![]() |
Znaczy Jaro ma aktualnie ciśnienie 180/130 :).
|
Najwidoczniej Jarek wraca w swoim stylu na tt. Niestety od jakiś 3 tygodni również dołączyłem do zaszczytnego grona zbanowanych. I to też cytując klasyka "za niewinność".
|
Widziałem dziesiatki chamskich i mega prymitywnych tekstów na TT - bany poleciały, rozumiem, ale cóż mu takiego napisałem ??
W historii znalazłem jeszcze jeden mój wpis z ostatniej niedzieli. JK skomentował post tego Polaka, którym się interesujemy, dał jakiegoś gifa na co mu odpisałem: "Z Luisem też było chlip chlip i nic z tego nie wyszło." Strasznie go uraziłem... Myślałem, że Jerry1986 już lekko wyloozował od czasów seryjnych banów, ale widzę, że ciśnienie wciąż na wysokim poziomie. Może zamiast negocjować transfer Goku do Wieczystej powinien udac się do apteki Kwietnia po melisę? :/ |
A czego Wy się spodziewacie po gościu który okazał się totalnym Dyzmą w tej branży. Na prawdę po tylu latach nic kompletnie mu nie wychodzi poza robieniem ludzi w balona i kłamaniem na wszystkie strony. Wyjebaliśmy tyłu graczy a my na kilka dni przed startem mamy jednego napastnika, nie mówiąc o innych graczach ofensywnych.
|
Albo go krytykujecie za pisanie głupot na tt, albo płaczecie, że wyłapaliście od niego bany (zresztą za pisanie głupot w odpowiedzi na głupoty). Zdecydujcie się.
|
Pan Koalik się z tego śmieje :D
|
Na TT piszą, że jutro Texom na koszulki na przód jako jeden z dwóch (patrząc, że są dość wysoko zakryci przez zawodników), ten drugi to chyba później, Superbet na tył pod numer.
Generalnie bez większej podniety, nic to nie zmieni w sytuacji Wisły, jedynie zachowa poziom, który był dotychczas. |
Co już jest jakimś sukcesem. Bądźmy szczerzy - umowa z Orlenem to było jak ślepej kurze ziarno. Pierwsza taka i ostatnia. Jak inflacja będzie wysoka to może za 7 lat do tego poziomu kwotowego dobijemy ze sponsorem strategicznym ( o ile będziemy grać minimum w 1 lidze).
|
A gdzieś tam w trakcie rundy coś się epizodycznie temat Rexony/Unilevera nie przewinął? Czym coś mi się przywidziało?
|
I są już chyba wszyscy sponsorzy zapowiadani, właśnie ogłoszono LukTrans.
Jak oceniacie? Na plus na pewno, że udało się pokryć Orlen jeśli chodzi o kwoty, na minus, że nie ma tu żadnej wartości dodanej, po prostu pozwoli to funkcjonować na dotychczasowym bidnym poziomie. Liczyłem na jakiś ruch, który da chociaż perspektywę 1-2 jakościowych transferów do przodu, bo na razie jest dramat. |
Czyli odchodzi Orlen i GO+bet.
Texom zwiększa zaangażowanie, pojawia się Superbet i LukTrans. Ciekawe jak to się ma w ostatecznym rozrachunku - czy faktycznie w przypadku Texom różnica między poprzednim sezonem, a nowym (a nie ile całościowo wpłacą) + Superbet + LukTrans pokryją w całości Orlen i poprzedniego bukmachera. I co z Synerise? Znika z tyłu koszulek? Pojawi się z przodu? Jeśli tak, to czy ze zwiększonym zaangażowaniem? Może dopiero przy ogłoszeniu kolejnego sponsora na front koszulek ten bilans się wyrówna? |
Było to powiedziane w trybie dokonanym, że te umowy już są +/- podobne w zależności od wyników sportowych.
Co ciekawe na prezentacji Texomu padły znów kwoty jakie klub zarobi dzięki zwycięstwu PP i znów mam wrażenie na zasadzie, kto da więcej.. Teraz Królewski mówił o 13 do 17 mln zł, szybko to rośnie :D |
Jak te nowe umowy sponsorskie są tak liczone jak kasa zarobiona w PP to szkoda gadać.
A tak na poważnie, nie wierze w ani jedno słowo, które mówi JK. Co z tym długiem, umorzył? Czy ktoś ważniejszy niż no name z forum w końcu naciśnie na JK z tego co sam obiecał? Czy udajemy, że nie ma tematu. |
Całkowicie słowo JK straciło moc, już było tyle różnych deklaracji, projekty bazy, szukanie innej bazy, inwestorzy, zmiany w akademii, umorzenia pożyczek, pierdyliard nazwisk na karuzeli transferowej u Karcza, że ja podobnie jak kolega wyżej, przestałem czytać/słuchać co ten człowiek mówi. Czekam już po prostu i oceniam konkrety, bo mam wrażenie, że on wypowiada dziesiątki rzeczy, które są bez związku z rzeczywistością. Nie wiem czy chodzi o stworzenie jakiegoś wrażenia na zewnątrz czy co.
|
Zamiast się cieszyć że Królewski załatał dziurę po odejściu Orlenu to dalej jazda po prezesie. Akurat w kwestii zdobycie sponsorów należą się brawa dla Królewskiego.
A w ekstraklasowej Stali: https://www.sport.pl/pilka/7,65039,3...to-spolka.html |
Znaczy mamy go wychwalac za to, ze choc w jednym aspekcie zrobil to co do niego nalezalo? Zawsze mogl dolozyc te 5 baniek do klubu.... Oh whait, nie ma z czego :D
|
W Wiśle to się sponsorzy sami szukają. Klub z publika top 5 w Polsce, oglądalność w tv też pewnie na podobnym poziomie, klikalnośc w mediach pewnie jeszcze lepsza niż top 5 więc nie porównuj nas do Stali.
|
Cytat:
Bilans texomu za 2023 jeszcze nie został opublikowany, przynajmniej ja nie potrafię go znaleźć(może Koledzy @piknik1906 i Inni pomogą. Za 2022 znalazłem przychody 140mln i zysk netto 1,5mln. I teraz na chłopski rozum.. o ile nie mają jakiegoś skokowego wzrostu wyników to ile firma tej wielkości może zapłacić za miejsce na koszulce? Tym bardziej że dają już kasę na stal Rzeszów (żużel), siatkę i kosza w Rzeszowie, jakiegoś boksera, gościa z mma i żużlowców. Luktrans - 202, przychody 63mln, zysk netto - 2,1mln. Nie wiem czy czegoś tu nie łykamy bezrefleksyjnie dlatego proszę o pomoc/analizę mądrzejszych księgowo kolegów. |
Cytat:
O to, że nie wiadomo co z umorzeniem długu to pretensje do dziennikarzy, że o to nie pytają. A co do zysków z pucharu. Na dzisiaj z meczu "w wakacje z ogórkami no który nikt nie przyjdzie." 12000*50=600 000. A Polsat ten nikogo nie interesujący mecz będzie pokazywał na trzech antenach w tym w otwartym kanale. |
Cytat:
|
Cytat:
Pomijając kwestie finansowe które prędzej czy później obnażą żenujący poziom defetyzmu biadolącej koalicji. Mecz miał nie wzbudzić większego zainteresowania, a tu w pierwszym dniu sprzedaży zeszło 10 000 biletów. Co to się stało? Z jakimś Kosowem w wakacje? |
Bardziej chodzi o źródło kto o tym mówi. Biadolenie nie bierze się znikąd, po prostu każdy bierze przez pół różne liczby czy informacje. Wypowiada je osoba, która mówiła i zapowiadała już tyle rzeczy, że wszystkie te szacunki można traktować anegdotycznie. Czyli może coś w nich jest, ale lekkomyślnie byłoby je przyjąć za pewnik. Więc liczba sprzedanych biletów za wiele nie mówi, bo nie wiemy nic o pozostałych liczbach w tym tych sponsorów.
To, że Karcz napisał, że będzie podobna kwota zupełnie o niczym nie świadczy, to chyba jasne. |
Jeśli Królewski w naszej sytuacji zdołał załatać dziurę po odejściu Orlenu, to bezsprzecznie należą mu się za to brawa (choć oczywiście, gdyby lepiej prowadził klub sportowo, awansowalibyśmy do ekstraklasy i złapali wyższe kontrakty; może też byłoby łatwiej o sponsora, gdyby nie robił cyrku w social media). Niemniej brawo.
Ale to tylko przy założeniu, że rzeczywiście załatał. Uwierzę, jak zobaczę porównanie jakichś sprawozdań etc., które ktoś ogarnięty zinterpretuje. |
Cytat:
|
Cytat:
Natomiast co do sponsorów. Prawda jest taka, że z kasą w najbliższym czasie będzie w Polsce krucho wszędzie. Powód jest oczywisty. To, że znajdują się jeszcze firmy gotowe promować się przez sport i wybierają Wisłę, świadczy o naszym potencjale medialnym. Oczywiście jest wiele środowisk, które zarabiają też na waleniu w nas i tutaj wypadałoby mieć to na uwadze. Zamiast robić afery z wpisów prezesa, pomyśleć jaki efekt przyniesie wywieszenie wisielca w barwach gumiorów na placu centralnym. |
Dokladnie tak samo jest w przypadku sponsorow. Tuba Karcz napisal, ze obecnie na sponsorach zgarniemy w okolicach tego co wczesniej (miedzy slowami nalezy czytac, ze mniej, bo jakby bylo wiecej to zaskroniec na pewno przekazalby odpowiednie dyspozycje pod napisanie artykulu, a tak mozemy sie jedynie zastanawiac o ile mniej) z ta roznica, ze przez te kilka lat od podpisania Orlenu inflacja i inne koszty poszly w gore wiec w cyferkach moze i niewiele mniej, w sile nabywczej pieniadza sporo mniej.
|
Dla tych co dalej żałują że Królewski nie oddał Wisłę:
https://x.com/KiewiczKrz/status/1809316679492796668 |
Tzn co? Pierdy jakiegos idioty z tt powielane przez kolejnego idiote Kiewicza?:D
Dziw, ze FIFA czy PZPN nie biora takich wpisow na powaznie przy przyznawaniu licencji czy banow na transfery:rotfl: |
Cytat:
|
Co ze zmianą herbu klub? Mieliśmy od nowego sezonu wrócić do odświeżonego herbu TSu. Rozumiem, że to kolejny pierd rzucony przez Królewskiego ch.j wie po co?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jak zes wyliczyl milion zysku z biletow z kazdego meczu w PP skoro sam Krolewski wyliczyl niecale 300k po meczu z Widzewem?
|
Cytat:
To jest transparentność Zaskrońca i obliczenia Zaskrońca. Wielki matematyk, wszystko robione, liczone tak jakby albo nie umiał się kalkulatorem posługiwać albo miał złą wolę i chciał ciągle niedopowiedzeń, kłamstw. Cytat:
|
Zakładam koszt organizacji meczu na 0,5 bańki. Więc jeżeli z biletów będzie 1,5 to właśnie tak. Na dzisiaj jest 700 000. przy 20 000, bańka. Przy 30 000 1,5 bańki.
To są oczywiście zgrubne szacunki bo nie znam kosztów organizacji i szacuję bilet za 50 zł. Cytat:
Gieńjusz... |
Zajebiście to policzyłeś. Mógłbyś być prawa ręką Zaskrońca w kwestii finansów.
|
Cytat:
|
Jak pisalem wczesniej, Krolewski juz przeciez sam to policzyl i podal dane po meczu z Widzewem (niecale 27k kibicow) - zysk z biletow to bylo niecale 300k. Dalej nie wiem jak zes wyliczyl mlion zyskow z kazdego meczu w PP:D
W meczu z kozojebcami moze i tyle wyjdzie, bo wszyscy musza kupic bilet i bilety sa w miare drogie, ale nie ma mowy o jakims milionie z naszych meczow w PP. |
Cytat:
Oczywiście chodziło mi o zyski wynikające ze zdobycia PP i gry w LE popularnie zwanej grą w pucharach. :) Rozumiem, że 14 lat naszej absencji może wywoływać nieporozumienia :). Natomiast wyliczenia dotyczące zysków z Widzewa są moim zdaniem patologiczne. Fakt że niby nie zarabiamy na Vipach to jest skandal. |
Cytat:
Myślę, że wiele chorych mechanizmów tego klubu widzę i rozumiem, przewidziałem, że Rude się nie sprawdzi itp itd a tak to po prostu wyśmiewam tu pojebane bajeczki Zaskrońca. Takich propagandystów jak ty czy markus boli to najbardziej. Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:24. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl