![]() |
To jest II Bundesliga Panowie...
Sparing sparingiem, ale przegrali znów spotkanie przez stałe fragmenty gry. To jest niemożliwe, że w takim klubie nie dostrzegają takich błędów. |
Mnie bardziej martwi, że w 2 poł. grając z przodu (jak wynika z relacji)
------- Genkov------- Iliev-----Melikson------Boguski -----Jirsak----Wilk----- nie stworzyli sobie zbyt wielu okazji. Sparing sparingiem, ale to średniak 2. Bundesligi. Tu nie wynik się liczy, ale sposób gry. Grając nawet towarzysko z rywalem tej klasy co Eintracht, Wisła powinna prowadzić grę i stwarzać sytuacje. Najwidoczniej nasi jak na razie pod formą. |
Cytat:
|
Panowie i Panie,
ile osób widziało cały mecz? każdy z Was komentuje, wyśmiewa itp. Chcecie pomóc to zasuwać po bilety, karnety... Co do meczu to z krótkiej relacji wynika tylko, że drużyna powinna popracować nad atakiem i obroną przy stałych fragmentach. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wisła jest na tym etapie przygotowań co Legia, a jakie wyniki ma Legia każdy wie.. dziś też wygrała na Cyprze!
Co z tą Wisłą? Kaziu co z tą Wisłą? Zaczynam chyba pomału tęsknić za Robertem... |
niektórym proponuje przerzucenie się na inne kluby. Legia ma super wyniki w sparingach :D, Polonia robi spektakularne transfery :D
Pysio, Legia zaczeła przygotowania tydzień wcześniej. |
A co kogo obchodzi Legia? To ich sprawa a jak Ciebie pysio to tak rajcuje to idź na ich stronkę razem z nimi się ekscytuj nad zwycięstwami z przeciwnikami U-21 ... z wyjątkiem dzisiejszego słabeusza z ligi Cypryjskiej .
|
Cytat:
|
O czym Ty piszesz pysio, Legia grała z młodzieżówkami Ajaxu i Apoelu, chłopie z młodzieżówkami ! Zaś co do naszych składów to obok piłkarzy z I jedenastki też byli młodzieżowcy (i tu podobnie jak L), jednak jakbyśmy zagrali z młodzieżówką to okay, ale graliśmy z ekipa II ligową będącą w trakcie sezonu, czyli jednak takie porównania z L, to czysty absurd. Poza tym Wisła dopiero zaczęła przygotowania, więc nie jest na ty samym etapie co drużyna do której ją porównujesz.
Ale ogólnie to pozdrawiam. ________ Ważne jest i zarazem smutne że ponownie tracimy bramki po stałych fragmentach gry i nad tym to Pana Moskal powinien zdecydowanie popracować. |
Cytat:
|
Obecnej Wiśle bliżej jest do gry o utrzymanie w takiej II Bundeslidze niż do gry w pucharach. Szczęśliwym zrządzeniem losu tak na prawdę zawdzięczamy możliwość gry ze Standardem a dodatkowo przyjęta polityka oszczędnościowa w klubie powoduje że nikt poważnie nie podchodzi do potyczki z Belgami - priorytetem jest zakwalifikowanie się do europejskich pucharów w przyszłym sezonie choć z drugiej strony widząc kadrę zespołu i co z niej może pozostać w lecie można zadać uzasadnione pytanie po co mielibyśmy gra w pucharach - gdyż co nieuniknione Wisłę czeka kolejna rewolucja i czy wyjdziemy z niej obronną ręką śmiem wątpić po tym czego do tej pory dokonaliśmy na polu wzmocnienia kadry zespołu. Można również zapytać czy Wiśle potrzebny jest dyrektor sportowy - gdy nie ma pieniędzy nie tworzy się fikcyjnych stanowisk od których zależy w 99% powodzenie pracy w tym biznesie.
A co do sparingu i kwestii stałych fragmentów gry - nie ma jakości to błędy indywidualne powtarzać się będą i może Moskal z nimi to trenować do usranej śmierci a i tak ich tego nie nauczy. |
Cytat:
Ludzie to tylko PIERWSZY ! sparing, wynik tak naprawdę gó..no znaczy w kontekscie przygotowań do sezonu. Wrócili po miesięcznych urlopach, zaczęli mocniej trenować i już mówią coś o "ciężkich nogach" W tym sparingu chodziło o to żeby się rozbiegali i powoli przyzwyczajali do rytmu meczowego. Dobrze, że nikt nie doznał żadnego urazu, bo właśnie teraz to ryzyko jest największe. Formę meczową mają budować w Portugalii, a tutaj skupiają się na przygotowaniu fizycznym. Poza tym wspomniany przez ciebie Mr. Maaskant, rok temu w sparingach dostawa wpier..ol od Duńczyków i Norwgów. W sparingach to remisowaliśmy z Liverpoolem i wygrywaliśmy z Sevillą, gdy ta kosiła wszystkich w Pucharze Uefa. Co kibice tych drużyn mieli wtedy myśleć - What the fuck - who they are ? |
Cytat:
|
Nic tak nie poprawia humoru jak lamenty po sparingach. Ja się cieszę że Legia wygrywa hihi.
Niemcy grali z Mistrzem Polski, więc się spięli. A nasi grali po połówce więc wynik to pryszcz. Bardziej by mnie interesowało ile oddaliśmy strzałów i kto prowadził grę. |
Weźcie przestańcie marudzić. Wypowiedzi są w tonie jakbyśmy się bili o utrzymanie, a rozpoczęliśmy dopiero zgrupowanie. I jeszcze to oglądanie się na legię, że wygrywa... z KIM wygrywa i GDZIE wygrywa? Grają z ogórami na kartofliskach (dzisiejszy sparing rozgrywany na niewymiarowym boisku, Skorża się cieszył że nikt nogi nie złamał) w dodatku zaczęło się ciśnienie, bo to ich drugi rok z rzędu jak grają na Cyprze w takich warunkach z takimi przeciwnikami. Ludzie, cierpliwości!
|
Zaczyna sie...:haha:
|
Trzeba zmienić trenera.
|
Cytat:
Nie zmieniając faktów jest tak: - Wisła 1 sparing, głównie dla rozbiegania - Niemcy, próba generalna przed weekendowym startem rundy (o ile nic mi się nie pokićkało). Jest delikatna różnica chyba? :-) |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Piszesz do fanfan:
Cytat:
|
Czasem mam wrażenie, że niektórzy userzy są opłacani przez klub, aby pisać jakieś propagandowe teorie o "jedynie rozbieganiu" o "graniu po pół litrze" i tego typu śmiesznych wyjaśnieniach..
Czy wy naprawdę nie widzicie, że jest źle, że przegrywamy ze słabeuszami, że gramy kichę i nie widać poprawy? Coś czuję, że trener Moskal jest jednak złym trenerem bo jest traktowany przez rzeszę piłkarzy po koleżeńsku bez okazywania żadnego respektu.. Panie Basałaju, chcemy wiedzieć na czym stoimy! Ten klub ma jakąś długofalową wizję rozwoju czy został już opuszczony przez kapitana i tonie pomału... |
Cytat:
|
Cytat:
wiedzialem że jesteś idiotą ale jednak nie spodziewalem sie ze az takim:) |
Cytat:
|
Ze przez tyle lat jeszcze nikt nie zdarzyl Ci kupic klockow Duplo to az dziwne...
|
Cytat:
Powinni być albo na tyle słabi, żebyśmy ich pojechali, albo na tyle mocni, ze cokolwiek poza sromotną porażką zostanie uznane za sukces:mysli: |
Należy jak najszybciej pozbyć się Kazia Moskala .
To co dziś się stało to skandal , którego MY , kibice Wisły Kraków nie możemy puścić płazem. Jeśli nie dojdzie do zmian , skompromitujemy się ze Standardem . Przewiduję 0:4 w pierwszym meczu. |
Te wszystkie okresy przygotowawcze to jedna wielka podpucha. Na dobrą sprawe nie widzę za dużego powiązania między nimi a dobrą grą drużyny. Zazwyczaj grają tę samą padlinę co wcześniej, albo jest jeszcze gorzej. Kwestia losowa co akurat się wydarzy. Przynajmniej w kontekście Wisły tak to wyglądało do tej pory.
Cóż, czekam na efekty pracy Kazimierza. Zobaczymy co Moskal wykombinuje, czy będzie w stanie wymóc na nich cokolwiek. Liczę, że poprawie ulegnie chociaż jeden z tych aspektów gry zespołowej: -gra bez piłki w ataku -współpraca formacji, trzymanie dobrych odległości, szybkie formowanie "szyku" bojowego :) -pressing -zaangażowanie w odbiór piłki większej ilości zawodników, nie tylko obrońców Nie wiem, łudzić się czy bez szans ?:) |
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia |
Pysio odeslij go do postow Planca to moze zakapuje co i jak
|
Cytat:
Cytat:
|
Braunszwik to pewnie nie gorzej od Nas płaci skoro mają na koszulkach reklame Volksvagena,To i zawodników mają solidnych
|
Cytat:
Ja proponuje kawe na ławe Walkower dla Standardu a co! |
Cytat:
|
Kurz weź chłopie nie strasz...Ja nie wiem co się na tych niby obozach robi. Nie mam po prostu pojęcia. Przecież potem w lidze pierwsze 2-3 kolejki ligowe wyglądają tak nędznie, że aż strach...Pierwszy mecz to wiadomo, że lipa, drugi też, podobnie jak 3 i 4 :D Nasz przód jeszcze jakoś można ogladać ale obrona, szkoda gadać. I nie wierzę, że Moskal to naprawi.
|
Cytat:
|
Mój post oczywiście jajcarski , jestem w sumie mile zaskoczony ,że nie ma burzy w tym temacie , bo rok temu o tej porze była istna masakra po porażkach w Copa del Sol .
Pamiętam też rok temu jak graliśmy w lutym sparing ( zresztą wygrany ) z BATE tuż przed ich meczami w 1/16 Ligi Europy i strasznie im wtedy zazdrościłem , w życiu nie spodziewając się ,że uda nam się to osiągnąć - tak więc cieszmy się panowie , bo za takimi okresami mimo żenującej gry w lidze będzie się tęskniło , o ile nie pójdziemy znacząco do przodu na płaszczyźnie sportowej i organizacyjnej. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl