![]() |
Cytat:
Nie wiem co ma mieć brak wypowiedzi w czerwcu czy w jakimkolwiek innym miesiącu do rzeczy. Co ma TK do uchwał Sejmu możesz sobie sprawdzić sam w przepisach, ja nic o tym nie pisałem w moim postach. Odnośnie natomiast PAD zapomniałem dodać jeszcze jeden element. Jego wątpliwości wzbudzili sędziowie wybrani przez PO i jak pisałem poprzednio, nie zrobił z tym NIC. Nie miał natomiast żadnych wątpliwości co do zaprzysiężenia sędziów wybranych przez PiS na podstawie nieobowiązującej ustawy i ich zaprzysiężył w trybie natychmiastowym. Ustawa PiS o TK wchodzi w życie jutro. ' Nie wszystko można tłumaczyć tym, że PO robiło błędy. |
Wislaku68 znow sie zaslonisz amnezja? Bo ja sobie przypominam jak pieknie pisales, ze to centrala turbo niepokornych sprawila, ze inni userzy maja gdzies to forum i ten watek. A tu popatrz, winne callcenter!
|
Cytat:
|
Dożyliśmy czasów w których zakwestionowanie bubla prawnego i zastąpienie go inną uchwałą jest zamachem na demokrację, a zmielenie tysięcy podpisów w różnych sprawach (emerytura, 6latki itd) nie jest.
Propaganda tak pierze mózgi. PS. PiS też mógł to trochę inaczej rozegrać a nie strzelać sobie w kolano, ale nie można się dziwić, że nie chcą brać udziału w tej farsie, którą próbowała (a może i zostawiła) im Platforma zostawić. EDIT: Dodam jeszcze, że zabawne że wszystkie mainstreamowe media informują w tytułach o tym, że trzech sędziów zostało wybranych zgodnie z prawem, a dopiero w dopiskach, ze dwóch niezgodnie. Cóż, jak widać nawet dla nich większym szokiem jest fakt, że PO potrafiło zrobić coś zgodnego z konstytucją. ;) |
Pis rozegrał to koncertowo,inaczej z gangsterami się nie da.Dla mnie kuriozalne jest że nawet na tym forum znajdą sie obrońcy postkomuny i nagle uaktywnieni atakują Prezydenta Dudę żałosnymi zarzutami.
A tymczasem http://wpolityce.pl/polityka/274082-...rezydenta-dude A Kaczyński na to https://pbs.twimg.com/media/CVZTIh5UkAAobUM.jpg |
Cytat:
|
funkykoval "a uchwały sejmowe w sprawie wyboru nie podlegaja kontroli TK i naprawić mógł je tylko organ, który podjął wadliwe uchwały"
Dwa razy już to pisałem ale niestety do kolegi fuksa nie dociera, trudna sprawa. |
Cytat:
Śmiech na sali jak dupa boli, niektórych. Na razie mamy prezydenta Dudę, który jest tak partyjny bo uniewinnił gościa, któremu się stado kurew uczepiło do ogona bo chciał się dobrać do dupy oszustom. Na razie mamy Dudę, który zaprzysiężył sędziów TK. I już wielkie halo, że partyjny, że zamach na .... wie co. W dupę se wsadźcie tę konstytucję i to chore prawo. Dopóki gościu nie sprzedaje Polski, dopóki jawnych złodziei, morderców, kłamców nie uniewinnia, dopóki nie podpisuje ustaw niekorzystnych dla Polski, dopóki nie wchodzi w dupę jakimś Żydom (np w sprawie roszczeń), Ruskom (np nie postawiłby się im po katastrofie smoleńskiej vol. 2), Niemcom (np w sprawie przyjmowania imigrantów jak leci i ilu leci) itp itd to .... w dupę temu kto mu nie sprzyja i woli sprzyjać dalej Komorowskiemu i partaczom z PO. Powtórzę się po raz enty. PiS nie jest idealny, przede wszystkim są socjalistami a to jest złe ale w kwestii ich praworządności, honoru, złodziejstwa, oszukiwania to są aniołkami przy tej jebanej zgrai PO-PSL-SLD-Palikoty-Nowoczesna. Problem polega na tym, że jesteście tak zmanipulowani, że tamtym oszustom wybaczacie wszystko albo wolicie nie widzieć co robią a jak PiS tylko cicho pierdnie to od razu jest wielki raban podnoszony. Tak wam media wyprały mózgi, że PO i banda moga robić wszystko a PiS to musi być świętojebliwy. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której Duda lub ktokolwiek z PiSu wyniósłby z Pałacu Prezydenckiego pół dobytku a jeśli już by wyniósł to chociaż by został potępiony przez całe środowisko PiS. I to jest własnie ta różnica w honorze, kłamstwie, złodziejstwie, o której pisałem. To jest taki prosty przykład acz trafny. To co zrobił Bronek i te s....ysyny przez 26 lat z Polską to nawet PiS się nie odważy, nawet o tym nie pomyśli żeby tak się zachować bo mimo wszystko są aniołkami przy tych szmatach. Czaisz/czaicie to? To jest właśnie ta różnica. PiS was uwiera bo wam media tak każą myśleć a PO was nie uwierało bo jak PO zabijało, kradło, kłamało, skakało po krzesłach w Japonii to w mediach była cisza na ten temat. I to jest wasz problem, mózgi wyżarte przez media. PS Zobaczymy ilu ludzi ze świata polityki popełni samobójstwo za rządów PiSu. Jakby za PiSu cyklicznie się ludzie wieszali, strzelali sobie w głowę to byście srali pod siebie a jak za PO to robili to był "przypadeg". Wyobrażacie sobie w ogóle, że za PiSu się masowo ludzi morduje niewygodnych dla władzy? To jest właśnie ta kolejna różnica między PiSem a s....ysynami z układu. |
|
Właśnie największy problem w dyskusji w tym temacie polega na tym, że każdy kto nie jest z PiS czy prawicą, jest post-komuchem, jest za PO, ma wyprany mózg, jest zmanipulowany itd itp. Zabawne też jest to, że zarzuca się opieranie swoich opinii na mainstreamowych mediach, samemu wrzucając opinie mediów równie nieobiektywnych.
Nie da się tutaj prowadzić za bardzo merytorycznej dyskusji, bo co chwilę pojawiają się takie teksty na naprawdę niskim poziomie. jakiś kerim1906 który jest na forum od roku wrzuca mi, że kilka miesięcy temu tu nie pisałem i jest to koronny argument przeciwko mnie, chociaż sensu nie ma w tym żadnego. Nigdzie też nie pisałem, że TK może decydować o uchwałach Sejmu, a ten co chwilę twierdzi, że mam z tym problem. Nigdzie też nie pisałem, że PO działała dobrze i zgodnie z prawem. Pisze też, co najzabawniejsze, o tym, że PiS uchwała wybrał nowych sędziów. Owszem, wybrał. Na podstawie ustawy, która wchodzi w życie dopiero jutro. To dopiero praworządność na najwyższym poziomie. Ustawa nie weszła w życie, ale sędziów na jej podstawie już wybrano. A prezydent zaprzysiężył ich w środku nocy, byleby zdążyć przez posiedzeniem TK i nie widział w tym wyborze nic niewłaściwego. PO robiła co chciała z prawem, teraz robi PiS. BK podpisywał jak leci co chciała PO, AD podpisuje jak leci do chce PiS. To jest ta "dobra zmiana". |
Cytat:
|
Popierają sie resortowy Asik z KOD i jakiś Fuks który zrobił wykład jak to Duda złamał konstytucje i to niejeden raz.Przeszkadza mu nazywanie złodziei i przekretasów urbanoplatfusiarnią.Zgadnijcie kolego Fuks dlaczego ich tak nazywam.Udajesz bezstronne niewiniątko a plujesz po Dudzie jak nie przymierzając wsi24 czy inna gówniana.Twoja bezstronność i arbitralność w tym temacie jest groteskowa.Musisz przyjąć do wiadomości jak reszta mainstreamu że Pis i Duda ograł was koncertowo.Wasze płacze i skowyty nic tu nie pomogą.Już 4 nowych sędziów TK urzeduje , za chwile będzie piąty i po zabawie,Na razie, do kolejnych wyborów kolejnych sędziów TK.Wtedy będzie jazgot o pluralizmie i innych bzdetach.A Pis spokojnie i bez zwłoki wybierze kolejnych sędziów aż stosunek będzie wyglądał jak wyglądał jeszcze niedawno.Z jedna zasadnicza różnicą, PIS 14 a urbanoplatfusiarnia 1 (słownie jeden).Wtedy będzie prawdziwy pluralizm , taki jaki stosowaliście przez 8 lat.
Jeszcze obrazek dla podkreślenia skuteczności Prezydenta Dudy i prezesa Kaczyńskiego.Patrzeć, ból dupy ma być większy :haha: https://twitter.com/GrazkaNie/status/672851952674451460 |
Na ten cały cyrk z TK mam trochę wyjebane bo nie chce mi się w medialne szopki zagłębiać ale mam pytanie do lemingów.
Gdzie wy byliście wtedy: Cytat:
Macie wyprane mózgi przez media. Mówicie o tym i podnosicie raban wtedy gdy media tego chcą, milczycie i gówno wiecie wtedy kiedy media tego chcą. Obudźcie się ludzie. Jebać PiS ale to co robicie to jest zwykłe debilstwo. Komuchów dupy bolą bo się kończy kasa i honory. Może już żaden pies moskiewski nie będzie chowany z honorami, może już żadna gwiazda śmierci nie dostanie milionów złotych na swoją działalność i o to się sprawa rozgrywa a nie o jakieś konstytucje i inne uje muje. Wy jesteście po prostu politycznie poprawni. Patrzycie w te przepisy, zapisy i inne gówna a w życiu się liczy co innego niż zjebany przepis, bo życie pisze różne scenariusze. Gdyby konstytucja była inna to byście cicho siedzieli. I co i to by oznaczało, że nie ma problemu bo ktoś tam gdzies inaczej sobie prawo zapisał, prawda? Nie patrzcie na zjebane prawo, patrzcie czy Wam i Polsce nie dzieje się krzywda bo to jest ważne a nie to czym wam media mamią oczy. Okradali i niszczyli Polskę 26 lat, szczególnie ostatnich 8 lat było bolesnych czego skutki dopiero nadejdą. Skończyła się kasa na lewactwo, skończyła się kasa na zboczenia i stąd ten ból dupy. Albo stoicie po stronie lewactwa i komuchów albo po stronie PiSu, ewentualnie dajcie się wykazać lub ośmieszyć tej partii i dopiero komentujcie. Na razie PiS nic złego nam ani Polsce nie zrobił więc o co wam chodzi? Po prostu sprzątają po śmieciach z PO |
Cytat:
|
Cytat:
Społeczeństwa naprawdę nie interesuje jakiś TK, który nota bene wiele razy orzekał niezgodnie z wolą narodu. Chyba nikt się nie łudzi, że na ulicę wyjdą ludzie bronić TK wraz z Giertychem, Palikotem, Petru i całą sitwą PO? :rotfl: |
Tramwajarka której wyłączyli prąd w 1980, teraz w urbanoplatfusiarni
https://wzzw.wordpress.com/2011/11/1...yki-krzywonos/ |
no ale 6 tyś zł emerytury co miesiąc dostaje http://www.wykop.pl/link/2889437/hen...erytury-za-co/
|
Kolejny plus dla PiS-u
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul...ckich-wydawcow Axel Springer penie przypuści frontalny atak, aby do tego nie doszło |
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli chodzi o "rzeczowość" bez komentarza (każdy ma prawo oceniać jak uważa, również "merytoryczność" Twoich uwag). 1.Za wiki: Nemo iudex in causa sua (łac. Nikt nie może być sędzią we własnej sprawie) – podstawowy warunek bezstronności organu rozstrzygającego sprawę. W sytuacji, w której bezstronność organu budzi uzasadnioną wątpliwość, może zostać on wyłączony z toczącego się postępowania. Jeśli chodzi o pytanie kto w takim razie może orzekać odpowiedź brzmi:nie wiadomo. Mamy klasyczny przykład pata konstytucyjnego. Obecnie obowiązująca konstytucja nie określa precyzyjnie, kto ma ma orzekać na temat zgodności z Konstytucją ustaw dotyczących samego TK. Jak to rozwiązać? Dyskusję na ten temat zainicjował właśnie PAD w swoim wystąpieniu telewizyjnym. 2. W jaki sposób PAD miałby zawetować ustawę która została przyjęta jeszcze zanim został zaprzysiężony na prezydenta? Jeśli chodzi o "podstawę prawną", "pozostawienia Sejmowi możliwość poprawienia ustaw" to odpowiedziałbym że: zdrowy rozsądek. Jeśli prezydent jest przekonany o niezgodności danej ustawy z konstytucją i jednocześnie wie że w nowy Sejm ma zamiar naprawić te błędy jeszcze przed podanym terminem rozpatrzenia wniosku przez TK, to zupełnie bezsensownym jest kierowanie zapytania do TK (tym bardziej że przecież w TK te wnioski, skierowane najpierw przez PiS a potem przez PO już były). Zanim stanowisko TK zostanie przedstawione wątpliwości prezydenta zostaną wyjaśnione poprzez przyjęcie nowej ustawy, wolnej od błędów tej wcześniejszej. 3. Mam wrażenie że odpowiedziałem w punkcie powyżej ale dla pewności jeszcze raz: ponieważ PAD miał wiedzę na temat tego że stan październikowy (jak się okazało faktycznie niezgodny z Konstytucją) zostanie naprawiony przez Sejm w listopadzie, w związku z tym nie było racjonalnych przesłanek aby zajmować się "stanem październikowym", który w założeniu okazał się być przejściowy. 4. Pytanie tyleż demagogiczne co głupie. Jeśli prezydent w swoich działaniach ma nie kierować się pytaniem co jego zdaniem jest: ""błędnym prawem", co jest "wątpliwe" a co do czego "nie ma wątpliwości"", to powinien wysyłać hurtem wszystkie podpisane przez siebie ustawy do TK, aby ten ocenił czy "się nadają". Tyle tylko że w tym momencie powstaje pytanie po co komu prezydent, Sejm czy SN skoro i tak, końcem dnia, o wszystkim ma decydować TK, a funkcja wymienionych instytucji ma sprowadzać się do przesyłania dokumentów. 5. Gdybyś nie był tak "elektryczny", to zauważyłbyś że nie jesteśmy na forum prawników, ale na forum kibicowskim i nie zajmujemy się tu przygotowywaniem opinii prawnych, ale dyskusją na tematy polityczne. Mam nadzieję że po uświadomieniu sobie tych faktów nie będziesz miał problemów z tym, że zamiast posługiwać się słowem: "wykładnia", używam słowa "interpretacja". |
Cytat:
http://wpolityce.pl/polityka/274142-...glem-platformy W dodatku ma kosmicznie wysoką emeryturę jak na tramwajarkę, prawie jak SB-y: http://niezalezna.pl/73622-krzywonos...rywatna-sprawa |
|
I Ty w to ....a wierzysz?
Jak tak to jesteś ....a mocno ograniczony.... Daj spokoj gościu... Rosnie patologia narodu i cos w tym jest.. Każdy kto myśli inaczej niż PIS jest wrogiem narodu.......a no dajcie spokoj... |
Od dzisiaj do słowa urbanoplatfusiarnia dodaje słowo kanalia.Uwaga kolego Fuks co byś nie był zdziwiony skąd nowa nazwa Twojej formacji.Czyli cała i prawidłowa nazwa od dzisiaj to urbanoplatfusiane kanalie.
http://niezalezna.pl/73636-kanalie-b...-marka-rosiaka I jakże aktualne słowa, nic nie straciły na aktualności.Wręcz zyskały na wyrazistości. https://www.youtube.com/watch?v=MYbNcd0LyU4 |
Czy ja ....a wierze w co? Tak sie wypowiedziales, ze sam nie wiem o co pytasz.
|
Krzywonos, kolejny autorytet dla s....ysynów. Wielka postać, wielkie słowa i wielki .... z tej kobity jest. Takie są właśnie elity tych śmieci z PO i bandy. I znowu, wyobrażacie sobie żeby w PiSie ktoś taki mógł egzystować? Baba jest za emeryturą w wieku 67 lat a sama od 56 roku życia bierze emeryturę i to jaką. Baba wykreowana na wielką opozycjonistkę. To jest właśnie moralność szmat z PO, psia jego mać.
Ale media wam każą szczekać to szczekajcie dalej. |
Cytat:
|
A tutaj nowe wcielenie urbanoplatfusiarni prowadzone na sznurku przez esbecję i wsi.
https://pbs.twimg.com/media/CVinnlhXIAAF5BB.jpg:large I jeszcze taki kwiatek, jak teraz tego sie nie rozwali to chyba nigdy..... http://niezalezna.pl/73645-masz-praw...-jednej-firmie |
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:13. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl