![]() |
Cytat:
|
Dzisiaj już nikogo nie pozyskamy Valckx mówił nie dawno że na koncu okienka nie planuja jakis szczegolnych ruchów transferowych.Wspomniał coś że dużo piłkarzy jest bezrobotnych i że zawsze moża pozyskac kogos ciekawego a więc panowie nie napalajcie się tak.Może się okazać ze jutro,pojutrze za tydzien przyjdzie jakis piłkarz z karta w ręce i będzie radocha :/
|
sprzedali co było najlepszego do sprzedania w tym okienku (Diaz,Marcelo,Głowa,rezygnacja z Alavreza) .Szkoda że nie poszukali chętnych na kupno Jirsaka,Łobo,Kowalskiego czy Kirma
|
Ale to kto teraz będzie grał na obronie, bo ja tego nie ogarniam ? ;] Akcja "zero zmienników" ? ;>
Z lewej został Brożek, na którego narzekam odkąd jestem na tym forum - wiem, nie aż tak długo jak niektórzy. Z prawej został Cikos i Burliga środek Chavez, Bunoza i Cleber na tę rundę. No i Kowalski. Trochę to cienko widzę |
Mi się podoba transfer czy tam wypożyczenie Boukhariego do Wisły. Liznął piłki na bardzo wysokim poziomie swego czasu i wierzę, że samym doświadczeniem i talentem będzie wzmocnieniem na buraczaną Ekstraklasę.
|
Dawno się niewypowiadałem ale od początku kiedy Basałaj pojawił się w Wiśle mówiłem że nastąpi grabież...bo jak można zrozumieć sprzedaż graczy za 6 mln euro, rozwalić jako jedyny klub na świecie całą obronę. O zainwestowaniu choćby połowy z tej kwoty w kupno sprawdzonego obrońcy żal pisać. Interesuje się piłką od 20 lat ale czegoś takiego niewidziałem aby klub vicemistrz kraju pozwalał sobie na takie postępowanie...czy my jesteśmy na skraju upadku??? Ciekawe co będzie za rok...Clebera nie będzie, Chavez ma kontrakt z innym klubem, Cikos wypożyczony, zostajemy z Bunozą i Kowalskim...ciekawe kiedy dojdą do wniosku że i tak trzeba będzie sprowadzić obrońcę, ale i tak pewnie wybór padnie na taniego ogórka
|
Cytat:
chcieli wszyscy Wisły grającej ładną piłkę, no i jest ! |
Dwie godziny, tak jak pisałem. Nic więcej raczej już nie zobaczymy, ale najazd na mnie był ostry.
Widocznie nie mają nic w zanadrzu, lepiej było teraz sprzedać Diaz'a niż później frajersko oddać go za darmo, tyle w temacie... |
Czyli co nasz trener to wpadł z deszczu pod rynne.
Ja uważam że Diaz i tak by w grudniu odszedł, a tak to skasowaliśmy jakieś pieniądze. A w lidze to jakos to będzie. Nazwiskowo jesteśmy mocni w ofensywie i jakoś to powinno wygladać. Kiedyś całą rundę grał Baszczyński ze Stolarczykiem i wyglądało to dobrze. Teraz będzie grał Cikos z Brożkiem i powinno im to wyjść tylko na dobre. Przynajmniej nie będą się stresować że po jednym słabszym meczu zostana na ławce. No i chwycą jakiś rytm meczowy. Wisła musi tylko złapać dobrą formę kondycyjną a wyniki same przyjdą bo ci zawodnicy potrafią grac. Panowie kiedyś graliśmy całą rundę 1 składem , do tego dochodziło 2-3 rezerwowych i to było na tyle. Przyszło ilu - 8 , 9 nowych graczy. Tutaj trzeba wyselekcjonować pierwszą 11 i zgrywać towarzystwo. |
Miała być ofensywa transferowa to i jest. O defensywie nikt nie wspominał :D
|
Cytat:
a jak na nasze warunki to nawet bardzo dobrym miesiac po trenuje i i tak bedzie lepszy niz Kowalski:rotfl: TS Girl - dobre, naprawde dobre:lol: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
A ja żałuje że nie opchnęli Piotrka Brożka. Gdyby tak się stało to mielibyśmy chyba pierwszy przykład drużyny która w ciągu okienka opchnęła całą obronę (włącznie z rezerwowymi): Singlar, Alvarez, Marcelo, Głowa, Jop i Diaz. Clebiego nie liczę bo w ostatniej rundzie wiele sobie nie pograł. To samo Burliga. Naprawdę szkoda że nie puścili Brozia :>. Jak szaleć to szaleć.
Ciekawe jest też to że złym ruchem było zatrudnianie trzydziestoletniego Włocha (zresztą na lewą obronę gdzie mamy ewidentny deficyt) ale zatrudnienie holenderskiego Araba w tym samym wieku (na pozycję gdzie już obecnie mamy trzech piłkarzy) jest ok :-/. Coś te holenderskie rządy zaczynają się od dziwnych ruchów. Obyśmy nie musieli przekonywać się że opinia o naszym dyrektorze sportowym wyniesiona z PSV to niestety smutna prawda. |
cos mi sie wydaje ze transfer tego pomocnika to przygotowania do systemu 4-3-3,i to jest mysl optymistyczna ale jak narazie jedyna, pozbawienie sie 2 obronców daje nam duzo do myslenia -albo maja gotowych kandydatów do podstawowej 11 i do 24 beda transfery, albo stwierdzili ze CI dwa zadownicy sa tak slabi ze nie ma co ich trzymac, zdecydowanie wolałbym ta pierwsza możliwość ale za niecale 2 godziny sie przekonamy, jak to naprawde jest...
|
Jestem bardzo zaskoczony całym tym okienkiem transferowym.
Z jednej strony, niecodziennie klub pozbywa się w jednym okienku niemal całej linii obrony. Z drugiej strony, zawodnicy jacy przyszli na ich miejsce to są w mojej ocenie transfery bez precedensu w naszej lidze. Czytam to, co piszą tutaj niektórzy i zastanawiam się, czy naprawdę nie widać, że Wisła pozyskała w tym okienku: 1. Maciej Żurawski, 4-krotny mistrz Polski, 3-krotny mistrz Szkocji oraz mistrz Cypru, 72 krotny reprezentant Poslki, 17 goli w kadrze, jeden z najlepszych napastników we współczesnej historii naszego klubu - zresztą co daje taki zawodnik widać po Frankowskim w Jadze czy teraz po Żewłakowie w GKS. 2. Cezary Wilk - młodzieżowy reprezentant, w perspektywie następca Sobolewskiego, już po kilku spotkaniach pokazał, że sobie poradzi. 3. Andrés Lorenzo Ríos - reprezentant U-20 Argentyny, 37 meczy w River Plate 4. Dragan Paljić - ponad sto czterdzieści spotkań w trzeciej i drugiej lidze niemieckiej, dwukrotnie wywalczył awans do Bundesligi. Tylko nie wiedzieć czemu niektórym się chyba wydaje, że druga i trzecia liga niemiecka jest słabsza od naszej ekstraklasy. 5. Milan Jovanić - wreszcie nowy bramkarz, reprezentant Serbii (przede wszystkim młodzieżówki, ale debiutował już w zwykłej kadrze), występował w najwyższej klasie rozgrywkowej Serbii. 6. Osman Chávez - reprezentant Hondurasu, uczestnik ostatnich MŚ, w eliminacjach rozegrał 11 spotkań, a na MŚ wystąpił we wszystkich trzech spotkaniach Hondurasu. Podstawowy zawodnik reprezentacji, łącznie rozegrał 31 spotkań. W najwyższej lidze Hondurasu rozegrał niemal 150 spotkań. 7. Erik Čikoš - młodzieżowy reprezentant Słowacji (16 spotkań), łącznie w lidze słowackiej rozegrał już 100 meczy 8. Gordan Bunoza - młodzieżowy reprezentant Bośni i Hercegowiny (8 spotkań), rozegrał w pierwszej lidze chorwackiej 27 spotkań. 9. Nourdin Boukhari - grał w Sparcie Rotterdam, Ajaxie (17 meczy w Lidze Mistrzów !) Alkmaar i Bredzie. Reprezentant Maroka (14 spotkań), łącznie zagrał w Holandii w 231 spotkaniach strzelając 45 bramek. Śmiem twierdzić, że jeśli chodzi o wartość "na papierze" zawodników pozyskanych w tym okienku, to chyba do tej pory w historii naszego klubu nie ściągnięto tylko reprezentantów i młodzieżowych reprezentantów, piłkarzy posiadających doświadczenie liczone w setkach spotkań rozegranych w znacznie lepszych ligach niż nasza ekstraklasa. Do tego dochodzi bardzo ciekawy trener i dyrektor sportowy. Nie rozumiem czemu wszyscy zachowują się jakby rozsprzedano Wisłę - jedyny naprawdę cenny zawodnik, który od nas odszedł to był Marcelo. Pozostali piłkarze to zawodnicy słabsi od tych, którzy do nas przyszli. I nie, nie uważam, żeby na obecnym etapie można było kogoś z nowo pozyskanych skreślać. Marcelo też nie od razu stał się ostoją defensywy. Mamy okres przygotowawczy przepracowany z trenerem, który nie potrafił zmotywować piłkarzy do walki do upadłego z Gruzinami, więc mam poważne wątpliwości, czy okres przygotowawczy został dobrze spożytkowany. Obecny skład może rodzić problemy aklimatyzacyjne i komunikacyjne. I to wszystko nie wyklucza rzecz jasna, że niektóre transfery okażą się niewypałami. Ale to jest normalna rzecz, która nie wpływa na fakt, że w życiu nie myślałem, że Wisła sięgnie po takich piłkarzy. Nie wiem czy nikt nie zauważył, że Wisła po raz kolejny wyprzedza całą ligę o krok, idzie w kierunku pozyskiwania piłkarzy przystosowanych do gry na zachodzie, tj. do profesjonalizmu, którego brakuje Polakom - a czego skutkiem była Levadia, Karabach, a wcześniej Valerenga i Tbilisi. |
Bogdan sobie zażyczył że ma dość wyników 1-0.
Mają być bramki i już. Basałaj spełnił prośbę szefa. W obronie katastrofa plus ofensywne ustawienie = widowiskowe spotkania pełne emocji ;) |
Cytat:
A pisałem tak. Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Diaz to był w ogóle last minute - albo 'dziś' albo za rok odchodzi za free, bardziej można mieć pretensje o sprzedaż Głowackiego bo tam tylko o kasę chodziło(nie groziło jego odejście) A co do bocznego obrońcy to mam takie(może niesłuszne) przekonanie że oni mają kogoś.Singlar dziś rozwiązał i jest poza okienkiem do wzięcia, myślę że takich zawodników i do tego lepszych będzie więcej. |
Cytat:
|
nie wiem czy był czy nie było,ale dopiero przed godzina wróciłem z roboty i nie mialem czasu wszystkiego przegladać.
http://wislasoccer.com/news_item_11515.htm |
Cytat:
|
Co tak kręcicie nosami na tego Marokańczyka? Jakby 34-letni Kosowski wrócił,to wielu dostałoby orgazmu,a wam 30-latek wadzi.
|
Cytat:
|
Cytat:
Wojciech Łobodziński - wielokrotny reprezentant Polski w kadrze juniorskiej i seniorskiej. W 2001 roku zdobył złoty medal z reprezentacją Polski U-18 na Mistrzostwach Europy w Finlandii. W towarzyskim spotkaniu z reprezentacją Czech zdobył bramkę, pokonując Petra Cecha w sytuacji sam na sam. Oficjalny serwis PZPN uznał go za najlepszego zawodnika tego meczu, podkreślając że Łobodziński nie tylko strzelił gola, ale również imponował spokojem, rozwagą i nieszablonowym dryblingiem. Któż nie chciałby mieć takiego zawodnika :rotfl: A tak poważnie, to masz sporo racji, na papierze to całkiem przyzwoite transfery. Sam natomiast podchodzę dość sceptycznie do poczynionych zakupów, uważam , że co najwyżej 2-3 zawodników z tych co wymieniłeś się sprawdzi (Rios, Wilk, być może Chávez i Boukhari) , reszcie natomiast będziemy musieli podziękować w najbliższym okienku. W przeciwieństwie do panikarzy, uważam, że idzie ku dobremu - najważniejsze transfery jakie dokonaliśmy to w kolejności: dyrektor sportowy i trener. Będzie dobrze. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:28. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl