![]() |
A co do wyniku, to chyba za duzy, bo teraz Urbam z Trzeciakiem bada trabić ze zespol swietnie do rundy przygotowany i transfery w sumie nie sa potrzebne, dodajac ze nie potrzebujemy napadziora bo i tak pomocnicy strzelaja... wiec niewiedza o co chodzi kibicom.
Ten koncern odebral mi(i pewnie nie tylko mi) cala radosc z meczów, zwycięstw.. |
Cytat:
|
Cytat:
Polonia Bytom - Legia Warszawa 1:0 Polonia Bytom - Lech Poznan 1:1 Polonia Bytom - Wisla Krakow 1:1 i zanim cos napiszesz zastanow sie dwa razy. edyta: zerknalem jeszcze na wyniki i Lech wyrwal punkt w 90 minucie, Belchatow w 90 wsadzil na 2:1, Slask dostal baty i tylko Polonia z Warszawy dala rade. A dosc dobrze pamietam ten mecz, bo byl to mecz dosc dziwny, a wynik z pewnoscia nie odwierciedla przebiegu gry. Wiec jak widac Bytom u siebie mocny. |
Lech słaby, Jagiellonia dramatyczna. Coś się tam w Poznaniu zacięło, ewidentnie. Brakło dziś Stilicia i siła ofensywna spadła o wiele procent. Gdy przyjdą mecze z bardziej wymagającymi, np. Górnik na wyjeździe za tydzień, to może być różnie... :) Szkoda, że Legia tak zeszmaciła Odrę, no ale musieli sobie odbić za tę kompromitację z jesieni w Wodzisławiu...
|
Mnie cieszy to, że chyba w końcu Odra zleci z ligi. Wreszcie będzie koniec wyjazdów do tej dziury.
|
nie ma co patrzyć na przeciwników, tylko samemu zbierac punkty
|
^^ nie życz drugiemu co Tobie niemiło :)
Jeszcze Odra nie spadła. Teoretycznie od Arki w dół każdy może polecieć, choć z dzisiejszej tabeli wynika, że dotknie kogoś z czwórki Piast, Odra, Craxa, Górnik. Niby "najmniej" klasowe to Piast i Odra, ale nie o spadku co innego decyduje, niż czyjaś antypatia. Przyszła kolejka : Cracovia - Lechia Gdańsk 14 marca, 17:00 Polonia Warszawa - Łódzki KS 13 marca, 17:45 GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14 marca, 18:15 Górnik Zabrze - Lech Poznań 15 marca, 14:45 Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa 13 marca, 20:00 Odra Wodzisław Śląski - Śląsk Wrocław 14 marca, 14:45 Arka Gdynia - Piast Gliwice 15 marca, 14:45 Polonia Bytom - Ruch Chorzów 14 marca, 19:15 jeden jedyny mecz o ciut mniejszym ciężarze gatunkowym to bytomska Polonia-Ruch. Ale tylko ciut, bo obydwa kluby też tego utrzymania pewne nie są, jeśli będzie zwycięzca to tylko mniej przyspieszony oddech wygra. Dla całej reszty remis to mało korzystny wynik. Będzie co oglądać |
Cytat:
|
Cytat:
Mozna psioczyc na poziom naszej ekstraklasy, ale przynajmniej powinno byc ciekawie do konca sezonu. |
Cytat:
Lech z Jagą mógłby (heheh dobre słowo) wygrać 4:0 ale nie wykorzystał kilku setek (lub też miał pecha), i przez to musiał do końca meczu drżeć o wynik bo (nie oszukujmy się) Jaga miała kilka okazji. A koncern... n/c |
Oj cienko widze Lecha, nie maja lawki rezerwowych. Myslalem ze moze w koncowce wejda Golik i Handzic ale oni nadal sie nieogrywaja. Graja chociaz w rezerwach albo Mlodej Ekstraklasie?
|
Dziwię się, że nic nie wspominacie o zachowaniu Lewandowskiego, który walnął z premedytacją z łokcia jednego z piłkarzy Jagiellonii. Wspominał o tym nawet Frankowski w L+E w wywiadzie pomeczowym. Chłopaki z c+ mieli tę sytuację zanalizować w kontrowersjach ale oczywiście zabrakło czasu. Liczę tutaj na 2 mecze kary dla Lewandowskiego, podobnie jak WD postąpił z Boguskim tuż przed meczem z Legią. Zobaczymy czy istnieje w futbolu coś takiego jak sprawiedliwość. Wkurzyła mnie postawa c+, bo przy tej sytuacji z Boguskim sami podkreślali, że są za tępieniem takich zachowań na boisku. A czy to jest Lewandowski czy Jacek Wiśniewski, znaczenia większego to nie powinno mieć dla WD.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
o ten łokieć Lewandowskiego:
ja tam bym na WD za bardzo nie liczył ani specjalnie tam z płaczem nie leciał. To,że jakieś gnojki z donosem na Rafała poleciały nie znaczy, że akurat dla nas to ma być wzór. Poczekajmy jeszcze z parę meczy , niech ten numer powtórzy raz czy drugi. Nawet nie będzie wiedział kiedy i za co ktoś mu w giry wejdzie albo przy upadku kolano pod zęby podstawi, że następny raz to się pięć razy zastanowi, bo może jeszcze bardziej boleć. Grajki się same umieją przypilnować, szczególnie gdy o młodego chodzi. |
Cytat:
|
Wracajac do zachowania Lewandowskiego, ciekawi mnie jak cala sytuacje skomentuja forumowi legionisci, ktorzy przy okazji skoordynowanej akcji Canal+ oraz Komisji (L)igi wymierzonej w Boguskiego, nasmiewali sie z nas, wyzywajac od placzkow i milosnikow teorii spiskowych?
Moze ktos sprobuje wytlumaczyc, dlaczego Boguski moze zostac ukarany w przyspieszonym trybie, a Lewandowski juz nie ? No i jak tu w swietle tych wydarzen, wypada stacja Canal+, ktora wydaje sie, ze swoj program pt."kontrowersje" powinna zaczac od zajscia na boisku w Poznaniu ? Moim zdaniem wypadla zalosnie. |
Cytat:
A może jestem Amikofobem i gdyby Lech miał grać za tydzień mecz z Legią to by jednak znalazł się czas na przeanalizowanie sytuacji ? sam już nie wiem... ;/ ale chyba jednak odpowiedź druga jest bliższa prawdy :-) |
Ja też jestem ciekaw, co "fachowcy" w szybkiej piłce na ten temat powiedzą. Bo jeśli wstydliwie przemilczą temat, to dadzą innym znak (:kopać ile wlezie, byle kamera nie widziała). Oby nie było takiej podwójnej moralności.
|
Cytat:
|
Cytat:
Zawsze mozesz wyslac maila z takim pytaniem jakie zadales w swoim poscie: Cytat:
|
Nie no pewnie, ja nie oskarzam kibicow Legii o nierowne traktowanie, bo to nie wy odpowiadacie za to co sie dzieje (moze poza tymi legionistami z KL :) )
Chodzilo mi tylko o krotki komentarz. Pol roku temu mocno z nas laliscie, zarzucajac wietrzenie spiskow, paranoje itd. Pytanie, czy w zainstnialej sytuacji nadal tak uwazacie ? :> |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
C+ zawsze omawia kontrowersje chronologicznie, więc nie dziw się, że sytuacja z ostatniego meczu się nie znalazła. Napewno to odpowiednio zinterpretują za tydzień i jak będzie trzeba to Lewandowski będzie pauzował. Z resztą co tu ma C+ do gadania, od komisji powinno się tego wymagać. Jeszcze chciałbym zauważyć, że takiego agresywnego zastawiania piłki rękami, za które Szala dostał czerwo ostatnio, było w tej kolejce trochę. Jednak nawet trafiających w twarz (np Hajto) piłkarzy nie traktowano tak samo. W meczu Wisły też była taka sytuacja, gdzie Polonista padł jak rażony piorunem uderzają c się o rękę Wiślaka i nic nie było. I żeby było jasne wg mnie takie sytuacje to nie czerwień oczywiście. |
Eustachy, kibice Legii odwiedzający nasze forum może i tak uważają. Pytanie jednak, co o tym sądzą "dziennikarze" zarówno z gazet, jak i TV. Piszę w cudzysłowie bo do pracy niektórych mam sporo zastrzeżeń. Polowanie na Wisłę i zwiastowanie jej końca, "bo dobrze się artykuł sprzeda", albo naciągane wiązanie naszego klubu z korupcją "były zawodnik/ II trener / ktoś tam... Wisły zamieszamy w...
Niech się lepiej do Lecha, pardon Amiki z Pyrolandii przyczepią. Niech zanalizują zachowanie Lewandowskiego (czy po dzisiejszym nie powinien dostać pauzy), niech też napiszą, że Lech poczynił "fantastyczne" transfery w zimie, a Amica Wronki, z którą wiceprezes z Poznania tak chętnie się utożsamia, jeszcze nie została rozliczona. Byłaby beka, gdyby wbrew wszystkiemu mistrzem została Wisła albo Legia, a Lech/Amica skończył w drugiej (pierwszej) lidze... Wiem, wiem, fantastyka i sprawiedliwość piętro wyżej. |
Cytat:
el Nuero pelna zgoda. W Polsce dziennikarstwo praktycznie nie istnieje. Zamiast tego mamy "dziennikarzy", z czego wiekszosci powinno sie zabronic wykonywania zawodu w trybie natychmiastowym, a przy tym niejednego osadzic jeszcze dodatkowo w zakladzie karnym pod zarzutem medianego huliganstwa. Kiedy Boguski zrobil wymach noga, probowano zrobic z niego pierwszego brutala ligi. Teraz gdy Lewandowski probowal wybic komus zeby, ci sami ludzie zbywaja wszystko milczeniem i udaja ze nic sie nie stalo, bo przeciez komu potrzebne robienie z tego afery ? |
Sytuację powtarzano kilkakrotnie w powtórkach po samym zajściu. Zobaczymy co chłopaki z publicznej powiedzą na ten temat. Jeśli macie do C+ jakieś uwagi co do tej sprawy: [email protected]
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Zapis video c+ oczywiście powinien udostępniać. Może im nawet przekazywać wszystkie nagrania z kamer i niech sobie to oglądają sami, ale niech nie czekają na magazyn ligowy i interpretację sędziego Ryszki, czy innego Wita Stwosza (wiem wiem teraz jest inny).
|
GemHZR naprawde sadzisz, ze Canal+ nie mial zadnego wplywu na zawieszenie Boguskiego ?
To za co w takim razie prowadzacy Jacek i Agatka przepraszali pozniej Skorze w studio po meczu przy L3 ? No i czy potrafisz podac choc jeden przyklad, kiedy KL uarala pilkarza zanim jego przypadek trafil do "kontrowersji" ? Bo z drugiej strony, jesli by tak zawieszono Lewandowskiego dajmy na to juz jutro, to jaki sens bylby w przenoszeniu przez C+ tej kontrowersji do rozpatrzenia na nastepny tydzien ? Komisja Ligi swoje, a my i tak swoje ? |
Niestety mieli, co nie znaczy, że tak powinno teraz ustawowo to działać." Niestety" nie dlatego, że nie mieliście piłkarza ;) tylko dlatego, że nikt z urzędników nie rusza dupy w takich sprawach dopóki się nie poda mu tego na złotej tacy.
|
Dlaczego kiedy Lewandowski z Amiki wali kogos z łokcia nikt sie tym nie intersuje a sprawe Boguskiego potraktowano "priorytetowo" ,zeby oslabic Wisle przed meczem z Legia.????
Sprawa jest oczywista. Za tydzien Lech nie gra Legią. |
A ja się bede rozckliwiać nad Śląskiem. Gra pięknie,widowiskowo,ofensywnie. Fojut to profesor na stoperze,zresztą sami się przekonacie,że WKS jeszcze namiesza... Pozdrawiam, ŚWL!
|
ale płaczecie, za tydzień Lech nie gra z Legią, ale za 3 gra z Wisłą :), więc dla nas to lepiej że komisja się nie śpieszy.
|
Cytat:
Lech nie gra za tydzień z Legią! Eustachy to nie gra pod Lecha ale pod Legie. Inaczej Wieszczycki już zrobiłby nagonkę na całą Polskę jakie to chamstwo się rozpleniło z R22 (Boguski) na Bułgarską (Lewandowski) :D |
Wieszczyckiego akurat nie było w studiu jeśli o to Ci chodzi, może za tydzień.
|
Cytat:
|
ma ktoś linka do video z tą kontrowersyjną sytuacją, o której mówicie?
|
Wasze forum nieodmiennie dostarcza mi powodów do śmiechu chłopaki. Zdecydowanie tak, Lech się zaciął, padł mit znakomitego skałtingu, a na dodatek cham Lewandowski dobrowolnie nie poprosił PZPN-u o karę. Ach, bym zapomniał, i to kolejne fuksowate zwycięstwo 1:0, bo przecież słupki i poprzeczki to żadne sytuacje, poza tym Frankowski nie zjadł na obiad swojej ulubionej kaszanki i dlatego piłkę tylko około pięciu razy na boisku dotknął, zamiast strzelać bramki jak Arce.
Tak trzymać Wiślacy. :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:36. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl