Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

PANDEM0NIUM 26.05.2011 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krakus76 (Post 1100469)
A ogładając Kirma w czasie pierwszego spotkania pucharowego (fenomenalny mecz) każdy w nim widział nowego Kosowskiego.

Że co? Jaki fenomenalny? Na pewno masz na myśli ten mecz w którym cudem zremisowaliśmy z Levadią?
Jeśli występ po którym ktoś trafia w słupek i robi kilka rajdów nazywasz fenomenalnym to ja nie mam pytań.

mariutto 26.05.2011 16:08

Ja martwię się tą informacją, którą podała WP. Chaveza podobno chce podkupić nam Legia. Mam nadzieję, że to brednia.

zloty1906 26.05.2011 16:08

Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993

Cytat:

Cupiał widzi, że Robert Maaskant i Stan Valckx to fachowcy wysokiej próby, więc jeszcze raz postanowił ogłosić mobilizację przed walką o Championship.
No no, pięknie się pan redaktor zagalopował z tym ....Championship ;) Jednym słowem walczymy w przyszłym sezonie o możliwość grania na zapleczu angielskiej ekstraklasy ;)

szprotson 26.05.2011 16:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloty1906 (Post 1100485)
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993

Cytat:

Biała Gwiazda" zamierza wykupić ze Slovana Bratysława Erika Czikosza
I tyle w temacie !

krakus76 26.05.2011 16:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PANDEM0NIUM (Post 1100478)
Że co? Jaki fenomenalny? Na pewno masz na myśli ten mecz w którym cudem zremisowaliśmy z Levadią?
Jeśli występ po którym ktoś trafia w słupek i robi kilka rajdów nazywasz fenomenalnym to ja nie mam pytań.

Na tle tej mizerii był najlepszy na boisku.

Czy ja mam pisać drukowanymi literami ? Cofnijcie się do 2009 r. i 2010 roku. To że ten sezon ma dobry to o tym napisałem. A czy jest takim super piłkarzem ? Przeplana super spotkania z mocno średnimi.

A że zanotował zwyżkę formy to dobrze. Bo przynajmniej Cupiał widzi że trener potrafi wyciągnąc z niego to co Skorza nie potrafił.

rozan 26.05.2011 16:12

Ludzie więcej spokoju, Stan wyraźnie powiedział, że ma zawodników gotowych na KAŻDĄ pozycję w naszej drużynie. Jeśli ktoś wypadnie to mają gotowy transfer od ręki, pracował na to przez ponad pół roku, dajcie mu się teraz wykazać.

W zimowym okienku udało się ściągnąć Kew, wiem że część kibiców nie ma do niego zaufania ale facet rozkręca się z meczu na mecz (ostatnio nie popełnia praktycznie żadnych poważnych błędów). Po pół roku aklimatyzacji zaczyna grać na swoim poziomie, a oczekuję w kolejnym sezonie jeszcze więcej! Jeśli byliśmy w stanie ściągnąć takiego gracza za paczkę dropsów w zimowym okienku (kiedy mało jaki klub przeprowadza wielkie transfery) to aż boję się pomyśleć kto teraz do nas zawita.

Głowy do góry, przy takim sztabie profesjonalistów musi być dobrze!!!

jonaf 26.05.2011 16:18

Pytanie konkursowe: Czy jeżeli Wisła zawiesiłą Łobodzińskiego to automatycznie nie zamroziła mu wypłaty? Ciągle piszecie, że Wisłą mu płaci, ale nie do końca mi się wydaje, że tak jest...

Z innej beczki: Gdy piłkarz jest kontuzjowany to tak naprawdę po pewnym czasie [z tego co pamietam to po 6 tygodniach] jego wypłątę w lwiej części pokrywa bodajże ZUS. Więc Wisła nie płaciła kroci Gargule, gdy ten był kontuzjowany, jak tu niektórzy piszą.

PANDEM0NIUM 26.05.2011 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jonaf (Post 1100493)
Pytanie konkursowe: Czy jeżeli Wisła zawiesiłą Łobodzińskiego to automatycznie nie zamroziła mu wypłaty? Ciągle piszecie, że Wisłą mu płaci, ale nie do końca mi się wydaje, że tak jest...

Z innej beczki: Gdy piłkarz jest kontuzjowany to tak naprawdę po pewnym czasie [z tego co pamietam to po 6 tygodniach] jego wypłątę w lwiej części pokrywa bodajże ZUS. Więc Wisła nie płaciła kroci Gargule, gdy ten był kontuzjowany, jak tu niektórzy piszą.

Inaczej. Jeśli pracownik zatrudniony na etacie (umowa stała) idzie na chorobowe to przez pierwsze 33 dni płaci mu pracodawca. Po 33 dniach idzie w koszty ZUS, który wypłaca równowartośc 80% stałej pensji.
Jak to jest w przypadku piłkarzy? Nie wiem.

jonaf 26.05.2011 16:38

Piłkarze raczej nie są "na etat" zatrudniani. Widziałem kiedyś jedną stronę umowy, nie było tam niestety nic o żadnych klauzulach , a szkoda, bo to mnie wtedy interesowało :)

wujekWojtek 26.05.2011 16:42

Z tym ZUSem i Gargułą to bodajże racja.

Co do Łoba to wszystko zależy od kontraktu i jego interpretacji. Chyba w każdym kontrakcie jest klauzula na wypadek niesportowego trybu piłkarza, szkodzenia wizerunkowi klubu itd. Tyle, że Wojtek nie został skazany prawomocnym wyrokiem więc IHMO, ciągle trzeba mu płacić mimo zawieszenia.

suikoden 26.05.2011 16:49

Powiniśmy wypożyczyć kurto do innej drużyny ligowej z doła tabeli by się ogrywał

matys2 26.05.2011 16:52

Właśnie przeczytałem artykuł Białońskiego..
Najbardziej spodobała mi się możliwość przyjścia Wasilewskiego. Pod względem charakteru i poziomu sportowego to może byc strzał w dziesiątkę.
Z Baszczyńskim mam mieszane odczucia. W Wiśle zagrał parę meczów jako stoper i wychodziło mu to raczej słabo. Ściąganie 35 latka na bok obrony też nie wydaje mi się najlepszym pomysłem.

Odnośnie Cikosza i Chaveza… Owszem za ich wykupieniem przemawia zgranie z zespołem, ale moim zdaniem ci zawodnicy nie reprezentują poziomu sportowego na Ligę Mistrzów. Przydaliby się lepsi piłkarze na te pozycje.

wujekWojtek 26.05.2011 16:57

A ponoć Staszek był zachwycony Baszczem na stoperze ;)

FraMat 26.05.2011 17:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wujekWojtek (Post 1100517)
A ponoć Staszek był zachwycony Baszczem na stoperze ;)

ponoć...

10znaków

fan01 26.05.2011 17:23

Chyba nigdy gorączka transferowa nie zaczeła sie tak szybko.. Jeszcze dwie-trzy kolejki PRZED końcem ligi była mowa o Baszczu, Wasilewskim itd...

MaciekJ87 26.05.2011 17:53

Pisałem już że w mediach będą pisać miliony nazwisk, nie koniecznie realnych lub takich którymi się interesuje Wisła, więc nie ma sensu wszystkich tak dogłębnie roztrząsać, myślę że do połowy czerwca poznamy kilka nazwisk na oficjalnej stronie Wisły! Co do Baszczyńskiego ja bym go widział w roli rezerwowego, w przypadku jakiejś pauzy lub kontuzji jego umiejętności i doświadczenie mogą się przydać

88seba88 26.05.2011 18:13

Już w przyszłym tygodniu można się spodziewać pierwszych wzmocnień, no chyba że pył wulkaniczny nie pozwoli na przyloty zawodników do Krakowa :)

szczepek19 26.05.2011 18:20

pył już dawno poleciał w cholerę, ciekawe czy będą to naprawdę wzmocnienia, Stan wie co robi :)

Karherop 26.05.2011 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 88seba88 (Post 1100558)
Już w przyszłym tygodniu można się spodziewać pierwszych wzmocnień, no chyba że pył wulkaniczny nie pozwoli na przyloty zawodników do Krakowa :)

popierasz to czymś więcej niż bzdetami pismaków ?

nigdy nie ma tak że wszystkie plotki się sprawdzają .

idę o zakład że jeśli kupimy Cikosa to na pewno nie kupimy Wasyla . Po prostu nas nie stać na wydawanie kasy na dwóch prawych obronców .

W Baszczynskiego bardziej jestem w stanie uwierzyć .

fanfan 26.05.2011 18:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1100511)

Odnośnie Cikosza i Chaveza… Owszem za ich wykupieniem przemawia zgranie z zespołem, ale moim zdaniem ci zawodnicy nie reprezentują poziomu sportowego na Ligę Mistrzów. Przydaliby się lepsi piłkarze na te pozycje.

A możesz powiedzieć którzy piłkarze z naszego zespołu prezentują poziom sportowy na Ligę Mistrzów ? Wg mnie tylko Melikson i Pareiko ,więc o czym my mówimy ? Nie sprowadzimy w jednym okienku 10 zawodników na LM . Od razu dodam ,że dla mnie poziomem sportowym na Ligę Mistrzów jest poziom który umożliwia dobre zaprezentowanie się już w samych rozgrywkach Ligi Mistrzów a nie tylko zakwalifikowanie się do tych rozgrywek .

Siemion 26.05.2011 18:57

Możecie to wykasować, ale koluniu o ksywie matys2 - POBIŁEŚ REKORD! W ogóle jak tutaj zajrzeć to można natrafić na dziesiątki znawców, zorientowanych i ekspertów. Szkoda, że tutaj się marnują, jeszcze przed otwarciem okienka ściągnęliby nam Messiego, CR7, Iniestę i Xaviego. Wisło działaj! Wykorzystaj wiedzę i doświadczenie ekspertów-forumowiczów :D :D :D

mitmichael 26.05.2011 19:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zloty1906 (Post 1100485)
Troche informacji p. Białońskiego ....może coś się z tego sprawdzi.

http://sport.interia.pl/raport/wisla...krakow,1644993

No no, pięknie się pan redaktor zagalopował z tym ....Championship ;) Jednym słowem walczymy w przyszłym sezonie o możliwość grania na zapleczu angielskiej ekstraklasy ;)

To co napisali jest bardzo interesujace. Az od razu usmiech pojawił sie na mojej twarzy - bo to cos nowego patrzac co sie działo po zdobyciu poprzednich Mistrzostw Polski

matys2 26.05.2011 19:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanfan (Post 1100575)
A możesz powiedzieć którzy piłkarze z naszego zespołu prezentują poziom sportowy na Ligę Mistrzów ? Wg mnie tylko Melikson i Pareiko ,więc o czym my mówimy ? Nie sprowadzimy w jednym okienku 10 zawodników na LM . Od razu dodam ,że dla mnie poziomem sportowym na Ligę Mistrzów jest poziom który umożliwia dobre zaprezentowanie się już w samych rozgrywkach Ligi Mistrzów a nie tylko zakwalifikowanie się do tych rozgrywek .

Moim zdaniem: Pareiko, Melikson, Sobol, Wilk, Małecki, Genkov, może Kirm.

matys2 26.05.2011 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Siemion (Post 1100579)
Możecie to wykasować, ale koluniu o ksywie matys2 - POBIŁEŚ REKORD! W ogóle jak tutaj zajrzeć to można natrafić na dziesiątki znawców, zorientowanych i ekspertów. Szkoda, że tutaj się marnują, jeszcze przed otwarciem okienka ściągnęliby nam Messiego, CR7, Iniestę i Xaviego. Wisło działaj! Wykorzystaj wiedzę i doświadczenie ekspertów-forumowiczów :D :D :D

Nie wiem o co ci chodzi "koluniu"
Podejżewam, że ty sam tez tego nie wiesz.:D hehe

WislaFan123 26.05.2011 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matys2 (Post 1100511)
Z Baszczyńskim mam mieszane odczucia. W Wiśle zagrał parę meczów jako stoper i wychodziło mu to raczej słabo. Ściąganie 35 latka na bok obrony też nie wydaje mi się najlepszym pomysłem.

No akurat tych kilka meczow Baszcza na stoperze bylo bardzo dobrych, nawet w pewnym momencie zagral kilka razy lepiej na srodku niz na boku... Ma 34 lata :) Mysle ze na 1 rok mozna by go sprobowac, to jednak nie napastnik wiec kondycja az tak bardzo nie jest wazna, mowie to bardziej w kontekscie lataj dziury, a dodatkowo takiego Cikosza moglby sporo nauczyc

martin_6 26.05.2011 19:34

Jak generalnie sprawdzały się do tej pory doniesienia Białońskiego w temacie transferów. Wiem, że spośród dziennikarzy sportowych jest on jednym z kumatszych, ale ile z jego zapowiedzi przekuwało się w rzeczywistość?

_ukoL 26.05.2011 19:36

Nie wyobrażam sobie żadnego innego scenariusza niż pozostanie Chaveza we Wiśle. Ten zespół trzeba wzmacniać, a nie znowu przemeblować, dlatego wierzę w działaczy na czele ze Stanem.

jaszczur90 26.05.2011 19:37

Jeśli sprawa z Wasilewskim okazałaby się prawdziwa to by oznaczało, że Cupiał stawia wszystko na jedną kartę i dał wolną rękę ( czyt. kasiorę ) Staszkowi co do transferów.
Cieszy również to , że klub już po zdobyciu MP odrazu porządkuje sprawy kadrowe ( czyt. pożegnanie z Żurawskim, Boukhari i Branco ) a nie czeka na rozpoczęcie przygotowań do nowego sezonu.

Zienczuk8 26.05.2011 19:45

Goool.pl pisze nie tylko o powrocie Baszczyńskiego, ale i Kosowskiego, któremu jak wiadomo kończy się kontrakt.. jak dla mnie obie kandydatury są bardzo dobre.. Stan chciał ściągnąć paru Polaków, a kogoś z naszej ligi raczej ciężko będzie chyba wyciągnąć..

emj10 26.05.2011 19:47

Nie wiem czy wiem, czy wydawanie sporych pieniędzy na Wasilewskiego po koszmarnej kontuzji to kierunek jaki powinna obrać Wisła. Podobnie ma się sprawa z 34-letnim już Baszczyńskim. Na ekstraklasę obaj zawodnicy powinni wystarczyć, ale taki Baszczyński już kilka razy nie dał rady w el. LM, więc tym razem miałby dać?

Sądzę, że jednak Valcx pójdzie w kierunku piłkarzy zagranicznych.
PS. Kosowskim to powinni zainteresować się w Gdańsku, albo Białym.

Arapaho 26.05.2011 19:56

No Kosa i Baszczu napewno pomogą w walce o LM - pilkarz im starszy tym lepszy a do tego już tyle razy pomogli nam awansować że chyba warto spróbować .No nie?

krasny 26.05.2011 20:01

Nareszcie normalna i zdrowa polityka transferowa mojego ukochanego klubu! Dożyłem tych czasów. Alleluje!:)

RAPH 26.05.2011 20:02

Panowie z tego co pamiętam Stan pracuje po "wielkiemu cichu" a dziennikarzyny strzelaja przeważnie na oslep....Przynajmniej tak było :) Dlatego w dziennikarskie wypominki bym nie wierzył...

pikey 26.05.2011 20:04

Podoba mi się to podejście Wisły do spraw transferowych w tym roku. Już w zimie nastąpiły przemyślane transfery, a teraz miejmy nadzieję będzie podobnie. Widać też tą atmosferę mobilizacji, że walka o LM zaczyna się już od pierwszego dwumeczu, a nie dopiero od ,,poważnego rywala", a w pierwszych rundach jakoś to będzie.
Jeszcze nie odbyła się mistrzowska feta, a Wisła już nastawiona na walkę o kolejne cele. Nie ma samozadowolenia i osiadania na laurach. Jest świadomość dobrze wykonanej pracy i oczy zwrócone w przyszłość.

Jest odpowiednio dużo czasu na uzupełnienie drużyny wartościowymi piłkarzami. Nie uważam Stana Valxa za cudotwórcę, ale za profesjonalistę. Dlatego nie oczekuję nie wiadomo czego. Liczę, że Wisłę wzmocnią wartościowi piłkarze. Nie wymagajmy jednak zbyt wiele- taki Melikson nie trafia się za każdym razem. Już dawno z taką nadzieją nie patrzyłem na nasz start w europejskich pucharach.

JrQ- 26.05.2011 21:10

Cytat:

Nie wiem czy wiem, czy wydawanie sporych pieniędzy na Wasilewskiego po koszmarnej kontuzji to kierunek jaki powinna obrać Wisła. Podobnie ma się sprawa z 34-letnim już Baszczyńskim. Na ekstraklasę obaj zawodnicy powinni wystarczyć, ale taki Baszczyński już kilka razy nie dał rady w el. LM, więc tym razem miałby dać?
tylko, że Wiśle potrzebni są piłkarze do gry na wielu frontach ;)
Baszczu i Kosa jak najbardziej, pod każdym względem, sportowym i finansowym wygląda to nieźle

Proximus 26.05.2011 21:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez RAPH (Post 1100613)
Panowie z tego co pamiętam Stan pracuje po "wielkiemu cichu" a dziennikarzyny strzelaja przeważnie na oslep....Przynajmniej tak było :) Dlatego w dziennikarskie wypominki bym nie wierzył...

Tu się muszę nie zgodzić. O każdym z naszych transferów(z wyjątkiem Pareiki) mówiono w mediach wcześniej. I nie mam na myśli tego okresu kiedy przyjechali do Krakowa i negocjowali kontrakt, tylko wcześniej już gdzie niegdzie dało się wyczytać o zainteresowaniu Wisły tymi piłkarzami.

Ale oczywiście, poza tym przymierzano pod Wawel jeszcze 1241242335 piłkarzy którzy jednak nie dotarli;)

alberto 26.05.2011 21:16

dzisiejsze spotkanie z maaskantem, mówił o baszczu, a raczej nie mówił :) http://www.malopolskatv.pl/na-kawie-z-maaskantem/

MMMMM 26.05.2011 21:16

Ja jestem za, mielibysmy swojego Gary Nevilla i Giggsa

Teqcontroller 26.05.2011 21:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emj10 (Post 1100606)

Wolę Wasilewskiego , pewny doświadczony i czasem nie do przejścia tzn Czołg.

Jeśli Stan jest zadowolony z Baszcza , a Baszczu grał w podstawowym składzie to może być to jako wzmocnienie. Na tą chwile potrzeba nam doświadczonych zawodników na obronie , bo czasu na ogrywanie się młodych nie ma.

Wojtas 26.05.2011 21:41

Cieszy to ze widac golym okiem-jest juz jakis grunt zeby mozna bylo cos tu zbudowac.
DO meczow el w Pucharach jeszcze jest troche czasu a tu juz padaja nazwiska ,deklaracje,choc i tak oni wszytscy pracuja po cichu i z reguly lubia wywodzic w pole dziennkarzy :)
Stan
to 100% profesjonalista,naprawde to nasz najlepszy transfer od wielu lat.

Jesli wiec z tych nowych transferow sa to ludzie majacy pojecie o pilce jak Genkov to mysle ze po raz pierwszy od dawna przystapimy do Pucharow wzmocnieni a nie oslabieni.

Zwlaszcza ciekawi mnie ten "klasowy napastnik":) zobaczymy kogo nam wymyslą

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:19.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl