Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

KoJaK 27.05.2011 23:13

http://www.youtube.com/watch?v=pEaHBffGHRw looknijcie;]

szlaQ 27.05.2011 23:13

No on bardziej taki cofnięty napadzior ;)

miras108 27.05.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoJaK (Post 1101523)

We wstępie do tego filmiku piszą że jest skrzydłowym:)

River 27.05.2011 23:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1101521)
http://www.eurosport.pl/pilka-nozna/...prs31969.shtml , coś mi się wydaje , tak jak pisałem wcześniej że występował on latami w pomocy .

W sumie czekam aż ktos nazwie Ivice Ilieva ogórkiem lub 'no name' . Co tam że jest liderem klasyfikacji strzelców serbskiej ekstraklasy na jedna kolejke do końca...

Poza tym patrząc jeszcze na statystyki . Żaden napastnik nie rozgrywa tylu spotkań w sezonie , jeśli nie strzela bramek np 27) . Albo jest świetnym asystentem , albo dopiero niedawno przemianowano go na napastnika .

heh wydawalo mi sie, ze jest to raczej napastnik. Chyba pelni funkcje "podwieszonego" napastnika.:D W kazdym razie statystyki z wczesniejszych lat nie rzucaja na kolana ale z drugiej strony widac, ze chlop z nie jednego pieca chleb jadl. Na dodatek gral dwukrotnie w LM. Gracz doswiadczony, chyba tez wszechstronny ;) Moglby sie przydac tym bardziej, ze jest do wziecia za darmo.

matys2 27.05.2011 23:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szlaQ (Post 1101524)
No on bardziej taki cofnięty napadzior ;)

Wydaje mi się, że w Niemczech grał na lewej pomocy. Ale nie powiem na 100%.

JrQ- 27.05.2011 23:19

Jeśli to prawda, to jestem pod wrażeniem.
Idealny grajek do 4-3-3, a nie żaden zmiennik Genkowa chłopacy :)

takich charakternych graczy nam trzeba

miras108 27.05.2011 23:20

Jeśli przyjdzie to raczej nie na pozycje środkowego napastnika, ale raczej bocznego, Za Kirma lub Małego

mitmichael 27.05.2011 23:27

Ciekawa informacja z tym Ilievem tylko, ze to pilkarz ktory radzi sobie dobrze tylko w Belgradzie wiec roznie moze byc ale w walce o LM doswiadczenie jakie na pewno ma jest milewidziane

Karherop 27.05.2011 23:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JrQ- (Post 1101531)
J
takich charakternych graczy nam trzeba

jak oglądałem ten filmik to aż mi się przypomniały słowa Małeckiego o "turbokozaku" . Do Ilieva to stwierdzenie chyba też pasuje .

jabadabaryba 27.05.2011 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1101538)
jak oglądałem ten filmik to aż mi się przypomniały słowa Małeckiego o "turbokozaku" . Do Ilieva to stwierdzenie chyba też pasuje .

Dokładnie, umiejętności oceni się dopiero po ewentualnym transferze, ale widać że nie jest jakąś ciepłą kluchą. Im więcej takich tym lepiej.

bonawentura 27.05.2011 23:40

Doskonałe wzmocnienie rywalizacji w ataku. Miejmy nadzieję, że to nie jakiś wymysł dziennikarski, bo to powinno być prawdziwe wzmocnienie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jcts (Post 1101497)
Ivica Iliev to byłby ciekawy transfer. Podstawowy gracz Partizana, skuteczny w tym sezonie. Wyceniany na 1,3 miliona euro.
Tylko troche dużo zawodników po 30 mamy już...

Co z tego, że po trzydziestce? Patrzmy też na statystyki z poprzedniego sezonu - 15 bramek i 9 asyst robi wrażenie, co oznacza, że zawodnik nie zatracił motoryki, jest w formie i może jeszcze chwilę na poziomie pograć - przynajmniej przez eliminacje do LM.

Przewodnia myśl na ten sezon - "osiągnijmy wreszcie coś w pucharach!"

hawkins 27.05.2011 23:43

Na tym filmiku bardzo często gra po lewej stronie boiska, z lewej strony strzela też bramkę. Więc zdaje się, że w Niemczech grał na lewej stronie i dopiero w Partizanie go przemianowali na napadziora (z pozytywnym skutkiem).

Do tego grał regularnie w tym Cottbusie, strzelał bramki m.in Bayernowi! Ilu Polaków dzisiaj gra regularnie w Bundeslidze? Max 5. Każdy w reprezentacji.

Nic tam że ma 31 lat. Byłby solidnym wzmocnieniem, z dużym doświadczeniem i jako uniwersalny gracz wywierałby presję na całym naszym ofensywnym trio - Małym, Gienku i Kirmie!

tomasz_19 27.05.2011 23:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KoJaK (Post 1101523)

trzeba przyznać, że ma niezły PR :D

tak na marginesie... nie podniecajcie się zbytnio... on jeszcze nie podpisał! Heloł :P

poza tym to były zawodnik Partizana, także jeżeli chodzi o jego cechy wolicjonalne to można być spokojnym

miał na prawdę udany sezon w Cottbus, jestem ciekaw dlaczego nie został na dłużej

jova 28.05.2011 00:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tomasz_19 (Post 1101544)
miał na prawdę udany sezon w Cottbus, jestem ciekaw dlaczego nie został na dłużej

Bo Cottbus spadło i rozsprzedało zespół. Potem był w Maccabi gdzie złapał poważną kontuzję. Teraz najwyraźniej odbudował się w Partizanie.

rozarian 28.05.2011 00:34

Widziałem w lipcu tamtego roku mecz w kw.LM Partizan-HJK Helsinki i dobrze gościa zapamiętałem.Nie ma raczej mowy o zastępowaniu Genkowa.W Partizanie grał jakby podczepiony pod Cleo,który pełnił taką samą rolę jak u nas Genkow.Był najbardziej widocznym zawodnikiem na boisku.Dosłownie był wszędzie.Zadziorny,szybki i przebojowy.

biała gwiazda 28.05.2011 01:05

A tak na marginesie jeśli z tym Ilievem jest prawda, to Boguś musi być nieźle zadowolony. Wchodzi Stan do gabinetu bossa, Boguś już myśli:"cholera, w tym roku już nie da rady, trzeba te 2 mln euro na transfery wyłożyć, tyle już było podejść, trzeba kasę wyłożyć", a tu Stan mówi że ma niezłego kozaka i to za darmo bo mu się kontrakt kończy.

WislaOnly 28.05.2011 02:13

Jak zobaczę go w koszulce Wisły- uwierzę! :)

Uran235 28.05.2011 03:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez biała gwiazda (Post 1101553)
A tak na marginesie jeśli z tym Ilievem jest prawda, to Boguś musi być nieźle zadowolony. Wchodzi Stan do gabinetu bossa, Boguś już myśli:"cholera, w tym roku już nie da rady, trzeba te 2 mln euro na transfery wyłożyć, tyle już było podejść, trzeba kasę wyłożyć", a tu Stan mówi że ma niezłego kozaka i to za darmo bo mu się kontrakt kończy.

Tylko ciekawe, czy my go naprawdę chcemy, czy gość chce więcej kasy od Partizana na nowej umowie :p Juz wielu menadżerów używało naszego klubu do podbijania stawek, także spokojnie.

Co do obrońców, to ja bym wziął całą trójkę Wasilewski - Baszczyński - Żewłakow. Dwóch ostatnich na stopera, Wasyl na bok. Jakby ktoś się wysypał zawsze można przestawić Wasyla na środek albo Baszcza na bok, a Żewłakow może zagrać i na prawej i na lewej. Na pewno kontrakty tanio by nas nie wyniosły, ale za to zyskalibyśmy trochę spokoju przynajmniej w perspektywie tego sezonu. Czy jest to obrona na LM nie wiem, ale w LE dałaby radę, a w lidze nie byłoby na nią mocnych. No oczywiście trzeba nam jeszcze lewego obrońcy... Dudu?

Lechista69 28.05.2011 05:30

http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32282,t...wiadomosc.html

Po zerwaniu negocjacji z warszawską Legią Michał Żewłakow rozważa podpisanie kontraktu z innym czołowym klubem polskiej Ekstraklasy, Wisłą Kraków. Według doniesień "Przeglądu Sportowego" w przyszłym tygodniu dojdzie do spotkania piłkarza z dyrektorem sportowym "Białej Gwizady" Stanem Valckxem.

Jeszcze kilka dni temu wydawało się, że Michał Żewłakow będzie w najbliższym sezonie reprezentował barwy warszawskiej Legii. Piłkarz deklarował za pośrednictwem prasy, że "Wojskowi" mają pierwszeństwo w prowadzeniu negocjacji, a po zaproponowaniu obrońcy umowy obu stronom do ustalenia pozostały tylko szczegóły kontraktu.

I jak to często w takich przypadkach bywa wydawałoby się małe różnice pomiędzy oboma stronami doprowadziły do zerwania rozmów. Nieoficjalnie wiadomo, że Żewłakow chciał zarabiać w Legii 300 tys. euro brutto, natomiast "Wojskowi" proponowali mu o 50 tys. mniej. Ostatecznie do podpisania umowy nie doszło, a sieci na piłkarza zarzuciła ponoć krakowska Wisła.

Według informacji "Przeglądu Sportowego" Żewłakowa pod Wawelem najchętniej widziałby dyrektor sportowy "Białej Gwizady" Stan Vlackx. Do spotkania piłkarza z działaczem Wisły dojdzie na początku przyszłego tygodnia. Tematem rozmów będzie najprawdopodobniej możliwość występów byłego reprezentanta Polski przy Reymonta.

Ogryzek 28.05.2011 06:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozarian (Post 1101551)
Widziałem w lipcu tamtego roku mecz w kw.LM Partizan-HJK Helsinki i dobrze gościa zapamiętałem.Nie ma raczej mowy o zastępowaniu Genkowa.W Partizanie grał jakby podczepiony pod Cleo,który pełnił taką samą rolę jak u nas Genkow.Był najbardziej widocznym zawodnikiem na boisku.Dosłownie był wszędzie.Zadziorny,szybki i przebojowy.

Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki:)

Ja bardziej zapamiętałem Cleo z Partizana....

skeba 28.05.2011 06:50

Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy :)
Jak tak patrzę na ten skrót to widzę, że ładnie cisnął bodajże Subotica, a pionkiem to on nie jest.
Ale już wielu zawodników z youtuba było gwiazdamia, a później przyszło rozczarowanie. Stan jednak ma pojęcie o piłce i moze to być ciekawy transfer, z pewnością na ligę

Ten zawodnik gra na lewym skrzydle zazwyczaj, a tam nie mamy konkurencji.

Cytat:

Oby tak było jak piszesz - bo młodzieniaszek już nie jest (rocznik 1979). Żeby nagle nie złapał syndromu Żurawskiego który objawia się brakiem szybkości i startu do piłki:)
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.

mitmichael 28.05.2011 07:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101569)
Żuraw ma 35 lat, a ten zawodnik 31. Jak strzelał w serbskiej lidze tyle bramek, które nota bene jest ligą o wiele silniejszą - to w Polsce mógłby powtórzyć wyczyn.

Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.

EDIT:
Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101572)
Po 2

No w sumie Tu masz racje, ja cały czas porownywalem ich jako dwoch srodkowych napastnikow. Po drugie nie patrzylem ile spotkan rozegrywał a rozegrywał ich bardzo duzo a ze był skrzydlowym to rzeczywiscie mial trudniej niz Zurawski w zdobywaniu goli. Poza tym najwazniejsze jest jednak doswiadczenie, ktore na pewno posiada.

skeba 28.05.2011 07:26

Cytat:

Roznica jest miedzy Mackiem a Iliev-em taka, ze Ivica strzelał bramki glownie w Partizanie a "Żuraw" za granica nastrzelał troche tych bramek (dokładnie 46) przy Ilievie (dokładnie 12 bramek). Sam Maciek w Celticu mial wiecej bramek od Ilieva grajacego w 5 klubach razem wzietych.
Po 1 - porównywałem Serba do 35 letniego Żurawskiego, a nie do Żurawskiego, który miał 29 i był w szczytowej formie.
Po 2 - mieszasz pozycje, Iliev jest skrzydłowym, a Żurawskim napastnikiem - co daje przewagę temu drugiemu, który musi mieć więcej sytuacji. Skrzydłowy przeważnie musi sobie sam zapracować na akcje - napastnik czeka na podanie.

Ile bramek miał Melikson ? też niewiele

Karherop 28.05.2011 07:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1101568)

Ja bardziej zapamiętałem Cleo z Partizana....

wszyscy teraz rzucają przykład Żurawskiego , jako gracza po 30 który sie nie spełnił w Wiśle , a ja chciałbym przypomnieć przykłady Clebera , Pareiki , Penksy czy Kosowskiego którzy się u nas sprawdzili pomimo nie najniższej metryki .

Uważam że w zależności od fizjologiii zawodnik osiąga apogeum swoich możliwości w wieku 27-31 lat . Patrząc na graczy z serie A można grać na międzynarodowym poziomie nawet w wieku 36 lat . Wszystko to kwestia indywidualna , ale jeśli Ivica Iliev w bieżącym sezonie lideruje klasyfikacji strzelców to z jego formą nie może być źle .
Ufam Valcxowi .

Oldpara 28.05.2011 07:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skeba (Post 1101569)
Na 90 minut też jest wiadomość o pomocniku Partizana, a 90minut ma wielką sprawdzalność, może coś być na rzeczy :)

Autorem newsa jest maciejko, który z tego co się orientuje, jest kibicem Wisły, a jako źródło podaje "serbskie media" więc dam sobie głowę uciąć, że tym razem najpierw zobaczył linka na naszym forum, a dopiero potem pojawiło się na 90minut :)

Ale nie mówie nie - gość z kartą w ręku, obyty na zachodzie i w LM, z ligii w której mniej się płaci - to pasuje do planów i możliwości Wisły.

rozan 28.05.2011 07:48

Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).

Karherop 28.05.2011 07:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rozan (Post 1101578)
Zawsze też jest Franek (rocznik 74). Wiek nie ma obecnie aż tak wielkiego znaczenia, choć na zawodniku po 30 trudno jest zarobić (co nie oznacza, że się nie da vide przykład Clebera).

graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .

rozan 28.05.2011 07:55

Jeśli mają to być gracze pokroju Ilieva to ja nie mam nic przeciwko! Ciekaw jestem ile jest w tych wczesnych doniesieniach prawdy.

mitmichael 28.05.2011 07:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1101579)
graczy po 30 nikt nie kupuje ( kazdy znajdzie wyjątki ) , dlatego takowi przychodzą za free.

Nie zdziwiłbym się , jeśli w tym okienku przyjdą do nas wyłącznie gracze z kontraktami w ręku , a będzie to nasze najlepsze okienko od lat .

I wcale nie musza to byc pilkarze po 30stce - trzeba tylko wiedziec komu konczy sie kontrakt i gdzie szukac.

rozan 28.05.2011 07:59

A wracając do Iliewa to w tym roku miał sezon Zieńczuka!!! co kopnął to bramka :-)

emj10 28.05.2011 08:00

Iliev to bardzo ciekawy grajek. Pamiętam go jeszcze z Niemiec gdzie grał dobry sezon i był podstawowym graczem swojego zespołu. Grał wtedy jako lewy pomocnik, ale w Partizanie po odejściu Cleo został podstawowym napastnikiem. Szybki, niezły technicznie, ale przede wszystkim zadziora, co może być bardzo przydatne Wiśle w II i III rundzie el. LM. Co do ilości bramek to nie można brać tego do końca na poważnie, bo taki Partizan ma ogromną przewagę nad resztą ligi i wbił w 29 spotkaniach aż 73 bramki. Dla porównania Wisła wbiła też w 29 meczach tylko 44 bramki. To pokazuje różnicę i łatwość z jaką mógł zdobywać tam bramki.

tofik 28.05.2011 08:35

Jak ten facet nadal potrafi to, co na filmiku, to z Meliksonem by zniszczyli system. Poza tym byłby pierwszym w składzie z dobra wrzutką. Genkow by na tym skorzystał, bo Genkow to jest przede wszystkim "główkarz" :)

AYALA 28.05.2011 08:50

napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22

Reser 28.05.2011 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1101596)
napastnicy po 30-ce jakoś sie do tej pory nie sprawdzali w Wiśle jak pamiętam.Kryszał,Svitlica,Żuraw w ostatnim roku,Penksa jakoś kariery wielkiej nie zrobili przy R22

Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.

stalsanok1946 28.05.2011 08:57

W tym roku będzie miał 32 lata. Jakoś nie jestem przekonany co do niego. Jak oglądałem filmik to przypomina mi Dragana Paljicia, tylko, że troszeczkę wolniejszy i bardziej zwrotny. Brak dryblingu, ale za to dobre dośrodkowanie. Obym się mylił i ten zawodnik okazał się dobrym wzmocnieniem.

88seba88 28.05.2011 08:57

Ten Iliev ti drugim Meliksonem nie jest i dużo mu do niego brakuje więc się nie zachwycajmy , dryblingu też jakiegoś specjalnego nie ma.

AYALA 28.05.2011 09:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reser (Post 1101597)
Dlatego dobrze, że Iliev to nie napastnik.

ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc,wydolnosc,dynamika a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....

Karherop 28.05.2011 09:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 1101611)
ale na skrzydle też trzeba sporo biegac a w wieku 32 lat to już nie ta szybkośc a Wisła ma walczyc o LM a nie o środek tabeli naszej ligi.Wolałbym kogoś młodszego....

na młodszego nas nie stać , a na dorobku nie da nam tyle ile doświadczony serbski pomocnik . Kontrakt na rok z opcją przedłużenia o kolejny i wszyscy będą zadowoleni .

Przeciez wiadomo że nie będzie to nasze jedyne wzmocnienie ofensywy . Na pewno przyjdzie do nas jeszcze jeden ofensywny zawodnik , nie wierzę że po tym jak odchodzi od nas 4 ofensywnych zawodników wzmocni nas jeden Iliev .

Brzytwa128 28.05.2011 09:12

Alternatywa dla Kirma by się przydała. Choćby dla same rywalizacji, kartek/kontuzji, słabej formy albo nawet jakiejś oferty dla Andraża.

riv 28.05.2011 09:12

Cały szkielet Chelsea Londyn w zeszłym sezonie opierał się na zawodnikach ponad 30 letnich i skończyło się to dubletem, także argument wieku nie za bardzo do mnie przemawia. Martwi mnie trochę, że jeżeli podpisze to później na nim nie zarobimy. Mam nadzieje, że sprowadzanie 30 latków na koniec kariery (choćby nie wiem jak byli dobrzy) to nie będzie długoterminowa strategia transferowa w naszym klubie i Valckx jak już zbuduje drużynę 'na teraz' wróci do koncepcji Wisły jako odskoczni.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:39.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl