Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Europejskie puchary w wykonaniu polskich drużyn. (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=989)

Kordel_Walker 21.07.2010 22:17

Wynik niestety najgorszy z możliwych z tego względu, że teraz Sparta pomyśli, że gra z ogórkami, którzy męczyli się z jakimiś leszczami i najzwyczajniej w świecie ich zlekceważą i w tym niestety upatruję szansę Kuchennych.
Jak to teraz liczy się do rankingu? Policzą jako remis czy zwycięstwo Amiki?

mitmichael 21.07.2010 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008 (Post 940605)
chłopaki mimo wszystko wiem że ich nie nawiedzimy ale cieszmy się przynajmniej z tych punktów do rankingu

Co to za punkty dzisiaj Lech nam dodał do tabelki jak w regulaminowym czasie bramki nie strzelili.

rasel1906 21.07.2010 22:17

Lech Poznan druzyna mistrza Polski po heroicznym boju, gryzieniu trawy, serii rzutow karnych, bohaterskiej postawie bramkarza, grajac bez napastnikow wyeliminowala triumfatora ostatnich rozgrywek...naszpikowana gwiazdami wielka druzyne ... INTERNAZIONALE....BAKU...zwyciezce ligi Azerskiej:D:D

szprotson 21.07.2010 22:18

http://www.weszlo.com/news/5264

:) dla rozluźnienia

wwf 21.07.2010 22:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wonski_eNHa (Post 940608)
DO TYCH CO KIBICUJĄ POZnan* w pucharach europejskich:

Zejdźcie na ziemię. Jeżeli "oni" będą grać jakimś mega-giga fartem w LM to Wisła przez dłuższy czas jak i inne polskie kluby będą finansowo, a co za tym idzie piłkarsko za FC POZnan* kilka lat do tyłu. Jeżeli wytryśnie pyrom ta gigantyczna kasa jak na polskie warunki z LM to balon w mediach i całym piłkarsko nie zorientowanym świecie będzie pompowany 100X bardziej niż w tym roku.

Jedynym słusznym klubem, który ma - i zagra, w lidze mistrzów w nowożytnej erze będzie WISŁA KRAKÓW.
Na szczęście LM kuchenką nie grozi w tym roku, więc armagedon nas nie czeka. :]

A to dlaczego mam być zawistny i życzyć im jak najgorzej.

Pieniądze niczego nie znaczą. Teraz mieli 5 milionów euro i kogo kupili. I nagle myślisz że będą mieli 7 milionów i zrobią świetne interesy.
Można zagrać w LM żle wydać zarobione pieniądze i będzie po sukcesie.

Niedawno kluby Rumunskie grały w LM, póżniej nakupiły szrou za dużą kasę - Golański, Grzzelak - i gdzie dzis są.

Pancratius 21.07.2010 22:19

Lech ma od mnie zajebi*** okejke. Teraz liczę na dobry kurs u bukmachera na Pragę w okolicach 1.70...Przynajmniej szukam pozytywów ;)

mr_kwolf 21.07.2010 22:19

Najgorszy możliwy wynik. Ten wynik może spowodować że Rutkowski się ocknie z tego trasnferowego letargu i sypnie groszem byle szybko wzmocnić zespół. Już lepszym byłbym łatwy awans Lecha co tylko potwierdziłoby słuszną drogą obraną przez właścicieli Lecha.

ślimak 21.07.2010 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zwitter (Post 940542)
Bardzo dobrze. Lecha nie lubię, ale w pucharach jestem za polskimi drużynami.

Są 2 możliwości:
Albo za rok będziesz płakał na tym forum, że Lech wydał 5 mln Euro na transfery a Wisła ściąga darmowych kopaczy z Bałkanów.
Albo będziesz junior memberem na forum http://forum.wiaralecha.pl/

vip2008 21.07.2010 22:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 940615)
Co to za punkty dzisiaj Lech nam dodał do tabelki jak w regulaminowym czasie bramki nie strzelili.

a ja myslałem ze to się liczy jako całość:P

couch 21.07.2010 22:21

Oj ciężko będzie miała Amica ze Spartą. Arboleda i Stilić kontuzjowani. Może Tshibamba troche poszarpie

irman 21.07.2010 22:21

Żebyśmy za 2 tygodnie po Azerach nie płakali:). Pod warunkiem oczywiście, że jutro klepniemy awans.

Mecze z Interem to kompromitacja Amicy. Prawdę mówiąc nie sądzę jednak żeby Sparta się po nich przejechała. Forma Amicy będzie pewnie szła w górę i najpewniej Czesi awansują po w miarę wyrównanych meczach. Czego oczywiście im z całego serca życzę:).

DJ Hazel 21.07.2010 22:21

Jestem zawiedziony.Gdzieś mam te punkty niby dla Polskiej piłki.Co nam z tego że kiedyś byśmy mogli mieć tam 10 miejsce i 2 miejsca w LM jak równie dobrze mógłby tam grać jakiś Ruch itd. Sami musimy pracować na własne konto.Nie potrafię darzyć sympatią wroga...Zwłaszcza który rok temu o podobnej porze drwił z nas i naszej porażki z Levadią!Z taką grą to Sparta ich zje.Śmiali się z naszej polityki transferowej tymczasem po oddaniu Lewandowskiego praktycznie się nie wzmocnili.Grać na własnym stadionie bez napastnika to absurd.A kibice "najlepsi w Polsce" gwiżdżący na własnych piłkarzy bezcenne.Miałem nadzieję że ten pompowany balonik wreszcie pęknie...Cóż zaczekajmy tydzień...; )

Devonisch 21.07.2010 22:22

Cytat:

chłopaki mimo wszystko wiem że ich nie nawiedzimy ale cieszmy się przynajmniej z tych punktów do rankingu

Poki co liczy im się przegrany mecz a nie awans. Wiec za dzisiejszy mecz mimo awansu mają dodane tyle punktów ile sam znaczy ten klub - czyli ZERO

vip2008 21.07.2010 22:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez irman (Post 940630)
Żebyśmy za 2 tygodnie po Azerach nie płakali:). Pod warunkiem oczywiście, że jutro klepniemy awans.

Mecze z Interem to kompromitacja Amicy. Prawdę mówiąc nie sądzę jednak żeby Sparta się po nich przejechała. Forma Amicy będzie pewnie szła w górę i najpewniej Czesi awansują po w miarę wyrównanych meczach. Czego oczywiście im z całego serca życzę:).

dobrze piszesz oby te azerki za dwa tygodnie nie narobily nam strachu co dzisiaj POZnaniokom ziemniokom...

szprotson 21.07.2010 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 940632)
Poki co liczy im się przegrany mecz a nie awans. Wiec za dzisiejszy mecz mimo awansu mają dodane tyle punktów ile sam znaczy ten klub - czyli ZERO

Wiec wszyscy co sie cieszycie z punktów. Widzicie jaki ten Lech jest chu***y ? Nawet kuźwa punktów nie dostaną.
I jak można im kibicować? Amica POZnań*

szlaQ 21.07.2010 22:26

Cytat:

Jak umrę to przysięgam !!! że będę ich co noc nawiedzał i straszył śpiewając im Wiślackie przyśpiewki !!!

Mam nadzieje że Nasi piłkarze też to oglądali i jutro będzie izi 3-0 ...

PS. na weszło już ładnie dzisiejszy "sukces" Leszka podsumowali

rw88 21.07.2010 22:27

Powiem Wam tyle - nasza piłka to taki jeden WIELKI paradoks, że nie zdziwię się, jak najsłabsza piłkarsko ekipa w ostatnich 10-ciu latach czyli Lech wejdzie w tym roku do tej LM. U nas niczego nie można wykluczyć.

BRTS39 21.07.2010 22:27

Stało sie najlepiej. Lech sie skompromitował na oczach połowy Europy. Pokazał że mistrza w tym roku nie bedzie, chyba ze w przyszlym w 1 lidze. I polski zespół z LM rozegra jeszcze 4 spotkania i może uciułaja jakiś punkt.

Buziek_LG 21.07.2010 22:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 940620)

Pieniądze niczego nie znaczą. Teraz mieli 5 milionów euro i kogo kupili. I nagle myślisz że będą mieli 7 milionów i zrobią świetne interesy.

Niedawno kluby Rumunskie grały w LM, póżniej nakupiły szrou za dużą kasę - Golański, Grzzelak - i gdzie dzis są.

Nie dostrzegasz różnicy w pieniądzach. Pieniądze za Lewandowskiego to zysk wypracowany przez klub, pieniądze z LM w dodatku troszkę więcej niż 7 mln to bonus do zwykłej działalności. Jako takie nikt(jeśli nie ma na*******one we łbie) ich nie schowa pod poduszkę na lepsze czasy tylko zainwestuje w drużynę tak by za rok znów taka kasa przyszła.

Wojtas 21.07.2010 22:27

Mecz dla Kuchennych z gatunku tych ze trzeba sie pózniej po nim czerwienic .Ze wstydu

Pilka jednak dzis tak sie wyrównała ze nie widac kto dzis walczył o LM ,majac spory budzet .

Bez Lewandowskiego POZnan traci 60-70% ,bo on praktycznie pakowal wszytko co mu Peszko wystawił
dzis tego juz nie ma to i juz gra inna

zobaczymy jak zagraja ze Spartą ale to raczej Czesi sa faworytem.

pikey 21.07.2010 22:28

Dla wyjaśnienia- cała ta akcja promocyjna to:

POZnan*

*Miasto know-how

Genialne jak cała ta Amica

wisl@k_TS 21.07.2010 22:29

Oby tylko Sparta nie zlekceważyła Amiki, bo jak to ktoś napisał mecz meczowi nierówny...

wonski_eNHa 21.07.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wwf (Post 940620)

Nie mówię żebyś był zawistny tylko żeby nie życzyć im dobrze. :] Nie życzę im źle ale też Wiślę źle nie życzę. Poprostu nie mam ochoty wysłuchiwać z lewej i z prawej jaki to POZnan* jest wspaniały, jacy kibice, jaki stadion, a gra niczym Barcy.
A tak będzie jeżeli jakimś cudem awansują do LM. Sam wiesz i inni też widzą że na mistrzostwa nie wygrali tylko my przegraliśmy. Jeżeli będą grali super piłkę to ok, ale nie grają więc... niech dadzą sobie spokój.

Za to nie będę miał nic przeciwko Amice POZnan* w dwumeczu z Wisłą po wyjściu z grupy Pucharu Europa.

mr_kwolf 21.07.2010 22:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 940639)
Nie dostrzegasz różnicy w pieniądzach. Pieniądze za Lewandowskiego to zysk wypracowany przez klub, pieniądze z LM w dodatku troszkę więcej niż 7 mln to bonus do zwykłej działalności. Jako takie nikt(jeśli nie ma na*******one we łbie) ich nie schowa pod poduszkę na lepsze czasy tylko zainwestuje w drużynę tak by za rok znów taka kasa przyszła.

Ja też nie dostrzegam. Jaki zysk wypracowany przez klub. A kasa z LM to niby nie zysk wypracowany przez klub? I to i to trafia się niezwykle rzadko i nie można tego wpisywać do budżetu. Dla mnie to jeden pieron i też nie widzę żadnej różnicy.

"Jako takie nikt(jeśli nie ma na*******one we łbie) ich nie schowa pod poduszkę na lepsze czasy tylko zainwestuje w drużynę tak by za rok znów taka kasa przyszła. " - to zdanie jak ulał pasuje do kasy za Lewandowskiego. Znaczy należy te pare milionów zainwestować w młodych graczy żeby znowu móc jakiegoś sprzedać z zyskiem.

For_FuN_ 21.07.2010 22:30

A jutro moga byc jeszcze wieksze jaja, bo Ruch gra z amatorami z Malty. Po pierwszym meczu mozna jednoznacznie powiedziec, ze obie druzyny sa na podobnym poziomie, wiec bedzie ciekawie ;].

P.S - babramy sie we wlasnym bagienku.

Chesteroski 21.07.2010 22:30

Jak sobie przypomnę jak Widzew pojechał do Baku i przywiózł 2-0 to u siebie rozklepał Neftczi 8-0, a teraz polski klub nie jest w stanie w regulaminowym czasie roztrzygnąć meczu z Azerami, ba nawet w dogrywce... Nie do wiary jak nisko upadliśmy, jeśli komuś wydawało się że Levadia to był wypadek przy pracy, to chyba już jasne jak słońce, nie był!!!

A najśmieszniejsze jest to, że im więcej się pieniędzy ładuje w polski futbol to tym gorsze rezultaty to przynosi...

Jeśli się jeszcze nie boicie o to co spotka naszą Wisełkę w Azerbejdżanie, to czas najwyższy byście zaczęli...

jasnyGwint 21.07.2010 22:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pbciderek (Post 940601)
fart tych s****ysynów się chyba nie skończy...

może to szczeniackie ale to samo mi sie ciśnie na usta... :-/

życze im, aby przeszli Sparte, potem trafili na cos łatwego w 4tej rundzie i żeby ich w 94 minucie rewanżowego spotkania przekręcił sędzia (jak Wisłę z PAO)

Buziek_LG 21.07.2010 22:32

Sęk w tym kwolf że Lewandowski przy obecnym systemie szkolenia nie zdarzy się w ciągu najbliższych 3-6 lat, a awans do fazy LM przy obecnych przepisach wcale nie jest nieosiągalny. Ot różnica

RAFi89 21.07.2010 22:32

Chyba za bardzo przeżywacie te spotkania Lecha w el.LM. Ja rozumiem że im kibicujecie ale postów więcej niż przy naszych spotkaniach.

Natomiast co do Lecha to chyba za bardzo większość wciąż żyje Lechem za kadencji Smudy. Obecnie jest to Lech który ledwie wywalczył mistrzostwo w słabej polskiej lidze (może bardziej Wisła je oddała, czyli odwrotnie niż sezon wcześniej). Do tego dochodzi kolejny polski nie wiem Ferguson czy Wenger na ławce trenerskiej i efekt gotowy.
Zarząd Lecha też do bystrych nie należy skoro liczy że zespół który zdobył mistrzostwo polski nie potrzebuje wzmocnień na LM. Niczego nie nauczyli się choćby bo błędach Wisły, a przyznam szczerze sądziłem że Lech poważnie wzmocni się przed LM.

Dodatkowo nie można powiedzieć że Azerowie mocno szczęśliwie doprowadzili do dogrywki, grali jak równy z równym w dwumeczu i to tak naprawdę pokazuje gdzie jesteśmy.

mitmichael 21.07.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez vip2008 (Post 940627)
a ja myslałem ze to się liczy jako całość:P

To miał byc zart :P

spartan 21.07.2010 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kordel_Walker (Post 940614)
Wynik niestety najgorszy z możliwych z tego względu, że teraz Sparta pomyśli, że gra z ogórkami, którzy męczyli się z jakimiś leszczami i najzwyczajniej w świecie ich zlekceważą i w tym niestety upatruję szansę Kuchennych.
Jak to teraz liczy się do rankingu? Policzą jako remis czy zwycięstwo Amiki?

Sparta pomna doświadczenie inauguracyjnej kolejki w czeskiej lidze, gdy przegrała z beniaminkiem z Hradca Kralove na pewno ich nie zlekceważy. Na szczęście opamiętanie przyszło chyba we właściwym momencie i nalezy zapomnieć, że ubiegłym sezonie prażanie nie przegrali 33 meczy z rzędu. Mój niepokój budzi jednak to, że Sparta to już nie jest ten sam klub i tak samo silna kadra jaka pamięta się w u nas w kraju z przed lat.
Liga czeska, tak samo jak nasza, dramatycznie obniżyła poziom i na dzień dzisiejszy mimo wszystko z obawą podchodzę do tego dwumeczu. Szansę oceniałbym 60/40 na korzyść Czechów.
Kiedyś się jednak musi skończyć limit szczęścia pyr i nawet jeśli przejdą Spartę to może wreszcie dobrze wylosują. Dobrze czyli kogoś kto ich puknie dwa razy po 3-0....

wwf 21.07.2010 22:35

A kiedyś Hutnik też wysoko pojechał Azerów jak grał w pucharze UEFA.

Najlepiej sytuację podsumował WESZŁO że Nowak z Bełchatowa jest najlepszym przykładem tego jak jest teraz w piłce.
Kiedyś napastników dobrych w lidze było wielu, a dziś 1 lub 2 dobrych, którzy w 1998 roku siedzieli by na ławce.

mr_kwolf 21.07.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Buziek_LG (Post 940652)
Sęk w tym kwolf że Lewandowski przy obecnym systemie szkolenia nie zdarzy się w ciągu najbliższych 3-6 lat, a awans do fazy LM przy obecnych przepisach wcale nie jest nieosiągalny. Ot różnica

Tiaaa, Żurawski odszedł i to samo słyszałem, Błaszczu też, Lewy to samo. Ponadto skoro uważasz że mamy taki słaby system szkolenia to jak możliwe żebyśmy awansowali do LM? Ściągając zagranicznych kopaczy? Takich też można sprzedać za duże kwoty.

Dalej utrzymuje swoje zdanie, że to żadna różnica.

Devonisch 21.07.2010 22:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Chesteroski (Post 940649)
Jak sobie przypomnę jak Widzew pojechał do Baku i przywiózł 2-0 to u siebie rozklepał Neftczi 8-0, a teraz polski klub nie jest w stanie w regulaminowym czasie roztrzygnąć meczu z Azerami, ba nawet w dogrywce... Nie do wiary jak nisko upadliśmy, jeśli komuś wydawało się że Levadia to był wypadek przy pracy, to chyba już jasne jak słońce, nie był!!!

A najśmieszniejsze jest to, że im więcej się pieniędzy ładuje w polski futbol to tym gorsze rezultaty to przynosi...

Jeśli się jeszcze nie boicie o to co spotka naszą Wisełkę w Azerbejdżanie, to czas najwyższy byście zaczęli...

Jak sobię przypomnę, że w 1996 Hutnik grał z Baku i im wdziabał DZIEWIĘĆ do jaja........ !!
A teraz słyszę Filipiaka jak pier****i, że wynagrodzenia piłkarzy w lidze polskiej zrównały się z ligą holenderską i że jest to dobry prognostyk. Nóż się sam w kieszeni otwiera.

qchar90 21.07.2010 22:36

mam pytanie kiedy są mecze trzeciej rundy eliminacji do Ligi Mistrzów?
a na Lechu to jeszcze Tschibambe moga przeklinac, pamietam z wiosny jakie on sety pieprzyl.
I ciekawe czy Stilic,Arboleda i Brandowski sie wylecza na Prage. Bo bez nich to male szanse maja.

rw88 21.07.2010 22:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 940662)
Jak sobię przypomnę, że w 1996 Hutnik pojechał do Baku i im wdziabał DZIEWIĘĆ do jaja........ !!

Wiadomo co dziś zrobił Lech ale też nie przesadzajmy - czasy jak Azerowie dostają po 8-0 z KIMKOLWIEK w pucharach dawno minęły i nie ma to nic wspólnego z poziomem naszej piłki. To nie nasza piłka jest słabSZa, to inne kraje robią postęp kiedy my stoimy. Nie rozumiem czemu wasze głowy nie mogą pojąć, że takie kraje jak Azerbejdżan czy Cypr są w stanie zrobić postęp, wytłumaczcie mi, dlaczego? To tak gwoli ścisłości. Faktem jest, że Mistrz Polski nie powinien mieć problemów z osiągnięciem wyniku z takimi drużynami w stylu 1-0 na wyjeździe i 2-0 u siebie, to powinno przyjść w dalszym ciągu spokojnie i łatwo.

vip2008 21.07.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 940655)
To miał byc zart :P

oczywiscie:):P:P:P:P:P

SĘDZIA ZGRED 21.07.2010 22:39

Ale mówiąc poważnie tu się nie ma z czego cieszyć , polska piłka to jedno wielkie guwno, do tego doszło żeby się Azerów obawiać, no masakra jeszcze troche i będziemy dostawali w tyłki od Liechtensteinu i Luxemburga bo Wyspy Owcze będą za mocna na nas i Malta. Ja pierdziele normalnie dramat jak na to wszystko patrze... Potrzeba nam zagranicznych trenerów i to od zaraz, z inną mentalnością i wiedzą szkoleniową... bo nas szkoleniowcy to równe dno co piłkarze.

szprotson 21.07.2010 22:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Devonisch (Post 940662)
Jak sobię przypomnę, że w 1996 Hutnik pojechał do Baku i im wdziabał DZIEWIĘĆ do jaja........ !!
A teraz słyszę Filipiaka jak *******i, że wynagrodzenia piłkarzy w lidze polskiej zrównały się z ligą holenderską i że jest to dobry prognostyk. Nóż się sam w kieszeni otwiera.

tylko że Polska piłka stanęła na 96` a reszta normalnie 2010.
Tak to jest jak sie takiemu byle bucowi daje 200.000 rocznie za przychodzenie na treningi

Kosa93 21.07.2010 22:40

Balonik pęknie, o to mogę być spokojny. Dostaną od Sparty 5 na dzień dobry i już. btw. Kołtoń miażdzy...

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:57.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl