![]() |
Cytat:
Czytałem gdzieś że ponad 100 tysięcy mieszkańców Łodzi przeprowadziło się do Warszawy w ostatnich 10 latach (pewnie 50% z nich to kibice ŁKS w gwoli ścisłości) A co do rodowodu mieszkańców Warszawy jest w większości taki sam jak rodowód mieszkańców Nowej Huty, Gdańska itd Mnóstwo ludzi migrowało za pracą, karierą przeprowadza się do dużych miast a do Warszawy w szczególności, zwłaszcza w III RP. Po wojnie liczba mieszańców Warszawy spadła do 450 tysięcy z ponad 1,3 mln przed II wojną światową. Osiągając współcześnie liczbę 1,7 mln mieszkańców w większości z migrantów i ich dzieci. Nie ma w tym nic obraźliwego, takie były losy naszego kraju i Warszawy po Powstaniu Warszawskim:) Nie jestem demografem ale były na pewno badania na ten temat PS Nie upieram się że 20% albo 35%... |
Cytat:
|
Przedwojenni mieszkańcy Warszawy, którzy tu zostali musieliby rozmnażać się jak króliki, żeby spłodzić dodatkowe 1,2 mln mieszkańców w 50 lat.
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o Gdańsk to mogę Ci odpowiedzieć. Według spisu powszechnego z 1950 roku, 4.8% ludności Gdańska w 1950r mieszkało przed wojną na terenie Wolnego Miasta Gdańska lub województwa Pomorskiego. 68% to ludność województwa Wołyńskiego i Lwowskiego, a 16 województwa Wileńskiego.
A jeśli interesuje Cię historia własnego miasta to wybierz się do biblioteki PAN-u i przeczytaj sobie "Powszechny Spis Narodowy" z 1950 roku |
Wiem, wiem. Po prostu interesuje mnie zawsze jak ktoś rzuca procenty czy liczby. Czy robi to na podstawie badań, zainteresowań i przemyśleć czy na podstawie.... stereotypów :)
|
w Lechice Poznań ma zniknąc Betclick a zając ich miejsce ma Samsung badz s.Oliver , jutro decyzja...
byle tylko Wisła coś znalazła bo z ominięciem tej chory ustawy hazardowej nie będzie łatwo.. tak jak nie będzie łatwo ze znalezieniem kogoś na koszulki.. wystarczy wspomnieć że takiego sponsora jak BAH Wisła szukała kupę czasu.. i był to spory sukces |
|
Cytat:
I to jest fantastyczna wiadomość.:lol::lol::lol: A my spokojnie na swój pierwszy mecz (z publicznością) będziemy mieli Suche Stawy gotowe. :lol: Przynajmniej odrobina sprawiedliwości jest na świecie. :D |
Cytat:
Sorry widzę że rzeczywiście tak pisamki piszą, zdziwię się jak coś z teog będzie prawdą... Uważam że to jakiś pismak coś pomylił ewentualnie szukają sensacji. |
Cytat:
Legii właśnie kibicują ludzie, którzy zjechali się do Warszawy zaraz po wojnie i ich dzieci... |
A już plany snuli o wynajmie autokaru, który z hali przewiózłby ich na Suche Stawy. A tu proszę :) Nie ma licencji. Akurat zdąża na pierwszy mecz Wisły przed własną publicznością.
|
Cytat:
A tak, to będzie kolejny "bojkot".:lol: Cytat:
Edit: Chyba jednak przedwczesna nasza radość, bo coś ćwierkają wróbelki, że żydy jednak na SS zagrają. :foch: Rozegrają tam mecz jeśli uprzątną do czwartkowego popołudnia gruz i cały inny syf. Pytanie po co, skoro dzień później znowu brud i syf się tam zbiorą? ;) Cytat:
No i jeszcze zamieszanie z tymi "oficjalnymi informacjami". Ciekawe, czy (albo raczej ile) parchy zaoferowały za zmianę decyzji nieprzekupnym panom z komisji ligi (czyli z pzpn, bo to przecież jedna tłuszcza). |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.90minut.pl/news/116/news1...e-Hutnika.html |
Zadziałały siły tajemne: Cracoviak - 23 lutego 2010, 16:04:47 - bjws025.bj.uj.edu.pl
A jednak "Bóg jest z nami za Pasami!!" Dziękuje Ci Ojcze Święty za kolejne wstawiennictwo! Zwracam uwagę że pisane było z UJ... ;) Może właściciel fany akademickiej się napina znowu za monitora? |
na układy, nie ma rady i tyle w temacie
|
Cytat:
|
Cytat:
I co ma do tego Wisła człowieku ? |
Nie no..to się wie...najlepiej by było, żeby na ten sam sadion Craxa licencji nie dostała, a Wisła dostała. :):)
|
Cytat:
|
Cytat:
Wisły to nie dotyczy, bo zanim Wisła będzie miała grać na HKS, to wszystko juz na bank będzie w porządku. |
Jakby to chodziło o Wisłę to byłoby że jak zwykle mamy pod górkę, że w takich sytuacjach idzie się na rękę klubom bo "Piłka nożna dla kibiców" i inne takie gadanie. Jak chodzi o Cracovie to od razu nie powinno być pobłażania, a jak jest coś niejasnego to "układy układziki"
|
Cytat:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Do_prze...C5%9B%C4%87%29 No i Polonia była tam przedstawiona jako jedyny, prawdziwy klub warszawski. Cytat:
|
Ciekawostka w związku z zakupem przez Legię Donga:
http://www.legia.com/www/index.php?akt=13209 :O :lol: :lol: Niedługo do barw będą musieli chyba dorzucić jeszcze żółty. Hehehe. ****a, zwariowało to iti całkiem :lol: |
Uczmy się chińskiego, prędzej czy później żółci opanuja świat :P
|
Cytat:
raz ma dres z 5, raz z 23 raz z 19. Juz wiem dlaczego Karwan miał problem z koszulką w Hercie. |
Cytat:
|
Cytat:
http://sklep.legia.com/sklep/images/...504b3813e2.jpg :lol: Zatrudniają modela, żeby sprzedawać gadżety klubowe. W dodatku modela w stylu metroseksualnym, niepokojąco podobnego do Dariusza Dudki. Nic, tylko kupować! Gadżety z (L) - tylko dla prawdziwych macho. |
Na Reymonta też "śmiesznie", choć nieco dziurawo:
http://s24.pl/dziurawo_na_reymonta-s70037.html A poza tym Jodłowiec przedłużył kontrakt z Polonią i podpisali umowę z tym Chilijczykiem |
Cytat:
Aczkolwiek ksiazka (i film!) niezła. P.S. Polecam encyklopedie Fuji "Legia to potęga" oraz "Polonia, Warszawianka, Gwardia". I na frekwencje przed II wojną :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To prędzej powinni ściągnąć Wietnamczyka, Chinoli w Polsce raczej nie za wiele. Chyba, że iti liczy na migrację kibicowską, zaleje nas teraz żółta fala tsunami Dong-fanów.
|
Trwa mecz Odra - Lechia. Wszyscy z niecierpliwością czekaliśmy na start ligi, obyśmy równie niecierpliwie nie czekali na jej zakończenie :lol:
Zobaczymy co pokaże Wisła, Legia, Lech...bo o tym to nawet szkoda się wypowiadac. |
Legia przegra tak czuję a co do Wisły i Lecha to jestem przekonany,że jednak Wisła wygra a Lech albo wygra albo będzie remis.Ciekawy mecz natomiast będzie w Kielcach gdzie Korona zagra z Jagą.
|
Odra - Lechia ,tego sie nei da ogladac ,za co oni biora tyle kasy jak sa tak tragicznie slabi ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:35. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl