![]() |
Wynik niestety najgorszy z możliwych z tego względu, że teraz Sparta pomyśli, że gra z ogórkami, którzy męczyli się z jakimiś leszczami i najzwyczajniej w świecie ich zlekceważą i w tym niestety upatruję szansę Kuchennych.
Jak to teraz liczy się do rankingu? Policzą jako remis czy zwycięstwo Amiki? |
Cytat:
|
Lech Poznan druzyna mistrza Polski po heroicznym boju, gryzieniu trawy, serii rzutow karnych, bohaterskiej postawie bramkarza, grajac bez napastnikow wyeliminowala triumfatora ostatnich rozgrywek...naszpikowana gwiazdami wielka druzyne ... INTERNAZIONALE....BAKU...zwyciezce ligi Azerskiej:D:D
|
|
Cytat:
A to dlaczego mam być zawistny i życzyć im jak najgorzej. Pieniądze niczego nie znaczą. Teraz mieli 5 milionów euro i kogo kupili. I nagle myślisz że będą mieli 7 milionów i zrobią świetne interesy. Można zagrać w LM żle wydać zarobione pieniądze i będzie po sukcesie. Niedawno kluby Rumunskie grały w LM, póżniej nakupiły szrou za dużą kasę - Golański, Grzzelak - i gdzie dzis są. |
Lech ma od mnie zajebi*** okejke. Teraz liczę na dobry kurs u bukmachera na Pragę w okolicach 1.70...Przynajmniej szukam pozytywów ;)
|
Najgorszy możliwy wynik. Ten wynik może spowodować że Rutkowski się ocknie z tego trasnferowego letargu i sypnie groszem byle szybko wzmocnić zespół. Już lepszym byłbym łatwy awans Lecha co tylko potwierdziłoby słuszną drogą obraną przez właścicieli Lecha.
|
Cytat:
Albo za rok będziesz płakał na tym forum, że Lech wydał 5 mln Euro na transfery a Wisła ściąga darmowych kopaczy z Bałkanów. Albo będziesz junior memberem na forum http://forum.wiaralecha.pl/ |
Cytat:
a ja myslałem ze to się liczy jako całość:P |
Oj ciężko będzie miała Amica ze Spartą. Arboleda i Stilić kontuzjowani. Może Tshibamba troche poszarpie
|
Żebyśmy za 2 tygodnie po Azerach nie płakali:). Pod warunkiem oczywiście, że jutro klepniemy awans.
Mecze z Interem to kompromitacja Amicy. Prawdę mówiąc nie sądzę jednak żeby Sparta się po nich przejechała. Forma Amicy będzie pewnie szła w górę i najpewniej Czesi awansują po w miarę wyrównanych meczach. Czego oczywiście im z całego serca życzę:). |
Jestem zawiedziony.Gdzieś mam te punkty niby dla Polskiej piłki.Co nam z tego że kiedyś byśmy mogli mieć tam 10 miejsce i 2 miejsca w LM jak równie dobrze mógłby tam grać jakiś Ruch itd. Sami musimy pracować na własne konto.Nie potrafię darzyć sympatią wroga...Zwłaszcza który rok temu o podobnej porze drwił z nas i naszej porażki z Levadią!Z taką grą to Sparta ich zje.Śmiali się z naszej polityki transferowej tymczasem po oddaniu Lewandowskiego praktycznie się nie wzmocnili.Grać na własnym stadionie bez napastnika to absurd.A kibice "najlepsi w Polsce" gwiżdżący na własnych piłkarzy bezcenne.Miałem nadzieję że ten pompowany balonik wreszcie pęknie...Cóż zaczekajmy tydzień...; )
|
Cytat:
|
Cytat:
dobrze piszesz oby te azerki za dwa tygodnie nie narobily nam strachu co dzisiaj POZnaniokom ziemniokom... |
Cytat:
I jak można im kibicować? Amica POZnań* |
Cytat:
Mam nadzieje że Nasi piłkarze też to oglądali i jutro będzie izi 3-0 ... PS. na weszło już ładnie dzisiejszy "sukces" Leszka podsumowali |
Powiem Wam tyle - nasza piłka to taki jeden WIELKI paradoks, że nie zdziwię się, jak najsłabsza piłkarsko ekipa w ostatnich 10-ciu latach czyli Lech wejdzie w tym roku do tej LM. U nas niczego nie można wykluczyć.
|
Stało sie najlepiej. Lech sie skompromitował na oczach połowy Europy. Pokazał że mistrza w tym roku nie bedzie, chyba ze w przyszlym w 1 lidze. I polski zespół z LM rozegra jeszcze 4 spotkania i może uciułaja jakiś punkt.
|
Cytat:
|
Mecz dla Kuchennych z gatunku tych ze trzeba sie pózniej po nim czerwienic .Ze wstydu
Pilka jednak dzis tak sie wyrównała ze nie widac kto dzis walczył o LM ,majac spory budzet . Bez Lewandowskiego POZnan traci 60-70% ,bo on praktycznie pakowal wszytko co mu Peszko wystawił dzis tego juz nie ma to i juz gra inna zobaczymy jak zagraja ze Spartą ale to raczej Czesi sa faworytem. |
Dla wyjaśnienia- cała ta akcja promocyjna to:
POZnan* *Miasto know-how Genialne jak cała ta Amica |
Oby tylko Sparta nie zlekceważyła Amiki, bo jak to ktoś napisał mecz meczowi nierówny...
|
Cytat:
A tak będzie jeżeli jakimś cudem awansują do LM. Sam wiesz i inni też widzą że na mistrzostwa nie wygrali tylko my przegraliśmy. Jeżeli będą grali super piłkę to ok, ale nie grają więc... niech dadzą sobie spokój. Za to nie będę miał nic przeciwko Amice POZnan* w dwumeczu z Wisłą po wyjściu z grupy Pucharu Europa. |
Cytat:
"Jako takie nikt(jeśli nie ma na*******one we łbie) ich nie schowa pod poduszkę na lepsze czasy tylko zainwestuje w drużynę tak by za rok znów taka kasa przyszła. " - to zdanie jak ulał pasuje do kasy za Lewandowskiego. Znaczy należy te pare milionów zainwestować w młodych graczy żeby znowu móc jakiegoś sprzedać z zyskiem. |
A jutro moga byc jeszcze wieksze jaja, bo Ruch gra z amatorami z Malty. Po pierwszym meczu mozna jednoznacznie powiedziec, ze obie druzyny sa na podobnym poziomie, wiec bedzie ciekawie ;].
P.S - babramy sie we wlasnym bagienku. |
Jak sobie przypomnę jak Widzew pojechał do Baku i przywiózł 2-0 to u siebie rozklepał Neftczi 8-0, a teraz polski klub nie jest w stanie w regulaminowym czasie roztrzygnąć meczu z Azerami, ba nawet w dogrywce... Nie do wiary jak nisko upadliśmy, jeśli komuś wydawało się że Levadia to był wypadek przy pracy, to chyba już jasne jak słońce, nie był!!!
A najśmieszniejsze jest to, że im więcej się pieniędzy ładuje w polski futbol to tym gorsze rezultaty to przynosi... Jeśli się jeszcze nie boicie o to co spotka naszą Wisełkę w Azerbejdżanie, to czas najwyższy byście zaczęli... |
Cytat:
życze im, aby przeszli Sparte, potem trafili na cos łatwego w 4tej rundzie i żeby ich w 94 minucie rewanżowego spotkania przekręcił sędzia (jak Wisłę z PAO) |
Sęk w tym kwolf że Lewandowski przy obecnym systemie szkolenia nie zdarzy się w ciągu najbliższych 3-6 lat, a awans do fazy LM przy obecnych przepisach wcale nie jest nieosiągalny. Ot różnica
|
Chyba za bardzo przeżywacie te spotkania Lecha w el.LM. Ja rozumiem że im kibicujecie ale postów więcej niż przy naszych spotkaniach.
Natomiast co do Lecha to chyba za bardzo większość wciąż żyje Lechem za kadencji Smudy. Obecnie jest to Lech który ledwie wywalczył mistrzostwo w słabej polskiej lidze (może bardziej Wisła je oddała, czyli odwrotnie niż sezon wcześniej). Do tego dochodzi kolejny polski nie wiem Ferguson czy Wenger na ławce trenerskiej i efekt gotowy. Zarząd Lecha też do bystrych nie należy skoro liczy że zespół który zdobył mistrzostwo polski nie potrzebuje wzmocnień na LM. Niczego nie nauczyli się choćby bo błędach Wisły, a przyznam szczerze sądziłem że Lech poważnie wzmocni się przed LM. Dodatkowo nie można powiedzieć że Azerowie mocno szczęśliwie doprowadzili do dogrywki, grali jak równy z równym w dwumeczu i to tak naprawdę pokazuje gdzie jesteśmy. |
Cytat:
|
Cytat:
Liga czeska, tak samo jak nasza, dramatycznie obniżyła poziom i na dzień dzisiejszy mimo wszystko z obawą podchodzę do tego dwumeczu. Szansę oceniałbym 60/40 na korzyść Czechów. Kiedyś się jednak musi skończyć limit szczęścia pyr i nawet jeśli przejdą Spartę to może wreszcie dobrze wylosują. Dobrze czyli kogoś kto ich puknie dwa razy po 3-0.... |
A kiedyś Hutnik też wysoko pojechał Azerów jak grał w pucharze UEFA.
Najlepiej sytuację podsumował WESZŁO że Nowak z Bełchatowa jest najlepszym przykładem tego jak jest teraz w piłce. Kiedyś napastników dobrych w lidze było wielu, a dziś 1 lub 2 dobrych, którzy w 1998 roku siedzieli by na ławce. |
Cytat:
Dalej utrzymuje swoje zdanie, że to żadna różnica. |
Cytat:
A teraz słyszę Filipiaka jak pier****i, że wynagrodzenia piłkarzy w lidze polskiej zrównały się z ligą holenderską i że jest to dobry prognostyk. Nóż się sam w kieszeni otwiera. |
mam pytanie kiedy są mecze trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów?
a na Lechu to jeszcze Tschibambe moga przeklinac, pamietam z wiosny jakie on sety pieprzyl. I ciekawe czy Stilic,Arboleda i Brandowski sie wylecza na Prage. Bo bez nich to male szanse maja. |
Cytat:
Wiadomo co dziś zrobił Lech ale też nie przesadzajmy - czasy jak Azerowie dostają po 8-0 z KIMKOLWIEK w pucharach dawno minęły i nie ma to nic wspólnego z poziomem naszej piłki. To nie nasza piłka jest słabSZa, to inne kraje robią postęp kiedy my stoimy. Nie rozumiem czemu wasze głowy nie mogą pojąć, że takie kraje jak Azerbejdżan czy Cypr są w stanie zrobić postęp, wytłumaczcie mi, dlaczego? To tak gwoli ścisłości. Faktem jest, że Mistrz Polski nie powinien mieć problemów z osiągnięciem wyniku z takimi drużynami w stylu 1-0 na wyjeździe i 2-0 u siebie, to powinno przyjść w dalszym ciągu spokojnie i łatwo. |
Cytat:
|
Ale mówiąc poważnie tu się nie ma z czego cieszyć , polska piłka to jedno wielkie guwno, do tego doszło żeby się Azerów obawiać, no masakra jeszcze troche i będziemy dostawali w tyłki od Liechtensteinu i Luxemburga bo Wyspy Owcze będą za mocna na nas i Malta. Ja pierdziele normalnie dramat jak na to wszystko patrze... Potrzeba nam zagranicznych trenerów i to od zaraz, z inną mentalnością i wiedzą szkoleniową... bo nas szkoleniowcy to równe dno co piłkarze.
|
Cytat:
Tak to jest jak sie takiemu byle bucowi daje 200.000 rocznie za przychodzenie na treningi |
Balonik pęknie, o to mogę być spokojny. Dostaną od Sparty 5 na dzień dobry i już. btw. Kołtoń miażdzy...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl