Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

MB1906 19.09.2018 14:50

Może. Przeczytaj w temacie o TS dlaczego są to miejsca pracy gdzie nie obraca się danymi wrażliwym.

South 19.09.2018 14:55

jakoś listy wyjazdowe od lat spisują kibole i nigdy nikt nie miał lewych kredytów

MB1906 19.09.2018 14:58

Ale zapisujący się o tym wiedzą więc robią to z pełną świadomością.

pepe72 19.09.2018 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1514910)
No i? To już ktoś z kryminalną przeszłością czy zarzutami nie może dostać pracy? Prywatna firma może zatrudnić kogo ma ochotę jest to absolutnie zgodne z prawem.

Ależ oczywiście. I pewnie tak się będzie zarząd bronił.
Ale PRowo wygląda to niefajnie.

Rience 19.09.2018 15:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1514917)
Ależ oczywiście. I pewnie tak się będzie zarząd bronił.
Ale PRowo wygląda to niefajnie.

Trudno, PR'owo Wisła wygląda kiepsko od czasu meresińskiego. Wcześniej też było różnie, nic to nie zmieni że przez pare tygodni media będą mieć używanie i walić w Wisłę ze wszystkich stron. Wszyscy muszą się trzymać mocno od zawodników po zarząd do kibiców.

Adasss 19.09.2018 15:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1514911)
Może. Przeczytaj w temacie o TS dlaczego są to miejsca pracy gdzie nie obraca się danymi wrażliwym.

Pisałem parę postów wyżej, ale widzę, że nie dotarło, więc powtórzę ...
Skąd wiadomo, że kasjer ma dostęp do danych wrażliwych ?? Bo normą to to nie jest ...

PvD 19.09.2018 15:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 1514920)
Pisałem parę postów wyżej, ale widzę, że nie dotarło, więc powtórzę ...
Skąd wiadomo, że kasjer ma dostęp do danych wrażliwych ?? Bo normą to to nie jest ...

Adasss możesz wymienić listę jaka obejmuje dane wrażliwe?

czy to są te i tylko te:https://pl.wikipedia.org/wiki/Dane_wra%C5%BCliwe

pepe72 19.09.2018 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PvD (Post 1514926)
Adasss możesz wymienić listę jaka obejmuje dane wrażliwe?

czy to są te i tylko te:https://pl.wikipedia.org/wiki/Dane_wra%C5%BCliwe

PVD pytanie o to co widzi kasjer na swoim terminalu jest zasadne. I ja tez je zadałem (przed Adasssem ;>)
Swój raport kasowy na pewno. Ale jak widzi coś więcej to problem albo dostawcy oprogramowania albo administratora programu.

czaro 19.09.2018 16:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sedonh (Post 1514892)
Czy 3/4 forum to takie moralne dno jak ludzie zatrudniani w klubie?

Proponuję zluzować trochę tę bajerę.

forthy 19.09.2018 17:04

Przecież tu nagle kilkunastu nieudaczników cyrankiewiczówki pisze posty.
Wystarczy prześledzić ich historię postów na forum.

masada 19.09.2018 17:23

Ciekawe, kto jest tym skruszonym "jednym z większych hejterów z forum Wisły", który dzisiaj rano napisał do Pana Redaktora, że otworzyły mu się oczy i teraz już dostrzega, jak wielkie machinacje odkrył przed nami Jadczak :D:D

Ludzie, jedyną nowa rzeczą, która faktycznie może budzić rodzaj pewnego niesmaku, jest sprawa z tymi koszulkami i myślę, że nie bez powodu dał on to na początek tego materiału (piłkarzom się nie do końca dziwię, że od tego się teraz odcinają). Plus sprawa tych "poręczeń" czy jak to tam nazwać, to było faktycznie niepotrzebne i jakkolwiek nie widzę w tym nic jednoznacznie złego, to było to jednak potencjalnym wystawieniem się na cios.

Reszta to odgrzewane kotlety w sosie obrzydliwych insynuacji.

Jadczak, jak sam przyznaje nie był pewny, czy to zażre: niestety zażarło i teraz chłopak ma swoje 5 minut triumfu.

Moment prawdy to będzie frekwencja na kolejnych meczach. Jestem optymistą, na ludzi, którzy Wisłę maja w sercu wpływu to nie będzie miało większego.

uposledzony_ale_kumaty 19.09.2018 17:41

Jak miało nie zażreć skoro stoi za nim największy koncern medialny + współudział i nagłośnienie media Stanowskiego?

Ważne, aby nie robić nic czego oni chcą i ich po prostu olać i robić swoje. Z czasem temat sam się zużyje

funkykoval 19.09.2018 17:47

Z dostępem kasjera do danych osobowych kibiców - jeżeli facet miał fotograficzną pamięć albo skaner zamontowany w oku to mógł zapisać dane osobowe. Problem w tym, czy je przetworzył nielegalnie. Czy wykorzystał swoją wiedzę z tytułu dostępu do tych danych dla niecnych czynów (sklejanie gościowi mordy albo poderwanie fajnej panienki)
eszjot nie wykazał aby którykolwiek z kasjerów wykorzystał dostęp do danych osobowych niezgodnie z prawem. Na tej zasadzie można oskarżyć eszjota o gwałt bo przecież też mógł wykorzystać swój narząd w niecnych celach

uposledzony_ale_kumaty 19.09.2018 18:30

Macie wreszcie wytłumaczone co i jak :D https://www.youtube.com/watch?v=AStcQnpnBJ0

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 18:41

sub poleciał ;)

funkykoval 19.09.2018 18:59

A nasi kibole to raczej nie są naziemni tylko podziemni raczej ?

PS nie wiedziałem że Cyrankiewiczowia ma fanów w Rykach z FC Ryki.....

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 23:20

https://laczynaspasja.pl/kamienie-na...-z-nich-zamek/

rasel1906 20.09.2018 00:05

"Materiał również wytyka zatrudnianie osób po wyrokach. Naszym zdaniem, skoro ktoś złamał prawo, został skazany i odsiedział wyrok – w oczach prawa jest już osobą niewinną, normalną, która ma prawo funkcjonować w społeczeństwie. Która odcierpiała swoje przewinienia. Jeśli skazany trener może pracować w Ekstraklasie, a inny skazany prowadzić Szczęsnego i Fabiańskiego w kadrze, to dlaczego jeszcze inny skazany nie może… sprzedawać biletów?" cytat z artykułu- sa jednak osoby, które potrafia uczciwie postawić sprawe..

Knopers 20.09.2018 05:08

Najbardziej denerwujące w tej sprawie jest niesamowita nierzetelność dziennikarska. W sumie nie tylko w tej również w każdej poprzedniej. Przecież to jest nie do opisania, że poszlaki, które idą w ogólnopolskie media, rzutują na dobre imie klubu. Za wcześniejszą sprawę, ze Stechert Group, nikt nie miał nigdy odwagi oficjalnie przeprosić, choć ataków z każdej strony nie brakowało. Wtedy najwięksi publicyści sportowi w Polsce przyjęli wersje człowieka, który te informacje mógł mieć od jakieś osoby, którą dorwał na ulicy... Bylem z szokowany jak czytałem komentarze dotyczące tamtej sprawy padające z "ust" członków redakcji Canal+, w których to zarzucali zarządowi szkodliwe działanie na rzecz klubu... min. Zelek czy Twaro.

Jeśli statut osoby czy też jej autorytet, oczywiście przyjęty przez wąskie i w dodatku dość zamknięte grono osób, ma decydować o prawdziwości informacji, no ta dziękuje....

Teraz, dziennikarze krakowscy, którzy powtarzali jak mantrę, że obecna sprawa jest wszystkim dobrze znana od lat, nagle obudzili się i stwierdzili — no tak to jest najlepszy czas na zadawanie pytań. Ciekawe. Skoro było to wiadome od dłuższego czasu, czemu te pytania wcześniej nie padły? Czemu troska o klub wcześniej nie leżała im na sercu? Teraz to nic innego jak podpinanie się pod temat, który jest na fali. Może moja logika jest uproszczona, ale przejawów takiej troski to nie potrzeba....

Arkadiusz.Czerepach 20.09.2018 07:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Knopers (Post 1515005)
Najbardziej denerwujące w tej sprawie jest niesamowita nierzetelność dziennikarska. W sumie nie tylko w tej również w każdej poprzedniej. Przecież to jest nie do opisania, że poszlaki, które idą w ogólnopolskie media, rzutują na dobre imie klubu. Za wcześniejszą sprawę, ze Stechert Group, nikt nie miał nigdy odwagi oficjalnie przeprosić, choć ataków z każdej strony nie brakowało. Wtedy najwięksi publicyści sportowi w Polsce przyjęli wersje człowieka, który te informacje mógł mieć od jakieś osoby, którą dorwał na ulicy... Bylem z szokowany jak czytałem komentarze dotyczące tamtej sprawy padające z "ust" członków redakcji Canal+, w których to zarzucali zarządowi szkodliwe działanie na rzecz klubu... min. Zelek czy Twaro.

Jeśli statut osoby czy też jej autorytet, oczywiście przyjęty przez wąskie i w dodatku dość zamknięte grono osób, ma decydować o prawdziwości informacji, no ta dziękuje....

Teraz, dziennikarze krakowscy, którzy powtarzali jak mantrę, że obecna sprawa jest wszystkim dobrze znana od lat, nagle obudzili się i stwierdzili — no tak to jest najlepszy czas na zadawanie pytań. Ciekawe. Skoro było to wiadome od dłuższego czasu, czemu te pytania wcześniej nie padły? Czemu troska o klub wcześniej nie leżała im na sercu? Teraz to nic innego jak podpinanie się pod temat, który jest na fali. Może moja logika jest uproszczona, ale przejawów takiej troski to nie potrzeba....

powiem więcej:

od człowieka który za rozpowszechnienie tych informacji pobrał jurgielt od zainteresowanych

PSYCHOLTSW 20.09.2018 07:42

poza tym zarzut, że osoba karana ma dostęp do danych wrażliwych jest tak samo żałosny jak opowieści o pomyśle wykopania ciała Tomaszka. po pierwsze takie dane jak imię, nazwisko i nr pesel, są na bilecie, który część jegomościów potrafi zgubić/wyrzucić pod stadionem (czyli osoby sprzątające mają dostęp do tych danych), po drugie każdy, bez względu na to czy jest karany czy nie, może kiedyś wpaść na tak chujowy pomysł żeby skorzystać z cudzych danych. po trzecie dajecie dodatkowe paliwo durniom szkodzącym Wiśle. po czwarte niektórzy tutaj prezentują załosny poziom i moim zdaniem również działają na szkodę klubu.

pan_premier 20.09.2018 09:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rasel1906 (Post 1515003)
"Materiał również wytyka zatrudnianie osób po wyrokach. Naszym zdaniem, skoro ktoś złamał prawo, został skazany i odsiedział wyrok – w oczach prawa jest już osobą niewinną, normalną, która ma prawo funkcjonować w społeczeństwie. Która odcierpiała swoje przewinienia. Jeśli skazany trener może pracować w Ekstraklasie, a inny skazany prowadzić Szczęsnego i Fabiańskiego w kadrze, to dlaczego jeszcze inny skazany nie może… sprzedawać biletów?" cytat z artykułu- sa jednak osoby, które potrafia uczciwie postawić sprawe..

moim zdaniem to druga skrajność twierdzenia,że bandyci na kasach bioro dane i kradno piniondze.

Ale może od początku: nie uważam, że do pracy na kasie na Wiśle ustawiają się nieprzebrane tłumy chętnych, więc to na pewno nie tak, że ta robota musi być przydzielana po znajomości.

Niestety nie chodzi tutaj o zatrudnienie osoby z wyrokiem, tylko osoby z wyrokiem za udział w zabójstwie, które bardzo negatywnie wpłynęło na reputację klubu i spółki.
Wisła jako taka powinna robić wszystko by takie wydarzenia nie były kojarzone z klubem - zatrudniając taką osobę odgrzewa stary temat na swoją niekorzyść
Ponieważ chodzi osobę/y nieprzypadkowe w środowisku trudno przypuszczać by wydarzyło się to przypadkiem.

Oprócz więc sprowadzenia na Wisłę raz jeszcze tematu Człowieka dodany zostało prawdopodobne przypuszczenie, że osoby z bojówki pomagają swoim za pomocą Wisły.

Więc tak: skazanemu życzę jak najlepiej i jak najlepszego życia, być może tak samo jak władze naszej spółki, ale będąc w tych władzach na pierwszym miejscu trzeba stawiać dobro i reputacje spółki a w tym wypadku niestety jest to sprzeczne z interesem skazanego

:)

it 20.09.2018 09:09

Jak dla mnie, najlepiej to cała zamieszanie na razie oddał Trela:

Można, będąc radcą prawnym, reprezentować przed sądem każdego.
Można zakładać, że to reprezentowanie zostało przydzielone z urzędu.
Można wynajmować pomieszczenie każdemu.
Można pozwolić, by w sekcji sportów walki trenowano tak, że przypomina to do złudzenia ustawkę.
Można wyjść na derby w koszulkach z pozdrowieniami dla osoby postrzelonej w porachunkach gangów.
Można zapraszać do loży każdego.
Można zauważyć, że na opublikowanych filmikach wiceprezes nikogo nie bije, a jedynie patrzy jak biją.
Można zatrudniać przy sprzedaży biletów osoby skazane za rozboje.
Można się za nimi wstawiać przed sądem, zapowiadając, na firmowym papierze, że się je z powrotem zatrudni.
Można mówić, że to w ramach resocjalizacji.
Można zatrudniać człowieka zamieszanego w zabójstwo Człowieka (bo gdy był zatrudniany, już był zamieszany, ale jeszcze nie był skazany).
Można mówić, że gdy ostrzeliwano stadion racami, było się w Barcelonie.
Można wierzyć, że szef stowarzyszenia kibiców nie wiedział, że inni kibice ostrzelają racami stadion.
Można imprezować z każdym.
Można wierzyć, że to przypadek, że skradzione na Śląsku flagi lądują akurat w tym konkretnym miejscu w Krakowie.
NIE MOŻNA się potem dziwić, że żaden poważny inwestor nie jest zainteresowany wejściem do klubu.

Kocur 20.09.2018 09:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1515002)

Świetne podsumowanie - a lemingi dalej będą łykać wszystko podane przez telewizję, która ma tyle wspólnego z faktami co Rosja z demokracją.

Radwi 20.09.2018 12:07

Protest dziennikarzy

https://www.przegladsportowy.pl/pilk...krakow/trwqde8

MB1906 20.09.2018 12:09

Pamiętasz Czaro/Wolfy co pisałem wczoraj na temat tego jak może wyglądać dalszy scenariusz? Ale co ja tam wiem.

TIR_DO_SŁUBIC 20.09.2018 12:11

Cóż, realizuje się scenariusz o którym pisałem. Wisła na razie pozostała sama, a to może się źle skończyć.

Rience 20.09.2018 12:17

Sama bo jacys pseudo dziennikarze sobie bojkotuja, hahaha.

Kocur 20.09.2018 12:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1515029)
Pamiętasz Czaro/Wolfy co pisałem wczoraj na temat tego jak może wyglądać dalszy scenariusz? Ale co ja tam wiem.

Racja - nic nie wiesz.
Protest pseudo dziennikarzy piszący paszkwile o Wiśle :alleluja:

Wypadałoby zadać z pozoru retoryczne pytanie "za kim jesteś".

WHITE*STAR 20.09.2018 12:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 1515034)
Racja - nic nie wiesz.
Protest pseudo dziennikarzy piszący paszkwile o Wiśle :alleluja:

Wypadałoby zadać z pozoru retoryczne pytanie "za kim jesteś".

Jasne. Wszyscy dziennikarze w Polsce zaliczają się do pseudo-dziennikarzy... Zaprotestowali chyba wszyscy piszący o Wiśle. To dopiero początek. Dla niektórych, w tym osób w klubie, będzie to lekcja PR.

wolfy 20.09.2018 12:37

I będą zarabiali na pisaniu o Garbarni i Cracovii. Powodzenia życzę :D

silver03 20.09.2018 12:38

Kania, Knura, Wojtowicz, Trela... te osoby średnio mi pasują do piszących paszkwile na Wisłę.

wolfy 20.09.2018 12:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez silver03 (Post 1515037)
Kania, Knura, Wojtowicz, Trela... te osoby średnio mi pasują do piszących paszkwile na Wisłę.

Dupochron, żeby ich koledzy po fachu nie posądzili o współpracę z gangsterami.

WHITE*STAR 20.09.2018 12:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1515036)
I będą zarabiali na pisaniu o Garbarni i Cracovii. Powodzenia życzę :D

Nie, będą zarabiać na pisaniu o nieprawidłowościach w Wiśle. Tak jak zarobił TVN na reportażu Jadczaka. Tak działają media. Wisła natomiast straci na wycofaniu się sponsorów i obniżeniu frekwencji. Nie trzeba mieć inteligencji Einsteina, by to rozumieć.

PSYCHOLTSW 20.09.2018 12:50

jak ktoś nie ma jaj, to ich nigdy nie będzie miał. pamiętajcie kto i w jakim momencie stanął przeciwko Wiśle a kto jej był zawsze wierny. przyjdzie czas rozliczeń, to będą się prosić o pewne rzeczy... dla mnie to już jest koniec tego tematu, bo mnie szarpie od środka, że takie gnoje atakują Wisłę.

Rience 20.09.2018 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1515035)
Jasne. Wszyscy dziennikarze w Polsce zaliczają się do pseudo-dziennikarzy... Zaprotestowali chyba wszyscy piszący o Wiśle. To dopiero początek. Dla niektórych, w tym osób w klubie, będzie to lekcja PR.

Początek czego? Bo jedynie kto grzeje ten temat to dziennikarzole. Ekstraklasa, PZPN, Majchrowski wszyscy sprawe olali ciepłym moczem.

rasel1906 20.09.2018 13:00

Ten caly smieszny prostest to proba sil i ma byc paliwem i pozywka na przedluzenie gownoburzy. Tylko teraz pytanie zasadnicze o czym te pismaki beda pisac i ma czym krecic afery?

WHITE*STAR 20.09.2018 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1515042)
Początek czego? Bo jedynie kto grzeje ten temat to dziennikarzole. Ekstraklasa, PZPN, Majchrowski wszyscy sprawe olali ciepłym moczem.

Mówienie o dziennikarzach "czwarta władza" nie wzięło się znikąd. Zobaczymy jak zareagują sponsorzy, gdy obecne umowy wygasną. Na nowych, przy takiej prasie, już teraz nie ma co liczyć. Kto nie wierzy niech spojrzy na tweety Krzysztofa Targosza: https://twitter.com/Targosz_K/status...77373436194816

Już do startu w tym sezonie okazała się niezbędna pomoc Ekstraklasy SA.

Rience 20.09.2018 13:10

Wątpie żeby dobra kasa z tego sponsoringu była tak czy inaczej. LVBet sponsoruje wszystko dosłownie, nawet program na weszło, kazdą duperele... Skończą sie sponsorzy to zasponsoruje klub najlepsza siłownia w Krakowie czyli White Star Power i też będzie.

Największą ironią będzie jak dziennikarzole doprawdzą do upadku Wisły do 4 ligi, myślisz że kto wtedy będzie walczył o Wisłę i starał się ją odrodzić... Ci sami ludzie, a dziennikarzole, sponsoring się wtedy tak czy inaczej odwróci, wszyscy się odwrócą, dużo kibiców też.

WHITE*STAR 20.09.2018 13:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1515045)
Wątpie żeby dobra kasa z tego sponsoringu była tak czy inaczej. LVBet sponsoruje wszystko dosłownie, nawet program na weszło, kazdą duperele... Skończą sie sponsorzy to zasponsoruje klub najlepsza siłownia w Krakowie czyli White Star Power i też będzie.

Największą ironią będzie jak dziennikarzole doprawdzą do upadku Wisły do 4 ligi, myślisz że kto wtedy będzie walczył o Wisłę i starał się ją odrodzić... Ci sami ludzie, a dziennikarzole, sponsoring się wtedy tak czy inaczej odwróci, wszyscy się odwrócą, dużo kibiców też.

Oh honey... naprawdę myślisz, że siłownia jest w stanie utrzymać klub ekstraklasowy klub piłkarski? Siłowania, której właściciel poszukiwany jest listem gończym.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl