Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Robert Maaskant byłym trenerem Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7560)

TS Girl 02.12.2010 14:13

Meczyk z Arką odwołany, więc przezimujemy ligę na pozycji wicelidera, ze stratą ledwie trzech punktów do Jagielloni. Po koślawym początku Holendra w Wiśle mamy satysfakcjonującą lokatę. Jest tak, jak sobie tutaj niektórzy tu planowali - dobić do końca rundy z niewielką stratą do lidera i wszystkie siły na wiosnę. To jest właśnie ten moment... do pracy!

domin_czyzyny 03.12.2010 10:49

widzieliście naszego treneira na sesji zdjęciowej ? jak nie to link poniżej:

http://www.gazetakrakowska.pl/sport/...id,t,z,no.html

śmieszek i luzak z niego niezły. Podziwiam go za ten rower w zimie, prawdziwa S-klasa ;-)

Oby mu tutaj się udało ... to wtedy wszyscy będą zadowoleni.

joshi 04.12.2010 11:47

cały artykuł jest bardzo fajny, Maaskant potwierdza to co myślałem o Holendrach - jest otwarty, ciekawy świata i pełen luzu.

Żmijka 10.12.2010 23:25

http://www.fakt.pl/Maaskant-kibucje-...y,90013,1.html

Taki zart, he? Faktowa paplanina?

rafalek 10.12.2010 23:46

Tytuł sam mówi za siebie - on kiBUcuje...czyli ma ich głęboko w dupie, jak powinien każdy Wiślak

brylant17 10.12.2010 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka (Post 1024162)

Mnie już nic zaskoczy onet.pl pisał, że Fabiański w meczu z Partizanem obronił karnego:pobity: ciekawe co jeszcze wmyślą?Pamiętam jak Robert mówił o uczeniu się języka Polskiego? bodajże to, że nie należy wierzyć Polskim gazetom? może się mylę lub to było po "rozpoznaniu terenu: nie pamiętam :P

zajacek 11.12.2010 00:04

Ech, pokrętna ta moja logika, ale ja też jednak trochę im kibucuję ;) Bo pasy mają na wiosnę Legię, Jagiellonię, Koronę u siebie ( i Lecha i Polonię Wwa na dodatek). Jeśliby się całkiem rozlecieli, to ubywa jedna drużyna do odbierania punktów przeciwnikom. Idealne rozwiązanie, to pasy ogrywają Jagę w przedostatniej kolejce - oddają nam to, co zabrali rok temu, po czym mimo wszystko lecą, he, he

Być może Maaskant z podobnych pobudek ?

Mixu 11.12.2010 06:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Żmijka

Oho, SKWK już ostrzy noże :lol:

bearex 11.12.2010 09:51

Gdzieś był urywek jego wypowiedzi i chodziło o to że chciałby żeby pasy zostały, bo derby to wspaniała rzecz, widowisko dla kibiców i ogólnie duże emocje i zawsze to ciekawiej gdy walczą ze sobą 2 drużyny z jednego miasta.

dj_ibutti 11.12.2010 11:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1024195)

Odp...erswaduj się od SKWK kolego. Bo ja tu związku nie widzę.

tofik 11.12.2010 11:16

Widzi łatwe 6 punktów co sezon więc chce żeby zostali :)

JrQ- 11.12.2010 12:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1024216)

Niedługo jak jakiś geniusz z SKWK znów nabazgra coś na Maaskanta to zobaczysz...

pawelwislak 11.12.2010 12:04

No niestety też obawiam się że zaraz się pojawi jakaś ciekawa publikacja w stylu "Nasz trener zdrajcom" albo coś w ten deseń, takie realia niestety.

dj_ibutti 11.12.2010 12:18

A ja po raz kolejny piszę: to było zdanie Roberta S., nie SKWK. R.S. był pod tym tekstem podpisany i to była jego opinia. Łączenie jej z całym SKWK jest idiotyczne.

fialo 11.12.2010 12:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelwislak (Post 1024231)
No niestety też obawiam się że zaraz się pojawi jakaś ciekawa publikacja w stylu "Nasz trener zdrajcom" albo coś w ten deseń, takie realia niestety.

Mimo wszystko uważam, że artykuł pod takim tytułem się nie ukaże :lol:

Nienawiść niektórych do SKWK jest przerażajaca.

E. Zrobilibyście dla Wisły chociaż 1/100 tego co ludzie z SKWK, to mielibyście prawo krytykować ich działania.

pawelwislak 11.12.2010 13:18

Okey zrzucę to na moją dysleksję. Z mojej strony to nie nienawiść wręcz przeciwnie bardzo szanuję ludzi z SKWK doceniam to co robią, ale kilkoma zbędnymi publikacjami nastawili mnie trochę sceptycznie do swojej działalności. Nie przeczę że każdy ma prawdo do wyrażania swojego zdania, jednak czasem taka organizacja powinna się zastanowić czy jakimś artykułem, czy komentarzem nie zaczyna budować murów między kibicami. A przecież nie o to chodzi żeby dzielić tylko żeby łączyć wszystkich Wiślaków. I tak jak mówię nie krytykuję tylko po prostu czasem mogli by się powstrzymać od w mojej opinii bezsensownych wywodów które nikomu nie są potrzebne. Bo spięcia które następują po takich publikacjach zamiast nastawiać pozytywnie do SKWK nastawiają zdecydowanie na nie. I jest to nie tylko moje zdanie ależ też moich znajomych z których wielu podziękowało tym samym SKWK, i nie chcą się już z nimi utożsamiać/zadawać/itd,itd. SKWK staje się przez to persona non grata w niektórych kręgach.

s1mone 11.12.2010 13:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 1024243)
Nienawiść niektórych do SKWK jest przerażajaca.

To nie ma nic wspólnego z nienawiścią, raczej z realną oceną tego do czego SKWK (lub też jak niektórzy wolą osoby piszące na stronie SKWK) są zdolne.

Po tym, jak Maskaant nieznający realiów polskiej piłki powiedział coś na deseń, że 'jeżeli kibice robili burdy to powinni zostać ukarani' - czyli coś co powiedziałby każdy trener sprowadzony z zagranicy przychodząc do polskiej ligi - wypowiedź zostaje w chamski i prosty sposób przekręcona (mała zamiana słowa 'jeżeli' na słowo 'skoro'*). Po czym następuję długi spowity jadem tekst w kierunku naszego trenera, żeby się od.......ił i wiedział, gdzie jego miejsce.

Jak dla mnie to było wręcz żałosne i dlatego też uważam, że wyżej proponowany artykuł jak najbardziej jest możliwy.

* piszę z pamięci, sorki jeśli to nie są dokładnie te słowa, jednak kontekst ten sam.

willow 11.12.2010 13:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1024236)
A ja po raz kolejny piszę: to było zdanie Roberta S., nie SKWK. R.S. był pod tym tekstem podpisany i to była jego opinia. Łączenie jej z całym SKWK jest idiotyczne.

Idiotyczne to jest pisanie własnych, prywatnych opinii na stronie stowarzyszenia. Jeśli Robert lub ktokolwiek inny chce się podzielić że światem swoimi przemyśleniami, niech sobie założy bloga. Wtedy nikt go nie będzie łączył ze stowarzyszeniem.

Tyle w temacie

bonawentura 11.12.2010 14:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1024266)
Idiotyczne to jest pisanie własnych, prywatnych opinii na stronie stowarzyszenia. Jeśli Robert lub ktokolwiek inny chce się podzielić że światem swoimi przemyśleniami, niech sobie założy bloga. Wtedy nikt go nie będzie łączył ze stowarzyszeniem.

Tyle w temacie

Zgadzam się z tym - za swoje prywatne opinie, to on powinien wylecieć z SKWK - bo stowarzyszenie jest jedno, prawda? Czy mamy dwuwładzę w SKWK?

Mixu 11.12.2010 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj ibutti
Mixu napisał(a):http://wislakrakow.com/forum/images/...s/viewpost.gif

Chodziło mi o to że to po ostatniej nagonce na stronie SKWK na Maaskanta po jego słowach na temat kibli w Poznaniu, będziemy mieć powtórkę z rozrywki.

Ps. wyluzuj

Markus 11.12.2010 14:42

Każdy tekst opublikowany na stronie SKWK, w dodatku przez osobę należącą do jego "prominentów", jest i będzie traktowany jako wyrażenie opinii SKWK bez względu na to, co niektórzy chcieliby poudawać szafując sloganami o prywatnej opinii autora.

Proszę jednak trzymać się tematu i nie skręcać w stronę SKWK - to wątek o trenerze Maaskancie, a nie skandalicznych felietonach Stowarzyszenia.

Bekas 11.12.2010 15:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez willow (Post 1024266)

Tyle w temacie

Pięknie to napisałeś. Właśnie o to chodzi, nie wiem i nie chce wiedzieć kto to jest Robert S., B., czy jakiś inny. Wchodzę na stronę SKWK i czytam. Zgoda SKWK na umieszczanie opinii oznacza, że SWKW to popiera. A jak ma być inaczej? Będę wchodził na TWSD i sprawdzał kto napisał każdy tekst, a potem stopkę redakcyjną? Czy SKWK pozwala pisać każdemu na swojej stronie? Dla mnie obecność tej opinii na stronie SKWK jest poparciem takiej opinii. Koniec.
I żeby nie było: doceniam co SKWK robi dla klubu, wspieram ich finansowo, ale jak widzę, ze robią coś co mi się nie podoba to mówię i tyle.
EDIT do Markusa - pisałem to w chwili, kiedy Ty pisałeś o nie śmieceniu - post zostawiam, jak uznasz, że do wywalenia to proszę, wywal.

Żmijka 11.12.2010 19:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mixu (Post 1024195)

Siekiery, k ... :|

Możesz mi wyjaśnić o co Ci chodzi bo się zgubiłam?
Wrzuciłam linka. Ja. Żmijka. Nie wiem gdzie widzisz tu związek z skwk, ale gratuluję.

A co do trenera to tu pewnie jest namieszanie faktu jak zwykle (dziejszy tekst o Maleckim jest boski :lol:) ale nasz trener powinien czasem się jednak zastanowić co mówi ...

Kluvi 11.12.2010 19:58

ale co złego powiedział, że chce by derby zostały? Ja osobiście też chcę bo to fajna sprawa tak często prać Cracovie :P
W ogóle to z tekstu nie wynika że jest sympatykiem ich bardziej że jest sympatykiem derbów.

Mamba 11.12.2010 20:11

Robert tylko uważa, że derby to fajne wydarzenie piłkarskie coś więcej niż mecz - to chyba normalne. A myślenie, że sympatyzuje/czy wspiera crax'e w jakikolwiek sposób jest debilne :)

Markus 11.12.2010 20:43

Powtarzam jeszcze raz - nie dyskutujemy w tym temacie o kreciej robocie SKWK i charakterze pism zamieszczanych na łamach oficjalnej strony Stowarzyszenia. To nie jest temat o SKWK, tylko o trenerze Maaskancie. Trzeciego ostrzeżenia już nie będzie w przeciwieństwie do posunięć dyscyplinarnych przewidzianych w regulaminie.

yarow 12.12.2010 17:39

To jest typowe robienie "czegoś z niczego".

Również uważam, że takie mecze powinny być. Ergo: wywnioskować można (ponieważ ex definitione jako kibic Wisły, Wiśle życzę najlepiej czyli m.in. gry w Ekstraklasie), że chcę pozostania Cracovii w Ekstraklasie.
I cóż? Zdrada, k ... wa, zdrada!

Mało tego. Uważają tak piłkarze Wisły z P. Małeckim na czele, co (i dlaczego?) omijanie jest podczas cyt. treści artykułu z "Faktu":
"[...] To są spotkania, które elektryzują całe miasto. Dla kibiców są to najważniejsze mecze w całym sezonie – mówi Patryk Małecki (22 l.).".

Dla mnie, problemu nie ma. Temat typowy na sezon "ogórkowy" (choć w scenerii zimowej) a takim jest przerwa w rozgrywkach.

ociec Ciemka 12.12.2010 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 1024236)

Łączenie zdania prezesa jakiejś organizacji (nawet prywatnego zdania) ze zdaniem tej organizacji uważasz za idiotyczne? Idiotyczne może być to, że prezes jakiejś organizacji daje upust swoim prywatnym fobiom i niechęciom jeśli nie są one fobiami i niechęciami tej organizacji. :)

Pozdrawiam

Wit.Ek. 13.12.2010 18:04

W swietle prawa regulujacego funkcjonowanie stowarzyszen
Stowarzyszenie reprezentuje Prezes dzialajacy samodzielnie lub lacznie z innymi czlonkami Zarzadu w sposob ktory reguluje Statut Stowarzyszenia.

Rozdzial II "Organy Stowarzyszenia" § 32 Mowi, ze
Oswiadczenia woli w zakresie dzialalnosci Stowarzyszenia wymagaja dla swej waznosci wspoldzialania (innymi slowy podpisu) dwoch czlonkow Zarzadu.

Tak wiec zdanie prezesa to tylko zdanie prezesa.

Inna sprawa i bol to fakt ze w swietle paragrafu 29 to Prezes kieruje pracami Zarzadu...

FraMat 20.12.2010 10:38

http://sport.onet.pl/tylko-w-onet-pl...wiadomosc.html

http://m.onet.pl/_m/7a2d31987f2cc5f4...882b5,37,1.jpg

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:09.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl