Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Królewski, Błaszczykowski, Łanoszka, Moore, Nowak, Adamczyk - właściciele Wisły SA (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10843)

Drozd 02.07.2024 19:44

Znaczy Jaro ma aktualnie ciśnienie 180/130 :).

azor 02.07.2024 19:49

Najwidoczniej Jarek wraca w swoim stylu na tt. Niestety od jakiś 3 tygodni również dołączyłem do zaszczytnego grona zbanowanych. I to też cytując klasyka "za niewinność".

LucjuszWielki 02.07.2024 19:55

Widziałem dziesiatki chamskich i mega prymitywnych tekstów na TT - bany poleciały, rozumiem, ale cóż mu takiego napisałem ??

W historii znalazłem jeszcze jeden mój wpis z ostatniej niedzieli. JK skomentował post tego Polaka, którym się interesujemy, dał jakiegoś gifa na co mu odpisałem:

"Z Luisem też było chlip chlip i nic z tego nie wyszło."

Strasznie go uraziłem...

Myślałem, że Jerry1986 już lekko wyloozował od czasów seryjnych banów, ale widzę, że ciśnienie wciąż na wysokim poziomie.

Może zamiast negocjować transfer Goku do Wieczystej powinien udac się do apteki Kwietnia po melisę? :/

Merkury 02.07.2024 20:04

A czego Wy się spodziewacie po gościu który okazał się totalnym Dyzmą w tej branży. Na prawdę po tylu latach nic kompletnie mu nie wychodzi poza robieniem ludzi w balona i kłamaniem na wszystkie strony. Wyjebaliśmy tyłu graczy a my na kilka dni przed startem mamy jednego napastnika, nie mówiąc o innych graczach ofensywnych.

Witalis 02.07.2024 20:20

Albo go krytykujecie za pisanie głupot na tt, albo płaczecie, że wyłapaliście od niego bany (zresztą za pisanie głupot w odpowiedzi na głupoty). Zdecydujcie się.

krysztal 02.07.2024 21:11

Pan Koalik się z tego śmieje :D

wierność83 02.07.2024 21:55

Na TT piszą, że jutro Texom na koszulki na przód jako jeden z dwóch (patrząc, że są dość wysoko zakryci przez zawodników), ten drugi to chyba później, Superbet na tył pod numer.

Generalnie bez większej podniety, nic to nie zmieni w sytuacji Wisły, jedynie zachowa poziom, który był dotychczas.

Karherop 03.07.2024 07:18

Co już jest jakimś sukcesem. Bądźmy szczerzy - umowa z Orlenem to było jak ślepej kurze ziarno. Pierwsza taka i ostatnia. Jak inflacja będzie wysoka to może za 7 lat do tego poziomu kwotowego dobijemy ze sponsorem strategicznym ( o ile będziemy grać minimum w 1 lidze).

Cymes 03.07.2024 13:54

A gdzieś tam w trakcie rundy coś się epizodycznie temat Rexony/Unilevera nie przewinął? Czym coś mi się przywidziało?

wierność83 05.07.2024 12:23

I są już chyba wszyscy sponsorzy zapowiadani, właśnie ogłoszono LukTrans.

Jak oceniacie? Na plus na pewno, że udało się pokryć Orlen jeśli chodzi o kwoty, na minus, że nie ma tu żadnej wartości dodanej, po prostu pozwoli to funkcjonować na dotychczasowym bidnym poziomie. Liczyłem na jakiś ruch, który da chociaż perspektywę 1-2 jakościowych transferów do przodu, bo na razie jest dramat.

royalmichael 05.07.2024 12:38

Czyli odchodzi Orlen i GO+bet.
Texom zwiększa zaangażowanie, pojawia się Superbet i LukTrans.
Ciekawe jak to się ma w ostatecznym rozrachunku - czy faktycznie w przypadku Texom różnica między poprzednim sezonem, a nowym (a nie ile całościowo wpłacą) + Superbet + LukTrans pokryją w całości Orlen i poprzedniego bukmachera.

I co z Synerise? Znika z tyłu koszulek? Pojawi się z przodu? Jeśli tak, to czy ze zwiększonym zaangażowaniem?
Może dopiero przy ogłoszeniu kolejnego sponsora na front koszulek ten bilans się wyrówna?

wierność83 05.07.2024 13:06

Było to powiedziane w trybie dokonanym, że te umowy już są +/- podobne w zależności od wyników sportowych.

Co ciekawe na prezentacji Texomu padły znów kwoty jakie klub zarobi dzięki zwycięstwu PP i znów mam wrażenie na zasadzie, kto da więcej.. Teraz Królewski mówił o 13 do 17 mln zł, szybko to rośnie :D

nero 05.07.2024 13:51

Jak te nowe umowy sponsorskie są tak liczone jak kasa zarobiona w PP to szkoda gadać.
A tak na poważnie, nie wierze w ani jedno słowo, które mówi JK.
Co z tym długiem, umorzył? Czy ktoś ważniejszy niż no name z forum w końcu naciśnie na JK z tego co sam obiecał? Czy udajemy, że nie ma tematu.

wierność83 05.07.2024 16:01

Całkowicie słowo JK straciło moc, już było tyle różnych deklaracji, projekty bazy, szukanie innej bazy, inwestorzy, zmiany w akademii, umorzenia pożyczek, pierdyliard nazwisk na karuzeli transferowej u Karcza, że ja podobnie jak kolega wyżej, przestałem czytać/słuchać co ten człowiek mówi. Czekam już po prostu i oceniam konkrety, bo mam wrażenie, że on wypowiada dziesiątki rzeczy, które są bez związku z rzeczywistością. Nie wiem czy chodzi o stworzenie jakiegoś wrażenia na zewnątrz czy co.

leszekm 05.07.2024 17:55

Zamiast się cieszyć że Królewski załatał dziurę po odejściu Orlenu to dalej jazda po prezesie. Akurat w kwestii zdobycie sponsorów należą się brawa dla Królewskiego.

A w ekstraklasowej Stali: https://www.sport.pl/pilka/7,65039,3...to-spolka.html

skarabeus 05.07.2024 18:24

Znaczy mamy go wychwalac za to, ze choc w jednym aspekcie zrobil to co do niego nalezalo? Zawsze mogl dolozyc te 5 baniek do klubu.... Oh whait, nie ma z czego :D

Jaroo1 05.07.2024 19:06

W Wiśle to się sponsorzy sami szukają. Klub z publika top 5 w Polsce, oglądalność w tv też pewnie na podobnym poziomie, klikalnośc w mediach pewnie jeszcze lepsza niż top 5 więc nie porównuj nas do Stali.

doktor granat 05.07.2024 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1628434)
Zamiast się cieszyć że Królewski załatał dziurę po odejściu Orlenu to dalej jazda po prezesie. Akurat w kwestii zdobycie sponsorów należą się brawa dla Królewskiego.

A w ekstraklasowej Stali: https://www.sport.pl/pilka/7,65039,3...to-spolka.html

Załatał bo ktoś coś gdzieś tak powiedział czy wiesz na pewno, że tak jest?
Bilans texomu za 2023 jeszcze nie został opublikowany, przynajmniej ja nie potrafię go znaleźć(może Koledzy @piknik1906 i Inni pomogą.
Za 2022 znalazłem przychody 140mln i zysk netto 1,5mln. I teraz na chłopski rozum.. o ile nie mają jakiegoś skokowego wzrostu wyników to ile firma tej wielkości może zapłacić za miejsce na koszulce? Tym bardziej że dają już kasę na stal Rzeszów (żużel), siatkę i kosza w Rzeszowie, jakiegoś boksera, gościa z mma i żużlowców.
Luktrans - 202, przychody 63mln, zysk netto - 2,1mln.
Nie wiem czy czegoś tu nie łykamy bezrefleksyjnie dlatego proszę o pomoc/analizę mądrzejszych księgowo kolegów.

Drozd 05.07.2024 19:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1628435)
Znaczy mamy go wychwalac za to, ze choc w jednym aspekcie zrobil to co do niego nalezalo? Zawsze mogl dolozyc te 5 baniek do klubu.... Oh whait, nie ma z czego :D

Nie przypieprz się do niego, że mógł zrobić więcej :). Jak zwykle.

O to, że nie wiadomo co z umorzeniem długu to pretensje do dziennikarzy, że o to nie pytają.

A co do zysków z pucharu.

Na dzisiaj z meczu "w wakacje z ogórkami no który nikt nie przyjdzie."

12000*50=600 000.

A Polsat ten nikogo nie interesujący mecz będzie pokazywał na trzech antenach w tym w otwartym kanale.

krysztal 05.07.2024 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628438)
Nie przypieprz się do niego, że mógł zrobić więcej :). Jak zwykle.

O to, że nie wiadomo co z umorzeniem długu to pretensje do dziennikarzy, że o to nie pytają.

A co do zysków z pucharu.

Na dzisiaj z meczu "w wakacje z ogórkami no który nikt nie przyjdzie."

12000*50=600 000.

A Polsat ten nikogo nie interesujący mecz będzie pokazywał na trzech antenach w tym w otwartym kanale.

Geniuszu rachunkowości,przypominam Ci,że wedle słów twojego pana 15-16 tyś głów jest potrzebne do wyjścia na zero.

Drozd 05.07.2024 21:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1628439)
Geniuszu rachunkowości,przypominam Ci,że wedle słów twojego pana 15-16 tyś głów jest potrzebne do wyjścia na zero.

Nie mojego pana tylko większościowego udziałowca Wisły i jej prezesa. Dobrze by było zauważyć że te szacunki dotyczyły ligi w zeszłym sezonie.

Pomijając kwestie finansowe które prędzej czy później obnażą żenujący poziom defetyzmu biadolącej koalicji.

Mecz miał nie wzbudzić większego zainteresowania, a tu w pierwszym dniu sprzedaży zeszło 10 000 biletów. Co to się stało? Z jakimś Kosowem w wakacje?

wierność83 05.07.2024 22:41

Bardziej chodzi o źródło kto o tym mówi. Biadolenie nie bierze się znikąd, po prostu każdy bierze przez pół różne liczby czy informacje. Wypowiada je osoba, która mówiła i zapowiadała już tyle rzeczy, że wszystkie te szacunki można traktować anegdotycznie. Czyli może coś w nich jest, ale lekkomyślnie byłoby je przyjąć za pewnik. Więc liczba sprzedanych biletów za wiele nie mówi, bo nie wiemy nic o pozostałych liczbach w tym tych sponsorów.
To, że Karcz napisał, że będzie podobna kwota zupełnie o niczym nie świadczy, to chyba jasne.

Witalis 05.07.2024 23:39

Jeśli Królewski w naszej sytuacji zdołał załatać dziurę po odejściu Orlenu, to bezsprzecznie należą mu się za to brawa (choć oczywiście, gdyby lepiej prowadził klub sportowo, awansowalibyśmy do ekstraklasy i złapali wyższe kontrakty; może też byłoby łatwiej o sponsora, gdyby nie robił cyrku w social media). Niemniej brawo.

Ale to tylko przy założeniu, że rzeczywiście załatał. Uwierzę, jak zobaczę porównanie jakichś sprawozdań etc., które ktoś ogarnięty zinterpretuje.

krysztal 06.07.2024 00:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628440)
Nie mojego pana tylko większościowego udziałowca Wisły i jej prezesa. Dobrze by było zauważyć że te szacunki dotyczyły ligi w zeszłym sezonie.

Pomijając kwestie finansowe które prędzej czy później obnażą żenujący poziom defetyzmu biadolącej koalicji.

Mecz miał nie wzbudzić większego zainteresowania, a tu w pierwszym dniu sprzedaży zeszło 10 000 biletów. Co to się stało? Z jakimś Kosowem w wakacje?

Słuszna uwaga o zeszłym sezonie.Słysząc biadolenie Miszalskiego o hulającym wietrze w miejskiej kasie pewnie zaraz dołożą nam za wynajem stadionu.No i wiadomo inflacja,pensja minimalna w górę....

Drozd 06.07.2024 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1628444)
Słuszna uwaga o zeszłym sezonie.Słysząc biadolenie Miszalskiego o hulającym wietrze w miejskiej kasie pewnie zaraz dołożą nam za wynajem stadionu.No i wiadomo inflacja,pensja minimalna w górę....

A może odniesiesz się do meritum. Czyli zainteresowania meczem, które miało być mizerniutkie. Kiedy mówiłem że 20 000 to ostrożne założenia to leciały teksty o wakacjach... i inne dyrdymały, a jak rzeczywistość dochodzi do głosu to cisza.

Natomiast co do sponsorów. Prawda jest taka, że z kasą w najbliższym czasie będzie w Polsce krucho wszędzie. Powód jest oczywisty. To, że znajdują się jeszcze firmy gotowe promować się przez sport i wybierają Wisłę, świadczy o naszym potencjale medialnym. Oczywiście jest wiele środowisk, które zarabiają też na waleniu w nas i tutaj wypadałoby mieć to na uwadze. Zamiast robić afery z wpisów prezesa, pomyśleć jaki efekt przyniesie wywieszenie wisielca w barwach gumiorów na placu centralnym.

wiesniak842 06.07.2024 07:30

Dokladnie tak samo jest w przypadku sponsorow. Tuba Karcz napisal, ze obecnie na sponsorach zgarniemy w okolicach tego co wczesniej (miedzy slowami nalezy czytac, ze mniej, bo jakby bylo wiecej to zaskroniec na pewno przekazalby odpowiednie dyspozycje pod napisanie artykulu, a tak mozemy sie jedynie zastanawiac o ile mniej) z ta roznica, ze przez te kilka lat od podpisania Orlenu inflacja i inne koszty poszly w gore wiec w cyferkach moze i niewiele mniej, w sile nabywczej pieniadza sporo mniej.

leszekm 06.07.2024 07:39

Dla tych co dalej żałują że Królewski nie oddał Wisłę:

https://x.com/KiewiczKrz/status/1809316679492796668

wiesniak842 06.07.2024 07:45

Tzn co? Pierdy jakiegos idioty z tt powielane przez kolejnego idiote Kiewicza?:D
Dziw, ze FIFA czy PZPN nie biora takich wpisow na powaznie przy przyznawaniu licencji czy banow na transfery:rotfl:

krysztal 06.07.2024 09:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1628447)
A może odniesiesz się do meritum. Czyli zainteresowania meczem, które miało być mizerniutkie. Kiedy mówiłem że 20 000 to ostrożne założenia to leciały teksty o wakacjach... i inne dyrdymały, a jak rzeczywistość dochodzi do głosu to cisza.

Natomiast co do sponsorów. Prawda jest taka, że z kasą w najbliższym czasie będzie w Polsce krucho wszędzie. Powód jest oczywisty. To, że znajdują się jeszcze firmy gotowe promować się przez sport i wybierają Wisłę, świadczy o naszym potencjale medialnym. Oczywiście jest wiele środowisk, które zarabiają też na waleniu w nas i tutaj wypadałoby mieć to na uwadze. Zamiast robić afery z wpisów prezesa, pomyśleć jaki efekt przyniesie wywieszenie wisielca w barwach gumiorów na placu centralnym.

Jasne odniosę się.Jak to mówi Markus,odniosę się jak tylko pokażesz te posty w których piszę coś o wakacjach i frekwencji farmazonie.

ciacho 06.07.2024 10:33

Co ze zmianą herbu klub? Mieliśmy od nowego sezonu wrócić do odświeżonego herbu TSu. Rozumiem, że to kolejny pierd rzucony przez Królewskiego ch.j wie po co?

Patryko 06.07.2024 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm (Post 1628449)
Dla tych co dalej żałują że Królewski nie oddał Wisłę:

https://x.com/KiewiczKrz/status/1809316679492796668

Poczekajmy spokojnie na pierwsze rozwiązane kontrakty z winy klubu, bo to przecież kwestia czasu, skoro taka krzywda się dzieje Fernandezowi i spółce.

Drozd 06.07.2024 11:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1628454)
Jasne odniosę się.Jak to mówi Markus,odniosę się jak tylko pokażesz te posty w których piszę coś o wakacjach i frekwencji farmazonie.

Jesteś przedstawicielem biadolącego frontu hejterów Królewskiego czego powyższe posty dowodzą. Sam sobie poszukaj. Podpowiem, że przy okazji wątku o zyskach ze zdobycia pucharu, kiedy szacowałem zyski z biletów na poziomie miliona z każdego meczu. :)

wiesniak842 06.07.2024 11:15

Jak zes wyliczyl milion zysku z biletow z kazdego meczu w PP skoro sam Krolewski wyliczyl niecale 300k po meczu z Widzewem?

Jaroo1 06.07.2024 11:26

Cytat:

Dokladnie tak samo jest w przypadku sponsorow. Tuba Karcz napisal, ze obecnie na sponsorach zgarniemy w okolicach tego co wczesniej (miedzy slowami nalezy czytac, ze mniej, bo jakby bylo wiecej to zaskroniec na pewno przekazalby odpowiednie dyspozycje pod napisanie artykulu, a tak mozemy sie jedynie zastanawiac o ile mniej) z ta roznica, ze przez te kilka lat od podpisania Orlenu inflacja i inne koszty poszly w gore wiec w cyferkach moze i niewiele mniej, w sile nabywczej pieniadza sporo mniej.
Taka sama gadka jak z pensją Omraniego. Ktoś gdzieś rzucił, że to 2 tys euro na miesiąc wyjdzie i Zaskroniec nigdy tego dokładnie nie potwierdził, nie powiedział ile wyniesie pensja, inne dodatki itp. tylko przykleił się do tego, że to aby 2 tys, super okazja, tanio.

To jest transparentność Zaskrońca i obliczenia Zaskrońca. Wielki matematyk, wszystko robione, liczone tak jakby albo nie umiał się kalkulatorem posługiwać albo miał złą wolę i chciał ciągle niedopowiedzeń, kłamstw.

Cytat:

Stara taktyka drozda i markusa. Ktoś gdzieś w jednym poście coś napisze, wspomni, nawet nie wiadomo czy na serio czy dla jaj i później oni na podstawie tego budują sobie narracje, że ludzie tak pisali, że tak tu myślano na forum itp.

Drozd 06.07.2024 11:28

Zakładam koszt organizacji meczu na 0,5 bańki. Więc jeżeli z biletów będzie 1,5 to właśnie tak. Na dzisiaj jest 700 000. przy 20 000, bańka. Przy 30 000 1,5 bańki.

To są oczywiście zgrubne szacunki bo nie znam kosztów organizacji i szacuję bilet za 50 zł.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1628460)
Stara taktyka drozda i markusa. Ktoś gdzieś w jednym poście coś napisze, wspomni, nawet nie wiadomo czy na serio czy dla jaj i później oni na podstawie tego budują sobie narracje, że ludzie tak pisali, że tak tu myślano na forum itp.

Jak ci ktoś powie że bredzisz, co ma miejsce w 90% przypadków to bluzgasz jak pijany woźnica, ale jak rzeczywistość dowodzi, że bredziłeś to orzekasz że to dla jaj. :rotfl:

Gieńjusz...

Jaroo1 06.07.2024 11:30

Zajebiście to policzyłeś. Mógłbyś być prawa ręką Zaskrońca w kwestii finansów.

Drozd 06.07.2024 11:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1628462)
Zajebiście to policzyłeś. Mógłbyś być prawa ręką Zaskrońca w kwestii finansów.

Policz lepiej gieńjuszu. :)

wiesniak842 06.07.2024 11:38

Jak pisalem wczesniej, Krolewski juz przeciez sam to policzyl i podal dane po meczu z Widzewem (niecale 27k kibicow) - zysk z biletow to bylo niecale 300k. Dalej nie wiem jak zes wyliczyl mlion zyskow z kazdego meczu w PP:D
W meczu z kozojebcami moze i tyle wyjdzie, bo wszyscy musza kupic bilet i bilety sa w miare drogie, ale nie ma mowy o jakims milionie z naszych meczow w PP.

Drozd 06.07.2024 11:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1628464)
Jak pisalem wczesniej, Krolewski juz przeciez sam to policzyl i podal dane po meczu z Widzewem (niecale 27k kibicow) - zysk z biletow to bylo niecale 300k. Dalej nie wiem jak zes wyliczyl mlion zyskow z kazdego meczu w PP:D
W meczu z kozojebcami moze i tyle wyjdzie, bo wszyscy musza kupic bilet i bilety sa w miare drogie, ale nie ma mowy o jakims milionie z naszych meczow w PP.

Aaaa rozumiem :).

Oczywiście chodziło mi o zyski wynikające ze zdobycia PP i gry w LE popularnie zwanej grą w pucharach. :) Rozumiem, że 14 lat naszej absencji może wywoływać nieporozumienia :).

Natomiast wyliczenia dotyczące zysków z Widzewa są moim zdaniem patologiczne. Fakt że niby nie zarabiamy na Vipach to jest skandal.

Jaroo1 06.07.2024 11:49

Cytat:

Jak ci ktoś powie że bredzisz, co ma miejsce w 90% przypadków to bluzgasz jak pijany woźnica, ale jak rzeczywistość dowodzi, że bredziłeś to orzekasz że to dla jaj.

Gieńjusz...
Powiem ci szczerze, ze w chuju mam 90% tych ludzi, którzy zgrywają tu ekspertów a nic nie rozumieją. Forma moich wypowiedzi jest niekulturalna ale co do meritum to od kilku lat mam tutaj zawsze rację z tym co się dzieje w klubie a teraz wokół Zaskrońca.
Myślę, że wiele chorych mechanizmów tego klubu widzę i rozumiem, przewidziałem, że Rude się nie sprawdzi itp itd a tak to po prostu wyśmiewam tu pojebane bajeczki Zaskrońca.

Takich propagandystów jak ty czy markus boli to najbardziej.

Cytat:

Policz lepiej gieńjuszu.
Trochę mi się nie chce, bo twój Zaskroniec tak ze wszystkim oszukuje, że trzeba liczyć na czuja, bo on żadnych danych szczegółowych nie podaje.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl