![]() |
Może by tak w ogóle nie robić żadnego wzoru na trybunie tylko niebieskie krzesełka i żółte schody???
|
Dokładnie! Tak zeby wyrozniala sie tylko trybuna D z młynem...
|
to juz lepiej wogole szare i bez oparc :D
Dobry wzor na krzeselka to podstawa :) - moze nie dla wszystkich, ale bez watpienia chocby do zobaczenia stadionu przyciaga: - wszelkiich pasjonatow stadionow - dzieciaki i mlodziez i przede wszystkim charakterystyczna trybuna staje sie swego rodzajem symbolem stadionu, motywem charakterystycznym Poza tym najwiekszym bledem na poczatku bylo wybranie niebiskiego koloru jako dominujacego. Niebieski razi w oczy w wypadku niewielkiej frekwencji. Gdyby byl czerwony wszelkie puste miejsca wygladalyby inaczej. |
Oczywiście,że jakiś wzór powinien być.
Mnie sie np podoba ten co wygrał na konkursie ;) |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Druga trybuna - trudno powiedzieć bo zaplecze będzie ....kiedyś... To jest wg Ciebie malkontenctwo ?Czy może obawa że na większych trybunach może być więcej " niespodzianek" |
Cytat:
co do niezabudowanych elewacji to takie mają na Stamford Bridge i nikt nie podcina sobie żył z tego powodu , ba stadion jest piękny z duszą , typowo angielski , zresztą nasz zachowując proporcje będzie takim Polskim Stamford Bridge , nie wiem jak ty ale ja i zapewne większość forumowicz co miałem już okazję zauważyć preferuje angielski styl , wole starodawny kanciasty styl niż nowoczesną oponkę której trudno o bycie charakterystyczną w tej chwili. zdecydowana większość stadionów w lidze angielskiej tak została właśnie wybudowana , czyli poprzez ciągłe przeróbki itp oczywiście łatwiej jest budować od podstaw ale stadion po "przejściach " nabiera charakteru , unikalnego wyglądu , kibice się z nim identyfikują , poczytaj co myślą o nowym stadionie kibice Arsenalu , z architektonicznego punktu widzenia jest piękny , genialny zostawiający daleko w tyle poprzedni stadion ale kibice inaczej na to patrzą , większość uważa że nowy nie posiada tej niezwykłej atmosfery |
Ok Cistek rozumiem twoja argumentacje, ale przeciez ocena powinna byc prowadzona wzgledem lepszych a nie gorszych
porównywanie naszej sytuacji do Gdanska , Wroclawia i innych sprzed Euro i zakladanie, ze podziwianoby nas to swego rodzaju minimalizm bierzmy przyklad z lepszych i probojmy caly czas sie udoskonalac, dazyc do idealu a nie cieszmy się z pozycji lidera i spoczywajmy na laurach. Dotyczy sie to kazdej dziedziny. |
Cytat:
Tak, pisanie w takim tonie to jest malkontenctwo. |
Cytat:
- trybuny są takie szerokie bo pierwotnie miało nie być narożników - basen przeciekał - a może to wina słabego wykonawstwa a nie projektanta? - i sztania - wg. pierwotnego projektu wyjście piłkarzy miało się znajdować w narożniku - pawilonie medialnym, druga szatnia (gości) miała znajdować się w trybunie głównej (symetrycznie oddalona od wejścia) - zgodzę się jednak, że błędem jest (było) umieszczenie basenu i szatni na pierwszym piętrze... ...i naprawdę, proponuję dajcie już spokój...przy tym projekcie bierze udział dużo więcej ludzi związanych ze stadionami, sytuacja jest zupełnie inna, wiele rozwiązań zostało zmienionych w trakcie tworzenia dokumentacji... ...skupcie się na tym co się dzieje, macie pomysły rozwiązań, coś wg was nie pasuje już teraz...piszcie, a nie krytykujcie bezsensownie, bo niczego to nie wnosi. P.S. i ostatnia sprawa...naprawdę, co do rozwiązań projektowych, etapu budowy, itp...niech może zabierają głos Ci, którzy coś na ten temat wiedzą bądź mając doświadczenie widzą co i jak...wypisywanie rzeczy jak np., że wykop pod AB będzie miał 12 metrów...po co? Jak ktoś nie ma informacji, to niech nie wprowadza w błąd innych. Pozdrawiam, |
Mnie zawsze zastanawiało czy jest możliwość dogadania się z klubem/miastem(?) i zlikwidować Pleksi na D.Czy w ogóle da się ściągnąć nie uszkadzając trybuny.
|
Praca wre przy budowie C, cieszy mnie to ogromnie...
|
Cytat:
|
po co te jakieś metrowe barierki, skoro schody mogą być tym niby koniecznym "przerywnikiem" pomiędzy sektorami w przypadku dużej ilości ludzi na imprezie masowej - o czym też była mowa..
|
Cytat:
|
A czy prawdą jest, że wszystkie krzesełka na stadionie będą wymieniane na składane? Jeśli tak, to byłaby możliwość zmienienia koloru dominującego na czerwony.
|
Dannato wielki znawca budowy stadionu a nawet podstaw nie wie ;) O parkingach na autobusy to słyszałeś ?
Z resztą sorry przecież Ty wiesz lepiej ;) Nie chce Cie obrażać ale to zawsze Ty uznajesz się tutaj za wyrocznie co do budowy stadionu więc wreszcie pasuje Ci uświadomić że nic nie wiesz |
Cytat:
|
Poza tym chciałbym co poniektórym "Bobom budowniczym" przypowmnieć że nie tylko z takich świat się składa i każdy wie wszytko na temat budowlanki. A że potem wychodzą takie klopsy jak kolegi Donnato to inna sprawa.
Żeby nie rozmywać na jakim etapie jest budowa narożników bo coś słabo widać?:) |
Nie rozśmieszajcie mnie ludzie.
Jedyna możliwość, że macie większe pojęcie o budowie naszego stadionu od forumowicza dannato jest taka, że jesteście forumowymi wcieleniami pana Obtłuowicza. Innej nie widzę. Cieszy mnie plan likwidacji pleksi między sektorami. Szczególnie na sektorze D jest to spore utrudnienie dla chociażby niektórych opraw meczowych. Nie rozumiem, natomiast co macie przeciw metrowym barierkom, które powstaną w ich miejsce. |
nie znam się na budowlance i nigdy nigdzie nie napisałem, że się znam...nie taka moja rola - ale gdzie ten wykop na parkingi dla autobusów na 12m? Jeśli się mylę, poprawcie mnie.http://img291.imageshack.us/img291/8...jzachodnia.jpg
|
Cytat:
Wielu ludziom sie wydaje, że jak są za taką barierką to już w młynie nie są i śpiewać nie muszą. Błąd. Bez barierek cały sektor będzie tworzył jedność. Najlepszym rozwiązaniem była by zamiana pleks na schody, które i tak były by w czasie meczu zajęte przez ludzi. Rozwijaniu sektorówek, transparentów również barierki nie sprzyjają aczkolwiek jeśli miały by tylko metr wysokości to myśle, że problemu by nie stanowiły. |
Poskacze bo chyba są "troche" wyżsi niż metrowe barierki
|
Oczywiście nie chodziło o wykop o głębokości 12 metrów. Autor zapewne miał na myśli ścianke szczelinową, której spód znajdować się będzie na poziomie - 15 metrów ( o ile pamiętam przy trybunie wschodniej też mówiono o głębokości dochodzącej do 12 metrów) Na taką głębokość kopane będą tylko cienkie rowy, w której owa ścianka będzie się znajdować. Z pierwszego lepszego przekroju można odczytać wszystkie dane dotyczące części podziemnej:
Dla przykładu przekrój przez oś E: Dolny poziom ścianki szczelinowej -15m Dolny poziom płyty dennej w zależności od miejsca -7,14; 6,64; 4,67; 4,27 Wewnętrzne wysokości w zależności od miejsca: 4,55, 2,98 |
Ściana szczelinowa w zależności od miejsca będzie nawet głębiej sięgać niż 15m - ale nie o niej była mowa, a o wykopie pod podziemny parking - nie mówię o artykule na twsd a o postach w tym temacie.
|
Nie wiem jak inni ale jak dla mnie jak coś ma mieć 15m to będą kopać 15m a za przeproszeniem ch... mnie obochodzi że to będzie pod ściankę czy kibel
P.S. A żeby jeszcze tylko dodać do tego że niby jestem fanem Pana O czy innego Z. jako gówniarz siedziałem na stadionie pól dnia i cieszyłem się jak likwidowali bieżnię od strony A i B, kładli kostkę, instalowali krzesełka na C, potem likwidowali łuki z których długo jeszcze nic nie powstało. To dlaczego do jasnej cholery mam teraz płakać jak powstaje stadion z prawdziewgo zdarzenia... A że będzie wyglądał troszkę inaczej niż się komuś marzy to mnie mało interesuje. Cieszyłem się kiedy pierwszy raz za "ery Cupiała" przyszło 16tys ludzi na mecz z Legią potem już przy nowych trybunach udało się dobić do 20tys teraz jest szansa na ponad 30tys a tu płącze że coś tam. Opanujcie się ludzie i przypomijcie sobie jak to było jeżeli ktoś to wogule pamięta |
Ja pamiętam jak było kiedyś i cieszę się że będzie lepiej. Natomiast martwi mnie to że za te pieniądze mogło być jeszcze lepiej i tyle. ( chociaż nie uważam że jest tragicznie )))
|
Cytat:
|
Hmm...to ja się napinam?
Chyba czytam jakieś inne forum...napisałem tylko żeby nie pisać bzdur, że wykop pod trybunę będzie miał 12m (nie o ścianie tu mowa...bo chyba wszyscy widzieli jak to wyglądało na C...ściana i tak i tu niżej będzie schodzić jeszcze...i jak powstaje też wszyscy widzieli...). A zarzucono mi brak wiedzy na temat parkingów na autobusy...(??) Ciebie absolutnie obrażać nie miałem zamiaru...jeśli jednak tak to odczułeś to przepraszam. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 05:26. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl