![]() |
Cytat:
|
Co z tego , że jest technicznie najlepszy.Niech idzie do jakiejś pokazowej drużyny
Jest koszmarnie wolny, podejmuje fatalne decyzje na boisku. Do tego zupełnie nie pasuje do ustawienia Wisły. Ma więcej minut w tym sezonie niż Sivakov, jeśli byłby za darmo to można ewentualnie przemysleć ale płacić za niego ? Po co ? Lepiej niech zrobi miejsce dla nowego napaastnika. Takiego co potrafi bramki strzelać |
Stan w tv mówił jak był, że najpierw negocjują tych piłkarzy, których potrzebują. Z tymi, których będą się wyzbywać nie zostaną podjęte negocjacje.... Widać Rios, albo ma najdłużej ważny kontrakt z tych, którym się kończą. Albo zwyczajnie nie prezentuje się tak jak od niego, to oczekiwano...
BTW. Jak zobaczę Żewłakowa w składzie Wisły na przyszły sezon, to pójdę i dam na mszę ;D |
ja mam wrażenie że wielu z was nie zauważa małej różnicy. Maaskant ma podgląd na zawodnika codziennie na treningach, ma większe doświadczenie i wiedzę na temat oceny dyspozycji niż ci co się wypowiadają. Zaprawdę powiadam wielu krzywdzących/nadmiernie chwalących opinii nie powinno tu być ponieważ po pierwsze są powielanie przez notorycznych konformistów i urastają do rangi prawdy objawionej, a po drugie nie mają poparcia w faktach. Poza tym Maaskant jest odpowiedzialny za wynik i jesli on nie stawiał na Riosa to widac nie widział w nim osoby która mogłaby przyczynić się do wyniku.
Ten tok rozumowania tyczy się równiez polityki transferowej Wisły. Nie mamy tak na prawdę wglądu w nią. Poza tym co zdradzą nasi dyrektorzy. Opieranie się na plotkach i kaczkach dziennikarskich które musza powstawać bo Valckx i Basałaj są oszczędni w wywiadach do niczego konstruktywnego nie doprowadzi. |
Cytat:
|
No tak co oznacza, że i tak Melikson jest lepszy chociażby do koncepcji Maaskanta ale zawsze :) Sam trener powiedział, że woli mieć np słabszego obrońce ale idealnie pasującego do stylu gry druzyny
|
Jeśli Żewłakow zgodzi się na średni kontrakt motywacyjny na rok z opcją przedłużenia to czemu nie. W sam raz za Kowalskiego ;)
Zwłaszcza, że nie dogadali się niestety w sprawie Chaveza po derbach i szanse na dogadanie coraz bardziej maleją. Dodatkowo klub celuje w szybkie zakupy, a ten mógłby taki być. No bo tak: Kowaliski i Jaliens - słabi. Bunoza - poważna kontuzja. Chavez - najpewniej go nie zatrzymamy. Więc może się okazać, że potrzebujemy kupić więcej niż jednego środkowego obrońcę. |
Mamy mądry zarząd wiec on nie powinien dac do rozbioru calej obrony , w koncu wiedza ze obrona to newralgiczna formacja i zgrywa sie najdluzej ze wszystkich...
Chaveza i Cikosa TRZEBA wykupić. Jeśli nie wykupimy Chaveza to bedziemy frajerami , tak frajerami . A gadanie ze Stan ma lepszego jest nielogiczne ponieważ do WISŁY nie przyjdzie lepszy obrońca. Nie jesteśmy Barceloną,Manchesterem czy Porto. |
@Tenzen - trochę panikujesz. Jaliens wcale taki słaby nie jest. Po prostu potrzebuje trochę więcej czasu na poznanie Naszej ligi i zgranie z zespołem. Przypominam, że tak samo było z Chavezem, który na dobre odpalił dopiero w tej rundzie. Bunoza już lekko trenuje i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że przepracuje z drużyną cały okres przygotowań do nowego sezonu. A jeśli z Chavezem się nie dogadają to na bank ktoś przyjdzie za Niego plus drugi stoper który jest w planach. W lecie łatwiej o takie transfery bo jest więcej zawodników którym kończą się umowy i można ich pozyskać bez sumy odstępnego. Tak więc spokojnie i zaufajmy Holendrom bo wiedzą co robią.
P.S. @Wisielak - tak samo co niektórzy pisali, że Melikson do Nas nie przyjdzie bo liga Izraelska jest lepsza itd itp. Tak więc nie zakładajmy z góry jak będzie tylko spokojnie czekajmy na rozwój zdarzeń. |
Wisielak, przed zimowym okienkiem też tak mówiłeś? Że lepszego od Garguły na środku pomocy mieć nie będziemy? Spokojnie, trzeba zaufać Stanowi, bo on wie co robi, i jeśli będzie zmiania w obronie, to myślę, że tylko na lepsze....
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie było go.
Ale ile razy tak bylo że szykowaliśmy sie na lige mistrzów i sprzedawalismy najlepszych graczy? takiej polityki juz mam dosc i obawiam sie najgorszego , ale tak jak mowiles w naszym klubie sa (WRESZCIE) odpowiedni ludzie na odpowiednich miejscach , wiec jestem raczej optymista niz pesymista :) |
"- Jeśli chodzi o Siwakowa, celujemy w przedłużenie wypożyczenia. Włosi z Cagliari chcą, by on do nich kiedyś wrócił."
B. Basałaj Skoro nie ma szans na transfer definitywny. To jaki sens ma ogrywanie zawodnika który nic nie wnosi do zespołu? Robimy Wlochom przysługe po starej znajomości czy o co chodzi? |
Spodziewałem się pozostawienia najlepszych graczy z sezonu i porządnych transferów teraz, poważnych wzmocnień, ale jeśli nie mamy na to pieniędzy to zapomnijmy wogóle o LM, o LE bo skzoda nerwów. Jak nie wykupia Chaveza to z kim my zostaniemy? Z Jaliensem który ledwo co gwarantuje u nas jako taki poziom, Bunozą po kontuzji a do tego wg mnie słabeusza i Cikosem, typowym sredniakiem, bo o Kowalskim nie będę wspominał. Jeśli się nie ma kasy to się do LM nie awansuje i tyle. Taka Petrzalka czy Unirea to wyjątki potwierdzające regułę.
|
Bardzo rzadko zabieram tu głos,tym razem zabiorę.Wykupienie Chaveza powinno być dla wszystkich władnych w klubie sprawa priorytetową.600 k euro to nie są żadne pieniądze za obrońce który w tym sezonie odpalił i z ktorego mieć bedziemy pocieche i spokój w obronie przez najbliższe 4 lub 5 lat.Przyjscie nowego grajka nie jest zadna gwarancja gry co najmniej na przyzwoitym poziomie.Aklimatyzacja,proces zgrywania z innymi obrońcami...to trwa.Osman ma to juz za sobą i gdybym mial cokolwiek w klubie do powiedzenia to nigdy w zyciu nie wypuściłbym takiego obrońcy z rąk.Takze panowie...do pracy...
|
Cytat:
Nie jest, ale jeśli miałby być lepszy w przyszłym sezonie, to warto żeby był w zespole. To trener ocenia i jeśli jemu Siwakow pasuje do koncepcji, a może go mieć tylko w ten sposób, to niech go dalej wypożyczają. A kibice inaczej go ocenią, jeśli strzeli lobem bramkę dla Wisły dającą nam awans do LM. Cytat:
|
Cytat:
Chyba zamyka temat, a przynajmniej zamknać powinno |
Cytat:
|
Stan Valkx pokazał, że jest właściwym człowiekiem na właściwym miejscu, zasługującym na zaufanie. Dlatego jeśli tylko Cupiał da mu dalej możliwości profesjonalnej pracy i tworzenia zespołu na miarę LM, jestem o posunięcia Wisły na rynku transferowym spokojny.
Po raz pierwszy od wielu, wielu, lat. A Siwakov - potencjał niewątpliwie ma. Widać Maaskant uważa, że warto i potrzeba dać mu więcej czasu na odpowiednie rozbudzenie i spożytkowanie go. Kolejne wypożyczenie Białorusina wcale nie musi być złym pomysłem. Oby udało się naszemu dyrektorowi sportowemu ugasić kadrowe pożary w obronie, a także wzmocnić skrzydła i atak - przed LM i sezonem z walką na 3 frontach to absolutna konieczność. Inaczej może skończyć się jak w Lechu w obecnym sezonie. |
Cytat:
Tymczasem kosztem sadzania Wilka na ławie ogrywamy Catani Sivakova. Coż widac każdy trener musi miec swojego Quadje |
Cytat:
|
W obecnej sytuacji Wisła potrzebuje stworzyć szkielet pierwszej drużyny, bo tak naprawdę to mamy tylko kilku graczy. Młodych można kupować, jak się ma drużynę i stopniowo wprowadzać, to musi być płynny cykl.
|
Cytat:
Żurawski - milion marek i został legendą Wisły, potem za darmo. Dawidowski + Zieńczuk - 800 tys. euro. Więc za któego z nich Wisła dała więcej niż 600 tys. euro? Wiesz co to jest asymilacja? Nie używaj słów, których nie rozumiesz. Cytat:
|
Na moje to każdy ogarnięty Armaniec czy Azer by takiego Chaveza ośmieszył jak dziecko. Gdzie 600k za klocka co jeździ sankami w co drugiej interwencji, słabo gra glową i nie potrafi rozegrać ?
|
Tak i ten "klocek" jak go nazwałeś jest najlepszym środkowym obrońcą w lidze Polskiej....
Bez niego bylibyśmy w czarnej dupie. |
Cytat:
A w przypadku np. pewnego polskiego obroncy z Wisły,masz pewnośc ze zostanie ograny drugi,trzeci,czwarty raz. 600tys euro to jednak duzo dla takiego biednego klubu jak Wisła....tylko ze takim Milan Jovanic to w koncu ile wartał ? |
Jovanić podobno nie 500 tyś euro tylko 350 tyś euro.
|
Cytat:
Jak znajdziesz mi LEPSZEGO za podobną kase to nie będzie tematu. Na razie to co mówisz jest lekko mówiąc dziwne bo jakby nie on to byśmy byli jak to wisielak napisał 'w czarnej dupie'. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Tutaj trzeba mierzyć siły na zamiary |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
Zgodzę się z niektórymi, że 600 tysięcy euro to naprawdę gruba przesada. Znaleźć obrońcę, lepszego od Chaveza, za tę cenę nie będzie raczej problemem dla Stana Valckxa.
Gorzej, że my za półtora miesiąca rozpoczynamy grę w europejskich pucharach. Czasu na zgranie jest wybitnie mało, dlatego według mnie Chavez MUSI zostać. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Akurat on był jednym z najwiekszych talentów na Węgrzech i kosztowal sporo blisko 2 miliony dolarów.
Ja nie oczekuje u nas od Stana takich fajerwerków, niech w ramach budżetu który ma podejmuje najrozsądniejsze decyzje. Wiem, że Cupiał to nie jest rozrzutny facet i wzmocnić się przed Lm będzie ciężko, szczególnie jak zachodni klub sypnie na kogoś ze składu kasą to się oczy zaświecą i tyle będziemy go widzieli. |
My mamy czas na pozbywanie sie podstawowych obroncow i wprowadzanie innych na ich miejsce?
L.mistrzów za 2 miesiace , chcesz powtórki sprzed roku ? obrona musi sie zgrac - a pozbywanie sie pilkarzy podstawowych utrudni to , moim zdaniem wykupienie Chaveza to podstawa. |
Tu nawet nie chodzi o to, czy 600 tys. za obrońcę klasy Chaveza to dużo czy mało. Problemem jest to, że Wisła nie jest w stanie wydać takiej kwoty na defensywnego zawodnika. Pieniądze stracone na Cheveza to pieniądze, których będzie brakowało przy transferach na inne pozycje. 600 tys. to my możemy dać za napastnika, środkowego pomocnika lub skrzydłowego. Historia naszych transferów pokazuje, że ciekawych obrońców można znaleźć za mniejsze kwoty, więc w tym kontekście, patrząc na nasze możliwości finansowe i listę pozycji, które trzeba wzmocnić, zakup Osmana byłby bardzo drogi.
Cytat:
"Mierzyć siły na zamiary" oznacza: zrób wszystko, by było Cię stać na Chaveza (dostosuj swoje siły do celu, który chcesz osiągnąć). "Mierzyć zamiar według sił" - sprowadź tych, na których obecnie Cię stać (dostosuj cele do aktualnych możliwości). Przepraszam, że się czepiam, ale ten związek frazeologiczny kompletnie zmienia znaczenie Twojej wypowiedzi. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:11. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl