Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Semper Fidelis 1985 28.05.2011 16:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1101930)
najważniejszą sprawą jest, aby piłkarze których pozyskamy byli graczami wyraźnie wyższej klasy od tych, których już mamy. Kolejni gracze tej samej klasy co...Melikson... w obecnej sytuacji kadrowej będą niestety tylko poszerzeniem kadry. Zespół natomiast wymaga wzmocnień

Ogarniacie to? :ej:

Oldpara 28.05.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1101924)
to był na pewno jeden z argumentów , ale ja sądzę że gościu ma jeszcze ambicje zaistnieć gdzies na poważnie , nie tylko w Serbii .

poza tym gdyby liczyła się TYLKO kasa to już dawno Liga Katarska była by najsileniszą ligą piłkarską świata , a tak jednak ciągle jest nią Premier League

Co do tego przeliczania , porównywania rankingów Partizana , to przeciez wiadomo że w LM za dużo punktów sie nie ugra , jednak nie te punkty sa tam najważniejsze. Nie pamiętam ile razy Partizan był w ostatnich 15 latach w LM , ale wydaje mi się że więcej niz 3 razy .

Generalnie zamienia Mistrza Serbii rozstawionego w 4Q w LM na Mistrza Polski nierozstawionego w 4Q w LM. Awans sportowy wątpliwy - mur beton kasa :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Semper Fidelis 1985 (Post 1101940)
Ogarniacie to? :ej:

Hahaha... nie chciało mi sie czytać całego elaboratu, ale to z Meliksonem świetne :D

grogoriogreg 28.05.2011 16:15

albo dzimi źle sformułował swoje zdania, albo chce byśmy wydali kilkadziesiąt mln euro na transfery ;)

Zienczuk8 28.05.2011 16:16

Jeśli Iliev ma jeszcze tą szybkość co w czasach gry w Energie Cottbus, a zakładam, że ma to będzie bardzo dużym wzmocnieniem... Jeśli przyjdzie to pewnie Kirm będzie musiał na jakiś czas usiąść na ławce.. mimo, że miał świetny sezon..

nesta 28.05.2011 16:31

A propos tego znanego zawodnika to tez jakis czas temu slyszalem, ze moze chodzic o bardzo znanego Holendra, ktory ma swietne kontakty z Valxem. No ale zobaczymy czy jeszcze nie za wczesnie na taki transfer. W kazdym razie mozna chociaz pomarzyc :) On sam na lamach Kickera wypowiadal sie kiedys, ze ma oferte z malo znanego klubu w Europie i dla wszystkich moze to byc wielka niespodzianka.

A co do tego Ilieva to jest to swietny ruch. Doswiadczony zawodnik, taki ktory bedzie mogl realnie wzmocnic zespol, z ekipy, z ktorej jeszcze kilka sezonow temu wyciagniecie zawodnika przez polski klub byloby nie do pomyslenia. Widac, ze jakosc transferow idzie do gory. To juz nie pilkarz z lawki, poklocony z trenerem czy po powaznej kontuzji, ale czolowy zawodnik i strzelec Partizana Belgrad. Trzeba trzymac kciuki aby to wypalilo.

swojak 28.05.2011 16:40

Kub powinien wzmacniać się zawodnikami już ogranymi i z perspektywą a nie zawodnikami trzydziesto i trzydziesto paro letnimi

adikos1906 28.05.2011 16:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zienczuk8 (Post 1101946)
Jeśli Iliev ma jeszcze tą szybkość co w czasach gry w Energie Cottbus, a zakładam, że ma to będzie bardzo dużym wzmocnieniem... Jeśli przyjdzie to pewnie Kirm będzie musiał na jakiś czas usiąść na ławce.. mimo, że miał świetny sezon..

Pozwól, że o tym zadecyduje RM :>

mateusz212 28.05.2011 16:47

Iliev może być dobrym ruchem,powalczy o miejsce na skrzydle. Mnie tylko martwi to,że narazie o samych doświadczonych zawodnikach słyszymy,a nam przydałoby się troche młodzieńczej iskry. Mam nadzieje,że Stan o tym nie zapomina..

lazy 28.05.2011 16:47

Haha... już ograny i z perspektywą...
- czyli w tłumaczeniu na polski: "Zatrudnimy młodego (do 25 lat) z wyższym wykształceniem co najmniej 5 letnim doświadczeniem na stanowisku kierowniczym, wymagania - 3 języki obce oraz ukończone studia MBA., etc."

Wydaje mi się, że Wasilewski, Żewłakow to tematy zastępcze dla mediów. Ot znane nazwisko, Wisła na zakupach itd., Stan tymczasem ma spokój przy dogrywaniu prawdziwych transferów.

Matejas_ 28.05.2011 16:51

Wszystko ładnie pięknie ale zastanawiają słowa Ilieva. Z Partizanem osiągnąłem już wszystko - skoro osiągnął mistrzostwo i tytuł króla strzelców to dlaczego nie zostanie w Belgradzie i z Partizanem nie powalczy o LM?

martin_6 28.05.2011 16:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Matejas_ (Post 1101965)
Wszystko ładnie pięknie ale zastanawiają słowa Ilieva. Z Partizanem osiągnąłem już wszystko - skoro osiągnął mistrzostwo i tytuł króla strzelców to dlaczego nie zostanie w Belgradzie i z Partizanem nie powalczy o LM?

Proste - Wisła daje mu wiecej kasy, a jakiś kit trzeba wcisnąć kibicom Partizana :)

Bronex 28.05.2011 17:02

Znów malkontenctwo i wybrzydzanie. Król strzelców ligi serbskiej .. rzeczywiście dno dna.... Ha ha ha.

hawkins 28.05.2011 17:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nesta (Post 1101951)
To juz nie pilkarz z lawki, poklocony z trenerem czy po powaznej kontuzji, ale czolowy zawodnik i strzelec Partizana Belgrad. Trzeba trzymac kciuki aby to wypalilo.

Podobno, że ten Iliev miał poważną kontuzję w Maccabi i po przyjściu do Partizana się odbudował...

Grzadq 28.05.2011 17:30

Co do Ilieva - jestem na duże TAK, tymbardziej że przyjdzie za darmo :)

Kurcze, zapowiada się naprawdę drugie fajne okienko, gdzie drużyna się porządnie wzmocni.

Arked 28.05.2011 17:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1101943)
Generalnie zamienia Mistrza Serbii rozstawionego w 4Q w LM na Mistrza Polski nierozstawionego w 4Q w LM. Awans sportowy wątpliwy - mur beton kasa :)

Jeśli chodzi o poziom sportowy to kwestia dyskusyjna. Wpływ pewnie miały kasa i możliwość gry dla kogoś więcej niż garstki kibiców (fatalnie jest z tym w Serbii, tylko na Crvenej bywają większe liczby widzów).

krakus 28.05.2011 17:38

Po tych doniesieniach to widzę, że u nas w klubie chcą wybudować drużynę na teraz, bo Baszczyński czy Iliev to nie są jacyś młodzi gracze, na których Wisła zarobi jeszcze. W perspektywie Ligi Mistrzów to jednak dobrze, bo wszyscy ci domniemani zawodnicy to dobrzy piłkarz, którzy niosą ze sobą spore doświadczenie i umiejętności. Dzięki nim Wisła może wreszcie awansuje do LM i potem za te olbrzymie pieniądze jak na polskie warunki będzie mogła się już bawić w jakąś wyrafinowaną politykę transferową.
Niektórzy tutaj na forum zapomnieli gdzie w Europie jest obecnie Wisła i narzekają nawet na Wasilewskiego czy Ilieva. Ok w tym klubie można się wypromować, ale przecież teraz super kasę można zarobić w Turcji czy na Ukrainie, a piłkarsko to my też bierzemy udział w LE od czasu do czasu, a o LM to już nie wspomnę...

Karherop 28.05.2011 17:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Oldpara (Post 1101943)

myślisz że np Valckx i Maaskant przyszli do nas tylko dla pieniędzy ? nie rozśmieszaj mnie

każdy ma swoje ambicje , chęć osiagnięcia czegos nowego , potrzebuje wyzwań . Wisła na pewno nie przebija Partizana finansowo . Nie wierzę że klub który grał kilka razy w lidze mistrzów , jest hegemonem w swoim kraju ma problemy z zasokojeniem finansowym najlepszego strzelca .

Jeśli Partizana stać na to by wypożyczać ( czyli de fakto pokrywac gażę ) zawodników ze Sportingu Lizbona , Espanyolu , Sochaux to stac ich na Ilieva . Ewidentnie zadecydowały inne czynniki .

Nie patrzmy na wszystkich jak na skonczonych materialistów .

Acima 28.05.2011 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1102010)
myślisz że np Valckx i Maaskant przyszli do nas tylko dla pieniędzy ? nie rozśmieszaj mnie

każdy ma swoje ambicje , chęć osiagnięcia czegos nowego , potrzebuje wyzwań . Wisła na pewno nie przebija Partizana finansowo . Nie wierzę że klub który grał kilka razy w lidze mistrzów , jest hegemonem w swoim kraju ma problemy z zasokojeniem finansowym najlepszego strzelca .

Partizan grał w ostatniej dekadzie tylko 2 razy w LM (sezon 2003/2004 i 2010/2011). Zapewne duża część kasy z pucharów trafia na konta działaczy. Należy także pamiętać, że Wisła ma dużo wyższe przychodzy z dnia meczu i z transmisji telewizyjnych.

rozarian 28.05.2011 18:33

Przed chwilą komentator TVP Sport w czasie relacji z meczu w Nowym Sączu stwierdził,że przebywający tam przedstawiciele Anderlechu jutro wybierają się obserwować Małeckiego.Aha,ponoć wg nich Wasilewski jest blisko przejścia do Wisły.

FraMat 28.05.2011 19:19

wszelkie newsy czerpane "od kolegi, od recepcjonisty, od sprzataczki, z innego forum...." będa nagradzane banami.
Kto pierwszy?

fan01 29.05.2011 08:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1102036)
Przed chwilą komentator TVP Sport w czasie relacji z meczu w Nowym Sączu stwierdził,że przebywający tam przedstawiciele Anderlechu jutro wybierają się obserwować Małeckiego.

Szanujący się skauci, szanującego klubu mieli by jechać na mecz o pietruszke, podczas którego wszyscy beda myslec o fecie, żeby kogokolwiek ogladac? Naciągane troche

Szofer 29.05.2011 08:26

zaprzeczasz sam sobie...
skoro są szanujący się i należycie wypełniają swoje obowiązki zawodowe to skoro znaleźli się w malopolsce z tego powodu ze są prowadzone negocjacje z Wislą to co innego mieliby robić podczas weekendu meczowego ? siedzieć w hotelu ?

fan01 29.05.2011 08:30

Od kiedy to skauci prowadza rozmowy transferowe? Skauci przyjezdzaja ogladac pilkarza, tyle.

edit: a już wiem o co chodzi, ja słyszałem wczoraj o skautach, nie o przedstawicielach ;)

Szofer 29.05.2011 08:37

pogmatwales :)
nie mniej przyjechala do Krakowa zapewne kilkuosobowa ekipa, jedni robią co do nich nalezy i drudzy

wwf 29.05.2011 08:37

W Orange sport info, redaktor Krzysztof Mrówka z Interia.pl mówi że podobno na transfery chcemy wydać 6 milionów euro (mi by wystarczyło nawet tyle w złotych), a do ataku ma przyjść Holender w wieku 31 lat, i jest to zawodnik o takim nazwisku, że po tym transferze polska liga nie będzie już tym czym była do tej pory. Ma to być jakaś wielka gwiazda jak na polskie warunki.

gooro33 29.05.2011 08:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1102001)
Jeśli chodzi o poziom sportowy to kwestia dyskusyjna. Wpływ pewnie miały kasa i możliwość gry dla kogoś więcej niż garstki kibiców (fatalnie jest z tym w Serbii, tylko na Crvenej bywają większe liczby widzów).

Kilka spotkan w ktorych frekwencja to 5000-11000 reszta to spokojnie 17000-20000 tys i derby 25000...
No jakos nie widze wielkiej roznicy...

Brzytwa128 29.05.2011 08:43

Ciekawe skąd ludzie z OI wiedzą o kogo chodzi, skoro zapewne stan to trzyma mocno w tajemnicy.

wwf 29.05.2011 08:48

No właśnie nazwiska nie znają, wiedzą tylko że ma 31 lat , jest Holendrem i ma nazwisko rozpoznawalne w europie.

PhantomRanger 29.05.2011 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102239)
W Orange sport info, redaktor Krzysztof Mrówka z Interia.pl mówi że podobno na transfery chcemy wydać 6 milionów euro (mi by wystarczyło nawet tyle w złotych), a do ataku ma przyjść Holender w wieku 31 lat, i jest to zawodnik o takim nazwisku, że po tym transferze polska liga nie będzie już tym czym była do tej pory. Ma to być jakaś wielka gwiazda jak na polskie warunki.

Teraz te 6 mln rozłóż co najmniej na 4 okienka transferowe. U nas rzadko, który klub wydaje w jednym na zawodników 2 mln euro, a co dopiero mowa o 6. Tu nie chodzi o ilość wydanej kasy, ale trzeba to robić z głową.

Czas pokaże ile faktycznie wydamy na transfery.

filemon 29.05.2011 08:55

Cytat:

No to jedyny jaki mi przychodzi na myśl to Dirk Kuyt, jedynym malutkim problemem jest to, że prędzej on kupi Wisłę niż Wisła jego. Słynny Holender z ataku w wieku 31 lat..? Ciężko to widzę (edit: pomyłka, ja tego nie widzę). Te 6 milionów euro to chyba pensja ;)

fan01 29.05.2011 08:56

Z drugiej strony obliczyli też, że przez ostatnie kilkanascie miesiecy na transferach Z klubu Wisła zarobiła 9 mln euro. Patrząc na to, ta szóstka nie wyglada juz tak bardzo kosmicznie.

wwf 29.05.2011 09:04

Dziś jest cały dzień z Wisłą Kraków na Orange sport info.

Goścmi w studiu umieszczonym na krakowskim rynku był już
Dziennikarz z Interia.pl - Krzysztof Mrówka
Jakiś polityk z senatu kibic Wisły, Marek Kusto- były zaodnik
Przed chwilą był Stan Valkx

Valkx pytany o Ilieva, Wasilewskiego, Baszczyńskiego - odpowiedział że rozmawiają z wieloma zawodnikami, piorytetem są polacy. Ale sprawy wyglądają tak że ostatnie pół roku to były rozmowy z potencjalnymi kandydatami, na każą pozycję mieli 2-3 zawodników,on jeżdził po wielu krajach. Wszystko jest na ostatniej prostej, kończą negocjacje i teraz będą podpisywać umowy. Stan mówi że potrzebne są 3 wzmocnienia już na teraz żeby drużyna mogła grać jeszcze lepiej i kolejne 3 transfery żeby można było pogodzić wszystkie rozgrywki.

matys2 29.05.2011 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102249)
No właśnie nazwiska nie znają, wiedzą tylko że ma 31 lat , jest Holendrem i ma nazwisko rozpoznawalne w europie.

Danny Koevermans (32 lata ) pasuje do tego opisu i kończy mu sie kontrakt z PSV.
PS: Z tymi 6 mln na transfery to ostro przegięli :) Chyba, że chodzi o 6mln złotych.

Brzytwa128 29.05.2011 09:15

Danny Koevermans ma 33 lata.

A skąd znają narodowość i wiek? Myślisz, że ktoś znał wszystkie dane i nagle naszła go ochota podać tylko wiek i narodowość?

filemon 29.05.2011 09:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 1102265)
Dziś jest cały dzień z Wisłą Kraków na Orange sport info.

Gdyby ktoś chciał to przypomnę: http://www.orange.pl/ogladaj-Orange-sport-info.phtml
Co prawda Staszka już nie ma, ale jak ktoś chce posłuchać pogadanki o Wiśle to pasuje :)
Tych trzech pewnych to Iliev, Baszczyński i..?

wwf 29.05.2011 09:34

Ja mogę całą Niedziele dziś siedzieć i słuchać o Wiśle. Uwielbiam tego typu programy, Teraz wypowiadają się Musiał i Kmiecik.
Wspominanie przeszłości, analiza dzisiejszego stanu, rozmowy o przyszłości klubu. Dla kibica coś pięknego.

mitmichael 29.05.2011 09:36

Najwazniejsze, ze cos jest na rzeczy a jeszcze jak zostaniemy mile zaskoczeni jakimis ciekawymi transferami to tylko wisienka na torcie.

tofik 29.05.2011 09:47

Cytat:

Chyba mu się sufit na łeb upadł.

Edit:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Thaboreth (Post 1102289)

Ten koleżka urodził się w tym samym mieście (?) co Maaskant :)

Thaboreth 29.05.2011 09:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Brzytwa128 (Post 1102272)
Danny Koevermans ma 33 lata.

A skąd znają narodowość i wiek? Myślisz, że ktoś znał wszystkie dane i nagle naszła go ochota podać tylko wiek i narodowość?

On ma 33 lat.

http://www.90minut.pl/kariera.php?id=12557

Edit:
@Brzytwa128, LOL coś mnie zaćmiło z tym wiekiem :D.

Brzytwa128 29.05.2011 09:53

roznik 1978, mamy teraz 2011. To jest 32 lata (rocznikowo 33).

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:28.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl