![]() |
Cytat:
Mogę wygrać dziś w totka, ale mogę kurcze nie trafić żadnej cyfry. Rachunek prawdopodobieństwa jest nieubłagany, podobnie jak realna ocena umiejętności wiślaków. Cytat:
- Cikos i Bunoza okazali się talentami na miarę polskiej ligi - nic ponadto - Chavez jest podpisany na rok, i ma problemy z aklimatyzacja w Polsce i z polskim futbolem - Brożek Piotruś, wystarczy że będzie grał na swoim poziomie prezentowanym od lat, a różnicy nie zrobi - Mały wciąż jest jezdcem bez głowy, który najwięcej pretensji ma do kolegów - Sobolewski juz w zasadzie kończy karierę - Garguła po takiej kontuzji juz nigdy nie będzie grał na poziomie zbliżonym do tego sprzed urazu - Wilk okaże się Jirsakiem - Tomek Jirsak zostanie Jirsakiem - Kirm stanie się prawdziwym Łobem, nawet tym z meczu Czechy - Polska, asysta była nie jego a tą bramkę strzeliłby nawet Kowalczyk z brzuchem po flaszce na głowę - Rios okaże się talentem pierwszej klasy (to co tu robi?), i za rok już go nie uświadczysz w Polsce - Brożek pyknie kilka bramek, jak w poprzedniej rundzie, dokładając nogę do zagrań kolegów - Boguski złapię formę sprzed kontuzji - przecież on w formie czy nie gra prawie tak samo - a Żuraw w końcu nie wytrzyma, bo pamięta co Wisła kiedyś prezentowała a widzi co jest dziś, i powiesi buty na kołku aby nie rozmieniać się na drobne Ja wiem że kibic wierzy, ale, na rany Chrystusa, przybędzie wróżka i zmieni tych wszystkich piłkarzy jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki? A, i jeszcze jedno, w Wojtka Łobodzińskiego już nie wierzysz? Jego jakos ominąłeś w swojej wyliczance :-) |
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze gorsze mogłoby się okazać próba trzymania linii spalonego, czy blokowanie dośrodkowań, choć akurat w tym aspekcie nie byłoby dużej różnicy z Cikosem. Nie my go widzimy na treningach, ale pomysł godny rozważenia, rzeczywiście coś z tym fantem trzeba zrobić. |
Lobo i obronca to brzmi prawie tak samo kiepsko jak Lobo i krol strzelcow. Jak pamietam kiedy Lobo byl testowany na boku obrony to wszyscy robili go jednym prostym zwodem, on jest tak samo kiepski w obronie jak i w ataku.
|
Cytat:
Jeżeli pozwolisz na całego Twojego posta i wszystkie zarzuty odpowiem jutro z rana, bo wybieram się teraz na wesele i nie mam za bardzo czasu, wybacz. Nie zapomnę i wrócę do Twoich rozważań. Teraz odpowiem Ci jedynie na Twoje ostatnie pytanie. Łobodziński to reprezentant Polski jakby nie patrzeć, piłkarz który przyszedł do Wisły jako wzmocnienie.;) Jest jak jest. Jak widzisz, w mojej wyliczance pominąłem też wielu innych piłkarzy z naszej kadry. Powód ? To proste - Ci, którzy są w niej wymienieni + do tego bramkarz Jovanić do którego póki co nic nie mam, to jak dla mnie obecnie najlepsi ( najlepsi tutaj nie oznacza że są akutalnie w super formie - najlepsi jakich mamy obecnie ) piłkarze jakich posiadamy i w nich wierze. Reszta jest dla mnie statystami. Jeszcze jedno - żebym jutro mógł podjąć dłuższą dyskusję. Co masz na myśli mówiąc "realna ocena umiejętności wiślaków" ? Masz na myśli ocenę na podstawie wysoko wygranego dwumeczu z kelnerami z Szawle, żenady w postaci Karabachu i czterech meczów ligowych ? Do tego dorzuć 3 różnych trenerów. Kasperczaka który chyba sam nie wiedział co ma zrobić z aktualną Wisłą a przepracował z nimi okres przygotowawczy więc za pewne do dziś to pamiętają, Kulawika który z tego co mi się wydaje to traktował ich raczej jak kolegów i dopiero teraz trenera Maaskanta który jest w swoim drugim tygodniu pracy ? Chyba nie ma co oceniać. Prawdziwej Wisły z tą kadrą, z tym składem, z trenerem jeszcze nie widzieliśmy.Chwała Bogu, że teraz mamy 2 tygodnie wolnego. Nikt na kadre nie pojechał, oni wszyscy powinni zapieprzać i jeszcze raz zapieprzać, to powinien być dla nich obóz przygotowawczy. Mam zamiar przejechać się w tym tygodniu na trening i chce zobaczyć jak to wygląda, mam nadzieje że się nie zawiodę. Nie wiem czy zobaczymy ją w meczu z Jagiellonią. Chociaż głęboko wierze że już po tym meczu będzie widać rękę zagranicznego trenera i wtedy może przyznasz mi z paroma rzeczami rację ;) Myśle, że oboje sobie tego życzymy, w końcu mamy wspólny cel dla Wisły, prawda ? |
Cytat:
|
Ten Chavez chyba nie gra za dobrze głowa skoro w reprezentacji Hondurasu grał 31 razy a strzelil 0 goli.
|
Cytat:
Nom to mnie rozwaliłeś, Honduras to nie potentat, który strzela średnio 4 gole na mecz. Pamiętaj, że główne zadanie obrońcy to obrona :> |
Cytat:
Chavez potwierdza niestety smutne relacje z treningów w których podobno nie prezentował się najlepiej. No cóż trzeba się modlić by to była tylko chwilowa zniżka formy ;-) |
Wyobrażam sobie, że gra na obronie w lidze Hondurasu, a gra na obronie w Polsce, to jednak dwa światy.Może dwa sporty nawet :) Chyba będzie mu potrzeba z pół roku na przestawienie się.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
No wlasnie Chavez mial przyjsc do nas jako lek na fatala obrone i wszytsko naprawic Co do Marcelo to pamietacie jak z duzym zalem zegnalismy Clebera ktory jakos tak nagle podpisal z Terekiem?wtedy mimo wszytsko te balismy sie o defensywae mmo ze Marcelo byl juz z nami,Dopiero potem u nas sie "wyrobil" |
Boukhari troche z sylwetki i ze sposobu poruszania się przypomina Bruno z Polonii. :) Jak za darmo to chyba sie przyda...
Rios ma fajny strzal, ciekawe czy go wykupimy:) mielibysmy drugiego Franka chyba... |
jakiego Franka? Frankowski w zyciu nie cofał sie po piłke zeby rozegrac ..
|
Najsmieszniejsze jest to, ze dostalo mi sie tutaj, kiedy podkreslilem, ze Chavez cala kariere spedzil w Hondurasie(jaki poziom moze miec tamtejsza liga ;)? Pewnie zblizona do II lub III naszej).
|
Cytat:
Obrona to nie jest układanka, tu musi być wszystko posklejane we właściwy sposób i wtedy można powiedzieć, że jeden obrońca gra tak, a tak. Na razie martwmy się o to - czy bośniacki talent ma miarę brazylijskiego, bo jeśli tak, to obronę nie musimy wcale tak bardzo się obawiać... Gorzej jest z przodem. Nawet z takim rywalem jak Resovia, powinny być na tym etapie ze cztery brameczki... |
Cytat:
|
For-Fun - rozumiem, że po skrócie meczu z Resovią i kilku treningach gdzie wg subiektywnych opinii kilku uczestników tego forum Chavez spisuje się słabo masz już o nim wyrobioną opinię? Przecież nawet w meczu o stawkę go nie widziałeś...
|
Cytat:
|
Mam wrażenie, że powstała kolejna plota, tym razem, że Chavez słabo sobie radzi na treningach. Może wszyscy wstrzymajmy się z ocenianiem tego zawodnika aż rozegra przynajmniej jeden mecz ligowy.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
On to by nawet Ronaldinho potrafił opisać jak Łobodzińskiego... Według mnie Chavez ma umiejętności niemniejsze niż taki Astiz z Legii tyle, że potrzebuje czasu jak każdy zawodnik, który przyjeżdża do Europy z innego kontynentu. Rios również za pół roku powinien być dwa razy lepszy niż dziś, kwestia przyzwyczajenia się do innego stylu gry, co u Riosa już zaczyna powoli następować. Cytat:
|
Albo dwa razy gorszy. Nasza piłka działa jak kryptonit na supermana. Odbiera umiejętności, Im dłużej tu siedzisz tym gorzej :)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wygląda na cienkiego. naprawde chciałbym by był mega kotem, ale skoro nie grał w poprzednich meczach w naszej przemega super obronie, to chyba to jest sytuacja a`la Georgi Hristow. |
Cytat:
Twój post brzmiał dla mnie mniej więcej tak: A nie mówiłem? - grał w cienkiej lidze, musi być cienki. Tylko na jakiej podstawie uważasz ligę Hondurasu za słabą tego nie wiem. Jeśli oglądasz mecze tej ligi to z chęcią przyznam Ci rację, jeśli nie to Twoje zdanie jest nieuzasadnione. ps. tak - na skrócie w meczu z Resovią wypadł słabo. |
Cytat:
Nie ma co wydziwiać, dopóki Chavez nie rozegrał chociaż jednego meczu ligowego, który byście WIDZIELI. Widzę, że sytuacja z Bunozą, który został żywcem spalony po pierwszym meczu z Karabachem, a teraz jako tako sobie poczyna, nikogo niczego nie nauczyła. Smutne. PS. Przed chwilą na dole strony pojawiła mi się reklama kuchenek Amica :lol: |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl