Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Fan123 04.06.2011 12:25

Trofinova nie widziałem na żywo ani nawet w TV wiec sie nie wypowiadam na jego temat i na temat jego umiejetnosci i gry. A na youtubie nie bede ogladal bo na youtubie to mozna sobie poogladac ale fajne teledyski:P i tyle w tym temacie i mysle ze zaden z was nie oglada zawodnika na youtubie i na podstawie tego ocenia jego umiejetnosci bo to jest zero profesjonalizmu;/

filemon 04.06.2011 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1106091)
To masz tu jeszcze coś o Trifonowie i Wiśle:

http://www.winner.bg/bulgarian-football/read43839.html

"Lewy obrońca CSKA Rumen Trifonov jest prawdopodobnie nowym nabytkiem polskiej Wisły, wg mediów w Polsce. Lokalni mistrzowie osiągnęli porozumienie i obrońca będzie kupiony za sumę 300.000 euro. Zespół z Krakowa już szuka nowego zawodnika do defensywy po Trifonovowie, ponieważ priorytetem jest wzmocnienie formacji obronnej. Następnym celem transferowym Wisły jest Holender Michael Lamey, którego aktualnym kolegą z zespołu jest Alexander Tunchev (Leicester). "Klub jest optymistycznie nastawiony na kupno Bułgara Rumena Trifonova, gdyż Wiśle potrzebują wzmocnić pozycję lewego obrońcy." - piszą w Polsce."

Jakoś tak :)

kacpaw91 04.06.2011 12:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TOMEK 11 (Post 1106035)
trochę ta umowa lipna jeśli to prawda to przy jego sprzedaży możemy nawet na + nie wyjść :]

W przypadku sprzedaży za 300 tys. euro (tyle ile płacimy) tracimy 120 tys. euro.
W przypadku sprzedaży za 500 tys. euro (tyle ile chcą) wychodzimy na zero, a Platense ma 500 tys euro.
W przypadku sprzedaży za 1 mln euro zyskujemy 300 tys euro, a Platense 700

Wszystko równoważy się w momencie sprzedaży za 3 mln euro. Nie lepiej dopłacić tych 200 tys. euro?

Bardziej martwią mnie te doniesienia o wymianie Małecki - Wasilewski. Ciekawi mnie ile Anderlecht jest skłonny dopłacić.

W trakcie przygotowań można przetestować któregoś z MESY na obronie.

Lysy 04.06.2011 12:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1106090)
Wasilewski w Wiśle? Dobre rozwiązanie dobra obrońca czołg w naszej lidze kartoflanej nie do przejścia w LM myśle ze wystarczajacy a jeszcze jak na obrońce bardzo skuteczny i waleczny a do tego rodowity Krakowianin:)

Po kontuzji to nie ten sam zawodnik, ja osobiście nie chciałbym Wasyla w Wiśle. Nie bez powodu Anderlecht chce się go pozbyć.

PlacekTSW 04.06.2011 12:37

Szczególnie jak Wasyl nawet przedłużył nie dawno kontrakt z Anderlechtem.

Fan123 04.06.2011 12:55

Wasilewski to nie jest zly zawodnik na dzien dzisiejszy nie ma lepszego obroncy w polskiej lidze. Nawet na LM to nie jest slaby zawodnik ograny z doswiadczeniem i jeszcze nie taki emeryt:P

wojteqs80 04.06.2011 13:00

a nikt z was nie pomyslal ze w umowie miedzy Platense a Wisłą może byc punkt mówiący , że owszem 40% z przyszlego transferu ale pomniejszone o kwotę jaką nasz klub za niego zapłacił!!!

kacpaw91 04.06.2011 13:09

Z innej beczki ciekawi mnie, czy ktoś pomyśli o wypożyczeniu naszych młodych reprezentantów.

Karherop 04.06.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpaw91 (Post 1106114)
Z innej beczki ciekawi mnie, czy ktoś pomyśli o wypożyczeniu naszych młodych reprezentantów.

Bulige podobno chciałby ŁKS

Kowalskiego chyba Tramwaj Kraków

Fan123 04.06.2011 13:16

a co wy tak z tymi klauzulami caly czas? Niech se podpisuja co chca lepiej znaja sie na tym niz my wszyscy do kupy wzieci najwazniejsze zeby Chavez gral w wisle bo to dobry zawodnik.;>

Burliga na wypozyczenie Kowalski do sprzedazy bo z niego juz nic nie bedzie swoje lata juz ma mlody nie jest a nic nie pokazuje i jeszcze Rado wypozyczyc

Karherop 04.06.2011 13:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1106119)
Burliga na wypozyczenie Kowalski do sprzedazy bo z niego juz nic nie bedzie swoje lata juz ma mlody nie jest a nic nie pokazuje i jeszcze Rado wypozyczyc

Rado jest już dawno na wypożyczeniu

emjot 04.06.2011 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1106122)
Rado jest już dawno na wypożyczeniu

do końca czerwca o ile się nie mylę :)

Fan123 04.06.2011 13:22

a wie ktos co jest z Sebastianem Leszczakiem on odszedl czy jest u nas bo sie nie orientuje? jak on sie teraz prezentuje wie ktos?:P tylko cos mi sie zdaje ze on do Gornika poszedl ale moge sie mylic nie jestem pewien

amauri1990 04.06.2011 13:23

gdzieś na świecie napewno

Oficjalna strona Wisły jakąs godzinę temu zdementowała informację o konferencji.

Fan123 04.06.2011 13:24

ale na dalsze wypozyczenie i tym razem do ekstraklasy do TSP albo cos w tym stylu zeby sie ogrywal moze za dwa lata ogra sie i bedzie tek jak z Maleckim albo Boguskim:P

edit
Nazwiska z dużej litery!

PotiWisla 04.06.2011 13:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fan123 (Post 1106126)
a wie ktos co jest z Sebastianem Leszczakiem on odszedl czy jest u nas bo sie nie orientuje? jak on sie teraz prezentuje wie ktos?:P tylko cos mi sie zdaje ze on do Gornika poszedl ale moge sie mylic nie jestem pewien

Zgadza sie , Leszczak gra w Górniku.

flamengista 04.06.2011 13:47

Co do ewentualnej kandydatury Wasilewskiego do Wisły... Oprócz naturalnych obaw, dotyczących tego jak prezentuje się po kontuzji dochodzi jeszcze jedna.

Czy kierownik drużyny zapewni odpowiedni sznurek spodenek? Wbrew pozorom, to był poważny problem, przesądzający o kiepskich występach tego zawodnika w przeszłości:

http://www.youtube.com/watch?v=CVByBQfiXNo

Eternit 04.06.2011 13:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1106136)
Co do ewentualnej kandydatury Wasilewskiego do Wisły... Oprócz naturalnych obaw, dotyczących tego jak prezentuje się po kontuzji dochodzi jeszcze jedna.

Czy kierownik drużyny zapewni odpowiedni sznurek spodenek? Wbrew pozorom, to był poważny problem, przesądzający o kiepskich występach tego zawodnika w przeszłości:

To było po meczu z nami:D czyżby znak?:P

tomasz_19 04.06.2011 13:59

Podobno interesujemy się kolejnym Izraelczykiem

Na ich liście życzeń jest między innymi kolejny po Maorze Meliksonie Izraelczyk - David Biton (23 l.).
W rundzie wiosennej w belgijskim Charleroi w 12 meczach zdobył 5 bramek, jednak nie pomógł drużynie uniknąć spadku do drugiej ligi. Teraz chętnie zmieniłby otoczenie. Biton był obserwowany przez dyrektora sportowego Stana Valckxa (48 l.), który niedawno gościł w Belgii na kilku meczach.
- Rozmawiamy z kilkoma klubami, w tym z Wisłą Kraków. Sprawy są zaawansowane i w ciągu najbliższych dniach wszystko powinno się wyjaśnić - mówi anonimowo osoba z otoczenia piłkarza.

szprotson 04.06.2011 14:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 1106136)

na szczęscie mamy adidasa a nie pume
tutaj sznurek jest robiony z poliweglanowych włókien sporowadzanych przez najemników Mongolskich z odległej krainy nigdy nigdy.

No i co do Wasyla, to nie wiem czemu tak długo to wszystko trwa. skoro juz 2 tygodnie temu był w klubie, to jest wystarczający czas by sie dogadać, chyba ze robimy jednego dnia wielkie grilowanie na Wiśle i przedstawiamy za jednym zamachem nowych piłkarzy trenerów i dzialaczy.
I kwestia jego braku nogi która mu doszyli. Póki co na takich piłkarzach tylko i wyłącznie traciliśmy

mitmichael 04.06.2011 14:09

Najblizszy tydzien bedzie kluczowy - skoro Stan mowił, ze do 10 czerwca zostana zaprezentowani nowi zawodnicy to tylko czekaine nam pozostanie. Jezeli Stan interesuje sie Trifonov-em to najwidoczniej musi byc dobrym pilkarze.

ja_ 04.06.2011 14:13

Wydaje mi się, że Stan wie co robi lepiej niż każdy na tej stronie. Wszystkie jego przemyślane transfery wypaliły, więc jeżeli interesujemy się Wasilewskim, a stan nie podważa tej kandydatury to znaczy, ze jest on wystarczająco dobry, czyż nie?

JrQ- 04.06.2011 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sebastian1727 (Post 1106070)
Czy to prawda że dziś o 15.00 ma być konferencja prasowa i przedstawienie nowych zawodników bo podobno chodzą takie słuchy.

i jak tam konferencja :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
nie nauczyliście się, że Wisła nie robi konferencji tak z godziny na godzine? bo niby po co?
jak już kogoś podpiszą, to wtedy jest info i zazwyczaj następnego dnia konferencja, trzeba przecież pismaków powiadomić

Cytat:

Wszystko równoważy się w momencie sprzedaży za 3 mln euro. Nie lepiej dopłacić tych 200 tys. euro?
gdyby cena za Chaveza to bylo rzeczywiście 500 euro, myślę, że nie byłoby takich długich wahań
Platense pewnie krzynęło z milion, zresztą, sam menago mówił, że żaden klub nie jest w stanie tyle zapłacić ile chce Platense

wobec tego, zważywszy, że sprzedamy Chaveza za max 0,8 - 1,0 mln euro, nie tracimy zbyt wiele

ale z drugiej strony, mówicie, że on za słaby na Europę, więc pewnie nigdzie nie odejdzie :D

na Wasilewskiego nie liczcie - przecież tu nie chodzi o kasę, jaką trzeba za niego zapłacić, bo tę nawet Wisła mogłaby wyłożyć, tu chodzi o jego zarobki - nie ma szans zapłacić mu tyle ile chce

63.5 Kg 04.06.2011 14:47

Najbardziej podoba mi sie tutaj temat transferow do 10 czerwca wzglednie transferow po 10 czerwac...

A ja ma pytanie do tej grupy upierajacej sie o transferach do 10 czerwca... a czy jak transfery beda pozniej to sie obrazicie??

Transfery jak beda to beda,okienko sie konczy 31 sierpnia i nawet wtedy mozemy kupowac i nie nasza to dzialka.
My mozemy jedynie czekac na transfery ktore beda albo przed 10 albo po 10 i juz...

Fan123 04.06.2011 14:56

Racja zzostawcie Staśka i Roberta w spokoju kupia kogoś przed 10 bedzie świetnie kupia kogoś 20 nie bedzie zle. Jak to maja byc powazne wzmocnienia to niech to bedzie przemyslane i dobrze wydane pieniadze a nie kupowac na huuurrraaa nie wiadomo kogo byle przed 10 dramat:P

PhantomRanger 04.06.2011 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 63.5 Kg (Post 1106174)
Najbardziej podoba mi sie tutaj temat transferow do 10 czerwca wzglednie transferow po 10 czerwac...

A ja ma pytanie do tej grupy upierajacej sie o transferach do 10 czerwca... a czy jak transfery beda pozniej to sie obrazicie??

Transfery jak beda to beda,okienko sie konczy 31 sierpnia i nawet wtedy mozemy kupowac i nie nasza to dzialka.
My mozemy jedynie czekac na transfery ktore beda albo przed 10 albo po 10 i juz...

Powoli zaczyna się dziać to o czym wspominałem zaraz po wypowiedzi Basałaja [ w "Szybkiej piłce" jak dobrze pamiętam ], że zaczną się najeżdżania na osoby odpowiedzialne za transfery i jak na razie wszystko jest na dobrej ku temu drodze. Z ust Stana ja nigdy nie usłyszałem o terminie 10 czerwca [ może w "Cafe Futbol" to powiedział]. Prawda jest jednak taka, że 75% użytkowników ten 10 czerwca przyjęło jako prawdę objawioną i się jej trzymają powtarzając ją przy każdej możliwej okazji, aby później mieć okazję zmieszać z błotem Stana, Basałaja i Jarosza. Zastanawiam się czy to czasem nie jest piąta kolumna z Łazienkowskiej, Bułgarskiej i Kałuży. Ja spokojnie poczekam na bieg wydarzeń. W mojej opinii II rundę jeśli piłkarze mają ambicje powinniśmy przejść bez problemu nawet z jednym transferem do defensywy. Od III z obecnym składem mamy małe szansę.

Dlatego apeluje do wszystkich, by po 10 czerwca ignorować lub kasować posty oceniające pracę w/w osób kiedy okienko nie zostało jeszcze otwarte.

Wasilewski to obecnie cień zawodnika, a ewentualna wymiana Małecki-Wasilewski będzie dla nas bardzo niekorzystna. Zamieniać Wiślaka na Lechitę to nie przystoi.

thechris 04.06.2011 15:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1106061)
Brakło Ci dwóch dosyć istotnych rankingów, które pokazują naszą zwyżkę formy zapoczątkowaną przez Lecha:

2012 - 23. miejsce
2013 - 20. miejsce

Bez jaj... Dodajesz punkty czyli same zera, wszystkim za sezony które nadejdą :D Nie ma tak dobrze, inni będą walczyć i zdobywać te punkty, a Polska znowu może pikować w dół jak w latach 2004-2010. Przykład Rumunów jest wyjątkowy, oni faktycznie na tym stracą bo odpadnie im spora ilość punktów ale pozostałe krajom to nie grozi. Różnice są niewielkie choć korzystne dla Polski. Faktycznie, jeśli by zaświecić rozgrywki to za 2 lata będziemy na 20. miejscu. Ale zmartwię Cię, rozgrywki się odbędą i wcale na tym 20. miejscu nie musimy się znaleźć. Poza tym dalej jesteśmy w "bezpiecznej" odległości od miejsca gwarantującego udział MP w LM.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rw88 (Post 1106061)
Rozumiem, że jak Litwini ogrywali Czechów na wyjeździe to był dowód siły naszej ligi?

Czeska repra od dawna niewiele znaczy... Z tym Azerbejdżanem to już w ogóle odleciałeś ;)

matys2 04.06.2011 15:22

Cytat:

Jeśli chcemy awansowa do LM to potrzebujemy wzmocnień jak najwcześniej. Nowi zawodnicy potrzebują troche czasu na zgranie się z zespołem i przygotowanie do sezonu. Optymalna sytuacja to taka w której nowi zawodnicy przepracują cały okres przygotowawczy , który zaczyna się 12 czerwca.
Wzmocnienia robione 31 sierpnia w kontekście LM byłyby bardzo spóźnione...

Fan123 04.06.2011 15:29

moze 31 sierpnia nie ale jak ktos przyjdzie 20czerwca to i tak pewnie bedzie marudzic ze sie nie zgra i wogule ale jak to bedzie donry zawodnik to sie wkomponuje w zespol bardzo szybko nie licze na to ze do 10 czerwca przeprowadza wszystkie tranfery jeden moze dwa to juz max ale na IIIrunde na 100% bedzie juz pelna kadra chyba ze beda miec w zanadrzu jakis trnsfer to troszke pozniej. AA i oczywiscie trzeba ta IIrunde przejsc mysle ze nawet w tym skladzie przy pelnym zaangazowaniu i dobrym przygotowaniu powinnismy rozjechac kazda druzyne na ktora mozemy trfic:P

krakus76 04.06.2011 15:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez

[/SIZE
[/B]Wasilewski to obecnie cień zawodnika, a ewentualna wymiana Małecki-Wasilewski będzie dla nas bardzo niekorzystna. Zamieniać Wiślaka na Lechitę to nie przystoi.

I co jeszcze wymyślisz ekspercie ? Walilewski to akurat wychowanek Hutnika Kraków a Małecki Wigier Suwałki.

riv 04.06.2011 15:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1106195)
I co jeszcze wymyślisz ekspercie ? Walilewski to akurat wychowanek Hutnika Kraków a Małecki Wigier Suwałki.

Małecki poniżej 21 roku życia grał u nas przez co najmniej 3 lata co według zasad FIFA lub UEFA (nie pamiętam) czyni go naszym wychowankiem.

jova 04.06.2011 15:39

Cytat:

Jesteś już którąś z kolei osobą, która dowartościowuje się sugerując, że forumowicze podkreślający konieczność szybkiego wzmocnienia zespołu to płaczki albo wieczni narzekacze.

Na dzień dzisiejszy pierwsza jedenastka Wisły wygląda tak:
Pareiko
Burliga - Jaliens - Kowalski - Paljić
Sobol - Wilk
Małecki - Melikson - Kirm
Genkov

ława: Jovanić, połamany Bunoza, Jirsak, Garguła, połamany Boguski + chłopaki z ME.
Koniec.

Doświadczenia ostatnich sezonów pokazały, ze z taką kadrą, z pucharów można wylecieć już w najwcześniejszych rundach. Ten zespół trzeba szybko wzmocnić i samo podpisanie Cikosa i Chaveza nie załatwiłoby sprawy. Wszyscy rozumiemy, że dopinanie transferów musi trochę potrwać, i że nie da się wszystkiego przygotować już na 10tego lub na pierwsze dni zgrupowania. Mimo to powinniśmy oczekiwać, że tym razem klub potraktuje puchary poważnie, że nie podejdzie do pierwszych meczów z beztroskim nastawieniem "jakoś to będzie", bo ta mentalność już załatwiła nam Levadię i Karabach.

Liczę, że najpóźniej na początku zgrupowania uda się poprawić sytuację na prawej i środkowej obronie (zakontraktowanie Cikosa i Chaveza albo ich następców) i zwiększyć rywalizację w ataku lub na skrzydle. Ta data - 10 czerwca, to symbol. Wiadomo, że kilka dni opóźnienia nie zrobi większej różnicy, ale jak zauważył Basałaj, przygotowanie przyzwoitej kadry już na pierwsze zgrupowanie to konieczność.

rw88 04.06.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez thechris (Post 1106188)
Bez jaj... Dodajesz punkty czyli same zera, wszystkim za sezony które nadejdą :D

Nie dodaje zer, a dodaje wyniki trzech ostatnich sezonów. W trzech ostatnich sezonach osiągneliśmy 20 wynik w Europie i to jest fakt. Oczywiście wiele tutaj może się zmienić w obie strony, ale faktem jest to, że w trzech ostatnich sezonach osiągnęliśmy niezły wynik punktowy, najlepszy od wielu lat.

A to jednoznacznie świadczy że idziemy krok po kroku do przodu. I te trzy ostatnie sezony są myślę dobrym kontrargumentem na stwierdzenie, że "jest gorzej".

Cytat:

Nie ma tak dobrze, inni będą walczyć i zdobywać te punkty, a Polska znowu może pikować w dół jak w latach 2004-2010.

To już jest wróżenie z fusów.

Cytat:

Przykład Rumunów jest wyjątkowy, oni faktycznie na tym stracą bo odpadnie im spora ilość punktów ale pozostałe krajom to nie grozi.

Szkocja.

Cytat:

Z tym Azerbejdżanem to już w ogóle odleciałeś ;)

Czemu? Sytuacja identyczna, jak ta przez Ciebie wskazana. Wytłumacz mi, dlaczego porażka Litwinów z Liechtensteinem, Litwinów mających w składzie 5 zawodników z ligi polskiej ma świadczyć o słabości naszej ligi, a porażka Turków z Azerbejdżanem, Turków z wieloma zawodnikami z ligi tureckiej nie ma świadczyć o słabości tejże? Albo jesteśmy konsekwentni, albo nie siejmy farmazonów.

Zresztą dodać trzeba, że Kijanskas jest na wylocie z Jagi, Labukas z naszej ligi spadł razem ze słabiutką Arką, Panka jest zwykłym przecinakiem w Widzewie, Sernas miał jesienią przebłyski, jedynie on i Skerla mogą być uznani z Litewskich zawodników jako solidnych ligowców polskiej Ekstraklasy. Więc w jakiż to sposób świadczy o naszej lidze, skoro ani jeden z tych zawodników nie jest jej czołową postacią?

maxipiter 04.06.2011 16:01

Czy to prawda, że Wisła ma się wzmocnić przed LM i to jeszcze do 10 czerwca?

63.5 Kg 04.06.2011 16:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxipiter (Post 1106207)
Czy to prawda, że Wisła ma się wzmocnić przed LM i to jeszcze do 10 czerwca?

Nieprawda...

JOSE 841 04.06.2011 16:14

jova w tej swojej 18tce zapomniałeś o Chavezie i Siwakowie ta dwójka prawdopodobnie zostaje na Reymonta jeden jako współwłasność drugi prawdopodobnie transfer definitywny ewentualnie wypożyczenie

jova 04.06.2011 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1106210)
jova w tej swojej 18tce zapomniałeś o Chavezie i Siwakowie ta dwójka prawdopodobnie zostaje na Reymonta jeden jako współwłasność drugi prawdopodobnie transfer definitywny ewentualnie wypożyczenie

Na dzień dzisiejszy jednemu kończy się kontrakt, a drugiemu wypożyczenie i ani jeden ani drugi nie jest zawodnikiem Wisły.
Bardziej logiczne byłoby dopisanie Mączyńskiego.

spirit 04.06.2011 16:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 1106210)

Smutne jest to, że przytłaczająca część tego forum zapomina notorycznie o tym, że do prowadzenia dyskusji konieczne jest czytanie ze zrozumieniem tego, co piszą inni forumowicze, bo inaczej zmieniacie forum dyskusyjne w czat/forum na onecie.

Przecież jova WYRAŹNIE napisał, że na DZIEŃ DZISIEJSZY skład wygląda tak, jak napisał. Póki co nie podpisaliśmu nowej umowy ani z Sivakovem, ani z Cikosem, ani z Chavezem. Ogarnijcie się.

Co do tematu - ja (niestety?) z natury bardzo emocjonalnie podchodzą do wszystkich kwestii związanych z klubem, w tym transferowych, co czyni mnie niezwykle podatnym na wszelkie medialne spekulacje i dużo mnie kosztuje, aby skoncentrować się tylko na nauce do egzaminów, ale na boga - wyluzujcie. Bezsporny jest fakt, iż idealna byłaby sytuacja, w której dokonalibyśmy znaczących wzmocnień na newralgicznych pozycjach plus uzupełnili skład już na początek okresu przygotowawczego, co pozwoliłoby z optymizmem patrzeć na kwalifikacje do LM. ale wbijcie sobie do głowy jedno: załatwienie transferów wartościowych graczy za olbrzymie pieniądze to nie jest do cholery jasnej pójście na plac imbramowski po kilogram cebuli. Stan nie dał nam do tej pory powodów, by nie wierzyć w jego fachowość i profesjonalizm. I tego się trzymajmy.

Karherop 04.06.2011 16:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jova (Post 1106213)
Na dzień dzisiejszy jednemu kończy się kontrakt, a drugiemu wypożyczenie i ani jeden ani drugi nie jest zawodnikiem Wisły.
Bardziej logiczne byłoby dopisanie Mączyńskiego.

Mączyński na 100% wraca do Wisły.

Bunoza ma zacząć treningi z zespołem juz od początku okresu przygotowawczego , zresztą jego przerwa nie była tak długa (3 miesiące) , więc nie stracił na tyle by nazywać go "połamanym "

Boguski co najwyżej ma status wyleczony , powinien równiez grac juz na 100% .

Do listy piłkarzy dopisałbym Bruda który ma coraz wyższe notowania u Maaskanta . Nie widzę różnicy pomiędzy nim a np Drygasem lub Możdżeniem w Lechu którzy w podobnym wieku okrzepli występując ( z przymusu ) w pucharach .

jova 04.06.2011 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1106221)
Bunoza ma zacząć treningi z zespołem juz od początku okresu przygotowawczego , zresztą jego przerwa nie była tak długa (3 miesiące) , więc nie stracił na tyle by nazywać go "połamanym "
Boguski co najwyżej ma status wyleczony , powinien równiez grac juz na 100% .

"Połamany" było oczywiście skrótem myślowym. Chciałem wymienić nazwiska dostępnych zawodników i przy dwóch podkreślić, że wracają po ciężkich kontuzjach i trudno przewidzieć kiedy dojdą (czy dojdą) do wysokiej formy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl