Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Reprezentacja Polski (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=181)

someonewisp 09.06.2010 21:20

A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi. Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?

edit. No dobrze, może i nie spodobała się Smudzie jego reakcja na treningu. Ale można śmiało powiedzieć, że to bzdura. Powołał go na Puchar Króla i tam jakoś mu nie podpadł. Jeden wielki hipokryta z tego Smudy. Powiem szczerze, że jak przeczytałem jego wypowiedź to we mnie zawrzało.

WISŁAZWE 09.06.2010 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 911551)
A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi.Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?

Tylko od tego czy zagrasz 1 minutę czy 90 minut zależy to jak się prezentujesz na treningach patrząc na fakt że w Wiśle nie miał konkurencji na treningach nie walczył w 100%, tak samo było zapewne w reprezentacji, tylko że kadra to nie to samo co klub tu trzeba dać więcej z siebie jeszcze na treningu a nie tylko w meczu. (Chodzi mi o to że kadrze jest większa konkurencja)

Z tego co da się wywnioskować z rozmowy Smudy to Małecki może zapomnieć o powołaniu do czasu kiedy przestanie gwiazdorzyć, stroić fochy a zacznie zapierdzileać na boisku wsczególności treningowym!!

Swoją drogą ciekawe czy Małecki na treningach kadry zachowuje się tak samo jak na meczach Wisły, on może spierdzielić a inni już nie.

Chłopak niech lepiej zejdzie na ziemie bo E2012 to oglądnie ale z trybun.

jova 09.06.2010 21:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 911276)
A ja tu bylem besztany przez wiele osob, bo osmielilem(!) sie krytykowac Smude(zdecydowanie wczesniej przed tym meczem) za ofensywne ustawienie. Na wielkich imprezach(MS, ME) bedziemy mieli w grupie 2 swiatowe potegi i 1 sredniaka...z tymi ekipami mamy grac ofensywnie :D? Przede wszystkim dobrze poukladana gra obronna, wypracowane stale fragmenty gry i kontrataki...tak to ma wygladac, a nie wychodzenie na Hiszpanow z 3 napastnikami, bo to samobojstwo. Majac lepszych pilkarzy(zaledwie kilka lat temu) wlasnie tak gralismy. Teraz mamy pilkarskich inwalidow(z kilkoma wyjatkami, mowie o pokoleniu 85+) i probujemy jakas dziwna gre ;).

Gdzie ty chłopie widziałeś to ofensywne ustawienie? Chyba tylko na papierze. Ja zrozumiałbym gdyby ktoś krytykował złe wymienianie się strefami, odpuszczanie krycia, za mało agresywne doskakiwanie do rywali, złe przesuwanie się, ale ofensywne ustawienie? Gdzie ono było? Przecież broniliśmy się dziesiątką ludzi. Ci nasi napastniko-skrzydłowi grali pomocników. To było praktycznie ustawienie 4-5-1, a nie żadne 4-3-3.
Obejrzyj sobie gole. Hiszpanie zdobywali bramki przy nasze przewadze liczebnej.

rzep 09.06.2010 22:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 911484)
Polska U21 przegrała z Luksemburgiem. Jesteśmy na dnie. Niżej w Europie być już nie można.

w składzie Jakub Kosecki, pewnie za dużo na facebooku poklikał i się zmęczył biedaczyna, nie było sił przeciwstawić się jednej z europejskich potęg- Luksemburgowi

Wojtas 09.06.2010 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 911242)
Co to za różnica czy grałby Mały za Rybusa, Brożek za Dudke czy ktoś inny za Sobiecha i tak i tak byłoby to samo czyli pogrom z Hiszpanią i przepaść, tu nie chodzi o nazwiska. Całe szkolenie, mentalność jako narodu, mentalność pilkarzy, dzieci, podejscie trenerów. Śmieszne głosy, że oni się czegoś nauczyli po tym meczu. San Marino czegoś sie nauczyło po pogromie w Kielcach. Różnica edzie tylko rosnąć a nie maleć i taka jest prawda, z roku na rok wychodzą z Polskiej młodzieży coraz gorsi zawodnicy, regularnie w dół.

Dodać też trzeba to że Smuda nie ma pojęcia najmniejszego o taktyce i to juz wiedziałem od dawna, to dobry motywator i nic więcej. Wyjść takim ustawieniem na obecną Hiszpanie to mogła Argentyna lub Holandia. Reszta nawet z Brazylią, Włochami, Francją, Niemcami i Anglią by się zamurowała, bo wiedzą ze inaczej to się źle skończy. Wyjść bez defensywnego pomocnika z Glikiem, Sadlokiem, którzy na oczy nie widzieli poważnej piłki i mają 2-3 występy w kadrze to samobójstwo. Prawda jest taka, że powinniśmy się cieszyć że skończyło sie tylko na 6-0 bo Hiszpanie nawet nie podkręcali tempa. To juz lepiej było postawić autobus w bramce i by sie skończyło pewnie na 3-0 i tez byśmy mieli jakąś jedna sytuacje bramkową. Najbardziej boli, że kiedys sie mówiło, że technike zniwelujemy wybieganiem, walką, ale żeby walczyć trzeba być perfekcyjnie przygotowanym fizycznie, nam nawet w tym przygotowaniu fizycznym świat odjechal na lata.

Przeciez Smuda został wybrany przez ten beton z PZPN nie dlatego ze jest super tylko dla tego ze przy nim oni i cala reszta bedzie miala super.
Troche pogada,pokrzyczy ,i jakos sklad posklada a na pracodawcow i caly system szkolenia zlego slowa nie powie.

Zygac mi sie chce jak widze jak skażony jest polski futbol .

Na Euro 2012 to bedziemy kwiczec ,bo tak slabi bedziemy ,no ale do tego czasu bedą nam wmawiac ze "jest dobrze".tak jak wczoraj komentatorzy z TVP.

A teraz zeby narod zobaczyl ze jednak jestesmy zajebisci czas zagrac z kims slabszym ale w sumie obok Malty, San Marino i Luksemburga z Europy nikt mi do glowy juz nie przychodzi.

For_FuN_ 09.06.2010 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 911569)
Gdzie ty chłopie widziałeś to ofensywne ustawienie? Chyba tylko na papierze. Ja zrozumiałbym gdyby ktoś krytykował złe wymienianie się strefami, odpuszczanie krycia, za mało agresywne doskakiwanie do rywali, złe przesuwanie się, ale ofensywne ustawienie? Gdzie ono było? Przecież broniliśmy się dziesiątką ludzi. Ci nasi napastniko-skrzydłowi grali pomocników. To było praktycznie ustawienie 4-5-1, a nie żadne 4-3-3.
Obejrzyj sobie gole. Hiszpanie zdobywali bramki przy nasze przewadze liczebnej.

No wybacz, ale jesli wystawia sie tylu pilkarzy, ktorzy nie potrafia bronic(Peszko, Blaszczykowski, Nowak, Lewandowski, Mierzejewski i boki obrony...), a maja preferencje raczej ofensywne(przynajmniej w naszej lidze ogorkowej)...to chyba jest to ustawienie do przodu :D?

jova 09.06.2010 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 911608)
No wybacz, ale jesli wystawia sie tylu pilkarzy, ktorzy nie potrafia bronic(Peszko, Blaszczykowski, Nowak, Lewandowski, Mierzejewski i boki obrony...), a maja preferencje raczej ofensywne(przynajmniej w naszej lidze ogorkowej)...to chyba jest to ustawienie do przodu :D?

Ustawienie taktyczne to jedno, a dobór wykonawców to inna bajka. Smuda konsekwentnie próbuje wprowadzić swoje ustawienie, choć poszczególnych piłkarzy próbuje na różnych pozycjach.
Poza tym akurat we wczorajszym meczu straty goli wynikały raczej z tego, że to zawodnicy broniący nie wywiązywali się ze swoich zadań, a nie z tego, że gracze ofensywni dawali im niewystarczające wsparcie.

For_FuN_ 09.06.2010 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 911616)
Ustawienie taktyczne to jedno, a dobór wykonawców to inna bajka. Smuda konsekwentnie próbuje wprowadzić swoje ustawienie, choć poszczególnych piłkarzy próbuje na różnych pozycjach.
Poza tym akurat we wczorajszym meczu straty goli wynikały raczej z tego, że to zawodnicy broniący nie wywiązywali się ze swoich zadań, a nie z tego, że gracze ofensywni dawali im niewystarczające wsparcie.

Widac mamy kompletnie inne spojrzenie na futbol. Wedlug mnie w XXIw. wszyscy pilkarze danej druzyny musza uczestniczyc i musza tworzyc gre obronna(zeby daleko nie szukac - Hiszpania). Diagnoze postawilbym wrecz przeciwna...formacje graly za daleko od siebie i Hiszpanie mogli robic co im sie zywnie podobalo. Nie odmawiam tego, ze nasi nie biegali, ale biegac, a przede wszystkim ustawiac sie, trzeba umiec.

wolfy 10.06.2010 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 911544)
Faktycznie, młodzieżówka przegrała z Luksemburgiem a nie tak dawno dostała ostry łomot od Azerbejdżanu.

Możemy oficjalnie uznać, że zaliczyliśmy dno.

kreseq 10.06.2010 00:32

Pozostaje nam zagrac mecz z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...ce_no%C5%BCnej

Jedyna chyba druzyna z ktora na 100% wygramy bo.... w sumie w linku jest wszystko ;) Chociaz znajac naszych grajkow to kto wie...

6:0 seniorow, juniorzy przegrywaja z Luksemburgiem... szkoda slow...

jova 10.06.2010 01:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 911623)
Widac mamy kompletnie inne spojrzenie na futbol. Wedlug mnie w XXIw. wszyscy pilkarze danej druzyny musza uczestniczyc i musza tworzyc gre obronna(zeby daleko nie szukac - Hiszpania). Diagnoze postawilbym wrecz przeciwna...formacje graly za daleko od siebie i Hiszpanie mogli robic co im sie zywnie podobalo. Nie odmawiam tego, ze nasi nie biegali, ale biegac, a przede wszystkim ustawiac sie, trzeba umiec.

Ale to nie jest kwestia doboru ustawienia tylko wykonania przez piłkarzy zadań powierzonych im w ramach ustawienia. Moim zdaniem założenia taktyczne były prawidłowe, ale zespół ich nie wypełniał. Taktyka nie była zbyt ofensywna. Nie graliśmy zbyt wysoko. Cofaliśmy się, ale bezmyślnie. Nie kontrolowaliśmy ruchu rywali i nie korygowaliśmy ustawienia gdy zmieniali pozycje. Zawodnicy ofensywni pomagali bronić, ale cała drużyna nie atakowała wystarczająco agresywnie i odpuszczała krycie. Zawodzili przede wszystkim obrońcy, którzy indywidualnie prezentowali się po prosty fatalnie. Choćby w pomocy grało trzech defensywnych pomocników to przy takiej grze obrońców i tak dostalibyśmy wpieprz.

Gdybyśmy wychodzili z jakimiś szaleńczymi atakami, po których obrona była ustawiona zbyt wysoko, Hiszpania przeprowadzała kontry i w ten sposób zdobywała gole, to przyznałbym Ci rację. Rzecz w tym, że bramki dostawaliśmy w sytuacjach, w których nasi mieli przewagę liczebną, ale bronili się nieumiejętnie. Gra nie była ani zbyt ofensywna, ani zbyt defensywna. Zawiodło wykonanie taktyki.

KOMINEK 10.06.2010 08:12

Założenia taktyczne ustawia się pod zespół a nie odwrotnie. Patrzę, jakich mam piłkarzy patrzę, z kim gram i dopiero dobieram taktykę a nigdy na odwrót to chyba logiczne.

Mówienia ja chcę grać odważnie do przodu ofensywnie, bo tak lubię jest głupotą i kończy się tak jak się skończyło z Hiszpanią.

Ja nienawidzę ,,włoskiego” stylu grania ale jak się gra z Barceloną czy z Hiszpanią czy z Brazylią to niestety jedyną szansą na pozytywny rezultat jest murownia bramki i brzydka gra polegająca na wybijaniu przeciwnika z rytmu oraz nadzieja że pójdzie jedna dwie akcje i coś się strzeli.

Inter ograniczył możliwości Barcelony i wygrał półfinał, a potem i finał Ligi Mistrzów.

Smuda - Ale wszyscy narzekali, że grał brzydko. My mamy się uczyć. Dziś zmienię taktykę, za trzy miesiące znowu zmienię, bo przegram jakiś mecz i efekt będzie taki, że na Euro zostanę bez drużyny i założeń.

- tyle w temacie my mamy grać ładnie - no to grajmy

WISŁAZWE 10.06.2010 08:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rzep (Post 911577)
w składzie Jakub Kosecki, pewnie za dużo na facebooku poklikał i się zmęczył biedaczyna, nie było sił przeciwstawić się jednej z europejskich potęg- Luksemburgowi

Tylko niech nie mówią że byli zmęczeni, bo Smuda tak chciał w jakimś stopniu usprawiedliwić kopaczy "" zagraliśmy dobry mecz z Serbią 90 minut w ciężkich warunkach, może stąd brak sił na Hiszpanię.

Na to cięta riposta Roman Koseckiego, jak my możemy być zmęczeni jak nasi chłopcy rozegrali 35 meczy a taki Xavi 70, więc ciekawe co teraz powie o swoim synku. Przecież nie mógł być zmęczony...

Jesteśmy w dupie ze szkoleniem młodzieży i to wychodzi po takich meczach jak ten z Luksemburgiem staczamy się. Smutne ale prawdziwe, brak baz treningowych, brak pieniędzy na szkolenia lepiej wydawać na kolejne idiotyczne zjazdy PZPN i tam debatować co by tu zmienić i oprócz tego że jedyną zminą jest to że na następnym spotkaniu jets więcej wódki to polska piłka jak z tyłu było to i jest dalej, ale sukcesów się wymaga bo tak i już, nie patrząc na to że powoli kraje wschodnie będą nas ogrywać z palcem w dupie ( w szczególności tyczy się to kadr młodzieżowych), póki nie dojdzie to jakieś zmian pokoleniowych w PZPN leśne dziadki nigdy nie znikną i dalej gnić będziemy w tym gównianym miejscu.

Jestem ciekaw jak Smuda przez 2 lata przygotuje tą drużynę do E2012, ja osobiście widzę to kiepsko znów 3 mecze ale tym razem zaoszczędzą na biletach do domu.

Sylwek1906 10.06.2010 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 911633)
Pozostaje nam zagrac mecz z : http://pl.wikipedia.org/wiki/Repreze...ce_no%C5%BCnej

Jedyna chyba druzyna z ktora na 100% wygramy bo.... w sumie w linku jest wszystko ;) Chociaz znajac naszych grajkow to kto wie...

6:0 seniorow, juniorzy przegrywaja z Luksemburgiem... szkoda slow...

chciałbyś żeby w rubryczce Najwyższa wygrana widniał wynik Wyspy Sark- Polska 1-0 ?? :lol::lol::lol:

Cichy 10.06.2010 08:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryk Małecki w październiku 2009 po meczu z Holandią
Czas przejrzeć na oczy, bo połowa zawodników z kadry U-21 nie nadaje się do tego poziomu. Rozmawiałem po meczu z kilkoma osobami i też się dziwią, że tacy piłkarze występują w reprezentacji.
(...)
Z zespołem przebywałem 10 dni i mówię otwarcie, że połowa się nie nadaje. To nie tylko moja opinia, trener też to powinien wiedzieć.

Pamietam jak wtedy wszyscy z nim jechali, że sodówka, że gwiazdor... Kto miał rację?

_ukoL 10.06.2010 09:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 911633)

Nie przesadzaj! :lol:
My nawet potrafimy wygrać z San Marino wysoko - co prawda na własnym terenie,
bo na wyjeździe gdyby ten z San Marino strzelił z karnego Fabiańskiego to mogliby
nie dowieźć 3 punktów do końca.

AYALA 10.06.2010 09:16

rzadko już sie zdarzają na poziomie międzynarodowym porażki 0-6 i jeszcze ten wczorajszy blamaż młodzieżówki z Luksemburgiem.Co tu dużo mówic kelnerami jesteśmy w piłke, trzeba poczekac aż te Orliki zaczną za kilka(naście ?) lat procentowac.

Co do Smudy to nie wiem czy jak jeszcze nas ktoś jesienią tak wysoko oklepie to nie będzie come backu Jurka Engela ?

dynek.pl 10.06.2010 09:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez someonewisp (Post 911551)
A kto z was się przejmuje tym pajacem Smudą? Małecki nawet nie zagrał dłużej niż 1 minutę więc nie wiem jako można go po tym oceniać? Ważne, że ten wielki treneiro sam lobbuje swoich ulubionych kopaczy - byłych i obecnych piłkarzy Lecha (w wyjściowej jedenastce na mecz z Hiszpanią - 5). Ogólnie powinniśmy martwić się o własne tyłki a tą pseudoreprezentacją nie zaprzątać sobie głowy. Następnym razem jak Małecki dostanie powołanie od niego, niech pokarze środkowy palec i odmówi. Po co tracić urlop na tą bandę nierobów?

Smuda pajac bo nie wystawil biednego Patryczka.
Mysle, ze zrobil to z premedytacja, to miala byc dla Maleckiego lekcja pokory i jak chce zaistniesc w tej kadrze to musie zacisnac zeby, przyjac to na klate i wziac sie do roboty - jak zacznie znowu narzekac w prasie to w tej kadrze zostanie skreslony.

Ogladajac ostatni mecz Wisly z Odra doszedlem to wniosku, ze wg. Maleckiego jedynie sluszne rozegranie taktyczne to pilka do
mnie, a jak nie to pretensje, machanie lapami czy krzyk. Szczerze jakbym mial grac z tak irytujacym kolesiem w jednej druzynie
to wolalbym przylutowac z dystansu niz mu podac nawet gdybym widzial go na lepszej pozycji. Gdyby byl taki dobry faktycznie
to by koledzue do niego grali czesciej tak jak do Kuby kiedys.
Mielcarski powiedzial kiedys na temat Iwanskiego, ze nie jest prawdziwym liderem Legii, ze zamiast kogos pochwalic, zmoblizowac za probe jakiegos zagrania nawet nieudanego tylko krzyczy i opieprza, a to wprowadza niepotrzebna
nerwowosc na boisku i psuje atmosfere. To samo tyczy sie Maleckiego w Wisle.

Wasiu 10.06.2010 09:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 911683)
rzadko już sie zdarzają na poziomie międzynarodowym porażki 0-6 i jeszcze ten wczorajszy blamaż młodzieżówki z Luksemburgiem.Co tu dużo mówic kelnerami jesteśmy w piłke, trzeba poczekac aż te Orliki zaczną za kilka(naście ?) lat procentowac.

Niestety na Orlikach mozna spotkac glownie facetow po 20-stce. Mlodzi owszem graja ale najwyzej w PESa na konsoli. Jedyna nadzieja sa moim zdaniem akademie pilkarskie w stylu tej Frankowskiego i Szymkowiaka oraz pilkarzy wyszkoleni za granica (Obraniak, Matuszczyk w kolejce czekaja Koscielny, Perquis - o nich PZPN powinien powalczyc). W Polsce nie ma samorodnych talentow. Jezeli jakis chlopaczek nie dostanie porzadnie w dupe to nigdy nie osiagnie sukcesu w footballu.

carpenter 10.06.2010 10:42

Dla mnie najlepszym przykładem jak myśli się w Polsce o piłce są obiekty sportowe na placu na Groblach.
Kiedyś znajdowały się tam dwa betonowe boiska do piłki ręcznej, na których oczywiście grało się w nogę.
Potem nieopodal ruszyła budowa Sheratona i obiekt zmieniono na parking dla maszyn budowy. W umowie było jednak iż po zakończeniu prac w zamian za korzystanie z placu wykonawca odnowi wszystkie boiska.
Tak też się stało, z tym że po kilku latach, obiekt ten znów zmienił się w plac budowy, kiedy zaczęto tworzyć tam parking podziemny. Kiedy niedawno roboty dobiegły końca, okazało się, że boiska betonowe zamieniła piękna zielona murawa, która już zdążyła zmienić się w błoto. Nie wiem kto za to odpowiada, ale według mnie
nie ma to nic wspólnego z zachęcaniem dzieci do sportu. Przecież przy odpowiednio sformułowanej umowie, całość kosztów stworzenia boisk ze sztuczną nawierzchnią mógł ponieść inwestor. Myślę że dużo łatwiej było by przyciągnąć dzieci na boiska ze sztuczną trawą, oświetlone wieczorem, niż na błotne pastwiska.
Oczywiście, kiedyś to nie przeszkadzało, człowiek całymi dniami grał w upale, nie zważając na zmęczenie i to, że nieraz boisko trzeba było opłacić kilkoma sińcami, gdy chętnych do gry było więcej, ale jak wszyscy wiemy czasy się zmieniły i dzieci trzeba do piłki zachęcić.

Marszałek 10.06.2010 11:13

Smuda dobrym trener nie jest. On jest w porządku na ligę,bardzo słabą dodajmy. Ale na imprezę gdzie trzeba wykazać się wiedzą taktyczną, to facet nie istnieje. Do tego jak zauważymy,że mamy marncyh kopaczy to na Euro nalezy się liczyć z wynikami co najmniej kompromitującymi. To mniej więcej tak jaby Luksemburg dostał organizację Euro.

wolfy 10.06.2010 17:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cichy (Post 911674)
Pamietam jak wtedy wszyscy z nim jechali, że sodówka, że gwiazdor... Kto miał rację?

No właśnie. Ale Patryk jest zły, bo wyłożył prawdę o naszej młodzieżówce.

kubawislak 10.06.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasiu (Post 911698)
Niestety na Orlikach mozna spotkac glownie facetow po 20-stce. Mlodzi owszem graja ale najwyzej w PESa na konsoli. Jedyna nadzieja sa moim zdaniem akademie pilkarskie w stylu tej Frankowskiego i Szymkowiaka oraz pilkarzy wyszkoleni za granica (Obraniak, Matuszczyk w kolejce czekaja Koscielny, Perquis - o nich PZPN powinien powalczyc). W Polsce nie ma samorodnych talentow. Jezeli jakis chlopaczek nie dostanie porzadnie w dupe to nigdy nie osiagnie sukcesu w footballu.

Oj święta prawda, wiem bo sam już kilka razy byłem na orliku. Widzę to na przykładzie choćby mojego brata, ja w jego wieku nie widziałem świata po za piłką, a on nie widzi świata po za komputerem...

royalmichael 10.06.2010 17:51

http://demotywatory.pl/1733222/--Pat...hac-na-Mundial
Powinno być: Patrz! on chciał moją koszulkę :lol:

KOMINEK 10.06.2010 22:39

No ja do końca nie jestm przekonany. Moje dziecka jak tylko mają chwilę biorą piłkę i z kolegami jazda a w miejscowym klubie trzeba czekać w kolejce by się dostać do młodzików.

rw88 11.06.2010 07:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Awe (Post 911228)
Z przodu mieliśmy 5 piłkarzy ofensywnych i Murawskiego, który też nie jest człowiekiem od czarnej roboty.

Oglądnij sobie mecz w Rubinie, tam Murawski w rozegraniu piłki kompletnie nie istnieje, ma cały mecz spełniać rolę tego co biega, odbiera i podaje do najbliższego. I głównie dzięki niemu drużyny grające na Rubin mają sporo problemów z rozegraniem piłki, co wpływa na znikomą ilość traconych bramek przez drużynę z Kazania.

Mahamed_isin Sahad 11.06.2010 07:58

[QUOTE=Wojtas;911587]Przeciez Smuda został wybrany przez ten beton z PZPN nie dlatego ze jest super tylko dla tego ze przy nim oni i cala reszta bedzie miala super.
Troche pogada,pokrzyczy ,i jakos sklad posklada a na pracodawcow i caly system szkolenia zlego slowa nie powie.

Może i ten beton go wybrał ale zauważ że ciężko o bardzo dobrego trenera.
Smuda był najlepszy w tym czasie po sukcesach z Lechem i go wybrano.

Poza Smudą, Kasperczakiem i Skorza

Nie licząc tych starszysz którzy już pracowali na stanowisku selekcjonera.
To pozostaje na trener z zagranicy na którego nas po prostu nie stać!

John1906 11.06.2010 08:09

Wiadomo, że 6:0 to kompromitacja, ale trzeba wziąć pod uwagę, że ta reprezentacja jest dopiero w początkowej fazie budowy to raz. Dwa graliśmy z mistrzami Europy, którzy jadą na mistrzostwa świata jako jeden z faworytów, więc jakoś specjalnie ten wynik mnie nie dziwi.
Mecze z Serbią i Finlandią wypadły w miarę dobrze wg mnie.

kubawislak 11.06.2010 08:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mahamed_isin Sahad (Post 912109)

Nie licząc tych starszysz którzy już pracowali na stanowisku selekcjonera.
To pozostaje na trener z zagranicy na którego nas po prostu nie stać!

O pieniądze bym się tu nie martwił, bo one by się znalazły na trenera z zagranicy. PZPN to bogata organizacja, o czym nie jednokrotnie sami informowali. Smuda został wybrany bo taka było wola narodu. Na Franza była moda, a PZPN był poddawany nieustannej krytyce. "Chcieliście Smude to go macie, a my znów możemy usiąść na wygodnym fotelu". No cóż zagrali beznadziejnie, spodziewałem się 3, 4 goli, ale nie 6, sądziłem, że skoro dał samych ofensywnych zawodników, to strzelą jakaś bramkę. Weźmy po uwagę fakt że, Hiszpania to obecnie jedna z najlepszych reprezentacji i przez wielu, moim zdaniem słusznie uznawana za głównego faworyta Mundialu. Kopacze zagrali poniżej krytyki, a ich zachowanie, po meczu(bezradny Sobiech walczący o koszulkę Fabregasa) pokazało tylko, że na boisko wyszli już jako przegrani, coś Smuda, nie przemówił im do główek... Oni byli wprost bezradni, zachowywali się na boisku jak Sam Marino, oglądając mecz nie jednokrotnie zgadywałem gdzie teraz będzie podanie, bo to widać po ruchach zawodników, nasi niestety się nie ruszali, popełniali wciąż te same banalne błędy...
PS: Komentarz Trzeciaka był jeszcze gorszy niż Szczęsnego. Po stracie drugiej bramki, średnio co kilka minut mówił, ze Smuda musi w przerwie zebrać zespół i odbyć porządną rozmowę...

Mahamed_isin Sahad 11.06.2010 09:46

Fakt zagrali fatalnie.
Nie liczyłem na zwycięstwo ale nie spodziewałem się też takiej porażki.
Choć ta porażka wiele pokazuje zwłaszcza poziomy gdzie jesteśmy "my" i gdzie Europa.

Osobiście uważam że lepiej oglądać kopaczy i coś budować mimo iż możemy nie zdarzyć na ME2012 niż oglądanie wieczne "młodych"...

a tak troche z innej beczki

Michael Delura - zawodnik który też może ( albo mógł nie wiem dokładnie) grać z orzełkiem na piersi. Co się z nim dzieje? Jest jakieś zainteresowanie PZPN-u jego osobą czy skończyło się to tak jak z Podolskim czy Trochowskim?

wolfy 16.06.2010 17:11

Chciałbym zapytać wszystkich obrońców Smudy z jego debilną taktyką oraz naszych reprezentacyjnych gwiazdeczek, co mają do powiedzenia po meczu Hiszpanii ze Szwajcarią?

Widać, co znaczy na ławce prawdziwy trener, a nie atrapa...

Pan Jotka 16.06.2010 17:14

Widać co znaczy chcieć!!!!!!!!!!!
Ale umknął wszytskim jeden fakt Szwajcaria jest znana z dobrych obrońców gdyż istnieje ogolnokrajowy program szkolenia młodzieży właśnie pod katem pozycji obrońców. Nie piłkarzy, ale włąsśnie obrońców :)
Generalnie po każdym meczu na tym mundialu mam wrażenie, że my jestesmy gdzieś na oinnej planecie pod względem taktyki, organizacji gry..Techniki to juz w ogóle.

wolfy 16.06.2010 17:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pan Jotka (Post 915199)
Widać co znaczy chcieć!!!!!!!!!!!
Ale umknął wszytskim jeden fakt Szwajcaria jest znana z dobrych obrońców gdyż istnieje ogolnokrajowy program szkolenia młodzieży właśnie pod katem pozycji obrońców. Nie piłkarzy, ale włąsśnie obrońców :)
Generalnie po każdym meczu na tym mundialu mam wrażenie, że my jestesmy gdzieś na oinnej planecie pod względem taktyki, organizacji gry..Techniki to juz w ogóle.

Ale przecież gwiazdy Hiszpanii każdego wkręcają tak jak naszych.

Żenada.

A najgorsze, że Hiszpania puknęła nas na luzie.

WiślakMyślenice 16.06.2010 17:33

Wolfy, szukaj światła w tunelu. Ja np. znalazłem.

Jeżeli Leszek wtopi w LM (czego mu życzę) z burakami, a Smuda będzie przegrywać to kibice wymuszą zatrudnienie trenera z zagranicy.

Inicjatywa SOS dla Polskiej Piłki wg mnie to jedyna akcja, która wg mnie może cokolwiek zdziałać. Do momentu Euro pewnie ch**a zdziałamy bo UEFA zagrozi nam odbiorem mistrzostw, ale po czemu nie? Pogonić świnie od koryta i zrobić czystkę.

Szkoda że śp. Kazimierz Górski tego nie doczekał. Pamiętam jak miałem 11 lat słyszałem o rozdu**eniu całych struktur PZPN po nieudanych kwalifikacjach do EURO 2004 i LM w wykonaniu Wisły.

AYALA 16.06.2010 17:41

Hitzfeld to troche lepszy coach niż Smuda.Wygrał dwa razy lige mistrzów (Borussia,Bayern) a nasz Franio ostatnie poważne sukcesy w pucharach miał z Widzewem 14 lat temu

saklak1906 16.06.2010 17:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 915194)
Chciałbym zapytać wszystkich obrońców Smudy z jego debilną taktyką oraz naszych reprezentacyjnych gwiazdeczek, co mają do powiedzenia po meczu Hiszpanii ze Szwajcarią?

Widać, co znaczy na ławce prawdziwy trener, a nie atrapa...

Ale przeciez juz sie wytlumaczyli ze byli zmeczeni sezonem, a w Hiszpani byli na wakacjach. Nie widziales opalonego na Lepera Peszki.

Do poki u nas beda rzadzic kopacze a nie trenerzy to bedzie jak bedzie i nie oszukujmy sie nie ma zadnego planu na euro2012.

WiślakMyślenice 16.06.2010 17:45

Cytat:

Hitzfeld to troche lepszy coach niż Smuda.
To co, my jesteśmy tylko troche gorsi od Szwajcarów? I nie ty mi tu nie pie**ol że mecz meczowi nierówny. A nawet jeśli tak to właśnie Szwajcarzy mieli w ****u trudniej.

Kocur 16.06.2010 17:46

Po drugie nasi ostro zajechali Hiszpanów dlatego już na Szwajcarów nie mieli siły:lol:

wolfy 16.06.2010 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiślakMyślenice (Post 915218)
Wolfy, szukaj światła w tunelu. Ja np. znalazłem.

Światła w tunelu? Przy tej pozbawionej ambicji bandzie patałachów, która myśli tylko o tym, żeby się opalić a po meczu dostać koszulkę?

Jedyne co mają na swoje usprawiedliwienie to to, że trenował ich Smuda.

WiślakMyślenice 16.06.2010 17:47

Ale przynajmniej gorzej już nie będzie. DNO osiągnięte. Teraz można się tylko odbić.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:32.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl