Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

tommasi 31.08.2010 22:25

mi sie wydaje ze Maaskant bedzie chcial wprowadzac 4-3-3 z Riosem i Boukharim po bokach i brozkiem (o ile ten zacznie cokolwiek grac) na szpicy...nie bedzie zle...a nawet jak mowicie ze za duzo lewoskrzydlowych to zawsze kirm moze byc alternatywa dla małego na prawej, a nawet mysle ze na lewej obronie by sobie poradzil..na bank przyjdzie ktos na bok obrony do nas - co prawda nie wiadomo kiedy ale ktos bedzie :P wiecej optymizmu :)

LooNatyk 31.08.2010 22:26

masterlag -- ale gral. A popatrz no na Paljica, czym on sie moze pochwalic? Mlodszy jedynie o te 3 lata, a nawet nie liznal poziomu na jakim gral Marokanczyk.

FajQ 31.08.2010 22:28

A ja się bardzo cieszę że paralityka Diaza już nie zobaczę w koszulce Wisły.Klub powinien dopłacić brugge że go wzięli.Większego chaosu na boisku nie robił nikt poza Diazem.Jedyny plus tego piłkarza to taki że zawsze walczył a tak to poza tym nie było większego pożytku dla drużyny.Spokojnie będzie dobrze i ja w to głeboko wierzę.Po słabej Wiśle wreszcie zobaczymy drużynę.

Kamson 31.08.2010 22:28

Może po prostu to pozbywanie się bocznych obrońców oznacza przejście na system 3-4-3? A Cikosa zatrzymali bo po pierwsze dopiero co przyszedł, po drugie może chcą spróbować go na skrzydle. Nie potrafię inaczej wytłumaczyć sobie tej wyprzedaży...

Kod:

Jovanic - Chavez Cleber  Bunoza - Mały Sobol  Wilk    Boukhari - Żuraw Brozio  Rios
Pawełek - Cikos  Kowalski Pietia - Łobo Jirsak Garguła Paljić  - Rado  Boguski Kirm

Nawet nieźle by to wyglądało.

flamengista 31.08.2010 22:28

Przecież żartobliwie go Pączkiem nazywam:-D Z resztą jak zagra dobrze przez tą rundę, to szybko zyska lepszego nicka. CV piłkarskie ma świetne, więc jestem w tej materii ostrożnym optymistą.

Co do Piotra Brożka - małe przeoczenie. Dostał całe 10 minut, wchodząc za nominalnego lewoskrzydłowego. Nie zmienia to istoty sprawy - Maaskant do tej pory nie widział go w pierwszym składzie, a już na pewno nie na lewej obronie.

Sędzia 31.08.2010 22:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 972490)
Gral w Sparcie, ale Rotterdam ;]

Tfu, oczywiście, widać jak piszę Sparta to odruch bezwarunkowy każe mi dopisać Praga ;)

SĘDZIA ZGRED 31.08.2010 22:33

A mnie się wydaje że to będzie całkiem dobre wzmocnienie lepsze niż nasz Kirm...Pozatym został wypożyczony na rok. Wyaje się że Vacklax przygotowywuje prawdziwe bomby transferowe na zimowe okienko transferowe. Teraz to wszystko i tak jest prowizorka ,większosc zawodników jest na wypożyczeniach...

Cerber 31.08.2010 22:34

mnie rozwalił komentarz tego gościa (proszę mnie nie banować, jeśli już go tutaj wklejano - nie wszyscy mają czas monitorować i przekopywać forum non-stop)

Dado,

Wyprzedaż obrońców wynika z nowatorskiej taktyki jaką ma zamiar w najbliższym sezonie przetestować nasz nowy trener. Polaga ona na praktycznym zrezygnowaniu z gry obronnej i rzucenie zawodników do ataku w myśl zasady najlepszą obroną jest atak, w związku z czym gra będzie się toczyła z dala od naszej bramki, więc nie potrzebujemy obrońców a pomocników i napastników. Nie będę zaskoczoy jak w najbliższym okienku transferowym sprzedani zostaną bramkarze, i zastoowany zostanie wariant z bramkarzem który tylko od czasu do czasu będzie w polu karnym a tak będzie grał co najmniej w obronie. Ponadto trener zamierza postawić na tzw football totalny, gdzie nie ma przywiązania do pozycji i każdy zawodnik ma biegać po całym boisku, lecz do tego potrzebna jest dobra komunikacja w drużynie w celu nie dublowania się dwóch zawodników w podobnym rejonie połowy przeciwnika ( wszakże na naszej połowie gra toczyła się będzie sporadycznie ). Przewiduję że w najbliższej rundzie grać będziemy ustawieniem 1-1-4-5 ewentualnie w meczach z mocniejszym przeciwnikiem 1-2-4-4 lub analogicznie w meczu ze słabszymi drużynami 1-0-4-6. W przyszłości zapewne rozpatrywany bdzie wariant gry 0-1-4-6, 0-0-4-7, 0-1-3-7 i inne ustawienia w tym stylu. Ta nowatorska taktyka ma na przynieść sukces nie tylko w Polsce ale i na arenie międzynarodowej. Taki obrót sprawy wynika z tego, że skoro nie możemy zaskoczyć przeciwnika ( zwłaszcza na arenie międzynarodowej ) poziomem umiejętności to zamiażdżymy go taktyką ! Tylko WiSŁA

BigLeb 31.08.2010 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 972496)
Maaskant do tej pory nie widział go w pierwszym składzie, a już na pewno nie na lewej obronie.

Maskaant do tej pory poprowadził jeden mecz, karkołomną tezą jest, że nie widzi Piotrka w składzie.

PS. Jeśli chodzi o nowy nabytek, to Żuraw jak od nas odchodził miał 29 lat i co w kiepskiej był formie?

Peterowi Singlarowi dziękuje za to, że ryzykował zdrowie dla Wisły (w domyśle Skorży) z powodu obecności BOSSA na podrzędnym meczu z Polonią Bytom i niestety przypłacił to pogłębieniem kontuzji.

Cerber 31.08.2010 22:43

Singlara to załatwił Alvarez.

Problemy żołądkowe - co ten gość [alvarez] je przed meczem, że ma takie problemy?

atut 31.08.2010 22:44

Podobno Wisła walczy o Golańskiego, kto wie może uda się ściągnąć kogoś na obronę z wolnego transferu.

Swoją drogą dziwne jest to, że ostatnio Holenderscy piłkarze tak łatwo wyjeżdżają za granicę do takich krajów jak Polska, Bułgaria czy Cypr.

murray 31.08.2010 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cerber (Post 972507)
Singlara to załatwił Alvarez.

Problemy żołądkowe - co ten gość [alvarez] je przed meczem, że ma takie problemy?

Gość zapomniał wziąć stoperan i odpadł po 30 min.

Titto 31.08.2010 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atut (Post 972508)
Podobno Wisła walczy o Golańskiego

Regularne pytanie: Skąd info?

Cerber 31.08.2010 22:51

Wisła walczy o dwóch zawodników. Ale coś marnie widzę szansę - została godzina (wedle tego, że okienko zamyka się bodaj o 1:00).

atut 31.08.2010 22:51

http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,352...w_Koronie.html

Ostatnie zdanie

wyar 31.08.2010 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 972496)
Przecież żartobliwie go Pączkiem nazywam:-D Z resztą jak zagra dobrze przez tą rundę, to szybko zyska lepszego nicka. CV piłkarskie ma świetne, więc jestem w tej materii ostrożnym optymistą.

Co do Piotra Brożka - małe przeoczenie. Dostał całe 10 minut, wchodząc za nominalnego lewoskrzydłowego. Nie zmienia to istoty sprawy - Maaskant do tej pory nie widział go w pierwszym składzie, a już na pewno nie na lewej obronie.

No,tym bardziej,ze prowadzil jeden mecz - tak wiec Piotrek"a juz na pewno nie lewa obrona" moze zapomniec o grze...

palikot 31.08.2010 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atut (Post 972508)
Podobno Wisła walczy o Golańskiego, kto wie może uda się ściągnąć kogoś na obronę z wolnego transferu.

Swoją drogą dziwne jest to, że ostatnio Holenderscy piłkarze tak łatwo wyjeżdżają za granicę do takich krajów jak Polska, Bułgaria czy Cypr.

swoją drogą dziwne jest, ze potem te drużyny bułgarskie i cypryjskie grają w lidze mistrzów i lidze europejskiej... jak bedzie ich wiecej u nas to my tez bedziemy grać

mgła 31.08.2010 22:56

Musiał go widzieć na meczu z Karabachem gdzie grał jako obrońca, bo ponoć oglądałł na dvd wszystkie mecze Wisełki w tym sezonie

szczepek19 31.08.2010 22:57

to chyba koniec transferów w tym okienku...

atut 31.08.2010 22:59

Nie słyszałem nigdy wcześniej o holenderskim piłkarzu w Bułgarii i w Polsce(do tego sezonu), wyłączjąc Tsibambę z holenderskim obywatelstwem, więc akurat Bułgarom Holendrzy na razie nie zapewnili LM ani LE.

JrQ- 31.08.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez atut (Post 972512)

JW dla zasady nas przebije :lol:

Edłardo Da Sylwia 31.08.2010 23:00

Nastała osławiona godzina 00:00 ... jak na razie, cisza w eterze.

Korbit 31.08.2010 23:01

Poczekajcie Panowie dzisiaj mogli zakontraktować jutro oznajmić a nawet(jeżeli będzie) to poczekać na konferencje i zrobić niespodziankę:)

czesiu 31.08.2010 23:02

Zdecydowanie najlepsze okno transferowe Wisły od lat. Dyr. sportowy, trener i zawodnicy pozwalają z dużą dozą spokoju patrzeć w przyszłość naszego klubu. Jeśli w zimie odejdzie 5-7 kolejnych wypalonych piłkarzy, a w ich miejsce pozyskamy graczy podobnych do tych jakich sprowadzono teraz to z optymizmem patrzę na MP jak LM.

Massi91 31.08.2010 23:03

Jakby mieli kogos podpisac to by to zrobili i nas o tym poinformowali, teraz mozemy liczyc tylko na piłkarzy z karta w reku, czyli takich jakich w ostatnich czasach lubimy najbardziej !

Jagul 31.08.2010 23:03

W dupie mam niespodzianki. Powinno być czarno na białym napisane kto przyszedł (o ile w ogóle ktoś przyszedł). O transferach Diaza i pożegnaniu Singlara napisali szybciutko, a tu tylko w....iają kibiców.

Cerber 31.08.2010 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czesiu (Post 972525)
Zdecydowanie najlepsze okno transferowe Wisły od lat. Dyr. sportowy, trener i zawodnicy pozwalają z dużą dozą spokoju patrzeć w przyszłość naszego klubu. Jeśli w zimie odejdzie 5-7 kolejnych wypalonych piłkarzy, a w ich miejsce pozyskamy graczy podobnych do tych jakich sprowadzono teraz to z optymizmem patrzę na MP jak LM.

wywalono 6 zawodników z obrony, sprowadzono masę średniaków+upadłą gwiazdę+grubiuśkiego Marokańczyka i to nazywasz "dniem"? ;)

Edłardo Da Sylwia 31.08.2010 23:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 972528)
W dupie mam niespodzianki. Powinno być czarno na białym napisane kto przyszedł (o ile w ogóle ktoś przyszedł). O transferach Diaza i pożegnaniu Singlara napisali szybciutko, a tu tylko w....iają kibiców.

mam identyczne odczucia

Krissu 31.08.2010 23:08

Przynajmniej wiemy, czego się spodziewać po bieżącym sezonie.

bridgeburner 31.08.2010 23:10

To co mozna ogłosic z wielka pompa koniec "ofensywy transferowej"??
po której zostalismy z 6 obroncami z których
jeden za pol roku konczy kariere
drugi nie chce grac w obronie
trzeci chce ale mu nie wychodzi z
czwartego nazywanie piłkarzem to grube nieporozumienie a co dopiero ekstraklasowym obronca
Czy też czekamy do jutra( o złudna nadziejo!)??

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl