Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Football Manager (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=4721)

JOSE 841 27.04.2010 20:05

awansowałem do CL ale nie moge zgłosić zespołu bo brakuje mi jednego zawodnika grającego w Austrii(mam 7 na 8) da sie to jakoś ominąć??

michu-k 27.04.2010 20:07

Zglos 24 graczy.

*Michael* 27.04.2010 21:16

musi wypełnić skład... weź jakiegoś wychowanka z rezerw albo u-21 swojego zespołu

Kamyk 28.04.2010 17:44

Geniusz Neymara mnie powala :)
http://img227.imageshack.us/img227/9012/10neymar.th.png

Uploaded with ImageShack.us

JOSE 841 28.04.2010 20:54

Kamyk skąd wziąłeś tego Neymara??? bo raczej to nie jest wychowanek Arsenalu podaj swój skład i sztab jak możesz

DarekK_11 28.04.2010 21:07

Neymar z Santosu ;)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Neymar

Polecicie jakąś taktykę na mecze wyjazdowe z mocniejszymi drużynami? gram Wisełką 1 sezon trudna grupa LM wylosowana (Manchaster, Lyon, Wolfsburg), ale myślę że mogę powalczyć o 3 miejsce z Wolfsburgiem ;P dlatego pasowałoby ciułać punkty, także na wyjazdach (Wolfsburg, Lyon) ;P

Zieniu1906 28.04.2010 21:17

Mam problem . Nie wyświetlają mi się w Fm'ie żadne tabele ani mojej ligi ani żadnej innej . Tabele mogę zobaczyć tylko widoku ogólnym ; / Pomocy !

Jak coś to piszcie na PW i tutaj.

JOSE 841 28.04.2010 22:08

darek mówisz i masz ta jest dobra---> http://www.cmrev.com/artykuly/czytaj...rzadzanie.html u mnie sie sprawdza w Red Bull Salzburg zarówno w lidze Austriackiej jak w CL idealnie

DarekK_11 28.04.2010 22:14

@JOSE: bardzo dziękuję, mam nadzieję, że się sprawdzi ;)

misza01 28.04.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu1906 (Post 890324)
Mam problem . Nie wyświetlają mi się w Fm'ie żadne tabele ani mojej ligi ani żadnej innej . Tabele mogę zobaczyć tylko widoku ogólnym ; / Pomocy !

Jak coś to piszcie na PW i tutaj.

Zieniu1906 miałem to samo, zainstalowałem najnowszego patcha i wszystko bez problemu, gram dalej na tym samym sejvie, a tabele wszystkie sa jak nalezy.

LeQ 29.04.2010 08:24

Jak jest z tymi obcokrajowcami?
Czy jeśli mam paru grajków o innej narodowości z PL obywatelstwem to oni liczą się do piłkarzy polskich w szerokiej kadrze jako polacy?
Dla przykładu obrońca lewy Ezeqiel Marzec argentyńczyk z PL

Kamyk 29.04.2010 10:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 890307)
Kamyk skąd wziąłeś tego Neymara??? bo raczej to nie jest wychowanek Arsenalu podaj swój skład i sztab jak możesz

Neymara kupiłem w 2 sezonie z Santosu za 25 mln ojro. Co ciekawe w 7 sezonie mój klub został przejęty wraz przez innego właściciela i zniknęło mi zadłużenie na kwotę 309 mln ojro :) z czego jestem bardzo szczęśliwy.
Do tego czasu na transfery dostawałem jedynie 50 mln na sezon a teraz aż 180 :)
Do tego wartość mojej drużyny to 850 mln ojro i jestem najbogatszym klubem na świecie:D
Przed chwilą siódmy raz z rzędu Ligę mistrzów urwałem:D

Niestety nie wrzucę mojej kadry bo większośc to regeny, tak samo jak i sztab.

Pierwszy skład na 8 sezon tak się prezentuje:

http://img153.imageshack.us/img153/838/arsenalo.th.png

johny96 29.04.2010 11:04

Miał z Was ktoś Gaela Kakute? W drugim sezonie ściągnołęm go do Atletico Madryt. Narazie fajnie sobie pyka, ale mam pytanie jak Wam się rozwija i raczej ustawiać go na lewsym skrzydle, a nie na schodzącym NP ?

michu-k 29.04.2010 11:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 890563)
Neymara kupiłem w 2 sezonie z Santosu za 25 mln ojro. Co ciekawe w 7 sezonie mój klub został przejęty wraz przez innego właściciela i zniknęło mi zadłużenie na kwotę 309 mln ojro :) z czego jestem bardzo szczęśliwy.
Do tego czasu na transfery dostawałem jedynie 50 mln na sezon a teraz aż 180 :)
Do tego wartość mojej drużyny to 850 mln ojro i jestem najbogatszym klubem na świecie:D
Przed chwilą siódmy raz z rzędu Ligę mistrzów urwałem:D

Niestety nie wrzucę mojej kadry bo większośc to regeny, tak samo jak i sztab.

Pierwszy skład na 8 sezon tak się prezentuje:

http://img153.imageshack.us/img153/838/arsenalo.th.png

Czy gdybys nie korzystal z taktyki obnazajacej bledy silnika gry, to tez odnosilbys takie sukcesy? Czerpiesz radosc z takiej gry, nie szkoda Ci czasu?

Jaroo1 29.04.2010 12:02

Cytat:

Miał z Was ktoś Gaela Kakute? W drugim sezonie ściągnołęm go do Atletico Madryt. Narazie fajnie sobie pyka, ale mam pytanie jak Wam się rozwija i raczej ustawiać go na lewsym skrzydle, a nie na schodzącym NP ?
chciałbym tylko zauwazyc ze zawodnik moze sie roznie rozwijac. Zalezy z jak dobrymi trenerami ma do czynienia, jak dobry mamy trening i czy regularnie gra- bynajmniej ja tak zaobserwowalem. Np grajac kiedys Wisła sciagnałem Janczyka ktory naprawde mial imponujace parametry, pozniej zaczal od nowa gra i Janczyk juz taki dobry nie był. Wiec zalezy jakie warunki do rozwoju stworzysz swojemu zawodnikowi :)

Kamyk 29.04.2010 12:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez michu-k (Post 890606)
Czy gdybys nie korzystal z taktyki obnazajacej bledy silnika gry, to tez odnosilbys takie sukcesy? Czerpiesz radosc z takiej gry, nie szkoda Ci czasu?

Próbowałem sił zupełnie innymi taktykami i odnosiłem podobne sukcesy.
Tutaj tylko strzelanie dużej ilości bramek jest plusem, reszta zależy od trenerów, zawodników.

EDIT:
Właśnie zaczynam odbudowywać potęgę LE HAVRE :) Zobaczymy co to wyjdzie:)

oracze 29.04.2010 21:08

Ale wam zazdroszczę ja mam za słaby PC i się meczę w 2008 i GKS Katowice już krocze po mistrzostwo w drugim sezonie. Ale mam wszyskie tanie perełki jakie są możliwe. :)

Pawlolek 30.04.2010 08:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kamyk (Post 890618)
Próbowałem sił zupełnie innymi taktykami i odnosiłem podobne sukcesy.
Tutaj tylko strzelanie dużej ilości bramek jest plusem, reszta zależy od trenerów, zawodników.

EDIT:
Właśnie zaczynam odbudowywać potęgę LE HAVRE :) Zobaczymy co to wyjdzie:)

To Ci od razu polecę ściągnąć Kakute na wypożyczenie i po pół roku zakontraktować i za 12 tyś ojro z rezerw Bordo bramkarz - Oukidja, za taką cenę to wyjebany w kosmos :D
(FC Nantes :) )

+ Linderoth (taki szwedzki Sobol, z wolnego)
+ Kislyak (jakieś 300 tyś ojro z Mińska)

pelek 30.04.2010 15:36

Do Pawlowek

Kakute gdzie on gra??No i za ile można go wyciągnąć

Charlie 30.04.2010 15:41

Gael Kakuta jest piłkarzem rezerw Chelsea.

JOSE 841 01.05.2010 13:24

Kamyk możesz jeszcze pokazać swój sztab szkoleniowy będe wdzięczny,a ta propo kogo polecacie do RB Salzburg na następce Kameni(eks bramkarz Espanyol Barcelona)muszę go sprzedać ale za bardzo nie wiem kogo ściągnąć na jego miejsce szukam bramkarza który sprawdzi sie w CL(Champions League) a i jaką taktyke polecacie na takie zespoły jak Chelsea, Beskistas, Sevilla(awansowałem do fazy grupowej CL niestety już do losowania za bardzo nie miałem szczęścia i jestem z nimi w jednej grupie)

Kamyk 01.05.2010 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JOSE 841 (Post 891722)
Kamyk możesz jeszcze pokazać swój sztab szkoleniowy będe wdzięczny,a ta propo kogo polecacie do RB Salzburg na następce Kameni(eks bramkarz Espanyol Barcelona)muszę go sprzedać ale za bardzo nie wiem kogo ściągnąć na jego miejsce szukam bramkarza który sprawdzi sie w CL(Champions League) a i jaką taktyke polecacie na takie zespoły jak Chelsea, Beskistas, Sevilla(awansowałem do fazy grupowej CL niestety już do losowania za bardzo nie miałem szczęścia i jestem z nimi w jednej grupie)

Pisałem już, że mój sztab szkoleniowy składa się głównie z regenów.
Jeśli chodzi o bramkarza to zawsze ściągam do każdego klubu Guillermo Ochoa (America Mex), dla mnie najlepszy. W Arsenalu nawet Rene Alder ławę grzał.

A taktyka to tylko ta, którą wcześniej dawałem, wykorzystująca błędy. Jeszcze raz: http://wyslijto.pl/plik/f1iaggcg02

JOSE 841 02.05.2010 10:52

Kamyk oprócz tego Guliermo to kogo masz jeszcze na bramce i kogo polecasz jeszcze??? bo jego nowy klub Liverpool stawia zaporową cenę która przekracza mój budżet transferowy

kreseq 02.05.2010 12:30

Ta taktyka z bledami to kosmos....powinno sie tego zabronic. Ja w 2 sezonie Legia ( 3 zmiany w zespole ) powiazlem Inter u siebie 3:1 z czego wszystkie 3 gole strzelil Borysiuk po roznym. Od tego czasu nigdy nie gram ta taktyka bo to zabija przyjemnosc z gry.

Orson 02.05.2010 12:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kreseq (Post 892045)
Ta taktyka z bledami to kosmos....powinno sie tego zabronic. Ja w 2 sezonie Legia ( 3 zmiany w zespole ) powiazlem Inter u siebie 3:1 z czego wszystkie 3 gole strzelil Borysiuk po roznym. Od tego czasu nigdy nie gram ta taktyka bo to zabija przyjemnosc z gry.

Ja z ciekawości nią gram - w dodatku ze wszystkimi ligami polskimi
Hutnik Kraków z III ligi do Ligi Mistrzów (wyszedlem z grupy) w ciągu 5 lat
ale juz skasowalem save i ta cholerną taktykę, cała gra sprowadza sie do transferów

ponury 02.05.2010 13:13

Z sensem czy bez sensu, kto lubi to sobie gra..
Ja gram dwoma klubami - South Liverpool - od 11 ligi bez żadnych bajerów, taktyk z internetu, itd itp; ot gra dla mozolnego budowania potegi ;-)
i Wisła - z jednym bajerem, to jest bogatym wujkiem ;-) czyli pomagam sobie tylko finansowo, co przyjemne jest bardzo.

(taktyki swoje)

Jaroo1 02.05.2010 14:48

Cytat:

Z sensem czy bez sensu, kto lubi to sobie gra..
tylko co za sens ma grnie meczu ktorego wynik jest juz z gory przewidziany? - pytanie retoryczne

DarekK_11 02.05.2010 18:37

Potrzebuję środkowego obrońcę do Wisły jako następcę Marcelo. Niestety Jodłowca "podwinęła" mi Genoa. Grudzień 2009.

Polecicie kogoś? :)

johny96 02.05.2010 20:05

Verkhostev, jakos tak gość z Naftanu, Jorgensen z FC Kopenhaga.

JOSE 841 02.05.2010 22:33

mam problem Kameni kontuzjowany do końca sezonu tak samo Załuska jeden ma problem z mięśniami drugi z ręką a Zieler nabiera doświadczenia na wypożyczeniu jednym słowem zostałem bez bramkarza kogo polecacie na bramke ???

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:27.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl