Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Polityka transferowa Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8819)

SpoXsteR 14.08.2010 21:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 960793)
wp.pl

350 tysięcy euro - tyle kosztuje lepszy grajek niż Robert '4,5mln euro' Lewandowski'. Widać jak daleko jesteśmy za Niemcami w dziedzinie skautingu.

pierwszy mecz takze spokojnie, faktem jest natomiast ze grubo przeplacili.. po treningach z Borussia spuchniety a dzis niczego wielkiego nie pokazal, ale to dopiero poczatek, choc watpie w jego jakas wielka kariere.. jego tak pompowali jak cala Amike, czesto przesadzali.. a mistrzostwa nie stracilismy bo Lewandowski gral w Amice, bez jaj.. wspominac zreszta tego nie ma sensu -"Wisla sama dla siebie jest rywalem, nikt inny" cytat wiecznie zywy..

koyoot 14.08.2010 21:52

Panowie wybaczcie mi ale jak moze dobrze grac typowy krol pola karnego, lowca goli, na skrzydle? A tam Lewandowskiego Jurgen Klopp widzi.

EOT.

JarTSW nie zrozumiales sensu mojej wypowiedzi.

xanti1906 14.08.2010 22:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 960800)
Tylko nie popuść z podniecenia :)

I pewnie naiwni Niemcy zamiast kupić 15 Japończyków po 350 tysięcy euro wywalili całe 4,5 mln euro od razu na jednego Polaka. Ale jakoś jestem spokojny o to że nie zrobili złego interesu. Nadejdzie jego czas.

Bardziej to my okazaliśmy się leszzcami że nie kupiliśmy Lewandowskiego za te 400 tysięcy euro 2 lata temu. Pewnie cieszylibyśmy się teraz z kolejnego mistrzostwa a Amica była by gdzieś za nami....

Niekoniecznie dobrze mnie zrozumiałeś :) chodzi o to, że na nasze warunki Lewandowski był nie do wyciągnięcia z Amiki, a Niemcy za grosze (jak najbardziej nasza kieszeń) wyszukują gościa na podobnym poziomie.

Rob_Zombie 14.08.2010 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 960810)
Panowie wybaczcie mi ale jak moze dobrze grac typowy krol pola karnego, lowca goli, na skrzydle? A tam Lewandowskiego Jurgen Klopp widzi.

:lol:
Oho... widzę że wśród forumowiczów mamy trenera, i to nie byle jakiego, bo jak widać wie lepiej od jakiegoś tam Jurgena Kloppa...
Choć w sumie to żadna nowość, tutaj sami znawcy, i to na każdy temat: od transferów, trenerki czy przygotowania fizycznego.

Tylko czemu zamiast robić to na czym się znacie zaśmiecacie forum?

ociec Ciemka 14.08.2010 22:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez xanti1906 (Post 960818)
Niekoniecznie dobrze mnie zrozumiałeś :) chodzi o to, że na nasze warunki Lewandowski był nie do wyciągnięcia z Amiki, a Niemcy za grosze (jak najbardziej nasza kieszeń) wyszukują gościa na podobnym poziomie.

I kupują tegoż Lewandowskiego za 4,5 mln ? No to jak dobrzy są czy naiwni?

Adasss 14.08.2010 22:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Filippo123321 (Post 960623)
No to po co w ogole akceptowalismy oferte Turkow? Trzeba bylo ja odrzucic i nei byloby tematu.

Jak zwykle połasiliśmy się na kase, nie myslac co bedzie dalej.

Bo, z tego co wiem z własnych źródeł, Arek poszedł z prośbą o zgodę na ten transfer do samego Cupiała. I ją dostał.

kubawislak 14.08.2010 23:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 960810)

Bo grają jednym napastnikiem, a tym jedynym jest Lucas Barrios, a że Lewandowski to niezły kopacz dlatego widzi dla niego miejsce na skrzydle.

RAF 15.08.2010 02:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kubawislak (Post 960844)
Bo grają jednym napastnikiem, a tym jedynym jest Lucas Barrios, a że Lewandowski to niezły kopacz dlatego widzi dla niego miejsce na skrzydle.

Zgoda, ale jak zawodnik taki jak Lewandowski nie majacy za bardzo szybkosci ani skutecznego dryblingu ma sie wykazac na skrzydle? Skonczy sie na tym ze nic nie pokaze i siadzie na lawie; nie wiem czy nie lepiej dla niego by wchodzil na zmiane ale na swoja naturalna pozycje. Wtedy mialby sie szanse wykazac i powalczyc o 1. jedenastke. Zwykle to jemu dogrywali pilki, teraz to on ma dogrywac. To jest tak samo jakbysmy Kuzbe albo Frankowskiego dali na skrzydlo; wymienilem ta dwojke dlatego ze Zurawski bardziej by sie tam mogl sprawdzic bo mial i szybkosc i umial dobrze podac. Ale Kuzbe (z sezonu 2003-2004) widzielibyscie na skrzydle?

OT. Ciekawe jak pojdzie Borussi w meczach z Azerami.

Jagul 15.08.2010 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 960627)
To proste. Bunoza mial byc nastepca Marcelo. Oferta dla Gloewackiego przyszla znacznie pozniej niz Marcelo. I byla to oferta niespodziewana.

O ile się nie mylę, to pierwsze wzmianki o tym, że Głowacki miałby trafić do Turcji pojawiły się w przerwie zimowej, a później sprawa coraz bardziej była nagłaśniana. Więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Już większym zaskoczeniem była oferta za Marcelo, bo już się wydawało, że nie będzie ofert, a tu nagle PSV.

Arked 15.08.2010 10:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 960899)
O ile się nie mylę, to pierwsze wzmianki o tym, że Głowacki miałby trafić do Turcji pojawiły się w przerwie zimowej, a później sprawa coraz bardziej była nagłaśniana. Więc o zaskoczeniu nie może być mowy.
Już większym zaskoczeniem była oferta za Marcelo, bo już się wydawało, że nie będzie ofert, a tu nagle PSV.

A tu nagle PSV, które też obserwowało go od kilku miesięcy. Odejście żadnego z dwóch podstawowych stoperów nie było zaskakujące. Niestety w ciągu ostatniego pół roku nasz klub nie miał nawet prezesa, nie mówiąc już o jakimś sensownym pionie sportowym więc o przygotowaniu sensownych zawodników na ich miejsce nie było mowy...

wolfy 15.08.2010 10:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 960804)
Trzeba Zdzicha wysłać do Japonii :P

Japonia już przeczesana. Za to spróbowałbym w Chinach, Mongolii, Azerbejdżanie lub Kazachstanie. Niech tam Zdzisiu siedzi i zdaje co pół roku raport.

marian paździoch 15.08.2010 11:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 960915)
Japonia już przeczesana. Za to spróbowałbym w Chinach, Mongolii, Azerbejdżanie lub Kazachstanie. Niech tam Zdzisiu siedzi i zdaje co pół roku raport.

A tu za niedługo w Wiśle będzie król strzelców z Mongolii :D

wolfy 15.08.2010 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 960938)

Mniej będzie szkody z niego niż z chorwackiego Wasiluka.

cfa 15.08.2010 12:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 960938)

I się zdziwisz jak będzie o dwie klasy lepszy od rodzimych kopaczo-biegaczy :)

pawelo84 15.08.2010 14:18

Ja zamiast jakiegoś Milinkovicia czy kolejnych bałkańsko -słowackich wynalazków, na miejscu Basałaja ściągnąłbym do Wisły Afrana Ismajłowa. Aż się dziwię że gość o takiej szybkości, dryblingu i technice gra w Azerbejdżanie a nie np. w lidze Rosyjskiej, Tureckiej czy nawet Hiszpańskiej.

Markus 15.08.2010 14:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marian paździoch (Post 960804)
Trzeba Zdzicha wysłać do Japonii :P

Lepiej od razu na Madagaskar, Alaskę i Nową Gwineę. A nuż jakiś Pigmej po drodze go...dobra, lepiej nie będę kończył :evil: Choć z drugiej strony darmowe wczasy na Bałkanach okraszone legendami o rekordach Guinessa w oglądaniu ilości meczy są tańsze dla klubu niż w tamtych rejonach... :evil:

pawelo84 15.08.2010 14:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 961012)
Lepiej od razu na Madagaskar, Alaskę i Nową Gwineę. A nuż jakiś Pigmej po drodze go...dobra, lepiej nie będę kończył :evil: Choć z drugiej strony darmowe wczasy na Bałkanach okraszone legendami o rekordach Guinessa w oglądaniu ilości meczy są tańsze dla klubu niż w tamtych rejonach... :evil:

Ale Zdzichu jakoś tak strasznie dużo nie pracuje, szczególnie w tygodniu. Często jak jestem na zakupach w sklepie Alti Plus na Gdańskiej to go widzę tak o 13 - 14. Widziałem go już ze 4 razy w tym miesiącu. Jakoś bym w te legendy o jego pracowitości nie wierzył za bardzo.

murray 15.08.2010 14:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pawelo84 (Post 961021)
Ale Zdzichu jakoś tak strasznie dużo nie pracuje, szczególnie w tygodniu. Często jak jestem na zakupach w sklepie Alti Plus na Gdańskiej to go widzę tak o 13 - 14. Widziałem go już ze 4 razy w tym miesiącu. Jakoś bym w te legendy o jego pracowitości nie wierzył za bardzo.

Co chcesz, odpoczywa chłop:>
Ale szczerze mówiąc, Kapka nadaje się na scouta. Patrzy i składa raporty. Wiele lat doświadczeń.

pawelo84 15.08.2010 14:48

Tylko za to odpoczywanie mu Cupiał płaci pewnie z 10 tyś. miesięcznie. Może w weekend trochę mniej zakupów robi a obserwuje piłkarzy.

Pablooo 15.08.2010 15:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 961034)
My mamy się rozwijąć, a nie równać do Azerów :D.

Na jedno wychodzi. Oni są przed nami.

prober 15.08.2010 15:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Proud (Post 958135)
Bo jak ktoś potrafi po jednym meczu ocenić zawodnika to szacun. A są jeszcze lepsi, niektórzy oceniają po 3,4 kontaktach z piłką w filmiku z youtuba. A przecież jest dwóch, czy trzech co nawet ze zdjęcia ocenią przydatność gościa do zespołu.

Haha, tutaj to przesadziłeś. Kto taki oceniał po zdjęciu? :D

4fan_player 15.08.2010 15:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 961047)
Haha, tutaj to przesadziłeś. Kto taki oceniał po zdjęciu? :D

Komuś nie podobało się jak Chavez wygląda na zdjęciu podczas biegu :)

pawelo84 15.08.2010 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kacpergawlo (Post 961034)
My mamy się rozwijąć, a nie równać do Azerów :D. Rzeczywiście lepszy azerski wynalazek od tych bałkańskich :rotfl:

Tylko że nawet w największym zadupiu można znaleźć utalentowanych piłkarzy. Chociażby Maksim Shatskix z Uzbekistanu. Swego czasu gwiazda Dynama Kijów. Taki Izmaiłow jest bardzo utalentowanym piłkarzem. Nie wiem czy w polskiej lidze znajdziesz lepszego.

Adasss 15.08.2010 17:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 960961)
Mniej będzie szkody z niego niż z chorwackiego Wasiluka.

Rozumiem, że cały czas pijesz do tej "fatalnej gry głową" Bunozy? No to muszę Ci napisać, że masz pecha. Mi się jego gra głową bardzo podoba. Ale że do tej pory widziałem go dwa razy na żywo i to przy fantastycznej widoczności z trybun Suchych Stawów, nie kłóciłem się. W takich warunkach może człowiekowi coś umknąć. Tyle, że dzisiaj wykorzystując okazję stworzoną przez pogodę zasiadłem przed telewizorem by w spokoju obejrzeć cały mecz z Arką. I jeśli ktoś znowu zacznie mi wmawiać, że jego gra w powietrzu w tym meczu była tragiczna, to po pierwsze poproszę o informację na interwencję z której minuty mam zwrócić uwagę. A jak takiej się nie doczekam to wyślę do okulisty lub nazwę wierutnym kłamcą. Bunoza nie tylko bardzo dobrze wykorzystuje swoją przewagę wzrostu, ale jeśli ma na to czas zagrywa głową bardzo precyzyjnie na odległość kilkunastu metrów. Takich podań to nawet w wykonaniu Marcelo sobie za bardzo nie przypominam.
Aaa, zauważyłem jedno wyjście z linii obrony Bunozy, przy którym piłka wyraźnie go minęła. Problem w tym, że on nawet nie próbował jej zagrać tylko wyszedł blokować napastnika, tak by dwaj koledzy za jego plecami mogli spokojnie przyjąć i rozegrać.

Reiro 15.08.2010 17:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Adasss (Post 961117)
Rozumiem, że cały czas pijesz do tej "fatalnej gry głową" Bunozy? No to muszę Ci napisać, że masz pecha. Mi się jego gra głową bardzo podoba. Ale że do tej pory widziałem go dwa razy na żywo i to przy fantastycznej widoczności z trybun Suchych Stawów, nie kłóciłem się. W takich warunkach może człowiekowi coś umknąć. Tyle, że dzisiaj wykorzystując okazję stworzoną przez pogodę zasiadłem przed telewizorem by w spokoju obejrzeć cały mecz z Arką. I jeśli ktoś znowu zacznie mi wmawiać, że jego gra w powietrzu w tym meczu była tragiczna, to po pierwsze poproszę o informację na interwencję z której minuty mam zwrócić uwagę. A jak takiej się nie doczekam to wyślę do okulisty lub nazwę wierutnym kłamcą. Bunoza nie tylko bardzo dobrze wykorzystuje swoją przewagę wzrostu, ale jeśli ma na to czas zagrywa głową bardzo precyzyjnie na odległość kilkunastu metrów. Takich podań to nawet w wykonaniu Marcelo sobie za bardzo nie przypominam.
Aaa, zauważyłem jedno wyjście z linii obrony Bunozy, przy którym piłka wyraźnie go minęła. Problem w tym, że on nawet nie próbował jej zagrać tylko wyszedł blokować napastnika, tak by dwaj koledzy za jego plecami mogli spokojnie przyjąć i rozegrać.

Z całą stanowczością popieram Twoje słowa.
Również nie zauważyłem jego większych błędów w grze głową, podczas meczu z Arką.
Dodatkowo trzeba zauważyć, że chłopak jest całkiem zwrotny jak na tak wysokiego zawodnika, uważam że gdyby w naszym klubie nadal grał Głowacki to Bunoza nie zaliczyłby takiej wpadki jak w meczu z Azerami...najzwyczajniej w świecie gość nieznający języka, będący pod presją i grający w zupełnie niezgranej defensywie z takimi tuzami jak Kowalski czy słaby na obronie Pi.Brożek, nie może wypaść dobrze.
Podsumowując trzeba przyznać, że Bunoza może okazać się niezłym transferem, a nie jak ferują niektórzy...chorwackim Markiem Wasilukiem...no way...

RAF 15.08.2010 18:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reiro (Post 961158)
Z całą stanowczością popieram Twoje słowa.
Również nie zauważyłem jego większych błędów w grze głową, podczas meczu z Arką.
Dodatkowo trzeba zauważyć, że chłopak jest całkiem zwrotny jak na tak wysokiego zawodnika, uważam że gdyby w naszym klubie nadal grał Głowacki to Bunoza nie zaliczyłby takiej wpadki jak w meczu z Azerami...najzwyczajniej w świecie gość nieznający języka, będący pod presją i grający w zupełnie niezgranej defensywie z takimi tuzami jak Kowalski czy słaby na obronie Pi.Brożek.
Podsumowując trzeba przyznać, że Bunoza może okazać się niezłym transferem, a nie jak ferują niektórzy...chorwackim Markiem Wasilukiem...no way...

Zgadzam sie w zupelnosci, z tym ze jest jedno "ale". Mianowicie musie sie zmienic trener bo genialny Tomcio na razie promuje "swoich" w postaci Kowalskiego i Rado. A do nieprzychylnych Bunozie - dajcie mu czas, to bedzie dobry transfer.

spontants 15.08.2010 18:37

Chavez da rade :D nie bojcie sie ;]

Wasiu 15.08.2010 19:16

Kolejny mecz - kompromitacja Diaza a i tak wszyscy chorem "zostawic". Bo walczy. Sprowadzmy Nastule, Salete. Tez beda "walczyc". Tylko co z tego skoro o grze w pilke najmniejszego pojecia nie maja. Tak jak i Kostarykanin. Singlar - wracaj i ratuj honoru obrony!

For_FuN_ 15.08.2010 19:19

I co mowilem? Nie idzmy w ilosc, a w jakosc...powtarzamy bledy Legii. "Piekna" defensywa transferowa Basalaja ;).

P.S - Na mnie i na trzezwo oceniajacych nasze transfery posypaly sie gromy, wiec mam nadzieje ze w niedlugim czasie beda przeprosiny.

flamengista 15.08.2010 19:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez For_FuN_ (Post 961382)
I co mowilem? Nie idzmy w ilosc, a w jakosc...powtarzamy bledy Legii. "Piekna" defensywa transferowa Basalaja ;).

P.S - Na mnie i na trzezwo oceniajacych nasze transfery posypaly sie gromy, wiec mam nadzieje ze w niedlugim czasie beda przeprosiny.

Ja bym jednak poczekał z oceną jakości sportowej sprowadzonych zawodników do zimy. Pod okiem prawdziwego trenera-fachowca przynajmniej część będzie grała znacznie lepiej.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl