![]() |
Cytat:
Chyba że dla ciebie to jest nie ważne. |
Jezeli nowy dyr. sportowy nie bedzie robil transferow za 2mi Euro ale znajdzie jakis dobrych pilkarzy za powiedzmy 500tys to moim zdaniem takie sprzedawanie jak najbardziej oplacalne, mamy Pietie i moim zdaniem nie stac nas na trzymanie go na lawie.
Problemem moze byc ze Maskant postawi veto i potem za rok Diaz za darmo odejdzie. |
Z Diazem to jest taki problem że za 10 miesięcy mu się kończy kontrakt.Jeśli nie będzie chciał przedłużyć to w zasadzie zostały 2 dni by go sprzedać.1.5 mln jeśli to w ogóle prawda, to dobra oferta tyle że ciężko być zadowolonym gdy pozbywamy się solidnego zawodnika, szczególnie że to u nas strasznie deficytowy towar.
|
Wersja A. Diaz odchodzi
1,5 mln Euro dostaje Valckx na transfery i ściąga 2 grajków w zamian (chociażby tych dwoch ziomków z listy last minute) Wersja B. Diaz zostaje Oburza się żę taka oferta został odrzucona i robi to samo co Rengifo w Lechu ;-) Tak czy siak odejdzie. Diaz gra w Wisle już kilka lat... zauważcie że dla niego to już nie jest rozwój umiejętności a raczej stagnacja. W mojej opinii raczej nic go już tu nie trzyma. |
Cytat:
Ja nie powiedzialem ze ktos za tych pilkarzy cos daje . Ale napewno sa osoby ktorych byloby bardziej warto pozbyc sie niz Diaza. Mowa o Jirsaku,Lobodzinskim,Boguskim... |
Ja bym zaryzykował sprzedażą Diaza, mimo wszystko ale tylko pod warunkiem że cała kasa idzie na transfery. Prawda taka że z Diazem czy bez to i tak trzeba przewalczyć tą zimę i zrobić prawdziwie dobre transfery w przyszłym okienku. Chyba że np Stan ma już jakiś 2-3 zawodników to od razu dopinać ale to jest wręcz nierealne.
|
Kurde sprzedać bez wahania! Wypożyczymy kogoś typu Alvareza na bok obrony z mocnej ligi i będzie ok. A na napastnika trzeba PIENIĘDZY.
O ile to prawda hehe :) |
Cytat:
|
Cytat:
Nie podejrzewam ,by byli zupełnymi idiotami. |
Cytat:
okienko sie zamkyyyyka, a my potrzebujemy co najmniej tygodnia by zrobić transfer, inaczej przyjdzie youtubowy chłopiec jakiś(tracimy diaza, pieniadze, zystkujemy jednego słabeusza więcej na ławce...- jest sens?) |
Cytat:
|
Mam nadzieję że to prawda i Diaz odejdzie. Największy chaotyk w Wiśle od czasu Dubickiego. Szczerze podziwiam tych, którzy widzą w nim dobrego pilkarza. Szerokiej drogi i niech nigdy nie wraca.
|
ok, sprzedajemy Diaza - kto wtedy gra na lewej obronie?
|
Tego się obawiałem.
Byc może odejdzie od nas kolejny wartościowy pilkarz, taki który reprezentuje minimum profesjonalnego podejścia do swoich obowiązków. Cytat:
No co za głupole: chcą kupić bezwartościowego chaotyka, a jakoś nikt nie może przekonac ich, by choć za 10% tej ceny chcieli kupić wybitnych Jirsaka, Łobo Brożków czy Pawełka... :P |
Szkoda, że jako lewy obrońca nie umie się ustawić ani odebrać piłki. A przy szybszym i zwinniejszym skrzydłowym nogi zaplątują mu się jedna o drugą. Chyba piszesz o wartościach komediowych.
Jakoś sprzedaliśmy w jednym okienku Głowackiego i Marcelo i nikt się wtedy w klubie nie przejmował, kto będzie grał. Jeśli jest oferta za Diaza na 1,5 miliona euro to na 100% go sprzedamy. Tym bardziej, że może grać tam Brożek Piotr. |
Wiecie jak byłoby, gdyby Diaz został sprzedany ?
Odchodzi nam zawodnik, a nikt nie dojdzie, a 1.5 miliona zostaje w kieszenie BC. Czekamy do zimy i zostaje wydany 1 milion, czyli kolejne okno, w którym Bogus nie daje nic od siebie, tylko z transferów plus 500 tys dla siebie. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Edit. Poza tym zostaly jeszcze chyba 3 dni na znalezienie kogos (1 wrzesien chyba jeszcze mozna sprowadzac zawodnikow) wiec jest szansa, ze ktos by Juniora zastapil. |
Cytat:
Nie jestem bezkrytyczny wobec Diaza, Junior nie jest ideałem pikarza i popełnia wiele błędów, ale nie popełnia błędów jedynie ten kto nic nie robi. Brożkowie w ostatnim meczu (przeciw Polonii) popełnili bardzo mało błędów, prawda? Fakt, ze finanse przemawiają za przyjeciem tureckiej oferty. Pozostaje mieć nadzieję, ze pójdą za tym jakieś sensowne transfery do Wisły, jak nie teraz to zimą |
Cytat:
|
ja jeszcze tylko licze na jedna szanse na dobry wystep w pucharach...\
na poczatku ery Cupiala kupiono w 2-3 okienkach prawie całą 11 oni się zgrali i bardzo fajny wystep w pucharach. teraz tez przyszlo paru nowych... Diaz już u nas gra dlugo, znudzil sie, nie przedluzy bedzie jeczal itp... Sprzedac a zima kupic 5 do pierwszej 11 za ta kase co zarobilismy w tym okienku i bedzie szansa na sukces w pucharach... |
Cytat:
|
Co do tej jedenastki kolejki. A widziałeś jak grali inni lewi obrońcy? Może nie było kogo wybrać ? :)
W każdym razie wyczyn niesamowity. Godny przedłużenia kontraktu o kolejne 5 lat co najmniej. |
Cytat:
|
Cytat:
Dodaj do tego wplyw z transmisji, reklamy. To sa ogromne pieniadze. A jezeli chodzi o wynagrodzenia to moze nie wina zarzadu, ze daje 300 tys euro zawodnikom (Lobodzinskiemu, Gargule) ktorzy albo są za slabi albo caly sezon kontuzjowani. |
Cytat:
|
Na pewnej stronie w komentach pewien użytkownik podał, że na biurku Valckx leżą oferty na dwóch zawodników: Marcio Valverde i Rodrigo Millar.
Na moje ciekawe nazwiska. Szczególnie jeśli chodzi o tego drugiego. Utkwiły mi głęboko w pamięci występy Chiliczykow na MŚ. Prezentowali naprawdę ciekawy, techniczny futbol. Gościu który występował tam na pozycji ofensywnego pomocnika na pewno prezentuje wysoki poziom. |
Cytat:
Zresztą teraz potrzebujemy jednego, góra dwóch wzmocnień, bocznego obrońcy i jakiegoś przebojowego pomocnika. |
i bramkostrzelnego napastnika
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 11:19. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl