![]() |
o tym że Kirm jest w fatalnej dyspozycji trąbiłem już w rundzie wiosennej, ale przytaczano mi statystyki ktore ze tak powiem, o kant dupy rozbić. Z meczu z Polonią znałem tylko wynik, nie oglądałem meczu, ale akurat jechałem autem i w radio był sport i gosc mówi że "pod koniec meczu Wisła miała piłkę meczową jednak 100% sytuacji - strzał na "pustą" bramke z 11 metrów nie wykorzystał Andraż Kirm" Powiem wam tyle że po usłyszeniu tego co pogrubiłem - juz wiedziałem że chodzi o Kirma. W obecnej formie wystawiając go w meczu z cypryjczykami - gramy w 10. Niech Kirm buduje forme na treningach, ew. na lidze przy korzystnym wyniku, ale nie w najwazniejszym dwumeczu Wisły w ostatnich latach. Sory. Podobnie z Genkovem - gosc i tak nie grzeszył skutecznością ww poprzednim sezonie ale bramki strzelał. Teraz w 6 meczach!!! strzały na bramke mozna policzyc na palcach! Od napastnika wymaga sie troche wiecej. Można powiedziec że całą gre ofensywną robi Melikson (Boże chroń go), Mały i Ivica. Moja sugestia to Biton za Genkova ale ameryki chyba nie odkryłem. I naturalnie wraca Ivica = Kirm ława.
|
tommiyacht - odnośnie Genkova, zauważ, że on na wiosnę też tak długo się rozkręcał. Teraz zaczyna dochodzić do sytuacji, czyli wystarczy jeden gol, on się przełamie i zacznie strzelać - dokładnie tak samo bylo wiosną.
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam nadzieję, że się w końcu odblokuje, ma konkurenta w osobie Bitona, który zalicza drugi występ i ładuje drugą bramkę więc w końcu i Genkov musi strzelać jeżeli chce utrzymać miejsce w 11. Oby przełamanie nastąpiło już w sobotę, bo później mamy najważniejsze 2 mecze w najbliższym czasie. Cytat:
'' Kiro to nasz najlepszy zawodnik'' Podobnie jak w przypadku powyżej, oby się przełamał jak najszybciej! |
Tyle że grać powinni najlepsi, a na dziś Kirm jest słabiutki, zaś Genkow nieskuteczny. Co do drugiego to skutecznie go zastępuje Biton, problem jednak dotyczy tego kto jeśli nie Kirm, bo Mały też nie błyszczy. Tyle że przed nami jeszcze mecz ligowy i wiele sie może zmienić. Trzeba poczekać i wierzyć w dobrego nosa trenera Maaskanta.
PS. Apropo’s naszej konfrontacji, taki oto link do moim zdaniem skandalicznej wypowiedzi Pana Gmocha http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html , cóż temu Panu już dziękujemy. (...) O ! Widzę że już było...ale i tak wart to zapamiętać, że są Polacy którzy nie kibicują polskim drużynom w pucharach. No cóż to taki współczesny przykład żałosnego ~~targowiczanina, który prywatę stawia ponad interes Polski, bo niewątpliwie we wspólnym interesie całej naszej kopanej jest awans polskiej drużyny do LM. |
Cytat:
|
Cytat:
|
dyskusja o kibicowaniu zostala przenieiona na Hyde Park sportowy wątek o kibcowaniu http://www.wislakrakow.com/forum/showthread.php?t=8226
|
ehhh jeszcze caly tydzien.. odliczam dzien za dniem...
|
A czytaliście jak ma na imię rzecznik apoelu?
-Panikos info z FB Wisły:D |
Chyba Andraż nie radzi sobie z rywalizacją. Jedynym pewnym zawodnikiem w linii ataku , który będzie grał jest na pewno Ivica Iliev. Małecki również bardzo, bardzo zawodzi. Cień zawodnika z ubiegłego sezonu tak samo jak Kirm. Może Małecki za bardzo się przypakował ? Ostatecznie Maaskant mógłby postawić na trójkę : Genkov - Biton - Iliev. Z pewnością tak nie zrobi : )
|
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/lig...wiadomosc.html Hmmm to może na narodowym :D?
|
A może CL w Gdańsku :) ?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jakas paranoja zeby Wisla uciekala na Slowacje bo impotent lewicowy machlojski nie mogl ukonczyc stadionu :S @down Ja do konca bede wierzyl ze uda sie u was rozgrywac mecze grupowe, za dlugo pracowal caly Krakow na ten sukces (oby) aby w pierwszym sezonie po 15 latach grac znowu na suchych stawach albo na Slowacji :P Zreszta kto cie pusci na Slowacje w srodku tygodnia xD, jak nie zrobia stadionu to wielu kibicow z Krakowa straci szanse na obejrzenie meczy poczatkowaych... no chyba ze przed TV. |
Lechista, a wyobrażasz sobie, ze kogoś puszczą w tygodniu z pracy na mecz z Krakowa do Gdańska, albo zerwać się ze studiów? Opcja dobra, ale mało realna.
|
A nie da się zagrać pierwszej i drugiej kolejki na wyjeździe? Albo pierwszej tylko? Ewentualnie jeden mecz gdzieś indziej, a pozostałe u siebie?
|
Ale chwileczkę - przecież UEFA nie wydała żadnego stanowiska, że nie będziemy mogli grać na Swoim stadionie. Są trzy opcje - albo UEFA pójdzie na ustępstwa i pozwoli nam grać na Naszym stadionie, albo ułoży dla nas tak terminarz, żebyśmy pierwsze dwie kolejki grali na wyjeździe (wtedy 1, 2 i 4 mamy na wyjeździe), albo nie zezwoli nam grać w ogóle na Naszym stadionie.
Słowacja raczej na pewno odpadnie z tego względu, że klub raczej będzie zdawał Sobie sprawę, że chociażby dzieciaki czy młodzież nie zawsze ma dowody osobiste lub paszporty. Pasiaki odpadają, Kielce i Lubin też (nie zgodzą się raczej). W zasadzie zostaje faktycznie Wrocław. |
Jeśli nie zagramy na swoim stadionie, to każde miejsce, w którym mecz może się odbyć (bo zakładam głośne NIE dla kibucu przy ul. Kałuży), jest całkiem sporo oddalone od Krakowa. Dlatego może rzeczywiście warto zagrać u którejś ze zgód - nasi będą mieli większe wsparcie. :)
Edit: Fakt, najpierw trza ograć Apoel, trochę się zapędzamy. :) |
Oj ludzie ludzie,najpierw to my awansujmy do Ligi Mistrzów :) Nie gramy ze Skonto o Ligę Mistrzów :P
|
To jest oczywiste ze najpierw musi byc awans, jednak obecna sytuacja ze stadionem nie napawa optymizmem... W sumie ciekawe jakie opcje zaklada Basalaj w przypadku braku zgody na stadion Wisły...
A jesli Wisla nie awansuje do CL to wymogi stadionowe tez beda takie rygorystyczne ? |
Jeżeli UEFA dopuści stadion do IV rundy to do fazy grupowej również to zrobi.
|
NIe ma co zawczasu panikować. Fakt to co się dzieje z naszym stadionem to są poprostu jaja, ale na razie najważniejsze są mecze z Apoelem.
|
Nie Polsat, ale nSport pokaże rywalizację mistrzów Polski z Apoelem Nikozja o awans do piłkarskiej elity. I zrobi to w jakości HD
Do tej pory zmagania Wisły w eliminacjach LM można było obejrzeć tylko w Polsacie. Od czwartej rundy eliminacyjnej prawami zarządza jednak UEFA, które już wcześniej sprzedała je stacji nSport. To oznacza, że spotkania Wisły z mistrzem Cypru niemal na pewno będą kodowane. Co prawda właścicielem stacji jest Grupa ITI, która zarządza również TVN-em, ale jest mało prawdopodobne, by na tym programie również transmitowano mecze. |
a nie ma czasem konieczności transmisji tych spotkań w ogólnodostępnym kanale? jak to było z Lechem w TV4? inaczej trochę chujnia.
|
Podobno mecz z Apoelem ma być transmitowany przez Nsport i na otwartym Polsacie
|
Cytat:
|
Tylko na "N". Swoją drogą to oni mają też tvn, może puściliby to w ogólnie dostepnym kanale.
|
Cytat:
|
Cytat:
Prawa dla TV otwartej posiada Polsat i to on pokaże mecze Wisły.I nie panikujcie. |
Jeżeli się nie mylę w tej fazie musi być mecz na kanale otwartym czyli nie N,więc Polsat otwarty chyba wchodzi w grę?
|
A na bilecie mam przy Official Partners: Polsat.
|
oby to nie była prawda
|
http://tv.wp.pl/date,2011-08-17,index.html
W programie na przyszłą środę jest napisane, że mecz zostanie pokazany w otwartym polsacie. |
Nawet jak Wisła awansuje to polsat bedzie wolal pokazywac te swoje durne seriale. żal:(
|
Ktoś chyba plotę puścił... bo nawet w Cafe Futbol mówili, że "transmisja w Polsacie, Polsacie Sport, Polsacie Futbol"...
|
Cytat:
|
Na jednym forum ktoś to wrzucił bez podania źródła.
Po nitce do kłębka doszedłem, że źródło to sport.pl, czyli GW. Przepraszam wszystkich. |
To nie jest po prostu tak, ze LM pokazuje Nka, a polskie zespoly pokazuje Polsat?
|
Już widzę Wisle w grupie z Realem: i z BVB :) ewentualnie Arsenal:P
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl