Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

rafkur 22.10.2010 19:50

Ja tam się cieszę że Legia wygrywa ( tak - czasami mi się zdarza cieszyć ze zwycięstw Legii ))) Niech jadą z tymi bucami z Kielc jak najwyżej. Stop burakom na czele tabeli !!! O ile do Jagi nic nie mam to dość już Kielc i innych Bełchatowów w czołówce. Żeby jeszcze tylko nasi hrabiowie raczyli się obudzić...

tofik 22.10.2010 20:20

Łe już chyba nie ma słabszych drużyn od Wisły. Nawet Legia zaczęła punktować. Do niczego to nie prowadzi, Skorża te sprawy, ale humor na pewno doraźnie im poprawia.

brylant17 22.10.2010 20:36

Pączek strzela :lol: Korona bez Niedzielana to już nie ta sama Korona....

remeks11 22.10.2010 20:38

Jak słucham komentatorów w C+....to zastanawiam się czy M.Szymek też całe zycie grał w ległej, bo Śrutwa na pewno jest mokry...obiektywni komentatorzy Ekstraklasy.

Titto 22.10.2010 20:38

Korona gra w osłabieniu ponadto w zespole nie było 3 niezwykle ważnych zawodników, w zespole mam tu na myśli oczywiście najlepszego strzelca Ekstraklasy, Niedzielana oraz kapitana zespołu, a także pewnego punktu zespołu Mijailović na czym niezwykle straciła obrona co widać było na meczu ponadto nie było Vukovicia najważniejszego zawodnika zespołu moim zdaniem przede wszystkim ze względu na pracę jaką wykonuje na boisku.

Jednak Legia ma 3 punkty i nie ma co pierdo*ić. Najważniejsze jest to, aby wygrać jutro z Lechią.

Najbardziej nie mogę się doczekać naszej konfrontacji z Legią.

Żuczek 22.10.2010 20:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 997362)
Najbardziej nie mogę się doczekać naszej konfrontacji z Legią.

Na obecną chwilę to ja nie chciał bym się jej doczekać...

kozuba92 22.10.2010 21:10

No to panowie nawet najbardziej wyszydzany klub roku - Legia Warszawa, zaczyna punktować, więc jeśli nie zdobędziemy jutro punktów, to już totalna kompromitacja.

dynek.pl 22.10.2010 21:14

Legia chyba zaskoczyła w końcu, gdzie sa wielbiciele trenera Skorzy ??

ale, wiocha w kielcach w czasie studio po mecz

0 22 22.10.2010 21:20

Pisałem tutaj po meczu z Widzewem (który do dzisiejszego meczu, był najlepszym meczem Legii w rundzie), że mecz w Kielcach pokaże o co gra Legia. Można powoli zaczynać się łudzić, bo w ciągu dwóch wyjazdów dokonaliśmy czegoś, czego nie spodziewam się np. po Lechu czy Wiśle aktualnie. Oby teraz bez dennego 0-2 u siebie z Górnikiem i zaczniemy poważna debatę czy o takiej marzyłem :)

Kucharczyk!

!!IRIVER!! 22.10.2010 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dynek.pl (Post 997375)
ale, wiocha w kielcach w czasie studio po mecz

co się stało bo nie widziałem?

killzone 22.10.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 997379)
Kucharczyk!

Zeby tylko mu palma nie odbila.

danek.pl. Mozesz rozwinac ostatnia czesc Twojego posta? Bo przełaczylem :-p

MCX 22.10.2010 21:24

"Złodzieje, złodzieje!" + "Legia to stara kur..." wykrzykiwane przez całe studio pomeczowe przez kibiców z Kielc.

Proud 22.10.2010 21:29

Jak ktoś zna specyfikę Kielc, to takie zachowanie scyzorów nie jest mu dziwne.

jaro1985r 22.10.2010 21:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 997383)
"Złodzieje, złodzieje!" + "Legia to stara kur..." wykrzykiwane przez całe studio pomeczowe przez kibiców z Kielc.

Co się dziwicie? Wisła ich napada,obija i zabiera flagi, Legia również to muszą swoją bezradność wykrzyczeć na swoim stadionie obrażając nas i Legię chociaż nikogo oprócz tych napinaczy nie było. Ale ,żeby jechać dopingować swój ukochany zespół do Krakowa to im odwagi juz nie starczyło

kreseq 22.10.2010 21:36

Coz... Mecz mogl wygladac roznie gdyby nie karny+czerwona kartka.
Jesli grajac w przewadze byloby 2:1 lub o zgrozo 1:1 to by byla katastrofa i wstyd. Jednak udalo sie wygrac i to cieszy.

Cieszy tez gra Kucharczyka i Borysiuka. Rado coraz lepiej, tak jak za dawnych czasow, widac ta pozycja mu pasuje.

Korona oslabiona kadrowo grala dobrze do karnego, a potem po prostu musiala sie cofnac i grac z kontry.

Forme Legii jednak zaciemnia gra w przewadze, zobaczymy co w nastepnych meczach pokazemy. Oby ten wynik "odblokowal" i konkretnie.

Kucharczyk jesli nie zostanie zaglaskany i nie odwali mu szajba bedzie naprawde solidnym napastnikiem, a jesli nadal bedzie solidnie pracowac to bedzie z niego o wiele wiele wiecej.
Jak na swoj wiek imponuje mi u niego spokoj w grze, sposob ustawianie sie i przeglad pola. Kilka naprawde swietnych zagran w tym meczu ( przerzut nad obronca Korony, okiwanie 3 obroncow i niestety kiwka w zla strone, zabranie ze soba 3 obroncow i asysta do Paczka ). Beda z niego ludzie. Jak na naszym forum napisali " Nazwisko Kucharczyk = Kucharski+Kowalczyk ;) Oby tak wlasnie bylo w przyszlosci.

Iwanski jak zwykle musial 3 razy dobijac by strzelic :P Jednak trzeba mu oddac ze ozywil troszke gre pod koniec ( wszyscy byli zmeczeni wiec nic dziwnego ). Nie zmienia to faktu ze jest s**** i mam nadzieje ze wyprowadzi sie do Szczakowianki albo Podbeskidzia.

Fajny mecz...kibice dziwni...tak to nazwe ;)

GemHZR 22.10.2010 21:36

Jeszcze cały mecz to ksero słowo w słowo piosenki z Lecha, no comment...

wisl@k_TS 22.10.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 997383)

A obstawiałem że to było WTSK :foch:

Oldpara 22.10.2010 21:42

Mam nadzieje, że Wisłą podąży tą samą drogą co Legia, i za 4-5 kolejek sytuacja w tabeli się unormuje :)
Przypomnę, że jak wygramy z Lechią, to będziemy mieli do nich 2 pkt.
Jadze tylko życzę, żeby została w czubie kosztem Lecha, bo ją lubie :)

Ogryzek 22.10.2010 21:50

Obawiam się że My to pokażemy że ho ho. Pewnie w najlepszym razie zremisujemy, no chyba że Maaskant "wyleczy" się z tworzenia kwadratowego koła czyli uczenia naszych kopaczy ataku pozycyjnego i zmieni taktykę. Zobaczymy jutro, ale nie spodziewam się rewelacji. A wygraną przyjąłbym jak dar niebios:D

Cóż nie będę ukrywał że nie cieszy mnie wygrana Legii. No ale przynajmniej Korona przegrała.

legion18 22.10.2010 21:55

Na początku tego sezonu w Legii grajki myślały, że wszystkich będą lać i mistrzostwo jest już wygrane. Teraz "wielkie" kluby jednego sezonu grając przeciwko Legii myślą tak samo. Legia może i jest słaba, może i jesteście wyżej w tabeli i gracie jako faworyci ale Legia to Legia. Dla mnie to oni są w stanie i z każdym wygrać i z każdym przegrać. Mam nadzieję, że trzymać się będą tej pierwszej wersji;)

Tak na marginesie to chciałem zaznaczyć też jedną rzecz: na początku sezonu Sobiech strzelił 2 bramki, i wszyscy dziennikarze pisali, że Legia zamiast płacić milion euro za zagraniczny szrot mogła sobie kupić wielką młodą gwiazdę polskiej piłki. W połowie rundy zagraniczny szrot będąc defensywnym pomocnikiem ma tyle bramek co ten Polski "miszczu". Mam nadzieję, że teraz z równym zaangażowaniem będą pisać o wyrzuconych w błoto pieniądzach przez Groclin, oraz o przepłacanym panu Ebim "Janas spierd..." Smolarku.

Kucharczyk super mecz. Jutro Wisła-Lechia remisik, w niedzielę Amica plecy i gra gitara;)

ToTylkoJa 22.10.2010 22:05

W tym zespole jest bardzo duży potencjał. Sądzę, że gdyby Legię przejął jakiś naprawdę dobry trener który ma duże pojęcie o taktyce, to byłaby to mieszanka wybuchowa jak na naszą ligę. Oby tylko pożegnano Cabrala(lepiej dawać szansę gry Wolskiemu) i Mezengę(już wolę, żeby ściągneli Koseckiego, który dobrze radzi sobie w ŁKSie lub Efira).

0 22 22.10.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 997404)
Kucharczyk super mecz. Jutro Wisła-Lechia remisik, w niedzielę Amica plecy i gra gitara;)

Jeszcze Jaga w Izraelu w plecy :)

Wojtas 22.10.2010 22:24

Legia zagrala dobry mecz ,ale ciekawe jakby to wygladalo przy 1;1 jakby tej kartki i karnego nie bylo.
Korona do tego momentu ostro cisneła i mogla bramke spokojnie zdobyc.

Legia w góre,my mam nadzieje ze jutro pierwsze od dawien dawna zwyciestwo ,bo czas najwyzszy na przelamanie ,tylko szkoda ze kosztem braci z Lechii :)

buczo1985 22.10.2010 22:41

Wojtas napisałeś to tak jakby jutro były pewne 3 punkty:P Ja się obawiam, że kibice w Gdańsku prędzej mogliby napisać - kolejne 3 pkt, ale szkoda, że kosztem braci z Wisły...
Ale obym się mylił bo chciałbym już do cholery zobaczyć drużynę wygrywającą i cieszącą się grą!

PoloniaDumaStolicy 22.10.2010 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez legion18 (Post 997404)
Na początku tego sezonu w Legii grajki myślały, że wszystkich będą lać i mistrzostwo jest już wygrane. Teraz "wielkie" kluby jednego sezonu grając przeciwko Legii myślą tak samo. Legia może i jest słaba, może i jesteście wyżej w tabeli i gracie jako faworyci ale Legia to Legia. Dla mnie to oni są w stanie i z każdym wygrać i z każdym przegrać. Mam nadzieję, że trzymać się będą tej pierwszej wersji;)

Tak na marginesie to chciałem zaznaczyć też jedną rzecz: na początku sezonu Sobiech strzelił 2 bramki, i wszyscy dziennikarze pisali, że Legia zamiast płacić milion euro za zagraniczny szrot mogła sobie kupić wielką młodą gwiazdę polskiej piłki. W połowie rundy zagraniczny szrot będąc defensywnym pomocnikiem ma tyle bramek co ten Polski "miszczu". Mam nadzieję, że teraz z równym zaangażowaniem będą pisać o wyrzuconych w błoto pieniądzach przez Groclin, oraz o przepłacanym panu Ebim "Janas spierd..." Smolarku.

Za bardzo się podniecasz :>

mr_kwolf 22.10.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997426)

i kto to mówi, ten co miał mokro po trzech kolejkach i już powoli otwierał szampany :D :D

kreseq 22.10.2010 23:17

Nikt nie moze sie podniecac wygrana 11vs10, chociaz to i tak nie kazdy potrafi...ekhem :P
Gralismy o wiele lepiej niz zawsze jeszcze przed karnym, ale mniejsza o wiekszosc.

Jutro arcyciekawy mecz Wisla-Lechia. Czy rozpedzona zielona lokomotywa z Gdanska przejedzie po Wisle ? Nie sadze, obstawiam remis. Obawiam sie troche o bezproduktywne klepanie pilki w srodku boiska...no ale coz, zobaczymy.
Dodatkowo mecz bardzo miernej Cracovii z lapiaca zadyszke Polonia. Obstawiam ze jesli Czarne pidżamy zremisuja badz przegraja to pan Wojciechowski pierdyknie reka/noga/glowa w stol i ktos spadnie :D
Widzew- Jaga to raczej pewne zwyciestwo Białostocczan. Oczywiscie Widzew u siebie ale po tym co ostatnio zagrali to tym bardziej Jaga powinna sobie spokojnie poradzic.

Niedzielne mecze zostawmy na jutro ;)

PS: Sprzedaz Korzyma za taka kwote za jaka go opchneli to mistrzostwo swiata. Koles jest przeslaby. Chelsea power jak nic :D

legion18 22.10.2010 23:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PoloniaDumaStolicy (Post 997426)

Co się mam nie podniecać jak jesteśmy 3 punkty bliżej utrzymania. Kto jak kto ale ty jako kibic klubu, który przez całą swoją historię latał między jedną, drugą a nawet trzecią ligą powinien to zrozumieć. Dla mnie walka o utrzymanie to coś nowego, extreme hobby:lol:

kreseq 22.10.2010 23:56

Nie tylko buractwo na trybunach :
http://www.youtube.com/watch?v=HI_C2Mf9eMM

Dziennikarze plus trener Korony do okulisty marsz. To po prostu skandaliczne zeby takie buraki wpuszczane byly na konferencje po meczu.

Nie chodzi o to ze to Legia, czy ktokolwiek inny. Chodzi o to ze ten trener bezczelnie klamie lub jest slepy, natomiast panowie dziennikarze to totalne buraki wchodzace w zdanie, zaklinajace rzeczywistość i nie posiadajace tego, czego od dziennikarza sie oczekuje - BEZSTRONNOSCI.

0 22 23.10.2010 00:04

Beka. Kolejny klub, który nie umie normalnie przegrać, tylko przeżarty kompleksami szuka spisków. Ciepłym moczem :)

Mishau 23.10.2010 07:09

Mecz na prawdę dobry, chociaż szkoda tej czerwonej kartki w pierwszej połowie :]

PS. Aha i moim zdaniem forum Wisły to nie jest najlepsze miejsce do napinania się kibiców Legii i Polonii, no chyba że o czymś nie wiem :|

spidey 23.10.2010 08:01

"I nikt mnie nie przekona że czarne jest czarne" :lol:
http://www.echodnia.eu/apps/pbcsi.dl...H=610&border=0

http://legionisci.com/photos11j/11korona1_f32.jpg

legion18 23.10.2010 08:03

Radovic musi mieć niezłą dziurę w kolanie skoro ręka Małkowskiego go w tej sytuacji nie zahaczyła. Na rente powinien iść czy cuś.

wanciak86 23.10.2010 08:25

gdzie jest reszta nogi :D :P ?

emj10 23.10.2010 08:26

A co za kolanko nie można potrzymać? :D

spidey 23.10.2010 08:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 997463)

FAKE !!!! Fotoszop :-p

Proud 23.10.2010 09:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanciak86 (Post 997463)

Już urwana :lol:

Swoją drogą, to o Radovicu chodzą różne legendy...może to trzymanie za kolanko mu całkiem odpowiadało :D

Sartre 23.10.2010 09:08

Cytat:

FAKE !!!! Fotoszop :-p
http://images.encyclopediadramatica....5d/Shopped.jpg

Co do samego meczu, to koledzy Legioniści wyrazili z grubsza to, co ja bym wyraził ;) Natomiast mam zupełnie szczerą nadzieję, że Wisła pojedzie Lechię i że na koniec to my będziemy się ze sobą tłuc o MP (niech będzie, że jeszcze z Jagą, ktoś tu trafnie zauważył, że jako ten trzeci jest dużo ciekawszą propozycją niż Amica). Co ja na to poradzę, jestem konserwatywny i nie lubię takich wynalazków, jak kolejność w tabeli Jaga-Korona-Lechia-Bełchatów-Zabrzehttp://encyclopediadramatica.com/File:Shopped.jpg. Jakieś niepotrzebne unowocześnianie ligi.

Poproszę Legia-Wisła-Jaga-cośtam-cośtam na koniec ;) I spada Lech z Dysco proszę ;) Od bidy mogą być Lech z Cracovią, w sumie na spadek Dysco raczej nie ma co liczyć niestety...

trombczanin 23.10.2010 09:47

kurde co to jest rozumiem forum otwarte ale ostatnich 20 postów to sama Legia idźcie się brandzlować zwycięstwem na inne forum np:
http://www.kreci_mnie_sergiusz_ryczel_z_nsport.pl/forum
albo
http://www.kocham_pape_waltera.com/forum

dj_ibutti 23.10.2010 09:59

O jaki wyrafinowany pocisk. A o interpunkcji kolega słyszał?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:16.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl