Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w mediach (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2620)

wiesniak842 19.09.2018 08:04

Tu powoli robi sie lepszy kabaret niz te reportaze i artykuły Szymona J. z zamazaną twarzą.

WHITE*STAR 19.09.2018 08:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1514811)
@WHITE*STAR a ja Ci życzę po prostu żebyś zbierał rozum, bo to co piszesz jest poniżej godności normalnego człowieka. te że Misiek jest poszukiwany to dowód na to że Prezes Wisły łamał prawo? pisma w sprawie dwóch ludzi, którzy mieli problem z prawem to dowód na to że pracownicy łamią prawo?

"Problem z prawem" to się ma jak się spóźni z zapłaceniem podatku lub dostanie mandat. Tu mowa o napadzie 2 osiłków na niewinnego szesnastolatka. Sarapata zamiast się ich pozbyć, chciała im dać pracę z dostępem do danych osobowych kibiców.

O poszukiwaniu Miśka pisałem w kontekście pochwalnych postów autorstwa @uposledzony_ale_kumaty Nie w kontekście klubu czy Sarapaty. Czytaj proszę ze zrozumieniem i rozróżnieniem.

Coglin 19.09.2018 08:11

Widzę, że ofensywa dziennikarska trawa.
Kolejny artykuł na stronie Krakowskiej.

Co ciekawe coraz częściej w tych artykułach pojawia się sprawa terenów przy Reymonta - w tym na samym końcu - jakby podsumowanie:
Cytat:

Liczba: 99 - na tyle lat miasto oddało Wiśle tereny przy ul. Reymonta. Umowę wieczystego użytkowania podpisano z klubem w 2007 r.
Pasuje to do artykułu jak pięść do nosa i dlatego zaczynam się przekonywać, że Damian D. (;)) jednak może mieć rację.

MB1906 19.09.2018 08:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PSYCHOLTSW (Post 1514811)
@WHITE*STAR a ja Ci życzę po prostu żebyś zbierał rozum, bo to co piszesz jest poniżej godności normalnego człowieka. te że Misiek jest poszukiwany to dowód na to że Prezes Wisły łamał prawo? pisma w sprawie dwóch ludzi, którzy mieli problem z prawem to dowód na to że pracownicy łamią prawo?

Tu nie ma mowy o łamaniu prawa, tak jak napisał wczoraj Trela.
Chodzi o to, że ta siłownia miska i pismami klub sam sobie strzela wizerunkowo w kolano. A jeśli, klub/zarząd ma to gdzieś to niech nie opowiada z drugiej strony bajek o klubach biznesu, poszukiwaniu sponsorów, transparentnosc itd. bo to poprostu miażdży logikę.

I nie klub nie jest od tego aby resocjalizowac bo ma o tym zerowe pojęcie.

wolfy 19.09.2018 08:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1514794)
Jakie my? Ty będziesz przejmował z kimś klub od TS albo władzę w TS? Czy kto ma to zrobić?

Edit:
No i odezwał się p. Miga, który dotychczas korzystał z dobrej okazji, aby milczeć:
http://sportdziennik.pl/klub-w-szponach-gangsterow/

W kilku akapitach powtórzył to, co na innych stronach, dodał coś o Bednarzu, wyraził przekonanie, że piłkarze stracili ochotę do gry i napisał jakieś bzdury o tym, że TS nabył akcje SA za pieniądze SA, bo spłaca raty z dywidendy z akcji SA. Brak mi słów.

Ja już pisałem że ta menda powinna mieć zakaz wstępu na Wisłę.

krakus76_ 19.09.2018 08:55

Idę sobie dziś do "Buczka" po pieczywo, wyluzowany, myślę, co Tu dziś trzeba zrobić, stoję w kolejce i układam plan pracy na dzisiaj. Dochodzę do kasy a 30 cm przed moimi oczami widzę stojak "Dziennikiem Polskim", z którego atakuje mnie tytuł na pół strony:

Patologia za bramą Wisły Kraków. Dlaczego klub wspiera przestępców?.

Człowiek się przed tym nie ukryje nigdzie .... Ciemność, widzę ciemność, ciemność widzę.
I tego wątku już mi się również nie chce przeglądać i tym bardziej czytać. Dobija jeszcze bardzie.

sandomingo 19.09.2018 08:55

Przeczytałem właśnie sensacyjny materiał redaktora Zmiętego.
Gość po 2 latach dokonał epokowej interpretacji umowy pomiędzy TS a Telefoniką.

No to jest naprawdę hit!!! I to właśnie dlatego piłkarze mają opóźnienia w wypłatach...

Staram się być wyrozumiały dla ludzi i otaczającego nas świata ale to się staje coraz trudniejsze niestety...
Ok, wiadomo, że dziennikarz żyje z klikalności ale jednak....

Edit:...Inna sprawa, że patrząc na ogrom materiałów w różnych mediach to cel został osiągnięty. Zarząd jest pod ścianą i musi coś zrobić.

PSYCHOLTSW 19.09.2018 08:58

my też stanowimy problem wizerunkowy, bo jak ktoś najebie się jak świnia przed/w trakcie meczu a ma na sobie barwy, to wpływa na nasz wizerunek. poza tym ludzie w jakich Wy światach żyjecie? serio myślicie, że to chodzi tylko o powiązania klub z "gangsterami"? będą wywlekać brudy bo ich celem jest przejęcie terenów Wisły a nie dobro tego klubu, kto tego nie ogarnia to trudno. tym bardziej śmieszą mnie Wasze komentarze pochwalające idiotę Szymona :) a @WHITE*STAR niektórzy mają problem z prawem inni natomiast mają z myśleniem, ja wolę mieć problem z prawem niż z myśleniem :P tym bardziej, że gdybyście Wy nie mieli problemu z myśleniem, to nie stanęlibyście w jednym rzędzie z jadowitym gnomem... dla mnie najważniejsze jest dobro klubu - mojej Wisły a to co robi ta jednostka, to nie jest troska o klub tylko chęć zniszczenia go.

Snow 19.09.2018 09:06

Jestem juz praktycznie pewny, ze to co sie dzieje w tej chwili w mediach to bezposrednia kontynuacja Stechertow. Zostaja urochomione wszystkie mozliwe naciski medialne na TS.

Stechert to byla proba sil. Ktos sprawdzal, jak zachowaja sie kibice, mozliwe ze chcial wymusic audyt po ktorym i tak ogloszono by rezygnacje z oferty, ale przy okazji zdobyto by bezcenne dane.

Wszystko sprowadza sie do tego, zeby postawic TS pod sciana. Mozliwe, ze ktos chce nabyc grunty TSu.

A pamietacie Pawla Gricuka? Chlop jeszcze 2 lata temu zasiadal w radzie nadzorczej TVN.
Przypadek?

Mozliwe.
Ale po Meresinskim, Stechercie, wypowiedzeniu umowy stadionu na 2 tyg przed rozpoczeciem ligii, wybaczcie ale nie wierze w przypadki.

PS: Najsmutniejsze jest zachowanie niektorych kibicow. "Pozyteczni idioci" to najlagodniejsz sformulowanie jakie cisnie mi sie na usta.

Sylwus1988 19.09.2018 09:30

Wg mnie ktoś dobrze płaci dziennikarzą za te artykuły. Nie chce mi sie wierzyć że sami z siebie pisali by te oszczerstwa i odgrzewali kotlety. Ten ktoś ma złe intencje, i musi wierzyć że mu sie to finalnie opłaci. Jakby to była próba przejęcia to nie kopał by pod Wisłą takich dołków bo później za ciężko będzie mu je zasypać. Takiego ataku na klub nie było od kąd kibicuje. Atakują zarząd, atakują zwykłych kibiców, atakują piłkarzy a to zwykłe plucie jadem które ma służyć temu żeby wszystkich nas poróżnić, zdyskredytować każdego kto broni Wisłe, bo to my jesteśmy siłą tego klubu i to coraz silniejszą ktoś to widzi i próbuje zniszczyć to co małymi krokami staramy sie tworzyć. Tak ja to widzę

!!IRIVER!! 19.09.2018 09:56

Wy się zmiętym przejmujecie? Od dawna wiadomo, że to panienka lekkich obyczajów dziennikarstwa.

MB1906 19.09.2018 09:59

Pytanie do tych, którzy piszą, że chodzi o przejęcie terenów TS, KIM SA ONI?

Snow 19.09.2018 10:14

Zapytaj Migi kto mu sprzedal info o Stechercie. To juz bedziesz jedna osobe blizej do dowiedzenia sie "Kim sa oni".

PSYCHOLTSW 19.09.2018 10:15

nie mogę, bo RODO

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 10:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1514816)
"Problem z prawem" to się ma jak się spóźni z zapłaceniem podatku lub dostanie mandat. Tu mowa o napadzie 2 osiłków na niewinnego szesnastolatka. Sarapata zamiast się ich pozbyć, chciała im dać pracę z dostępem do danych osobowych kibiców.

O poszukiwaniu Miśka pisałem w kontekście pochwalnych postów autorstwa @uposledzony_ale_kumaty Nie w kontekście klubu czy Sarapaty. Czytaj proszę ze zrozumieniem i rozróżnieniem.

na litość boską , jak się tak troszczysz o Wisłe to pisz normalnie

bo skala Twoich manipulacji sugeruje że masz interes w podkręcaniu rzeczywistości

z drugiej mańki możnaby napisać , "utarczka dwóch nastolatków z jednym z liderów gangu Cracovii"

ja wiem że większość tych rzeczy to fakty które były tajemnica poliszynela, ale mimo wszystko szanujmy się

zaraz się okaże że Miłosz Biegun to był niewinny nastolatek przypadkowa ofiara , nie pisząc już o Człowieku któremu nagła śmierć przeszkodziła w odbiorze pokojowej nagrody nobla

aha podobno oba zabójstwa były wykonane na bezpośrednie zlecenie Miętty

zresztą , nie ma co żartować z takich spraw

MB1906 19.09.2018 10:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Snow (Post 1514842)
Zapytaj Migi kto mu sprzedal info o Stechercie. To juz bedziesz jedna osobe blizej do dowiedzenia sie "Kim sa oni".

Ale to nie Miga stawia taka tezę tylko użytkownicy tego forum. Więc?

pepe72 19.09.2018 10:29

Tu jest dzisiejsze TSW (Kania, Miga). I proponuję tego odsłuchać (pierwsze 10 minut), bo sensownie mówią:

https://soundcloud.com/weszlofm/tego...-25-kania-miga

Preclarz 19.09.2018 10:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1514818)
I nie klub nie jest od tego aby resocjalizowac bo ma o tym zerowe pojęcie.

a niby kto? Niewydolne państwo?To właśnie podmioty gospodarcze dając pracę ludziom ze skazą na życiorysie pomagają im się odbudować.

MB1906 19.09.2018 10:50

A Wisła jest wydolna w jakimś aspekcie poza sportowym? Może najpierw niech klub sam się odbuduje a później myśli o pomocy innym.

wolfy 19.09.2018 10:58

Proponuję niektórym zluzowanie ze sraniem we własne(?) gniazdo. Dziwnym trafem nigdzie Was nie było kiedy dyskutowano jak klubowi pomóc.

WHITE*STAR 19.09.2018 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1514847)
na litość boską , jak się tak troszczysz o Wisłe to pisz normalnie

bo skala Twoich manipulacji sugeruje że masz interes w podkręcaniu rzeczywistości

z drugiej mańki możnaby napisać , "utarczka dwóch nastolatków z jednym z liderów gangu Cracovii"

ja wiem że większość tych rzeczy to fakty które były tajemnica poliszynela, ale mimo wszystko szanujmy się

zaraz się okaże że Miłosz Biegun to był niewinny nastolatek przypadkowa ofiara , nie pisząc już o Człowieku któremu nagła śmierć przeszkodziła w odbiorze pokojowej nagrody nobla

aha podobno oba zabójstwa były wykonane na bezpośrednie zlecenie Miętty

zresztą , nie ma co żartować z takich spraw

Wszyscy krytycy wspierania patologii mają. Nie wiesz, że dzielimy się kasą za grunty przeznaczone do celów sportowych? Postawimy tam boisko i będziemy pobierać opłaty za grę.

Dobrze, że prezes 13-krotnego mistrza Polski, klubu ze 112-letnią historią, któremu powinno MEGA zależeć na dobrej reputacji nadkłada ją dla dwójki bandytów, którym chce dać pracę przy danych osobowych. To normalne, że wstawiła się za swoimi, a ch..jowi z Cracovii się przecież należało. Pozdro dla "kumatych"! :pala:

PS Zapomniałem dodać, że "sprawiedliwość" wobec "Ży_ów sku__synów" należy wymierzać pałami, maczetami albo przynajmniej pięściami. Tak robią normalni ludzie. Z Tutsi lub Hutu.

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 11:22

o czym ty piszesz ?
ciężko zrozumieć ten bełkot

WHITE*STAR 19.09.2018 11:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1514862)
o czym ty piszesz ?
ciężko zrozumieć ten bełkot

Proszę, poniżej pomoce.
Najpierw ogarnij to: https://www.youtube.com/watch?v=qgUf_BUKnOQ
Następnie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Zasady...o%C5%82ecznego
A na końcu: https://sjp.pwn.pl/slowniki/SARKAZM.html

Pozdrawiam serdecznie

PSYCHOLTSW 19.09.2018 11:49

@WHITE*STAR jesteś jednak upośledzony, właśnie to udowodniłeś. współczuję, czy możemy Ci jakoś pomóc? Jadczak insynuuje że mamy plecy u organów ścigania i ogólnie chyba chce podpaść tymże organom, on jest głupszy niż myślałem... a wywiadów udziela tyle, że ciężko nadążyć. http://weekend.gazeta.pl/weekend/1,1...e-z-gangu.html itp itd Ci co są na zdjęciu powini w niego jebać pozwami :)

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 11:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WHITE*STAR (Post 1514863)
Proszę, poniżej pomoce.
Najpierw ogarnij to: https://www.youtube.com/watch?v=qgUf_BUKnOQ
Następnie: https://pl.wikipedia.org/wiki/Zasady...o%C5%82ecznego
A na końcu: https://sjp.pwn.pl/slowniki/SARKAZM.html

Pozdrawiam serdecznie

najpierw sam zapoznaj się z tym:

https://pl.wikipedia.org/wiki/Gramat...zyka_polskiego

może wówczas ktoś Twoje posty potraktuje poważnie

tas de fleia 19.09.2018 12:01

WHITE*STAR a tak w ogóle to jesteś kolejną osoba, która wspomina o pracy osób z wyrokami przy danych osobowych. Czy Ty i Tobie podobni doprawdy nie mają co robić innego i bardziej konstruktywnego niż doszukiwanie się takich paranoi? Szczerze mówiąc jak kupuje bilet to chvj mnie obchodzi czy siedzi tam ktos z wyokiem czy babcia Krystyna. Co to ma w ogóle za znaczenie że ktoś pozna Twoje dane osobowe (Imię, nazwisko, PESEL). Jesteś taką personą, że sprawia Ci to problem? Przecież to jest absurd co Ty piszesz.

czaro 19.09.2018 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MB1906 (Post 1514797)
Czaro ale Ty to też dobry agent jesteś. Wskaż gdzie tam napisano, iż piłkarze stracili ochotę do gry i cokolwiek o jakiejś dywidendzie z akcji?

Agentem to co najwyżej jesteś ty, bo co jakiś czas pojawiasz się na forum atakować obecne władze Wisły, domagając się ich dymisji i nie proponując nic pozytywnego-stabilnego w zamian.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miga
Towarzystwo Sportowe (TS) jest właścicielem spółki piłkarskiej (SA) od 2016 roku, ale klub nie miał pieniędzy by zapłacić Tele-Fonice 5 milionów złotych. Płatność została rozłożona na raty. Teraz na spłatę rat wykorzystywane są pieniądze otrzymywane z ekstraklasy za prawa transmisyjne. Tyle, że są to pieniądze wypracowane przez córkę-spółkę, bo przez piłkarzy. Wychodzi więc na to, że TS kupiło SA za pieniądze… SA.

Tutaj Miga pisze o dywidendzie, ale podobnie jak ty nie rozumie, o co tu chodzi i wychodzi mu, że to SA spłaca kupno akcji SA.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Miga
cierpią na tym zawodnicy, bo oni wciąż muszą spodziewać się poślizgów w wypłatach. Co tydzień wychodzą jednak na boisko i pokazują, że te [dotychczasowe, finansowe i organizacyjne - przyp. Cz.] problemy nie są w stanie ich złamać. Z pewnością obejrzeli także „Superwizjera” i nabrali nowego spojrzenia na klub.

A tutaj Miga sprytnie sugeruje, że piłkarze zniechęceni będą do gry.

tas de fleia 19.09.2018 12:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez czaro (Post 1514873)
Agentem to co najwyżej jesteś ty, bo co jakiś czas pojawiasz się na forum atakować obecne władze Wisły, domagając się ich dymisji i nie proponując nic pozytywnego-stabilnego w zamian.

Tutaj Miga pisze o dywidendzie, ale podobnie jak ty nie rozumie, o co tu chodzi i wychodzi mu, że to SA spłaca kupno akcji SA.

A tutaj Miga sprytnie sugeruje, że piłkarze zniechęceni będą do gry.

Po tych cytatach zmiętego to stwierdzam, że facet ma schizofrenię. Tu pisze takie dyrdymały a w dzisiejszej audycji bagatelizuje problemy stwierdzając, że w sumie to nic wielkiego i nie Wisła jedyna (z grubsza taki był sens jego wypowiedzi). No ale cóż, pewnie zadaje się ze stanowską, która w przeczeniu samej sobie w niedługich odstępach czasu to już osiąga szczyty od długiego czasu.

Snow 19.09.2018 12:11

Raczej sprytnie jak rasowy hipokryta obsmarowuje gównem ludzi w ogólnopolskiej gazecie, która będą czytać wszyscy, a później gdy wypowiada się w programie, który głównie będą słuchać kibice Wisły nagle tonuje swoje stanowisko.

Żenujący typ.

Arkadiusz.Czerepach 19.09.2018 12:14

co nie zmienia faktu że temat przycichnie, i za kilka miesięcy w jakichś innych bardziej przyziemnych, doraźnych sprawach (np transferowych) będzie tutaj na forum cytowany jak każde inne normalne źródło, będzie linkowany (czyli pośrednio dacie mu zarobić)

rasel1906 19.09.2018 12:21

Gosc jest pozytecznym idiota albo po prostu klakierem ktory chce sie wybic na tanich sensacjach i urojeniach pismakow kazdy srednio zorientowany czlowiek na Wisle widzi ze sa to manipulacje i propaganda. Co do pracy przy kasach dla osob z wyrokami to jak ma wygladac resocjalizacja jesli nie na tym ze mozesz pracowac a nie krasc i wracac do pierdla albo zdychac z glodu!!

rasel1906 19.09.2018 12:29

Sluchajcie najlepiej zawiesic ten temat wrzucic pare banow i poczekac az sprawa przycichnie i umrze smiercia naturalna bo o to wlasnie w tym wszystkim chodzi aby sklocic kibicow obsmarowac i klub a nastepnie zmusic ludzi ktorzy nie chcieli oddac klubu w rece pseudoinwestorow pompowanych przez tych samym pismakow ktorzy dzisiaj najbardziej szczekaja. Cala Wisla zawsze razem.

regan 19.09.2018 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szymeczek
Po co "Miśkowi" Wisła? Tylko mi nie mów, że to przykrywka dla działalności gangu i prania pieniędzy.

Z rozmów z ludźmi z tego środowiska wynika, że "Misiek" autentycznie kocha Wisłę. Zresztą kiedy była w tarapatach, to on i "Zielak" mieli wyłożyć prywatne pieniądze na wsparcie klubu. Oni nie chcą zarabiać na Wiśle. Jej przejęcie było dla tych ludzi ogromnym wydarzeniem: ich ukochany klub stał się w końcu ich własnością. To wywarło zresztą kolosalne wrażenie na kibicach w całej Polsce. W Ruchu Chorzów i Widzewie Łódź próbowano zresztą zrobić to samo, ale nie do końca się udało.

:popcorn: :popcorn:

filipowski 19.09.2018 12:58

Odnośnie tych naszych terenów, które ktoś chce przejąć,dlaczego nie zarabiamy na nich ?

sedonh 19.09.2018 13:12

...., że w kasach siedzą ludzie po wyrokach, ...., że może im wpasc do głowy zapamiętanie paru danych i może wzięcie sobie jakiś kredycikow :) ...., że sarapata przybija papiery ręcząc za te osoby, przy okazji srając na ponad stuletnią tradycje Wisły, każdy kto broni tej absurdalnej sytuacji i tylko doszukuje się spisku zamiast ....a stwierdzić, że coś jest nie tak jest równie odpowiedzialny za obecną sytuację jak decyzyjni w TS.

Serio największym problemem jest to dlaczego szambo wybiło?
Czy 3/4 forum to takie moralne dno jak ludzie zatrudniani w klubie?

rasel1906 19.09.2018 13:27

Twoich na pewno nikt nigdy nie zapamieta Boze Ty widzisz i nie grzmisz

Adasss 19.09.2018 13:56

Zastanawia mnie jedno. Skąd ta pewność, że kasjerzy mają dostęp do wrażliwych danych kibiców? Dotyczy to zarówno dziennikarzy, jak i wielu wypowiadających się tutaj. Wszyscy, co do jednego, dorabiali sobie na kasie w Wiśle?
Zakładając, że system został zrobiony porządnie, to normą jest, że dostęp do danych różnicuje się w zależności od stanowiska pracy.
Czy jest tu ktoś kompetentny, ktoś kto widział ten system i wie do czego faktycznie dostęp ma kasjer?

rasel1906 19.09.2018 14:15

Nie maja pewnosci tylko snuja swoje urojone wizje na domyslach ktore potem okazuja sie fikcja robia kilka takich przykladow z dupy( np niebezpieczni kibole z UW wchodza na stadion bez sprawdzenia) dodaja wypowiedzi anonimowych informatorow w akonpaniamencie groznej muzyczki i powracaja do spraw sprzed lat i mamy gotowy przepis na papke dezinformacyjna dla Januszy

pepe72 19.09.2018 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Rience (Post 1514790)
Wyście się na łby pozamieniali? Wymiana prezesa będzie potwierdzeniem zarzutów TVNu i ugięciem się przed anty-Wiślacką nagonką. Zignorować sprawę, psy szczekają karawana jedzie dalej.

Pismo do sądu z podpisem Sarapaty nie da się zrzucić na TVN.

Zaś w temacie nieruchomości TS Wisła to 2014/15 było na prawdę dużo artykułów. Co też można Jadczakowi wyciągnąć, że je raczył pominąć:

Newsweek: http://www.newsweek.pl/polska/czy-ki...,285393,1.html
całość przedrukowana w Eurosporcie: http://www.newsweek.pl/polska/czy-ki...,285393,1.html
Dziennik Polski: https://dziennikpolski24.pl/ultimatu...sly/ar/3362233
GW: http://krakow.wyborcza.pl/krakow/1,4...Redirects=true

I jeszcze dzisiejsze TSW. Dziennikarze mają kilka wątpliwości: http://weszlo.fm/audycje/tsw-7/

Rience 19.09.2018 14:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1514908)
Pismo do sądu z podpisem Sarapaty nie da się zrzucić na TVN.

No i? To już ktoś z kryminalną przeszłością czy zarzutami nie może dostać pracy? Prywatna firma może zatrudnić kogo ma ochotę jest to absolutnie zgodne z prawem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl