Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Ekstraklasa 2008/2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4560)

7 kotów 09.03.2009 16:32

Zaczynasz przynudzac z tym dostarczaniem ci smiechu. Zwlaszcza ze nic ponad to napisac nie mozesz. Nie weim czy nie umiesz, czy nie wiesz, nie chcesz, czy ci nie wolno.

Coraz blizszy jestem wreczenia ci one way ticket.

el Nuero 09.03.2009 16:47

Ups and downs

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 689724)
Wasze forum nieodmiennie dostarcza mi powodów do śmiechu :).

Ciekawe, czy będzie ci tak wesoło, jak wam dokopią Górnicy Kasperczaka lub nieoczekiwanie stracicie punkty z jakimś słabeuszem. W zeszłym sezonie mieliście na Bułgarskiej fajny mecz z Bełchatowem. Strzeliliście trzy :rotfl: bramki i dlatego przegraliście 2:3. Nie mów hop zawczasu, bo w piłce różne przypadki się zdarzają. My to już przerabialiśmy wiele razy, a wy zachłysnęliście się pierwszym sukcesem... Jak zdobędziecie z pięć mistrzostw (jak my) lub wyjdziecie z grupy w LM (jak kiedyś Legia) to wtedy pogadamy.

A póki co, zobaczymy czy utrzymacie obecną kadrę, bo jak na razie to np. Arboleda i Stilić wręcz nie mogą doczekać się lata i transferu. Budowanie wielkiego Lecha trwa już ładnych kilka lat, tylko że zamiast Lecha póki co macie Amicę (tak oficjalnie wypowiadał się wasz wiceprezes), puchary dostaliście w prezencie od Groclinu, a takiego farta w pucharach to wam szczerze zazdroszczę. Cóż, zostaje nam dalej "kompromitować się" w pucharach przeciwko Barcelonie, Realowi, Porto, Interowi, Lazio, a Legii - przeciwko tej samej Barcelonie, Valencii, Schalke, czy Szachtarowi. To przecież pikuś przy waszych "potęgach" klasy Grasshoppers, Austra Wiedeń czy dogorywujący Feyenoord. Słodkich marzeń, jednosezonowy kibicu.:lol:

darotsok73 09.03.2009 17:14

skttr...
Z naszej ostatniej pucharowej oprawy też się śmiałes? , bo ona odzwierciedla nasze gorące uczucie względem waszych obydwu klubów .
Polski kibic jak chce się z was pośmiać to wchodzi na "stronki dotyczące miasta Wronki ", ew.prokuratury we Wrocku lub też korupcja.pl.
Ostatnimi laty byliście raczej łzami zalani, a tu widzę pół roku współżycia "po wroniecku" i zgrywacie największych kozaków.

skttrbrain 09.03.2009 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 7 kotów (Post 689733)
Zaczynasz przynudzac z tym dostarczaniem ci smiechu. Zwlaszcza ze nic ponad to napisac nie mozesz. Nie weim czy nie umiesz, czy nie wiesz, nie chcesz, czy ci nie wolno.

Coraz blizszy jestem wreczenia ci one way ticket.

Hm, a niby co mam pisać innego, na do znudzenia pisane przez was tutaj po każdym meczu te same rzeczy? Bo nie powiesz mi, że argumenty i oceny GRY Lecha sporej części twoich kumpli po szalu, nie zawierają się w powtarzanym do znudzenia jęczeniu o fuksie, o tym że sie mecz ułożył, o tym że bramka strzelona w 88 minucie etc. Jest inaczej czy może jednak tak jak ja pisze?

@el nuero
hah, coż za argumenty 'jednosezonowy kibicu' :) Pominę milczeniem, że miałeś to szczęście kibicowac Wisle w okresie prosperity i nijak nie wiesz jak to jest być ze swoim klubem w chwilach cięższych, niż 8. miejsce w lidze, a teraz rzucasz się jakbyś wygrał LM. Poza tym, nie wiem jak Ty, ale ja wolę wygrywać z GCZ 6:0, niz zbierać tęgie baty od Valencii czy Barcy, żeby móc 'zrównać' się w spektakularnych porażkach z Wisłą czy Legią. Nie jestem ascetą.

@darotsok
akurat jeśli chodzi o tą anty-oprawę, to przebiliście wszystko, co da się w tej kategorii wymyślić. Była żenująca. :)
widzisz, daleko mi od 'kozaczenia' jak to ty nazywasz, wystrczy żebyś sobie przypomniał co wielokrotnie o grze Lecha w tym dziale pisałem. Cieszę się z pierwszego miejsca, co naturalne, ale póki co wątpię jeszcze w wywalczenie MP. Kozaczą osoby na tym forum, i to raczej są to twoi kumple po szalu. Bo nie powiesz mi, że czytając parę, a może nawet paręnaście ostatnich stron tego wątku nie widzisz, że niektóre teorie jakie tutaj się pojawiają na temat GRY Lecha przechodzą momentami granice abstrakcji, nadmiernego uprzedzenia i zaślepienia.

grzechu1991 09.03.2009 20:27

Oparawa była żenująca? A mnie bardziej żenująca wydawała sie panorama zrujnowanej Warszawy, na która wydaliscie ileś tam tysięcy złotych. Nasza oprawa, ot taka mała docinka, a tak Was oburzyła. Przynajmniej to nie była nasza główna oprawa na najwazniejszym w całym sezonie meczu (z pkt. widzenia Poznaniaków) Tak apropos, farta Lecha w Pucharach, jest takie powiedzenie fortuna kołem sie toczy. Miałem wielką nadzieje,ze dostaniecie w UEFA Tottenham, ten słaby nic nie znaczący angielski klubik, niesety nie udało się. Ale może w przyszłym roku? Życzę Wam wylosowania rywala takiego jak miała Wisła, bo narazie w Pucharach zadnej dobrej druzyny nie ograliscie.

killzone 09.03.2009 20:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzechu1991 (Post 689887)
Życzę Wam wylosowania rywala takiego jak miała Wisła, bo narazie w Pucharach zadnej dobrej druzyny nie ograliscie.

Jak nie? A Austria Wieden i Hazar Lenkoran? :lol:

LAB 09.03.2009 20:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 689898)
Jak nie? A Austria Wieden i Hazar Lenkoran? :lol:

bez urazy ale wam sie to 2 razy nie udało :P :P

Kamson 09.03.2009 20:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skttrbrain (Post 689879)
akurat jeśli chodzi o tą anty-oprawę, to przebiliście wszystko, co da się w tej kategorii wymyślić. Była żenująca. :)

Rozwiń proszę :)

killzone 09.03.2009 20:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LAB (Post 689900)
bez urazy ale wam sie to 2 razy nie udało :P :P

A i owszem :D tylko my napewno bysmy sie fuksiarskim awansem nie onanizowali jak Amikadze z Poznania :)

Dobra to Temat "Ekstraklasa" a nie "Europejskie Puchary..."

EOT :)

PS: Skkt coś tam... Jezeli uwazasz ze antyoprawa Wisly byla zenujaca to co powiesz o Waszej Anty-Panoramie?

gigant 09.03.2009 20:46

Skrytybaranie czy jak ci tam, pisząc o Amice na forum Wisły Kraków zgadzasz się z byciem naszym gościem. Pisaliśmy o Amice w temacie pucharowym, cieszyliście się że mamy kompleks czy nie wiadomo co, bo piszemy o was. Teraz znowu boli Amicowców pisanie w naszym temacie Ekstraklasowym.
To nie Wirtualna Polska, czy spotkanie z handlowcem Piotrem R. by wszystkie wroniecko-poznańskie orgazmy przechodziły jak przy Kałuży.

mic 09.03.2009 20:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez killzone (Post 689904)
PS: Skkt coś tam... Jezeli uwazasz ze antyoprawa Wisly byla zenujaca to co powiesz o Waszej Anty-Panoramie?

Nie wiesz ze wszystko ostatnio co ma rodowod wroniecko-poznanski jest zajebiste i super, a kto twierdzi inaczej ma kompleksy, nie zna sie i zazdrosci im "chwaly"?

A kolega skkt... to musi miec bardzo nuzace zycie, skoro kazda wizyta tutaj polepsza mu humor.

Krissu 09.03.2009 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamson (Post 689901)
Cytat:

Rozwiń proszę :)

Żenująca.

W przeciwieństwie to ich oprawy z meczu z Legią...

Proud 09.03.2009 20:52

Cytat:

nie wiem jak Ty, ale ja wolę wygrywać z GCZ 6:0,,

czyli jednak u Was tylko wynik się liczy...

Cytat:

niz zbierać tęgie baty od Valencii czy Barcy,żeby móc 'zrównać' się w spektakularnych porażkach z Wisłą czy Legią. Nie jestem ascetą.
a ileż to Wy macie potyczek z takimi drużynami?? nic dziwnego że się nie możecie zrównać :D

a już pojedynek z Udinese pokazał Wasz "spektakularny" sukces...wkońcu to drużyna pokroju Valencii czy Barcy ;)

pozdr

bieniuTS 09.03.2009 20:53

Tylko czekałem, aż pojawi się kolega brain ze swoim stałym arsenałem tekstów typu: kompleksy, zaślepienie, zawiść, uprzedzenie, ubaw i dostarczanie rozrywki... Tak jakby ciężko było kolesiowi zrozumieć, że nikt tu delikatnie za Amikolechem nie przepada, a co za tym idzie niektóre posty to żarty, złośliwe docinki, lub "skuś baba na dziada". Ale nie, on wie swoje - Boże co za człowiek.

gigant 09.03.2009 20:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 689911)
czyli jednak u Was tylko wynik się liczy...

a ileż to Wy macie potyczek z takimi drużynami?? nic dziwnego że się nie możecie zrównać :D

a już pojedynek z Udinese pokazał Wasz "spektakularny" sukces...wkońcu to drużyna pokroju Valencii czy Barcy ;)

pozdr

A Terek Grozny? Zresztą nie wiem czy się liczy dla "Wary Lecha", bo był jeszcze za czasów Lecha Poznań, czyli stworu którego na dzień dzisiejszy się zgodnie wyrzekli.

GemHZR 09.03.2009 20:59

Zwykle tak jest,że oprawa anty dla twórców jest celna i kumata, a dla "celu" żenująca. Widać wcześniej rzadko kto przeciw Lechowi coś robił i odczuwali tylko to pierwsze.

mic 09.03.2009 21:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bieniuTS (Post 689912)
Tylko czekałem, aż pojawi się kolega brain ze swoim stałym arsenałem tekstów typu: kompleksy, zaślepienie, zawiść, uprzedzenie, ubaw i dostarczanie rozrywki... Tak jakby ciężko było kolesiowi zrozumieć, że nikt tu delikatnie za Amikolechem nie przepada, a co za tym idzie niektóre posty to żarty, złośliwe docinki, lub "skuś baba na dziada". Ale nie, on wie swoje - Boże co za człowiek.

Bo to jest tak, dawniej kazdy Lecha lub Amice olewal cieplym moczem, nikogo jakos bardzo nie obchodzily ich poczyniania, slowa "Lech/Amica" mozna bylo przeczytac po ewentualnej potyczce z tymi druzynami. Teraz maja dobra forme, wygrywaja mecze, szczesliwy awans do pucharow i dobra gra pomieszana ze szczesciem dala im jakis tam sukces. No to normalnym jest, ze te nazwa ich klubu pojawia sie dosc czesto, bo gra druzyna polska, no i mamy tematy "Ekstraklasa" czy "Polskie druzyny w pucharach". Oni jednak traktuja to jakbysmy im specjalnie ciupali czy cos. Ot, ich taka "chwila chwaly". Pewnie z przyzwyczajenia, bo skoro o nich mowimy to musimy miec kompleksy. Tylko szkoda ze pewnie sami znaczenia tego slowa nie rozumieja

BTW, ostatnio bylo prawie identycznie z Zaglebiem, zdobyli mistrza, to na kazdym forum mozna bylo przeczytac o "Wielkim ZL". A jak cos sie o nich wspomnialo to od razu zazdroscimy i kompleksy

wolfy 09.03.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 689918)
BTW, ostatnio bylo prawie identycznie z Zaglebiem, zdobyli mistrza, to na kazdym forum mozna bylo przeczytac o "Wielkim ZL". A jak cos sie o nich wspomnialo to od razu zazdroscimy i kompleksy

To i tak nic w porównaniu z "wielką" Koroną Kielce. Ci to już kompletnie nic nie osiągnęli, nawet do pucharów się nie zakwalifikowali...
A jak kolega sktr chce zobaczyć kompleksy, zawiść, nienawiść i ogólną żenadę, to niech odwiedzi dowolne forum Cracovii i poszuka postów na nasz temat. Może zrozumie, że jest różnica między niechęcią a pojęciami, którymi tutaj tak szafujecie.

sq 09.03.2009 21:33

Ech, może trzeba założyć temat "Potyczki słowne"? Bo ni cholery nie mogę się doszukać c.dalszego wczorajszej dyskusji o EKSTRAKLASIE
Odnośnie linków z kontrowersyjnymi sytuacjami - też chciałbym je zobaczyć, bo Lewandowskiego łokcia nie widziałem live, w "Szybkiej Piłce" też nie pokazali, ale chyba się faktycznie uwzięli na Wisłę bo widzieli i pokazali "łokieć Głowackiego" bodajże i czerwień (drugą żółtą) dla Marcelo w ostatniej minucie...

Więc... linki linki linki... jak ktoś ma (o co chodziło z Lewandowskim)

Eustachy 09.03.2009 21:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq
Odnośnie linków z kontrowersyjnymi sytuacjami - też chciałbym je zobaczyć, bo Lewandowskiego łokcia nie widziałem live, w "Szybkiej Piłce" też nie pokazali, ale chyba się faktycznie uwzięli na Wisłę bo widzieli i pokazali "łokieć Głowackiego" bodajże i czerwień (drugą żółtą) dla Marcelo w ostatniej minucie...

Zastanow sie co ty w ogole porownujesz. Taktyczne zagranie Marcelo (nie przecze, byc moze nalezalo mu sie zoltko) z proba uderzenia w twarz, gdy rywal jest bez pilki. To z cala pewnoscia nie ten sam kaliber wykroczenia.

sq 09.03.2009 22:06

Eustachy ja nie porównuję bo nie widziałem nigdzie "łokcia Lewandowskiego" bo nie miałem okazji. Jak masz jakiegoś linka to chętnie zobaczę, bo w TVP i na C+ nie widziałem

Eustachy 09.03.2009 22:09

Niestety nie mam linka. Musisz poszukac gdzies indziej. Moze na forum Jagielloni, wszak kilka osob z ich obozu bylo tym zajsciem powaznie zbulwersowanych (np. Franek w pomeczowym wywiadzie).

sq 09.03.2009 22:21

No właśnie sęk w tym że przeglądałem dziś do południa forum Jagi i nie widziałem ani linka, ani nic nie pisali o "łokciu". W sumie narzekali tylko na swoich.. a - i o Arboledzie że spajacował w ostatniej minucie że "niby dostał kuksańca w brzuch"
A o Lewandowskim nawet napisali:
Cytat:

Lewandowski 8. Piłkarz z innej półki. Zdobył 10. gola w lidze, trafił w słupek, plątał nogi rywalom i w końcu dostał owację od kibiców.
:)

Eustachy 09.03.2009 22:24

O w takim razie jakze mi przykro.
Niestety tak to juz jest z tym Canal+, ze nie na wszystkich skladaja donosy, by sprawe rozpatrzono w trybie przyspieszonym, przez co zanosi sie na to, iz na powtorki poczekamy sobie jeszcze tydzien.

Cichy 09.03.2009 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 689986)
No właśnie sęk w tym że przeglądałem dziś do południa forum Jagi i nie widziałem ani linka, ani nic nie pisali o "łokciu". W sumie narzekali tylko na swoich.. a - i o Arboledzie że spajacował w ostatniej minucie że "niby dostał kuksańca w brzuch"
A o Lewandowskim nawet napisali:

:)

W Lidze+ Extra obiecali, że zajmą się tą sytuacją w kontrowersjach za tydzień. W tych nie starczyło czasu bo we wcześniejszych meczach też było sporo ciekawych momentów.

sq 09.03.2009 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 690001)
W Lidze+ Extra obiecali, że zajmą się tą sytuacją w kontrowersjach za tydzień. W tych nie starczyło czasu bo we wcześniejszych meczach też było sporo ciekawych momentów.

Chyba mieli na myśli ŁKS - Cracovia :)

Cichy 09.03.2009 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sq (Post 690013)
Chyba mieli na myśli ŁKS - Cracovia :)

Niebardzo rozumiem, czyli jednak oglądałeś L+Extra i udajesz, że nie słyszałeś jak mówili o tym łokciu przy okazji skrótu Waszego meczu i że przyjrzą się temu w kontrowersjach (wypowiedź Smokowskiego)? I później, że w związku z wieloma kontrowersjami w we wcześniejszych meczach sytuacje m.in. z Waszego meczu pokażą za tydzień?

sq 09.03.2009 23:26

Hehehe :) naprawdę nie oglądałem L+ Extra :)
Oglądałem "Szybką piłkę" i na tej podstawie twierdzę że ŁKS - Cracovia mógł mieć "sporo ciekawych momentów" o których piszesz :)

AYALA 12.03.2009 15:37

ciekawy wywiad z Ecikiem Janoszką

http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Wojtas 12.03.2009 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 691143)

Hah sam bylem ciekaw co sie dzieje z Ecikiem,i teraz wiem ze dalej gra w piłke :)

Zycze mu wszystkiego dobrego,pamietam ten jego Ruch Radzionkow i chyba historyczne 6 miejsce w ktoryms tam sezonie w ekstraklasie .

Powodzenia Ecik :)

kucharz_77 12.03.2009 16:58

Nie ma juz takich piłkarzy jak "Ecik" a szkoda...

Nergal 13.03.2009 18:33

Polonia W. - ŁKS 0-1 do przerwy, ogromna niespodzianka póki co:)

Szary007 13.03.2009 18:35

ŁKS ogólnie dobrze zaczął tę runde.
Wynik bardzo dobry ^^

rafalek 13.03.2009 18:38

Oby ŁKS zaczął II połowę tak samo jak skończył pierwszą. Jezeli Polonia dostanie drugą bramę, to już się nie podniesie, jestem o tym przekonany. Jeszcze Jagiellonia urwie punkty Legii dzisiaj i będzie pięknie, jest tylko jedno ale - trzeba jutro wygrać w Bełchatowie.

flamengista 13.03.2009 18:40

Oby ŁKS po sezonie nie pojechał kolegialnie do Wrocławia.

Przepraszam za brak wiary w ten zespół, ale tak długo byłem oszukiwany, że już nie wierzę w kolejnych "rycerzy wiosny".

Żmijka 13.03.2009 19:00

Obejrzę gdzieś w necie ten meczyk ŁKS-KSP? :) Gdzie ?

rafalek 13.03.2009 19:19

2:0!

No to nam Polonia polegnie???? Chyba ubywa konkurent do mistrzostwa...

Nergal 13.03.2009 19:19

http://www.justin.tv/crishd

2-0 i po robocie chyba:D

piotrek chicago 13.03.2009 19:20

dyscopolo juz przegrywa 2-0 z Lks jeszcze dzis jaga wygra i pieknie weekend sie zaczyna http://www.justin.tv/crishd

Slayer666 13.03.2009 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 691768)
2:0!

No to nam Polonia polegnie???? Chyba ubywa konkurent do mistrzostwa...

Jeden ubył, drugi przybył:-D
Za wczasu zapytam: poda ktoś linka, gdzie będzie leciała Legia? Z góry dzięki.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl