![]() |
Mirek ma bana, że call center zlecił posterunek w okresie międzyświątecznym?
|
Ale prawda jest taka, że na razie PiS ani zbytnio nie pomógł Polsce - jej finansom - bo co z tego, że opodatkują banki i hipermarkety (pomijam, że to się odbije na konsumentach bo taki bank czy market po prostu podniesie koszty swoich usług i przerzuci podatek na konsumenta) skoro i tak budżet uchwalili z deficytem. Polakom też zbytnio nie pomogli bo jakoś podatków nie obniżają, dadzą te 500 zł, które będzie po prostu patologią - niektórzy to wydadzą źle, koszty administracyjne rozdysponowania tych 500 zł też jakieś będą.
Dopóki ci głupi politycy nie zrozumieją, że bogactwo bierze się z obniżania podatków a nie ich nakładania, że pieniądz bierze się z pracy a nie z socjalu to zawsze będzie lipa bo ot jest błędne koło. Przykładowo, dajesz 500 zł rodzinie, do tego musisz 100 zł dać urzędasowi żeby się zajął rozdysponowaniem tej kasy. I co? Towarów i usług nie przybywa a 600 zł trzeba skądś wziąć. Do tego z roku na rok teoretycznie będzie się rodzić więcej dzieci bo te 500 zł będa kusić = co raz większe wydatki na ten projekt. Zrozumcie, że to jest patologia. W takie cuda, że się kasę dostaje z nieba to się można bawić jak się nie ma długu publicznego, jak się nie ma budżetu z deficytem itd. Najważniejsze dla ludzi to jest żeby im się Państwo nie wpierdalało w przedsiębiorczość. Gdyby dać ludziom pracować, odczepić się od przedsiębiorców to by moim zdaniem jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uzdrowiło wszystkie problemy. A tak to gdzie się nie obejrzysz to składki, podatki, przepisy, czy pracodawca czy pracobiorca, jesteśmy jechani jak jakies szmaty. Dajesz ludziom normalnie się rozwijać/pracować = każdy sobie zarobi na to dziecko = Państwo nie musi dawać tylu rodzinom 500 zł = ludzie zarabiają więc wytwarzają dobra i usługi = zarabiają czyli pieniądze wydają do budżetu Państwa i ten ma pieniądze = ludzie są bogatsi, Państwo jest bogatsze to wtedy można myśleć o wyrwaniu się ze szponów zagranicznych banków, marketów = masz swoje markety/banki = masz z nich kasę do budżetu. Nie wiem tylko dlaczego politycy tak prostych rzeczy nie rozumieją i wszystko robią od dupy strony. Dom się buduje od fundamentów a nie od dachu a oni zawsze chcą najpierw zabrać ludziom żeby później im ewentualnie trochę oddać w socjalu, tylko, że tu nie ma z czego zabierać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tak, ma powstać specjalna prokuratura do spraw "zwalczania przestępstw gospodarczych" co będzie równać się totalnej policji skarbowej. Ja pierrrdole - a czy to ważne, czy mam coś na sumieniu? Może mam, może nie. Ale do ....y nędzy jak teraz służby i policja bez zgody sądu (!!!!) będą mogli wejść na Twoje konto na FB i przeglądać wiadomości, przeglądać historię przeglądania Internetu, oraz podsłuchiwać rozmowy telefoniczne to mnie dreszcz przechodzi po plecach. W dupie mam to, że Populizm i Socjalizm przejmuje media (ok, wygrali wybory niech sobie robią 'porządki' w podległym im instutycjach), ale tak głęboka inwigilacja obywatela to już mocno pachnie Rokiem 1984. |
Wygląda na to że jeszcze kilka dni i zacznie się zgrupowanie zimowe reżimowej ekipy z woronicza :D
https://twitter.com/dicanio1900/stat...25027676913664 |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po Pawłowicz to raczej ciężko się spodziewać czegoś na poziomie...zastanawia mnie to jakiej grupy wyborców ona trafia, że jest trzymana na świeczniku.Chociaż niektórym rozwrzeszczana podstarzała panna z wachlarzem imponuje jak widać...
Chyba że to FEJKOWE konto ktoś jej założył! widzę spisek! |
Cytat:
Przeskoczymy z jednego matrixa w jeszcze lepszy matrix, choć wydaje mi się, że do tych mediów nie wejdą Wildstein i RAZ. PS. Może wrócą Semka z Kurskim ze swoim "Refleksem"? ;) |
Każdemu opowiadającemu o zamachu PiSu na "wolne mendia" proponuję następującą zabawę :
obejrzenie na tubie TVP wywiadów Lewickiej z Glińskim i Petru. proponuję także wywiad Tadli z Ziobrą. |
Koledzy jak mniemam kilka miejsc na zgrupowaniu zimowym zostało.Niektórzy pojadą obowiązkowo na resocjalizację jak wymienieni przez Pawłowicz.Troche się jeszcze dookoptuje, a reszta może zgłaszać się samodzielnie.Na pourbanoplatfusową resocjalizacje nigdy za pózno.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dobre pytanie bez dobrej odpowiedzi, bo wiadomo, że to podobnie lichy poziom dziennikarstwa.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kerim a co niepoważnego napisałem? Równie ciężko mi się ogląda zarówno Lisa, Kraśko i tą od Glińskiego jak i Rachonia i Hejke atakujących ww. panów. |
Cytat:
Nie warto ale zobaczymy jaka będzie zmiana mało to rozsądnych dziennikarzy jest a PIS nie może sobie pozwolić na taką nagonke bezpodstawna jaka ma miejsce w publicznych mediach.Trzeba byc fanatykiem zeby tego nie widzieć, moim zdaniem. |
IncognitoTSW "jak i Rachonia i Hejke atakujących ww. panów."
Wydaje mi sie że Kukiz "odleciał" a nie był atakowany.Wskaz jeden cytat tego ataku.W rozmowie Rachonia z Braunem to raczej Braun atakował.Oglądaliśmy inne wywiady? |
Cytat:
|
Wasz SP Prezydent :
Cytat:
Cytat:
|
http://niebezpiecznik.pl/post/noweli...dzanych-zmian/
Polecam się zapoznać. Nawet nie media, nie TK i nawet nie 500 zł na dziecko, tylko TO jest najbardziej przerażające. |
Cytat:
Ps jeśli nie masz nic do ukrycia nie musisz się obawiać nowelizacji ustawy o policji;) |
Cytat:
Już nie wspominam o tym, że każdy ma coś do ukrycia bo każdy w życiu jakoś przewinił - w tym chorym prawie to wystarczy na własnym podwórku, własnoręcznie posadzone drzewo x lat temu - wyciąć i już się podlega karze, albo sobie garaż zbyt duży pobudowac i już masz samowolę budowlaną. Także nie bądźmy za bardzo do przodu z tym szukaniem winnych i dopóki ktoś na prawdę nie działa na niekorzyść Państwa to nie powinien być w najmniejszym stopniu poddany inwigilacji lub karany za jakieś głupoty. A te miliony podsłuchiwanych osób raczej świadczą o czym innym. Raczej te podsłuchy mówią o tym, że prowadzona jest gierka w Polsce, w której szuka sie haków na wrogów a nie dba o interesy Polski. |
Cytat:
|
Cytat:
I znowu stały fragment gry. Za PO inwigilowali więc można. |
Nie zdzwicie się jak za moment okaże się, że rano pojawią się panowie w ciemnym ubraniu, bądź dostaniecie wezwanie ws. niewybrednych komentarzy i mowy nienawiści w politycznym, bądź na shoutboxie. Nawet nie musi to być inspirowane z nadania call center, a któryś bezpiecznik może tutaj trafić przypadkiem i przewertować temat od jego zarania.
Na moje szczęście chwilowo zamierzam się ewakuować na północ, więc pewnie dopiero wrócę po wejściu zmian w życie ;) PS. Widzę już powoli kto jest beneficjentem ostatnich zmian, a mianowicie, który z dziennikarzy mocno zyskał na wymianie stołków. Otóż niejaki Nisztor - dziennikarz od afery podsłuchowej - spekuluje, że jeszcze w tym roku służby mogą zatrzymać byłego ministra Sienkiewicza i kilku jego kolegów z UOP. |
Cytat:
Cytat:
|
Zmiany w ustawie o policji zażądał Trybunał Konstytucyjny już ponad półtora roku temu.
Zobowiązana do tego była PO, ale"nie zdążyła". PiS realizuje tylko wyrok Trybunału. http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kra...ji,606634.html Cytat:
Kiedy jest gorzej? Jak PiS realizuje zalecenia TK czy jak nie realizuje? |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl