Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Bilety (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=1565)

blanco 14.09.2010 17:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fialo (Post 979785)
Chyba oszalałeś, każdy może kupić, pierwszy raz na mecz idziesz ??

Nie idę pierwszy raz,tylko zawsze brat mi kupował, ale to już nieważne, 9 biletów kupionych !
Zero straconego czasu w kolejce,zostało jeszcze masę biletów więc kupujcie ;]

QBAS 14.09.2010 18:30

Ciekaw jestem komunikatu dzisiaj wieczorem lub jutro rano, jak się sprzedaż kształtuje..

P.S. Jeśli ktoś ma wolny bilet na G (dawne E) to niech pisze na priv. Na pewno się dogadamy

igortsw 14.09.2010 19:39

Dzisiaj byłem przed Reymonta o 9:20 myślałem,że beda pustki, a tu już na wstępie grubo przed otwarciem 40 osobowa kolejka... Ludzie biorą raczej nie jeden, dwa czy nawet trzy bilety... Gość za mną brał 24 bilety:D:D

Norek28 14.09.2010 19:40

A wiecie może czy na F poszły już wszystie wejściówki? Czy jutro zaraz koło godziny 11 jeszcze będzie się w stanie dostać ?

lucas1906 14.09.2010 19:46

Witam, mam do was panowie takie pytanie. Kolega miał załatwiony bilet z fanclubu. Podał swoje dane i pesel.
Kwestia jest taka, że nie da rady jechać i ja chciałbym odkupić od niego bilet.

Czy mogę mieć jakieś problemy przez to przy wejściu... sprawdzanie danych, ewentualnie czytanie z listy osoby, które były zapisane. Czy raczej nie jest to praktykowane, a podawanie danych jest poprostu pewnym zabezpieczeniem z ich strony.

z góry dzieki za info

arytmetyk 14.09.2010 20:08

Cytat:

A wiecie może czy na F poszły już wszystie wejściówki? Czy jutro zaraz koło godziny 11 jeszcze będzie się w stanie dostać ?
Powinieneś dostać, nie było jakiegoś wielkiego oblężenia, chociaż F to mały sektor faktycznie. najepiej o 11 zadzwoń do WŚ czy są jeszcze, jak są to jedź.
Cytat:

Czy mogę mieć jakieś problemy przez to przy wejściu... sprawdzanie danych, ewentualnie czytanie z listy osoby, które były zapisane. Czy raczej nie jest to praktykowane, a podawanie danych jest poprostu pewnym zabezpieczeniem z ich strony.
[tu byly bzdury ale juz nie ma]

Donki 14.09.2010 20:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arytmetyk (Post 979966)
Powinieneś dostać, nie było jakiegoś wielkiego oblężenia, chociaż F to mały sektor faktycznie. najepiej o 11 zadzwoń do WŚ czy są jeszcze, jak są to jedź.

NIestety, to jest praktykowane. Bilet jest imienny i kradziony/sprzedany/pozyczony staje sie bezwartosciowy.

:shock:

I co do biletów to nie wiem jak FC ale tak to danych nie sprawdzaja, wiec nie pisz bzdur

Co za typ 14.09.2010 20:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez arytmetyk (Post 979966)

NIestety, to jest praktykowane. Bilet jest imienny i kradziony/sprzedany/pozyczony staje sie bezwartosciowy.

Chyba koledze sie cos pomylilo wejdzie bez problemu

lucas1906 14.09.2010 20:25

Wiecie panownie, pytam bo nie chce przykrej sytuacji przy wejściu.
Jakby ktoś wiedział coś więcej to piszcie. :)

arytmetyk 14.09.2010 20:26

Dobra, macie racje, pomyliło mi się z reprezentacją, nie sprawdzają, ale nie wiem jak jest z FAN CLUBAMI, Twój bilet ma kod kreskowy?

anthony09 14.09.2010 20:45

No to najlepsze miejsca sprzedane. Będzie komplet jeśli wszystko tak będzie przepływało jak teraz. Drugi dzień, niektórzy się jeszcze dobrze nie skonsultowali w rodzinie a tu już 60% wykupione ;) A teraz mam pytanie, czy było na jakimś meczu w Ekstraklasie więcej niż 18 tys. ? Chodzi mi o Legie, Lecha ? Chyba raczej nie ...

ichigo 14.09.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez anthony09 (Post 980003)
No to najlepsze miejsca sprzedane. Będzie komplet jeśli wszystko tak będzie przepływało jak teraz. Drugi dzień, niektórzy się jeszcze dobrze nie skonsultowali w rodzinie a tu już 60% wykupione ;) A teraz mam pytanie, czy było na jakimś meczu w Ekstraklasie więcej niż 18 tys. ? Chodzi mi o Legie, Lecha ? Chyba raczej nie ...

Na Derbach Śląska jakieś 2 czy 3 sezony temu było ok 30 tysięcy. Na Lechu chyba też było kilka razy ponad 20 tys. ale nie chce mi się szukać potwierdzenia.

Tobi1906 14.09.2010 20:50

Cytat:

Raczej nie bo nikt nie miał stadionu na więcej niz 15 tyś miejsc.

Jeden wyjatek to mecz Ruch - Górnik na Śląskim 44 tys widzów bodajże 2 lata temu.

Jagul 14.09.2010 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lucas1906 (Post 979981)
Wiecie panownie, pytam bo nie chce przykrej sytuacji przy wejściu.
Jakby ktoś wiedział coś więcej to piszcie. :)

Jeszcze NIGDY w życiu nie sprawdzili mi dokumentów, biletu na Wiśle, a trochę już uczęszczam. Zresztą sam praktykowałem takie rzeczy z kumplem, który KK nie miał. Więc ja mu kupowałem bilety na kartę innych moich znajomych.

JohnyTS 14.09.2010 20:53

Cytat:

To nie jest temat na takie rozmowy. Ale jeśli chcesz wiedzieć.to chyba w sezonie 2007/2008 na meczu z Amicą Poznań było chyba 18 albo 20tys. , nie pamiętam dokładnie. Wygraliśmy wtedy 4:2.

gooro33 14.09.2010 20:53

Cytat:

Były.. Szczególnie lata 60' do poczatku 80'. Z najnowszej historii mecz z Lechem przy 4 trybunach chyba 3 lata temu widzow 22 tysiace. Na Wisle bylo sporo meczow na starym stadionie z frekwencja 40-45 tys ludzi.

dragon 14.09.2010 20:55

Psychologia tłumu to jednak fascynujące zjawisko :)

Przyjechałem rano przed 11 i widzę kolejkę pod bramę. Postałem kilka minut sprawdizć jak to się ruszy ale jako, że szedłem do pracy a sprzedaż szła wolno to zrezygnowałem decydując się na zakup później.

Nauczony doświadczeniem z poprzednich "hitowych" sprzedaży podejrzewałem, że kolejka się rozładuje i będzie można kupić bilet w cywilizowany sposób. Podjechałem więc po 19 i kupiłem bilet będąc drugi przy okienku. Oczywiście na ten sektor co chciałem (F) :D

Ciekawe były komentarze w kolejce rano. "Znowu pewnie 3 stanowiska otworzyli" (o godz. 10.55 gdy kasy jeszcze zamknięte :)).

Generalnie szacuję że tym razem kompletu raczej nie będzie , może 15-16 tys przyjdzie. Choć chciałbym więcej. Ale myślę że brak kompletu będzie dla zarządu bardziej pedagogiczny.

aNouc 14.09.2010 21:01

Cytat:

W ciągu trzech dni na piątkowy mecz Wisła Kraków – Korona Kielce sprzedano ponad 11 tysięcy wejściówek.

Jak już wcześniej informowaliśmy, nie ma już biletów na trybunę G. Oprócz tego wyprzedano wejściówki na sektory: E22, E23, E24 i E25, a także na F21 i F23

Bilety na pierwszy mecz Białej Gwiazdy przy Reymonta 22 można nabywać w sklepie Wiślacki Świat w godz. 11:00-20:00. Sprzedaż wejściówek potrwa do piątku do rozpoczęcia spotkania, o ile wcześniej nie zostaną wykupione wszystkie bilety.

Więcej przydatnych informacji dotyczących pierwszego meczu przy Reymonta 22 można znaleźć na http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktualnosci/wr22acamy/
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...w_sprzedanych/

Pero 14.09.2010 21:01

Przecież jak było stare C to u nas też bywało ponad 20 tysięcy

<wislak88> 14.09.2010 21:04

My z 3 lata temu graliśmy z Lechem przy ponad 20 tyś osób jak było otwarcie sektora D. Ten mecz co Dolha wysiadł psychicznie.

wanol 14.09.2010 21:08

Zajebiście. Jutro mam egzamin na AGHu na magisterkę i nie dałem rady stać w kolejce bo cały czas zakuwałem. Wszedłem na forum, zobaczyłem że wszyscy mówią, że już nie trzeba czekać, była godzina 19.30 no to stwierdziłem że wyrwę się sprzed książek na chwile i podjadę po bilet. Byłem już przy okienku (godzina gdzieś 19.45) i zawiesił im się system. Stałem tam jeszcze z 15 min. nikt nie raczył naprawić usterki. Z taką organizacją to Wisła zasługuje na stadion wielkości SS. Jak to jest, że Legła wprowadziła sprzedaż internetową a my nie? Mało czasu było?

Oczywiście biletu nie kupiłem.

Martinho 14.09.2010 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tobi1906 (Post 980005)
Raczej nie bo nikt nie miał stadionu na więcej niz 15 tyś miejsc.

Jeden wyjatek to mecz Ruch - Górnik na Śląskim 44 tys widzów bodajże 2 lata temu.

Legia ma pojemnosc 22 836 i wątpie żeby nie mieli juz meczu z 20 tys na trybunach.
A jak juz wyjezdzacie tak w przeszlosc, to my milismy 21 tysiecy na meczu z Lechem w 2007 roku (4:2 , Dolha bronil w Lechu)

Gwiaździsty 14.09.2010 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wanol (Post 980023)
Z taką organizacją to Wisła zasługuje na stadion wielkości SS. Jak to jest, że Legła wprowadziła sprzedaż internetową a my nie? Mało czasu było?

Tak to jest, ze Legia do meczu otwarcia stadionu miałą masę czasu na sprzedaż karnetów i biletów, a Wisła dopiero kilka dni temu dowiedziała się łaskawie z UM, że będzie można zagrać przy R22.
Jest różnica ?

Gwiaździsty 14.09.2010 21:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Martinho (Post 980024)
Legia ma pojemnosc 22 836 i wątpie żeby nie mieli juz meczu z 20 tys na trybunach.

Narazie frekwencja na Legii na nowym stadionie grubo poniżej 20 tys.

Cytat:

A jak juz wyjezdzacie tak w przeszlosc, to my milismy 21 tysiecy na meczu z Lechem w 2007 roku (4:2 , Dolha bronil w Lechu
Mecz z Legią 1:0 (bramka Zieniu) też 21 tys. (wyprzedane wszystkie bilety) i to samych naszych, bez przyjezdnych.

crazykaro 14.09.2010 21:26

Cytat:

Zajebiście. Jutro mam egzamin na AGHu na magisterkę i nie dałem rady stać w kolejce bo cały czas zakuwałem. Wszedłem na forum, zobaczyłem że wszyscy mówią, że już nie trzeba czekać, była godzina 19.30 no to stwierdziłem że wyrwę się sprzed książek na chwile i podjadę po bilet. Byłem już przy okienku (godzina gdzieś 19.45) i zawiesił im się system. Stałem tam jeszcze z 15 min. nikt nie raczył naprawić usterki. Z taką organizacją to Wisła zasługuje na stadion wielkości SS. Jak to jest, że Legła wprowadziła sprzedaż internetową a my nie? Mało czasu było?

Kto ci kazał dzisiaj iść po bilet? Jutro po egzaminie na spokojnie byś sobie kupił. A kolejka jeśli jest to widać ją na kamerce i można było spokojnie o dowlonej godzinie popołudniu kupić bilet bez dłuższego czekania

Niekonik 14.09.2010 21:31

Cytat:

Spokojnie bez nerwow ;) jutro zdasz zamin na 5 a po egzaminie kupisz bilet. Magisterka to taki pic na wode jak zrobiles prace to ja obronisz .
Powodzenia i nie denerwoj sie za bardzo!

Makabi 14.09.2010 21:37

ponad 11 tysięcy biletów sprzedanych! CI CO JESZCZE NIE KUPILI - WIELKA MOBILIZACJA! musi być komplet.

luke1906 14.09.2010 21:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gwiaździsty (Post 980026)
Tak to jest, ze Legia do meczu otwarcia stadionu miałą masę czasu na sprzedaż karnetów i biletów, a Wisła dopiero kilka dni temu dowiedziała się łaskawie z UM, że będzie można zagrać przy R22.
Jest różnica ?

Wisła o nowym stadionie wie od dawna. Był czas od maja zeszłego roku na przygotowanie systemu.
Tak, system powinien być juz dawno gotowy i teraz wystarczyłoby zablokować dostępność biletów na niedostępne trybuny. Wsjo.
Ale w tym klubie nic nie jest tak jak powinno być i wiemy o tym wszyscy. Szkoda, że najmniej tym faktem wydają się być zainteresowane władze klubu.

Damian1241 14.09.2010 21:42

jak Lech robil awans do Ekstyraklasy to przychodzilo ponad 20 tys na druga lige i wydaje mi sie ze na poczatki Ekstraklasy tez tylko potem zaczeli go remontowac i juz nie bylo tyle miejsc.
napewno na meczu z Legia na lechu bylo ok 25 tys

element 14.09.2010 21:43

Wisła wiedziała o nowym stadionie od dawna, Legia wiedziała kiedy stadion zostanie oddany do użytku W PEŁNI FUNKCJONALNY, a Wisła nie.
Widzisz różnicę? Dlatego Wisła nie miała żadnego czasu na przygotowanie systemu, karnetów, nie wspominając o sprzedaży przez internet, reklama też była zbędna bo gdyby nie mecz Polska-Australia równie dobrze poczekalibyśmy następne 2 miesiące na przystosowanie trybuny C do użytku. A że było blisko mega kompromitacji to Majchrowski osobiście poleciał na stadion i zaczął napierdalać łopatą. Wisła niestety jest w czarnej dupie przez miasto i co gorsza gdybyśmy mieli taką pewność jak Legia czy Cracovia dotyczącej dokładnego terminu oddania stadionu do użytku (a chociaż dwóch trybun) to moglibyśmy się przygotować na karnety i dzięki chwilowemu "BUM" sprzedać ich jak najwięcej. Jest nowy stadion, jest ciśnienie i ludzie w amoku lecą po karnety - to zysk dla klubu i większa frekwencja na meczach. Bilet jak to bilet, raz kupię, a raz nie, patrząc oczami typowego Kowalskiego.

W maju zeszłego roku Majchrowski zapewniał że stadion zostanie oddany do użytku w czerwcu tego roku. Mamy sierpień i ledwo dwie trybuny łączą koniec z końcem. Więc o czym my będziemy dyskutować z typem? Przetarg na D też miał być, na drugi dzień okazało się że jest unieważniony, mam wymieniać dalej? tym kur.wom wierzyć na słowo nie można i władze klubu tak jak i my jesteśmy w tym bezradni, od ich widzimisię zależy kiedy coś skończą i na jaki czas.

Ale kij z miastem, mamy dwie trybuny i wykorzystajmy ich potencjał. Full na stadionie obowiązkowy!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl