Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Nasi piłkarze – fakty, opinie, komentarze / ploteczki, auta, tatuaże ;-) (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1627)

vote-for-mikey 07.10.2009 20:42

Jestem pod wrażeniem gry kilku naszych młodych, m.in. Janika, czy Rado. W drugiej połówce miałem wrażenie, że na lewym skrzydle gra Boguski, tylko, że szybszy ;)

Generalnie miły meczyk, ładne bramki. Teraz tych chłopaków trzeba trzymać krótko, żeby nie skończyło się na wiecznym talencie.

Szacuneczek ( ;) ) dla Mirka, Franka, Kuźby i Patera bo oni umiejętnościami dlaej są na najwyższym poziomie, a sądzę, że gdyby wyżej wymienieni regularnie trenowali i nie mieli problemów ze zdrowiem, byliby solidnym wzmocnieniem Wisły, jak nie pierwszego składu to ławki.

Bardzo duży plus dla Ilie, bardzo duży minus dla Filipa. Widać że Mołdawianin nie odstaje już znacząco od Pawełka, kilka razy świetnie się zachował, chociaż bramka to 2 70% jego wina, a tylko w 30% wina obrońcy, któremu Kuźba uciekł, ale składam to na karb sparingowej atmosfery, i obawy przed zamordowaniem Marcina ;)

tofik 07.10.2009 20:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WioReXXX (Post 801370)
Leszczak? Zapraszam do Cienia czy Frantica w piątek czy sobotę... Odechce wam się Leszczaka w Wiśle

A ty nie chodzisz nigdy do klubu, albo się napić ? Czy robi to w dzień meczu ? Jeśli tak, to na pewno nie przed, a po. I co w tym złego jest ?
Awansować go. Oczywiście Skorża powinien postawić wymagania, ze jak jest mecz to nie ma balangowania. A reszta już zależy od samego gracza.

Z resztą, ja oceniam go po tym co prezentuje na boisku. I nadaje się do pierwszej drużyny.
Najpierw niech zrobi karierę w rezerwach tak ?

vote-for-mikey 07.10.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 801410)
A ty nie chodzisz nigdy do klubu, albo się napić ? Czy robi to w dzień meczu ? Jeśli tak, to na pewno nie przed, a po. I co w tym złego jest ?
Awansować go. Oczywiście Skorża powinien postawić wymagania, ze jak jest mecz to nie ma balangowania. A reszta już zależy od samego gracza.

Z resztą, ja oceniam go po tym co prezentuje na boisku. I nadaje się do pierwszej drużyny.

A może postawmy wymagania, że niepełnoletni nie piją? A nie, zapomniałem! Przecież już takie są! Nazywają się "prawo" albo jakoś tak. Nie chcę wyjść na hipokrytę, ale kiedy jest się, bądź co bądź, piłkarzem, chodzenie parę razy w tygodniu na wódę z kolegami jest lekkim przegięciem, co? Zwłaszcza, że gość ma 17 lat.

WioReXXX 07.10.2009 21:09

Okej, to naprawdę dla mnie nei jest problem. Niech pije ile może.

tylko odróżniajmy pewne sprawy. Co innego jest, gdy do klubu pójdzie sobei zawodnik, który ma ugruntowaną pozycję w klubie, gra w pierwszym składzie, ma już dwadzieścia parę lat... A Leszczak to jest zawodnik, któwy chce(?) być świetnym zawodnikiem. I na pewnoe picie alkoholu i zabawa do 4 nad ranem na formę, a przede wszytskim rozwój dobrze nie wpływają. W czym ma to pomóc?

Ale być może się mylę. Może Leszczak zostanie gwiazdą. Ale tak patrząc na niego w tychże klubach nie wydaje mi się to prawdopodobne. Przeczucie...

FraMat 07.10.2009 21:22

jest nadzieja, że młody (i inni też) wpadają czasami na forum (chociaż nie wiem, jak się jest "gwiazdką" w swoim mniemaniu, czy sie jeszcze czyta takie rzeczy?) i przeczytają te rzeczy nie biorąc ich jedyne za zrzędzenie sztywniaków...

fialo 07.10.2009 21:33

Leszczak się naprawdę musi ogarnąć jeżeli chce coś osiągnąć. Bo na razie to jest mistrzem w 4x100 bez przepitki. Historia z jego wyjazdem na obóz, gdzie jako "oficjalny powód" podane było, że zaspał, mówi sama za siebie. Czy Skorża tego nie widzi? Powinien wziąć go za fraki, albo nie wiem wyznaczyć kogoś kto by go pilnował skoro on sam i jego rodzice tego nie potrafią. Gość ma naprawdę talent, a przepija go jak mało kto. I to w wieku 17 lat...

kosaTS 07.10.2009 21:36

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

fialo 07.10.2009 21:37

http://www.uefa.com/footballeurope/n...id=901501.html

Wywiad z Małeckim na oficjalnej stronie UEFA!

vote-for-mikey 07.10.2009 21:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 801430)
Leszczak się naprawdę musi ogarnąć jeżeli chce coś osiągnąć. Bo na razie to jest mistrzem w 4x100 bez przepitki. Historia z jego wyjazdem na obóz, gdzie jako "oficjalny powód" podane było, że zaspał, mówi sama za siebie. Czy Skorża tego nie widzi? Powinien wziąć go za fraki, albo nie wiem wyznaczyć kogoś kto by go pilnował skoro on sam i jego rodzice tego nie potrafią. Gość ma naprawdę talent, a przepija go jak mało kto. I to w wieku 17 lat...

Trener Skorża mówił o "problemach pozasportowych " Leszczaka w czasie wywiadu którego udzielił dla C+ podczas meczu dla Piekuta :)

wolfy 07.10.2009 22:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 801427)
Nie piją, nie srają, nie jedzą, nie oglądają tv do póznych godzin.. chvj nam do tego co on robi i ile ma lat.
Priorytetem jest to co pokazuje na boisku, a po meczu może w samych slipkach śmigać po rynku i rzucać bananami, dziś pokazał się z dobrej strony ale przeciwnik nie był wymagający.

Mylisz się i to bardzo. Młodzi zawodnicy dostają u nas szansę nie dlatego, ponieważ liczy się na ich wpływ na wynik, ale po to, żeby się rozwijali i z czasem przejmowali na siebie obowiązki starszych kolegów. Takie wprowadzanie do składu mieli zarówno Brożkowie, Błaszczykowski, jak i Boguski czy Małecki. Wszyscy oni na początku nie grali porywająco, notowali dużo strat, wprowadzali chaos do gry...
Wpuszczenie młodego zawodnika to ryzyko, a żaden trener nie będzie ryzykował w przypadku kogoś kto nie traktuje poważnie swoich obowiązków. Leszczak to nie jest drugi Lubański ani Pele, obecnie nie gra na poziomie który pozwalałby traktować go jako pełnoprawnego członka kadry.
Gdyby kierować się tym, co powiedziałeś, to ani Błaszczykowski, ani Małecki, ani Boguski nie zagraliby w Wiśle więcej niż kilku meczów. Grali, ponieważ widziano w nich potencjał i chęć do pracy.

Wojtas 07.10.2009 22:28

Cytat:

Trzeba odroznic zycie sportowe od prywatnego.Wiadomo ze w pewnym senie jedno wplywa na drugie ale jednak jesli pilkarz prywatnie lubi sie pobawic ok,cos wypic -tez nie ma tragedii-oczywiscie jesli nie wplywa to negatywnie na aspekt sportowy.Wszytko jest dla ludzi Cien i Frantic tez ...wiec tu nie ma nic zakazanego.

Gorzej kiedy zycie prywatne uplywa tylko na pałętaniu sie po klubach i piciu a pilka schodzi na drugi plan.Takiego delikwenta trzeba trzymac krotko i stawac mu ultimatum -ale nie popuszczac.To np uratowalo takiego Grosickiego i wg mnie jest to na dzis - jeden z najlepiej rokujacych polskich pilkarzy na przyszlosc.Tylko trzeb przypilnowac deliwenta.

sandbender 08.10.2009 00:20

Cytat:

Nie piją, nie srają, nie jedzą, nie oglądają tv do póznych godzin.. chvj nam do tego co on robi i ile ma lat.
Priorytetem jest to co pokazuje na boisku, a po meczu może w samych slipkach śmigać po rynku i rzucać bananami, dziś pokazał się z dobrej strony ale przeciwnik nie był wymagający.
A czy mu sodówka uderzy czy upadnie na łeb gałąź z drzewa to także i wyłącznie jego sprawa.

Wisła miała już jednego takiego młodego piłkarza. Kuzera się nazywał. I z takiego "chvj nam do tego co robi" pozbyła się drugiego piłkarza, który się nazywał Skrzekowski.
Leszczak jest młody, nie wie co tak naprawdę robi. Powinno się go otoczyć opieką. Ale jeżeli nie będzie się chciał zmienić już to aby uniknąć zgubnego wpływu na innych młodych przykładowo wywalić.

Colin 08.10.2009 01:20

Cytat:

A czy mu sodówka uderzy czy upadnie na łeb gałąź z drzewa to także i wyłącznie jego sprawa.
Nie róbmy z nich bezrozumnych dzieciaków bo skoro nie ma problemu z trafieniem na balety to także nie będzie miał problemu z jednym pytaniem - wóz albo przewóz. Albo to i to, jeśli potrafi to połączyć.

@ I znów gadka o gwiazdach.
Gwiazdy w FC Barcelonie, filmie, teledysku muzycznym.. zwykli ludzie którzy różnią się od reszty tym że więcej zarabiają.

Dla piłkarza to nie jest dobre czy normalne by kilka razy w tygodniu iść do klubu "się nawalić", czy "walnąć kilka setek". Może tego nie doceniasz ale to MA znaczenie i wpływa bardzo negatywnie na kondycję, formę zawodnika, na wszystko to co trener z nim wypracował w okresie przygotowawczym. Obecnie organizmy zawodników pierwszego zespołu są na bieżąco monitorowane by wiedzieć kto jest w danym momencie w jakiej dyspozycji. Poza tym to jest młody chłopak, który być może kiedyś dostać szansę zaistnienia w pierwszym zespole, ale jeśli nie zmieni swego nastawienia to tej szansy nie dostanie. O tym, że takie rzeczy doprowadzają tylko i wyłącznie do zniszczenia karier utalentowanym chłopakom zanim jeszcze się one na dobre nie zaczęły opowiada np: Kuba Błaszczykowski w ostatnim albo przedostatnim wydaniu "Futbol". Swoją drogą Kuba opowiada w tym wywiadzie wiele ciekawych i pouczających rzeczy.

willow 08.10.2009 08:42

Jest takie mądre przysłowie ludowe, "czym skorupka za młodu nasiąknie...". Dla mnie skandalem jest, że młodzi nastoletni piłkarze włóczą się po klubach i piją gorzałę. I nie godzę się ze stwierdzeniem, że "jak nie robi tego przed meczem..." albo "ważne, co pokazuje na boisku..". To jest kwestia tego, że jeśli taki młody szczon się przyzwyczai do balangowania bez konsekwencji, to moment i może się od alkoholu uzależnić. Albo od hazardu. Mało mieliśmy takich przypadków w Polsce? I po karierze. Poza tym nawet nawalenie się raz w tygodniu ma ogromny, negatywny wpływ na organizm młodego człowieka.
Jeśli się marzy o karierze, to trzeba niestety ciężko harować, poświęcić się bezgranicznie grze, a nie imprezować. Przynajmniej nie w tym wieku i nie na początku przygody z piłką. Jak będzie miał ugruntowaną pozycję i będzie się zbliżał do 30-tki, to niech raz na jakiś czas walnie browar. Ale nie teraz.

willow 08.10.2009 08:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 801480)
To się uzależni od alkoholu i hazardu.
To będzie miał po karierze i pensję 2 klocki.

My coś na tym tracimy? nie. Tylko i wyłącznie on. I od niego zależy którą stroną podąży.
I o tym poniekąd chciałem napisać wyżej.

To, czy tracimy czy nie, jest sprawą względną. Zdrowia pewnie nie stracimy, kaca też nie będziemy mieli. Ale spójrz na to od strony klubu. Finansujesz zawodnika, jego szkolenie, wyjazdy, zgrupowania, stroje, bo wiążesz z nim jakieś nadzieje, bo wydaje Ci się, że jest dobry, że ma talent. A taki leszcz powoli topi swój talent i Twoje nadzieje w alkoholu albo hazardzie. Klub na tym traci i to nie tylko finansowo. Tego typu historię odbijają się również negatywnie na wizerunku, vide ostatnia balanga naszych warszawskich przyjaciół po meczu z Jagą. Wszystkie portale o tym piszą. Miłe to chyba nie jest.

A co, jeśli taki skacowany szczon zawali mecz?

Tracimy, oj tracimy.

Baala 08.10.2009 10:19

Ja mam pytanie czemu Papież nie grał skoro zaliczył już debiut w meczu Pucharu Polski? Kontuzja czy się nie załapał?

tak k.. Maciej Papież, chyba oczywiste że o niego mi chodzi.

FraMat 08.10.2009 10:38

Maciej Papież?
Ja p... co wy wypisujecie?

Griszka30KR 08.10.2009 10:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szarny (Post 801258)
Przecież nie było żadnego info, że coś złego się z nimi dzieje. Zresztą na drugim zdjęciu widać Boguskiego (pierwszy z prawej, widać tylko tył głowy, ale łatwo poznać, bo ostrzyżony jest jak Żurawski, gdy grał w Celticu).

.

Pierwszy z prawej to Kamil Rado......
.....bardzo podobny nawet z przodu :)

ciacho 08.10.2009 13:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 801537)

Oj marzy mi się takie zestawienie pomocy i ataku:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm
.......... Garguła
............Brożek
A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal:)

rafal777 08.10.2009 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 801537)

No dobra, a co z Boguskim?

Robert_wislak 08.10.2009 14:07

Cytat:

Może dlatego, że to dziecko ma 17 lat. Co we franticu czy Cieniu robi licealista?

felipe 08.10.2009 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 801538)
Oj marzy mi się takie zestawienie pomocy i ataku:
Mały - Sobol - Jirsak - Kirm
.......... Garguła
............Brożek
A jak wróci Boguski, hmm, będzie problem.. kto by pomyślal:)

Znając podatność na kontuzje niektórych naszych piłkarzy wydaje się, ze taki "problem" bogactwa może sie szybko rozwiązać sam... Garguła juz od dluzszego czasu pracuje systemem "kontuzja - rehabilitacja - 2 miesiące gry", a i Boguski przeszedł sporo w karierze.

Luk_Biala_Gwiazda 08.10.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Robert_wislak (Post 801541)
Może dlatego, że to dziecko ma 17 lat. Co we franticu czy Cieniu robi licealista?

Masz pieniadze => masz znajomych => wchodzisz wszedzie, prosta implikacja.

kosaTS 08.10.2009 14:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 801540)
No dobra, a co z Boguskim?

No właśnie, on miał wrócić wcześniej, a tu co. :-/

Hives4 08.10.2009 15:01

Cytat:

Masz pieniadze => masz znajomych => wchodzisz wszedzie, prosta implikacja.
wolisz siedzieć w pubie => nie masz miejsca w Wiśle - jeszcze prostsza implikacja

royalmichael 08.10.2009 15:15

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/f...ager/gatr7.jpg
Ale wyskok, i weź tu z takim wygraj pojedynek główkowy :P

Ikki 08.10.2009 15:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Hives4 (Post 801561)
wolisz siedzieć w pubie => nie masz miejsca w Wiśle - jeszcze prostsza implikacja

Dokładnie.
Nie rozumiem skąd tutaj przyzwolenie do picia zawodnikom? Przecież niektórzy są jeszcze NIEPEŁNOLETNI!!! Skoro wybrali, chcą wybrać życie zawodowego piłkarza to powinni się jak zawodowcy zachowywać. I nie przekonają mnie tłumaczenia, że po meczu, że nie zaszkodziło.... Albo wybierają drogę by stać się piłkarzem i grać jak najlepiej, albo niech siedzą w sobie w pubach.
U nas powinny być srogie kary za takie zachowania to by może ich czegoś nauczyło albo żeby ktoś się nimi naprawdę zaopiekował. Nie mówiąc tylko o Wiśle, straciliśmy już Burkhardta, blisko był Grosicki, lecz póki co został "uratowany". Oni przyzwolenie mieli i zobaczcie co wyszło!
Było kiedyś w mediach, że Sir Alex Ferguson jak miała być jakaś zabawa klubowa wyprosił z niej młodego zawodnika i odesłał do domu bo to nie dla niego. Takie powinno być u nas myślenie.

qbbba 08.10.2009 15:36

Nie chodzi o to, ze ktos jest glupi bo pije bedac pilkarzem Wisly. Glupi jest ten, ktory jest pilkarzem Wisly, a pije tak, ze mowi o nim pol Krakowa. Pilkarz to nie cipka i jeden bedzie pil wiecej, drugi mniej - ale pil bedzie bo oprocz biegania za pilka nie ma innych zmartwien. Po treningu w czwartek nie pojdzie do biblioteki i nie zaszyje sie w ksiazkach. Przyjdzie do domu, zwola chlopakow i zacznie pic. Proste jak drut. Jesli natomiast ktos jest tak glupi, ze nie potrafi pic w ten sposob, by pozniej nie zakladano o nim osobnych tematow na forum to rzeczywiscie ma problem, ale nie z alkoholem tylko z mozgiem.

FredzIo 08.10.2009 15:53

Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?

WioReXXX 08.10.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FredzIo (Post 801571)
Moze Leszczak, będzie naszym Georgem Bestem?

A może Leszczak będize naszym Marcinem Burkhardtem?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl