Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7374)

Maciuś 25.09.2010 08:15

Watpie czy Zielinski dotrwa do wiosny. Moze i ugra jeszcze jakis punkcik w Lidze Europejskiej ale jak w naszej lidze bedzie nizutko to pa pa.

TS Girl 25.09.2010 08:22

Jakoś tak spodziewałam się tej niespodzianki, choć zwycięstwo nie przyszło Legii łatwo. Życzyłam im wygranej, bo to korzystny wynik dla Wisły. Trzeba oddać Legii, że w drugiej połowie walczyła do końca i mimo braku zawodnika nie dała się zdominować. Po prostu pokazali pazur, aż trudno uwierzyć, że to drużyna Maćka Skorży - skuteczna i walcząca. Był to pierwszy mecz nowej Legii, jaki widziałam i podobała mi się ich gra. Z opisów poprzednich spotkań Legii wnioskuję, że Legia zagrała najlepszy mecz do tej pory. Oby jednak wszystko wróciło do normy :D Radość kibiców i piłkarzy Legii uświadomiła mi, z jaką niecierpliwością czekam na pierwsze zwycięstwo przy R22. Podsumowując, spotkanie było takie, jakie miało być - godne miana klasyka i ze zwycięstwem Legionistów.

IncognitoTSW 25.09.2010 08:32

Ja tam się wcale nie cieszę z wygranej Legł.. znaczy Legii oczywiście. Najlepszy byłby remis 0:0, bo wtedy by stracili i jedni i drudzy po dwa punkty. Chociaż z braku laku i nie jest najgorsza ta wygrana, bo i tak zbyt dużo punktów do końca sezonu z takimi piłkarzykami jak Rybus czy Borysiuk to nie zdobędą.

kristos 25.09.2010 08:42

Mecz raczej na remis ,ale Legia pokazała charakter i to dla nich przypadło zwycięstwo.
Super się ogląda mecze na takich stadionach i oby jak najwięcej w Polsce ich powstawało.
Wracając do meczu ,to nieskuteczność Lecha w pierwszej połowie była w głównej mierze powodem póżniejszej porażki ,bo raczej wykorzystanie wszystkich okazji przesądziłoby o wyniku.
Po Lechu widać większe zgranie ,ale waleczność Legii trzeba docenić.

PhantomRanger 25.09.2010 08:55

Po raz kolejny balonik o nazwie Lech Poznań runął z hukiem na ziemie. Ciekaw jestem co o ich występie w CF będzie mówił Kołtoń. Ja bym się tak jednak nie podniecał tym wynikiem, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. Przyjdzie kolejny mecz i znowu mogą być męczarnie. Należy jej jednak oddać co jej i pogratulować walki do końca.

martin_6 25.09.2010 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 0 22 (Post 985980)
P.S. Produkować specjalnie na oprawę szalik z napinką na poziomie 'jestes ....ą' może tylko Kolejarz.

Myślę, że jest jeszcze jeden taki klub :lol:

kreseq 25.09.2010 10:54

Wiedzialem ze musi po meczu byc jakis "njus" na miare teorii spiskowych i podbijania ogladalnosci danego serwisu...

Dowiedzielismy sie ze po meczu nasz cudowny słitaśny fan Desperadosow prawie sie pobil z jednym pilkarzem Lecha, oraz ze mecz nie byl fair play :
http://www.legia.net/index.php?typ=z...gia-lech86.jpg

Przyznam ze to zdjecie mnie lekko zszokowalo :D

Dodatkowo nasi obroncy przy roznych dla Legii zachowywali sie dziwnie... Tzn przepychac sie mozna, ale tak bezczelnie "uziemic" przeciwnika jak to Astiz zrobil to chyba nikt nie umie :D

Post z przeklenstwem edytowalem dopiero teraz, wybaczcie ;)

Oby to nie byl pojedynczy incydent bo patrzac tak ogolnie na organizacje gry to nadal jestesmy ciency.

Hadaj ma teraz jeszcze wieksza kose w Poznaniu :D

ToTylkoJa 25.09.2010 11:06

Z tymi szalami Lecha dobre jest to, że z jednej strony jest napis ''Jedna jest tylko ku..'' a z drugiej strony na tym samym szaliku ''jest tylko jeden mistrz''. Jak można robić taki ''łączony'' szal? Ponadto słowo kur** jest na barwach Lecha. Dla mnie dziwne.

O pierwszej połowie jak najszybciej trzeba zapomnieć. Co do drugiej, to chcę zawsze widzieć tak walczącą Legię. Ambicją nadrobili zaległości taktyczne, które funduje Skorża.

killzone 25.09.2010 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 986066)
Ponadto słowo kur** jest na barwach Lecha. Dla mnie dziwne.

Ja akurat sie z nimi zgadzam co do joty. "ku...a" na tle ich barw idealnie okresla kto wczoraj byl na sektorze gosci. :lol: Napewno to nie o Legie chodzilo, bo eLka byla przekreslona :lol:

martin_6 25.09.2010 11:32

Kibice Lecha od zawsze mają problem z radzeniem sobie z frustracją, gdy ich drużyna przegrywa, że przypomnę bombardowanie pikników racami, gdy dostawali u nas 4-2 :)

buczo1985 25.09.2010 11:39

Stawiałem remis w starciu L-L. Prawie się nie pomyliłem. Brakło kilka minut. Ale co chciałem powiedzieć, po raz kolejny irytuje i śmieszy mnie ta umięśniona panienka w spodenkach - Arboleda. Oglądam teraz bramki z meczu i co słyszę, że obrażony Arboleda po stracie bramki idzie sobie gdzieś w kierunku bocznej linii w stronę szatni :P Porażka!

Mateuusz 25.09.2010 11:39

mozna foto tego szala?

ToTylkoJa 25.09.2010 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mateuusz (Post 986094)
mozna foto tego szala?

http://legionisci.com/photos11j/11lech1PG_f33.jpg

Pan Jotka 25.09.2010 11:48

Lech staję się najbardziej znienawidzoną drużyną wszędzie. W sensie sportowym-za nadmuchiwanie balonika jakby byli multirekorzistą w lidze polskiej, a w sensie kibicowskim za frajerskie akcje ostatnich lat.
W Warszawie wiadomo, na Widzewie kosa jak diabli, w Chorzowie także, na Wiśle kosa nr 2 po Cracovii,Wrocław czy Gdańsk wiadomo, w Gdynii od dawna burczą pod nosem-a zwłaszcza po sprawie z ŁKSem.Lubin się z nimi też rozstał w dziwnych okolicznościach, a Szczecin nienawidzi ich najbardziej na świecie.Korona także ich jakoś nie lubuję.Jaga ostatnio nieco spuściła z tonu z nimi, ale wiadomo, że to chwilowe. Dlatego jedyne co moga zrobić to sobie uszyć szaliczkiw stylu: X to pedał, Y to k*rwa. Są nieco jak projekcja wszystkich lęków koszernych.

Nowa przyśpiewka inspirowana szaliczkiem: Jedna K.URWA w POLSCE JEST--NASZ POZNAŃSKI KKS :P

Bartosz 25.09.2010 12:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez martin_6 (Post 986089)
Kibice Lecha od zawsze mają problem z radzeniem sobie z frustracją, gdy ich drużyna przegrywa, że przypomnę bombardowanie pikników racami, gdy dostawali u nas 4-2 :)

4 - 0, przy 4-2 było za późno... : )

Krissu 25.09.2010 12:53

:lol:

Niech jeszcze raz kibice z Poznania na Amicę wołający "Lech" powiedzą komukolwiek o kompleksach.

Co mówi kibic z Poznania po wyjściu z kibla?
"Hura! Zrobiłem największą kupę na świecie"
A po chwili zastanowienia dodaje:
"No może nie największą na świecie, ale na pewno większą niż kupa warszawska!"

Z drugiej strony Legia i jej 15 minutowe protesty. Jestem pewien, że wasz namiestnik, pan Walter nie spał całą noc.
Ech.. kiedyś to były imprezy.

P.S.: Ile Amicowcy płacili na wstęp na ten mecz?

szprotson 25.09.2010 13:04

fajne szaliki Lecha!

JoeyLG : wiem jaka była druga strona, i też fajne.Sądze ze wywołało efekt zamierzony wcześniej.

ocena bezstronna

JoeyLG 25.09.2010 13:09

Zwłaszcza to, że na tych szalikach było tez, że tylko jeden jest mistrz i oni sa tym jedynym mistrzem :D

Krzysiek Grabski 25.09.2010 13:12

Szkoda,że niektórzy z was źle się wypowiadają o trenerze Skorży,zwłaszcza,że w chyba 100 procentach jesteście amatorami,teoretykami w sporcie profesjonalnym.
Stukając w klawiaturę zatrudniacie,zwalniacie,ubliżacie...wierząc bezgranicznie w swoją bezkarność.

Szacunek dla Wisły Kraków.

kreseq 25.09.2010 13:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krzysiek Grabski (Post 986148)
Szkoda,że niektórzy z was źle się wypowiadają o trenerze Skorży,zwłaszcza,że w chyba 100 procentach jesteście amatorami,teoretykami w sporcie profesjonalnym.
Stukając w klawiaturę zatrudniacie,zwalniacie,ubliżacie...wierząc bezgranicznie w swoją bezkarność.

Szacunek dla Wisły Kraków.

Czyzby Krzysio G z forum WL tez tutaj zawedrowal ? :D Oj, bedzie ciekawie.

Tak, Skorza to cienki trener i nie zmieni tego nic :)

szprotson 25.09.2010 13:15

k**wa jest jedna - chodzi o Legię
Mistrz jest jeden - chodzi o ilość MP zdobytych przez POZnań*

wisl@k_TS 25.09.2010 13:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 986149)
Czyzby Krzysio G z forum WL tez tutaj zawedrowal ? :D Oj, bedzie ciekawie.

Tak, Skorza to cienki trener i nie zmieni tego nic :)

Czyżby to był warszawski Bohdan Krzyżanowski? :)

Krzysiek Grabski 25.09.2010 13:22

Tak,piszę na różnych forach piłkarskich w Polsce pod własnym nazwiskiem i imieniem.
Ostatnio wyrzucono mnie z oficjalnego forum Lecha Poznań,wyrzucono za prawdę.
Nie lubię jak śmieci ubliżają ludziom chowając się za nickiem.
Na oficjalnym forum Legii piszę jako szemrany.
Pozdrawiam.

szprotson 25.09.2010 13:24

Nie martw się, My nawet najwiekszych heretyków wysłuchamy, możemy nawet polubić
tylko w dniu meczu nie zaczepiać, wiadomo, uwaga zły pies.

kreseq 25.09.2010 13:39

W sumie niektore fora to dziwne miejsca. Na forum Lecha nie mozna sie odzywac bo to ICH FORUM. W sumie nawet tematy zamykaja na jakis czas bo " trzeba ochlonac i nie krytykowac Lecha " :D Dodatkowo jada po kazdym jak sie da, ale o sobie maja mniemanie ze hej :)

Dzisiaj ciekawy mecz miedzy Cracovia i Arka... Maja szanse na pierwszy punkt :D

vote-for-mikey 25.09.2010 13:47

dzisiaj chyba nawet włączę c+, żeby zobaczyć jak się prezentuje najwspanialszy polski kurnik na żywo:)
(wewnątrz, bo zewnątrz to całkiem spoko) a okazja jest wyjątkowa! bo to jedyny mecz na którym nie powinno być pustych miejsc! :D

emj10 25.09.2010 13:47

Tak sobie oglądam mecz MC - Chelsea mając w głowie wczorajszy mecz i muszę stwierdzić, że idziemy w dobrą stronę jeśli chodzi o ligę. Tam nie ma straconej piłki, czasem leży po 5 zawodników na ziemi, a nikt nie daje kartek za walkę bark w bark, czy przepchnięcie. Oczywiście jeden mecz Legii gdzie było dużo walki wiosny nie czyni, ale również inne zespoły np. Korona grają w tym sezonie dużo twardziej niż było to kiedyś. Umiejętnościami piłkarskimi chyba nigdy nie dogonimy PL, ale zaangażowaniem możemy zmierzać ku zachodniej piłce.

Schabek 25.09.2010 14:35

Fajny mecz Lechii z Górnikiem. W pierwszej połowie Lechia około mnóstwo dobrych sytuacji a tylko dwie bramki ...

krasny 25.09.2010 14:35

Jak mnie wkurza Czesio Michniewicz!
On wszystko wie juz przed akcją.
"Ja wiedziałem ze Traore nie strzeli..."
"Nie, nie, nie..."

Filippo123321 25.09.2010 14:49

W koncu to polski Jose Mourinho :E

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl