![]() |
Na oficjalnej jest filmik z gierki wewnętrznej miedzy żółtymi a czerwonymi - w którym świetnie się zaprezentowało kilku młodych piłkarzy. Ma tos moze jakieś iunformacje o składach na tą gierkę ??
Czy mi się wydaje czy w Czerwonych grał m. in. Bunoza i Biton ? |
Prosze tutaj masz sklady
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...a_na_treningu/ |
Żółci – Czerwoni 6:0 (3:0)
1:0 Chrapek 2:0 Diaz 3:0 Jirsak 4:0 Szewczyk 5:0 Zając 6:0 Nunez Składy (I połowa): Żółci: Kocoń – Stanek, Jovanović, Bunoza, Diaz – Boguski, Jirsak, Garguła, Nunez, Chrapek – Biton Czerwoni: Kurto – Arian, Kowalski, Czekaj, Litewka – Michalski, Brud, Masiuda, Szewczyk, Pułka – Karłowicz Składy (II połowa): Żółci: Kurto – Stanek, Jovanović, Bunoza, Diaz – Michalski, Jirsak, Szewczyk, Nunez, Pułka – Karłowicz Czerwoni: Kocoń – Arian, Kowalski, Czekaj, Litewka – Boguski, Garguła, Masiuda, Brud, Chrapek – Biton Grali również: Termanowski, Zając, Czapa, Uryga, Piwowarczyk |
trener testował rezerwowych i zobaczył Diaza, Jirsaka i Nuneza. Moze oni w rewanzu zagraja.
|
Nawet po takim skrócie , widać jak wielka różnica w grze do przodu jest pomiędzy Nunezem czy Jirsakiem , a np Wilkiem grającym na tej samej pozycji . Nie wiem czy w meczu ze Skonto Wilk się za bardzo spiął czy go tak trener ustawił , ale nie możemy tak grać na dłuższą mete .
Tak jak się można było spodziewać , tacy piłkarze jak Chrapek gdy mają obok siebie partnerów z pierwszej drużyny to nie wogóle nie odstaje od nich poziomem . Chrapek jeśli chodzi o wyszkolenie techniczne to jak najbardziej piłkarz na ekstraklase . Nie wiem jak się sprawuje taktycznie czy kondycyjnie , ale nie powinien wyglądać źle . Fajną bramkę ustrzelił świeżo upieczony Wiślak - Zając . Świetny debiut w drużynie . |
Mam po obejrzeniu skrótu pozytywne odczucia co do gry Nuneza- posłał kilka fajnych piłek + bramka. Ciekawe czy ze Skonto będzie mniej defensywne ustawienie w środku pomocy. W Rydze brakowało kreatywności w linii pomocy- tylko podanie do Meliksona i niech coś zrobi.
|
Cytat:
Naprawde jest trudno o kreatywność jeżeli druzyna przeciwna ustawia się w 9 osób na 25 metrze i kasuje wszystko albo faulem albo wybiciem w aut. Kreatywność może być wykorzystywana wtedy gdy wychodzimy z kontry badz przeciwnik podchodzi pod Nas wysoko. A jak masz taki mur to gdzie kreatywność ? Po za tym, po dłuższych obserwacjach wypowiedziach i zachowaniu Roberto, imho on chciał po prostu wywieźć wynik. Pal licho grę i styl w jakże początkowej fazie rywalizacji o której nikt za 2 tygodnie nie będzie pamiętał. Masa podań naszego bloku defensywnego była po to by wywabić pomocników Skonto dzięki czemu mielibyśmy możliwość gry z uzyciem kreatywności np. Meliksona, a że chłopaki ze Skonto nie wychodzili to wyglądało to jak bicie głową w mur. Mecz porównałbym do spotkań przeciwko Arce Gdynia która to grała antyfutbol i jej obecnośc na boisku to tylko przeszkadzanie. Zresztą, pamiętny mecz w LM gdzie Inter postawił autobus i najbardziej kreatywni piłkarze na świecie nie mieli pomysłu na grę. |
Cytat:
|
szprotson Melikson z Ilievem parę razy ten mur nadkruszyli. Dla mnie brakowało jeszcze jednego piłkarza z pomocy, który by się pod te ataki podłączył ( Małecki miał ewidentnie zły dzień). Oczywiście liczy się wynik i tutaj nie wymagam fajerwerków w 2 rundzie eliminacji, wolę żeby forma przyszła na kluczowe mecze. Wynik z Rygi ustawia nas jednak w bardzo korzystnej sytuacji i myślę, że w Krakowie w pomocy można by wypróbować obok Meliksona np. Nuneza.
Skład z Wilkiem i Sobolem razem może sprawdzić się na wyjeździe z Litexem. |
Ja bym się tutaj zgodził ze szprotsonem. Gra przeciwko "Ikarusowi" w polu karnym to na prawdę najwyższy poziom wtajemniczenia piłkarskiego, osiągalny dla najlepszych. My do nich nie należymy, więc ja osobiście nie płakałbym nad stylem, w jakim wygraliśmy spotkanie.
Klepanie piłki na własnej połowie to najczęściej nie przejaw braku pomysłu i kreatywności jak sugerują niektórzy dziennikarze (choćby w weszlo.com), ale jeden z elementów taktyki - jak wspomniał wyżej szprotson, chodzi o sprowokowanie wyjścia piłkarzy drużyny przeciwnej nieco wyżej i otworzenia się. Przynajmniej ja to tak postrzegam, będąc piłkarskim laikiem, rzecz jasna. |
naprawdę sporo o Wiśle dziś w Małopolska.TV. Postarali się - 3 relacje filmowe, nieźle. Wywiad z trenerem i Gervasio o Litexie i prezentacja chłopaków. http://www.malopolskatv.pl
|
Cytat:
|
Który to tak niemiłosiernie partolił sytuacje sam na sam w tym sparingu? Biton zepsuł bodaj jedną. Nunez książkowo to skończył.
|
Cytat:
Chyba w głowie Maaskanta za bardzo siedzi obawa o grę naszej defensywy, że ją wzmacnia. Odnoszę wrażenie (być może mylne), że sam Maaskant nie jest pewien naszych defensorów... |
Cytat:
|
Myślę że Sobol z Wilkiem wyjdą w "11", a gdy Wisła strzeli bramkę, może w drugiej połowie Maaskant ściągnie jednego z nich i da szansę Jirsakowi lub Gargule.
|
Cytat:
Ten Karlowicz to ten mlody z Olsztyna? My z nim podpisalismy kontrakt czy on jest na testach? Info o pozyskaniu chociazby Zajaca bylo a o Karlowiczu oficjalna nic nie pisze wiec chyba poki co testy... Co do tej gierki to Nunez mi sie podobal. Calkiem aktywny, potrafil szarpnac a w pierwszej polowie to chyba on tak ladne uderzyl z wolnego kiedy Kurto z trudem wyciagnal. No i bramka w ladnym stylu, nie walil na pale tylko na spokoju podcinka. |
Podobno podpisał
http://sport.wm.pl/59586,Piotr-Karlo...la-Krakow.html |
Cytat:
|
Cytat:
A czemu straciłem. Rozumiem że przeciwnik zagadka, można było tak zespół ustawił ale po kwadransie wszystko już było jasne.10 na własnej połowie i wybijanie piłek Tak jak pisałeś wcześniej, ciężko coś takiego sforsować jak jest dobrze rozkminione a strona atakująca(w tym wypadku my) do wirtuozów nie należy Tylko pytanie jest inne - jak to rozbić gdy często taktyka wyglądała 6-3-1. 4 obrońców często podchodzących tylko do linii środkowej 2 DM kompletnie nie czujących gry w ofensywie 1 Genkov snujący się na szpicy otoczony przez tabun tubylców - właściwie 3 pod grą w tym jeden rozgrywający, mający na prawdę zajebisty przegląd pola, tylko co z tego jak warianty ma albo do Ilieva albo do Małego , bądź krótkie nic nie dające piłeczki do Wilka lub Sobola Raz Lamey poszedł, zrobiło się miejsce - podanie , dośrodkowanie i co prawda samobój ale wymuszony. Jak do tego patrze na te ciągłe dośrodkowania do nikogo, bo zawsze tam tylko sam Genkov to ja się nie dziwię że nic z tego nie wynika. Nie da się rozbić zespołu broniącego w 9+ bramkarz , grając de facto 4 na ich połowie , tego nawet Barca nie zrobi Jak dla mnie Lamey z Paljiciem nie powinni w ogóle schodzić z połowy przeciwnika, często zastępować Ilieva i Małego - wtedy robi się przewaga - dodatkowych 2 zawodników i nowe możliwości. Ja rozumiem ostrożność ale ....a mać nie z takimi pionkami, bo jak można było mieć przed meczem wątpliwości to już w trakcie żadnych Pomijam już prawie cały mecz na dwóch DM oraz to że ruszyli się grając w 10 a u nas nagle taki chaos jakbyśmy to my grali w 10 a przeciwnikiem był co najmniej mistrz Rumunii a nie Łotwy. Dlatego kiepsko to widzę - gramy strasznie statycznie a obrona sypie się jak ktoś mocniej tupnie Dlatego Litex będzie bardzo dobrym testerem dla nas - nie są to mocarze ale wygląda że są w dobrej formie i lubią atakować.Tu wyjdzie prawdziwa nasza siła bądź bezsilność. |
Cytat:
Dla mnie wystawienie tego zawodnika, będzie równoznaczne z wyjściem w "10" . Drugim efektem wystawienia tego "ofensywnego" składu, będzie to, że zaczniemy przegrywać pojedynki w środku pola, a przy naszej dziurawej obronie szybko może się skończyć golem i nerwówką. |
filmik 2:30 Guła zrobił taki rajd? Nie odkłada nogi? Czyżby wracał do formy?
|
Cytat:
Jeśli już 2 DM to boki obrony muszą być ultra ofensywne a na to się nie zanosi Inaczej będą problemy bo Małym,Ilievem , Meliksonem i Genkovem na szpicy to my szału w ofensywie robić nie będziemy. Będzie tak jak zazwyczaj - do połowy podanka a potem to już bardziej liczenie że jeden drugi czy trzeci przejdzie 2 zwodem. |
Cytat:
|
Guła zdecydowanie wraca do formy. Widać to z filmików ze sparingów, widać to na filmiku z gierki. Oby to nie była tylko forma sparingowo-treningowa... :/
|
Ktoś wie kto zrobił rajd z 3:20 - również fajna akcja i niezły - choć niecelny strzał.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Moim zdaniem, Jovanović idealnie wpasowałby się na prawą obronę... chociaż wiadomo, nie ja jestem trenerem :)
|
Św. Mikołaj. Ja myślę że kto bedzie grał na prawej obronie zależy od taktyki. Czy będziemy grać bardziej ofensywnie (Jovanovic) czy defensywnie na wyjezdzie (Lamey). Przecież trener chciał dobierać skład pod przeciwnika stąd tak szeroka kadra.
|
Cytat:
|
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7267397587.jpgprzecież to Dudu a nie Jovanović... ludzie patrzcie uwaznie a nie piszcie farmazonów to jest Jovanovic.... niebieskie korki... i tatuaże http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...7267404112.jpg |
Cytat:
to ani Dudu , ani Marko tylko Garguła - dziękuję |
Cytat:
Matko Boska... Widzisz subtelną różnicę między 2:30 a 3:20?? |
Cytat:
|
Melikson - Iliev to bedzie takie małe ligowe zabojstwo :D
|
Cytat:
przyglądałem sie bardzo uważnie - są tatuaże i zupełnie nie przypomina on Bitona. Jednyna opcja innat że to jest jakiś z Młodych Wiślaków bardzo do Jovanovicia podobny ... Edit: Pablo czy jest jakiś powód dzięki któremu twój post nie powinien zostać usunięty, albo zeby nie powiedzieć jak Tomaszewski wyp***** dyscyplinarnie ? |
To napewno jest Ruud Van Nisterloy
|
Cytat:
Podzielam opinię użytkownika "najm", który napisał o grze ofensywnej z Jovanoviciem bądź defensywnej z Lameyem. Szeroka kadra to wielki plus na ten sezon :) |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl