![]() |
Wisla ma z dupy terminarz, i zagra pewnie na wskros przewidywalnie, czyli pokona Lechie, przegra w Poznaniu, zremisuje w kibucu i zremisuje badz wygra z Legia.
Z Lechia wygramy, bo niemozliwe jest tylu meczu z rzedu nie wygrac, w Poznaniu przegramy bo Amika podobnie nie moze wszystkiego w piec brac, Pajacovia identycznie, a Legia to Legia. Dwoch niewidomych sie bedzie bilo i ktorys w koncu trafi drugiego. To tez bedzie tradycyjna sinusoida nastrojow. Po Lechii napinka i zimny prysznic w Balonlandii. Wyrwane 0:0 z jaskini pejsatego lwa i bol zebow z Legia. |
Cytat:
Lechia ma swoje 5 minut... |
Cytat:
przegrana remis/wygrana remis/przegrana przegrana Wisła: remis/przegrana remis/wygrana remis wygrana Tak to widzę |
Korona gra bez Vuko w środku, więc ja widzę cień szansy dla Legii. Może nie na wygraną, ale na zdominowanie środka pola, a dodatkowo wypełnanie zaleceń taktycznych. Remis.
Legia - X/W/L/X Wisła - L/W/X/X Tak mniej więcej to widzę. |
|
Cytat:
|
Korona odwołuje się od kartki Vukovica.
Sytuacja wróciła do normy, walczymy z Legią o mistrza Tabela |
Cytat:
|
Cytat:
Mam więc typ na następną kolejkę. |
Rozpoczął się przetarg do transisji Ekstraklasy na kolejne trzy sezony:
Cytat:
Jak dla mnie minimum 4 mecze pierwszego wyboru na C+ będą optymalnym rozwiązaniem. |
Jak dla mnie rozbicie oferty na trzy pod oferty jest tragicznym rozwiązaniem.
|
Ekstraklase moze pokazywac tylko i wylacznie Canal+.
Widzialem juz mecze na TVN-poziom zenujacy. Na TVP-komentarz zenujacy. Polsat i wielki mistrz futbolu Koltonio-Borek-zenada. Tylko C+ gwarantuje pokazanie meczu na najwyzszym poziomie... |
Cytat:
A co do pomysłu rozgrywania meczów w poniedziałek, to o większej głupocie dawno nie słyszałem. |
ja jebie ale cyrk. CO oni za kaszane odstawiaja, zal. A moze zrobmy tak ze jak np Wisla bedzie grala z Legia to 20 minut pokaze canal+, 20 Polsat sport, 20 TVP2 i 20 orange sport. 10 minut w ogole nie byloby w tv. To by dopiero byl czad, zajebisty podzial, wszystkie stacje syte, trzebaby kupic kilka dekoderow, wow ale by byla jazda!! To jest k.. poprostu Polska. Nie dosc ze juz mamy LM w n-ce, MS i ME na tvp lub cyfrowym polsacie, lige ojczysta i najlepsze ligi swiata na C+ to jeszcze brakuje tego zeby 4 mecze w kolejce pokazywala jedna stacja, 2 inna i 2 jeszcze inna. O Boze
|
i ku**a na h*j komu mecz w poniedziałek!?
|
Cytat:
Jedyne różnice to poziom komentarza, a ten najlepszy jest w C+, Polsat też jakoś trzyma poziom razem z OS, ale pozostałe stacje przemilczę. Cytat:
Cytat:
|
różnice w odległości i w czasie przejazdu w Anglii i u nas to niebo i piekło
|
Cytat:
reklamodawcom i co za tym idzie podniesienie oglądalności |
Cytat:
CO nie zmienia faktu, że pomysł jest bardzo głupi :-/ |
Cytat:
Cytat:
|
Jeszcze liga portugalska gra w poniedziałki.
|
bardzo dobry pomysł z meczami w poniedziałek. nieprzypadkowo tak grają dwie najlepsze i najbogatsze ligi na świecie, premierleague i primera division. kwestią czasu jest już tylko, gdy następne kraje to wprowadzą - prawdopodobnie bundesliga już od przyszłego sezonu.
przy każdej okazji wszyscy podkreślają, że trzeba brać wzorce od najlepszych, czy to w kwestii szkolenia, czy w organizacji. gdy tymczasem te wzorce wreszcie są wdrażane - tu akurat marketingowe, choc przecież też poniekąd organizacyjne - to wszyscy narzekają. |
Misiu kolorowy Premiership i Primiera Division owszem grają w poniedziałek ale nie grają w piątek. Przy czym ani jedna ani druga nie musi zabiegać o kibiców bo karnety wyprzedają się na pniu, Polska ma nieco inna specyfikę. Czerpanie wzorców nie oznacza bezmyślnego kopiowania tylko wyciąganie tego co dobre, a odrzucaniu tego co złe
|
A może lepiej jeden mecz na dobę przez cały tydzień, no dobra, 2 w niedzielę, żeby wyrobić 8 meczy w tygodniu ;)
|
Cytat:
Jest źle, w obecnej chwili realnie ocieramy się o strefę spadkową. Czegoś takiego dawno nie było. |
Cytat:
|
Skoro juz takie rozkminki sa :
Legia Korona (W) - W....... Górnik (D) - Remis/W....... Jagiellonia (D) - W....... Wisła (W) - Remis Wisła Lechia (D) - W....... Amica (W) - Remis Cracovia (W) - Wygrana Legia (D) - Remis W takim wypadku u Nas leci Macius, a u Was jest 5 punktow w 5 meczach czyli jak 5 remisow czyli jeszcze inaczej mowiac - lepiej niz teraz :D Mowiac powaznie - Straszne te zycie obstawiajacych mecze :) Trudno o druga taka lige... |
Cytat:
Cytat:
|
Coś w tym jest :)
Rozwijając nieco wątek 'skąd się to u mnie wzięło', cóż.. Mogę się mylić, ale jednak wydaje mi się, że Vrdoljak się rozegrał i zaczął robić różnicę. Pokazują to trzy ostatnie mecze - Lech, Widzew (był), Lechia (nie). W najbliższych meczach jeszcze będzie, wyleci gdzieś koło meczu z Wisłą. Zobaczymy, generalnie to ostatnia nadzieja :) |
Cytat:
Tacy kolesie jak Terlecki, Przytuła czy Śrutwa, ciągną C+ w dół i już mocno kibicuję ich konkurentom. Tak jak były piłkarz, rzadko jest dobrym trenerem, ta sama zasada działa wśród komentatorów. Ostatnie nazwanie Przytuły "ekspertem" w wywiadzie po naszym meczu z Górnikiem rozjebało mi i tak już rozchwianą psychikę. Realizacja i otoczka robiona przez Canal+ jest ok, lansowanie bezrobotnych debili, bo większość byłych piłkarzy takimi jest staje się śmieszne. |
Przegladam sobie wlasnie sklady i statystyki z ME i mysle ze gdyby zamiast tej durnej ligi ME wcisnac te zespoly do 3 ligi to by bylo wiecej pozytku i wieksze rozeznanie co do tych wszystkich graczy. Niech pograja sobie z mocnymi fizycznie 30 latkami a nie miedzy mlodymi.
Fakt ze zajmujemy 1 miejsce i z Wisla bedziemy walczyc o wygrana cieszy, tyle ze nie ma to zadnego przelozenia na mozliwy angaz w doroslej pilce. Moga byc ok, ale moga nie wytrzymac walki...gdzie oni maja sie tego uczyc? Mlodzi z Polonii Bytom widze strzelaja sporo bramek, trzeba by bylo zrobic rozeznanie. Szukalem jakis nagran z ME ale ciezko o nie. U Nas dali dzisiaj mecz z Widzewem i przynajmniej mozna bylo zobaczyc jak to wyglada ( jesli sie nie ogladalo na zywo ). Nie wiem jak w Wisle ale u Nas jest sporo fajnych chlopakow. Mysle tutaj o Starku,Wolskim, Dudzie no i Efirze, ale ten juz jest juz trenuje z pierwszym skladem. Patrzylem na wyniki, ale w Wisle tak wielu zawodnikow strzela bramki ze nie wiem co o tym myslec :) Jedyne co udalo mi sie dowiedziec od kolegi to to, ze Szewczyk jest u Was obiecujacym mlodym graczem. Ktos cos wiecej o tym chlopaku moze powiedziec? Wspominam o tym w tym temacie, bo sciagamy tylu zagranicznych graczy ( w wiekszosci slabo graja ) i ciagle karmia nas tekstami ze mlodzi sa za slabi, za malo ograni... Wiec czemu nie dac grac tym mlodym w 3 lidze wsrod drwali ( jak to Kowal mowil :D ) ?. |
debile, kto pojedzie w poniedziałek na mecz?
|
Cytat:
|
Cytat:
Zaś w ME grają roczniki 92-94 |
Cytat:
|
Jeszcze 9 miesięcy, o ile się nie uda rozwiązać kontraktu
|
Cytat:
Na wstepie powiem tak, oczywiscie mozliwe jest ze nagle Legia czy Wisla zaczna wygrywac i na koniec sezonu ktoras z tych ekip zdobedzie Mistrza czy zajmie miejsce pucharowe ale mysle ze obecnie nie ma po prostu na to zadnych przeslanek, tzn jest jedna znana gadka, "Wisła i Legia zawsze sa mocne i kiedys musza zaskoczyc". Tyle. I tak analizujac, co sezon jest to samo, po prostu oszukiwanie sie ze bedzie lepiej, dobrze lub zajebiscie. Ciagle gdy tylko mamy pretekst do tego aby sobie wmowic ze czekaja nas lepsze czasy to to robimy. I tak patrzac na Legie: w tamtym sezonie jesli dobrze pamietam tez sie jeszcze przy koncowce sezonu lubiliscie oszukiwac ze moze Mitrz, moze puchary. W tym sezonie jak bylo? Osuzkiwanie sie ze nowy stadion bedzie sila Legii, ze zaciag takich zajebistych gwiazd, ze kasa na transfery, pozniej jak juz liga ruszyla to oczywiscie z kolejki na kolejke jest nadzieja ze wreszcie cos zaskoczy, ze sie przelamia, ze tylko jedno zwyciestwo i napewno po tym zwyciestwie klub musi zaczac grac dobrze (a co bylo po jakims tam zwyciestwie na wyjezdzie? Wciry od Belchatowa u siebie, a co bylo po kolejnym zwyciestwie? wciry od Lechii u siebie :D), fajnie tez poosuzkiwac sie ze w przerwie na reprezentacje druzyna sie zgra, ze po 2 tyg treningow bedzie super (patrz Wisla - Gornik 0:1). To tak po krotce bez wielkiej analizy. Prawda jest taka ze nie ma realnych przeslanek ze nasze kluby zaczna grac przyzwoicie, na miare oczekiwan. Lecz jak mowie oczywiscie to nie jest niemozliwe. Nie odmawiam nikomu oszukiwania sie, w sumie to jest taki urok kibicow, patrzy sie slepo w swoj klub i jest sie z nim na dobre i na zle ale moze lepiej byloby sie obudzic z tych zludnych nadzieji zeby w przyszlosci sie nie rozczarowac i po prostu przyjmowac wyniki w lidze z lekkim dystansem. Ja czesto dochodze do wniosku ze ch.j z wynikami, nie MP sa wazne tylko dobra zabawa na trybunach bo to chociaz jest zalezne od nas samych a nie od gwiazdorkow. |
Ale ja się nie oszukuję, bo zaznaczam, za każdym razem, że w to wątpię. Po prostu w istnieniu Legii w najbliższych tygodniach przychodzi pewien moment, który ostatecznie rozstrzygnie miejsce klubu w tym sezonie. Jeśli zdobędziemy te 9 punktów to będzie ciekawie (1-5 miejsca gdzieś), natomiast jeżeli kopacze po raz kolejny zawalą to już nic wyżej niż 6 nie wyciągną.
W każdym razie ja widzę maleńki postęp w meczu z Widzewem, w stosunku do reszty sezonu. To samo było po Lechu, a potem dostaliśmy 3 dzwony z Lechią. Teraz mamy Vrdoljaka, który wygrał nam i z Lechem i z Widzewem i gramy z osłabioną Koroną. Szanse są niewielkie, ale na pewno większe niż bez Vrdoljaka czy przeciwko Niedzielanowi i Vuko. P.S. Generalizujesz, bo ja w mistrza rok temu nie wierzyłem chyba od samego początku, a potem cieszyłem się, że nie weszliśmy do pucharów :) |
Cytat:
|
A ja myślę że to granie w poniedziałek ma spowodować że Liga + ekstra będzie w poniedziałek około godziny 20:00 i nie będzie rywalizować w niedzielę z Tańcem z Gwiazdami na TVN.
A tak w poniedziałek o 20:00 nie ma niczego , dopiero o 21:30 zaczyna się Majewski. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl