Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

tommiyacht 09.08.2011 11:33

o tym że Kirm jest w fatalnej dyspozycji trąbiłem już w rundzie wiosennej, ale przytaczano mi statystyki ktore ze tak powiem, o kant dupy rozbić. Z meczu z Polonią znałem tylko wynik, nie oglądałem meczu, ale akurat jechałem autem i w radio był sport i gosc mówi że "pod koniec meczu Wisła miała piłkę meczową jednak 100% sytuacji - strzał na "pustą" bramke z 11 metrów nie wykorzystał Andraż Kirm" Powiem wam tyle że po usłyszeniu tego co pogrubiłem - juz wiedziałem że chodzi o Kirma. W obecnej formie wystawiając go w meczu z cypryjczykami - gramy w 10. Niech Kirm buduje forme na treningach, ew. na lidze przy korzystnym wyniku, ale nie w najwazniejszym dwumeczu Wisły w ostatnich latach. Sory. Podobnie z Genkovem - gosc i tak nie grzeszył skutecznością ww poprzednim sezonie ale bramki strzelał. Teraz w 6 meczach!!! strzały na bramke mozna policzyc na palcach! Od napastnika wymaga sie troche wiecej. Można powiedziec że całą gre ofensywną robi Melikson (Boże chroń go), Mały i Ivica. Moja sugestia to Biton za Genkova ale ameryki chyba nie odkryłem. I naturalnie wraca Ivica = Kirm ława.

rafalek 09.08.2011 11:52

tommiyacht - odnośnie Genkova, zauważ, że on na wiosnę też tak długo się rozkręcał. Teraz zaczyna dochodzić do sytuacji, czyli wystarczy jeden gol, on się przełamie i zacznie strzelać - dokładnie tak samo bylo wiosną.

PANDEM0NIUM 09.08.2011 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1143373)
o tym że Kirm jest w fatalnej dyspozycji trąbiłem już w rundzie wiosennej, ale przytaczano mi statystyki ktore ze tak powiem, o kant dupy rozbić. Z meczu z Polonią znałem tylko wynik, nie oglądałem meczu, ale akurat jechałem autem i w radio był sport i gosc mówi że "pod koniec meczu Wisła miała piłkę meczową jednak 100% sytuacji - strzał na "pustą" bramke z 11 metrów nie wykorzystał Andraż Kirm" Powiem wam tyle że po usłyszeniu tego co pogrubiłem - juz wiedziałem że chodzi o Kirma. W obecnej formie wystawiając go w meczu z cypryjczykami - gramy w 10. Niech Kirm buduje forme na treningach, ew. na lidze przy korzystnym wyniku, ale nie w najwazniejszym dwumeczu Wisły w ostatnich latach. Sory. Podobnie z Genkovem - gosc i tak nie grzeszył skutecznością ww poprzednim sezonie ale bramki strzelał. Teraz w 6 meczach!!! strzały na bramke mozna policzyc na palcach! Od napastnika wymaga sie troche wiecej. Można powiedziec że całą gre ofensywną robi Melikson (Boże chroń go), Mały i Ivica. Moja sugestia to Biton za Genkova ale ameryki chyba nie odkryłem. I naturalnie wraca Ivica = Kirm ława.

Kirm jest w dołku pełna zgoda, ale niedlugo z tego dołka wyjdzie i będzie walił bramy i asysty. Ciekawe co wtedy będą pisć Ci wszyscy którzy go tu jada jak burą sukę.

WISŁAZWE 09.08.2011 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 1143380)
tommiyacht - odnośnie Genkova, zauważ, że on na wiosnę też tak długo się rozkręcał. Teraz zaczyna dochodzić do sytuacji, czyli wystarczy jeden gol, on się przełamie i zacznie strzelać - dokładnie tak samo bylo wiosną.

Niby racja, że dochodzi do sytuacji strzeleckich, stwarza zagrożenie pod bramką ale no powiedzmy sobie szczerze, sami nie wiemy kiedy to przełamanie nastąpi - w poprzednich meczach można by rzec, że mu się upiekło bo wygrywaliśmy el. LM, lub remisowaliśmy w lidze i ktoś inny strzelał bramki.

Mam nadzieję, że się w końcu odblokuje, ma konkurenta w osobie Bitona, który zalicza drugi występ i ładuje drugą bramkę więc w końcu i Genkov musi strzelać jeżeli chce utrzymać miejsce w 11.
Oby przełamanie nastąpiło już w sobotę, bo później mamy najważniejsze 2 mecze w najbliższym czasie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1143381)
Kirm jest w dołku pełna zgoda, ale niedlugo z tego dołka wyjdzie i będzie walił bramy i asysty. Ciekawe co wtedy będą pisć Ci wszyscy którzy go tu jada jak burą sukę.

''zawsze w niego wierzyłem!''
'' Kiro to nasz najlepszy zawodnik''

Podobnie jak w przypadku powyżej, oby się przełamał jak najszybciej!

milosz 09.08.2011 13:16

Tyle że grać powinni najlepsi, a na dziś Kirm jest słabiutki, zaś Genkow nieskuteczny. Co do drugiego to skutecznie go zastępuje Biton, problem jednak dotyczy tego kto jeśli nie Kirm, bo Mały też nie błyszczy. Tyle że przed nami jeszcze mecz ligowy i wiele sie może zmienić. Trzeba poczekać i wierzyć w dobrego nosa trenera Maaskanta.

PS. Apropo’s naszej konfrontacji, taki oto link do moim zdaniem skandalicznej wypowiedzi Pana Gmocha http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html , cóż temu Panu już dziękujemy. (...) O ! Widzę że już było...ale i tak wart to zapamiętać, że są Polacy którzy nie kibicują polskim drużynom w pucharach. No cóż to taki współczesny przykład żałosnego ~~targowiczanina, który prywatę stawia ponad interes Polski, bo niewątpliwie we wspólnym interesie całej naszej kopanej jest awans polskiej drużyny do LM.

tommiyacht 09.08.2011 13:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez milosz (Post 1143414)
problem jednak dotyczy tego kto jeśli nie Kirm, bo Mały tez nie błyszczy.

Nawet jak nie błyszczy to i tak jest lepszy od Kirma. Wole Małego który spierniczy 5/10 akcji ale z tych drugich 5 jest jakies zagrożenie i szansa na gola. Nic nie mam do gościa, poprostu teraz jest w kiepskiej formie i tyle.

milosz 09.08.2011 13:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 1143417)
Nawet jak nie błyszczy to i tak jest lepszy od Kirma. Wole Małego który spierniczy 5/10 akcji ale z tych drugich 5 jest jakies zagrożenie i szansa na gola. Nic nie mam do gościa, poprostu teraz jest w kiepskiej formie i tyle.

Tu nie ma sporu, tyle żeby było to 50% pożytku. Ba, może być nawet jedna taka klepa jak z Litexem. Małecki, Wilk, Kirm, coś za dużo tych pod formą , ktoś z nich musi się odblokować, a najlepiej wszyscy :-).

FraMat 09.08.2011 21:06

dyskusja o kibicowaniu zostala przenieiona na Hyde Park sportowy wątek o kibcowaniu http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8226

sportnh 10.08.2011 08:55

ehhh jeszcze caly tydzien.. odliczam dzien za dniem...

Mistrz Yoda 10.08.2011 09:11

A czytaliście jak ma na imię rzecznik apoelu?
-Panikos

info z FB Wisły:D

Marcinnno 10.08.2011 09:46

Chyba Andraż nie radzi sobie z rywalizacją. Jedynym pewnym zawodnikiem w linii ataku , który będzie grał jest na pewno Ivica Iliev. Małecki również bardzo, bardzo zawodzi. Cień zawodnika z ubiegłego sezonu tak samo jak Kirm. Może Małecki za bardzo się przypakował ? Ostatecznie Maaskant mógłby postawić na trójkę : Genkov - Biton - Iliev. Z pewnością tak nie zrobi : )

thechris 10.08.2011 10:06

http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Hmmm to może na narodowym :D?

Lechista69 10.08.2011 10:14

A może CL w Gdańsku :) ?

kacpaw91 10.08.2011 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 1143956)
A może CL w Gdańsku :) ?

Skoro rozważano kiedyś Lubin to może Wrocław?

Lechista69 10.08.2011 10:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1143960)
Skoro rozważano kiedyś Lubin to może Wrocław?

Moze byc i Wroclaw, tu i tu kibce do ostatnich miejsc by stadiony zapelnili a i powod do picia by byl :))!

Jakas paranoja zeby Wisla uciekala na Slowacje bo impotent lewicowy machlojski nie mogl ukonczyc stadionu :S

@down

Ja do konca bede wierzyl ze uda sie u was rozgrywac mecze grupowe, za dlugo pracowal caly Krakow na ten sukces (oby) aby w pierwszym sezonie po 15 latach grac znowu na suchych stawach albo na Slowacji :P

Zreszta kto cie pusci na Slowacje w srodku tygodnia xD, jak nie zrobia stadionu to wielu kibicow z Krakowa straci szanse na obejrzenie meczy poczatkowaych... no chyba ze przed TV.

PlacekTSW 10.08.2011 10:18

Lechista, a wyobrażasz sobie, ze kogoś puszczą w tygodniu z pracy na mecz z Krakowa do Gdańska, albo zerwać się ze studiów? Opcja dobra, ale mało realna.

kacpaw91 10.08.2011 10:23

A nie da się zagrać pierwszej i drugiej kolejki na wyjeździe? Albo pierwszej tylko? Ewentualnie jeden mecz gdzieś indziej, a pozostałe u siebie?

tarantulaw2 10.08.2011 10:24

Ale chwileczkę - przecież UEFA nie wydała żadnego stanowiska, że nie będziemy mogli grać na Swoim stadionie. Są trzy opcje - albo UEFA pójdzie na ustępstwa i pozwoli nam grać na Naszym stadionie, albo ułoży dla nas tak terminarz, żebyśmy pierwsze dwie kolejki grali na wyjeździe (wtedy 1, 2 i 4 mamy na wyjeździe), albo nie zezwoli nam grać w ogóle na Naszym stadionie.

Słowacja raczej na pewno odpadnie z tego względu, że klub raczej będzie zdawał Sobie sprawę, że chociażby dzieciaki czy młodzież nie zawsze ma dowody osobiste lub paszporty. Pasiaki odpadają, Kielce i Lubin też (nie zgodzą się raczej). W zasadzie zostaje faktycznie Wrocław.

speedfashion 10.08.2011 10:26

Jeśli nie zagramy na swoim stadionie, to każde miejsce, w którym mecz może się odbyć (bo zakładam głośne NIE dla kibucu przy ul. Kałuży), jest całkiem sporo oddalone od Krakowa. Dlatego może rzeczywiście warto zagrać u którejś ze zgód - nasi będą mieli większe wsparcie. :)

Edit:
Fakt, najpierw trza ograć Apoel, trochę się zapędzamy. :)

TymonPRO 10.08.2011 10:30

Oj ludzie ludzie,najpierw to my awansujmy do Ligi Mistrzów :) Nie gramy ze Skonto o Ligę Mistrzów :P

Lechista69 10.08.2011 10:39

To jest oczywiste ze najpierw musi byc awans, jednak obecna sytuacja ze stadionem nie napawa optymizmem... W sumie ciekawe jakie opcje zaklada Basalaj w przypadku braku zgody na stadion Wisły...

A jesli Wisla nie awansuje do CL to wymogi stadionowe tez beda takie rygorystyczne ?

qqq_b 10.08.2011 10:41

Jeżeli UEFA dopuści stadion do IV rundy to do fazy grupowej również to zrobi.

rafaltwsd 10.08.2011 10:54

NIe ma co zawczasu panikować. Fakt to co się dzieje z naszym stadionem to są poprostu jaja, ale na razie najważniejsze są mecze z Apoelem.

murray 10.08.2011 11:08

Nie Polsat, ale nSport pokaże rywalizację mistrzów Polski z Apoelem Nikozja o awans do piłkarskiej elity. I zrobi to w jakości HD

Do tej pory zmagania Wisły w eliminacjach LM można było obejrzeć tylko w Polsacie. Od czwartej rundy eliminacyjnej prawami zarządza jednak UEFA, które już wcześniej sprzedała je stacji nSport.

To oznacza, że spotkania Wisły z mistrzem Cypru niemal na pewno będą kodowane. Co prawda właścicielem stacji jest Grupa ITI, która zarządza również TVN-em, ale jest mało prawdopodobne, by na tym programie również transmitowano mecze.

Aero 10.08.2011 11:21

a nie ma czasem konieczności transmisji tych spotkań w ogólnodostępnym kanale? jak to było z Lechem w TV4? inaczej trochę chujnia.

fcb4 10.08.2011 11:22

Podobno mecz z Apoelem ma być transmitowany przez Nsport i na otwartym Polsacie

sportnh 10.08.2011 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1144004)
Nie Polsat, ale nSport pokaże rywalizację mistrzów Polski z Apoelem Nikozja o awans do piłkarskiej elity. I zrobi to w jakości HD

Do tej pory zmagania Wisły w eliminacjach LM można było obejrzeć tylko w Polsacie. Od czwartej rundy eliminacyjnej prawami zarządza jednak UEFA, które już wcześniej sprzedała je stacji nSport.

To oznacza, że spotkania Wisły z mistrzem Cypru niemal na pewno będą kodowane. Co prawda właścicielem stacji jest Grupa ITI, która zarządza również TVN-em, ale jest mało prawdopodobne, by na tym programie również transmitowano mecze.

ze niby w polsacie nie bedzie meczu? czy bedzie na eNce i na polsacie tez? bo nie kumam ;]

power1928 10.08.2011 11:32

Tylko na "N". Swoją drogą to oni mają też tvn, może puściliby to w ogólnie dostepnym kanale.

Ivory1906 10.08.2011 11:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1144022)
ze niby w polsacie nie bedzie meczu? czy bedzie na eNce i na polsacie tez? bo nie kumam ;]

Skoro prawa ma telewizja N to jakim cudem chcialbys mecz na polsacie ? na tym etapie rozgrywek UEFA rzadzi prawami tv a te wlasnie posiada telewizja N...Sygnal raczej bedzie kodowany.

sessegnon 10.08.2011 11:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez power1928 (Post 1144023)
Tylko na "N". Swoją drogą to oni mają też tvn, może puściliby to w ogólnie dostepnym kanale.

TVN nawet jakby chciał, to nie mógłby puścić tego w otwartym kanale.
Prawa dla TV otwartej posiada Polsat i to on pokaże mecze Wisły.I nie panikujcie.

TymonPRO 10.08.2011 11:38

Jeżeli się nie mylę w tej fazie musi być mecz na kanale otwartym czyli nie N,więc Polsat otwarty chyba wchodzi w grę?

murray 10.08.2011 11:41

A na bilecie mam przy Official Partners: Polsat.

rafaltwsd 10.08.2011 11:46

oby to nie była prawda

Miguelito 10.08.2011 11:47

http://tv.wp.pl/date,2011-08-17,index.html

W programie na przyszłą środę jest napisane, że mecz zostanie pokazany w otwartym polsacie.

rafaltwsd 10.08.2011 11:47

Nawet jak Wisła awansuje to polsat bedzie wolal pokazywac te swoje durne seriale. żal:(

dj_ibutti 10.08.2011 11:48

Ktoś chyba plotę puścił... bo nawet w Cafe Futbol mówili, że "transmisja w Polsacie, Polsacie Sport, Polsacie Futbol"...

sessegnon 10.08.2011 11:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafaltwsd (Post 1144039)
Nawet jak Wisła awansuje to polsat bedzie wolal pokazywac te swoje durne seriale. żal:(

Dzieciaku, najpierw pomyśl zamiast coś napiszesz, bo odechciewa się czytać...

murray 10.08.2011 11:51

Na jednym forum ktoś to wrzucił bez podania źródła.
Po nitce do kłębka doszedłem, że źródło to sport.pl, czyli GW.
Przepraszam wszystkich.

fan01 10.08.2011 11:56

To nie jest po prostu tak, ze LM pokazuje Nka, a polskie zespoly pokazuje Polsat?

rikut1906TSW 10.08.2011 12:04

Już widzę Wisle w grupie z Realem: i z BVB :) ewentualnie Arsenal:P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl