Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Karherop 08.07.2024 10:18

I cyk, Lechia ban od uefy na transfery. Ciekawe czy wyjaśnia temat tak szybko jak JK.

Wisły już oficjalnie nie ma na liście z banami.

emjot 08.07.2024 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1628543)
I cyk, Lechia ban od uefy na transfery. Ciekawe czy wyjaśnia temat tak szybko jak JK.

Wisły już oficjalnie nie ma na liście z banami.

to trzeba zapisać do sztambucha że JK nie skłamał :)

wiesniak842 08.07.2024 10:55

https://x.com/Michal_1993/status/1810248455014474215

Tak sie wyjasnia takie sprawy. U nas prezes kloci sie i wyzywa wlasnych kibicow od aferzystow. Taka mala dygresja:D

Drozd 08.07.2024 17:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1628542)
Ponieważ to co napisał BCGorlice to najpewniej dla ciebie czarna magia ja postaram się prościej.
Firma naszego kochanego prezesa wyceniana na jak to piszesz pół miliarda a on musi skamleć u kibiców żeby mu dorzucili 1,5 mln zł bo mu na bieżącą działalność brakuje.Coś tu chyba nie gra...

Po raz kolejny udowadniasz że mentalnie jesteś 10 letnim smarkiem któremu brak honoru i odrobiny męskiego zachowania.Ale czego można spodziewać się po człowieku który otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków....

Dlaczego nie gra? Co ma jedno z drugim wspólnego? Zwyczajnie jaro ma limity, ale wartość jego firmy jest całkiem spora wbrew kolportoweanej tutaj defetystycznej propagandzie.

Co do drugiej infantylnej części twojego wpisu powiem tyle.

Znajdź mi post w którym Drozd:

"otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków..." :rotfl:

i przestań pitolić o honorze bo mi się ze śmiechu zajady robią.

krysztal 08.07.2024 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628573)
Dlaczego nie gra? Co ma jedno z drugim wspólnego? Zwyczajnie jaro ma limity, ale wartość jego firmy jest całkiem spora wbrew kolportoweanej tutaj defetystycznej propagandzie.

Co do drugiej infantylnej części twojego wpisu powiem tyle.

Znajdź mi post w którym Drozd:

"otwarcie mówi że nienawidzi Polski i Polaków..." :rotfl:

i przestań pitolić o honorze bo mi się ze śmiechu zajady robią.

Jak jedno z drugim nie ma nic wspólnego to jego firma może być wyceniana i na kilka miliardów i tak chuja to zmienia w kontekście jego dziadowania z Wisłą.

A tego posta to sam sobie poszukaj jak nie pamiętasz mentalny 10 letni smarku.

Drozd 08.07.2024 19:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1628583)
A tego posta to sam sobie poszukaj jak nie pamiętasz mentalny 10 letni smarku.

Kali myśleć i wymyśleć, powalająca dojrzałość :rotfl:

krysztal 08.07.2024 21:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628585)
Kali myśleć i wymyśleć, powalająca dojrzałość :rotfl:

Ok Kali ojkofobie nienawidzący Polski i Polaków,myśl...

azor 09.07.2024 21:42

https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...nie-zrezygnuje

Matko Bosko....czy ten człowiek jest w stanie się opamiętać? Wciąż to samo, bardzo ładny kołowrotek na pytanie o ejaj i chyba nowy motyw przewodni: wbijanie szpileczek Lechii - zasadnych czy nie, nie o to chodzi, tylko po co?

wierność83 09.07.2024 21:56

Dużo lania wody w jego stylu, o niczym, a w większości to brzmi jak próba ładnego wytłumaczenia, że kasa pusta i wyniki mogą się nie zgadzać (rozwój może nas kosztować stratę punktów itp.).
A obrażanie agentów piłkarskich w samym środku okienka to świetny pomysł :D

Witalis 09.07.2024 22:15

Cytat:

Przedstawiciele Socios mogą być dumni, że wspólnie udało się nam udźwignąć całą operacje finansowo. Oczywiście, brak awansu kanibalizuje dużą ich część, lecz wciąż to dla nas duży sukces.
Niepodrabialny bełkot

Drozd 09.07.2024 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1628666)
https://sportowefakty.wp.pl/pilka-no...nie-zrezygnuje

Matko Bosko....czy ten człowiek jest w stanie się opamiętać? Wciąż to samo, bardzo ładny kołowrotek na pytanie o ejaj i chyba nowy motyw przewodni: wbijanie szpileczek Lechii - zasadnych czy nie, nie o to chodzi, tylko po co?

I to są wnioski po przeczytaniu tego wywiadu? :)

Matko Boska...

Jaroo1 09.07.2024 23:03

Wirtualne robienie laski Królewskiemu przez drozda - ciąg dalszy. Już przylazł bronić Zaskrońca za każda brednie. Tymczasem z wywiadu można wyczytać, że:

- w marcu Socios pomogło Wiśle, dając kasę na uregulowanie spraw aby otrzymać licencję bo już wtedy Zaskroniec myślał o tym aby Wisła mogła w pucharach zagrać.

Nie wiem czy ja coś źle zrozumiałem z tego co było w marcu lub z tego wywiadu ale to nie było tak, że Socios "musiało" dać brakujące 1,5 mln do tego aby uzyskać licencję na grę w I lidze? Ja pamiętam to tak, że była ciągle mowa o tym, że brakuje w budzecie te 1,5 mln.
Tu się nagle okazuje, że chodziło o wymogi pod grę w europejskich pucharach. Dziwne, że wtedy o tym nikt nic nie mówił. Wymogi te są bardziej rygorystyczne niż te do zdobycia krajowych licencji więc wychodzi na to, że Zaskroniec mógł wziąć mniej kasy (wcale?) żeby po prostu zdobyć licencję na grę w ekstraklasie/I lidze lub powinien powiedzieć, że na licencję dla I ligi brakuje 500 tys a ten kolejny milion to jest jakbyśmy awansowali do pucharów.
Dziwne, że nagle się okazuje, że kasa z marca była po to aby móc grać w pucharach xd no ale wiadomo jak jest. Bajeczki się wymyśla na poczekaniu więc później się ot nie klei.

Fajny cytat:
Cytat:

Przez pierwszy rok mojego prezesowania nie chcieliśmy prosić ich o wsparcie jako klub na bieżącą działalność, natomiast staraliśmy oszacować szanse na zdobycie pucharu i poprosiliśmy ich o wsparcie, gdy okazało się, że takowe istnieją.
Ciekawe co za algorytmy to szacowały xd Zaskroniec i szacowanie. Wisła, I ligowy klub z z pozycji 5-10 oszacował, że istnieje szansa na zdobycie PP xd I to na podstawie tego, że się udało wygrać z Widzewem po błędzie sedziego i dzięki golom w końcówkach xd
Wydaję mi się, że takich szacunków może dokonać każdy. po prostu albo się uda zdobyć PP/ awansować do ekstraklasy albo nie.

Cytat:

Przeszłość pokazała, że patrzenie na sezon z perspektywy "większej" liczby spotkań i odkładanie zwycięstw na później to coś co absolutnie nie działa. Skupiajmy się więc na każdej kolejnej potyczce.
To my serio 2 lata nie graliśmy w każdym meczu o wygraną? Przecież tyle było .......enia w wyjaiadach, na konferencjach, że każdy mecz jest wazny, na kazdym meczu się skupiamy.
A jak za Sobola byliśmy na drodze do awansu z top 2, to co, nagle był przedostatni mecz z ZS i pomyśleliśmy, że jeszcze kupa meczów do końca więc to można przegrać? W barażu też nam nie zalezało żeby wygrać? A jak za Rude mieliśmy ostatnie mecze, w których trzeba było walczyć o baraże to też mówiliśmy, że jeszcze aż 3 mecze do końca więc na spokojnie?

Przecież to jest szczyt .......enia głupot. Skupialiśmy sie na każdym meczu, tylko po prostu jesteśmy ciency i przegraliśmy te rywalizacje o awans na boisku albo już w szatni, mentalnie. Nawet jak 30 kolejek mieliśmy wywalone to i tak na koniec każdy wiedział, że te 4 ostatnie kolejki to już mecze o wszystko więc siłą rzeczy każdy tam z siebie tyle dał na ile był gotowy fizycznie i mentalnie.

Cytat:

To tak jakby w firmie IT oczekiwać, że będziemy zatrudniać wyłącznie seniorów, podczas gdy badania pokazują, że często efektywniejsze i efektowniejsze jest wychowanie człowieka, który nie ma złych nawyków.
xd jak on lubi gadać, po to aby gadać. Te zjebane korpo gadki, wszędzie teoria, teoria, teoria, ładne słówka i przykłądy. Szkoda, ze przykłady z dupy, które nijak mają się do praktyki i rzeczywistości.

Cytat:

Poza tym nie jest aż tak z tymi systemami źle, po roku mojego prezesowania coś się jednak po 12 latach udało wygrać - wracamy do Europy w dużej mierze dzięki decyzjom z komputera i algorytmom
Czyli teraz na potrzebę chwili, wywiadu, czasu okazuje się, że AI ściagała Hiszpanów czy może ustalała taktykę? A może pokazała, który zawodnik jest w lepszej formie? hehehe

Cytat:

Taką strategią będzie w Wiśle rozwój narzędzi technologicznych, które mają z nas uczynić klub znaczący w Europie - niezależny od Pana prezesa, trenera czy piłkarzy - oni w sporcie przemijają. Będzie to ciężki proces, ale taki jest mój pomysł na ten klub.
Gołodupiec bez grosza przy dupie, który nie umie spiąć finansowo sezonu w I lidze, już robi drastyczne cięcia i to pomimo 13-17 mln!!! z PP, sili się na mówienie o przyszłości (plany długoterminowe?!!!! :O ) i on nie mający zupełnie pomysłu na tu i teraz, wymyśla jak to w przyszłości ma wyglądać hehe

JK lawiruje w 2 rzeczywistościach. Tej praktycznej gdzie nic mu nie wychodzi i w tej teoretycznej gdzie wszystko umie pieknie opowiadac. Problem polega na tym, że ta teoria nie pokrywa się z praktyką więc te wszystkie gadki można o kant dupy potłuc. Zwykłe gadanie gościa, który nie ma o niczym pojęcia (co wskazuje praktyka) i myśli, że jak naopowiada bajek to tak się stanie jak nazmyslał. Chore to jest.

krysztal 09.07.2024 23:04

Ja się z tego wypisuję.To juz jest takie .......enie które wywołuje u człowieka wstręt do tej osoby.
Możecie mnie linczować,Drozd i reszta spoceńców.Ja Królewskiego zwyczajnie nienawidzę za to co robi z tym klubem.Raz wizja długoterminowa,za chwilę jednak nie,teraz znowu jakieś kilkuletnie plany.Pięć i pół roku temu było .......enie jak to zna Muska i innych wielkich świata ,teraz .......i o kilkugodzinnych rozmowach z właścicielami Juventusu i .... wie kim jeszcze.Mdli mnie.Ten człowiek doprowadzi ten klub do upadku.

azor 10.07.2024 05:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628670)
I to są wnioski po przeczytaniu tego wywiadu? :)

Matko Boska...

A jakie są Twoje? Choć nie myślałem, że to powiem - ale niezmiernie mnie to ciekawi ;)

doktor granat 10.07.2024 05:15

Skończyła się kasa na tanich Hiszpanów i przybłędę z Kostaryki, módlmy się żeby Moskalowi się udało.
Choć i tak królewski doprowadzi nas najpewniej do katastrofy.

Drozd 10.07.2024 06:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1628675)
A jakie są Twoje? Choć nie myślałem, że to powiem - ale niezmiernie mnie to ciekawi ;)

Takie, że wreszcie zaczyna rozumieć co jest kluczem do sukcesu. Czyli stworzenie warunków do rozwoju dla piłkarzy którzy już są, a nie liczenie na papierowe wzmocnienia, które najczęściej okazują się tylko ciężarem dla budżetu. To już dużo, ale samo gadanie nie wystarczy, to że zostawił Łasickiego i Brodę trochę przeczy temu co deklaruje.

Potrzebny jest porządny trener, a za takiego uważam Moskala i wymagania na odpowiednim poziomie. Możemy sobie pozwolić na stratę punktów w wyniku błędu młodego, ale nie możemy sobie pozwolić na olewanie meczów przez młodych, czy grę na alibi.

I uwaga...

Jeżeli będzie zapieprzanie to będzie rozwój i wyniki. Z tego zapieprzania rozliczenia muszą być po każdym meczu to też krok w dobrą stronę :)

azor 10.07.2024 06:45

Tak calkiem bez uszczypliwości - nie odniosłeś wrażenia, ze fakt iż kasa na zabawę sie skończyła został opakowany w swiecacy papierek, standardowo zajezdzajacy populizmem?

Jaroo1 10.07.2024 07:05

Jaro wszystko zrozumiał xd ważne jest walczenie w każdym meczu (od czasu sezonu spadkowego już słyszałem te banialuki że dla nas każdy mecz to finał), że ważne są konkretne wzmocnienia a ściągamy Sukiennickiego czy Mikulca - czyli znowu transfery pokroju Dziedzic, Talar czy Łasicki.

Drozd omamiony Zaskroncem niczym kobrą. Gadać to sobie może Jaro wszystko i gada, gada od 6 lat, dużo, bardzo dużo, bardzo różnych rzeczy. Cały czas jest hard reset i rozwikłanie enigmy polskiej piłki. Dziwne jeszcze że znajdują się debile lykajacy te bajki

doktor granat 10.07.2024 07:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1628680)
Tak calkiem bez uszczypliwości - nie odniosłeś wrażenia, ze fakt iż kasa na zabawę sie skończyła został opakowany w swiecacy papierek, standardowo zajezdzajacy populizmem?

Kasa się skończyła to widać słychać i czuć w każdej linijce wywiadu, a reszta to powtarzanie tego co przeczytał m.in. na tym forum plus refleksje swojego zwichrowanego umysłu.

wierność83 10.07.2024 09:46

Ten wywiad mnie umęczył, to chyba dobre słowo.

Zacznijmy od tego, że można pięknie mówić o rozwoju, ale jak nie ma kasy to żadnego rozwoju nie będzie. Trener tu nie ma nic do rzeczy, bo zwyczajnie w pewnym momencie skończy się płynność finansowa. Ten sezon JK dostał niejako w gratisie jeszcze z powodu błędu w Matrixie i zdobyciu PP. W kolejnym, bez awansu, tu już pieniędzy nie będzie żadnych. Sam awans też niewiele da przy obciążeniach Wisły. Jedyną drogą dla tego klubu jest jego sprzedaż.

Dwa - jak można głosić takie prawdy objawione, będąc prawie dwa lata samodzielnym właścicielem, a wcześniej 5 lat współwłaścicielem. On się zachowuje jaby obejmował rządy teraz. Pomijam, że gdyby kasa była pełna to nie byłoby mowy o dawaniu szansy i rozwoju młodych, tylko o wymaganiach jakie stawia Wisła i że jak ktoś im nie sprosta to nie ma tu dla niego miejsca, że tu się liczy tylko wygrana itp. Narracja zmienia się w zależności od rzeczywistości.

Trzy - zaprzecza sam sobie. Jeszcze kilka tygodni temu mówił, że potrzebuje 6 zawodników do pierwszej drużyny. Teraz nagle jednak trzeba rozwijać tych obecnych, a fakt, że zostało 10 z 11 z finału PP jest atutem? Coś co było raczej problemem, bo każdy mówił, że kadra pod ligę wymaga zmian? Znów narracja zmienia się pod wpływem pustej kasy. Później jednak padają słowa, że wzmocnienia muszą być, ale już z nawiasem, że mogą to być też uzupełnienia składu.

Cztery - wybrał sobie Koźmińskiego, a nie Karcza, żeby mu nikt nie zarzucił, że wygłasza stanowisko w swojej tubie. To nie jest oczywiście żaden wywiad, to spisane stanowisko beż żadnych kontr dziennikarza. Wielki monolog. Zawsze coś takiego następuje jak trzeba opinię publiczną trochę utemperować, bo tt.tsw zaczyna za dużo wymagać. A być może i sam trener (przecież on chciał zawodników doświadczonych na już).

Oby Merkury mial rację i coś podziało się w tematach właścicielkiskich, bo czarno to widzę, czarno. I piszę to jako osoba, która nie jest jakimś hejterem Królewskiego.

Griszka30KR 10.07.2024 12:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez doktor granat (Post 1628682)
Kasa się skończyła to widać słychać i czuć w każdej linijce wywiadu, a reszta to powtarzanie tego co przeczytał m.in. na tym forum plus refleksje swojego zwichrowanego umysłu.

Wygranie Pucharu to był cel kasowy i finansowy w zeszłym roku, w tym... udział w LE się nie jest ważny, a dla okularnika będzie się liczył wpływ z dnia meczowego, póki jeszcze można coś wyciągnąć.

Książę Palownik 10.07.2024 12:54

Wygląda na to, że Królewski miał nosa kiedy pogonił przebierańców z Mada Global:
https://weszlo.com/2024/07/09/lechia...z-ekstraklasa/

Któż mógł się spodziewać, że sprzedaż klubu funduszowi-krzakowi bez pieniędzy i reputacji nie jest najlepszym pomysłem? Co mogło pójść nie tak..? xD

Robi się tam ciekawie:
Cytat:

Irytację wzbudzają zaległości w wypłatach. Pracownicy klubu świecą oczami za opieszałość władz. Piłkarzom już zdarzyło się myśleć o strajku. Z szafy wypadają trupy. Mnożą się długi
Wygląda na to, że "Fundusz" nigdy nie miał żadnej kasy i to co wydał, pochodziło z pożyczki od Mandziary, która zresztą została wydania niezgodnie z przeznaczeniem:
Cytat:

Po awansie uaktywnił się też były włodarz klubu, Adam Mandziara. Na Instagramie zaczął publikować wpisy z treścią poufnych dokumentów, z których wynikało, że byli właściciele przekazali Urferowi pożyczkę w wysokości czterech milionów euro, przeznaczoną wyłącznie na spłatę zobowiązań spółki powstałych przed dniem przejęcia przez niego władzy, tymczasem ten sam Urfer otrzymane środki… wydawał przede wszystkim na bieżącą działalność klubu, co oznaczałoby, że własnych pieniędzy do biznesu nie chce dokładać albo w najgorszym wypadku zwyczajnie ich nie posiada.
Wygląda na to, że Urfer nie ma żadnej kasy, dlatego ją "organizuje":
Cytat:

O komentarz w sprawie poprosiliśmy Paolo Urfera. W odpowiedzi otrzymaliśmy stanowisko klubu: „Nie jesteśmy wspierani przez sponsorów, dlatego w najbliższych dniach musimy zorganizować środki finansowe, które pozwolą na całkowite rozliczenie i zapłacenie Ruzomberokowi, by zakaz transferowy został zniesiony”.
Ciekawie wyglądają też relacje z Valmiera FC - na mojego nosa to jakieś pranie pieniędzy: transakcje gotówkowe tylko na papierze, bez realnej zapłaty, ściema w sprawozdaniach finansowych:
Cytat:

Kuriozalna była sytuacja, w której Valmiera opublikowała sprawozdanie finansowe za 2023. Wynikało z niego, że klub wciąż oczekuje pieniędzy za Iwana Żelizko (600 tysięcy euro) i Camilo Menę (1,6 mln euro). Wskutek niezbyt precyzyjnego tłumaczenia twitterowego konta Bałtyckiego Futbolu w internecie rozpętała się burza. Urfer szybko przekazał w Interii, że Lechia nie ma żadnych przeterminowanych zobowiązań wobec klubu Valmiery. Łotysze potwierdzili to w oświadczeniu. Jednocześnie obie strony sugerowały, że Mena nie kosztował aż 1,6 mln euro, co de facto podważało prawdziwość informacji zawartych w sprawozdaniu finansowym.
Sama Valmiera straciła licencję, bo... nie płaci już nawet podatków:
https://legalsport.eu/valmiera-fc-re...-to-tax-debts/

Wniosek z tego jest prosty:
- niektórzy forumowicze, zanim będą gardłować za oddaniem Wisły kolejnemu Vannie Ly albo funduszowi-krzakowi z Balearów, Oddział na Kajmanach, placówka zamiejscowa na Wyspie św. Tomasza - powinni się grubo zastanowić.
Nienawiść do "Zaskrońca" potrafi jak widać zaćmić wzrok.

Książę Palownik 10.07.2024 12:55

rozwój sytuacji będzie ciekawy - to jest pewne.

Obstawiam ryzyko bankructwa Lechii przed końcem roku

Jaroo1 10.07.2024 12:59

A to nie sam Zaskroniec wmawiał ludziom pół roku że ma super inwestora i wszystko jest już dopięte do przejęcia, oprócz malutkich drobnostek?

Karherop 10.07.2024 13:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1628693)
rozwój sytuacji będzie ciekawy - to jest pewne.

Obstawiam ryzyko bankructwa Lechii przed końcem roku

Ryzyko to można mieć i 10 lat. Jakbyś obstawił że zbankrutuja w tym roku to można się założyć. Tu będzie przeciaganie od transzy do transzy (z praw medialnych) a zimą będzie duże ciśnienie by sprzedać paru gości za dobrą kasę (a akurat takich mają na pęczki, których mogą pogonić). Teraz tego nie zrobią bo cena za nich byłaby zbyt niska.

Markus 10.07.2024 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1628692)

To prawda, już nawet nie będę pisał, po kim widać to tu najlepiej, wszyscy i tak doskonale wiedzą o kogo chodzi. :evil:

BCGorlice 10.07.2024 13:33

Cytat:

Wygląda na to, że "Fundusz" nigdy nie miał żadnej kasy i to co wydał, pochodziło z pożyczki od Mandziary, która zresztą została wydania niezgodnie z przeznaczeniem:

Wypisujesz brednie. Gdyby nie to, że było to na tym forum kilkukrotnie prostowane to bym pomyślał, że to naiwność. Ale prostowane było więc wygląda, że to działanie celowe. Płacą Ci czy tak po prostu lubisz powalczyć za szefa?

Mandziara nigdy nikomu złotówki nie pożyczył. Kasa na tą „pożyczkę” pochodziła od Ufera i była sposobem zwrotu środków wpłaconych przez niego za akcje. Klub był bankrutem (w znacznie gorszym stanie niż Wisła) i został oddany za darmo. Jednocześnie ustalono relatywnie wysoką oficjalną cenę sprzedaży, żeby zablokować mniejszościowym możliwość skorzystania z prawa pierwokupu. Potem te środki musiały jakoś wrócić stąd pożyczka.

Cytat:

Tak oczywiście. Dobrze, że Ty nie jesteś zaćmiony brawoszefie.

PS. Dla mających krótką pamięć Jarosław przystawił pieczątkę wiarygodności po „audycie renomowanej firmy”. Potem coś opowiadał o różnicy w wizji a potem podpiął się pod artykuł Jadczaka puszczając przecieki o złym pochodzeniu kapitału. Ale nigdy i nigdzie nie odciął się od swoich dyrdymał o pewności aspektu finansowego.

Książę Palownik 10.07.2024 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BCGorlice (Post 1628701)
Mandziara nigdy nikomu złotówki nie pożyczył. Kasa na tą „pożyczkę” pochodziła od Ufera i była sposobem zwrotu środków wpłaconych przez niego za akcje. Klub był bankrutem (w znacznie gorszym stanie niż Wisła) i został oddany za darmo. Jednocześnie ustalono relatywnie wysoką oficjalną cenę sprzedaży, żeby zablokować mniejszościowym możliwość skorzystania z prawa pierwokupu. Potem te środki musiały jakoś wrócić stąd pożyczka.

Czy Ty przypadkiem nie za bardzo wierzysz w jakieś narracje bez pokrycia? Sam jesteś Urferem czy jakimś jego prawnikiem?

Przecież to o czym mówisz, to jest jawny przekręt. Umowa pożyczki zawarta dla pozoru w celu obejścia prawa pierwszeństwa, które ma umocowanie w Kodeksie Spółek Handlowych. Skąd Ty masz takie informacje?

Druga sprawa: co to zmienia w całej sytuacji? Z tej umowy pożyczki wynika podobno, że kasa miała być wydana na starsze zaległości, a Urfer wydał to na bieżące wydatki, bo swojej kasy nie ma.

Z tekstu wynika, że są kosmiczne zaległości, nawijanie makaronu na uszy, fikcyjne transfery tylko na potrzeby poświadczenia nieprawdy w sprawozdaniach, a sam Urfer nie ma kasy tylko ją "organizuje."

Co niby Twoje "wyjaśnienia" zmieniają w tym całym obrazie? Jedynie tyle, że dochodzi kolejny przekręt Urfera, którego ja się nie domyśliłem.

skarabeus 10.07.2024 14:07

Wina Kozminskiego, ze nie wiemy nic o umorzeniach. Nie zapytal :(
Za to *#^(*^#$)(#@ umial .......(%*#ic o kolacji z kims tam, ale umorzeniami sie nie pochwalil :(( jaki skromny czlowiek :-)

Witalis 10.07.2024 14:53

No słabo to wygląda. Co pokazuje, jak trudno będzie Wiśle znaleźć nowego akcjonariusza większościowego i wygrzebać z przepaści, w którą się osuwa.

wierność83 10.07.2024 16:21

Nie wiem czy będzie trudno, imo mając taką bazę kibiców, niezłych sponsorów, można tu zrobić całkiem porządny klub, który nie będzie od 5 lat staczał się sportowo w dół. Bez sukcesu jest świetna frekwencja i zainteresowanie to co dopiero jakby ktoś to ogarnął. Miałby topowy klub w Polsce pod względem bazy kibicowskiej, popularności itp. Tylko trzeba mieć odrobinę znajomości piłki, wyczucia jej, trochę więcej kasy niż ta bida, która jest, a nie być zupełnie odklejonym i działać w myśl zasad biznesowych, które nie mają żadnego przełożenia na piłkę. Wiecznego rozwoju, pozwalania na bylejakość, dyletanctwo, wymyślania koła na nowo i pouczania wszystkich w środowisku.
Co robią inne kluby? Jak coś nie działa to zmieniają. U nas ludzie dostają czas na poprawę, a klub w tym czasie notuje dalszy zjazd w dół. A powodów do takich decyzji w Wiśle jest wiele na różnych stanowiskach.

Witalis 10.07.2024 16:48

Wisła ma bazę sponsorów?

doktor granat 10.07.2024 17:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wierność83 (Post 1628715)
Nie wiem czy będzie trudno, imo mając taką bazę kibiców, niezłych sponsorów, można tu zrobić całkiem porządny klub, który nie będzie od 5 lat staczał się sportowo w dół. Bez sukcesu jest świetna frekwencja i zainteresowanie to co dopiero jakby ktoś to ogarnął. Miałby topowy klub w Polsce pod względem bazy kibicowskiej, popularności itp. Tylko trzeba mieć odrobinę znajomości piłki, wyczucia jej, trochę więcej kasy niż ta bida, która jest, a nie być zupełnie odklejonym i działać w myśl zasad biznesowych, które nie mają żadnego przełożenia na piłkę. Wiecznego rozwoju, pozwalania na bylejakość, dyletanctwo, wymyślania koła na nowo i pouczania wszystkich w środowisku.
Co robią inne kluby? Jak coś nie działa to zmieniają. U nas ludzie dostają czas na poprawę, a klub w tym czasie notuje dalszy zjazd w dół. A powodów do takich decyzji w Wiśle jest wiele na różnych stanowiskach.

Jestem pesymistą.
Jaki tu jest biznes do zrobienia żeby zanim się go zrobi warto było zapłacić ileś milionów za większość akcji żeby robić w klubie to co się chce, potem mierzyć się ze spłatą 40 czy więcej baniek zobowiązań zewnętrznych i w międzyczasie pakować kasę w drużynę żeby ją wzmocnić tak żeby od razu weszła od ekstraklasy żeby z automatu było o kilkanaście baniek więcej przychodów?
Obawiam się, że ktoś z zapleczem finansowym jak Pan Cupiał trafił się nam raz na sto lat i powtórki nie będzie, zresztą teraz żeby marzyć o grze z Realem, Barcelona czy Interem trzeba włożyć 5x więcej bo po prostu trzeba wejść do grupy.

Arkadiusz.Czerepach 10.07.2024 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628678)
Takie, że wreszcie zaczyna rozumieć co jest kluczem do sukcesu. Czyli stworzenie warunków do rozwoju dla piłkarzy którzy już są, a nie liczenie na papierowe wzmocnienia, które najczęściej okazują się tylko ciężarem dla budżetu. To już dużo, ale samo gadanie nie wystarczy, to że zostawił Łasickiego i Brodę trochę przeczy temu co deklaruje.

Potrzebny jest porządny trener, a za takiego uważam Moskala i wymagania na odpowiednim poziomie. Możemy sobie pozwolić na stratę punktów w wyniku błędu młodego, ale nie możemy sobie pozwolić na olewanie meczów przez młodych, czy grę na alibi.

I uwaga...

Jeżeli będzie zapieprzanie to będzie rozwój i wyniki. Z tego zapieprzania rozliczenia muszą być po każdym meczu to też krok w dobrą stronę :)

rewelacja, po 6 latach , lepiej późno niż wcale

to czekamy aż zrozumie do końca i będziemy uratowani

:alleluja:

Drozd 10.07.2024 19:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1628729)
rewelacja, po 6 latach , lepiej późno niż wcale

to czekamy aż zrozumie do końca i będziemy uratowani

:alleluja:

Panie 6 lat temu to powinien to rozumieć wielki ratownik. A on sobie zorganizował rodzinny biznes i jak mu ktoś nie pasował to go zwalniał niszcząc przy okazji atmosferę w szatni. Oczywiście chodzi mi o atmosferę sportową, bo o rodzinną atmosferę to dbał aż natto i dlatego teraz zlanie jednego czy drugiego meczu to normalność. Jaro przez całe lata był słupem, potrafił nawet TJ uwalić mimo, że wszystko było dogadane. Dopiero jak nagle poszedł na niego atak to się otrząsnął.

Zrozumieć, że jest syf, a posprzątać to dwie różne sprawy.

Arkadiusz.Czerepach 10.07.2024 21:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628733)
Panie 6 lat temu to powinien to rozumieć wielki ratownik. A on sobie zorganizował rodzinny biznes i jak mu ktoś nie pasował to go zwalniał niszcząc przy okazji atmosferę w szatni. Oczywiście chodzi mi o atmosferę sportową, bo o rodzinną atmosferę to dbał aż natto i dlatego teraz zlanie jednego czy drugiego meczu to normalność. Jaro przez całe lata był słupem, potrafił nawet TJ uwalić mimo, że wszystko było dogadane. Dopiero jak nagle poszedł na niego atak to się otrząsnął.

Zrozumieć, że jest syf, a posprzątać to dwie różne sprawy.

no dokładnie

więc załóżmy że czas na sprzątanie jeszcze ma bo sprząta rok, czy tam półtorej

ale rozumieć mógł zaczynać 6 lat temu , a ty wyczytałeś z wywiadu że dopiero teraz zaczyna

stąd mój ironiczny tekst

Jaroo1 10.07.2024 21:53

Jak tak dalej pójdzie to JK nauczy się prowadzenia klubu już zza światów, będzie miał wtedy jakieś 120 lat.

Najlepsze jest to jak dupoliz drozd mówi, że Jaro się uczy, ma czas, no tak to jest. Ale nie powie w takim razie, że Błaszczykowski z rodzinką też się uczyli wtedy więc powinny ich błędy być wybaczone wg logiki drozda.
Ale tu jest teza z góry postawiona. JK niewinny i on się wszystkiego uczy, ma czas. Błaszczykowski zły, wszystko robił źle, z premedytacją, nie dostał od dorzda szansy na naukę i zrozumienie wszystkiego.

Młode węże są niesamowite. T jest ten sam poziom .......enia co Zaskroniec. Wy to chyba wyssaliście z ogona Zaskrońca, tę zdolnośc do plecenia głupot.

Arkadiusz.Czerepach 10.07.2024 21:56

masz oczywiście racje z tymże wicewersja również ;)

Drozd 10.07.2024 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1628739)
no dokładnie

ale rozumieć mógł zaczynać 6 lat temu , a ty wyczytałeś z wywiadu że dopiero teraz zaczyna

stąd mój ironiczny tekst

Ale 6 lat temu to Jaro był zielony jak trawa w maju. Skoro opowiadał, że na wyniki to Wisła ma jeszcze czas :). Przecież takim tekstem dawał do zrozumienia, że czy się stoi czy się leży kaska płynie i jest miło. Teraz zaczyna rozumieć że tak się nie da, że rozliczenie nie może przychodzić raz na rok. Tylko po każdym meczu i nie tylko z wyniku, albo nie przede wszystkim z wyniku, ale z postawy drużyny i każdego zawodnika z osobna. To jest zwrot o 180 stopni. Niestety jedno gada a drugie robi, podpisując Łasickiego.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1628740)
Jak tak dalej pójdzie to JK nauczy się prowadzenia klubu już zza światów, będzie miał wtedy jakieś 120 lat.

Najlepsze jest to jak dupoliz drozd mówi, że Jaro się uczy, ma czas, no tak to jest. Ale nie powie w takim razie, że Błaszczykowski z rodzinką też się uczyli wtedy więc powinny ich błędy być wybaczone wg logiki drozda.
Ale tu jest teza z góry postawiona. JK niewinny i on się wszystkiego uczy, ma czas. Błaszczykowski zły, wszystko robił źle, z premedytacją, nie dostał od dorzda szansy na naukę i zrozumienie wszystkiego.

Młode węże są niesamowite. T jest ten sam poziom .......enia co Zaskroniec. Wy to chyba wyssaliście z ogona Zaskrońca, tę zdolnośc do plecenia głupot.

Czego się uczyli? To Błaszczykowski przez całe życie, klepał w klawiaturę tak jak Królewski? Przestań pitolić hejterku. Wielki ratownik dał dupy najbardziej z całego Trio. Patologicznym zwolnieniem Hyballi pogrzebał jakiekolwiek morale szatni. A na koniec jeszcze obsadził rodzinkę na stanowiskach i pozałatwiał znajomkom kontrakty około klubowe. Jak to jest możliwe że ledwo zarabiamy na pełnym stadionie kibiców? Kto takie umowy podpisywał i na jak długo.

Prawda jest taka, że zajebał na całej linii i teraz są tego efekty, bardzo ciekawe, że jak kasa zaczęła się kończyć to go nie ma.

skarabeus 10.07.2024 22:58

Cytat:

Bo to jest domena tego zjebanego pokolenia nerdow, ktorzy udaja ze sa figo fago super inteligentni, a na pewno bardziej od reszty swiata, ale zdanie sie przez nich w calosci na elektronice, kalkulatorach, komputerach, apkach, sprawilo ze przestali kompletnie analizowac samodzielnie, myslec, kojarzyc fakty etc.
Bo robi to stale za nich elektronika.

Nisczyciel Wisly jest tego najlepszym przykladem. Koza na pastwisku wykazuje sie zdecydowanie bardziej logicznym mysleniem, analizowaniem swojej biezacej sytuacji i wyciaganiem z tych procesow wlasciwych decyzji niz zaskroniec.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl