![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Brud - nigdzie. Gargula mógł dostawać szansę na przełamanie, bo jego umiejętności były znane. Umiejętności Bruda są na razie w sferze marzeń użytkowników forum |
Cytat:
Nazwał bym to inaczej... Widać że PR "szkółki" Ległej zbiera swoje żniwo. Jeśli by u nas funkcjonowała profesjonalna szkółka to Brud i inni do jej absolwentów by nie należeli. |
Cytat:
Gdybyś zadał sobie trud, to przeczytałbyś co pisałem o płaceniu kontraktów Cikoszowi i Branco w czasie, którzy od Burligi byli gorsi (w najgorszym wypadku - ten sam poziom). Ale do ....y nędzy - to nie znaczy że każdy z ME ma dostawać "szansę". Garguła coś tam umie, on "wraca do formy" bo ją kiedyś miał. Brud jest cienki, a jego obecność w kadrze jest wynikiem braku pieniędzy i kontroli nad tym, co się z nią dzieje. Skoro puszczono lepszego Mączyńskiego, to po co "ogrywać" Bruda? To co proponujecie to jest podejście od dupy strony. Zawodników najpierw się szkoli, a później wstawia do drużyny, nie - daje szanse, bo może się czegoś nauczą. Cytat:
Swego czasu kazano zawodnikom ME brać ze sobą własne kanapki (nie wiem, czy nadal jest to praktykowane). Może niech ktoś bardziej zorientowany się wypowie, jeżeli były ostatnio jakieś zmiany in plus. |
Cytat:
X trenerów wyznało sie na chłopaku, notabene już przecież niezbyt młodym, X trenerów widziało go dzień w dzień na treningu... Jeśli mimo to zagrał w całej karierze z 5 meczów w "pierwszej" Wiśle, to najwyraźniej jest beznadziejnie słabym kopaczem i zupełnie nie rozumiem po co drążyc ten mało skomplikowany temat ... |
Gargule to przedewszystkim się chciało ...... po takiej kontuzji powrud do gry na wysokim poziomie to nie tylko zasługa samego zawodnika ale przedewszystkim sztabu medycznego . Osobiście bardzo mnie to cieszy jako kibica Wisły również. Myślę ze jedynym kryterium gry w tym klubie powinien być poziom sportowy .
Pogrubione wyraz piszemy w następujący sposób: Powrót! oraz: Przede wszystkim! |
Cytat:
Co do Bruda: nieporozumieniem jest traktowanie 23-letniego chłopaka jako młodego, perspektywicznego zawodnika. Młody i perspektywiczny to on może i był, ale 5 lat temu. On jest za słaby na Wisłę i bezsensowne jest faworyzowanie go tylko dlatego, że jest Polakiem i naszym wychowankiem. Sorry, ale wolę w pierwszej '11' zobaczyć zdolniejszego piłkarza z zagranicy, niż jego. |
Kto pamięta kiedy Łukasz Garguła strzelił ostatnią bramkę z wolnego? Skoro facet ma być naszym drużynowym egzekutorem wolnych to może zrobiłby jak Beckham i zostawał po treningu strzelać do upadłego?
|
Cytat:
Jeśli zaś chodzi o utratę drugiej bramki, to niestety odpuścił na boku obrony Jovanović, próbował asekurować go Bunoza który przy niecelnym wślizgu wyjechał na tyłku poza boisko, wiuęc na śrdoku została śmietanka. Czekaj to wogóle nie wiem co zrobił, bo stał w miejscu i przyglądał się jak Wilk z Urygą bodajże nieudolnie próbują odebrać rywalowi piłkę i zanim Nunez dobiegł od lewej piłka znajdowała się już w bramce :) |
nie wiem czy ktoś przyglądał się wczorajszej grze Kirma czy Paljicia, ale mysle ze pomimo ciąglej ich krytyki obaj zagrali niezle. Tzn Kiro jak to Kiro setke przestrzelil, ale byl aktywny a nie tylko biegal. Ogolnie duzo pilek na dobieg bylo w tym meczu. I to nawet dokladnych.
|
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=GqqUprE5FRU Licze na Gargułe w tej rundzie, nie wiem czemu ale liczę. Rok temu liczyłem tak na Wojtka Ł. Nie siadło |
Cytat:
|
Bogusiowi znowu nogę urwało ?
Nie grał. |
Moskal ma pewien problem... Otoz druzyna ktora przejal nie byla rozbita, nie zanosi sie tak jak poprzedniej zimy na rewolucje w skladzie, jest jakas tam stabilizacja. Jesli Wisla od poczatku rundy nie zacznie wygrywac to bedzie tylko jeden winny - trener, ktory ode mnie nie dostanie zadnej nawet najmniejszej taryfy ulgowej.
|
Mam tego dość...aż brak mi słów :/
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html |
Cytat:
E: Boguś trzymaj sie! |
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...idem_na_remis/
"Trenerzy podkreślają, że zawodnicy obu drużyn zaprezentowali równy poziom." I to mimo tego, że nasi grali w prawdziwych wyiebanych korkach od adasia, a piłkarze Beskidu w halówkach?? Nawet tej przewagi nie wykorzystaliśmy? http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/w...7497718996.jpg |
Cytat:
http://www.decathlon.com.pl/PL/buty-...chni-11284765/ |
wow! Jakie Junior ma piękne pekaesy :)
|
I po sparingu.
Pewne rzeczy się nie zmieniają... Genkov nurkuje, Małecki ma masakryczne problemy z dośrodkowaniami, Melikson- playmaker, Lamey gra na Kirma, Kirmowi nic nie wychodzi a Czekaj walczy. Nunez, Diaz i Wilk praktycznie pomijani w relacji online. Wynik 2:0 cieszy. Do tego z relacji wynika iż graliśmy wysokim pressingiem. |
Panowie czy mysmy dzisiaj za dobrze nie grali jak na ten etap przygotowan??
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak przynajmniej opisywała je Ryszard: http://www.youtube.com/watch?v=7BW8MlW4mFI od 2:54 |
Cytat:
Praktycznie wszyscy zawodnicy zagrali dziś dobre spotkanie. |
Mam jeszcze jedną taką małą uwagę odnośnie tego meczu : na przykładzie Czekaja było wyraźnie dzisiaj widać ,że z lewej strony środka obrony korzystniej jest jednak wystawiać lewonożnego zawodnika a jeśli nie to przynajmniej zawodnika potrafiącego grać tą nogą i nie bojącego się jej używać . Głównie chodzi mi o wyprowadzanie piłki i rozgrywanie od tyłu ale nie tylko . Kto się zna ten wie o co mi chodzi ale nie zrozumcie mnie źle , ja nie krytykuję Michała za ten występ żeby była jasność .
Cytat:
|
Cytat:
|
Był zalążek pomysłu na grę. Większość długich piłek nie była przypadkowa. Kirm, nie zagrał słabo, zagrał na swoim poziomie. Genkov, słabo, brak przyspieszenia, wywraca się. Mały też jakby stracił na szybkości. Wilk, nowe serce Wisły. Oczywiście wiadomym jest, że to środek przygotowań i zawodnicy nie są w swoich optymalnych dyspozycjach, ale takie moje spostrzeżenia ;). W ogólnym rozrachunku podobała mi się gra i czekam na kolejne mecze.
|
Nawet nieźle to wyglądało, ale...... Szwedzi są dopiero od 2 dni na pierwszym zgrupowaniu, pierwszy mecz zagrają w lidze....w kwietniu!
Ale gdybyśmy tak grali ze Standardem dodając nieco większa skuteczność (ze Szwedami powinny być ze 4 bramki, a nie 2 i to w cale nie przy 100% skuteczności) to będzie dobrze. |
Tak jak nie było powodów aby martwić się rok temu przegranymi, tak nie ma sensu jarać się teraz wygraną ze Szwedami. Ewidentnie było widać że Szwedzi grali pierwszy mecz: brakowało im szybkości, dokładności i czucia piłki. Tym niemniej trzeba uczciwie przyznać że Wisła zagrała dziś całkiem przyzwoicie i (co ważniejsze) zrealizowany został chyba plan szkoleniowy Kazka żeby sobie trochę popykać piłeczką po presją przeciwnika. W drugiej połowie to pykanie wychodziło naprawdę całkiem nieźle. Mnie osobiście rzuciła się w oczy dobra gra bocznych obrońców: Lameya i Diaza. Oczywiście Junior nie był by sobą gdyby czegoś nie zawalił (chodzi mi o tę sytuację z poprzeczką dla Szwedów) ale generalnie na plus. Dobrze (poza jednym niecelnym podaniem) pokazał się Jeliens. Zdecydowanie na plus wyróżniał się też Wilk. Bramki Maora i Bitona palce lizać. Trudno natomiast być zadowolonym z postawy Kirma. Z tego co miał powinien strzelić choć jedną bramkę.
|
Jam niestety wielkiej różnicy nie widziałem. Graliśmy to samo... chyba przeciwnik był mało wymagający.
Dlatego była większa swoboda i niby polot w organizacji akcji. Jednak co zapamiętałem? Na pewno akcję Szwedów gdy nas rozklepali na jeden kontakt kończąc tiki-taka strzałem, u nas przez 90 minut nawet zalążka tego nie było. Za to na irytującą potęgę było długich podań na napastnika, jak za MACIUSIA... Nie zjedzcie mnie :) |
Cytat:
A co do meczu - spodziewałem się bezwładnej młócki a nieźle się to oglądało, choć faktycznie Szwedzi to jeszcze jedną nogą na wakacjach byli.Nie oglądałem zbyt uważnie ale nie przypominam sobie żeby Pareiko miał choćby jedną interwencje. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dla mnie mecz jak mecz,niczym na + nasi nie zaskoczyli,może poza wynikiem,ale to był sparing,ze Szwedami którzy rozpoczeli dzień wcześniej pierwsze zgrupowanie....więc taken easy :).Czy jest dobrze czy nie pokażą mecze z Legią ,Standart-em.Na plus napewno będzie to,że rozpoczynając lige będziemy miec już dwa mecze o coś za sobą.W MP realnie nie chce mi sie wierzyc ,ale mam nadzieje na podium lub PUCHAR.
|
w myśl zasady że zwycięzców się nie sądzi czekajmy na to co pokażemy dalej:)
|
Szwedzi są na początku przygotowań , Barcelona grała trzecim składem ,Tottenham " dołował" w lidze ,Fulham przyjechał bez najlepszych - oto całe forum dyskusyjne.
|
Rzeczywiście Skandynawowie nie są w tym momencie w najwyzszej, formie, dlatego warto byłoby dobrze zagrac pozostale mecze i zweryfikowac formę z Rapidem albo Dinamem w finale :)
http://www.theatlanticcup.eu/images/fade1.jpg Kiedyś jeszcze z Kosą wygraliśmy turniej w Chicago a później mieliśmy w mojej opinii najlepszą rundę, gdzie wbijaliśmy 3 gole w 30 minut jak Barca :) |
Cytat:
Poza tym to wszyscy poprawnie. Coś czuje, że brak nowych twarzy w zespole wyjdzie nam na dobre. |
Jestem optymistycznie nastawiony do tego co zobaczyłem mimo klasy i poziomu przygotowań przeciwnika.
Chłopaki grali w piłkę nie było kopania się po czole. Widać, że zaczynają się już lepiej rozumieć na boisku, chociażby prosty przykład Biton wie, że Mały robi często zamach i wie jak ustawić się pod jego wrzutkę. Taka uwaga do Michała Czekaja który zasadniczo miał klika dobrych interwencji, chciałbym aby właśnie w takich meczach Czekaj podejmował większe ryzyko przy wyprowadzaniu piłki, to jest tylko sparing dzięki któremu można poćwiczyć pewne zagrania bez konsekwencji. Oglądając Bunoze czasami mam wrażenie że coś w nim jednak jest i te 400 k euro to jednak nie pieniądze wyrzucone w błoto. Szkoda że ten krzyżak Maora nie był tak precyzyjny jak ten który zaprezentował w Izarelu bo mógłby na YT znowu błysnąć :) http://www.youtube.com/watch?v=ALXpd-WCEZU Dobrze grał również Wilk z Nunezem w środkowej strefie, obawiam się jedynie że przy absencji jednego z nich nasz środek pla nie będzie tak mocny. Szczególnie Nunez dobrze rozciągał grę jak Mauro za starych czasów. IDEALNE jego podanie sprawiło że Maor po drugiej stronie boiska miał więcej czasu i mógł zdobyć gola. Mam nadzieję że Małecki w końcu wyczuję ten moment w którym ma holować piłkę a w którym ja oddac bo jak zwykle przesadza. Mimo braku skuteczności Kirm wygląda już lepiej od strony fizycznej. W transmisji padło stwierdzenie że nasi piłkarze zaczęli więcej czasu spędzać na siłce, miałem takie wrażenie że to było widać. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:40. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl