Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Byli piłkarze, trenerzy i inni pracownicy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=229)

szczepanwislak 10.02.2010 14:16

a z kim to była bramka ta bramka ??

DarekK_11 10.02.2010 14:31

http://www.youtube.com/watch?v=QDKlwHjZ8lo
od 4:50

Przeciwko Lechowi, jednak nie plecami (źle pamiętałem) tylko kolanem :D

palladynTS 10.02.2010 14:33

...a pamietacie takiego piłkarza który grał u nas(mało).
Nazywał się Hristu Chiacu.U nas sie nie sprawdził tymczasem w tej chwili jest podstawowym graczem v-ce mistrza Rumunii FC Timisoara.Zastanawiające jest, że nasze fachury nie wiem czy się nie znają czy też nie mają przysłowiowego nosa do zawodników,ale faktem jest że Ci co odeszli od nas z powodzeniem radzą sobie w duzo silniejszych ligach.Kolejny przykład z historii najnowszej-Cebanu za słaby w Wiśle ...wystarczająco dobry dla mistrza Rosji.
Ciekawe...

element 10.02.2010 14:48

A mnie właśnie rozpierdala taki tok myślenia.
To samo teraz jest z tym Milanem Jovanovicem, którego Legia mogła mieć 50 lat temu, a teraz grać będzie na Anfield Road. I teraz znawcy o jaka ta Legia głupia, a pewnym jest że wtedy wyśmiewali niedoszły ruch transferowy Warszawiaków. Takich przypadków jest multum. I tak karuzela się kręci.
I jak sam piszesz "nie sprawdził się w Wiśle", dokładniej pisząc w 11 meczach 1 gol. A i nie przypominam sobie żeby kibice byli z niego zadowoleni, może jakaś garstka.
Więc o czym mowa? nie sprawdził się to wylot. A co będzie za parę lat Bóg jeden wie.
Wielce prawdopodobne że będziemy testować / mieć w składzie jeszcze niejednego przyszłego zawodnika Mistrza Rosji, Rumunii czy Holandii.
I to nie tyczy się i wyłącznie Wisły, ale wszystkich klubów, nie tylko tych z Polski. Nie sposób tego nie uniknąć.

Dajmy na to że z Ba nie podpiszemy, a przypomnę tylko że pewien portal rzucający gównem po wszystkich, nazwy chyba nie muszę podawać oczywiście wyśmiał Wisłę i jej próbę zakontraktowania tego piłkarza. I daje sobie przyrodzenie uciąć że gdy tylko Ba sprawdzi się gdzieś w silniejszej lidze w topowym zespole będą .......ić jaka ta Wisła tępa była nie próbując o niego walczyć. Oczywiście nie tyczy się to tylko tego portalu.
Ba to przykład, pierwszy lepszy z brzegu.

szczepanwislak 10.02.2010 14:49

Dzięki Derek , no tak to przeciwko Lechowi w PE gdy wygraliśmy 3 :2 ,pamiętam oglądałem ten mecz , przypadkowa ale nawet ładna bramka lobująca bramkarza :) bardzo lubiłem Jaśka mimo , że nie zawsze mieścił sie w podstawowej 11 to dla mnie był jednym z lepszych zawodników Wisły. A co do Hristu to fakt u nas się nie sprawdził , pamiętam tylko jego bramkę w końcówce na 1 :1 z brazylijską Pogonią w Szczecinie oraz bramkę z Sevilla na 100 lecie klubu . Zaś ogólnie to słaby piłkarz był na nasz zespół . Aż dziw , że teraz się mieści w pierwszej 11 FC Timisoara . Czyżby tam lepiej pasował do koncepcji drużyny ?? Albo polepszył własne umiejętności , lub może to Wisła się na nim nie poznała tak jak na Cebanu ?? Na prawdę nie wiem co o tym sadzić.

rafal777 10.02.2010 15:08

Element, popieram to co napisałeś. To samo jest z Frankiem Ribery. Kiedyś Galatasaray rozwiązal z nim kontrakt bo stwierdzili, że za cienki i takich to mają u siebie na pęczki. Przygarnął go wtedy OM. I gdzie teraz jest Ribery a gdzie Galatasaray? Chyba nie muszę pisać...

palladynTS 10.02.2010 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 853045)
To samo teraz jest z tym Milanem Jovanovicem, którego Legia mogła mieć 50 lat temu, a teraz grać będzie na Anfield Road. I teraz znawcy o jaka ta Legia głupia, a pewnym jest że wtedy wyśmiewali niedoszły ruch transferowy Warszawiaków. Takich przypadków jest multum. I tak karuzela się kręci.
I jak sam piszesz "nie sprawdził się w Wiśle", dokładniej pisząc w 11 meczach 1 gol. A i nie przypominam sobie żeby kibice byli z niego zadowoleni, może jakaś garstka.
Więc o czym mowa? nie sprawdził się to wylot. A co będzie za parę lat Bóg jeden wie.
Wielce prawdopodobne że będziemy testować / mieć w składzie jeszcze niejednego przyszłego zawodnika Mistrza Rosji, Rumunii czy Holandii.
I to nie tyczy się i wyłącznie Wisły, ale wszystkich klubów, nie tylko tych z Polski. Nie sposób tego nie uniknąć.

Dajmy na to że z Ba nie podpiszemy, a przypomnę tylko że pewien portal rzucający gównem po wszystkich, nazwy chyba nie muszę podawać oczywiście wyśmiał Wisłę i jej próbę zakontraktowania tego piłkarza. I daje sobie przyrodzenie uciąć że gdy tylko Ba sprawdzi się gdzieś w silniejszej lidze w topowym zespole będą .......ić jaka ta Wisła tępa była nie próbując o niego walczyć. Oczywiście nie tyczy się to tylko tego portalu.

...odnosze wrażenie że zbyt często i za długo przebywasz na "portalu rzucającym gównem po wszystkich"

pan Dudi 10.02.2010 15:23

Cytat:

Masz rację, ale widzisz też, jak wygląda sytuacja w Polsce. Trenerzy, czy "działacze" z reguły są związani koleżeńskimi/ słownymi umowami z managerami i zawsze wybiorą kogoś "ze stajni" swojego ziomka, żeby dać mu zarobić, niż innego piłkarza, może lepszego. W skrócie- ustalając kto ma grać, a kto nie często kierują się sympatiami/ antypatiami, a nie względami czysto sportowymi. Chiacu u nas się nie sprawdził- bez dwóch zdań, ale kto wie, co by było gdyby został Petrescu i rumuński sztab? Gdyby, gdyby, gdyby. O skautingu w Wiśle i pracy Manuela i tego, z jakim jego raporty spotykają się odzewem ze strony klubu nie będę wspominał, bo szkoda gadać. To samo tyczy się "dawania szans przez trenera". Gołym okiem widać, że jedni piłkarze mają łatwiej, niż inni.

O tym Jovanovicu czytałem jeden artykuł, w którym było tak, że pierwsze zdanie mówi o tym, że Legia nie poznała się na jego talencie, a cała pozostała część artykułu mówi o tym, że gość po zupełnie nieudanych przygodach z klubami wschodnimi uniósł się dumą i odmówił u nich testów, a dalej piszą, że TERAZ W LIVERPOOLU nie będzie ich przechodził.:lol:Typowa dziennikarska manipulacja.

Lemoniadowy Joe 10.02.2010 16:06

Cytat:

tylko jest druga strona medalu o czym to świadczy ze z dziesiątków testowanych graczy a może grubo ponad setki przez Wisłe nikt nigdzie sobie nie radzi :) juz wolałbym czasem popełnić błąd kogos pominąć ale testować dobrych piłkarzy

te testy stranierich w naszej lidze to jakaś parodia i chyba jakis polski patent na szukanie graczy

a co do Jovanovica to po pierwsze tacy gracze nie przyjeżdżają na test, wstydem nie jest nie dac sobie rady w Szachtarze czy Lokomotivie , a po następne gość od razu był gwazdą w Liege i tak przez 4 lata a Legiunia ma juz nie jedną taka wpadkę bo chyba nikogo nie wyciągnęli a wielu ciekawych skreslili

My takich wpadek nie mamy bo zwyczajnie taki złom testowaliśmy :)

a co do tego portalu to najsmutniejsze jest to że najczęściej ma racje idealnie wpasował sie w piłkarską rzeczywistość :)

Marcinnno 12.02.2010 09:32

34-letni piłkarz dobrze wspomina rozstanie z Wisłą. - Mam dobry kontakt z Bogusławem Cupiałem. Zaproponował mi, abym został w innym charakterze. Na przykład skauta - powiedział Cantoro.

Futbol.pl :)

Mixu 12.02.2010 10:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinno
34-letni piłkarz dobrze wspomina rozstanie z Wisłą. - Mam dobry kontakt z Bogusławem Cupiałem. Zaproponował mi, abym został w innym charakterze. Na przykład skauta - powiedział Cantoro.

Futbol.pl :)

Fajnie, Cleber, Cantoro.Tylko pozostaje pytanie czy będzie nas na nich stać. No chyba że to będzie praca charytatywna albo za pół darmo..

felipe 12.02.2010 10:30

Wisła i skauci, no prosze was... :lol:

Mamy Józka z Edkiem, lajt.

AYALA 12.02.2010 12:03

Daniel Dubicki sprzed 20 lat.
http://www.baltykgdynia.pl/kadra_ima...el_Dubicki.jpg

koyoot 12.02.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 853070)
To samo tyczy się "dawania szans przez trenera". Gołym okiem widać, że jedni piłkarze mają łatwiej, niż inni.

Sugerujesz ze Trener wprowadzil "kolesiostwo" wsrod pilkarzy, ze sa rowni i rowniejsi? Cos ty palil...?

szprotson 12.02.2010 14:08

Dubicki był naszym jedynym piłkarzem, który mimo zerwanych krzyżowych gral dalej w piłkę ;)

IncognitoTSW 12.02.2010 16:31

On na tym zdjęciu ma 15 lat? To wyglądał starzej niż dziś niektórzy gwiazdorzy jak Sadlok czy Rybus

Marcinnno 12.02.2010 21:35

Jasiek Paulista dla Futbolnet.pl :) http://futbolnet.pl/wiadomosci/jean-...onczyc-w-wisle

- Zanim przyjechałem do Polski, grałem przez siedem lat w Portugalii, ale nigdy nie spotkałem fanów tak kochających swój klub. Chciałem przedłużyć kontrakt z Wisłą, ale nie udało się nam dojść do porozumienia. Do końca manifestowałem swoją chęć pozostania w zespole. Darzę Wisłę ogromnym uczuciem i gdybym miał możliwość powrotu, byłbym bardzo zadowolony

dj_ibutti 12.02.2010 23:18

Oto nasz nowy napastnik? :D

Żmijka 12.02.2010 23:30

http://www.fotopuszka.pl/zdjecia/201...dinamo_008.jpg

Wychudł jakoś :P

dj_ibutti 12.02.2010 23:47

W ogóle wygląda jak menel ;)

Wojtas 13.02.2010 00:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marcinnno (Post 854054)
Jasiek Paulista dla Futbolnet.pl :) http://futbolnet.pl/wiadomosci/jean-...onczyc-w-wisle

- Zanim przyjechałem do Polski, grałem przez siedem lat w Portugalii, ale nigdy nie spotkałem fanów tak kochających swój klub. Chciałem przedłużyć kontrakt z Wisłą, ale nie udało się nam dojść do porozumienia. Do końca manifestowałem swoją chęć pozostania w zespole. Darzę Wisłę ogromnym uczuciem i gdybym miał możliwość powrotu, byłbym bardzo zadowolony

Alez nam Jasiu slodził z tymi fantastycznymi kibicami :)

Jednak Polska to Polska tu sie dopinuje -i Polacy z tego słyną.

Zauwazcie ze jak sie poczyta wywiady pilkarzy ktorzy grali u nas ,potem wyjechali i znowu los sprowadzil ich do kraju to pierwsze o czym mowi ze mu brakowalo itd to ...kibice.

Mozemy nie miec kasy,wielkiego budzetu ,itd ale jednego nikt nam nigdy nie odbierze -siły dopingowania.

Mixu 13.02.2010 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas
Mozemy nie miec kasy,wielkiego budzetu ,itd ale jednego nikt nam nigdy nie odbierze -siły dopingowania.

Szkoda tylko że doping nie ma takiego wpływu na odnoszenie sukcesów jak budżet..Ale cóż zawsze sie można pocieszyć i tym :)

Oxydrene 13.02.2010 16:24

Pawel Kryszalowicz gra za darmo w III lidze
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/byl...wiadomosc.html

Żmijka 13.02.2010 16:29

Odra Wodzisław Śląski 3-2 FK Napredak (Kruševac)
Bramki dla Odry: Brasília 14, Roberto Mauro Cantoro 32, Jakub Grzegorzewski 50

DarekK_11 13.02.2010 16:37

No nieźle byli Wiślacy w formie :P
W sumie ciekawe jak Odra w lidze sobie poradzi, to chyba największa niewiadoma.

grogoriogreg 13.02.2010 18:47

Czy w tym Napredaku gra ten caly Punosevac?

yoda79 14.02.2010 11:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 854439)
Czy w tym Napredaku gra ten caly Punosevac?

Tak.
10 znaków

tofik 14.02.2010 12:41

Łał Odra będzie miażdzyć z taką paką.W polskiej lidze niewiele trzeba :)

Marcinnno 15.02.2010 22:17

28 Urodziny Nikoli :)

Nikola, Nikola, Nikola! :D

DarekK_11 15.02.2010 22:32

100 lat :)
Niezły wariat z niego :D
Nie zapomnę pomnę jego fryzu z Białą Gwiazdą.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:38.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl