Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w europejskich pucharach 11/12 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8092)

zidanemarcin 08.08.2011 13:32

Przypominam sobie cos, ze w zeszlym roku gdy amika grala w fazie grupowej LE wnioskowali, by pierwsze dwa mecze gali na wyjezdzie, gdyz w pelni gotowy stadion mieliby na 3. mecz fazy grupowej.
Moze u nas tez przeszłoby coś takiego?

sportnh 08.08.2011 13:33

zidane jaja sobie chyba robisz, LE to nie LM, zreszta masz dowod w postaci wymogow stadionu

przypominasz sobie w ostatnich 10-ciu powiedzmy latach taka historie w LM? bo ja nie.

KUR... mac najpierw AWANSUJMY a potem sie martwmy o stadion..

Maciuś 08.08.2011 13:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1142915)

Typowe podejscie Majchrowskiego-"po co wam stadion skoro LM nie macie".

bonawentura 08.08.2011 13:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Belzebub (Post 1142888)
Ale chyba stadion we Wrocławiu będzie już otwarty (walka Adamka 10 września)??
Nie byłoby tak źle zagrać (najlepiej tylko pierwszy ew.mecz) we Wrocławiu..Trzecia kolejka jest w październiku więc myślę,że zdołają już przygotować nasz stadion..

Ewentualnie możnaby zagrać w Gdańsku, tam też mamy zaprzyjaźnionych kibiców:-) Zresztą, o czym my mówimy, myślę, że stadion będzie mniejszym problemem, jak już awansujemy, ale wpierw awansujmy!

Ciastek1 08.08.2011 13:37

Ludzie o czym wy mówicie , jeżeli Wisła awansuje do LM nie ma innej opcji niz gra przy R 22 .Już wolałbym , żeby Wisła się wycofała z rozgrywek niż grała na jakiejś Dialog Arenie .Po to czekamy tyle lat na LM żeby grać ją poza Krakowem , poza Reymonta .To jest skandal co robią urzędasy ,parchaty prezydent i polimex . Rok temu było to samo ale Wisła sama niestety rozwiązała kłopot.Minął rok i ta sama sytuacja a na trybunie przez ten rok wkręcono krzesełka i pomalowano kilka ścian .To jest ewenement na skalę światową żeby budować stadion 8 lat .Pamiętam jak majcher naśmiewał się , że w Gdańsku i Wrocławiu mają wirtualne stadiony na Euro 2012 a u na w Krakowie stadion już dawno się buduje i co panie prezydencie ?Lechia za tydzien gra pierwszy mecz na PGE arenie a WKS lada dzień na swoim nowym stadionie .Natomiast w Krakowie przez rok (!) nie potrafili wykończyć jednej trybuny .Nie zbudować ale wykończyć ! Oddawanie już czynnej trybuny piętrowej też odbywało się w niemiłosiernych bólach i gdyby nieśmiałe naciski Basałaja pewnie do dzisiaj raczylibyśmy się socrealistyczna architektura stadionu na Suchych Stawach .

Jaki prezydent taka budowa .

WiślakMyślenice 08.08.2011 13:38

Cytat:

zidane jaja sobie chyba robisz, LE to nie LM, zreszta masz dowod w postaci wymogow stadionu

przypominasz sobie w ostatnich 10-ciu powiedzmy latach taka historie w LM? bo ja nie.

Nawet na LE granie na obiektach typu Sosnowiec, Suche Stawy czy nowoczesny, ale w ch*uj za mały stadionik w Lubinie to kpina i pośmiewisko.

mr_kwolf 08.08.2011 13:40

Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.

Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta.

Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów.

Ciastek1 08.08.2011 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 1142925)
Panowie, bądźmy poważni, ja tam jestem spokojny, że jak awansujemy do LM to będziemy grali przy Reymonta.

Myśle, że nawet nieprzychylny nam Majchrowski dla zdobycia paru punktów w wyborach przy blasku fleszy powiedziałby, że będziemy pracowali dniami i nocami ale on gwarantuje, że Liga Mistrzów będzie przy Reymonta.

Później przy pierwszym meczu sam przeciąłby wstęge uśmiechając się do aparatów.

Mam nadzieję , że kibice mu odpowiednio podziękują .Zapewne jak stanie się tak jak mówisz majcher nie omieszka pokazać się w loży prezydenckiej na meczu LM .Dobrze byłoby wtedy pocisnąć mu tak dopingiem żeby wyszedł ze stadionu po 5 minutach czerwony jak burak .

_ukoL 08.08.2011 13:50

Będzie Liga Mistrzów, będzie stadion.

JOSE 841 08.08.2011 13:55

Ciekawi mnie w razie awansu do LM czyja będzie koszulka na trybunach.Kiedyś była duża koszulka z napisem Cupiał. A teraz koszulka z nazwiskiem Maaskanta czy Valckxa??

maciek5656 08.08.2011 14:03

http://www.youtube.com/watch?v=IqB_H...eature=related
mecz Werder - Tottenham w fazie grupowej Ligi Mistrzów 2010/11
Zobaczcie sobie w jakim stanie był stadion Werderu. Najnormalniej w świecie dźwig stoi na trybunie! I w dodatku ta trybuna (przynajmniej dolne piętro) jest normalnie zajęta przez kibiców! Nie wiem specjalnie do czego UEFA ma zastrzeżenia względem naszego stadionu, ale nie popadajmy w paranoję że wszystko musi być idealne bo to Liga Mistrzów i w ogóle. Można było zagrać z dźwigiem na trybunach to można i u nas.

Ciastek1 08.08.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciek5656 (Post 1142948)
Zobaczcie sobie w jakim stanie był stadion Werderu. Najnormalniej w świecie dźwig stoi na trybunie! I w dodatku ta trybuna (przynajmniej dolne piętro) jest normalnie zajęta przez kibiców! Nie wiem specjalnie do czego UEFA ma zastrzeżenia względem naszego stadionu, ale nie popadajmy w paranoję że wszystko musi być idealne bo to Liga Mistrzów i w ogóle. Można było zagrać z dźwigiem na trybunach to można i u nas.

nie od dzisiaj wiadomo , że UEFA kluby biedniejsze a za tym mniej wpływowe taktuje po macoszemu . Aczkolwiek wpierw awansujmy do tej LM a będziemy się martwić .Co nie zmienia faktu , że stadion powinien być gotowy ponad rok temu .

rafal777 08.08.2011 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciek5656 (Post 1142948)

Świetny przykład! Sam nie wiem o co chodzi. Co ma UEFA do tego, że jedna trybuna jest zamknięta? Ważne żeby tam oficjele wejście mieli i żeby nie było błota przed stadionem. To powinno zdecydowanie wystarczyć.

A tak z innej bajki. Spas Delev grał w tym sezonie w eliminacjach do LE, czy gdybysmy go kupili mogłby zagrać w 4 rundzie? Teoretycznie, zakładając, że transfer dopnie sie przed zgłaszaniem składów.

MCX 08.08.2011 14:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 1142963)
Świetny przykład! Sam nie wiem o co chodzi. Co ma UEFA do tego, że jedna trybuna jest zamknięta? Ważne żeby tam oficjele wejście mieli i żeby nie było błota przed stadionem. To powinno zdecydowanie wystarczyć.

A tak z innej bajki. Spas Delev grał w tym sezonie w eliminacjach do LE, czy gdybysmy go kupili mogłby zagrać w 4 rundzie? Teoretycznie, zakładając, że transfer dopnie sie przed zgłaszaniem składów.

Wydaje mi się, że przepisy UEFA zezwalają na to, żeby jeden zawodnik, który grał już w europejskich pucharach w barwach innej drużyny mógł zostać zarejestrowany do dalszych rozgrywek.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

mariutto 08.08.2011 14:57

Dobrze mówicie. Dlaczego mielibyśmy nie grać na R22, nawet bez tej jednej trybuny. Stadion wygląda znakomicie, nie ma tam dźwigów, w kaskach grać nie trzeba. Więc nie rozumiem dlaczego mielibyśmy się przenieść? To, że nie jest w pełni oddany to nie znaczy, że jest gorszy i mniej pojemny!

JarekTSW 08.08.2011 14:59

Tak samo Marsylia ma zamkniętą jedną trybunę w tym sezonie i wątpię , że jej Uefa nie pozwoli grać LM na walsnym obiekcie

mariutto 08.08.2011 15:04

Wydaje mi się, że to Dziennik Polski troszkę panikuje. Bo to oni podali pierwsi tę informację.

Baala 08.08.2011 15:05

Też bym nie siał paniki, taki Apoel ma gorszy stadion od naszego licząc z zamkniętą trybuną.

dobra_bestia 08.08.2011 15:09

Trza zrobić akcję, każdy kto się zna na budowlance bierze swoją skrzynkę z narzędziami i działa z tym zasranym oddymianiem. Kto się nie zna to "dopinguje" roboli do żwawszej pracy i wtedy się wyrobimy.

wwf 08.08.2011 15:19

A ja będę projektantem ,Kierownikiem Budowy i inspektorem nadzoru w jednym.

delukas96 08.08.2011 15:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MCX (Post 1142967)
Wydaje mi się, że przepisy UEFA zezwalają na to, żeby jeden zawodnik, który grał już w europejskich pucharach w barwach innej drużyny mógł zostać zarejestrowany do dalszych rozgrywek.

Jeśli się mylę proszę mnie poprawić.

Europejskie puchary - masz LE i LM. Grał w el. LE, a nie el. LM. Piłkarz, który grał w LE może zostać kupiony i zgłoszony do drużyny grającej w LM. I na odwrót. Pamiętacie jak było z Torresem (z Liverpoolu (LE) przechodził do Chelsea (LM)) i Adebayorem (z Man. City (LE) do Realu (LM)? Przepisy na takie transfery pozwalają. Nie wiem z kolei jak jest z tym, co Ty powiedziałeś. Nie wiem czy działa to w tych samych rozgrywkach (z zespołu A w LE do zespołu B też w LE lub analogicznie w LM).

Angmir 08.08.2011 16:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez delukas96 (Post 1142986)
Europejskie puchary - masz LE i LM. Grał w el. LE, a nie el. LM. Piłkarz, który grał w LE może zostać kupiony i zgłoszony do drużyny grającej w LM. I na odwrót. Pamiętacie jak było z Torresem (z Liverpoolu (LE) przechodził do Chelsea (LM)) i Adebayorem (z Man. City (LE) do Realu (LM)? Przepisy na takie transfery pozwalają. Nie wiem z kolei jak jest z tym, co Ty powiedziałeś. Nie wiem czy działa to w tych samych rozgrywkach (z zespołu A w LE do zespołu B też w LE lub analogicznie w LM).

z tego co się orientuje to jest tak że jak zawodnik grał w innej drużynie w elimincajch do LM czy LE to będzie mógł grać w drugiej dopiero od fazy Grupowej - tak było z Rudnevem w Lechu - Grał w Zaleszerligi w el. do LE a przyszedł w czasie gry ze Spartą Praga. Nie grał tam ani w meczu z Dnipro, dopiero w fazie grupowej mogli postawić na Rudnieva

zajacek 08.08.2011 18:05

Do fazy grupowej można zgłosić zawodnika grającego w innym klubie w rozgrywkach pucharowych, jeśli grał on tylko w meczach do trzeciej rundy eliminacyjnej włącznie i jego była drużyna nie zakwalifikowała się do fazy grupowej (niezależnie, czy CL czy EL)

Temat jednego "wyjątkowego" zawodnika tyczy fazy pucharowej (wyjście z grupy - wtedy można dorejestrować trzech nowych) - w dużym uproszczeniu taki zawodnik nie mógł grać wcześniej dla innego klubu w tych samych rozgrywkach pucharowych.

Aloizi 08.08.2011 18:30

Cytat:

Ale Delev jeszcze nie zagrał w bieżącej edycji europejskich pucharów. Jego CSKA zaczyna dopiero od 4 rundy LE

-Goral- 08.08.2011 18:34

Tak zgadza się Delev nie grał jeszcze.

Co do stadionu. To kiedyś było pisane, że wymagania dotyczące fazy grupowej LM są praktycznie takie same jak fazy play-off, więc jak zagramy z APOEL-em to i zagramy w fazie grupowej LM jeśli się tam zakwalifikujemy.
Ale oczywiście Basałaj dobrze kombinuje i warto miasto pogonić.

Konrad. 08.08.2011 19:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mariutto (Post 1142977)
Wydaje mi się, że to Dziennik Polski troszkę panikuje. Bo to oni podali pierwsi tę informację.

DP panikuje zapewne nie przypadkowo, tylko dostali info od kogoś z klubu... I bardzo dobrze, bo żeby trybunę i otoczenie skończyć, wystarczy tydzień czy dwa...

Dlatego mogę się założyć o grubą kasę, że w ew. lm będziemy grać przy Reymonta...

Prezydentowa 08.08.2011 20:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1142978)
Też bym nie siał paniki, taki Apoel ma gorszy stadion od naszego licząc z zamkniętą trybuną.

Ale przecież APOEL nie będzie grał w LM :-)

1q2 08.08.2011 22:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 1143090)
Ale oczywiście Basałaj dobrze kombinuje i warto miasto pogonić.

Basałaj kombinuje bo tu idzie gra o grubą kasę.Tak po prawdzie to tu nie ma różnicy czy będzie LM czy LE - w obu rozgrywkach najpewniej będą 3 komplety czyli czwarta trybuna to +11 tyś ludzi a delikatnie licząc 80 zeta za bilet to daje dodatkowe 2.5 mln złotych wpływów.

Do tej pory Wisła nie poganiała bo to co było to wystarczało a miasto...jak nie zdążą to będzie to gigantyczna niegospodarność bo i mniejsze wpływy dla klubu i dla miasta a nie ma żadnych powodów by ta budowa już nie została ukończona - nie jest ukończona nie że jest tyle roboty tylko że od roku ona po prostu stoi(zamiast budować to dłubią sobie)

JarekTSW 09.08.2011 09:19

http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1..._Apoelowi.html

strach się bać :D

Semper Fidelis 1985 09.08.2011 09:22

Niech nam to rozrysuje

Acima 09.08.2011 09:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 1143220)
Basałaj kombinuje bo tu idzie gra o grubą kasę.Tak po prawdzie to tu nie ma różnicy czy będzie LM czy LE - w obu rozgrywkach najpewniej będą 3 komplety czyli czwarta trybuna to +11 tyś ludzi a delikatnie licząc 80 zeta za bilet to daje dodatkowe 2.5 mln złotych wpływów.

Ceny na LM będa raczej zdecydowanie wyższe, więc na pewno ma to znaczenie dla klubu. Na taką Barcelonę czy Real bilety mogą kosztowąc koło 200-300 zł. W LE rywale powinni być znacznie mniej medialni, choć w zeszłym sezonie Lech trafił do ciekawej grupy, ale w taką powtórkę wątpie.

domin_czyzyny 09.08.2011 09:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarekTSW (Post 1143297)

Gmoch zawsze był jebnięty i bez honoru ...

AS82 09.08.2011 10:01

Gdyby sie udalo awansować ,to może do czegoś przydałyby sie dojścia Grzesia Lato. Zna sie dobrze z Platinim to moze by jakos pozwoliliby grac Wiśle przy 3 trybunach. 8 lat podejść do LM i gdyby sie w końcu udalo,trzeba by bylo grac poza Krakowem, to bylaby paranoja i katastrofa w jednym. Pare lat temu jak w LM grala Steaua Bukareszt ,to stadion jesli chodzi o infrastrukture przypominał stadion Hutnika , i tez jakos grali .

pawelo84 09.08.2011 10:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1143320)
Gmoch zawsze był jebnięty i bez honoru ...

Ja tam bym go nie oceniał w ten sposób. Po pierwsze to jest legionista, a po drugie on już od dawna nie jest związany z Polską, jego kariera trenerska to głównie Grecja i Cypr, tak więc może tak mówić. Dla mnie jest bardziej Grekiem niż Polakiem. Mam tylko nadzieję że nie będzie komentował meczu Wisla - APOEL, bo mi się źle kojarzy z meczem PAO - Wisła.

PANDEM0NIUM 09.08.2011 10:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 1143324)
Ja tam bym go nie oceniał w ten sposób. Po pierwsze to jest legionista, a po drugie on już od dawna nie jest związany z Polską, jego kariera trenerska to głównie Grecja i Cypr, tak więc może tak mówić. Dla mnie jest bardziej Grekiem niż Polakiem. Mam tylko nadzieję że nie będzie komentował meczu Wisla - APOEL, bo mi się źle kojarzy z meczem PAO - Wisła.

...Gekas obrabia doły rywala hehe...

FACEPALM:-/:-P

dobra_bestia 09.08.2011 10:14

Jak Jacuś mówi że naszą siłą jest gra obronna to na Babińskiego powinien się zgłosić

Pan Jotka 09.08.2011 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1143316)
Ceny na LM będa raczej zdecydowanie wyższe, więc na pewno ma to znaczenie dla klubu. Na taką Barcelonę czy Real bilety mogą kosztowąc koło 200-300 zł. W LE rywale powinni być znacznie mniej medialni, choć w zeszłym sezonie Lech trafił do ciekawej grupy, ale w taką powtórkę wątpie.

Ceny mogą byc i po 1000 PLn tylko kto przyjdzie,co? Ceny na LM w krajach cywilizowanych piłkarsko typu Włochy zaczynają się od 20 euro. Więc nie ma co straszyć.

vabanq 09.08.2011 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Acima (Post 1143316)

200-300 zl kosztowaly bilet przy pojemnosci 10tys, teraz pojemnosc to ponad 30 tys wiec nie przesadzaj, sa ludzie rozumni w tym mklubie i dobrze wiedza, ze teraz bilety na takich rywali nie moga byc drozsze niz +/- 150 zl.

grzybek69 09.08.2011 11:07

Patrząc na Lecha w tamtym sezonie to ceny na Manchester wahały się w przedziale 80-170 wiec myśle że u nas będzie podobnie.

art 09.08.2011 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1143323)
Gdyby sie udalo awansować ,to może do czegoś przydałyby sie dojścia Grzesia Lato. Zna sie dobrze z Platinim to moze by jakos pozwoliliby grac Wiśle przy 3 trybunach. 8 lat podejść do LM i gdyby sie w końcu udalo,trzeba by bylo grac poza Krakowem, to bylaby paranoja i katastrofa w jednym. Pare lat temu jak w LM grala Steaua Bukareszt ,to stadion jesli chodzi o infrastrukture przypominał stadion Hutnika , i tez jakos grali .

Raczej znajomości Bońka jak już coś...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl