Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

szprotson 06.06.2011 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1106875)
Ja uważam , ze Kirm jest może dobrym jak na polską ligę, ale skoro nawet w ekstraklasie nasi drwale potrafią go skutecznie pokryć, to co będzie podczas eliminacji LM? Kirm, powinien być co najwyżej solidnym zmiennikiem, bo na LM jest za słaby.

ale jakoś w Słowenii jest w stanie urwać się o wiele lepszym obrońca anizeli w ekstraklasie.

Nie dorabiaj teori, pomijające ze w pierwszym meczu przeciwko Levadii był jedynym biegającym.Nie wiem skąd opinia ze jest za słaby na LM, jak On jest za słaby to reszta drużyny również.

thechris 06.06.2011 10:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1106878)
jak On jest za słaby to reszta drużyny również.

Otóż to :-/

Blaszczu16 06.06.2011 10:28

Kirm ma najlepszy strzał z dystansu w Wiśle. Wielokrotnie już to udowadniał. Za to drybling ma bardzo słaby.

Bartosz 06.06.2011 10:33

Na temat Ilieva napiszę lapidarnie - świetny ruch ze strony klubu.

Lysy 06.06.2011 10:34

Cytat:

jak On jest za słaby to reszta drużyny również.

Mamy kilkoro piłkarzy którzy by spokojnie wystarczyli: Melikson, Genkov, Małecki, Sobolewski, Wilk, Pareiko . A co do Kirma i reszty drużyny , to masz racje , jest słaba. To, że statystyki czasem nie oddają faktycznej wartości zawodnika , pokazała klasyfikacja kanadyjska którą wygrał... Radović :rotfl:

Borinho 06.06.2011 10:40

Cytat:

ale jakoś w Słowenii jest w stanie urwać się o wiele lepszym obrońca anizeli w ekstraklasie.

Nie dorabiaj teori, pomijające ze w pierwszym meczu przeciwko Levadii był jedynym biegającym.Nie wiem skąd opinia ze jest za słaby na LM, jak On jest za słaby to reszta drużyny również.

Krim ma świetną wydolność , i potrafi dobrze strzelić z dystansu ... sam też w wywiadach podkreślał że ma pewne nie dostatki w technice które właśnie nadrabia innymi cechami.Osobiście to każdy jest za słaby na Ligę Mistrzów obecnie bo nigdy nie grał na takim poziomie 6 meczów.
Jednak eliminacje do LM a sama gra w niej to 2 różne rzeczy patrz Żlina i Mistrz Węgier sprzed 2 lat!!! ... Z hukiem weszli a późnej pogrom za pogromem .

Titto 06.06.2011 10:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mycha (Post 1106733)
Jak to prawda z tym Alvesem to jestem zawiedziony.
http://www.youtube.com/watch?v=arxkYd7KnLE
na tym filmiku na palcach jednej ręki można policzyć bramki które on sam sobie wypracował.
takich napastników to i w Polsce można znaleźć....

Tomek Frankowski też większość bramek strzelał w sytuacjach sam na sam, dobitka do pustej bramki etc. i chyba nie powiesz, że jest/był on słabym napastnikiem .
Jeśli już oceniamy względem tego flimiku to zauważ, że Alves ma coś takiego jak "strzelecki instynkt" wie jak się ustawić do tego jest zwrotny, szybki...
Z pewnością przydały się nam zawodnik z takimi cechami na ataku.

IncognitoTSW 06.06.2011 10:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Borinho (Post 1106888)
Osobiście to każdy jest za słaby na Ligę Mistrzów obecnie bo nigdy nie grał na takim poziomie 6 meczów.
.

Kew Jaliens?

fond 06.06.2011 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Teqcontroller (Post 1106839)
Skoro Iliev sam mowi ze kontrakt zostal podpisany , to zostal , po co mial by klamac ? , widocznie oficjalna czeka na kolejnych zawodnikow , i wtedy wszyscy zostana zaprezentowani.

Co do Ilieva , jest to zawodnik szybki , 6 asyst , 13 bramek , na pewno bedzie to wzmocnienie , koles wart pewnie z milion i w gore , gdy by nie wygasajacy kontrakt pewnie by u nas nie podpisal.

Iliev powiedział, że on podpisał, nie wiadomo czy Wisła podpisała :D

szprotson 06.06.2011 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1106885)
Mamy kilkoro piłkarzy którzy by spokojnie wystarczyli: Melikson, Genkov, Małecki, Sobolewski, Wilk, Pareiko . A co do Kirma i reszty drużyny , to masz racje , jest słaba. To, że statystyki czasem nie oddają faktycznej wartości zawodnika , pokazała klasyfikacja kanadyjska którą wygrał... Radović :rotfl:

Ciekawi mnie skąd taka pewność w pisaniu ze kilku spokojnie by starczyło. Małecki i Sobolewski rok temu nie starczyli. Meliksona mądra drużyna eliminuje z gry w pierwszych 15minutach.

matys2 06.06.2011 10:52

Cytat:

Oglądając Kirma na Mistrzostwach w RPA najbardziej zapamiętałem, że miał dużo niecelnych podań i strat. Natomiast nie przypominam sobie jakiegoś spektakularnego urywania się obrońcom w jego wykonaniu…

Dla mnie Kirm to zawodnik solidny, wyróżniający się w naszej lidze i nic więcej.

matti220 06.06.2011 10:55

no i teraz widać jak ważny jest dobry człowiek na dobrym miejscu ! Jest Stan Valckx jest jakość transferów ! ILIEV WITAMY W WIŚLE!!
Добродошли на Висла!

Tenzen 06.06.2011 10:59

Kirm nie jest taki zły. Swoje zrobił. Teraz (na 98%) przyszedł Iliev, który będzie walczył z Kirmem o miejsce w składzie, a dodatkowo jest jeszcze Paljić więc ta pozycja jest już zamknięta.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1106894)

On podpisał, a Wisła czeka i dalej rozgląda się jeszcze za lepszymi alternatywami? W sumie wątpię, ale Miroslava Bożoka już spotkał w Wiśle taki los. Ja myślę jednak, że to dlatego, że chcą za tydzień na jednej konferencji przedstawić wszystkich nowych graczy.

Dean 06.06.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1106837)
W "Fakcie " napisali o tych 6 milionach i van Nisterlooyu :D

RVN to była prawda, a 6mln euro się okaże.

prezes85 06.06.2011 11:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fond (Post 1106894)

badania trwają tydzień
pozytywne wyniki powodują wejście kontraktu w życie
wtedy klub informuje o transferze
tak było przy Meliksonie

wolfy 06.06.2011 11:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mar85 (Post 1106861)
Właśnie po to żeby wyszukiwali tanich a dobrych zawodników, na odgrzewane kotlety są zbędni. Jak pokazał przykład Żurawskiego nic to nie daje. Wypaleni gracze są nam niepotrzebni. Cupiał płacił krocie Mackowi a on nawet w meczu z Qarabachem karnego nie strzelił. Kolejny przykład Jop. Ci zawodnicy się niesprawdzili, zawiedli ile to razy? Po co marnować pieniądze...?

Z Jopem i Żurawskim ani Maaskant, ani Stan nic wspólnego nie mieli.

Clou jest jednak inne: od oceny transferu są trener i DS, a nie Cupiał, Zarząd czy user Mar85. To oni są fachowcami i odpowiadają za wyniki głową, w odróżnieniu od reszty dyletantów. Dlatego byłoby bardzo niepokojące, gdyby to wspomniani dyletanci dokonywali selekcji wedle własnego widzimisię. Jeżeli dalej trzymają się u nas stare zwyczaje, to kiepsko to widzę...

zybert77 06.06.2011 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Titto (Post 1106891)
Tomek Frankowski też większość bramek strzelał w sytuacjach sam na sam, dobitka do pustej bramki etc. i chyba nie powiesz, że jest/był on słabym napastnikiem .
Jeśli już oceniamy względem tego flimiku to zauważ, że Alves ma coś takiego jak "strzelecki instynkt" wie jak się ustawić do tego jest zwrotny, szybki...
Z pewnością przydały się nam zawodnik z takimi cechami na ataku.

zgadzam się w całej rozciągłości. Widać, że to kawał zawodnika ... 180 cm wzrostu, strzela z obu nóg a do tego specjalista od karnych... Ciekawe czy go kupimy. Ja jestem za.

kacpaw91 06.06.2011 11:06

Ciekawi mnie gra Kirma na środku pomocy. Brakuje nam tu drugiego ofensywnego (obok Meliksona) pomocnika. Pamiętam, że gdy do nas przychodził to mówiło się, że grał też na tej pozycji. Na skrzydle i tak zostaje 4 pomocników (Małecki, Boguski, Pajlić, Iliev).

FraMat 06.06.2011 11:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1106908)

Clou jest jednak inne: od oceny transferu są trener i DS, a nie Cupiał, Zarząd czy user Mar85. To oni są fachowcami i odpowiadają za wyniki głową, w odróżnieniu od reszty dyletantów. Dlatego byłoby bardzo niepokojące, gdyby to wspomniani dyletanci dokonywali selekcji wedle własnego widzimisię. Jeżeli dalej trzymają się u nas stare zwyczaje, to kiepsko to widzę...

Czy więc źle było, że zarząd nie zgodził się na transfer Peskovicia?

a propos Ilieva: na skrótach wygląda jak silny, szybki i zdrowy drwal. Technika użytkowa w wersji podstawowej, nadrabia siła i szybkością i chyba niewielką podatnością na kontuzje...

sebastian1727 06.06.2011 11:17

A klub Wisła Kraków zaprzecza doniesieniom mediów serbskim że Iliev podpisał kontrakt, według klubu ma to zrobić w tym tygodniu . A tak apropo transferów do Valcx w wywiadzie mówi że będą 3-4 transfery , to bardzo ciekawe , bo potrzebujemy conajmniej 4 tj.lewy obrońca, stoper, prawy obrońca, napastnik . Do tego odejdzie więcej zawodników to dla nich też musimy mieć zastępstwo tj,.żurawski, branco, łobodziński itd.

Tenzen 06.06.2011 11:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1106908)

Ich pierwsze transfery to Branco i Boukhari czyli gorzej niż Jop i Żuraw ;)

szprotson 06.06.2011 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1106921)

Czy ja wiem czy gorzej?
Buka to raczej za scementowanie szatni miał robić,a do tego strzelił bramke która uratowała dupe trenera i dała wiarę drużynie.
Do Jopika mam więcej pretensji, tylko i wyłącznie za JEDNĄ źle ułożoną głowe.

Branco był zasłoną dymną.

zyla86 06.06.2011 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1106924)
Czy ja wiem czy gorzej?
Buka to raczej za scementowanie szatni miał robić,a do tego strzelił bramke która uratowała dupe trenera i dała wiarę drużynie.

Zgadzam się, Boukhari świetnie sprawdził się w roli jaką miał odegrać w drużynie.

Przemas 06.06.2011 11:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebastian1727 (Post 1106915)
A tak apropo transferów do Valcx w wywiadzie mówi że będą 3-4 transfery , to bardzo ciekawe , bo potrzebujemy conajmniej 4 tj.lewy obrońca, stoper, prawy obrońca, napastnik . Do tego odejdzie więcej zawodników to dla nich też musimy mieć zastępstwo tj,.żurawski, branco, łobodziński itd.

wg mnie chodzi o 3-4 transfery do pierwszego składu. Natomiast wymienieni przez Ciebie zawodnicy to uzupełnienia kadry, które równie dobrze można 'załatać' chłopakami z MES-y. Także bez sensu sprowadzać zawodników za dużą kasę jako uzupełnienie. Jak już kogoś brać to tylko jako wzmocnienie!

Teqcontroller 06.06.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tenzen (Post 1106921)

Ogarnijcie sie , przeciez te transfery byly robione byle jak , na zapchaj dziure , kolesie nie byli obserwowani ani nic , przyszli bo bylo koniec okienka zapchaj dziura i tyle , a niektorzy tam to wypominaja ze rece opadaja.

JarekTSW 06.06.2011 11:40

Dokładnie kadra była uboga trzeba było kogoś ściągnąć. Przyszli za darmo na rok nic się nie stało. Stan odpowiada za transfery zimowe, ktore były genialne

arti 06.06.2011 11:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matti220 (Post 1106901)
no i teraz widać jak ważny jest dobry człowiek na dobrym miejscu ! Jest Stan Valckx jest jakość transferów ! ILIEV WITAMY W WIŚLE!!
Добродошли на Висла!

To sie okaże w praniu co ten Iliev u nas pokaże. Niemniej... bądźmy dobrej myśli bo co nam pozostaje?:)

Pan Jotka 06.06.2011 11:58

http://www.sport.pl/pilka/1,65039,97...e_w_Wisle.html Dosyc ciekawie skonstruowana umowa...

bestfan 06.06.2011 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1106937)
http://www.sport.pl/pilka/1,65039,97...e_w_Wisle.html Dosyc ciekawie skonstruowana umowa...

to takie pół - wypożyczenie, pół-transfer :)
ale pokazuje, że jak strony chcą się dogadać, to się dogadają.

Sędzia 06.06.2011 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 1106937)

Jak dla mnie to bardzo dla nas korzystna.

Chavez przychodzi na 5 lat (takie były p, ma 27 lat, więc jeśli go nigdzie nie sprzedamy, będzie grał praktycznie do końca dla nas, a koszt 300 tys euro jest znacznie lepszy niż 500 tys euro.

thechris 06.06.2011 12:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Incognito2192 (Post 1106892)
Kew Jaliens?

On nie wyrasta ponad przeciętność polskiej ligi więc jak tu mówić o poziomie LM? Przegrał rywalizacje z mega krytykowanym Bunozą... Czyli tak naprawdę może przegrać rywalizację z każdym (no może oprócz Kowalskiego).

Transfery Polonii robią wrażenie: Aleksandar Todorovski, Grzegorz Bonin, Marcin Baszczyński, Pavel Sultes, Robert Jeż, Daniel Sikorski. Nie jest to również skład na LM ale na MP spokojnie...

wolfy 06.06.2011 12:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1106914)
Czy więc źle było, że zarząd nie zgodził się na transfer Peskovicia?

A skąd Holendrzy mieli wiedzieć, że koleś jest zamieszany w korupcję? Nie mieszaj zupełnie różnych sytuacji.

krkgiba 06.06.2011 12:26

a to już pewne, że mamy Ilieva? bo na razie to tylko plotki i źródła serbskie :)

tas de fleia 06.06.2011 13:07

Ale wogóle o co mieć żal do Baszcza? Przecież nawet od nas oferty nie dostał a KSP to nie pasy czy nawet Legia. Przypuszczam, że gdyby oferta z Wisełki była, to miałaby pierwszeństwo. Co do tematu mam nadzieję, że Iliev faktycznie podpisze, bo gracz to myślę co najmniej solidny. Jeszcze tak tą sprawę z obroną rozwiązać i będzie ok.

Janusz94 06.06.2011 13:13

Oby Iliev okazał się prawdą jeszcze Wasilewski Lamey na stopera i Dudu na lewą. W pomocy kogoś na skrzydło rozgrywający najlepiej Jeż a na lewe Peszko ma atak ten brazylijczyk z węgier i będzie super

kacpaw91 06.06.2011 13:13

Mam nadzieję, że Stan w tym okienku niezapomni o graczach perspektywicznych (18-20 lat). Może kupi, albo wypożyczy kogoś z szerokiej kadry Ajaxu, PSV, Feyenordu, albo innego klubu Eredvisie. Liczę też na transfery z niższych lig u nas, w końcu pracuje nad nimi 8 (?) skautów : ). W końcu nie można zapominać o rozwoju, przez tyle lat chcieliśmy sukces "na już".

szprotson 06.06.2011 13:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1106966)
Mam nadzieję, że Stan w tym okienku niezapomni o graczach perspektywicznych (18-20 lat). Może kupi, albo wypożyczy kogoś z szerokiej kadry Ajaxu, PSV, Feyenordu, albo innego klubu Eredvisie. Liczę też na transfery z niższych lig u nas, w końcu pracuje nad nimi 8 (?) skautów : ). W końcu nie można zapominać o rozwoju, przez tyle lat chcieliśmy sukces "na już".

wytłumacz mi celowość wypozyczenia 18-20 latka z czołowych klubów europejskich?

kacpaw91 06.06.2011 13:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1106970)
wytłumacz mi celowość wypozyczenia 18-20 latka z czołowych klubów europejskich?

Moim zdaniem jest większa szansa, że taki gracz okaże się nagle dobry niż w przypadku starszych zawodników. Oczywiście można wynegocjować odpowiednią klauzulę.

Sędzia 06.06.2011 13:26

Media donoszą o Alvesie, ale nie za bardzo widzę wydanie 1 mln euro na tego zawodnika.

Natomiast gdyby teoretycznie ten transfer wypalił, to w jednym okienku Wisła pozyskałaby króla strzelców ligi serbskiej i króla strzelców ligi węgierskiej.

Przyzwoite wzmocnienie napadu.

joshi 06.06.2011 13:28

kilku zawodników wraca z wypożyczenia w tym Mączyński, który pokazał się z bardzo dobrej strony w Łodzi. Środek pola mamy mocno obsadzony i nie sądzę aby potrzebny był nam Jeż. Gruntownego wzmocnienia wymaga obrona, to jest podstawa na to okienko transferowe.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:56.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl