Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Budowa stadionu, nowej hali i bazy treningowej (komentarze) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=94)

Fuks 06.07.2009 13:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez blanco (Post 757304)
Też sie zawsze nad tym zastanwiałem bo jak się ogląda Lige Mistrzów to tam jest jasno na stadionie a jak włączysz polską ligę to jest ciemniutko,na Wiśle zresztą też choć na żywo wydaje sie,że jest biało :P

pewnie ma na to wpływ rowniez to, ze tam stadiony mają zamkniętą bryłe , wiec światło nie bardzo ma gdzie "uciec". A w polskiej lidzie mało gdzie masz trybuny z kazdej strony, o naroznikach nie wspominajac. A jak już są (gdziekolwiek są?) to trybuny są dośc niskie wiec i tak nic to nie daje, bo wszystko ucieka górą.
W Anglii jak sie odbija od jakiegokolwiek elementu to jakby zostaje " w srodku" a u nas leci na miasto...

kristos 06.07.2009 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 756913)
mam takie pytanie...

wielu z Was nie chce ogrodzeń pomiędzy trybuną, a boiskiem...

w takim wypadku, gdzie chcecie zawieszać wszystkie flagi na płot?

No to jest rzeczywiście ogromny problem,ale myślę że i temu da się zaradzić.
Zauważyłem że dużo przychodzi takich ,których mecz w ogóle nie interesuje być może oni za drobną opłatą byliby skłonni trzymać flagi...

Bronowianin 06.07.2009 14:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bravelukas (Post 757313)
dzieje sie tylko nie ma tego w kamerce, bo kadr tego nie obejmuje.....cały czas robią ścianke szczelinową od strony pawiolnu medialnego

Ścianka szczelinowa to akurat taki element którego zrobienie jest dosyć czasochłonne, a nic nie rośnie w górę, więc przez najbliższy czas wizualnie wiele się na trybunie zachodniej dziać nie będzie, podobnie jak to było z trybuną wschodnią. Zanim i zachodnia zacznie piąć się wyraźnie do góry jeszcze trochę czasu upłynie.

pysio 06.07.2009 14:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 757378)
Ścianka szczelinowa to akurat taki element którego zrobienie jest dosyć czasochłonne, a nic nie rośnie w górę, więc przez najbliższy czas wizualnie wiele się na trybunie zachodniej dziać nie będzie, podobnie jak to było z trybuną wschodnią. Zanim i zachodnia zacznie piąć się wyraźnie do góry jeszcze trochę czasu upłynie.

nie prędzej jak za dwa miesiące trybuna główna zacznie piąć się w górę!

pamiętajcie, że wykopy pod nią będą na 12 metrów! pod C.. były 3-4 metrowe..

Pero 06.07.2009 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 757379)
nie prędzej jak za dwa miesiące trybuna główna zacznie piąć się w górę!

No myślę że do góry to pójdzie nie wczesniej niż za pół roku. Ściankę pod C robili 3 miesiące + ok. 2 miesiące wykopów. Mam nadzieję że jakoś połączą (na ile to oczywiście możliwe) wykopy z zalewaniem ścianki:-D

PhantomRanger 06.07.2009 16:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Pero (Post 757388)
No myślę że do góry to pójdzie nie wczesniej niż za pół roku. Ściankę pod C robili 3 miesiące + ok. 2 miesiące wykopów. Mam nadzieję że jakoś połączą (na ile to oczywiście możliwe) wykopy z zalewaniem ścianki:-D

Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy. O ile tego nie wiem. Możliwe, że jak się sprężą to w kwietniu/maju stadion już bedzie stał ( oczywiście 2010 roku )

pysio 06.07.2009 16:42

szkoda, że już nigdy nie zobaczymy Pawła Brożka na R22... ehh... będzie miał pożegnanie w Sosnowcu... ehh... na jego miejscu poczekałbym ten rok jeszcze, choćby dla pożegnania na nowym stadionie :)

Pero 06.07.2009 16:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 757446)
Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy

Mnie się wydaje że 12 metrów to więcej niż 4 metry:D

Dozamet1 06.07.2009 16:53

czy oni już robią tą ścianę szczelinową?

stawski 06.07.2009 18:46

Ja tam nie mogę się doczekać aż zobaczę projekt klubowego muzeum. Był ktoś na wystawie "Wisła - Cracovia 100 lat świętej wojny" ? Ekspozycja tam była super zrobiona. Można by się wzorować.

Sinoos 07.07.2009 10:03

Ja też bym się skłaniał ku temu, że do pół roku zacznie się piąć do góry, ponieważ wykopy będą nie dość, że głębsze, to będą tam jeszcze robić parkingi dla drużyn, działaczy i VIPów .

kuba7k 07.07.2009 10:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pysio (Post 757449)
szkoda, że już nigdy nie zobaczymy Pawła Brożka na R22... ehh... będzie miał pożegnanie w Sosnowcu... ehh... na jego miejscu poczekałbym ten rok jeszcze, choćby dla pożegnania na nowym stadionie :)

Maciej Żurawski rozpoczynał budowe Brożek Paweł by ją zakończył. To tak jakby zamknięcie pewnego rozdziału w najnowszej historii Wisły ;)

sayek89 07.07.2009 12:07

Patrząc na kolejne słupy pojawiające się na górnej części trybuny, patrze i myślę... kurcze ale to będzie wielkie. Też macie takie wrażenie?

stawski 07.07.2009 19:11

Niestety nie. Ale mam wrażenie że niestety będzie w sam raz. Wczoraj oglądałem program o nowym stadionie Cardinals - no, to jest ogromne...

Bronowianin 07.07.2009 19:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez stawski (Post 757547)
Ja tam nie mogę się doczekać aż zobaczę projekt klubowego muzeum. Był ktoś na wystawie "Wisła - Cracovia 100 lat świętej wojny" ? Ekspozycja tam była super zrobiona. Można by się wzorować.

Pamiętaj że żyjemy w Krakowie, mieście w którym już z pół wieku w samym centrum stoi "szkieletor", a władze tego miasta potrafiły ostatnio dopuścić do sytuacji, w której Wisła będzie musiała grać po jakichś Sosnowcach... Ja bym się martwił żeby stadion w momencie oddania go do użytku miał murawę, żeby nie było jakichś wielkich dziur w dachu (albo żeby w ogóle o tym dachu nie zapomniano...), żeby zamontowali nam parę krzesełek, żeby pleśń pojawiła się trochę później niż pod trybuną E, itp. Nie wymagaj za dużo bo pamiętaj że Kraków to Kraków - tu "nic się nie da", "nie można budować za wysoko", no i ogólnie przeciw wszystkiemu co pachnie cywilizacją są protesty... Dlatego to muzeum radzę sobie nie zaprzątać głowy, tylko martwić się czy nowe trybuny się nie rozdupcą za przeproszeniem ;) No i czy dopuszczą go do licencji na grę w ekstraklasie... W końcu pamiętajmy że głosy o tym, że trzeba by się przenieść na rok z R 22 pojawiały się już z półtora roku temu (jak nie jeszcze wcześniej), a w tym czasie nie potrafiono zrobić nic żeby przystosować Suche Stawy (o tym żeby przykładem Warszawy, zostać tak jak Legia na własnym stadionie podczas przebudowy obiektu nie wspomnę...). A teraz gdzie jesteśmy? Jesteśmy w dupie... Przepraszam, w Sosnowcu znaczy się...

Wicked 08.07.2009 07:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bronowianin (Post 758183)
Pamiętaj że żyjemy w Krakowie, mieście w którym już z pół wieku w samym centrum stoi "szkieletor", a władze tego miasta potrafiły ostatnio dopuścić do sytuacji, w której Wisła będzie musiała grać po jakichś Sosnowcach... Ja bym się martwił żeby stadion w momencie oddania go do użytku miał murawę, żeby nie było jakichś wielkich dziur w dachu (albo żeby w ogóle o tym dachu nie zapomniano...), żeby zamontowali nam parę krzesełek, żeby pleśń pojawiła się trochę później niż pod trybuną E, itp. Nie wymagaj za dużo bo pamiętaj że Kraków to Kraków - tu "nic się nie da", "nie można budować za wysoko", no i ogólnie przeciw wszystkiemu co pachnie cywilizacją są protesty... Dlatego to muzeum radzę sobie nie zaprzątać głowy, tylko martwić się czy nowe trybuny się nie rozdupcą za przeproszeniem ;) No i czy dopuszczą go do licencji na grę w ekstraklasie... W końcu pamiętajmy że głosy o tym, że trzeba by się przenieść na rok z R 22 pojawiały się już z półtora roku temu (jak nie jeszcze wcześniej), a w tym czasie nie potrafiono zrobić nic żeby przystosować Suche Stawy (o tym żeby przykładem Warszawy, zostać tak jak Legia na własnym stadionie podczas przebudowy obiektu nie wspomnę...). A teraz gdzie jesteśmy? Jesteśmy w dupie... Przepraszam, w Sosnowcu znaczy się...

Ty może się przenieś na jakieś forum wiecznych malkontentów ??

Arapaho 08.07.2009 09:15

Bronowianin dobrze pisze więc nie wiem czemu Wicked się idiotycznie czepiasz. Nieudolność i błędy aż kłuja w oczy , kto ma zreszta wiedzieć jak powstawał projekt ten wie i tyle.O niektórych kwestiach juz nawet tu pisano i cieszenie się jak murzyn z bateryjki "że wogóle coś powstaje" dowodzi krótkowzroczności niektórych

Adasss 08.07.2009 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arapaho (Post 758410)
Bronowianin dobrze pisze więc nie wiem czemu Wicked się idiotycznie czepiasz. Nieudolność i błędy aż kłuja w oczy , kto ma zreszta wiedzieć jak powstawał projekt ten wie i tyle.O niektórych kwestiach juz nawet tu pisano i cieszenie się jak murzyn z bateryjki "że wogóle coś powstaje" dowodzi krótkowzroczności niektórych

Gdzie Bronowianin dobrze pisze? Tam gdzie martwi się czy będą krzesełka? Czy żeby o dachu nie zapomniano?
Nie pier...cie jeden z drugim.

WislaFan123 08.07.2009 10:58

Tak kiedys juz wspominano ze robia najpierw z lewej pozniej z prawej... a nie mozna by od strony E postawic kolejnego krana i robic rownoczesnie ? Zdecydowanie szybciej by byla trybuna... o ile to nie ma wielkiego znaczenia przy C tak przy AB bedzie mialo bardzo duze, jesli beda robic podobnie..

Gucio25 08.07.2009 12:12

problem z linkami do kamerek rozwiązany.
http://www.wisla.krakow.pl/pl/stadion/kamery/

ciacho 08.07.2009 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 758461)
Tak kiedys juz wspominano ze robia najpierw z lewej pozniej z prawej... a nie mozna by od strony E postawic kolejnego krana i robic rownoczesnie ? Zdecydowanie szybciej by byla trybuna... o ile to nie ma wielkiego znaczenia przy C tak przy AB bedzie mialo bardzo duze, jesli beda robic podobnie..

Zwróć tylko uwagę, że postawienie kolejnego "krana" chyba trochę kosztuje..

WislaFan123 08.07.2009 14:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 758541)
Zwróć tylko uwagę, że postawienie kolejnego "krana" chyba trochę kosztuje..

ale wtedy szybciej skoncza ta robic... dodatkowo granie poza krakowem troche kosztuje, nie mowiac juz o wzgledzie sportowym, wiec zamiast skonczyc stadion na koniec czerwca to np bylby polowa-koniec kwietnia i 2-3 kolejki mozna by jeszcze rozegrać..

ogolnie tez chodzi mi bardziej czy jakies wzgledy techiczne temu przeszkadzaja, anizeli finansowe...

Wicked 08.07.2009 14:38

Tylko i wyłącznie kwestie finansowe mają znaczenie. Żadna firma nie będzie na siłę kończyć wcześniej budowy. Do przetargu wystartowała z ceną w której uwzględniono koszty prowadzenia budowy przez dany okres, a wcześniejsze zakończenie budowy (mowie o celowym skracaniu jej) wcale nie musi się jej opłacać.

Fafnucy 08.07.2009 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KaSzTaN (Post 758571)
ale wtedy szybciej skoncza ta robic... dodatkowo granie poza krakowem troche kosztuje, nie mowiac juz o wzgledzie sportowym, wiec zamiast skonczyc stadion na koniec czerwca to np bylby polowa-koniec kwietnia i 2-3 kolejki mozna by jeszcze rozegrać..

ogolnie tez chodzi mi bardziej czy jakies wzgledy techiczne temu przeszkadzaja, anizeli finansowe...

Czy w interesie wykonawcy leży wcześniejsze skończenie ? Nie
Czy dostanie z tego tytułu więcej pieniędzy ? Nie
Czy w związku z tym poniósłby większe koszty ? Tak
Czy jeśliby zaproponował pracę na dwa dźwigi i za większe pieniądze, wygrałby przetarg ? Nie
Czy firmy budowlane, to instytucje charytatywne ? Tu sam sobie odpowiedz...

szejkspir 08.07.2009 16:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PhantomRanger (Post 757446)
Tyle, że teraz ten wykop ma być mniejszy. O ile tego nie wiem. Możliwe, że jak się sprężą to w kwietniu/maju stadion już bedzie stał ( oczywiście 2010 roku )

Jak koledzy powyżej wspomnieli wykop będzie głębszy, miejscami niemal dwukrotnie niż na trybunie wschodniej. Powierzchnią też bije na głowę obecnie powstającą konstrukcję - ponownie niemal dwa razy.... Już nawt nie będę wspominał o ściance szczelinowej - częste powtórzenia nie brzmią zbyt poprawnie w języku polskim ;)

WILU TS 08.07.2009 16:15

Spokojnie,akurat będą kończyć trybunę wschodnią w listopadzie,poczekamy z miesiąc aż skończą się wykopy i zbrojenia i zachodnia pójdzie w górę :)
Aż się serce raduje jak spoglądam na kamerkę i praktycznie co godzinę nowe elementy przybywają :)

Nie orientuje się ktoś czy wybrano w końcu schemat krzesełek ? bo to juz w sumie najwyższa pora...

Arapaho 08.07.2009 19:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 758420)
Gdzie Bronowianin dobrze pisze? Tam gdzie martwi się czy będą krzesełka? Czy żeby o dachu nie zapomniano?
Nie pier...cie jeden z drugim.

Nie żartuj że nie wyczułeś ironii w tym poście .....nie chodzi dosłownie o krzesełka i dziurę w dachu.....ehhh ,

dannato 08.07.2009 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 758622)

Nie orientuje się ktoś czy wybrano w końcu schemat krzesełek ? bo to juz w sumie najwyższa pora...

Nie wybrano.

wiślaQ 08.07.2009 20:33

A to niebendzie taki schemat?
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...ozstrzygniety/

wislak_92 08.07.2009 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślaQ (Post 758730)

Nie bENdzie.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:53.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl