![]() |
Ludzie Marcelo za darmo? Jak Jego menago i jeszcze jakieś prowizje wyszły prawie 400tys Euro więc taki za darmo do końca nie był. Za to ten przykład pokazuje ze czasem warto szarpnąć nawet na prowizje, by potem z dobrym zyskiem sprzedać zawodnika.
|
Cytat:
Aktualnie gra jako lewy pomocnik w Łodzi, ze względu na dobrą formę Dudu Paraiby, jak i dosyć defensywne zestawienie preferowane przez Widzew. Osobiście nie rozpaczałbym z powodu jego transferu, bo zawodnik ciekawy, a swego czasu niezwykle ciekawy, ale chyba rzeczywiście lepiej poczekać i popatrzeć co będzie w aktualnym sezonie sobą prezentował, a dopiero potem zastanowić się nad ewentualnym transferem jego osoby. |
Cytat:
Cleber przyszedł za pierwszym razem z wolnego transferu |
http://sport.onet.pl/pilka-nozna/eks...wiadomosc.html widocznie będzie trzeci bramkarz ciekawe w miejsce kogo Pawełka,Kurto czy tego nowego??
|
Bramkarz też się przyda, chociaż nie wierzę w zakontraktowanie tego Dubravki- nie my jedyni będziemy go chcieli.
bardziej paląca sprawa to boczni obrońcy- szczerze mówiąc nadal nie mogę w to uwierzyć, że wyruszamy na podbój ligi z dwoma gotowymi do gry:( |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
To ma do rzeczy, że pokazuje jaki jest poziom zawodników w Widzewie. Jestem za słaby na ligę brazylijską, jestem za słaby na ligę bułgarską, przyjeżdzam do drugiej ligi polskiej i jestem lepszy od reprezentanta kraju...
|
Teraz 2 tyg przerwy zobaczymy może kogoś jeszcze zakontraktują ?? oby w sobote wybieram się na resovie ciekawe jak w tym sparingu Maaskant zestawi obronę ?
|
Cytat:
kolega junior przegapił zamknięcie okna transferowego które miało miejsce wczoraj |
A kolega senior chyba nie zakodował, że można pozyskiwać zawodników z kartą na ręku. Nie wierze, że przynajmniej jednego z bocznych nie zakontraktują. Bo to by była kpina
|
A kolega zapomniał, że wolnych zawodników można zatrudniać poza okienkiem transferowym.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mimo, że na nasze transfery zawsze patrze jak najbardziej pesymistycznie to obecnie wydaje mi się niemożliwością brak podpisania kontraktu z jakimkolwiek obrońcą... Ale od razu zastrzegę, że już nie jedna taka niemożliwość stawała się możliwa w najnowszej historii naszego klubu... |
Mam na myśli jakiegoś wolnego obrońce i to w miarę szybko aby zdążył się przynajmniej poznać z drużyną do meczu z jagą bo o zgraniu to można porozmawiać po rundzie jesiennej o ile ktoś w ogóle będzie:-/. Ciężko przegapić stratę dwóch zawodników defensywnych i to na godziny przed zamknięciem okienka transferowego:>
|
Cytat:
I myślę, że pora przestać się łudzić, że ktoś jeszcze dojdzie, bo NIC TAKIEGO SIĘ NIE WYDARZY. |
Cytat:
|
Zastanawiałem się skąd nagle nasze zainteresowanie Lisowskim. Dopiero teraz sobie przypomniałem, że Maaskant rozmawiał z Leeeeeooooooo.
To może jeszcze Zahorskiego byśmy łyknęli? Co do braku obrońców, mamy idealny skład na znaną taktyke 3-5-7. |
Nasz nowy dyrektor przy dobrych wiatrach moglby miec z piątaka na transfery... ciekawe czy bedzie potrafil dobrych pilkarzy nasprowadzac haha
W Cikosa jak juz zainwestowalismy 200tys euro to ciekawy jestem ile jeszcze za to drewno trzebaby doplacic... |
Cytat:
Medialnie przeprowadzaliśmy bowiem rekordowo potężną "ofensywę transferową", w teorii wspaniale sprzątaliśmy bałagan wewnątrzklubowy i rozwijaliśmy jego struktury, paru informatorów prężnie cały czas dbało o medialną atmosferę w środowisku kibicowskim kreśleniem urzekających obrazów niezagrożonej świetlanej przyszlości nawet w dobie najbardziej spektakularnego w historii klubu demontażu obrony, medialnie już dawno zaczęliśmy skręcać w stronę pomarańczowego profesjonaliizmu, ba, nawet miasto wpisało się w całość medialnie prawie oddając stadion w doskonałym stanie i o doskonałej funkcjonalności. Ze sprawnym oświetleniem, z niezłomną wiarą w aktualność chyba 1005 razy poprawianego harmonogramu zakończenia prac. :evil: Medialnie i w teorii to było absolutnie przełomowe i unikatowe okienko. Wznieśliśmy sie w nim na wyżyny gospodarności, operatywności, rozsądku, finansowego sukcesu, przyszłościowego myślenia, długofalowych planów. :evil: Zbymak i Maci0ś mogą iść na zasłużony urlop po dobrze wykonanej pracy. Będzie mi ich autentycznie brakowało do zimy, już medialnie po raz enty zapowiedzianej jako czas "uderzenia transferowego" o jakim nikomu się nawet nie śniło. |
Cytat:
Przekonałeś mnie Dudu jest mega wymiataczem, nie dziwię się już że po jego przyjściu Lisowski nie miał czego szukać na lewej obronie. Przecież jest również z niego znakomity skrzydłowy o czym mogliśmy się przekonać w niedawnym meczu Wisły z Widzewem. |
Cytat:
Wolę by pewne transfery były zrobione później a przyszli lepsi piłkarze aniżeli mielibyśmy się śpieszyć i ściągnąć kogoś ala Hristov... |
Cytat:
Niemożliwe? Jest jakiś powód, dla którego trzymają tych zawodników na ławce, geniuszu... I od razu podpowiedź - nie po to, żeby kolegom na boisku było raźniej. Markus - szczerze przyznam, że wczoraj to mi jednak szczęka opadła. A myślałem, że na wszystko jestem przygotowany... |
Sytuacja w obronie jest po prostu zła i nie można udawać, że jest inaczej - żaden szanujący się klub nie wchodzi w rundę zaledwie z dwoma nominalnymi skrajnymi obrońcami i to wątpliwej jakości. Żaden też nie robi z defensywą tego, co zrobiono mijającego lata u nas.
Wchodzimy też w rundę bez środka pola, z maksymalnie jednym naprawdę wartościowym skrzydłowym pozyskanym w ostatniej chwili (o ile Maaskant zdoła go odbudować), z jednym rokującym dobrze napastnikiem, i bramkarzami mającymi duże wady. To nie jest jakościowo skład, który pozwala realnie myśleć o wygraniu ligi. |
Cytat:
Cytat:
oczywiście że nie zapomniałem , ale jest to jedno ale . dobry , w szczególności boczny obrońca , jest bardzo porządanym kąskiem dla wielu klubów , ci , którzy byli do wzięcia za darmo i prezentowali klase która kwalifikowała by ich do gry w Wiśle juz dawno znaleźli sobie dobry klub . Liczenie że przyjdzie do nas świetny zawodnik na boczną obrone po zamknieciu okienka , za darmo jest jak liczeniem na upały w grudniu . W ostatnich 10 latach do klubu po zamkniecu okna transferowego z kartą w ręku przychodziło zaledwie kilku zawodników , najcześciej byli to piłkarze z Afryki ( ala Dudu ) którzy szybko kończyli swoją 'przygode ' z Wisłą . Jak już przychodzili do nas wartościowi zawodnicy z kartą w ręki ( np Penksa ) to odbywało się to w trakcie trwania okienka gdzie piłkarze intensywnie poszukiwali sobie klubu . Nie zdziwi mnie także , jeśli w najbliższych dniach zacznie się w Wiśle serial " testowanie bocznego obrońcy " który skończy sie najwcześniej w styczniu 2011 , jak ostatnio wypadały testy przypadkowych zawodników wszyscy wiedzą . Włączyc Nalepe na stałe do kadry pierwszego zespołu i niech go Maakant szlifuje , śmiem wątpic czy będzie gorszy na środku od Kowalskiego , a na prawej obronie będzie prezentował przynajmniej poziom Cikosa . Widze jedynie takie rozwiązanie na dzień dzisiejszy . Nalepa ma papiery na naprawde dobrego obrońce . |
A ten cały Alemao czy jak mu tam klub znalazł? Jak nie to raz dwa telefon wykonają i obrońca gotowy.
A tak serio to po co oni ten kontrakt z Singlarem rozwiązywali. Diaza sprzedali bo kasa wpadła ale Peter na polską ligę wystarczył, w razie czego nawet na lewej obronie by pograł. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl