Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

Feniks1983 27.05.2011 12:58

Osobiście uważam, że Baszczu jako zmiennik i Wasyl na prawą to dobre opcje. Dla Żewłakowa i Kosowskiego z mojej strony nie. A i tak mam nadzieję, że Stan ma w planach inne nazwiska i Nas pozytywnie zaskoczy.

Blaszczu16 27.05.2011 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1100956)
Chyba nie wierzysz w to, co piszesz. Do pierwszego składu i ewentualnie do rywalizacji o ten pierwszy skład będą maksymalnie 4 transfery. I to mi się wydaje nawet ponad optimum. Naiwnością jest wierzyć, że Valcx sprowadzi całą nową jedenastkę nowych zawodników.

Nie napisałem, że liczę na nową jedenastkę nowych piłkarzy. Po prostu chce żeby to funkcjonowało tak, że jak sprowadzamy nowego zawodnika to na miarę pierwszego składu.

bonawentura 27.05.2011 13:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Blaszczu16 (Post 1100972)
Nie napisałem, że liczę na nową jedenastkę nowych piłkarzy. Po prostu chce żeby to funkcjonowało tak, że jak sprowadzamy nowego zawodnika to na miarę pierwszego składu.

Wiadome, że byłoby to najlepsze rozwiązanie, ale w tym okienku też trzeba będzie uzupełnić szeroką kadrę. Może już bez takich przypadków jak Branco, ale jednak kogoś na rezerwę trzeba będzie sprowadzić.

PANDEM0NIUM 27.05.2011 13:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bonawentura (Post 1100956)
Jedynie Jaliens z tej trójki potrafi racjonalnie wybić piłkę ze swojego pola karnego, zainicjować jakiś kontratak, "przebić" piłkę przez linię pomocy drużyny przeciwnej. To jest ważne i takich środkowych obrońców nam brakuje. Jak już ktoś wyżej pisał - może ten cały Grncarow byłby dobrym rozwiązaniem...

Jeśli mamy jakieś inne pozycje priorytetowe, to je wskaż.

Zgoda że takich ŚO jak Jaliens nam brakuje ale brakuje nam również pieniędzy. Pisałem juz wyżej że priorytetem dla nas jest LO.

Markus 27.05.2011 13:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1100765)
Z całym szacunkiem, ale uważam iż "odgrzewane kotlety" nie pomogą nam w walce o LM. Ci zawodnicy mieli już swoje okazje i ich nie wykorzystali. A twierdzenie, że piłkarz im starszy tym lepszy to jakieś dziwne novum. Przykład Żurawskiego powinien niektórych czegoś nauczyć.

To samo pisałeś przed poprzednim powrotem Kosowskiego, czy przy omawianiu możliwości powrotu Frankowskiego do Wisły po jego powrocie z zagranicy - nic Cię to nie nauczyło? Nadal będziesz powielał dawne błędne myślenie, zamiast przyjąć do wiadomości, że się myliłeś?

Kosowski nigdy nie był w naszych polskich warunkach "zwykłym" zawodnikiem, czy piłkarskim emerytem. To postać absolutnie wyjątkowa, wyłamująca się ze wszelkich utartych schematów. Podobnie jak Frankowski.

Kamil zawsze, bez względu na aktualną formę, dawał ogromnie wiele drużynie na boisku i poza nim. "Cementował" szatnię, wnosił charakter i tą swoją niezwykle cenną pazerność, poczucie wyższości ocierające się o megalomanię, która na boisku owocowała brakiem jakichkolwiek kompromisów i skakania do gardła obojętnie jak silnemu rywalowi. Dawał drużynie nieobliczalność i poczucie własnej wartości w każdym momencie. Przy nim zawsze, obojętnie kto aktualnie był w kadrze drużyny, wszyscy grali znacznie lepiej, co najdobitniej pokazuje "runda życia Zieńczuka".

Kosowski z wielu powodów i względów zawsze był i jest dla Wisły zawodnikiem bezcennym. Nawet wchodząc tylko na kilkanaście minut, mógłby niesamowicie mocno pomóc nam w walce o LM. Przy nim nigdy nie zdarzyły się zespołowi kompromitujące wpadki w pucharach - tak działał na drużynę. Przy jego charyźmie i charakterze, przeciez on by nie zniósł, gdyby jakieś "leszcze" z Tblilisi, Lewadii, czy Karabachu, nie zarabiające nawet na pampersy, poniewierały go i jego ambicje na boisku.

Absolutnie powinien wrócić.

szprotson 27.05.2011 13:28

Markus.

Ale to juz nie jest ten sam klub i ta sama szatnia.
Cieżko oceniac kogos kogo nie widzialem jak gra.
Jeśli jest w stanie biegać jak Rajan Giggs to kontrakt na 5 lat.
A Baszczu ? Ponoc opcja rezerwowa. Ciekawe co z tym kapitanem Crveny Zvezdy, szkoda tylko ze tak duzo krzyczą za niego

kojot_12 27.05.2011 13:30

Cytat:

Osmana Chaveza, podstawowego piłkarza Wisły Kraków, zaproponował wam jego menadżer. Czy to w ogóle możliwy temat?

- To dobry zawodnik, nie jakiś przeciętniak, ale finansowo jest poza naszym zasięgiem. Czasami apetyty piłkarzy spadają, można się targować, choć w tym przypadku będzie niezwykle ciężko.
Prezes łks-u na temat Chaveza

AYALA 27.05.2011 13:30

Żewłakow na celowniku Wisły.Tylko że on chce aż 300 tyś € za sezon.....
http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/ekst...polski/4570434

może jeszcze wróci sprawa Nwagou z Floty ? W końcu strzelił aż 17 bramek w 1 lidze.

Grantar 27.05.2011 13:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1100987)

[.......]
Kosowski z wielu powodów i względów zawsze był i jest dla Wisły zawodnikiem bezcennym. Nawet wchodząc tylko na kilkanaście minut, mógłby niesamowicie mocno pomóc nam w walce o LM. Przy nim nigdy nie zdarzyły się zespołowi kompromitujące wpadki w pucharach - tak działał na drużynę. Przy jego charyźmie i charakterze, przeciez on by nie zniósł, gdyby jakieś "leszcze" z Tblilisi, Lewadii, czy Karabachu, nie zarabiające nawet na pampersy, poniewierały go i jego ambicje na boisku.
Absolutnie powinien wrócić.

Nie żyjmy przeszłością.
Nie wiesz jak gra Kosa teraz ....
Za ile lat stwierdzisz, że Kosa już nie ma tej szybkości, wytrzymałości, siły ???
trzeba pamiętać o czymś takim jak wartość sportowa .... nie wszystko się da nadrobić zaletami mentalnymi.
Co z tego że by nie zniósł jak leszcze nas roznoszą - może i by się darł na kolegów ... aż by się zmęczył

Ma grać za za Małeckiego ?
Zawodnik na "kilkanaście minut" .... nie wiem czy z taką funkcja by się Kosa pogodził.
Z cementowaniem szatni tez bym nie przesadzał , biorąc pod uwagę aktualny skład Wisły ... to nie są chłopaczki do ustawiania.

zim zum 27.05.2011 13:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1100987)
To samo pisałeś przed poprzednim powrotem Kosowskiego, czy przy omawianiu możliwości powrotu Frankowskiego do Wisły po jego powrocie z zagranicy - nic Cię to nie nauczyło? Nadal będziesz powielał dawne błędne myślenie, zamiast przyjąć do wiadomości, że się myliłeś?

:shock: możesz mi to pokazać ?

fanfan 27.05.2011 13:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1100861)
Marko Milinkovic lat 23
W Slovanie - mistrzu Słowacji w 23 meczach 8 bramek + 4 asysty.

Dla porównania Maor Melixon lat 27
W Wiśle mistrzu Polski w 14 meczach 4 bramki + 6 asyst

Wniosek?

Ten Serb nie byłby taki zły :)

No ja mam inny wniosek ale nie chcę Cię obrazić ... Oceniając piłkarza na podstawie samych statystyk można nieźle się przejechać . Akurat ja obejrzałem kilka meczów Marko w obecnym sezonie ponieważ chciałem sprawdzić czy rzeczywiście taki dobry zawodnik przeszedł nam koło nosa i wcale jakoś nie zachwycił mnie swoją grą - solidnie ale bez rewelacji i to w słabej lidze słowackiej ,wg mnie Paljić prezentuje podobny poziom i gdyby grał w takich Koszycach też miałby lepsze staty . Po drugie - on do Slovana przeszedł w trakcie sezonu z Koszyc i w samym Slovanie w rundzie wiosennej miał 3 bramki i 1 asystę (o ile się nie mylę) więc przy Maorze jeśli chodzi o same statystyki wypada blado a jeśli chodzi o grę to tu już jest przepaść między tymi dwoma piłkarzami . Krótko mówią nie ma co po nim płakać .

biała gwiazda 27.05.2011 13:50

Wszyscy mówicie i słusznie jak świetnie Kosa grał za czasów Skorży tylko, zapominacie o jednym to było w 2007 roku, już 4 lata temu, wtedy miał on równo 30 lat, więc było o wiele większe prawdopodobieństwo, że jego powrót wypali, Żuraw w wieku 30 lat też jeszcze bardzo dobrze grał. Przyszedł by Kosowski teraz, to wszyscy mieli by wymagania jak wobec Żurawia rok temu. Co innego pozycja obrońcy, gdzie szybkość nie ma aż tak ogromnego znaczenia i zgadzam się, że jeśli Baszczu i prezentuje odpowiedni poziom to mógł by sprostać oczekiwaniom, ale grając na stoperze.
Ciekawa opcja by była z Dudu z Widzewa o którym ktoś już pisał, piłkarz mocno niedoceniany i nie rzuca się przy nim astronomicznych cen, jeśli w Górniku będzie wyprzedaż to też warto tam się rozejrzeć ewentualnie za jednym piłkarzem, tak jak rok temu wyłowiliśmy Czarka Wilka.

Titto 27.05.2011 13:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1101005)
A Baszczu ? Ponoc opcja rezerwowa. Ciekawe co z tym kapitanem Crveny Zvezdy, szkoda tylko ze tak duzo krzyczą za niego

Ciekawy zawodnik. Niezłe statystyki jak na bocznego obrońce 1 bramka i 6 asyst. Jednak do tych wzmocnień z Serbii jakoś nie jestem przekonany.

Dlaczego?

Jovanić był ponoć jednym z najlepszych bramkarzy w tamtej lidze, w Polsce nie wypalił.
Ubiparip jeden z najlepszych strzelców ligi serbskiej, w Lechu nie zachwyca...
Knezevic podstawowy piłkarz zespołu grającego w LM w Legii grał tragicznie.

Na palcach jednej ręki można policzyć piłkarzy z Super Ligi, którzy wnosili coś fajnego do ekstraklasy.
Mam tutaj na myśli transfery z ostatnich lat.

Vrodijak, Isalović...

Arek10 27.05.2011 14:00

z Górnika można by brać Jeża.Wybrany najlepszym zawodnikiem ligi słowackiej.Grał w LM.Na ligę by wystarczył.Napewno lepszy od Naszych zmienników(Sivakov, Jirsak, Garguła)

Markus 27.05.2011 14:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grantar (Post 1101014)
Nie żyjmy przeszłością.
Za ile lat stwierdzisz, że Kosa już nie ma tej szybkości, wytrzymałości, siły ???
trzeba pamiętać o czymś takim jak wartość sportowa .... nie wszystko się da nadrobić zaletami mentalnymi.
Co z tego że by nie zniósł jak leszcze nas roznoszą - może i by się darł na kolegów ... aż by się zmęczył

Zawodnik na "kilkanaście minut" .... nie wiem czy z taką funkcja by się Kosa pogodził.
Z cementowaniem szatni tez bym nie przesadzał , biorąc pod uwagę aktualny skład Wisły ... to nie są chłopaczki do ustawiania.

To nie jest kwestia "życia przeszłością".

Wiemy jak Kosa gra teraz - pokazuje to jego obecna sytuacja w klubie, który wciąż chce go zatrzymać oraz całkiem niedawne dokonania, gdy Z POWODZENIEM grał w LM, gdzie był chwalony. Będąc już wtedy dla wielu tutaj piszących "piłkarskim emerytem" :rotfl:

Teraźniejszość broni go równie mocno jak przeszłość.

Nie jest z nim źle, śmiało można też bronić poglądu, że nawet dziś byłby absolutnie czołowym skrzydłowym naszej ligi, tak jak jeszcze starszy Frankowski jest czołowym napastnikiem. To jest ta wartość sportowa uprawniająca do widzenia w nim niekwestionowanego wzmocnienia drużyny i kadry. O wartości mentalnej, charakterologicznej, itd. już nie wspominam.

Warto jednak zauważać, że obecnie w kadrze zespołu Wisły nie ma zawodnika równie pazernego, charyzmatycznego, nieobliczalnego, odważnego, pewnego siebie w każdej sytuacjii - Kosa i w tym względzie byłyby brakującym ogniwem zespołu, uosabiającym wartości w sporcie bezcenne.

Jeszcze starszemu Sobolewskiemu jakoś wieku nie wytykasz i nie protestujesz, gdy zarząd przedłuża z nim umowę.

Lysy 27.05.2011 14:05

Cytat:

Ma wnieść rywalizacje na obu skrzydłach, żeby żaden z zawodników nie czuł się pewien swojego miejsca. Dziś jak Kirm gra słabiej to żywcem nie ma go kim zastąpić, owszem można Meliksona przesunąć na skrzydło, ale wtedy środek gra słabiej.
Kontrakt 1 roczny z opcją przedłużenia na kolejny rok i mamy zabezpieczoną pozycje w razie (odpukać) kartek czy kontuzji któregoś z obecnych "skrzydłowych"

Cytat:

Chyba nie odwiedzałeś dawno tematu "Byli Wiślacy" ? Kamil wraca do formy strzela, asystuje.

Marszałek 27.05.2011 14:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1100957)
Nie ma klubu i jest panem swojego losu. Myślał, że Walter nie będzie mu żałował kasy, ale licytował za wysoko i się przeliczył co mnie cieszy. Z drugiej strony taki zawodnik nie powinien mieć większych problemów ze znalezieniem roboty w wielu klubach w Europie i w Polsce. Jest jeszcze Wojciechowski, który może nie wykupić Kokoszki i zdecydować się właśnie na Żewłakowa.

Jak nie ma alternatywy dla Cikosa a Żewłakow odpowiada Robertowi, to należy faceta brać. Zawsze to jakiś spokój i doświadczenie do gry obronnej wniesie. Podobnie jak Pareiko może okazać się podporą obrony. Tyle,że o ile bramkarz może grać dość długo, to zawodnik z pola niekoniecznie. Chociaż wszystko rzecz jasna zależy od sposobu prowadzenia się i czy nie został zajechany za młodu.

Kosowski to raczej sprawa mentalna. Podejrzewam,że robiłby różnicę. A to już jest coś+ Meleks. Istotne jest to,że potrzebujemy zawodników, którzy nie będą sikać w majty przy byle okazji i rezygnowali z walki przed wyjściem na murawę.
Analizuje nazwiska, które pojawiają się w kontekście wzmocnień z kadrą, którą posiadamy i widzę możliwość skompletowania konkretnego zespołu. Gdzie doświadczenie będzie zmieszane z młodością. Pod wodzą Holendra może wyjść z tego ciekawy materiał.

jendrus 27.05.2011 14:16

Marko Milinkovic lat 23
W Slovanie - mistrzu Słowacji w 23 meczach 8 bramek + 4 asysty.

O nim się mówiło rok temu proszę przed LM proszę cię nie zaczynaj od nowa:D
bo była masakra....

Co do opcji z polaków jakich sugerujecie Baszczu, Kosa, Żewałakow, Wasyl, na miejscu Stana jak bym miał jakieś możliwosći to brał bym tylko ostatniego... nie ma co ich tylu brać po drugie na pewno małych kontraktów chcieć niechca a znich najlepszy jest wasyl ! a jak już brać to najlepszego. a po 3 to za rok to i tak pewno odejda bo będą zakańczać kariery... bo starzy (kosa, Żewłakow)

Piszecie że mentalnie w szatni będzie działał taki kosowski?? Ja się zastanawiam niby jak ... w drużynie jest przewaga obcokrajowców więc większego sensu to nie ma..

Wszystko jest kwestią jakich kontraktów żądają i kto te doniesienia do prasy puszcza... i czy są choć w małym stopniu prawdziwe.

88seba88 27.05.2011 14:19

mylisz się

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1100906)
Nie rozumiem czemu wszyscy tak się upominają o ŚO? Jesli klub wykupi Chaveza to bedziemy mieli 3 ŚO Jaliens
Bunoza
Chavez.

Po co? Skoro mamy pozycje bardziej priorytetowe.

Odpowiadam: Właśnie teraz Jaliens dostał poważniejszej kontuzji , Bunoza jest w trakcie rehabilitacji, Kowalski za słaby, został nam Chavez który być może u nas nie zagra , i kto nam zostaje na lm Kowalski !!! wszystko w tym temacie dziękuje za uwage chyba już wszyscy teraz wiecie po co nam potrzebny obrońca środkowy !!!

arti 27.05.2011 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jendrus (Post 1101061)
Co do opcji z polaków jakich sugerujecie Baszczu, Kosa, Żewałakow, Wasyl, na miejscu Stana jak bym miał jakieś możliwosći to brał bym tylko ostatniego... nie ma co ich tylu brać po drugie na pewno małych kontraktów chcieć niechca a znich najlepszy jest wasyl ! a jak już brać to najlepszego. a po 3 to za rok to i tak pewno odejda bo będą zakańczać kariery... bo starzy (kosa, Żewłakow)

Ja się mocno obawiam o zdrowie Wasyla.. od tak drogich jak na nasze warunki piłkarzy po takiej strasznej kontuzji lepiej trzymać się z daleka.
Żewłakow też nie... kilka miesięcy bez gry w Jego wieku... ryzykowne.
Tylko Baszczu i może Kosa z tej czwórki.

szprotson 27.05.2011 14:31

A gdzie jest ten nastoletni mudżin który miał do nas przyjsc w styczniu ?
Super talent niby

Kryniu 27.05.2011 14:31

Tyle że Wasyl wrócił do optymalnej formy i jak na nasze warunki prezentuje się bardzo dobrze. Anderlecht to nie byle jaka drużyna i taki Walczak jak Wasyl skoro tak długo gra Brukseli i na dodatek po kontuzji wrócił do pierwszego składu to musi coś oznaczać. Niestety jest to chyba jak dla nas za drogi zawodnik. Teraz najważniejsze to wykupić Chaveza.

Dzimi 27.05.2011 14:39

Wiśle Kraków nie przystoi taki cyrk z wykupieniem Chaveza. Rozumiem, że ktoś tam mógł zmienić ustalone wcześniej warunki, pytanie czy jest to Wisła która chce zapłacić mniej niż wcześniej ustaliła, czy klub lub agent piłkarza, którzy chcą więcej niż było ustalone.

Jeżeli ta pierwsza opcja to nie mam po prostu słów, jeżeli druga - działanie klubu powinno być szybkie - albo się godzimy na wyższą cenę albo nie, szybka decyzja, bach i załatwione. Niestety tak nie było i teraz się pół Polski śmieje że Wisła chce się niby wzmacniać przed LM, a nie stać jej na wykupienie swojego podstawowego stopera. Kompromitacja.

Żewłakow, Kosa i Baszczu - z umowami sezon bardzo chętnie. Szczególnie powrót Kosy byłby bardzo cenny.

mr_kwolf 27.05.2011 14:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1101092)
Wiśle Kraków nie przystoi taki cyrk z wykupieniem Chaveza. Rozumiem, że ktoś tam mógł zmienić ustalone wcześniej warunki, pytanie czy jest to Wisła która chce zapłacić mniej niż wcześniej ustaliła, czy klub lub agent piłkarza, którzy chcą więcej niż było ustalone.

Jeżeli ta pierwsza opcja to nie mam po prostu słów, jeżeli druga - działanie klubu powinno być szybkie - albo się godzimy na wyższą cenę albo nie, szybka decyzja, bach i załatwione. Niestety tak nie było i teraz się pół Polski śmieje że Wisła chce się niby wzmacniać przed LM, a nie stać jej na wykupienie swojego podstawowego stopera. Kompromitacja.

Żewłakow, Kosa i Baszczu - z umowami sezon bardzo chętnie. Szczególnie powrót Kosy byłby bardzo cenny.

Tak samo "śmiali" się jak negocjowaliśmy "w nieskończność" w zimie umowy z Meliksonem, Genkovem i resztą ekipy. Powiedz mi, sądzisz że dalej jest im do śmiechu? Valckx pokazał, że nalezy mu się zaufanie. Wie co robi.

88seba88 27.05.2011 14:50

http://sport.tvp.pl/pilka-nozna/maga...3-maja/4554242

Od 7 minuty temat Wisły.

Apropo LM mecze z Panathinakosem pokazały jak wiele zależy od gry obrony i bramkarza a w tamtych meczach właśnie przez błędy obrony i bramkarza zaprzepaściliśmy sobie droge do fazy grupowej LM.

IncognitoTSW 27.05.2011 15:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dzimi (Post 1101092)

Masz dużo racji, mi ta sytuacja z Chavezem przypomina niestety 'negocjacje' z Dolhą, którego nam w końcu podkupili/sam czmychnął. Oby tym razem zawodnik został u nas.

bridgeburner 27.05.2011 15:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1101077)
A gdzie jest ten nastoletni mudżin który miał do nas przyjsc w styczniu ?
Super talent niby

Wciaż idzie
Razem z Jimenezem
Ponoć już sa w w którymś z państw basenu morza śródziemnego
potwierdzone info!:-P

wislak68 27.05.2011 15:38

Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się że Żewłakowy jest lewonożny. A o ile mnie pamięć nie myli to ktoś z dwójki SV/RM wyrażał kiedyś chęć posiadania w klubie czterech stoperów z których dwóch było by prawo a dwóch lewonożnymi. W tym kontekście MŻ pasuje.

Przemas 27.05.2011 15:45

Według mnie negocjacje w sprawie wykupu Chaveza przeciągają się bo jego agent chce się jak najwięcej kasy nachapać małpa jedna, a Wisła wiadomo chce stosunkowo jak najmniej zapłacić czemu się wcale nie dziwię.
Natomiast ploty, że niby "Legia może wykupić Chaveza" albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.
A Żewłakow Michał jest na bank prawonożny. Za Engela w kadrze grał przecież na prawej obronie.

wislak68 27.05.2011 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Przemas (Post 1101175)
A Żewłakow Michał jest na bank prawonożny. Za Engela w kadrze grał przecież na prawej obronie.

No to teoria upada. W tej sytuacji wolę Baszcza.

szprotson 27.05.2011 15:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak68 (Post 1101169)
Skorygujcie mnie jeśli się mylę ale wydaje mi się że Żewłakowy jest lewonożny. A o ile mnie pamięć nie myli to ktoś z dwójki SV/RM wyrażał kiedyś chęć posiadania w klubie czterech stoperów z których dwóch było by prawo a dwóch lewonożnymi. W tym kontekście MŻ pasuje.

z tego co pamiętam w Pro Evo 2006 był lewonożnym. Najlepiej w Polsce wolne bił :)

mitmichael 27.05.2011 15:56

Cytat:

albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.

Z ŁKS-em to akurat jest prawda bo mowił o tym Wieszczycki

AS82 27.05.2011 15:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1101195)
Z ŁKS-em to akurat jest prawda bo mowił o tym Wieszczycki

To co ŁKS stać na Chaveza , a Wisły ktora gra w el. LM nie stać ?

kriswisla 27.05.2011 16:00

Cytat:

Według mnie negocjacje w sprawie wykupu Chaveza przeciągają się bo jego agent chce się jak najwięcej kasy nachapać małpa jedna, a Wisła wiadomo chce stosunkowo jak najmniej zapłacić czemu się wcale nie dziwię.
Natomiast ploty, że niby "Legia może wykupić Chaveza" albo, że polecali Chaveza do ŁKS to tylko gierki aby ugrać jeszcze więcej kapuchy.

Legia trudno powiedziec ale jakby bylo co na rzeczy to byloby juz o tym glosno ,a ŁKS? -przecież oni nie maja kasy na pensje i na długi zeby licencje dostac a co dopiero zeby wykupic Chaveza i jeszcze mu płacic z 300 000 euro za sezon:D:D Dla nich taka kasa to pol sezony zycia

kriswisla 27.05.2011 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1101197)

No Wieszczycki mowil, tylko powiedzial jeczsze ze musza wszystkich brac z karta na reku bo jednej banki na transfery nie maja a jeszcze trzeba za sezon zaplacic:D:D

mitmichael 27.05.2011 16:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82 (Post 1101197)

Bardziej chodzi o to, ze mamy dokonac wiecej transferow i zarzad chce pozyskac Chaveza za jak najmniejsze pieniadze - pewnie dlatego cały czas nie ma podpisu pod kontraktem.

wislak68 27.05.2011 16:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez szprotson (Post 1101193)
z tego co pamiętam w Pro Evo 2006 był lewonożnym. Najlepiej w Polsce wolne bił :)

No to teoria jednak żyje :-D. Czy jest ktoś kto potrafi jednoznacznie rozstrzygnąć dylemat czy Zewłakowy (obrońca) jest prawo czy lewonożny??

Aero 27.05.2011 16:22

http://www.youtube.com/watch?v=p7O75TnpbCA
http://www.youtube.com/watch?v=0qoNB...eature=related
prawonożny.

wislak68 27.05.2011 16:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aero (Post 1101227)
prawonożny.

Dzięki. Teoria upada. Baszczu to lepsza opcja.

For_FuN_ 27.05.2011 16:35

Matko Boska, poprostu agent Chaveza zaoferowal go(pewnie faksem) innym polskim klubom...proste, jak budowa cepa ;).

A negocjacje sie przeciagaja, bo nic wczesniej nie bylo ustalone(tzn. kwota wykupu). To my skorzystalismy jednostronnie z zapisow w jego kontrakcie i teraz sie nie dziwie, ze jego klub robi problemy.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl