Fan123 11.06.2011 22:39

Gosciu jakos taki Mutu byl chyba z piec razy zawieszany za doping i za narkotyki a gra nie w takim klubie jak Wisla tylko lepszym i gral w lepszych z tego co wiem. I nie opowiadaj takich glupot to jest dobry zawodnim i na dodateg z karta w reku:P

emj10 11.06.2011 22:40

Nie podkradajcie nam Koksa, bo splajtują w W-wie sprzedawcy odżywek.

wujekWojtek 11.06.2011 22:43

Znaczy, UE zakazuje robić jakiekolwiek ograniczenia względem obywatelii Unii. Ale jeśli federacja piłkarska wprowadzi przepis, że w pierwszym składzie musi być tylu a tylu wychowanków to nie ma bata, Unia nie może się już do niczego przyczepić. Tylko nie pamiętam kto jest wychowankiem w świetle prawa...

yogul 11.06.2011 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1109443)
Nie podkradajcie nam Koksa, bo splajtują w W-wie sprzedawcy odżywek.

nie piszcie tak o nim, jak sam mówił chciał się tylko odchudzić, dwukrotnie !

jak to mówił o całej sytuacji komentator na meczu Polska - Argentyna "mała wpadka Wawrzyniaka "

; )

baro1995 11.06.2011 22:46

Czyli Grosicki też byłby zły i won od Wisły bo hazardzista ?

KOMINEK 11.06.2011 23:17

No i Chavez nasz - kontrakt ten dedykuję wszystkim płaczącym nad polityką transferową Wisły jak i również dziennikarzom ,,sportowym"

mcks 11.06.2011 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109445)
Znaczy, UE zakazuje robić jakiekolwiek ograniczenia względem obywatelii Unii. Ale jeśli federacja piłkarska wprowadzi przepis, że w pierwszym składzie musi być tylu a tylu wychowanków to nie ma bata, Unia nie może się już do niczego przyczepić. Tylko nie pamiętam kto jest wychowankiem w świetle prawa...

Zawodnik, który spędził w kadrze zespołu przynajmniej cztery sezony do 21. roku życia.

PlacekTSW 11.06.2011 23:21

Jestem mega zadowolony z Chaveza, podpsiał kontrakt będac w USA :)

Św. Mikołaj 11.06.2011 23:32

A tak apropo Chaveza, Wisła nie może go sciągnąć z tego pucharu ? Jeszcze chłopak sobie coś nie daj Boże zrobi i zostaniemy na el.LM z Kowalskim...

szczepek19 11.06.2011 23:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1109466)
A tak apropo Chaveza, Wisła nie może go sciągnąć z tego pucharu ? Jeszcze chłopak sobie coś nie daj Boże zrobi i zostaniemy na el.LM z Kowalskim...

to jest oficjalny turniej FIFA więc za Chiny go nie ściągną... nie ma takiej opcji

dulli78 12.06.2011 00:18

No to fajnie, że zakończyła się saga pt. "Nowy kontrakt Chaveza". Co by nie mówić, to po samej ilości artykułów prasowych trzeba stwierdzić, że jego agent sporo namieszał w tej kwestii - przydałoby mu się więcej ostrych i pełnych pasji kazań Osmana :D

czesiu 12.06.2011 02:21

Przyda nam się Chavez na najbliższe 5 lat, bo to solidny obrońca nawet na warunki pucharowe. Niech tylko skończy z tymi wślizgami dwoma nogami... ;D

WiślakMyślenice 12.06.2011 02:35

Cytat:

Przyda nam się Chaves na najbliższe 5 lat, bo to solidny obrońca nawet na warunki pucharowe. Niech tylko skończy z tymi wślizgami dwa nogami... ;D
Dwa nogami? :D Poźna pora, może idź spać lepiej ;) Do tego Chave"S'...

A o tą "solidność" względem europucharów trochę się obawiam.

tomasz_19 12.06.2011 06:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Św. Mikołaj (Post 1109466)

Honduras musiałby szybko odpaść... to jedyna droga

PhantomRanger 12.06.2011 07:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 1109491)
Dwa nogami? :D Poźna pora, może idź spać lepiej ;) Do tego Chave"S'...

A o tą "solidność" względem europucharów trochę się obawiam.

http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=25297 dalej się upierasz przy swoim Chave"s"ie ??

Ogryzek 12.06.2011 07:07

Cieszy ze mamy Osmana, jakby nie było to solidny obrońca. Ciekawy jestem bardziej kto zamiast Cikosa i Paljica. Tak czy owak miła informacja z rana:)

willow 12.06.2011 07:23

Słabe punkty powoli znikają. Jak dla mnie, do wzmocnienia lewy i prawy obrońca plus napastnik. To jest konieczność na już. I dobrze by było, żeby to byli faktycznie klasowi gracze, którzy pomogą w walce o LM.
W miarę posiadanych środków finansowych, chętnie zobaczyłbym również jakiegoś typowego rozgrywającego. Bo jak się Maorowi - tfu tfu - coś przydarzy, będziemy w ciemnej d....ie.

fanfan 12.06.2011 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 1109432)

Chyba masz rację a oto dowód :D :
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Angmir (Post 1109392)
A pewnie że napisał bym -tylko po co - i tak wszyscy wolą Lameya, Bukhariego, Bunoze, Branco, Beto, Riosa itd. niż "polskich drewniaków".

Wedłóg mojej opinii z każdego Polskiego klubu można by wyciągnąć co najmniej 2-3 fajnych zawodników, którzy po przyjściu do Wisły podnieśli by wartość swoją jak i klubu. Przykład Wilka jest znaczący.

Od piłkarza no-name nie specjalnie wyróżniającego się w Kielcach, do piłkarza który z powodzeniem może grać w pierwszej 11 w Wiśle. I nie piszcie tylko ze był w Kielcach gwiazdą, bo zanim do nas trafił jedyny Wilk jakiego znała 3/4 tego forum wchodzi na ogony w Lechu.

Wolisz Polaków ? To najpierw naucz się pisać , do szkoły a nie na forum siedzieć !
Jeszcze odnośnie tych piłkarzy których wymieniłeś : Boukhari , Branco , Beto byli niewypałami ale tacy piłkarze już do Wisły nie przyjdą ponieważ teraz inaczej dokonuje się transferów w naszym klubie ! Bunoza gdyby był Polakiem i grał w naszej lidze już kosztowałby zbyt dużo a i pewnie Dyzma powoływałby go do reprezentacji , nie wiem czemu Riosa wymieniłeś w tym gronie - uważasz że to słaby piłkarz ? Jeśli tak to już widzę jakim jesteś znawcą , problem Riosa to ustawienie jakim gramy i to że on po prostu do niego nie pasuje a umiejętności ma ogromne , żaden młody Polak nie może się z nim równać ! Co do Lameya to widziałeś go kiedyś w jakimś meczu czy tylko piszesz to na podstawie transfermarktu i tego że ostatni sezon miał stracony?A po drugie skąd wiesz że to on właśnie do nas przyjdzie ?! Zapodałeś jeszcze przykład Wilka - ok ale chyba zapomniałeś że on miał klauzule która umożliwiała pozyskanie go za niższą kwotę , gdyby jej nie miał nigdy by nie przyszedł do nas !! Gdyby inni Polscy piłkarze też mieli takie klauzule z niezbyt wysokimi kwotami odstępnego to mogę się założyć że podobnie jak Wilk czy Kiełb przechodziliby do najlepszych Polskich klubów a nie kisili się w średniakach . Jak taki Pawłowski kosztuje w granicach 1 mln euro , Cetnarski pewnie podobnie i co Wisła ma ich kupować? To byłoby dopiero marnotrawstwo na które może sobie pozwolić tylko Wojciechowski który na razie nic nie wygrał z tymi Polakami :D . Zresztą Stan wyraźnie powiedział że Polacy byli na naszej liście ale ich już nie ma ! Przecież nie trzeba być geniuszem żeby stwierdzić ,że albo byli za drodzy , albo za dużo chcieli zarabiać ,albo byli po prostu za słabi więc o czym my w ogóle mówimy ? Nie rozumiem tego ciągłego jęczenia ile to Polaków w Wiśle nie gra a popatrzcie na Porto które miało świetny sezon - ile tam Portugalczyków jest w kadrze ? Kilku i jakoś tam nie ma problemu ! A ilu Ukraińców gra w Szachtarze ? Kilku ale gdyby nie Brazylijczycy to byłaby to drużyna pokroju ,np. Polonii Warszawa , zresztą tam w pierwszej 11 grają Ukraińcy na środku obrony i bramce - nie wiedzieć czemu to są najsłabsze pozycje w tej drużynie ? hmmm takich przykładów jest dużo a jeśli chcemy coś osiągnąć to musimy stawiać na jakość!!! Polacy owszem ale gdy są dobrzy i za rozsądna cenę a jak nie to lepiej ściągać takich 17 latków jak Czapa i za parę lat może coś z nich będzie!!!

Mario Nh 12.06.2011 08:15

Cytat:

Valcx zwraca uwagę, że pozyskani w styczniu gracze spełnili swoje zadania, a nie były to wielkie nazwiska. - Z czasem wielkim zawodnikom zaczyna czasem brakować wyzwań. Wszystko już widzieli, wszystkiego doświadczyli i brakuje im głodu sukcesów. Poza tym w polskiej lidze, bardzo fizycznej, potrzeba zachowania siły, dobrej formy i świeżości. My potrzebujemy graczy o wielkich sercach i głodnych sukcesu - zakończył Holender.
Dobrze, że twardo stąpa po ziemi:)

Karherop 12.06.2011 08:24

Wisła nie ma wyboru wśrod Polaków .

Pytała o Kupisza , Robaka , Sandomierskiego - cena każdego była w okolicach miliona Euro .
Wasilewski w sumie tez tyle dawał .

Nie można jej zarzucić że nie chce mieć w swojej druzynie Polaków , a to robi większośc mediów .

Chcąc ściągać tylko Polaków pogrążamy się na całej lini . W lidze jest teraz może 10 Polaków którzy z miejsca (może) sprostali by grze w Wiśle (np Wawrzyniak , Rzeźniczak , Kucharczyk, Mierzejejewski , Sobiech , Celeban , Kazimierczak , Kupisz , Sandomierski , Wojtkowiak ) . Połowa nie trafi do Wisły ze względów pozasportowch , na drugą połowę nas nie stać .

Jeśli chodzi zaś o graczy obiecujących to jest ich o wiele więcej , ale jesli kosztują tyle co Melikson czy Genkov ( po ok 0,5 mln Euro ) , a nie prezentuja nawet 1/3 ich wartości to logicznym jest że do nas nie trafią

Rynek zagraniczny jest w praktyce nieograniczony . Gdybym był na miejscu Valckxa postępował bym dokładnie tak samo .

Jedyna nadzieja w młodych Wiślakach lub jakis talentach o których jeszcze nie jest za głośno ( może w I lidze ) .

willow 12.06.2011 08:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 1109502)
Dobrze, że twardo stąpa po ziemi:)

Podtekst tego jest jeszcze inny.
Stan, w jednym ze swoich pierwszych wywiadów po przyjściu do Wisły powiedział, że koncepcją na ten klub jest dostarczanie na rynek piłkarzy, którzy się wypromowali i zarabianie na nich kasy.

Ciężko zarobić pieniądze na 30-kilku letnim zawodniku, która lata świetności ma za sobą.

Jasne, można pozyskać jednego lub dwóch takich, dla równowagi między doświadczeniem a młodością, ale generalnie Wisła ma skupić się na promowaniu zawodników i sprzedawaniu ich z zyskiem dalej, oczywiście nie tracąc z oczu głównego celu klubu, jakim jest gra w Europie.

Dlatego nie dziwi mnie niechęć do wydawania wielkich pieniędzy za polskich kopaczy, którzy raz, że nie są tej kasy warci, a dwa, których ciężko będzie upchnąć potem w jakimś zachodnim klubie za ciekawą kasę.

Jaka jest szansa, żeby pozyskawszy za milion euro takiego Cetnarskiego, podwyższyć nim poziom sportowy drużyny a za dwa - trzy lata sprzedać go na przykład do Pany za 3 miliony? Praktycznie żadna.

Taka jest rola naszego klubu i z tym musimy się pogodzić. Awansując do LM będziemy mogli sobie pewnie pozwolić raz na jakiś czas na jakieś znane nazwisko, ale w gruncie rzeczy, jesteśmy skazani na rolę europejskiego pośrednika.
I jeśli pójdą za tym sukcesy sportowe, ja nic przeciwko temu nie mam. Ale warunkiem takiego skutecznego funkcjonowania jest znakomity zespół skautów z bardzo dobrym dyrektorem sportowym na czele.

rozarian 12.06.2011 08:36

Może Valckx ma na oku jakichś młodych Polaków.Wczoraj był na meczu GKS-Pogoń.Może chodziło mu o tego,który nie zagrał z powodu kontuzji?

Karherop 12.06.2011 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1109506)
Dlatego nie dziwi mnie niechęć do wydawania wielkich pieniędzy za polskich kopaczy, którzy raz, że nie są tej kasy warci, a dwa, których ciężko będzie upchnąć potem w jakimś zachodnim klubie za ciekawą kasę.

Jaka jest szansa, żeby pozyskawszy za milion euro takiego Cetnarskiego, podwyższyć nim poziom sportowy drużyny a za dwa - trzy lata sprzedać go na przykład do Pany za 3 miliony? Praktycznie żadna.

Akurat w tym jednym punkcie się nie zgodzę . Jeśli ktoś jest za rozsądne pieniądze jak np Wilk to trzeba w niego inwestować .

Przeszłość pokazała że kiedys kupiliśmy dobrze rokującego lewego obrońcę Amiki za około 400 tys euro , a 3 lata później sprzedalismy go za niezłą sumkę 2 mln euro . Ogólnie to Wisła właśnie na Polakach się mocno wzbogadziła . Taki Gorawski również nie był wybitnym piłkarzem , a jednak sprzedaliśmy go za 1,5 mln Euro .

Inwestycja 300-400 tys Euro w polskiego piłkarza do 25 roku życiia jeszcze ma sens. Cetnarski moze jest tutaj słabym przykładem bo to przecietny piłkarz , ale np Kupisz czy Sobota - tutaj zastanowiłbym się dłużej .

anhellic 12.06.2011 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1109445)

Zapewne chodzi ci o tzw. "home-grown players rule" opracowaną przez UEFA. Zakłada ona, że w kadrez 25 zawodników musi się znaleźć conajmniej 8 zawodników wyszkolonych lokalnie (słowo wychowanków mniej tu pasuje). Zawodnik wyszkolony lokalnie to taki, który od conajmniej 3 lat zarejestrowany jest w danym narodowym związku lub lidze zawodowej i jest w wieku pomiędzy 16 a 21 lat. Oznacza to, że mogą to być również zawodnicy spoza UE, którzy w młodym wieku przyjechali do danego kraju i tam kończyli sportową edukację. Nie ma tu mowy o kryterium narodowości, bo tego Komisja Europejska by nigdy nie zaakceptowała, tak jak zatrzymała wprowadzenie przez FIFA reguły "6+5". Co oznacza, że nie rozwiązuje to problemu Polaków w Wiśle, którego ja osobiście nie widzę.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1109445)
jak to mówił o całej sytuacji komentator na meczu Polska - Argentyna "mała wpadka Wawrzyniaka "

I tak należy to rozumieć. Nie wiem, skąd ta ironia ukryta w formie cytatu. Widzę, że nie znasz szczegółów sprawy. A jeśli tak jest, to może lepiej, żebyś milczał. Nie uważasz?
Jestem prawnikiem sportowym i prowadziłem sprawę Kuby. Substancja, która przyjął to 4-metylo-2-heksanamina. Jest ona traktowana jako "substancja określona" (z wyjątkiem poprzedniego roku), ze względu na swoją powszechną obecność w produkatach życia codziennego. Stąd w jej przypadku obowiązuje łagodna kara, od upomnienia do roku dyskwalifikacji, choć ta ostatnia nie jest w praktyce wymierzana. Grecy dyskwalifikowali Kubę, lekceważąc kompletnie przepisy. Zauważył to Trybunał w Lozannie i skrócił okres dyswalifikacji do 3 miesięcy. Masz jakieś wątpliwości?

marek2a 12.06.2011 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1109507)
Może Valckx ma na oku jakichś młodych Polaków.Wczoraj był na meczu GKS-Pogoń

może oglądał prawego obrońcę np http://www.90minut.pl./wystepy.php?id=10156&id_sezon=77

Markus 12.06.2011 09:19

Przy ocenie wartości i klasy piłkarza narodowość nie ma znaczenia. Dlatego dobrze, że Valckx się nią nie kieruje. Droższy i słabszy Polak, jakich wielu, nie może na danej pozycji wypierać zwykle tańszego i lepszego obcokrajowca.

willow 12.06.2011 09:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1109508)
Akurat w tym jednym punkcie się nie zgodzę . Jeśli ktoś jest za rozsądne pieniądze jak np Wilk to trzeba w niego inwestować .

Przeszłość pokazała że kiedys kupiliśmy dobrze rokującego lewego obrońcę Amiki za około 400 tys euro , a 3 lata później sprzedalismy go za niezłą sumkę 2 mln euro . Ogólnie to Wisła właśnie na Polakach się mocno wzbogadziła . Taki Gorawski również nie był wybitnym piłkarzem , a jednak sprzedaliśmy go za 1,5 mln Euro .

Inwestycja 300-400 tys Euro w polskiego piłkarza do 25 roku życiia jeszcze ma sens. Cetnarski moze jest tutaj słabym przykładem bo to przecietny piłkarz , ale np Kupisz czy Sobota - tutaj zastanowiłbym się dłużej .

Jeśli ktoś jest za rozsądne pieniądze. Ja podałem przykład Cetnarskiego za milion.
300 - 400 tysięcy a milion to zasadnicza różnica.

nesta 12.06.2011 09:49

To jak w kazdej innej dziedzinie gospodarki. Dobry, deficytowy towar jest drogi. Tak jak z dobrymi, polkimi pilkarzami. Kosztuja krocie, bo tych co soba cos reprezentuja jest po prostu malo. Dopoki rynek sam nie bedzie dostarczal wiekszej ilosci "dobrego towaru" to ceny nie ulegna zmianie. A kazde odgorne, sztuczne i na sile narzucone ograniczenie badz regulacja, beda tylko prowadzic do pogorszenia sie poziomu. Co z tego, ze musialoby grac 5 polakow skoro byliby oni slabi. Wtedy cierpi poziom calej ligi, wyniki klubow w pucharach, ktore to pozwalaja sie tymze klubom rozwijac i dokonywac inwestycji.
Tutaj potrzeba naturalnych, dlugofalowych zmian, ktore spowoduja, ze rodakow w rodzimych druzynach bedzie wiecej, ale dlatego, bo dobrze zaplanowany, profesjonalny system szkolenia, bedzie dostarczal na rynek wielu, dobrych pilkarzy. Tak jak w silnych pilkarsko krajach. To podstawowy problem, pilkarze sie znikad nie biora, Trzeba ich wyszkolic.

yogul 12.06.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anhellic (Post 1109510)
I tak należy to rozumieć. Nie wiem, skąd ta ironia ukryta w formie cytatu. Widzę, że nie znasz szczegółów sprawy. A jeśli tak jest, to może lepiej, żebyś milczał. Nie uważasz?
Jestem prawnikiem sportowym i prowadziłem sprawę Kuby. Substancja, która przyjął to 4-metylo-2-heksanamina. Jest ona traktowana jako "substancja określona" (z wyjątkiem poprzedniego roku), ze względu na swoją powszechną obecność w produkatach życia codziennego. Stąd w jej przypadku obowiązuje łagodna kara, od upomnienia do roku dyskwalifikacji, choć ta ostatnia nie jest w praktyce wymierzana. Grecy dyskwalifikowali Kubę, lekceważąc kompletnie przepisy. Zauważył to Trybunał w Lozannie i skrócił okres dyswalifikacji do 3 miesięcy. Masz jakieś wątpliwości?

pisze o słowach komentatora z TVP, a jak się cytuje konkretne słowa wypowiedziane przez innego człowieka to chyba używa się cudzysłowu ? Więc używając Twoich słów pozwolę się Ciebie zapytać :
Cytat:

Pierwotnie napisane przez anhellic (Post 1109510)
A jeśli tak jest, to może lepiej, żebyś milczał. Nie uważasz?

ta sprawa sprawia tylko uśmiech na mojej twarzy, ponieważ wydaje mi się że gdy pierwszy raz złapali na tym Wawrzyniaka to już chyba wiedział że nie może tego łykać, a mimo to jakiś czas później sytuacja się powtarza.

Tak jak napisałeś nie znam dogłębnie tej sprawy więc nie pisze o niej pracy licencjackiej tylko swoje zdanie. "Nie uważasz?" ...

anhellic 12.06.2011 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez yogul (Post 1109543)
pisze o słowach komentatora z TVP, a jak się cytuje konkretne słowa wypowiedziane przez innego człowieka to chyba używa się cudzysłowu ? Więc używając Twoich słów pozwolę się Ciebie zapytać :

ta sprawa sprawia tylko uśmiech na mojej twarzy, ponieważ wydaje mi się że gdy pierwszy raz złapali na tym Wawrzyniaka to już chyba wiedział że nie może tego łykać, a mimo to jakiś czas później sytuacja się powtarza.

Tak jak napisałeś nie znam dogłębnie tej sprawy więc nie pisze o niej pracy licencjackiej tylko swoje zdanie. "Nie uważasz?" ...

Wiem do czego służy cudzysłów i nie o tym pisałem. Błyśnij inteligencją proszę.
Poza tym, jeśli nie znasz sprawy, to po co brniesz dalej, pisząc nieprawdę?
U Wawrzyniaka przeprowadzono tzw. analizy wsteczne. Wykryto u niego substancję zabronioną, więc pod jej kątem przetestowano też próbki pobrane kilka miesięcy wcześniej. Okazało się, że i w nich stwierdzono obecność owej substancji. Stąd więcej niż jedno pozytywne badanie. Widzisz tu gdzieś sytuację, w której Kuba przyjmował tą substancję, wiedząc że jest zabroniona? Ja nie. Dlatego przestać brnąć. Jak chcesz, pisz na priv.

baro1995 12.06.2011 10:28

W tej rundzie Wawrzyniak był zdecydowanie najlepszym lewym obrońcą naszej ligi,jest polakiem i jest do wzięcia za darmo,więc powinniśmy korzystac i go brac jak najszybciej.Jedynym problemem może byc to,że gra w Legii i przenosiny do Krakowa wielu by się nie spodobały.

pepemell 12.06.2011 10:38

Wawrzyniak - nie przyjdzie do Wisły i skończcie z tym tematem. Casus Kaczorowskiego jest nie do powtórzenia.RvN był bardziej prawdopodobny. To po pierwsze. Po drugie - proszę posługujcie się poprawną polszczyzną. Mamy XXI wiek, software który może Wam to ułatwić, to takie trudne?

michi96d 12.06.2011 10:43

Na jednym z forum internetowym pojawiła się wiadomość że nie jaki Griony Ranko Despotovicia przychodzi do nas za 800k Euro.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl